Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Α.Σ. ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ 2010-11





Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com











Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ

Τήν Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 ο ΑΟ ΘΗΒΑ αγωνίζεται σύμφωνα μέ τό πρόγραμα τής 3ης
Αγωνιστικής τής Δ΄Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου στήν Αργολίδα στό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο τού όμορφου παραθαλάσιου Δημοτικoύ Διαμέρισματος Δρεπάνου τών 1.300 κατοίκων απέναντι στόν νεοφώτιστο στήν Κατηγορία ΑΣΤΕΡΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ , ο οποίος προέρχεται από μεγάλη νίκη στό Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου επί τής Γηπεδούχου ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ μέ σκόρ 0-1 καί σέ δύο αγώνες εχει 3 βαθμούς ένα λιγότερο από τόν ΑΟ ΘΗΒΑ .
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ Πρωταθλητής πέρσι στήν Α΄Κατηγορία Ποδοσφαίρου Αργολίδας είναι μία νεανική ομάδα μέ Μέσο Όρο ηλικίας τών ποδοσφαιριστών του 22,5 ετη.
Ο Μικρότερος Ποδοσφαιριστής τού ρόστερ είναι : ό Κώστας Σχίζας 15 ετών Αμυντικός ενώ Οί Μεγαλύτεροι Ποδοσφαιριστές τού ρόστερ είναι : ό Αλέξης Κεραμύδας 35 ετών Τερματοφύλακας καί ό Ανδριανός Καχριμάνης 35 ετών Αμυντικός .
Προπονητής είναι ο 38χρονος Γιώργος Καχριμάνης ο οποίος βρίσκεται στόν πάγκο τού ΑΣΤΕΡΑ γιά δεύτερη συνεχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο ( είναι ο νεότερος Προπονητής στόν 7ο Όμιλο μαζί μέ τόν 38χρονο Προπονητή τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ Γιώργο Ποδαρά ) .
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ έχει ιδρυθεί τό 1992 καί χρώματα έχει τό Κόκκινο καί τό Μπλέ .
Τό Δημοτικό Διαμέρισμα Δρεπάνου βρίσκεται κοντά στό Τολό Αργολίδος .

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ


5.755 αιτήσεις για εγκατάσταση «αγροτικών» φωτοβολταϊκών

Του Αλέξανδρου Μπίκα
Πέντε χιλιάδες επτακόσιοι πενήντα πέντε αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας έχουν ως τώρα καταθέσει αίτηση στη ΔΕΗ, για να λάβουν άδεια να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάρκα στα χωράφια τους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ.Αιτήσεις, όπως είπαμε, έχουν γίνει σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στην Καρδίτσα, μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, έχουν καταθέσει αίτηση διακόσιοι οκτώ αγρότες, ενώ στο μεγαλύτερο σε έκταση νομό της χώρας, στην Αιτωλοακαρνανία, εξακόσιοι ενενήντα δύο αγρότες (οι περισσότεροι μέσω της ΕΑΣ Αγρινίου) πήγαν στη ΔΕΗ για να καταθέσουν το σχετικό φάκελο. Τέλος, στο νομό Αργολίδας εκατόν δώδεκα συνολικά.Όσον αφορά τώρα γενικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, οι κατατεθειμένες αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελς στη χώρα -μικρά και μεγάλα, αγροτικά και μη αγροτικά, σε ταράτσες και έξω από ταράτσες- όλες δηλαδή οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά ξεπερνούν τα 5.000 MW.Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας γίνεται η κατανομή της «πίτας» για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2020 και ενδιάμεσα μέχρι το 2014, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά δεν μπορεί να υπερβαίνει στη χώρα μας τα 2.200 MW, κι ενώ ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις (συνολικά) για 5.000 MW.Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μανιάτης στη βουλή, «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απάντηση αν όλες οι αιτήσεις ανά νομό μπορούν να ικανοποιηθούν, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, που ήδη είναι σε εξέλιξη. Αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα για το πόσο αντέχει η εσωτερική ισορροπία του συστήματος να υποδεχθεί την κάθε διαφορετική τεχνολογία, δηλαδή, φωτοβολταϊκά, αιολικά, γεωθερμία κ.ο.κ.Όμως, η εικόνα που μας έχει δώσει, όχι η ΔΕΗ, αλλά ο ΔΕΣΜΗΕ, ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας, είναι ότι μάλλον σοβαρό πρόβλημα δεν θα έχουμε σε κανένα νομό της χώρας, ίσως με την εξαίρεση ενός ή δύο νομών. Άρα, γενικά έχουμε μία αρκετά καλή ισορροπία ανάμεσα στα αιτήματα των αγροτών και στη δυνατότητα της εθνικής οικονομίας και του συστήματος να τα υποδεχθεί».

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ?????????


Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΥΣ.....ΔΡΟΜΟΥΣ.....ΕΜΕΙΣ ???
Της ΕΡΣΗΣ ΒΑΤΟΥ

Με θυμωμένα συνθήματα, όπως «δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση. Οι τοξικές τράπεζες να πληρώσουν», αλλά και εντυπωσιακές ενέργειες, όπως ο αποκλεισμός του ιρλανδικού Κοινοβουλίου από μπετονιέρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη την Ευρώπη την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και τις «κοντόφθαλμες» πολιτικές που πλήττουν τους εργαζομένους. Η μεγαλύτερη κινητοποίηση έγινε στην Ισπανία όπου τα συνδικάτα είχαν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία.Οδοφράγματα στη Βαρκελώνη, «αγχόνες» για τις εργάτριες στο Μπιλμπάο, πολωνική «μεραρχία» από τους απεργούς της «Αλληλεγγύης» στη Βαρσοβία, αίμα στη ΜαδρίτηΣτην πρώτη μεγάλη απεργία στην Ισπανία από το 2002 και με σοσιαλιστική κυβέρνηση, συμμετείχαν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια εργαζόμενοι.......Ο απολογισμός -«πάνω από το 70% των εργαζομένων»- ανήκει στο συνδικάτο UGT που δεν συμφωνεί φυσικά με εκείνον της κυβέρνησης, η οποία έδωσε συμμετοχή 7% των δημοσίων υπαλλήλων και 20% των εργαζομένων στις μεταφορές. Η τελευταία κατηγορία ήταν αυτή που αντιπαρατέθηκε με τους απεργούς, καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να εμποδίσουν την έξοδο λεωφορείων από αμαξοστάσιο της Μαδρίτης εκτοξεύοντας αβγά, ενώ άλλοι, γιουχάροντας, εμπόδισαν την είσοδο φορτηγών τροφοδοσίας στην αγορά. Στη Γετάφε, μια πόλη κοντά στη Μαδρίτη, αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει ομάδα που έκλεινε την είσοδο εργοστασίου σε απεργοσπάστες και στη Βαρκελώνη, νεαροί που πυρπόλησαν περιπολικό και έστησαν οδοφράγματα συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών.

ksipnistere.blogspot.com

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

Δ.Α.Ο.Θ. - ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΘΗΒΑΣ 2010


Δ.Α.Ο.Θ.
Προκήρυξη ποδηλατικού γύρου Θήβας

Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Α.Ο.Θ.),στα πλαίσια των ετήσιων αθλητικών εκδηλώσεών του, διοργανώνει τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΘΗΒΑΣ την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη όλοι όσοι αγαπούν το ποδήλατο και έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή την ημέρα του αγώνα στην αφετηρία(πρώην S.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί και από ΏΡΑ: 09:00 έως 10:45 με τον ανάλογο αθλητικό εξοπλισμό.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Α’ Αγόρια-Κορίτσια Γεννηθέντα 2003- 2002- 2001 2,0χιλ.
Β’ Αγόρια-Κορίτσια Γεννηθέντα 2000- 1999- 1998 2,5χιλ.
Γ’ Αγόρια-Κορίτσια Γεννηθέντα 1997- 1996- 1995 4,5χιλ.
Δ’ Αγόρια-Κορίτσια Γεννηθέντα 1994- 1993- 1992 4,5χιλ.
Ε’ Άνδρες- Γυναίκες Γεννηθέντες το 1991 και Μεγαλύτεροι 4,5χιλ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ώρα εκκίνησης 11:00
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:(πρώηνS.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί οδός Μακαρίου
ΟΔΟΙ: Μακαρίου – Κασσάνδρου.
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Αγία Τριάδα
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ώρα εκκίνησης 11:20
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:(πρώηνS.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί οδός Μακαρίου
ΟΔΟΙ: Μακαρίου – Κασσάνδρου – Αγ.Τριάδος – Επαμεινώνδου
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εμπορικό Κέντρο (Άγαλμα Επαμεινώνδα).
Γ’ Δ’ Ε’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ώρα εκκίνησης 11:40
ΑΦΕΤΗΡΙΑ:(πρώηνS.M. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) στο Πυρί οδός Μακαρίου
ΟΔΟΙ: Μακαρίου – Κασσάνδρου – Στρατηγού Διαμαντή (Δυτικός Περιφεριακός) – Λοξής Φάλλαγγος – Επαμεινώνδου. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εμπορικό Κέντρο (Άγαλμα Επαμεινώνδα).
ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 12:15.
Στον πρώτο νικητή θα απονεμηθεί κύπελλο και στους τρεις πρώτους νικητές μετάλλιο. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Επίσης θα γίνουν κληρώσεις σε όλες τις κατηγορίες με πλούσια δώρα.
Για τον Δ.Α.Ο.Θ.
Ο Πρόεδρος & Δήμαρχος Θηβαίων
Σβίγγος Νικόλαος

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Β' ΦΑΣΗ

AE ΔΗΛΕΣΙΟΥ 2010-2011
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010
Β' Φάση Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Βοιωτίας
Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση τού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Βοιωτίας
Τά Αποτελέσματα τών Αγώνων :
ΑΟ ΘΗΒΑ - ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΩΝ : 2-0
ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΩΝ : 4-0
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ : 3-0

Στήν Γ΄Φάση έχουν προκριθεί καί οί παρακάτω ομάδες :
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010
Ανδρέας Κουτσούμπας Δέν εγινε τό δικό του καί παραιτήθηκε

Αφού δεν κατάφερε να διεκδικήσει με επιτυχία τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας στο ψηφοδέλτιο του Αθανάσιου Χειμάρα, ο τ. Βουλευτής της ΝΔ στη Βοιωτία και δ` Αναπληρωτής Γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Ανδρέας Κουτσούμπας αναστέλλει με γραπτή του ανακοίνωση κάθε κομματική του δραστηριότητα.
Η απόφαση Κουτσούμπα δεν είναι τυχαία ούτε και ασφαλώς αιφνιδιαστική, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές. Όπως επεξηγήσημη είναι, όμως, και η απόφαση της Ρηγίλης αφού ένας «Γραμματέας Αυτοδιοίκησης» δεν θα έπρεπε καν να είχε «προσωπικές προθέσεις» στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, εάν θα ήθελε να κάνει "καλό στον εαυτό του αλλά και ακόμη μεγαλύτερο καλό στο κόμμα του!" όπως του καταλογίζουν χαρακτηριστικά.Στη δήλωση του ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει: «Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν κατά κύριο λόγο πολιτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου απαιτούν πολιτικές επιλογές και στρατηγικές προσώπων και θέσεων ικανές να μπορούν να στηρίξουν τις πολιτικές του κόμματος και να έχουν τη δυναμική να αντιμετωπίσουν την αντίπαλη υποψηφιότητα. Σταθερός στις αξίες μου θεωρώντας ότι τα κριτήρια και οι πιέσεις του επικεφαλής του συνδυασμού για αποκλεισμό ικανών προσώπων της Βοιωτίας οδηγούν σε αποφάσεις που δεν ανταποκρίνονται στον πολίτικο χαρακτήρα αυτών των εκλογών, υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αναστέλλω κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητα.»Ανδρέας Κουτσούμπας

Πηγή : ORCHOMENOS-PRESS

O ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010
Ο Παναγιώτης Αγνιάδης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας

Ένας από τους τιμιότερους, τους επιφανέστερους, τους δυναμικότερους και συνάμα τους πιο ανθρώπινους Βοιωτούς, τον επί 26 χρόνια Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη επέλεξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να σηκώσει στις πλάτες του την υποψηφιότητα του Θανάση Χειμάρα στο Νομό Βοιωτίας.Πρόσωπο με δημόσιες σχέσεις σε όλη την Ελλάδα, εκπρόσωπο της επιχειρηματικότητας και προσωπικότητα που εκπέμπει «μεγαλείο ψυχής» για όσους έχουν συνεργαστεί στενά μαζί του, ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης ξεκινά από σήμερα μαζί με τους συνεργάτες τους την μάχη των περιφερειακών εκλογών στο πλευρό του κ. Θανάση Χειμάρα.Ας θυμηθούμε τα σημαντικότερα βιογραφικά στοιχεία του κ. Παναγιώτη Αγνιάδη:ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (1988 ως σήμερα)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (2006 ως σήμερα)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2001 ως σήμερα)ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:Γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1949. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.ΣΠΟΥΔΕΣ:
Πτυχίο Λογιστικής (1968-1969, Πιστοποίηση Υπουργείου Παιδείας)ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ:
Σεμινάρια σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής, Marketing και Προώθησης Πωλήσεων (Πανεπιστήμιο Πειραιά, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων κτλ.). ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
ΑγγλικάΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
Διαχειριστής της εμπορικής επιχείρησης «Agniadis Sport»ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:· Νομαρχιακός Σύμβουλος Βοιωτίας από το 1995 έως το 2003.· Πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς από το 1982 έως το 1988.· Δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς κατά την περίοδο 1982 έως 1986.· Οικονομικός Επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ( 1988 – 2006).ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΙδρυτικό στέλεχος του αθλητικού σωματείου ΑΚΟΛ, Μέλος του Κέντρου Ρουμελιωτών Αθηνών, Επίτιμος Έφορος Προσκοπισμού, Ποδοσφαιριστής του ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ κατά την περίοδο 1964 – 1976 και μέλος της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Μέλος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και εισηγητής στα πέντε διεθνή συνέδρια της.ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ· Μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν.· Μέλος στο Συμβούλιο Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν.· Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και τακτικό μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.· Μέλος στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013»· Μέλος στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. ΕΣΠΑ «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων 2007-2013».· Μέλος στην Ομάδα Εργασίας για την δημιουργία Υπηρεσίας Αγοράς για την εξαγορά και την πώληση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.· Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Διαχείρισης και Διοίκησης Βιομηχανικής Περιοχής Θίσβης Βοιωτίας (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β.).· Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Διεπιμελητηριακής Επιτροπής για την Κωδικοποίηση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, της Επιτροπής για την αναμόρφωση του Ν 3325/05 και της Επιτροπής Εξέτασης Ενδικοφανών Προσφυγών του Ν.3325/05, του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν.· Μέλος στην Επιτροπή του ΥΠ.ΟΙ.Ο. για την φορολογική μεταρρύθμιση.
Πηγή : ΟRCHOMENOS-PRESS

TETAΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η Β' ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Tήν Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η Β' φάση τού Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Βοιωτίας
Ωρα Εναρξης Αγώνων : 16.00
ΑΟ ΘΗΒΑ - ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΩΝ Δημοτικό Στάδιο Θηβών
ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΩΝ Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ Δημοτικό Στάδιο Ερυθρών

Τά Αποτελέσματα τών Αγώνων πού έχουν προηγηθεί γιά τήν Β' φάση τού θεσμού είναι :
IΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ : 0-2
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ : 4-0
ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΟΙΝΟΗΣ : 8-0
ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ - ΛΑΦΥΣΤΙΟ : 2-0

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΣΤΙΓΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .......

Καταλύτης για την περαιτέρω καταστροφή της Εθνικής Οικονομίας οι λαθρομετανάστες. Οι αριθμοί σοκάρουν.
Τα προβλήματα που έχει φέρει η εισβολή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι λίγο πολύ γνωστά. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι αρνητικότατες επιπτώσεις που έχει η παρουσία τους στην Ελληνική Οικονομία. Την στιγμή που ο Ελληνικός λαός στενάζει από την οικονομική κρίση, βυθίζεται στην ανέχεια και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα και κλεμμένα από το υστέρημά του οι λαθρομετανάστες απόλαμβάνουν υπηρεσίες ΔΩΡΕΑΝ χωρίς να έχουν συμβάλει ούτε μια δεκάρα. Ας δούμε όμως με αριθμούς το κόστος που συνεπάγεται η παρουσία τους στην Εθνική Οικονομία, δηλαδή στην τσέπη μας, για να τελειώνει το παραμύθι για την δήθεν θετική συμβολή τους.Παραεμπόριο: Κοστίζει 5.000.000.000€ σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία και αυτή η εκτίμηση είναι αρκετά συντηρητική και ενδέχεται να ξεπερνάει τα 7.000.000.000€1.500.000.000€ κάθε μήνα ή 16.000.000.000€ το χρόνο χάνονται από αφορολόγητα εμβάσματα προς τις χώρες τους. Τα στοιχεία προέρχονται από τις εταιρείες μεταφοράς χρημάτων.Τώρα γιατί δεν υπάρχει έλεγχος και δεν φορολογούνται είναι ένα ερώτημα που χρήζει διερεύνησης. Στο ποσό δεν υπολογίζονται τα χρήματα που αποστέλλονται με άλλους τρόπους πχ γράμματα δέματα κτλ. 320.000.000€ πήραν οι διάφορες ΜΚΟ(Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) ως επιδότηση από το Ελληνικό κράτος. 178.000.000€ έχει κοστίσει μόνο το 2010 η λαθροεισβλολή και ο χρόνος δεν έχει τελειώσει ακόμα.Το παραπάνω ποσό αφορά μόνο το κόστος μετά την σύλληψή τους. Δεν αναφαίρεται πουθενά το κόστος αλλά και η καταπόνηση μέσων και προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη των συνόρων και την διάσωσή τους.Σε Δισεκατομμύρια ανέρχεται το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που για τους λαθρομετανάστες ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. Πλήρωνε κορόιδο Έλληνα για υπηρεσίες που πληρώνεις αδρά στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν σου παρέχονται αλλά σου ζητάνε και φακελάκι από πάνω. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των ελλειμμάτων των νοσοκομείων οφείλεται στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. Κατά προσέγγιση είναι περίπου 2.000.000.000€Τα παραπάνω είναι ποσά που έχουν υπολογιστεί πολύ συντηρητικά. Σε αυτά δεν έχει υπολογιστεί το μαύρο χρήμα από πορνεία, ναρκωτικά, παράνομες συντάξεις, παράνομα μαγαζιά κτλ. Κόστος το οποίο είναι πολλά δισεκατομμύρια το χρόνο.Επίσης θα πρέπει στην εξίσωση να υπολογιστεί και το κόστος από την υποβάθμιση και γκετοποίηση περιοχών που άλλοτε άκμαζαν οικονομικά. Επιπλέον η εισβολή και η παρουσία τους έπληξαν περαιτέρω και το βασικό εξαγωγικό μας προϊόν που είναι ο Τουρισμός. Δεν έφτανε η δική μας κακοδιαχείριση του τουρισμού η λαθρομετανάστευση έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Το κόστος ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί.Το “αντιστάθμισμα” για τα παραπάνω δεινά είναι η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, η καταστροφή και γκετοποίηση των πόλεων μας, η καταστροφή για χάρη του πολυπολιτισμικού μοντέλου της Ελληνικής Παιδείας, η ισλαμοποίηση και η επιστροφή σιγά σιγά σε εποχές οθωμανικού μεσαίωνα, μεγάλα προβλήματα στην Εθνική ασφάλεια που θα ενταθούν στο μέλλον, Απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό...Λεφτά τελικά υπάρχουν αλλά ΟΧΙ για τους Έλληνες. ΟΧΙ για την άμυνα της χώρας ΟΧΙ για την παιδεία των Ελλήνων ΟΧΙ για την Ελλάδα...

Email:sovdim@blogspot.com

ΑΟ ΘΗΒΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ : 2-0



Παρουσία 1000 φιλάθλων Ανώτερος ο ΑΟ ΘΗΒΑ κέρδισε τόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ στό Μεγάλο Ντέρμπυ τού 7ου Ομίλου τής Δ΄Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου Ελλάδος μέ 2-0 γιά τήν 2η Αγωνιστική . Στό 22' ο Μπούνας τού ΑΟ ΘΗΒΑ μέσα από τήν περιοχή πλάσαρε καί απέκρουσε επί τής γραμής τού τέρματος ο Γκάβαλης . Στό 25' ο Μπούνας πάλι έχασε καλή ευκαιρία αφού τό πλασέ του από κοντά απέκρουσε ο γκολκήπερ Μόνος .
Στό 33' ο Βερζιτζόγλου εχασε τήν Ευκαιρία τού Αγώνα γιά τόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ όταν από 2 μέτρα επιασε εντυπωσιακή δυνατή κεφαλιά καί ο γκολκήπερ Γενιτσαρίδης τού ΑΟ ΘΗΒΑ έκανε εξ' επαφής τήν Απόκρουση τού Αγώνα . Στό 44' ο Μπούνας τού ΑΟ ΘΗΒΑ εκμεταλεύθηκε σύγχιση στήν άμυνα τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ βγήκε απέναντι από τόν γκολκήπερ Μόνο πλάσαρε καί έκανε τό 1-0 μέσα σέ Αποθέωση από τόν φίλαθλο κόσμο τού ΑΟ ΘΗΒΑ .
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στό 46' ο Κωτσαλάς τού ΑΟ ΘΗΒΑ εκτέλεσε υπέροχα φάουλ αλλά ο Μόνος σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε τήν μπάλα .
Στό 50' ο Κωτσαλάς εκτέλεσε νέο φάουλ ο Καρύδης πήρε τήν κεφαλιά αλλά ο γκολκήπερ Μόνος απέκρουσε εντυπωσιακά γλυτώνοντας τόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ από τό δεύτερο γκόλ .
Στό 57' ο Μπούνας μπήκε στήν περιοχή καί από καλή θέση πλάσαρε ελάχιστα άουτ χάνοντας νέα καλή ευκαιρία γιά τόν ΑΟ ΘΗΒΑ .
Στό 65' ο Περιάλης πέρασε μέ εντυπωσιακό τρόπο σάν σταματημένους δύο αντίπαλους αμυντικούς τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ καί μέσα σέ νέα Αποθέωση πλάσαρε από κοντά κάνοντας τό 2-0 .
Στήν συνέχεια ο ρυθμός τού Αγώνα ατόνισε δέν έγινε κάποια αξιόλογη φάση καί ο ΑΟ ΘΗΒΑ πανηγύρισε μία Μεγάλη Νίκη απέναντι σέ έναν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ πού έδειξε καλά στοιχεία καί σίγουρα τό μέλλον τού ανήκει .
Διακρίθηκαν από τον ΑΟ ΘΗΒΑ οί Μπούνας , Κατσογιάννης , Καρύδης , Κωτσαλάς
καί από τόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ οί Μόνος , Βερζιτζόγλου , Μπόκαρης
ΑΟ ΘΗΒΑ :1. Γενιτσαρίδης 2. Καραμπετιάν 3. Πέρος 4. Καρύδης 5. Χρήστου 6. Τσέλλος 7. Μπούνας 8. Κατσογιάννης ( 59' Μπιτίλης ) 9. Περιάλής 10. Παπαδόπουλος ( 70' λόγω τραυματισμού Ευθυμίου ) 11. Κωτσαλάς ( 65' Γκαράνης )
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ : 1.Mόνος 2. Αναστασίου Β.( 46' Σταματάκος ) 3. Γκάβαλης 4. Τσούτης 5. Μπόκαρης
6. Κουμπούλης 7. Μαστρογιάννης 8. Κυρίκος 9. Βερζιτζόγλου ( 70' Κοτρόζος ) 10.Δασκαλάκης
(75' Καραχάλιος ) 11. Παπα'ι'ωάνου
Καλή η Διαιτησία τού κ. Μπακογιάννη Α. καί τών Βοηθών του κ. Σαμου'ι'λίδη Δ. καί κ. Φωτόπουλου Α. ( Συνδέσμου Αθηνών )

Πηγή : ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ - Δημήτρης Σοβατζής - Email:sovdim@hotmaol.com

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

H TAYTOTHTA TOY AO XAΛΚΙΣ

Tήν Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας θά διεξαχθεί τό ΝΤΕΡΜΠΥ τού 7ου Ομίλου τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου ανάμεσα σέ δύο ιστορικές ομάδες μέ παρελθόν καί στίς Επαγγελματικές Κατηγορίες Ποδοσφαίρου τόν Γηπεδούχο ΑΟ Η ΘΗΒΑ καί τόν Φιλοξενούμενο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ .
Τό μόνο σίγουρο είναι ότι τήν Κυριακή τό Δημοτικό Στάδιο Θήβας θά γνωρίσει μεγάλες στιγμές αφού φίλαθλοι καί τών δύο ομάδων αναμένεται νά κατακλύσουν τό Στάδιο .
Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ έχει ιδρυθεί τό 1967 ένα χρόνο πρίν τήν ίδρυση τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ καί τά χρώματα του είναι τό Μπλέ καί τό Μαύρο . Προπονητής στόν ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ Γιώργος Ποδαράς ο οποίος ξεκίνησε τήν Ποδοσφαιρική του καριέρα από τόν ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ αγωνιζόμενος σέ νεαρή ηλικία στήν Α' Εθνική ενώ στή συνέχεια εκανε καριέρα σέ πολλές Ομάδες Β' καί Γ' Εθνικής Κατηγορίας .
Στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ αγωνίστηκε τήν ποδοσφαιρική περίοδο 2005-2006 στή Δ' Εθνική Κατηγορία καί συνέβαλε τά μέγιστα στήν τότε κατάκτηση τού Πρωταθλήματος καί τήν Ανοδο στήν Γ' Εθνική απέναντι στόν ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟ τού οποίου είχε φορέσει τήν φανέλα παλαιότερα κάτι πού αναγνωρίστηκε από τόν φίλαθλο κόσμο τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ .
Τό Ποδοσφαιρικό έμψυχο δυναμικό τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ αποτελείται από 27 ποδοσφαιριστές ώς επί τό πλείστον νεαρούς , οί μικρότεροι Ποδοσφαιριστές είναι ο 16χρονος Επιθετικός Βασίλης Κολιόπουλος καί ο 16χρονος Μέσος Παναγιώτης Ταυταρίδης καί ο μεγαλύτερος ο 35χρονος Επιθετικός Ηλίας Παπα'ι'ωάνου .
Ο Μέσος Ορος τής ηλικίας τών Ποδοσφαιριστών τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ είναι 22 ετών .
Ο Στόχος τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ είναι η κατάκτηση τού Πρωταθλήματος καί η Ανοδος στή Γ' Εθνική , όλα αυτά συντείνουν στό ότι τήν ερχόμενη Κυριακή στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας θά διεξαχθεί ένας Μεγάλος Ποδοσφαιρικός Αγώνας , ευχή όλων είναι νά επικρατεί Αθλητικό Πνεύμα μέ τήν Ευγενή Αμμιλα νά περισσεύει στίς προσπάθειες τών Ποδοσφαιριστών μέσα στό τερέν τών Παραγόντων εκτός αυτού αλλά καί στήν συμπεριφορά τών Φιλάθλων στήν Εξέδρα .

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΣΣΟΥ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ METROPOLIS

O Γιάννης Μανιάτης διακρίνεται μέ τή φανέλα τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ τήν περίοδο 2003-2004 δεύτερος καθήμενος από δεξιά .
Μανιάτης: «Δεν μίλησα ρατσιστικά στο Ναφτί»

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στον Κυριάκο Κύρτσο τόσο για το περιστατικό που έλαβε χώρα με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Μεντί Ναφτί, όσο και για άλλα θέματα. Αρχικά, ο αρχηγός του Πανιωνίου υπογράμμισε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί άκουσα αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Σε καμία περίπτωση δεν μίλησα ρατσιστικά στο Ναφτί και δεν μπορώ να ξέρω γιατί και πως βγήκε από την πλευρά του κάτι τέτοιο προς τα έξω. Είχαμε μία λογομαχία, ζήτησα φάουλ από τον διαιτητή και όταν βρεθήκαμε μέτωπο με μέτωπο που έριξε κουτουλιά και γι΄ αυτό μετά εγώ τον έπιασα από τον λαιμό. Δεν τρελάθηκα ξαφνικά. Πληροφορήθηκα όμως ότι βγήκε κάτι τέτοιο προς τα έξω και απορώ πραγματικά πως μπορεί να λέγονται αυτά. Δεν μπορεί να λένε ότι εγώ μίλησα ρατσιστικά στο Ναφτί. Ποτέ δεν θα το έκανα για κανέναν».
Ο Γιάννης Μανιάτης πάντως παραδέχθηκε πως: «δίκαιότατα δέχθηκα κάρτα. Έπρεπε να την πάρω γιατί κι εγώ αντέδρασα άσχημα. Όμως έφαγα κουτουλιά και αυτό ήταν που με έκανε να τρελαθώ. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα αντιδράσει τόσο άσχημα ο παίκτης του Άρη. Είχα και με τον Τόχα μία ένταση στο πρώτο ημίχρονο. Ένα λεπτό μετά όμως δώσαμε τα χέρια και όλα τελείωσαν. Στο ποδόσφαιρο εντάσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν. Διάλογοι άσχημοι υπάρχουν όμως τα θέματα τελειώνουν στο γήπεδο. Μετά το τέλος του αγώνα, στο αντιντόπινγκ κοντρόλ βρεθήκαμε με το Ναφτί και μου ζήτησε συγνώμη για την κίνηση του. Για μένα εκεί είχε τελειώσει το θέμα και γι΄ αυτό απόρησα πως βγήκαν όλα αυτά μετά προς τα έξω».
Για το παιχνίδι αυτό καθ΄ αυτό, ο Μανιάτης υπογράμμισε: «Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και πετύχαμε ένα γκολ λίγο πριν το τέλος. Έχω πληροφροηθεί τα παράπονα του Άρη για το γκολ. Ήταν πολύ δύσκολη φάση πάντως. Συμβαίνουν όμως αυτά στο ποδόσφαιρο. Εδώ σε ένα τέτοιο παιχνίδι παραλίγο να ισοφαριστούμε στις καθυστερήσεις από μία κεφαλιά του Ρουίς στη μοναδική ευκαιρία του Άρη».
Για την ομάδα του Άρη, ο αρχηγός των «κυανέρυθρων» είπε: «Ο Άρης κάθε χρόνο παίζει καλό ποδόσφαιρο και προσπαθεί να δείξει κάτι πολύ καλό στο γήπεδο. Είναι γνωστό ότι διαθέτει παίκτες με ποιότητα και στο παιχνίδι με την Ατλέτικο ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Όμως εμείς ίσως ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στο παιχνίδι αυτό. Δεν φοβηθήκαμε σε καμία περίπτωση. Ίσως ήταν και το γεγονός πως εκμεταλλευτήκαμε ότι ο Άρης έκανε ροτέισον».
Για την δυσκολία του Πανιωνίου στο σκοράρισμα τόνισε: «Με εξαίρεση το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, στα δύο επόμενα ματς δημιουργήσαμε όντως πολλές ευκαιρίες και σίγουρα αυτό είναι καλό. Όμως πραγματικά πρέπει να βρούμε τρόπο να βάζουμε την μπάλα στα δίχτυα γιατί θα μας στοιχίσει στην συνέχεια αυτό».
Για τους στόχους της ομάδας είπε: «Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια. Ότι θέλουμε πεντάδα. Εγώ δεν το βλέπω όμως έτσι. Είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι και θα δούμε στο τέλος τι πετύχαμε. Τα δύο τελευταία χρόνια βγαίνουμε και λέμε στον κόσμο τα ίδια και τα ίδια. Πέρυσι ένα καλό τρίμηνο κάναμε μόνο…».
Για την θέση στην οποία αγωνίζεται διευκρίνισε: «Εγώ είμαι δεξιός μπακ. Αυτή είναι η θέση μου. Ο προπονητής βεβαίως θεώρησε ότι μπορώ να προσφέρω και ως αμυντικό χαφ και αυτό που έχω να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να ανταποκριθώ».
Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο, ο Μανιάτης ομολόγησε πως: «είχε γίνει πραγματικά κρούση από τον ΠΑΟΚ. Το γνωρίζω αυτό. Είχαν γίνει συζητήσεις και με την ομάδα όμως το θέμα δεν προχώρησε τελικά. Προσωπικά αυτό που έχω ως στόχο είναι να παίξω κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Μου αρέσει ως ιδέα. Τα γεμάτα γήπεδα, η διαφορετική κουλτούρα που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο. Βλέπω τώρα και τον Τζαβέλλα και χαίρομαι γι΄ αυτόν. Θέλεις να δεις κάτι παραπάνω στην ποδοσφαιρική σου ζωή. Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με το παρασκήνιο και την διαιτησία. Έχουν περάσει μόλις τρεις αγωνιστικές και όλα έχουν γίνει άνω – κάτω. Κι έχουμε μπροστά μας ακόμη 27 παιχνίδια»!
Για το αγωνιστικό κομμάτι των πρώτων τριών αγωνιστικών είπε: «Όλες οι ομάδες προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Προσωπικά μου αρέσει που οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες χάνουν βαθμούς. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό γιατί μόνο έτσι θα γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».
Αναρτήθηκε από Stelios Gelastos

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ Email:sovdim@hotmail.com

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

Κοινοτικοί οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με την ΕΠΟ
Ως κοινοτικοί θα λογίζονται στο εξής οι Αλβανοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, μετά από απόφαση της ΕΠΟ.«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μετεγγραφών οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με αλβανική υπηκοότητα θα αγωνίζονται εφεξής στα ελληνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ποδοσφαιριστές υπηκόους χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημαίνεται ότι η απόφαση αφορά αποκλειστικά τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

ΘΗΒΑ PRESS καί ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ συνεργάζονται γιά τήν εγκαιρη και εγκυρη Αθλητική σας Ενημέρωση

Επισημοποιήθηκε τήν Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου η Συνεργασία τών Ιστοσελίδων ΘΗΒΑ PRESS καί ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ , μετά από συνάντηση τών Διαχειριστών τών δύο
Ιστολογίων , δημιουργήθηκε ON-LINE διαδυκτιακή επικοινωνία όλο τό 24ωρο , ετσι ώστε ωφελημένοι νά είναι έγκαιρα καί έγκυρα οί επισκέπτες τών δύο Ιστολογίων σέ θέματα Αθλητικών Ειδήσεων .

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ SOS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Άρθρο του Μιχάλη Γιαννάκη

Δραματική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θήβα από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών που συγκεντρώνεται στην πόλη. Η Θήβα έχει καταντήσει ανοχύρωτη πόλη στις ορδές των λαθρομεταναστών και των πάσης φύσεως και εθνικότητας εγκληματιών. Κάποιες περιοχές της πόλης έχουν μετατραπεί σε «γκέτο» και άβατο για τους πολίτες. Τα αλλεπάλληλα κρούσματα συμπλοκών και η εγκληματικότητα σε όλες της τις μορφές, έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων της Θήβας αβίωτη. Περιοχές της πόλης είναι σχεδόν μη προσβάσιμες, ειδικά τη νύχτα. Ανεγειρόμενες οικοδομές, εγκαταλειμμένες κατοικίες και αποθήκες καταλαμβάνονται από ρακένδυτους λαθρομετανάστες που ζουν σε απερίγραπτες συνθήκες και τις μετατρέπουν σε εστίες μόλυνσης. Η δημόσια υγεία τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, περιουσίες απαξιώνονται, διάφοροι εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία και η επαιτεία συναντάται σε κάθε βήμα. Οι συμπλοκές και οι εντάσεις μεταξύ των λαθρομεταναστών είναι καθημερινό φαινόμενο.Τα προβλήματα με τους λαθρομετανάστες στην περιοχή της Θήβας έχουν φθάσει σε απελπιστικά όρια. Καταγγελίες πολιτών διατυπώνονται καθημερινά και με συνεχώς αυξανόμενη ένταση. Οι κάτοικοι της Θήβας είναι τρομοκρατημένοι, απελπισμένοι, σε απόγνωση και απαιτούν από το Δήμο, την Αστυνομία και τα Υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Αστυνομία παρά τα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και ανταποκρίνεται κάθε φορά που πολίτες αιτούνται τη συνδρομή της, πλην όμως το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν υπάρχει πλήρης και συστηματική αστυνόμευση.Στη Θήβα διαμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς μια εντυπωσιακή μεταβολή της πληθυσμιακής σύνθεσης με σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα γνωρίζει νέα έξαρση. Οι επιχειρήσεις-«σκούπα» της Αστυνομίας στην Αθήνα οδηγούν τους λαθρομετανάστες στη Θήβα. Για άλλη μια φορά η Βοιωτία λειτουργεί ως η «πίσω αυλή» της Αττικής.Στη Θήβα συγκεντρώνονται λαθρομετανάστες μη αφομοιώσιμοι, με πολιτισμικά χαρακτηριστικά εντελώς διαφορετικά από τα δικά μας, χωρίς επαγγελματική ειδίκευση και δεξιότητα. Οι αριθμοί αυτών των λαθρομεταναστών αυξάνονται και θα αυξάνονται λόγω της απερίγραπτης φτώχειας και των τρομακτικών δεινών που πλήττουν τις χώρες τους (π.χ. οι τελευταίες πλημμύρες στο Πακιστάν). Όμως, οι περιορισμένες δυνατότητες της χώρας μας δεν τους αντέχουν. Αυτοί οι λαθρομετανάστες αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την ελληνική κοινωνία, για την κοινωνία της Θήβας.Η «γκετοποίηση» μεγάλου τμήματος της Θήβας, η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό, σε ολοένα και περισσότερες περιοχές της πόλης, απειλεί την κοινωνική συνοχή. Η κοινωνική συνοχή της χώρας δοκιμάζεται ήδη, τόσο από την οικονομική κρίση, τόσο και από τα «γκέτο» που δημιουργούνται στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις μεταξύ των οποίων και η Θήβα. Ο κίνδυνος για το παρόν και το άμεσο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ μεγάλος. Η Πολιτεία καλείται να δράσει οργανωμένα και αποφασιστικά, στο πλαίσιο του διεθνούς και εθνικού δικαίου, αλλά και της πρακτικής που επιβάλλει η πραγματικότητα.Όμως, η αναποφασιστικότητα στη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση επιδεινώνει το πρόβλημα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια και «στρουθοκαμηλισμό», διάθεση να καλύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Δεν λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, με συνέπεια αυτό να γιγαντώνεται και να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να εξουδετερωθεί.Η μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει αρνητικά αποτελέσματα. Η πολιτική για την ασφάλεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν αποδίδει. Η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει το αυξανόμενο κύμα λαθρομετανάστευσης και να περιορίσει τη μεταναστευτική ροή και εγκληματικότητα είναι εμφανής. Η πολιτική της κυβέρνησης κρίνεται, εκ του αποτελέσματος, αναποτελεσματική, ευκαιριακή, μη ορθολογιστική.Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αρκείται σε αόριστες διαβεβαιώσεις και σε άσκηση επικοινωνιακής πολιτικής αλλά πρέπει να λάβει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.

Ο Μιχάλης Γιαννάκης είναι Υπεύθυνος Τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.......ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Αργύρης Μανόπουλος Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής ( πρώτη φωτογραφία )προσκεκλημένος τού Δημήτρη Σοβατζή εγκαινιάζει τήν ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ , τό ραντεβού δόθηκε στίς εγκαταστάσεις τού etsi-apla.gr
ΕΡΩΤΗΣΗ : Aργύρη πού ξεκίνησες νά παίζεις ποδόσφαιρο
Ξεκίνησα τό 1974 παίζοντας ποδόσφαιρο στόν Ήφαιστο Πειραιώς ομάδα τής Α' Κατηγορίας Ε.Π.Σ.Πειραιώς καί αργότερα τής Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μέ συμπαίκτες μεγάλα ποδοσφαιρικά ονόματα τής τότε εποχής , όπως ο Βογιατζής Σ. Τσέβρετζης Γ. Παπαμιχαήλ Γ. Σαραντίδης Γ. πού μετέπειτα έκαναν καριέρα στήν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ τής Β' Εθνικής ήμουν όμως καί τυχερός διότι γαλουχήθηκα ποδοσφαιρικά δίπλα σέ μεγάλους προπονητές τής τότε
εποχής όπως οι Δημητρίου , Παχατούρας , Βαραμέντης .
ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς έγινε η Μεταγραφή σου στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ τήν ποδοσφαιρική περίοδο 1981-82
Ήμουν προσωπική επιλογή τού τότε Αντιπροέδρου κ. Νίκου Καλογιάννη , αλλά καί τού Αειμνήστου Προέδρου Νότη Μήτραινα δύο ανθρώπων πού οραματίστηκαν αλλά καί δημιούργησαν τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ τής Β' Εθνικής εναν χρόνο αργότερα , αλλά καί τής Γ' Εθνικής τά επόμενα 4 χρόνια .
ΕΡΩΤΗΣΗ :Tί κλίμα βρήκες τότε ερχόμενος στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ
Οικογενειακό πού τό απάρτιζαν πολλοί καλοί Βοιωτοί Ποδοσφαιριστές αλλά καί καλοί Νεομεταγραφέντες Ποδοσφαιριστές , όλοι τότε λειτουργούσαμε σάν μιά γροθιά ενωμένοι μέ στόχο νά πραγματώσουμε τό ΟΝΕΙΡΟ τής Διοίκησης πού ήταν η ΑΝΟΔΟΣ στή Β' ΕΘΝΙΚΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ :Τί θυμάσαι από εκείνη τήν Ανεπανάληπτη Πορεία Ανόδου στή Β' ΕΘΝΙΚΗ 29 χρόνια πρίν
Κόσμος...Κόσμος...εντός καί εκτός έδρας νά μάς ακολουθεί καί νά στηρίζει δυναμικά τίς προσπάθειες μας σέ όλη τήν Ελλάδα από τό Στάδιο τής Θήβας εως τήν Ελασόνα τήν Λάρισα τήν Καρδίτσα...............μέ Αγάπη καί Συμπαράσταση καί στίς Ατυχες στιγμές ήταν πάντα δίπλα μας......αξέχαστες στγμές
Μία άψογη Διοίκηση πού έλυνε νυχθημερόν όλα τά προβλήματα μας
Εναν προπονητή πανέξυπνο ακριβοδίκαιο καί απαιτητικό σέ θέματα πειθαρχίας εντός καί εκτός Γηπέδου ήταν ο Κώστας Μεσολογγίτης παλιά μεγάλη Δόξα τής ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ :Aγωνίστηκες τήν δεύτερη ποδοσφαιρική χρονιά σου στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ ( 1982-83) στήν Β' ΕΘΝΙΚΗ θύμισε μας τίς ημέρες εκείνες
Αναβαθμίστηκε η πόλη μήν ξεχνάτε τό Ποδόσφαιρο είναι ο Βασιλιάς τών Σπόρ , ζήσαμε όλοι ανεπανάληπτες στιγμές , θυμάμαι τήν 2η Αγωνιστική τότε ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας μας προερχόμασταν από Άτυχη ήτα στόν ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ μέ 1-0 μέ γκόλ στά τελευταία λεπτά , παρόλα αυτά 3000 φίλαθλοι καί πλέον γέμισαν ασφυκτικά τό Στάδιο τής Θήβας σέ έναν Ιστορικό Αγώνα απέναντι στήν ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ , ήταν τέτοια η Συμπαράσταση τού Φίλαθλου Κόσμου τής Θήβας πού μάς παρέσυρε σέ μία φανταστική εμφάνιση κερδίζοντας την μέ 3-1 .....μάλιστα πέτυχα καί τό δεύτερο γκόλ μέ μία εντυπωσιακή κεφαλιά ...οτι καί νά πώ δέν βρίσκω λόγια νά περιγράψω τόν Φανταστικό Φίλαθλο Κόσμο μας
ΕΡΩΤΗΣΗ : Τότε η πορεία ηταν εντυπωσιακή αλλά ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ ύποβιβάστηκε γιατί
Ενώ είχαμε κάνει μία απίστευτη πορεία κάνοντας πολλές φορές τό Πανελλήνιο νά ασχολείται μαξί μας αποχαιρετήσαμε τήν Κατηγορία γιά 1 βαθμό διότι τότε ξαφνικά έγινε η Αναδιάρθρωση τής Β' ΕΘΝΙΚΗΣ , Δημιουργήθηκε ένας όμιλος τήν επόμενη περίοδο από δύο πού ήταν , ενώ δημιουργήθηκε καί η Γ' ΕΘΝΙΚΗ σέ δύο ομίλους μέ συνέπεια νά υποβιβαστούν τότε από τήν Β' ΕΘΝΙΚΗ αντί τεσσάρων ομάδων δέκα από κάθε όμιλο
ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί 28 χρόνια μετά ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ δέν αχει αγωνιστεί πάλι στή Β' ΕΘΝΙΚΗ
Αυτό τό θέμα πρέπει νά μάς προβληματίσει ολους τούς ανθρώπους τού Ποδοσφαίρου ,τό μόνο σίγουρο είναι ότι εχουν γίνει κατά καιρούς λάθη πού δυστυχώς επαναλαμβάνονται
Τό θέμα αυτό είναι σοβαρό σάς έχω ακούσει κατ' επανάληψιν κύριε Σοβατζή σέ ραδιοφωνικές σας εκπομπές νά αναφέρεστε σέ ενα ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ μέ θέμα τό Παρόν καί τό Μέλλον τού ΘΗΒΑΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ , μακάρι νά γίνει θά είναι ότι τό καλύτερο προκειμένου νά ακουστούν γνώμες καί απόψεις ...........
ΕΡΩΤΗΣΗ :Εμεινες συνολικά στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ 4 χρόνια μετά τήν Β΄ΕΘΝΙΚΗ αγωνίστηκες 2 χρόνια στή Γ' ΕΘΝΙΚΗ τίς περιόδους 1983-84 καί 1984-85 τι θυμάσαι από τή Γ΄ΕΘΝΙΚΗ
Στή Γ΄ΕΘΝΙΚΗ τότε είχαμε ΟΜΑΔΑΡΑ στόν Βόρειο Ομιλο τερματίζαμε μέσα στήν πρώτη πεντάδα τής βαθμολογίας ο δέ κόσμος ηταν πάντα δίπλα μας ανεπανάληπτες ομορφες στιγμές πού τίς θυμάμαι τώρα καί ανατριχιάζω από συγκίνηση........
ΕΡΩΤΗΣΗ : Τήν περίοδο 1985-86 εκανες Μεταγραφή στόν Ιστορικό ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟ τής Γ΄Εθνικής θύμισε μας αυτές τίς στιγμές............
Ηταν τιμητική η πρόταση τού ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΥ καί ευχαριστώ τήν τότε Διοίκηση πού εδειξε κατανόηση σέ μία Μεγάλη Ποδοσφαιρική μου Ευκαιρεία ......
EΡΩΤΗΣΗ : Τήν ποδοσφαιρική περίοδο 1986-87 αγωνίστηκες αντίπαλος τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ φορώντας τήν φανέλα τού ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΥ στό Πρωτάθλημα τής Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ στό Νότιο Ομιλο τί αισθάνθηκες παίζοντας αντίπαλος τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ πού τόσο Αγάπησες αλλά καί απέναντι στόν κόσμο τής Θήβας πού τόσο σέ Αγάπησε
Ανάμικτα συναισθήματα κοντραρίστηκα μέσα στό τερέν μέ πρώην συμπαίκτες μου πάντα σέ Αθλητικά πλαίσια......Χειροκροτήθηκα από τόν κόσμο ......είναι αναμνήσεις ανεξίτηλες στή μνήμη μου ευχαριστώ τόν ΘΕΟ πού εζησα τέτοιες ποδοσφαιρικές στιγμές ........
ΕΡΩΤΗΣΗ : Τήν ποδοσφαιρική περίοδο 1987-88 επέστρεψες στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ τότε τής Δ΄ΕΘΝΙΚΗΣ ποιοί οί λόγοι τής Επιστροφής σου στόν Αγαπημένο σου ΑΟ Η ΘΗΒΑ
Η Δημιουργία οικογένειας , η νοσταλγεία τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ τού Κόσμου αλλά καί Επαγγελματικοί λόγοι
ΕΡΩΤΗΣΗ :Πώς βλέπεις τόν φετινό ΑΟ Η ΘΗΒΑ μάς επιφυλάσει κάτι καλό φέτος
Φέτος αισιοδοξώ ότι ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ μας μπορεί νά πετύχει τήν πολυπόθητη ΑΝΟΔΟ στή Γ΄ΕΘΝΙΚΗ , υπάρχει μία Σοβαρή Διοίκηση πού τό παλεύει γιά 3η χρονιά νά πετύχει κάτι καλό γιά τήν ομάδα μας ενας Σοβαρός Προπονητής πού βρίσκεται στό τιμόνι της ομάδας μας γιά 4η συνεχόμενη περίοδο μέ Αξιους Συνεργάτες πολλούς Καλούς Ποδοσφαιριστές Βοιωτούς στήν καταγωγή καί Εντυπωσιακές Μεταγραφές Εμπειρων Ποδοσφαιριστών μέ θητεία καί σέ ομάδες Γ΄καί Β΄Εθνικής Κατηγορίας παλαιότερα .
Αν ξυπνήσει καί ο κοιμώμενος τά τελευταία χρόνια Γίγαντας τού Θηβα'ι'κου Ποδοσφαίρου ο Φανταστικός Φίλαθλος Κόσμος καί συσπειρωθεί δίπλα στήν ομάδα θά συμφωνήσω μαζί σας κ . Σοβατζή σάς ακούω συχνά νά τό λέτε στίς εκπομπές σας η υπόθεση ΑΝΟΔΟΣ στή Γ΄ΕΘΝΙΚΗ μπορεί νά γίνει αποκλειστική υπόθεση τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ μας κάτι πού τό εύχομαι από τά βάθη τής καρδιάς μου .


Αργύρη σέ ευχαριστώ ...........

Δημήτρης Σοβατζής Email:dim.sovatzis@gmail.com

ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ Η ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
Εντός τών χρονικών ορίων υπέβαλλε τήν αναμενόμενη ΕΝΣΤΑΣΗ κατά τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ η ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ γιά αντικανονική συμμετοχή τού Ποδοσφαιριστή Γεωργίου Γιογιού στόν μεταξύ τους Ποδοσφαιρικό Αγώνα πού διεξήχθη τήν περασμένη Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στό Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας γιά τήν πρώτη αγωνιστική τού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας καί τού 7ου Ομίλου ( τό αποτέλεσμα ηταν 1-0 υπέρ τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ) .
Τόν λόγο έχει τώρα η αρμόδια επιτροπή τής ΕΠΟ καί η εκδίκαση τής υπόθεσης αναμένεται νά πραγματωθεί τίς επόμενες ημέρες .
Θεωρείται βέβαιον ότι η ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ θά δικαιωθεί καί θά κερδίσει τόν Αγώνα μέ 0-3 στά χαρτιά , ενώ ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ θά πληρώσει καί τό ανάλογο χρηματικό πρόστιμο πού προβλέπει ο κανονισμός .
Δημήτρης Σοβατζής Εmail:sovdim@hotmail.com

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

AO H ΘΗΒΑ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ......ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Μεγάλες στιγμές αναμένεται νά ζήσει τήν ερχόμενη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου τό Δημοτικό Στάδιο Θήβας ( ώρα 16.00 ) αφού ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ υποδέχεται τόν φιλόδοξο φέτος ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ
σέ έναν αγώνα πραγματικό Ντέρμπυ τής Κατηγορίας αφού η ιστορία καί μόνο τών δύο ομάδων καί στόν χώρο τού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ( Γ' καί Β' Εθνική ) σηματοδοτεί μεγάλη προσέλευση φιλάθλων καί από τούς δύο Νομούς ( Βοιωτίας καί Εύβοιας ).
Ο Φίλαθλος κόσμος τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ πού έδωσε βροντερό παρόν στήν πρεμιέρα τού πρωταθλήματος τήν περασμένη Κυριακή στήν Παραλία Ασπροπύργου στόν Άτυχο αγώνα τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ απέναντι στόν τοπικό ΑΙΑΝΤΑ ( 1-1 ) όπου χωρίς νά παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο έκανε πολλές ευκαιρίες καί 'εχασε γκόλ μέ τό τσουβάλι ( 3 Δοκάρια ) , αναμένεται νά κατακλύσει τήν εξέδρα τού Δημοτικού Σταδίου Θήβας , αφού φέτος όλοι πιστεύουν ότι μπορεί νά είναι η Χρονιά τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ καί μέ τήν Μεγάλη στήριξη τού Φίλαθλου Κόσμου νά κατακτήσει τό Πρωτάθλημα καί τήν Ανοδο στή Γ΄Εθνική γιά 7η περίοδο στήν 43χρονη ιστορία του .

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 16.00 ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ .....

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 ......... Ωρα : 12.00 π.μ.

Μέχρι τήν Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου καί ώρα 16.00 εχει τό δικαίωμα η ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ νά κάνει ένσταση κατά τού ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ γιά αντικανονική συμμετοχή τού ποδοσφαιριστή Γεωργίου Γιογιού στόν μεταξύ τους αγώνα τής Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου γιά τήν 1η Αγωνιστική τού 7ου Ομίλου τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου ( ο ποδοσφαιριστής είναι τιμωρημένος
από τήν περσινή Ποδοσφαιρική περίοδο από τό Πρωτάθλημα τής Δ' Εθνικής φορώντας τήν φανέλα τού ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΕΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ μέ 2 Αγωνιστικές πού πρέπει νά τίς εκτίσει στό φετινό πρωτάθλημα ).
Άν ομως αυτό δέν γίνει μπορεί οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει ένομο συμφέρον νά κάνει αυτή τήν ένσταση ένα 24ωρο μετά τήν λήξη τού πρώτου 48ωρου δηλαδή έως τήν Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου καί ώρα 16.00
Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

AMEΣΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ .....ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010........Ώρα : 10.30 π.μ.
Τήν άμεση εκδίκαση τής Καταγγελίας τήν ΤΡΙΚΑΛΩΝ απαιτεί ο Πρόεδρος τού ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ κ. Γιάννης Κομπότης ο οποίος παραμένει στά Τρίκαλα μέ τό Διοικητικό του Επιτελείο . Μάλιστα σέ επικοινωνία τού ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ μέ Συνεργάτη τού Προέδρου τονίστηκε ότι η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ είναι καθαρή καί θά εξαντλήσει όλες τίς δυνατότητες πού τής δίνει ο νόμος προκειμένου νά διαλευκανθεί άμεσα η σκοτεινή αυτή υπόθεση πού αμαυρώνει τήν εικόνα τού Ελληνικού Ποδοσφαίρου καί μάλιστα είναι διάχυτη η αισιοδοξία οτι η υπόθεση αυτή θά γυρίσει μπούμεραγκ στήν ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ μέ τίς όποιες συνέπειες απέναντι της από τήν Ελληνική καί Αθλητική Δικαιοσύνη .
Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥΡΗ

Δελτίο Τύπου 19/ 09/ 2010
Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ καταγγέλλει την ΠΑΕ Τρίκαλα και τον πρόεδρό της για δυσφήμιση του αθλήματος. Με απαράδεκτες ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου και αποσκοπούν να βλάψουν την ομάδα μας, αλλά και να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψη του Προέδρου μας κ. Κομπότη, κατασκευάστηκε ψευδή μήνυση καθ’ όλα τα πραγματικά περιστατικά της, που αφορούν στην ομάδα μας, σκιαγραφώντας δήθεν απόπειρα δωροδοκίας!
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κανένας ποδοσφαιριστής ή παράγοντας της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, κυρίως ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Κομπότης, δεν εμπλέκεται κατ’ ουδένα τρόπο με τα άθλια σενάρια που κατασκεύασε ο εν λόγο πρόεδρος, αποσκοπώντας να δυναμιτίσει το κλίμα του αγώνα και να αποσυντονίσει τους ποδοσφαιριστές μας.
Ήδη η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ από το μεσημέρι έχει καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της ΠΑΕ Τρίκαλα και του ποδοσφαιριστή Πουρή Χρήστου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

ΕΝΣΤΑΣΗ Η ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

Soropoulos's Blog
Ενημέρωση με άποψη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ: ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΓΙΟ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΔΗΛΕΣΙ

Μοιραία ενδέχεται να αποβεί για τον ΑΟΧ και την ανενημέρωτη ηγεσία του (διοικητική και τεχνική) η συμμετοχή του Γιώργου Γιογιού που χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα με το Δήλεσι σαν αλλαγή στο 72. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Δήλεσι έκανε ένσταση για την συμμετοχή του αφού ο παίκτης έχει να εκτίσει ποινή ακόμη δύο αγωνιστικών – τιμωρία που του είχε επιβληθεί πέρυσι όταν αγωνιζόταν στα Λιόσια. Από το ξεκίνημά του λοιπόν ο Α.Ο. Χαλκίς ενδέχεται να χάσει το ματς εάν δικαιωθεί το Δήλεσι και να ξεκινήσει με -1 βαθμό το πρωτάθλημα.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Χαλκιδέου τεχνικού που εργάζεται σε ομάδα Δ’ Εθνικής των Αθηνών και πληροφορήθηκε το συμβάν. Ο εν λόγω τεχνικός είπε: «Όσα ξέρει η αρκούδα για το κανταΐφι γνωρίζει η διοίκηση της Χαλκίδας για το ποδόσφαιρο».

KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

Καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας
19/9/2010 6:05:08 μμ.


Οι «ομορφιές» στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζονται, αυτή τη φορά με μια υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, ο τερματοφύλακας των Τρικάλων, Χρήστος Πουρής, κατήγγειλε πως γνωστό του πρόσωπο που κατοικεί στη Θήβα, προσπάθησε να τον δωροδοκήσει με 30 χιλ. ευρώ, ώστε να έχει μειωμένη απόδοση στη σημερινή αναμέτρηση Τρίκαλα-Λεβαδειακός! Ο πρώτος άνθρωπος που φέρεται να ενημέρωσε ο Χρήστος Πουρής, ήταν ο πρόεδρος των Τρικάλων, Βαγγέλης Πλεξίδας και αποφάσισαν να ενημερώσουν την αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία του Έλληνα γκολκίπερ, γνωστό του πρόσωπο από τη Θήβα, τον πήρε τηλέφωνο και του προσέφερε 30 χιλ. ευρώ, με αντάλλαγμα να… μην τα δώσει όλα στο ματς με τον Λεβαδειακό και να έχει μειωμένη απόδοση. Εκτός από τα 30 χιλ. ευρώ, ο φερόμενος ως διαμεσολαβητής έταξε στον Πουρή και μεταγραφή σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας! Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο Βαγγέλης Πλεξίδας έχει ενημερώσει, εκτός από την αστυνομία, και την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής. Μια φήμη που ήθελε τον Γιάννη Κομπότη να κρατείται από την αστυνομία, αποδείχτηκε παντελώς ανυπόστατη. Το www.sport-fm.gr επικοινώνησε με τον μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα καταγγέλλονται, καθώς και ότι έχει δεχτεί την παραμικρή ενόχληση από την αστυνομία. Ο κ. Κομπότης θεωρεί πως όσα λέγονται είναι "δουλειά" του Βαγγέλη Πλεξίδα, ενώ υποστήριζε χαρακτηριστικά: "Ο καθενάς δικαιούται 15 λεπτά δημοσιότητας. Πλέον τα βρήκαν"...

Πηγή :www.sport-fm.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ' ΕΘΝΙΚΗ 7ος ΟΜΙΛΟΣ 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ - ΑΟ Η ΘΗΒΑ : 1-1
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ : 3-2
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ : 1-0
AΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ - ΚΡΑΝΙΔΙ : 1-5
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ : 5-1
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ : 2-1
ΒΡΑΣΙΕΣ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ : 2-1
ΠΟΡΟΣ - ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ : 2-0

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ.....ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ (1-1) 6' Μπούνας 0-1 ...73' Τζότζολης 1-1...TΕΛΙΚΟ

Γήπεδο Παραλίας Ασπροπύργου Απεσταλμένοι : Tάσος Σοβατζής , Βαγγέλης Μακρής
ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ - ΑΟ Η ΘΗΒΑ
ώρα : 15.50
Φίλαθλοι : 200....... ( 150 θηβαίοι )
Συνθέσεις
ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
1. Σαλίχος 2.Χαραλαμπόπουλος 3. Κυριακάκος 4. Κοράκης Λ. 5. Κραβαρίτης 6. Ζαφειρίου 7. Καρόλι 8. Μίνος 9. Τζότζολης 10.Τριανταφυλίδης ( 47' Κοράκης ) 11.Λιούρας ( 53' Σπυρίδης )

ΑΟ Η ΘΗΒΑ
1. Γενιτσαρίδης 2. Καραμπετιάν 3. Πανουργιάς ( 68' Μπατσούλης ) 4. Καρύδης 5. Τσέλος 6. Πέρος 7. Μπούνας 8. Παπαδόπουλος 9. Κατσογιάννης 10. Γκαράνης 11. Μπιτίλης ( 71' Περιάλης )

Διαιτητής : Διαγκελάκης Επόπτες : Περδίκης , Μίταρης

ώρα 16.00.........ο Αγώνας αρχίζει.......
5' 0-0 ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ εχει αναλάβει τήν πρωτοβουλία τών κινήσεων ........
6' 0-1 ο Μπούνας μέ κοντινό σούτ μέσα από τήν περιοχή δίνει τό προβάδισμα στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ
15' 0-1 ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ ελέγχει τόν Αγώνα .......
19' Καλή εκτέλεση φάουλ τού Παπαδόπουλου γιά τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ ελάχιστα αουτ .......
23' Σούτ τού Τζότζολη ελάχιστα αουτ ....καλή ευκαιρία γιά τόν γηπεδούχο ΑΙΑΝΤΑ ...
26' Ατομική ενέργεια καί σούτ τού Κατσογιάννη απέκρουσαν τελευταία στιγμή οί αμυντικοί τού ΑΙΑΝΤΑ......
32' Δυνατό σούτ τού Μπίτιλη εστειλε τήν μπάλλα ελάχιστα αουτ ..........νέα καλή ευκαιρία γιά τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ .....
36' Σέντρα τού Πανουργιά κεφαλιά τού Κατσογιάννη στό οριζόντιο δοκάρι.......μεγάλη ευκαιρία γιά τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ νά διπλασιάσει τά γκόλ ......
44' ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ εχει τήν υπεροχή ελέγχει τόν Αγώνα .......
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ : 0-1

ώρα 17.02 ...... Εναρξη τού Β'ημιχρόνου
48' Κεφαλιά τού Κατσογιάννη από εκτέλεση κόρνερ ελάχιστα αουτ ..... μεγάλη ευκαιρία γιά τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ νά διπλασιάσει τά γκόλ.......
50' Ανάποδο ψαλίδι τού Κατσογιάννη ελάχιστα άουτ .......νέα μεγάλη ευκαιρία γιά τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ.......
69' 0-1 προηγείται ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ καί ελέγχει τόν ρυθμό τού Αγώνα ..........
73' 1-1 από τραγικό λάθος τής άμυνας τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ ο Τζότζολης μέ πλασέ έκανε τό 1-1 ...
86' η ομάδα τού ΑΙΑΝΤΑ εχει κλειστή προσπαθώντας νά κρατήσει τό 1-1 .....
87' ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ προσπαθεί νά πετύχει τό νικητήριο γκόλ...... η αγωνία είναι στό κατακόρυφο..........
88' ΄Δραματικές οί προσπάθειες τών ποδοσφαιριστών τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ γιά τό νικητήριο γκόλ......
92' Μεγάλη Ευκαιρία γιά τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ νά κλέψει τή νίκη ο Μπούνας μέ κοντινό σούτ έστειλε τήν μπάλλα στό δοκάρι .......
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : 1-1
Διακρίθηκαν από τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ οί : Καρύδης , Καραμπετιάν , Μπούνας καί από τόν Γηπεδούχο ΑΙΑΝΤΑ οί : Τζότζολης , Μίνος
Δυστυχώς ο Νόμος τού Ποδοσφαίρου τιμώρησε τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ πού αφού έχασε μία ντουζίνα γκόλ ......ισοφαρίστηκε από τήν ομάδα τού ΑΙΑΝΤΑ πού δέν ήταν κάτι τό ιδιαίτερο αλλά .......κρίμα......


Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ - ΑΟ Η ΘΗΒΑ

Τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θά περιγράφει Ζωντανά τόν Ποδοσφαιρικό Αγώνα τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ στό Γήπεδο Παραλίας Ασπροπύργου απέναντι στόν Γηπεδούχο ΑΙΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ γιά τήν 1η Αγωνιστική τού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας καί τόν 7ο Ομιλο .
Η ώρα έναρξης τού Αγώνα είναι 16.00 καί στό Γήπεδο Παραλίας Ασπροπύργου θά βρίσκονται δύο απεσταλμένοι συνεργάτες του ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ ο Τάσος Σοβατζής καί ο Βαγγέλης Μακρής .

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β' ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ : 0-2
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ : 4-0
ΕΝΩΣΗ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΟΙΝΟΗΣ : 8-0
ΠΑΝΓΕΩΡΓΙΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ : 2-0
Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

EΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ & ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Εύχομαι ολόψυχα στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ φέτος νά πραγματώσει τό όνειρο τής ΑΝΟΔΟΥ στήν Γ' Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου , Προσκαλώ τόν φίλαθλο κόσμο τής ομάδας μας νά στηρίξει τήν φετινή προσπάθεια καί αισιοδοξώ οτι οτι μέ τήν συμπαράσταση όλων μας στό τέλος ολοι θά πανηγυρίζουμε τήν είσοδο τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ μας στόν χώρο τού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στή Γ' Εθνική .

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο Δήμαρχος τού Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ εύχεται στόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ Καλή Ποδοσφαιρική Χρονιά μέ Υγεία πρός όλα τά μέλη τής Μεγάλης Ποδοσφαιρικής Ομάδας τού Δήμου Θηβαίων , κατάκτηση τού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στόν 7ο Ομιλο τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας καί ΑΝΟΔΟ στή Γ' Εθνική .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ. αγαπητοι συμπολιτες του μεγαλου δημου θηβαιων βλεποντας εγω και οι συνεργατες μου τα χρονια προβληματα που μενουν αλυτα,αλλα και τη διαφθορα και τη σηψη που εχει φτασει ακομη και στο τελευταιο γραναζακι της τοπικης αυτοδιοικησης,αποφασισα να ηγηθω ανεξαρτητου συνδυασμου με το ονομα Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ . ειμαι 42 ετων εγγαμος πατερας 3 παιδιων και αγροτης στο επαγγελμα.εχω αγωνιστει για τα κοινα μεσα απο τις γραμμες του ΛΑ.Ο.Σ και με συνεχεις παρεμβασεις και ανακοινωσεις για πολλα θεματα οπως η αποτροπη εγκαταστασης του εργοστασιου καυσης απορριματων,το παρεμποριο που πνιγει τα μαγαζια της επαρχιας μας,το προβλημα της ανεξελεγκτης λαθρομεταναστευσης και της εγκληματικοτητας,την αποδυναμωση της αστυνομικης δυναμης βοιωτιας και της αγροφυλακης.του αγροτικου προβληματος,την απατη του ιου Η1Ν1,τις αυξησεις στα τιμολογια των ΔΕΚΟ και στο κοστος ζωης. Επισης με δικες μου ενεργειες φτασανε στην βουλη με την μορφη επερωτησεων το θεμα της πυραμιδας των θηβων μεσω του βουλευτη κ.ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ και το θεμα της υποβαθμισης μεχρι καταργησης του νοσοκομειου θηβων μεσω της βουλευτη κ. ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ηδη εχουμε ετοιμο ενα προγραμμα 20 σημειων που θα κανει την ζωη ολων μας καλυτερη.ο συνδυασμος ειναι ανοιχτος σε ολους τους τιμιους συνδημοτες μας που θελουν να προσφερουν το κατι παραπανω.καλουμε ολους τους πολιτες που βαρεθηκαν τα λογια και επιθυμουν την αλλαγη να μας στηριξουν με την ψηφο τους.Μαζι μας φερνουμε ηθος και δικαιοσυνη. για τον συνδιασμο Η ΘΗΒΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

Αναρτήθηκε από THIVA-HELLAS στις 9/18/2010 06:37:00 μμ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Τήν Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου αρχίζει τό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας . Ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ ώς γνωστόν τήν πρώτη αγωνιστική αγωνίζεται εκτός έδρας στόν Ασπρόπυργο στό Γήπεδο τής Παραλίας ( μέ συνθετικό χλοοτάπητα ) απέναντι στόν γηπεδούχο ΑΙΑΝΤΑ ο οποίος επανήλθε στήν Δ' Εθνική φέτος μετά από 4 χρόνια απουσίας αφού αγωνιζ'οταν στήν τοπική Α' Κατηγορία Ε.Π.Σ.Δυτικής Αττικής .
Η Ποδοσφαιρική Ομάδα τού ΑΙΑΝΤΑ ιδρύθηκε τό 1977 , καί τά χρώματα της ποδοσφαιρικής της εμφάνισης είναι τό Μπλέ καί τό Κίτρινο .
Υπάρχη προ'ι'στορία μεταξύ τών δύο ομάδων πρίν 5 ποδοσφαιρικές περιόδους στό Πρωτάθλημα τής Δ' Εθνικής ( 2005-2006 ) , ήταν τότε πού ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ στέφθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ κερδίζοντας ταυτόχρονα καί τήν Ανοδο στήν Γ' Εθνική Κατηγορία .
Στόν πρώτο γύρο ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ κέρδισε εκτός έδρας μέ 0-1 ( 75'Ανυφαντής ) , ενώ στόν δεύτερο γύρο στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας κέρδισε πάλι μέ 2-0 (75' , 83' Μάνεσης ) .
Προπονητής τού ΑΙΑΝΤΑ είναι γιά 2η συνεχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο ο Γιάννης Μπότσης
ο οποίος είναι 40 ετών καί θεωρείται ανερχόμενος στόν χώρο τής προπονητικής .
Τό έμψυχο δυναμικό τού φετινού ΑΙΑΝΤΑ απαρτίζεται από 28 ποδοσφαιριστές ως επί τό πλείστον νεαρούς , οί νεαρότεροι σέ ηλικία ποδοσφαιριστές είναι : ο 17χρονος τερματοφύλακας Κώστας Μιχελής , οπως καί οί 17χρονοι επιθετικοί Γιάννης Λιούρας καί Γιάννης Σπυρίδης . Ο μεγαλύτερος σέ ηλικία ποδοσφαιριστής είναι ο 36χρονος μέσος Φίλιππος Τριανταφυλλίδης . Ο Μέσος Όρος τής ηλικίας τών ποδοσφαιριστών τού ΑΙΑΝΤΑ είναι 23,5 ετών .
Στόχος τού ΑΙΑΝΤΑ είναι η παραμονή στήν κατηγορία καί μέ δεδομένο φέτος ότι υποβιβάζονται 8 ομάδες από τίς 17 τού 7ου Ομίλου η ομάδα τού Ασπροπύργου είναι λογικό οτι θά προσπαθήσει νά αξιοποιήσει τόν παράγοντα έδρα , υπάρχει ένας αξιόλογος πυρήνας φιλάθλων της περιοχής πού στηρίζει τήν ομάδα καί τό γήπεδο είναι ''ζεστή'' εδρα αφού είναι περιορισμένων διαστάσεων στά όρια τού επιτρεπτού μέ συνθετικό χλοοτάπητα καλής ποιότητας .


Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

Αγαπητές Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συνδημότες,
Μετά από επαφές με στελέχη της Αυτοδιοίκησης και πολίτες των σημερινών Δήμων αποφάσισα με αίσθημα ευθύνης να ηγηθώ ανεξαρτήτου συνδυασμού , δηλώνοντας ότι θα εργασθώ με συνέπεια, ήθος και διαφάνεια για το καλό του Δήμου μας και με άξονες:
· Καθαρό περιβάλλον, το οποίο σήμερα δοκιμάζεται πολλαπλά
· Συνεργασία με όλους τους φορείς και τους δημότες για την με το καλύτερο τρόπο αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας.
· Ισομερή ανάπτυξη όλων των σημερινών Δήμων.
· Πολιτισμό, Αθλητισμό, Ποιότητα ζωής.
· Ανάπτυξη με παράλληλη αναβάθμιση των υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση των σημερινών κοινωνικών προβλημάτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Θήβα 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ ...ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ


Πανέτοιμος είναι ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ εν' οψι τής Πρεμιέρας τού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας στόν 7ο Όμιλο . Ο Προπονητής Γιώργος Λάμπρου καί οί Συνεργάτες του Δημήτρης Μπούτσικος καί Σταύρος Σταματίου προετοιμάζουν κατάλληλα τούς ποδοσφαιριστές τους καί ο Ευχάριστος πονοκέφαλος γιά τόν Αγώνα τής Κυριακής στόν Ασπρόπυργο απέναντι στόν γηπεδούχο ΑΙΑΝΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ εκτός απροόπτου είναι η ετοιμότητα όλου τού έμψυχου δυναμικού τής ομάδας .
Η Ψυχολογία τών ποδοσφαιριστών τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ είναι πολύ καλή λόγω τής συσπείρωσης τών φιλάθλων δίπλα στήν ομάδα , καί μέ δεδομένη τήν μαζική εκστρατεία τού φίλαθλου κόσμου τήν Κυριακή στό γήπεδο τού ΑΙΑΝΤΑ στόν ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ( τό οποίον είναι μικρών διαστάσεων ... μέ συνθετικό χλοοτάπητα ) η αισιοδοξία ειναι διάχυτη γιά Νικηφόρο αποτέλεσμα . Η ώρα εναρξης τού Αγώνα είναι 16.00 .
Η Προ'ι'στορία είναι μέ τό μέρος τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ , οί δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες πρίν 6 ποδοσφαιρικές περιόδους . Ηταν η ποδοσφαιρική περίοδος 2005-2006 στή Δ' Εθνική Κατηγορία τότε πού ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ στέφθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ κερδίζοντας τήν ΑΝΟΔΟ στήν Γ' Εθνικη Κατηγορία .
Συγκεκριμένα στόν πρώτο γύρο τού τότε πρωταθλήματος τήν Κυριακή 20 Νοεμβρίου τού 2005 στό Γήπεδο τού ΑΙΑΝΤΑ τήν 10η Αγωνιστική μέ τήν υποστήριξη 400 θηβαίων φιλάθλων πού συνόδευσαν τήν ομάδα ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ κέρδισε τόν ΑΙΑΝΤΑ μέ 0-1 μέ χρυσό σκόρερ τόν Βοιωτό Αλέκο Ανυφαντή μέ κεφαλιά στό 75' , ενώ στό 49' ο Καπρινιώτης είχε δοκάρι γιά τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ .
Στόν δεύτερο γύρο τήν Κυριακή 26 Μαρτίου τού 2006 , 6 αγωνιστικές πριν από τό τέλος τού Πρωταθλήματος καί ενώ ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ ήταν στήν κορυφή τής βαθμολογίας μέ 2 βαθμούς περισσότερους από τήν δεύτερη ΚΟΡΙΝΘΟ στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας παρουσία 2.000 φιλάθλων πού είχαν δημιουργήσει υφαιστειώδη ατμόσφαιρα ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ κέρδισε τόν ΑΙΑΝΤΑ μέ 2-0 , εχοντας κορυφαίο παίκτη τού αγώνα τόν Βοιωτό Γιώργο Μάνεση ο οποίος πέτυχε καί τά δύο γκόλ , στό 75' μέ σούτ καί στό 83' μέ πέναλντυ , ενώ στό 78' εστειλε τήν μπάλλα μέ σούτ στό δοκάρι .
Είναι χαρακτηριστικό ότι στήν τότε ομάδα τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ από τήν σημερινή αγωνιζόταν μόνο ο Νίκος Ευθυμίου πού είχε αγωνιστυεί καί στούς τότε αγώνες .

ΚΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com


ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ Δ' ΕΘΝΙΚΗ

Τήν Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 αρχίζει τό 34ο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα τής Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ γνωστό καί ώς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
Τό ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ξεκίνησε τήν Ποδοσφαιρική Περίοδο 1977-78 μέ τήν ονομασία ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΉ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ καί από τήν Ποδοσφαιρική Περίοδο 1987-88 ονομάστηκε Δ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ .
Οι Συμμετοχές τών Βοιωτικών Ποδοσφαιρικών Ομάδων στήν Ιστορία τού ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είναι :

EΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
1977-78
ΑΟ Η ΘΗΒΑ
1978-79
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
1979-80
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
1980-81
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΚΥΝΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1981-82
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΕΡΚΥΝΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1982-83
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΑΜΒΡΥΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
1983-84
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
1984-85
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
1985-86
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ - ΑΕΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
1986-87
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
1987-88
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
1988-89
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
1989-90
ΑΟ Η ΘΗΒΑ
1990-91
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
1991-92
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
1992-93
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΩΝ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
1993-94
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ
1994-95
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
1995-96
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
1996-97
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
1997-98
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ
1998-99
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
1999-2000
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
2000-01
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
2001-02
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
2002-03
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ
2003-04
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ
2004-05
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ
ΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
2005-06
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
2006-07
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ - ΑΕΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
2007-08
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
2008-09
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ
2009-10
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ
2010-11
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
ΚΑΙ Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
2+15=17
ΑΟ Η ΘΗΒΑ
7+3=10
ΑΕ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
4+6=10
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ
0+8=8
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ
2+4=6
ΠΑΟΚ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ
2+3=5
ΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
1+3=4
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
0+3=3
ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΟΥ
0+3=3
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
2+0=2
ΕΡΚΥΝΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
0+1=1
ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΩΝ
0+1=1
ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΣ
0+1=1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ
0+1=1
ΑΟ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
1+0=1
ΑΜΒΡΥΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
1+1=2
ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ
0+2=2
AEΔΗΛΕΣΙΟΥ


Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com

40.000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ???

40.000 άτομα βγαίνουν στην πορνεία κάθε χρόνο!
16 Σεπ 2010
Σε 40.000 υπολογίζονται οι γυναίκες και τα παιδιά ηλικίας 12-25 ετών τα οποία είναι θύματα εμπορίας (trafficking) στην Ελλάδα κάθε χρόνο, με σκοπό την πορνεία.Τα στοιχεία καταγράφονται στην έκθεση «Η προστασία τους είναι στα χέρια μας», που πραγματοποίησε το διεθνές δίκτυο οργανώσεων ECPAT International (End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children For Sexual Purposes), ένας οργανισμός που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του trafficking.
Σύμφωνα με την έκθεση της ECPAT για το 2009, το σύγχρονο δουλεμπόριο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο διεθνές έγκλημα μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων. Η βιομηχανία του trafficking αποφέρει ετησίως -σύμφωνα με υπολογισμούς της ECPAT- 27 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα ο αριθμός των παιδιών που είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή μαύρης εργασίας παγκοσμίως υπολογίζεται σε 1,2 εκ.
Στην Ελλάδα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας δείχνουν ότι μόνο 100 με 200 γυναίκες και παιδιά αναγνωρίζονται κάθε χρόνο ως θύματα εμπορίας. Η χώρα μας αποτελεί και χώρα προορισμού και χώρα μετάβασης για γυναίκες και παιδιά-θύματα.
Μεταξύ των ετών 2003 και 2007, περίπου 1.100 άτομα συνελήφθησαν για εμπορία ανθρώπων στη χώρα, ενώ μόνο 24 παιδιά-θύματα εντοπίστηκαν την ίδια περίοδο.
Αγνωστο είναι πόσα από τα παιδιά που εντοπίστηκαν ήταν θύματα εμπορίας για σεξουαλικούς σκοπούς.
Η πλειονότητά τους προέρχεται από την Αλβανία και τη Ρουμανία, άλλες χώρες των Βαλκανίων, της πρώην Σοβιετικής Ενωσης καθώς και την Αφρική.
Τα παιδιά φτάνουν στην Ελλάδα ως τουρίστες ή λαθρομετανάστες κυρίως από την Αλβανία, τη Ρουμανία, άλλες βαλκανικές χώρες και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Μετατρέπονται σε σύγχρονους «δούλους» υπό την απειλή της απέλασης από τα παράνομα κυκλώματα που τα παρασύρουν στην πορνεία ή στην παράνομη εργασία.
Κρατούνται υπό συνθήκες φυλάκισης, σε καθεστώς εκφοβισμού και ψυχολογικής βίας. Σπάνια επιχειρούν να φύγουν λόγω της σκληρής τιμωρίας που έπειτα υφίστανται. Βιάζονται, ξυλοκοπούνται και κακοποιούνται σωματικά και ψυχολογικά. Ενα μεγάλο ποσοστό των παιδιών που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ πάσχουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.
Πώς λειτουργεί το κύκλωμα:
Σύμφωνα με την έκθεση της ECPAT τα παιδιά απομακρύνονται από το σπίτι τους και στρατολογούνται δια της βίας ή της εξαπάτησης ή πωλούνται απευθείας από τους γονείς και τους οικείους τους στους εμπόρους. Ποια παιδιά μπορούν να είναι τα επόμενα θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου; Δεν υπάρχει το «τυπικό» παιδί-θύμα της εμπορίας για σεξουαλικούς σκοπούς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από όλο τον κόσμο.
Οι παράγοντες που συνήθως κάνουν τα παιδιά ιδιαίτερα ευάλωτα και αυξάνουν τον κίνδυνο εμπορίας είναι η φτώχεια, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, το άστατο οικογενειακό περιβάλλον, διαχωρισμός από τις οικογένειες λόγω φυσικών καταστροφών, ενόπλων συγκρούσεων ή μετανάστευσης. Τα αυξανόμενα επίπεδα φτώχειας στις τρίτες χώρες αλλά και η μείωση των κρατικών κονδυλίων για κοινωνικές δαπάνες στις χώρες προέλευσης των παιδιών δημιουργούν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της εμπορίας, αφού τα παιδιά αναγκάζονται να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις διαβίωσης και τελικά παγιδεύονται στην παράνομη και επικίνδυνη μετανάστευση.

Δημήτρης Σοβατζής Email:sovdim@hotmail.com