Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - We will change the world

Η ομιλία του Βρετανού ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ

ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Νο2 - It will happen to Greece V.2

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ...

Τι είναι το μικροτσιπ, VeriChip, RFID chip.

ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ???

Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά

Το μεταναστευτικό & Η συρρίκνωση του Ελληνισμού (α´)

Η λαθρομετανάστευση & η προώθηση του πολυπολιτισμού

ΑΝΘΙΜΟΣ : ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ

30/11/10

Άνθιμος: Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να σταματήσουμε να μιλάμε.


..."Ε, την χάρη αυτή δεν θα την κάνουμε. Εγώ μέχρι θυσίας προσωπικής δεν θα σταματήσω όπου και αν είμαι και να λέγω και να γράφω."
Έμμεση απάντηση στη δριμεία κριτική που δέχθηκε από τον νεοκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρηκαι σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έδωσε σήμερα από το Ιερό Βήμα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, Σαράντα Εκκλησιών Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. «Δεν θα τους κάνουμε την χάρη» βροντοφώναξε ο δυναμικός Ιεράρχης διαβεβαιώνοντας τους πιστούς ότι θα συνεχίσει και να μιλάει και να αρθρογραφεί «για τον Χριστό και την Πατρίδα».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος κάλεσε τους πιστούς να κάνουν υπομονή μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρίσιμη κατάσταση για την οικονομία της χώρας και επανέλαβε ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε την Πίστη, τις παραδόσεις και τις αξίες του Γένους και του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει να...

εργαστούμε για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής μας διαφυλάττοντας των εθνικά δίκαια μας.

«Θέλουμε όλα τα κράτη να είναι ειρηνικά και να διαβιώνουν οι κάτοικοι όπως επιθυμούσαν και όπως ήταν μέχρι τώρα. Και εμείς το ίδιο επιθυμούμε και το ίδιο ζητούμε. Αλλά όμως μέσα σε αυτή την όλη αναταραχή δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε, αυτό που επί χρόνια λέγω και κηρύσσω, ότι έχουμε ευθύνη ως μέλη της Πολιτείας, ως Έλληνες πολίτες, ως πατριώτες Έλληνες, ως Χριστιανοί Έλληνες να κάνουμε το καθήκον μας, να είμεθα ήρεμοι, να είμεθα πάντοτε σε διάλογο και συζήτηση με όλους εκείνους που μπορούν να συζητήσουν μαζί με εμάς για να δούμε τι καλύτερο θα επιτύχουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτή την ώρα , να κοιτάξουμε μόνο τον εαυτό μας και να αφήσουμε έτσι την κοινωνία και την πατρίδα χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς καμία συμπαράσταση. Με την ψυχική μας καλή διάθεση και με όποια θυσία θα κάνουμε» είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

«Εμείς στην ψυχή μας θα έχουμε πάντοτε για Α και Ω της υπάρξεως μας τον λόγο του Θεού που οδηγεί μέσω της Εκκλησίας στη σωτηρία που είπαμε σήμερα. Στην συνέχεια θα καλλιεργούμε πάντοτε μέσα στην ψυχή μας την αγάπη για την πατρίδα μας, την Ελλάδα, που διατρέχει μείζονες κινδύνους απ’ ότι δείχνουν τα οικονομικά. Κατά τρίτον θα καλλιεργούμε την φιλοπατρία στις νεότερες γενιές που είναι γύρω μας, παιδιά μας, εγγόνια μας, μαθητές μας…την φιλοπατρία, την αγάπη του ενός προς τον άλλο, την ανάγκη της αλληλεγγύης και της συνυπάρξεως, χωρίς πράξεις βίας και χωρίς πράξεις που οδηγούν στην καταστροφή και την απώλεια ακόμα και της ζωής των ανθρώπων. Γι’ αυτό λοιπόν και μιλάμε τόσα χρόνια εδώ και για την Πατρίδα και για την Ελλάδα και για την Μακεδονία και για την Πίστη μας και για την αγάπη μεταξύ μας και για την ειρήνη. Και όλα αυτά μαζί που δεν αρέσουν σε μερικούς… εξ αφορμής της γνωστής, αφορμή ήταν αυτή με τα δημοτικά μας, να υπάρξει μια γενική επίθεσις εναντίον του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης από έντυπα και από μέσα τηλεοπτικά με διαφόρους τρόπους… γιατί; Για να μπορέσει να αποδυναμωθεί ο λόγος του. Αυτή είναι η έννοια» τόνισε ο κ.Άνθιμος.

Kαι συνέχισε: «Είναι μερικοί που λένε, «δεν θέλουμε ούτε Πατρίδα, ούτε Κοινωνία ειρηνική, ούτε θέλουμε Ελλαδες, ούτε θέλουμε παλαιές ιστορίες , ούτε θέλουμε να ακούμε για τα εθνικά ζητήματα, δεν θέλουμε τίποτα, θέλουμε έτσι αναρχία» ή «θέλουμε να επιτύχουμε σκοπούς που εμείς ξέρουμε». Αυτοί όλοι δεν θέλουν να ακούγεται ούτε ο λόγος του Θεού, ούτε ο λόγος για την Ελλάδα, ούτε ο λόγος για την Πατρίδα, ούτε ο λόγος για τον ελληνικό πολιτισμό, ούτε λόγος για τους προγόνους μας, ούτε για τους ήρωες της επαναστάσεως του ’21, ούτε για τίποτα. Ε, την χάρη αυτή δεν θα την κάνουμε. Εγώ μέχρι θυσίας προσωπικής δεν θα σταματήσω όπου και αν είμαι και να λέγω και να γράφω. Και έγραψα αυτόν τον καιρό και απήντησα σε πάρα πολλά. Και δημοσιεύθηκαν πολλά και θα ακολουθήσουν και άλλα. Γιατί ο διάλογος είναι καλό πράγμα.

Η προκατάληψη, η ύβρις και η ασέβεια είναι κακό πράγμα. Με όσους και αν διαλέγομαι και τους τιμώ και τους αγαπώ και εύχομαι ότι καλύτερο. Και εσείς όλοι, να προχωρήσουμε λοιπόν στο δρόμο της σωτηρίας και της οικονομίας της πατρίδος μας και της ελευθερίας της πατρίδος μας και της αξιοπρεπείας της πατρίδος μας και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδος μας… έτσι ας προχωρήσουμε και ας μας λείπουν η καλοπέραση για κάμποσο καιρό και τα χρήματα και οι ευκολίες αρκεί να μείνουμε αξιοπρεπείς, ελεύθεροι Έλληνες, Χριστιανοί πολίτες στο σύγχρονο κόσμο, με ευθύνη τεράστια που έχουμε απέναντι των παιδιών μας που έρχονται μετά από εμάς».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε να πραγματοποιηθεί η σωτηρία της Πατρίδος μας «με την βοήθεια του αγίου Θεού και με όσα κάνουν οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν ασκούντες τα υψηλά καθήκοντα της διοικήσεως του Κράτους μας».

Από το Αrmy alert

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ


Με απόφαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, επαναπροσλήφθηκε απο 1-11-2010 έως 30-9-2011, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Σπύρος Μπεκρής, ως Περιφερειακός Τεχνικός Υπεύθυνος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας και της ΤΕ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς.

Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim:hotmail.com

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΒΑ














Ο Παλαίμαχος Διεθνής Ποδοσφαιριστής ( Επιθετικός ) τού Παναθηνα'ι'κου στίς αρχές τής δεκαετείας τού 1980 αλλά καί τού Λεβαδειακού αργότερα στήν Α' Εθνική όπως καί τού ΟΦΗ Δήμος Κάβουρας είναι ο νέος Προπονητής τού ΑΟ Θήβα.
Εχει πλούσια προπονητική εμπειρία αφού έχει εργασθεί σέ ομάδες τής Δ' Εθνικής Κατηγορίας όπως ο Αήττητος Σπάτων ο Αγιος Ιερόθεος ο Κεραυνός Κερατέας κ.α.
Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής μέ ειδικότητα τό ποδόσφαιρο , ενώ είναι μέλος τού Διοικητικού Συμβουλείου τών Παλαιμάχων τού Παναθηνα'ι'κου .
Κατάγεται από τό ομορφο νησί τής Χίου από όπου ξεκίνησε τήν ποδοσφαιρική του καριέρα από τήν ομάδα τού χωριού του τόν Κανάρη Νενήτων μέ τόν οποίο αγωνίστηκε στήν τοπική Α ' Κατηγορία Χίου αλλά καί στήν Δ ' Εθνική Κατηγορία από τόν οποίο μεταγράφηκε στόν Παναθηνα'ι'κό μέ τόν οποίο κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα ( 1984 & 1986 ) ενώ πέτυχε καί 7 Γκόλ.
Ο Δήμος Κάβουρας σάν έν ενεργεία Ποδοσφαιριστής τού Παναθηνα'ι'κού έχει αγωνιστεί αντίπαλος τού ΑΟ Θήβα τήν ποδοσφαιρική περίοδο 1983-84 γιά τόν θεσμό τού Κυπέλλου Ελλάδος στόν Β' γύρο .
Ηταν Ιανουάριος τού 1984 όταν ο ΑΟ Θήβα πού αγωνιζόταν τότε στήν Γ' Εθνική Κατηγορία στόν Βόρειο Ομιλο καί ενώ στόν Α' γύρο είχε αποκλείσει στό τότε Εθνικό Στάδιο Θήβας τήν Λαμία τής Γ ' Εθνικής μέ 2-0 μέ γκόλ τών Γ. Σαραντίδη καί Α. Ζυγογιάννη , γιά τόν Β ' γύρο κληρώθηκε καί αγωνίστηκε μέ τόν Παναθηνα'ι'κό στή Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τόν οποίο ηττήθηκε μέ 2-0 μέ γκόλ τών Θ. Δημόπουλου καί Γ. Βονόρτα .
Στόν αγώνα αυτό ο νεαρός τότε Δήμος Κάβουρας είχε αγωνιστεί σάν αλλαγή τού Θ. Δημόπουλου .
Τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ τού εύχεται καλή επιτυχία στήν προσπάθεια τού ΑΟ Θήβα γιά τήν επάνοδο του στήν Γ' Εθνική .


Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ?

29/11/10

Η κρίση του συστήματος, αφετηρία αλλαγής!


Μοιάζει καλοπαιγμένη φάρσα, εφιάλτης που δεν θα θελες να ξαναδείς. Όσο και αν δεν μας άρεσε, είχαμε συνηθίσει να ζούμε σε αυτό το σύστημα της ανασφάλειας, των χαμένων ευκαιριών, των πελατειακών σχέσεων, της χαμένης μας αθωότητας και της άπιαστης ελπίδας.

Συνηθίσαμε και μας βόλεψε η ψεύτικη εικόνα, ίσως γιατί μας αποχαύνωνε, ή πιθανόν γιατί μας έδειχνε έναν κόσμο που δεν υπάρχει και ελπίζαμε μάταια να βρούμε. Ίσως το βλέπαμε κιόλας πως χτίζαμε στην άμμο, όμως εμείς επιμέναμε, αν και γνωρίζαμε πως το πρώτο χειμωνιάτικο κύμα, θα τα γκρέμιζε όλα, σαν θεία δίκη στην απερισκεψία, ή φυσικό νομοτελειακό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πια, ότι χτίσαμε χρόνια και χρόνια γκρεμίζεται και παρασύρει τα πάντα. Σιγουριά, αξίες, όνειρα, ελπίδες, όλα εξαφανίζονται μέσα στον κονιορτό που σηκώνεται. Είναι μια χωρίς αμφισβήτηση πραγματικότητα, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, που...

τόσο είχε διαφημιστεί τα περασμένα χρόνια, καταρρέει. Ο παγκόσμιος καπιταλισμός παραπαίει, η μία χώρα μετά την άλλη βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της χρεοκοπίας. Όλα τα δυνατά μυαλά προσπαθούν να δώσουν λύση(;) στο μεγάλο αυτό κακό που βρήκε την ανθρωπότητα, αλλά μάταια. Όλα τα γιατροσόφια δείχνουν ανήμπορα να γιατρέψουν τον ασθενή. Οι πιο φανατικοί και οι πιο δύσπιστοι του συστήματος καταλαβαίνουν τη δυσκολία του πράγματος, δεν υπάρχει πια ελπίδα.

Όταν μάλιστα δεις την αντιμετώπιση της παιδείας, του πιο σημαντικού εργαλείου ενός λαού τότε καταλαβαίνεις προς τα πού μας οδηγούν. Είναι ποτέ δυνατόν, να είναι δευτερεύουσας σημασίας η γλώσσα ενός λαού; Και τι σηματοδοτεί όταν στο λέει ένας πολιτικός, που αργότερα γίνεται υπουργός Παιδείας; Χρόνια τώρα προσπαθούν να εμπορευματοποιήσουν την παιδεία, τώρα προχωρούν ένα βήμα ακόμη με την «αγορά γνώσης», δηλαδή την εκχώρηση της παιδείας στους επιχειρηματίες από τους οποίους θα αγοράζουμε την γνώση, όπως το τυρί από το σούπερ μάρκετ. Που σημαίνει επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές και ακόμη χειρότερα, αφού ο φτωχός θα είναι σκλάβος με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος όλων των οικονομικών μέτρων. Η δημιουργία της ελίτ τάξεως του 20% του πληθυσμού, με το υπόλοιπο 80% στον πάτο της φθοράς και της αφθαρσίας…

Ας δούμε π.χ. τι συμβαίνει με την ιστορία. Είναι ποτέ δυνατόν να είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και δη διακρατικό και όχι η καταγραφή των γεγονότων; Ε λοιπόν όχι, ο άνθρωπος πρέπει να μαθαίνει τα πάντα στην πραγματική τους διάσταση, να γνωρίζει το παρελθόν του, ώστε να αποκτά εμπειρία και να μην επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.
Είναι απαράδεκτο στην εποχή του πλούτου να υπάρχουν άνθρωποι πεινασμένοι. Οι άνθρωποι χρειάζονται αξιοπρεπή δουλειά και όχι ελεημοσύνη, γιατί εργασία υπάρχει για όλους. Η γη μπορεί πλούσια να ζήσει εμάς και άλλους τόσους. Υπάρχουν χώρες που είναι εντελώς υπανάπτυκτες, που χρήζουν βοήθειας να φτάσουν στο δικό μας επίπεδο, αλλά πού θα βρίσκουν μετά φθηνά εργατικά χέρια… οι κερδοσκόποι; Αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το αποτέλεσμα ανώμαλων εγκεφάλων, που νομίζουν ότι με τα λεφτά μπορούν να έχουν σκλάβους τους λαούς, να τους ελέγχουν κατά το δοκούν και να τους κρατούν στο περιθώριο, χωρίς όνειρα και ελπίδα, μέσα στα ναρκωτικά και την πορνεία. Πως είναι δυνατόν, παρά την τεχνολογική ανάπτυξη και τον τεράστιο πλούτο που παράγεται, ο άνθρωπος να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη φτώχεια; Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι, όλα πρέπει να αλλάξουν, όλα πρέπει να χτισθούν από την αρχή. Είναι αναγκαίο να οικοδομηθούν εκ βάθρων όλα, πάνω σε θεμέλια στέρεα και ισχυρά.

Μας ζητούν παρ’ όλα αυτά να οικοδομήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης και συναίνεσης. Αλλά πώς μπορεί να υπάρξει εργασιακή ειρήνη με μεροκάματο 20 ευρώ, όταν έχουν επιβάλλει τόσους φόρους, που ούτε για τσιγάρα δεν φτάνει; Αυτό είναι αδύνατο με τις υπάρχουσες συνθήκες, της άγριας επιδρομής στα κεκτημένα δικαιώματα των νέων, των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όπως είναι το δικαίωμα στη μόρφωση, την εργασία, την ασφάλιση, την υγεία. Η λαίλαπα της παγκοσμιοποιημένης νέας τάξης χτυπάει αλύπητα ότι έχει σχέση με το κοινωνικό κράτος. Όλα ξεπουλιούνται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, των ελλειμμάτων, της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό που διαλαλεί το σύστημα σε κάθε ευκαιρία, ότι δηλαδή το εργαλείο της προόδου, της εξέλιξης, της ηρεμίας είναι το χρήμα, φαντάζει εντελώς ξεπερασμένο και μας γεμίζει ανασφάλεια. Απόδειξη αυτού πως και στα κράτη που δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα όπως εδώ, παίρνονται τα ίδια μέτρα, που στοχεύουν φανερά πια στον στραγγαλισμό της ελευθερίας του ανθρώπου.

Και εμείς τι κάνουμε; Υπάρχει κάποια ελπίδα ή πρέπει μοιρολατρικά να υποταχθούμε τη μοίρα μας; Οπωσδήποτε όχι! Όλα είναι μαζί μας, αλλά πρέπει να αντέξουμε, να μη λυγίσουμε, με υπομονή και προσπάθεια. Γιατί εμείς είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δεν αδικήσαμε κανέναν και δεν εκμεταλλευτήκαμε κανέναν. Η αλλαγή είναι μονόδρομος!

Aπό το tempo.gr


Bookmark and Share

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ .....ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ

Ελληνικά δεδομένα


Πηγή : ellinikiafipnisis.blogspot.com

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΙΒΑΝ , ΧΑΣΑΝ , ΟΣΜΑΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ

Στο καλό Ιβάν, Χασάν, Οσμάν λένε οι Ελβετοί...!

>> ΔΕΥΤΈΡΑ, 29 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2010


Του Γιάννη Πήλιουρα
Να φύγουν όσοι μετανάστες διέπραξαν κάποιο αδίκημα σε ελβετικό έδαφος αποφάσισαν οι Ελβετοί σε δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στην χώρα των καντονιών.
Σε ποσοστό 53%, και με πλειοψηφία σε 18 από τα 26 καντόνια, οι ψηφοφόροι συμφώνησαν με την πρόταση του Ελβετικού Λαϊκού κόμματος του Κέντρου (UDC), για αυτόµατη απέλαση ξένων εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα, από φόνο µέχρι διεκδίκηση επιδομάτων µε πλαστά στοιχεία. Την ίδια ώρα, καταψήφισαν την πρόταση της Βουλής για εξέταση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και περισσότερα μέτρα ενσωμάτωσης, σε ποσοστό 54%.
Τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά αν αναλογιστεί κανείς ότι συμμετείχε περίπου το 52% των Ελβετών, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά προσέλευσης σε ανάλογα δημοψηφίσματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έδωσαν οι κάτοικοι στο θέμα αυτό. Κάτι τέτοιο είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι 1 στους 5 κατοίκους της Ελβετίας δεν έχει ελβετική υπηκοότητα.
Το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα με μια καμπάνια που θύμισε την περσινή, με την απαγόρευση των μιναρέδων αλλά και τις αφίσες των εκλογών του 2007 με την εκδίωξη του μαύρου πρόβατου από το κοπάδι, επέλεξαν μια νέα αφίσα. Απεικονίζει έναν αξύριστο άντρα µε µουστάκια που φοράει φανέλα και αλυσίδα στον λαιµό. «Ιβάν Σ: βιαστής - και σύντομαι Ελβετός πολίτης;», ρωτάει το σύνθηµα τον Ελβετό ψηφοφόρο. Φυσικά οι αφίσες αυτές δέχτηκαν για ακόμη μια φορά την κατακραυγή των Σοσιαλιστών και μερίδας των Ευρωπαίων πολιτικών. Η απάντηση της γραμματέως του Λαϊκού Κόμματος σαφής: «Πέρυσι μας απειλούσαν με μέτρα εναντίον της χώρας για τις αφίσες με την απαγόρευση των μιναρέδων. Είδατε να τολμούν να κάνουν τίποτα μέχρι σήμερα;»
Με την απόφαση αυτή, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά το δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με την πολιτική της χώρας τους στο θέμα εισόδου και ενσωμάτωσης των μεταναστών. Είναι σαφές ότι παρόμοια δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη θα έδειχναν παρόμοια τάση, εξ ου και η άνοδος των ποσοστών κομμάτων με αντιμεταναστευτική ρητορεία και πολιτική. Η προσπάθεια συκοφαντίας και χαρακτηρισμού αυτών των κομμάτων ως ακροδεξιά ή φασιστικά αποβαίνει εις βάρος των «ανθρωπιστών» αφού τα αποτελέσματα τους αφήνουν ακάλυπτους.
Ίσως να είναι κι αυτός ένας λόγος που οι κυβερνήσεις αποφεύγουν μετά βδελυγμίας τα δημοψηφίσματα και οι μέχρι πρότινος εκφραστές της δημοκρατίας καταντούν δικτάτορες της σκέψης και της άποψης της βουβής πλειοψηφίας. Η παρουσίαση τέτοιων αποτελεσμάτων από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ενδεικτική για να αντιληφθούμε το μέγεθος της προπαγάνδας, απλώς χρησιμοποιώντας ρητορικά σχήματα όπως ξενοφοβικό κόμμα, ρατσιστική αφίσα, απόφαση αντίθετη με τις διακηρύξεις του ΟΗΕ και άλλα τέτοια παιδαριώδη!
Την ώρα λοιπόν που στην πολιτισμένη Ευρώπη μας διαφωτίζουν κι ανοίγουν δρόμους, η ελληνική πλευρά απλά σβήνει το φως για να μην δει την αλήθεια. Καλό ταξίδι Ιβάν, Χασάν ή Οσμάν!
για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόταση απέλασης δείτε εδώ

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"




O BΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ???


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ. Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

ΦΟΒΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...



You might also like:

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

OΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ


Οκτώ κρίσιμες ερωτήσεις και ισάριθμες σημαντικές απαντήσεις

Η κατοχύρωση των καταθέσεων απασχολεί και πάλι, καθώς το μέλλον διαμορφώνει ερωτήματα για τις τράπεζες. Πόσο σίγουρο είναι να φυλάξουμε τα χρήματα «κάτω από το μαξιλάρι» και πόσο εξασφαλίζονται όσοι τα έστειλαν στο εξωτερικό;

Ακολουθεί ένας οδηγός επιβίωσης με 8 κρίσιμες ερωτήσεις και ισάριθμες απαντήσεις για την ασφάλεια των χρημάτων όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του σήμερα το Veto…

1. Μπορώ να προστατεύσω τις αποταμιεύσεις μου στην τράπεζα στην περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από την ευρωζώνη;


Κανείς δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση, διότι από τη νέα νομοθεσία που θα προκύψει μετά τη χρεοκοπία (πιθανόν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο) θα καθοριστεί και το ποιοι θα ζημιωθούν, ποιοι θα προστατέψουν τις αποταμιεύσεις, ακόμη και ποιοι θα κερδίσουν (ναι, θα υπάρχουν και αυτοί!).
Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε κίνηση απόσυρσης κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ισοδυναμεί με σφαίρα στην καρδιά των τραπεζών και φέρνει τη χρεοκοπία ακόμη πιο κοντά. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες και τα στοιχεία της πορείας των συνολικών καταθέσεων των τραπεζών, πολλοί Έλληνες φέρονται να έχουν στείλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό ως κίνηση προστασίας των αποταμιεύσεών τους (έχουν αποδημήσει καταθέσεις περίπου 20 δισ. ευρώ).

2. Να κάνω ανάληψη μετρητών και να τα φυλάξω στο σπίτι;

Κατά πάσα πιθανότητα σώζονται από την υποτίμηση τα κεφάλαια. Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος διάρρηξης και κλοπής τους.

3. Να κάνω ανάληψη μετρητών και να τα φυλάξω σε τραπεζική θυρίδα;

Υπάρχει κίνδυνος -ομολογουμένως περιορισμένος- στη μετά ευρώ εποχή οι τραπεζικές θυρίδες να ανοίξουν υποχρεωτικά με νόμο, προκειμένου όσα μετρητά βρίσκονται εκεί να μετατραπούν αναγκαστικά στο νέο υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

4. Να στείλω τις καταθέσεις μου με έμβασμα σε άλλη χώρα της ευρωζώνης ή εκτός ευρωζώνης;

Χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν αποστείλει κεφάλαια στην Κύπρο, στη Γερμανία ή την Ελβετία. Κάθε χώρα φέρει τον κίνδυνο που αντιστοιχεί στο δικό της τραπεζικό σύστημα. Στην περίπτωση υποτίμησης το πιθανότερο είναι να παραμείνουν σε ευρώ.

5. Υπάρχει κίνδυνος οι ξένες τράπεζες να υποχρεωθούν να στείλουν τα χρήματα πίσω στην Ελλάδα;

Είναι πιθανό (περιορισμένη πιθανότητα) στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας της Ελλάδας οι ξένες τράπεζες να εμβάσουν τα χρήματα στην Ελλάδα. Μπορεί να γίνει και διαφορετικά: να ανοίξουν οι ελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί και όσοι έχουν εμβάσει χρήματα στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια να κληθούν να καταβάλουν πολύ υψηλό φόρο γι’ αυτήν την κίνησή τους, προκειμένου να αναγκαστούν να επαναπατριστούν τα χρήματα αυτά.

6. Να αγοράσω ομόλογα άλλης χώρας (π.χ. Γερμανίας);

Πρόκειται πιθανόν για μια ασφαλή τοποθέτηση με δεδομένη τη μικρή (αλλά υπαρκτή) πιθανότητα να χρεοκοπήσει και ένα άλλο κράτος. Συνήθως τα κράτη προστατεύουν τους πιστωτές τους από απαιτήσεις άλλων κρατών. Ωστόσο δεν αποκλείεται (αν και είναι περιορισμένη πιθανότητα) να πολιορκηθούν από την ελληνική κυβέρνηση οι κάτοχοι αυτών των ομολόγων προκειμένου να επαναπατρίσουν τα χρήματά τους.

7. Να αγοράσω χρυσό ή άλλο πολύτιμο μέταλλο;

Και σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό προστασίας είναι υψηλό. Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης της τιμής του μετάλλου στο μέλλον και απώλειας κεφαλαίων μέσω ζημιών.

8. Να αγοράσω ακίνητο;

Αποτελεί καλή επιλογή για την προστασία των αποταμιεύσεων. Ωστόσο, αναλαμβάνεται πάντα ο κίνδυνος να καταρρεύσουν λόγω της ύφεσης οι τιμές των ακινήτων και να μειωθεί η αξία του ακινήτου που αγοράσθηκε.

ΠΗΓΗ:Newsbeast

Ε-mail:sovdim@hotmail.com

Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ???

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ



η ε.ε πρέπει να αποφασίσει μεταξύ των μόνο δύο εναλλακτικών που διαθέτει: eίτε να σώσει το ευρώ αλλάζοντας την αρχιτεκτονική του, είτε να δρομολογήσει τη διάσπασή του σε τρεις ζώνες (μάρκου, στερλίνας και μιας νέας λατινικής ένωσης).

Δύο φορές στην ιστορία της η ανθρωπότητα ξάφνιασε τον εαυτό της. Tο 1929 και το 2008. Kαι τις δύο αυτές φορές ο κόσμος άλλαξε. Tο κραχ του 1929 δρομολόγησε τραγικές εξελίξεις, που όταν καταλάγιασαν (στη δεκαετία του ‘50) ο κόσμος δεν θύμιζε σε τίποτα την προ του 1929 εποχή. H κατάρρευση του 2008 άναψε το φιτίλι διαδοχικών κρίσεων που, σήμερα, δημιουργούν τις συνθήκες για έναν κόσμο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προ του 2008 εποχή. H κρίση του ευρώ εντάσσεται σε αυτές τις εξελίξεις.
Kοιτάζοντας στο παρελθόν για σημεία του μέλλοντός μας, το πρώτο θύμα του 1929 ήταν το «κοινό νόμισμα» της εποχής: O Kανόνας του Xρυσού που κατέρρευσε καθώς τα κράτη, αντί να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να συμπιέσουν το συνολικό άθροισμα δημόσιου χρέους και τραπεζικών ζημιών, βάλθηκαν να περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες και να προσπαθήσουν το ένα να βγει από την κρίση εις βάρος του άλλου. Έτσι, η κρίση θέριεψε και μόνο οι ανθρωποθυσίες του B’ Παγκόσμιου Πολέμου την τιθάσεψαν.
Mετά το τέλος του πολέμου, οι HΠA συνειδητοποίησαν το αυτονόητο. Ότι για να μην επιστρέψει η κρίση έπρεπε να σχεδιαστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συνδυαζόταν (A) η νομισματική σταθερότητα με (B) την ανακύκλωση των αμερικανικών πλεονασμάτων στο εξωτερικό (ώστε να δημιουργείται στην Eυρώπη και στην Aσία ζήτηση για τα αμερικανικά προϊόντα). Aυτό το Παγκόσμιο Σχέδιο (που συνδύαζε το σύστημα Bretton Woods, το Σχέδιο Marshall, τις συνεχείς αμερικανικές προσπάθειες στήριξης Iαπωνίας και Γερμανίας κ.λπ.) οδήγησε στη μακροβιότερη, σταθερότερη περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης. Όμως, η σταθερότητα γεννά αστάθεια, είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο, και για αυτό το Παγκόσμιο Σχέδιο κατέρρευσε το 1971.
Eτσι, ο κόσμος εισήλθε σε μία νέα, περίεργη, περίοδο ελεγχόμενης ανισορροπίας. Aπό τα μέσα της δεκαετίας του 1970 έως και το 2008 οι HΠA συντηρούσαν την παγκόσμια ζήτηση αγαθών, επιτρέποντας το εμπορικό τους έλλειμμα να γιγαντωθεί με αντάλλαγμα ένα τσουνάμι κεφαλαίων (γερμανικών, ιαπωνικών, αραβικών και, πιο πρόσφατα, κινεζικών), τα οποία έρεαν προς τη Wall Street καλύπτοντας τα αμερικανικά εμπορικά και κρατικά ελλείμματα. Oι HΠA, με απλά λόγια, λειτουργούσαν ως μιατεράστια ηλεκτρική σκούπα που απορροφούσε τα πλεονάσματα των χωρών που στήριζαν το μοντέλο ανάπτυξής τους στα επιθετικά εμπορικά πλεονάσματα. Mέσα σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε το ευρώ. H Γερμανία το αποδέχθηκε κρίνοντας ότι θα μπορούσε να λειτουργεί εντός της Eυρωζώνης όπως και πριν: Δηλαδή, ως παραγωγός εμπορικών πλεονασμάτων τα οποία θα διοχέτευε τόσο εντός της υπόλοιπης Eυρωζώνης όσο και εκτός -βασικά στις αγγλοσαξονικές χώρες. O όρος, όμως, που έθεσε στη Γαλλία, και στο Nτελόρ, ήταν ότι η Nομισματική Eνωση θα γινόταν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του μάρκου. Mε άλλα λόγια, δεν θα άφηνε περιθώριο για τη δημιουργία ευρωπαϊκού χρέους, για τη στήριξη των κρατών από την EKT, ή για ίδρυση ενός μηχανισμού ανακύκλωσης των πλεονασμάτων εντός της Eυρωζώνης.
Έτσι, οι τρεις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας βιώσιμης Nομισματικής Eνωσης έλειπαν εξαρχής. Όσο η αμερικανική ηλεκτρική σκούπα απορροφούσε μανιωδώς τα πλεονάσματα των άλλων και το τοξικό χρήμα της Wall Street επιτάχυνε την οικονομική μεγέθυνση παγκοσμίως, η σαθρή αρχιτεκτονική του ευρώ άντεχε. O σεισμός, όμως, του 2008 ήταν τέτοιος που το αρχιτεκτόνημα ράγισε. Aπό τότε οι ρωγμές αυτές βαθαίνουν περισσότερο με κάθε κίνηση της E.E. να τις κουκουλώσει αρνούμενη ότι ο κόσμος άλλαξε διά παντός το 2008 και, συνεπώς, ότι οι υπάρχουσες συνταγές δεν θα αποτρέψουν την κατάρρευση. Σήμερα, η E.E. πρέπει να αποφασίσει μεταξύ των μόνο δύο εναλλακτικών που διαθέτει: Eίτε να σώσει το ευρώ αλλάζοντας την αρχιτεκτονική του, είτε να δρομολογήσει τη διάσπασή του σε τρεις ζώνες (μάρκου, στερλίνας και μιας νέας λατινικής Ένωσης).
Eπειδή η δημιουργία ενός νέου ισχυρού μάρκου θα ήταν καταστροφική για τη Γερμανία και συνεπώς το πρώτο βήμα για εξελίξεις τύπου μεσοπολέμου σε όλη την ήπειρό μας, ο επανασχεδιασμός της Eυρωζώνης θα έπρεπε να είναι μονόδρομος. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά που συζητούνται σήμερα στο πλαίσιο της E.E. δεν αφήνει περιθώριο να ελπίσουμε ότι οι ηγέτες μας ετοιμάζουν τον απαιτούμενο επανασχεδιασμό.



Ε-mail:sovdim@hotmail.com

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Καταργούνται σχολεία, γραφεία Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις

Καταργούνται σχολεία, γραφεία Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις

Ριζικές ανατροπές στην «πυραμίδα της εκπαίδευσης» φέρνει νέος νόμος για την απλούστευση της οργανωτικής δομής των σχολείων, που έρχεται τον Ιανουάριο στη Bουλή. Η πρωθυπουργική εντολή για «Καλλικράτη στις δημόσιες υπηρεσίες» οδηγεί στο κλείσιμο των Γραφείων Εκπαίδευσης, στην κατάργηση δεκάδων ολιγοθέσιων σχολείων, στη συγχώνευση Οργανισμών του Υπ. Παιδείας, στη δραστική μείωση των διευθύνσεων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου καθώς και στην πλήρη ανακατανομή του προσωπικού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Eθνους της Κυριακής»:

1. Καταργούνται τα 295 Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής και Τεχνικής Εκπαίδευσης κι ενοποιούνται σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο οι περιφερειακές διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σε κάθε περιφέρεια.
Καταργούνται σχολεία, γραφεία Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις
2. Συγχωνεύονται ή καταργούνται περισσότερα από 300 ολιγοθέσια σχολεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.
3. Κόβονται στις μισές οι γενικές διευθύνσεις του υπ. Παιδείας, κι από τις 40 που λειτουργούν θα μείνουν 20.
4. Συγχωνεύονται ο Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Eρευνας (ΚΕΕ) με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών παιδείας βασίζεται στα συμπεράσματα μελέτης του Ιδρύματος Τσάτσου, που παραγγέλθηκε από το ΥΠΕΠΘ. Σε αυτή κρίνεται αναγκαίος και άμεσος ο «Καλλικράτης» στη διοίκηση, στα σχολεία και στο ίδιο το υπουργείο με τους αναρίθμητους Οργανισμούς του. Δεκάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε άλλο πόστο ή και στο σπίτι τους τη χρονιά που έρχεται.
Κλονίζεται συθέμελα ύστερα από 30 χρόνια που υφίσταται ως έχει το οικοδόμημα της διοίκησης των........ σχολείων, σπρώχνονται στη συνταξιοδότηση δεκάδες διευθυντές των Γραφείων Εκπαίδευσης των οποίων οι θητείες λήγουν οσονούπω, ενώ επιστρέφουν στα σχολεία τους όλοι οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές που ήταν αποσπασμένοι σε αυτά.
Η ηγεσία του υπουργείου φέρεται αποφασισμένη να «συμμαζέψει» τη διοικητική πυραμίδα. Γι' αυτό και προχωρά στην κατάργηση μιας ολόκληρης διοικητικής βαθμίδας, που θα της αποφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρήματος από ενοίκια κτιρίων, μισθούς, λειτουργικά έξοδα κ.ά. Ηδη σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, ενημερώθηκαν για την ανάγκη εξορθολογισμού της διοίκησης οι περιφερειακοί διευθυντές από τους οποίους ζητήθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του νέου συστήματος.
ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Από τους 40 διευθυντές θα μείνουν οι μισοί

Χάνουν τις θέσεις τους τουλάχιστον 20 διευθυντές του υπουργείου Παιδείας, αφού οι 40 γενικές διευθύνσεις μειώνονται στις μισές. Μελετώνται ήδη εσωτερικές μετακινήσεις και ανακατανομή του προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες των διευθύνσεων. Το μεγάλο πρόβλημα του υπουργείου Παιδείας, όπως και σχεδόν όλης της δημόσιας διοίκησης, είναι η μη εξειδίκευση των υπαλλήλων, η έλλειψη υπαλλήλων ΠΕ Εκπαίδευσης καθώς και η έλλειψη επιμόρφωσης πάνω στα νέα δεδομένα διοίκησης των γραφείων.
Χαρακτηριστικά μας αναφέρουν ότι από τους 545 διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΠΘ είναι ζήτημα εάν γνωρίζουν τον χειρισμό του Η/Υ οι 45!
Στο υπ. Παιδείας υπηρετούν 442 μόνιμοι υπάλληλοι, 545 διοικητικοί, 707 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων και 100 αορίστου χρόνου (ειδική κατηγορία).
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πέφτουν «τίτλοι τέλους» για ολιγοθέσια της περιφέρειας

Η συγχώνευση των σχολείων θα γίνει με αμιγώς παιδαγωγικά κριτήρια, σύμφωνα με την ηγεσία του υπ. Παιδείας. Η κατασκευή νέων δρόμων, όπως για παράδειγμα, η Εγνατία, ή η Ολυμπία οδός που κατασκευάζεται, δημιουργούν νέα δεδομένα, κι εκεί που κάποιες ορεινές περιοχές ήταν απομονωμένες, τώρα έρχονται πιο κοντά σε μεγάλες πόλεις και κεφαλοχώρια. Οπου λοιπόν η πρόσβαση για τους μαθητές σε σχολεία μεγάλων χωριών καθίσταται καλύτερη, εκεί θα υπάρξει και κατάργηση του μικρού κι απομονωμένου σχολείου.
Περίπου 2.000 είναι τα ολιγοθέσια σχολεία σε όλη τη χώρα, τα περισσότερα των οποίων όμως βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο και στα μικρονήσια. Ακριβώς πριν από 10 χρόνια ήταν 2.963, ενώ στη δεκαετία του ΄60, έφθαναν τα 8.956, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε για τα λειτουργικά προβλήματα των μικρών σχολείων, ο κ Χρήστος Σαΐτης, επικ. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο ίδιος, αναλύοντας τον προβληματισμό περί της κατάργησης αυτών των μικρών σχολείων, αναφέρει:
«Τα ολιγοθέσια και περισσότερο τα μονοθέσια κοστίζουν περισσότερο στο κράτος, αφού τα συνολικά έξοδα λειτουργίας τους (συντήρηση κτιρίων, αναλώσιμα υλικά, μισθοί δασκάλων) κατανέμονται σε λιγότερους μαθητές. Τα ολιγοθέσια μπορούν να χαρακτηρισθούν ως αντιοικονομικοί και αναποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί, αφού το υψηλό κόστος λειτουργίας τους παρέχει χαμηλό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Με αυτή την έννοια, τα «ατροφικά» κυρίως σχολεία με 5-12 μαθητές, είναι πανάκριβοι δημόσιοι οργανισμοί».

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

EΡΧΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

S.510, Η λέξη που θα συζητιέται όλο και περισσότερο
Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα ;
Κρατείστε το: S.510.
Eίναι Αμερικανικός νόμος για την ασφάλεια των τροφίμων.
Για την ακρίβεια ο πλήρης τίτλος:"S.510 - FDA Food Safety Modernization ActTo amend the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act to improve the safety of food in the global market, and for other purposes.

"Ήδη, πολύ μεγάλη μερίδα των Αμερικανικών social media ασχολείται με το θέμα, ως επί το πλείστον, στα πλαίσια της θεωρίας ότι πρόκειται για μια "παγκόσμια συνομωσία της βιομηχανίας τροφίμων" και ειδικά της Εβραϊκής Monsanto.
Το νομοσχέδιο εισήχθη στις 8 Ιουνίου του 2009 και με πολλές δυσκολίες έφτασε στο Κογκρέσσο για ψήφιση.
Ένα σύντομο κείμενο για το ζήτημα:Πλησιάζει ο καιρός που θα απαγορευτούν οι ιδιωτικοί κήποι και στην Ελλάδα . Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.
Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.
Oποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων, σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.
Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ . Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας. Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.

Δείτε τό VIDEO πού ακολουθεί

Δημήτρης Σοβατζής
Ε-mail:sovdim@hotmail.com

Αστυνομία τροφίμων

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ << ΑΦΘΑΡΤΕΣ ΑΞΙΕΣ >>

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

"Άφθαρτες Αξίες": Έτοιμο το νέο βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη

Τυπώθηκε και κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Κατσιμπάρδη, που έχει τον τίτλο ¨ΑΦΘΑΡΤΕΣ ΑΞΙΕΣ¨.
Ο συγγραφέας προσεγγίζει – όπως και με προηγούμενα βιβλία του – θέματα του κλασικού πολιτισμού αλλά, τούτη τη φορά, και ζητήματα πολιτισμού στον αθλητισμό, όπως καταγράφονται και από τις πρόσφατες εξελίξεις στον ελληνικό χώρο αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα.
Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για τον ευτελισμό του ολυμπιακού ιδεώδους, όπως τον βίωσε ως πολιτικός, πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και βαλκανιονίκης, τον βιώνει δε σήμερα, ακόμα πιο έντονα, ως πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨.
Μάλιστα ο Γιώργος Κατσιμπάρδης δεν διστάζει να καταφερθεί, με στοιχεία, κατά των μεγάλων Διεθνών Αθλητικών Οργανώσεων (ΔΟΕ, FIFA, IAAF, UEFA, FINA, UCI, κ.α.) οι οποίες, ενώ στα καταστατικά τους αναφέρουν ρητά ότι είναι μη κερδοσκοπικές, στην ουσία έχουν μεταβληθεί σε κερδοφόρες πολυεθνικές επιχειρήσεις καθώς έχουν εμπορευματοποιήσει την αθλητική ιδέα, ενώ διάφορα στελέχη τους ουσιαστικά ενθαρρύνουν, άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, τα συνδικάτα που διακινούν αναβολικά ή που υποκινούν πράξεις βίας στα γήπεδα, καταρρακώνοντας έτσι την αθλητική ιδέα και τις αξίες που αυτή εμπεριέχει. Παράλληλα καλεί κυβερνήσεις και κοινοβούλια των κρατών να παρέμβουν και να επιβάλλουν στις Διεθνείς αυτές Ομοσπονδίες να λειτουργούν δημοκρατικά, με διαφάνεια έτσι ώστε, αφενός μεν να διευκολύνουν τη νεολαία στην άσκηση του δικαιώματός της για σωστή άθληση και ψυχαγωγία, αφετέρου δε να την προστατεύουν από τα φαινόμενα βίας και ντόπινγκ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγο καιρό μετά από τις ομιλίες του Γιώργου Κατσιμπάρδη στα Συνέδρια και τις ¨Ημερίδες¨ τής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, όπου είχε θέσει τα παραπάνω ζητήματα – ομιλίες οι οποίες αποτελούν τον κύριο άξονα του βιβλίου του – εκδηλώθηκε μια σοβαρή κίνηση που συμπίπτει με τις απόψεις του. Συγκεκριμένα οι υπουργοί Αθλητισμού των χωρών της Κοινοπολιτείας (Αγγλίας, Σκωτίας, Ινδίας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Κύπρου κ.α.), αποφάσισαν να θέσουν το ζήτημα της ανεξέλεγκτης δράσης των παραπάνω Διεθνών Ομοσπονδιών στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρώην υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, υιοθέτησε τις απόψεις του Γιώργου Κατσιμπάρδη και πρότεινε όλα αυτά να φτάσουν μέχρι και τον Ο.Η.Ε.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο δεύτερο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνεται μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιώργου Κατσιμπάρδη, με την οποία από τη μια μεριά εξηγεί πώς – ως βουλευτής, βαλκανιονίκης και πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – είχε τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου βουλευτή, βαλκανιονίκη και μέλους του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Γρηγόρη Λαμπράκη, και από την άλλη αναδεικνύει τον ευεργετικό ρόλο που είχε παίξει η δολοφονία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας.

Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

ΚΥΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΠΡΟΣ: Πάμε για μουσουλμανική μειονότητα στη Λάρνακα!

Μόνοι τους οι πολίτες τολμούν και μιλούν για το 'απαγορευμένο θέμα'.
Η σοβαρή προειδοποίηση ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες για τη δημιουργία μιας μουσουλμανικής μειονότητας στη Λάρνακα, σημαδεύει την κοινή μελέτη που έκαναν για το ζήτημα της νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης στην Κύπρο, ο Γεωγράφος Γιώργος Κάρουλλας και ο Οικονομολόγος Μιχάλης Χαϊλής.
Στη μελέτη, που παρουσιάστηκε προψές στην ημερίδα του Κέντρου Μελετών Λάρνακας στο Intercollege, η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο κύμα αλλοδαπών που φθάνει στην Κύπρο προέρχεται από μουσουλμανικές χώρες και στο ότι η Λάρνακα φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τους περισσότερους πολιτικούς πρόσφυγες, κυρίως Παλαιστινίους από το Ιράκ.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάζουμε»Αναφερόμενοι στις πληθυσμιακές και δημογραφικές διαστάσεις και ανησυχίες του φαινομένου, οι δύο νέοι επιστήμονες (38 και 36 χρονών αντίστοιχα), υπογραμμίζουν ότι «στην Κύπρο, ένεκα της κατοχής, οι πληθυσμιακές - κοινοτικές ισορροπίες είναι λεπτές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να εφησυχάζουμε».
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «η Κύπρος δεν είναι μια χώρα χωρίς προβλήματα, η Κύπρος δεν είναι Φινλανδία, δεν είναι Ισπανία, δεν είναι Λετονία.
Η Κύπρος τελεί υπό βάρβαρη στρατιωτική κατοχή».
Η μελέτη των κ. Χαϊλή και Κάρουλλα αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, που «απέδειξε πως οι Κύπριοι έχουν τρομοκρατηθεί από το φόβο ανατροπής των πληθυσμιακών δεδομένων και την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών στον κοινωνικό ιστό. («Φιλελεύθερος» και «Σημερινή» 25.6.2010»).
«Θολή εικόνα, διάχυτη καχυποψία»Οι δύο μελετητές επισημαίνουν ότι «η Κύπρος αριθμεί 2,500% περισσότερους αιτητές ασύλου- λαθρομετανάστες απ' ό,τι της αναλογεί ο πληθυσμός της» και ότι «με βάση στοιχεία του 2009, στην Κύπρο αναλογούν 3345 αιτήσεις ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους και είμαστε η δεύτερη χώρα μετά τη Μάλτα».
Και προσθέτουν τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, επικρατεί μια θολή εικόνα για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Κύπρος. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια διάχυτη καχυποψία στον πληθυσμό αναφορικά με διάφορα ζητήματα όπως π.χ. τα επιδόματα που λαμβάνουν οι μετανάστες από το κράτος». Εκτιμούν ως εκ τούτου, ότι «καθόσον αφορά την περιοχή της Λάρνακας, από τη μέχρι σήμερα διαχείριση του ζητήματος, δεν μπορεί να υπάρξουν θετικά στοιχεία».Βοηθήματα σε αιτητές ασύλουΓια τις πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις του ζητήματος των αιτητών πολιτικού ασύλου (σε σχέση με την παροχή δημόσιου βοηθήματος), οι συγγραφείς της μελέτης υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσων αιτητών εγκριθεί η αίτηση, εντάσσονται στο καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα.
«Αυτό σημαίνει», αναφέρουν, «ότι σε διάστημα τριών ετών, οι εν λόγω αλλοδαποί μπορούν να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα που κατέχουν οι Κύπριοι πολίτες, εκτός από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Το εκλογικό δικαίωμα παραχωρείται μετά την παρέλευση εφτά ετών και εφόσον τους παραχωρηθεί η κυπριακή υπηκοότητα».Γράφουν αναλυτικότερα ότι για το 2009 έχουν δοθεί δημόσια βοηθήματα σε πολιτικούς πρόσφυγες ύψους 18 εκ. ευρώ, από το σύνολο των 220 εκ. ευρώ των δημόσιων βοηθημάτων» και προσθέτουν:
«Δεν υπάρχει διάκριση για το ύψος των δημόσιων βοηθημάτων μεταξύ Κυπρίων ή πολιτικών προσφύγων, φθάνει όλοι να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια που καθορίζονται στη νομοθεσία. Εδώ εστιάζονται οι ανησυχίες των συμπολιτών μας, αφού από το σύνολο των 219 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν το 2009 για δημόσια βοηθήματα, τα 15,6 εκ. αφορούσαν βοηθήματα σε αιτητές ασύλου, δικαιούχους συμπληρωματικής προστασίας και πολιτικούς πρόσφυγες». Προστίθεται ότι για τα βοηθήματα του 2010, το 16% των επιταγών εκδόθηκαν σε αιτητές ασύλου.«Γκέτο» οι μεταναστευτικές γειτονιέςΣε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση στη Λάρνακα, που φιλοξενεί τους περισσότερους πολιτικούς πρόσφυγες, οι δύο επιστήμονες επισημαίνουν ότι «η μόνη πολιτική που εφαρμόζεται είναι αυτή στα σχολεία». Σημειώνουν ότι στο Γραφείο Εργασίας Λάρνακας είναι εγγεγραμμένα ως αιτητές ασύλου 1080 άτομα, Παλαιστινιακής κυρίως καταγωγής, που διαμένουν στη Λάρνακα με τις οικογένειές τους, όπως ανέφερε και η Υπουργός Εργασίας τον Αύγουστο 2010 και προειδοποιούν με τα ακόλουθα:
«Οι υποβαθμισμένες σήμερα μεταναστευτικές γειτονιές μπορούν να μετατραπούν σε γκέτο (απομόνωση) με γοργούς ρυθμούς με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την πόλη μας. Αυτό συντελεί στον περιορισμό της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης και, μελλοντικά, δύναται να υπονομεύσει την πραγματοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, ειδικά στον τομέα του τουρισμού».«Παγκόσμια πρωτοτυπία» στο κέντρο της πόληςΗ μελέτη αποκαλύπτει ότι, «ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών βρίσκεται συγκεντρωμένος στο ιστορικό, εμπορικό κέντρο της πόλης και, ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή των οδών Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως και Καλογερά. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού, ενώ οι υπόλοιπες πόλεις μετατρέπουν το ιστορικό τους κέντρο στο κύριο αξιοθέατό τους, στην πόλη μας η περιοχή αυτή μετατρέπεται σταδιακά σε άντρο μεταναστών.Στη διάσταση αυτή, θα πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι, η ενδεχόμενη ουσιαστική μεταφορά της αγοράς της πόλης από το ιστορικό κέντρο σε άλλες περιοχές (π.χ. με την άκριτη δημιουργία πολυκαταστήματος στο χώρο του παλιού αεροδρομίου), θα οδηγήσει σε σταδιακό κλείσιμο μικροεπιχειρήσεων που λειτουργούν στην περιοχή, με αποτέλεσμα την όξυνση του προβλήματος».

Πηγή : redhawk
E-mail:sovdim@hotmail.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ....

Τήν καλύτερη δυνατή λύση επιδιώκει τό Διοικητικό Συμβούλειο τού ΑΟ ΘΗΒΑ σχετικά μέ τήν εξεύρεση τού Νέου Προπονητή πού θά αναλάβει τίς τύχες τής ομάδας , σύμφωνα μέ ασφαλείς πληροφορίες τό τελευταίο 24ωρο τό Διοικητικό Συμβούλειο πολιορκείται από Προπονητικές προτάσεις συνεργασίας , τίς επεξεργάζεται ....καί ολα δείχνουν ότι ο Νέος Προπονητής τού ΑΟ ΘΗΒΑ θά αναλάβει δράση από τήν ερχόμενη Δευτέρα........
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στόν εκτός έδρας αγώνα τής ερχόμενης Κυριακής στό Κιάτο απέναντι στόν ΠΕΛΟΠΑ θά κοουτσάρει τήν ομάδα ο Γυμναστής Δημήτρης Μπούτσικος σέ συνεργασία μέ τόν προπονητή τερματοφυλάκων Σταύρο Σταματίου .

Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ & ΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ "κάθε λιμάνι και καημός"

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ......ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ .....

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στην Ελλάδα της ντροπής!
.
Τη φωτογραφία "τράβηξε"" ο γνωστός φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης, Νώντας Στυλιανίδης (από το photoreportage.gr) και είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει με τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους…
Μπορείτε να δείτε τον ηλικιωμένο κύριο να ψάχνει στα σκουπίδια (τώρα με την απεργία στους ΟΤΑ ήταν αρκετά) και να διαλέγει κόκαλα από τον κάδο!
Δε μιλάμε για κάποιον άστεγο, κουρελή και βρομιάρη, αλλά για κύριο…με τα όλα του, με το κοστούμι του και με την πενιχρή σύνταξή του, που τον αναγκάζει να βιώσει την αθλιότητα και να αναζητήσει το φαγητό του στα...σκουπίδια…
Η εικόνα είναι, δυστυχώς, καθημερινή στη Θεσσαλονίκη του 2010.
Ειδικά με το κλείσιμο των λαϊκών αγορών, κάθε απόγευμα, το τι γίνεται στους κάδους των γύρω δρόμων, δεν περιγράφεται.
Μπορείτε να συναντήσετε ηλικιωμένα ζευγάρια, με σακούλες και καρότσια, να ψάχνουν στα σκουπίδια για ό,τι άφησαν πίσω τους οι πωλητές και οι παραγωγοί. Ξεκαθαρίζουν τα σαπισμένα φύλλα των λαχανικών, τα σάπια από τα γινωμένα φρούτα και γεμίζουν τις σακούλες τους με προϊόντα που, άλλες εποχές, ούτε καταδεχόμασταν να τα βάλουμε στα σπίτια μας…Salonica news

Το είδαμε στο Όποιος Ελεύθερα Συλλογάται....Συλλογάται Καλά!!!!!

E-mail:sovdim@hotmail.com

MEΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ. TAEKBONTO < O ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ > ΘΗΒΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύο ΧΡΥΣΑ, δύο ΑΡΓΥΡΑ και δύο ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια
για τον Α.Σ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ <Ο ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ> Θηβών,
στο 15ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ,
που διεξήχθη στη Χαλκίδα στο Αθλητικό Κέντρο Κανήθου.
Οι αγώνες έγιναν στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2010, με τη συμμετοχή πολλών συλλόγων απ όλη την Ελλάδα.
Οι αθλητές μας απέκτησαν τις παρακάτω θέσεις.
Γεωργακοπούλου Παναγιώτα
, 1η θέση, Χρυσό μετάλλιο( στα 55-59kg ,1994)
Στρατέλος Ανδρέας 1η θέση, Χρυσό μετάλλιο( +78kg ,1994)
Πλιάκος Γιώργος 2η θέση, Αργυρό μετάλλιο(+73Κg,1998)
Πλιάκος Δημήτριος 2η θέση, Αργυρό μετάλλιο(57Κg,1996)
Μάλλιος Νικόλαος 3η θέση, Χάλκινο μετάλλιο( +78kg ,1995)
Μπονίδης Ιωάννης, 3η θέση, Χάλκινο μετάλλιο( +78kg ,1997)
Ζάνταλης Σταμάτης, 5η θέση,(-49Kg, 1998)
Κατσαβριά Ραφαέλα 5η θέση,(+59Kg, 1999)
Μάλλιος Μιχάλης, 5η θέση,(45-49Kg, 1998)
Μπεκρής Δημήτριος, 5η θέση,(45-49Kg, 1999)
Ντρέλλας Παναγιώτης, 5η θέση,(53-57Kg, 1997)
Στρατέλου Μαριαλένα, 5η θέση,(+59Kg, 1997).

Την Παρασκευή 26/11/2010 και ώρα 6:30μ.μ στην αίθουσα του συλλόγου μας, Αυλίδος 1, θα γίνει φιλικό τουρνουά ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, μεταξύ των συλλόγων <Ο ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ> Θηβών και <Ο ΒΟΙΩΤΙΚΟΣ> Αλιάρτου.
Σοβατζής Δημήτρης
E-mail:sovdim@hotmail.com

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

<< OY ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ >>


«ΟΥ ΠΕΡΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ»
O Κυριάκος Μάτσης γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1926 στο χωριό Παλαιοχώρι της επαρχίας Λευκωσίας. Αποφοιτώντας από το δημοτικό σχολείο του χωριού του, πηγαίνει στο γυμνάσιο της Αμμοχώστου. Έπειτα ακολούθησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Ε.Π.Θ όπου και ανέπτυξε μεγάλη εθνική δράση.
Ο σπουδαίος αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α διακήρυττε της απόψεις του για την Κύπρο εντυπωσιάζοντας τα πλήθη με την ρητορική του δεινότητα.
Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι τον αποκαλούσαν το αηδόνι της Κύπρου.
Όπως αναφέρει ο Στρατηγός Διγενης στα απομνημονεύματα του«Ο Μάτσης ήταν ο στρατιώτης του καθήκοντος, αγνός και τίμιος, υπόδειγμα, εις τους υφισταμένους του εμψυχωτής, εισήλθεν εις τον αγώνα με την φλόγα της αυτοθυσίας και την δίψαν να επιτελέσει έργον μεγάλο».
Αγωνίστηκε, καταδόθηκε, φυλακίστηκε, βασανίστηκε αλλά ουδέποτε πρόδωσε τον όρκο που είχε δώσει όντας ένας αγνός αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α . Ο τομεάρχης Κερύνειας ακόμα και μετά την απόδραση του από τις φυλακές της Κοκκινοτρυμιθιάς συνέχισε να πολεμά ακόμα πιο σφόδρα τους Άγγλους κατακτητές , από τους οποίους βρήκε τελικά τον θάνατο στις 19 Νοέμβριου του 1958 στο κρησφύγετο του στο Δίκωμο μετά από προδοσία.
Το 1945 σε ένα από τους σπουδαίους στοχασμούς του, είπε τα ακόλουθα, « Ο κόσμος σήμερα, ύστερα από ένα αιματοκύλισμα, πλέει σε ένα πέλαγος ιδεολογιών και η νεολαία βρίσκεται μπροστά σε πραγματικό αδιέξοδο. Αλλά η Ελληνική νεολαία δεν θα βρεθεί ποτέ σε μια τέτοια θέση. Μοναδική της ιδεολογία πρέπει να είναι η ιδεολογία της Ελλάδος, μοναδικό της σύμβολο η Ελληνική γαλανόλευκη, πάνω στην οποία βρίσκεται απεικονισμένο το πραγματικό ιδανικό του Έλληνα, πίστη του στην Πατρίδα και στην θρησκεία.»
Στα πολύ σπουδαία αυτά λόγια του αγωνιστή , βρίσκεται η λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η νεολαία του τόπου μας σήμερα. Πως μέσα από το χάος, μπορεί να αντικρίσει το φως που θα της δώσει την δυναμική αυτή, όλα αυτά που πρέπει να διέπουν κάθε Έλληνα νέο έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών, τόσο για τον ίδιο όσο και για την πατρίδα μας.
Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ.....

Συμβουλές για αυτοπροστασία... απο Ελληνίδα που αναγκάζεται να ζει στην πολυτισμική κοινωνία τους..
Η παρανομία, η πείνα και η εξαθλίωση ορισμένων συνανθρώπων μας, κυρίως αλλοδαπών, έχει αυξηθεί επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό.
Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η αύξηση της βίας σε κάθε της μορφή.
Τα καθημερινά περιστατικά στις αστικές περιοχές, αλλά και στην περιφέρεια, αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο. Είναι τόσα, που θα χρειαζόταν ένας αστυνομικός να προστατεύει δέκα με είκοσι ανθρώπους, για να μπορεί να τους εξασφαλίσει την ποθητή ασφάλεια.
Ανέφικτη κι ουτοπική μια τέτοια απαίτηση εκ μέρους μας. Επομένως, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν περιστατικά, τα οποία ίσως να τύχουν στον καθένα μας, θα πρέπει να έχουμε εκ των προτέρων μελετήσει τις κινήσεις μας για κάθε μια περίπτωση χωριστά.
Επειδή δεν είμαι ειδικός, δε δικαιούμαι και να δίνω συμβουλές.
Γνωρίζω δε πολύ καλά, ότι οι συμβουλές εκνευρίζουν τους νέους αφάνταστα.
Απλώς θα σας περιγράψω το δικό μου τρόπο σωτηρίας σε πρόσφατο γεγονός.
Βρισκόμουν σε θέση παρκαρίσματος. Διαπιστώνω, πως έρχεται μηχανάκι με δυο αναβάτες. Περιμένω να περάσει η μηχανή, για να ξεκινήσω τους ελιγμούς. Αντί να περάσουν όμως, με χτυπούν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και περιμένουν την απερίσκεπτη ανακλαστική μου κίνηση.Διαπιστώνω από τον καθρέπτη, πως έχω να αντιμετωπίσω αλλοδαπούς.
Βλέποντας, πως δεν κατεβαίνω, έρχεται ο συνοδηγός και προσπαθεί να μου ανοίξει την πόρτα. Η ασφαλισμένες πόρτες του αυτοκινήτου, πάντα το κάνω αυτό μηχανικά πια εδώ και καιρό, τον εκνεύρισαν περισσότερο. Άρχισε να χτυπά τζάμια και πόρτες με μανία. Τότε απλώς έφυγα!
Ηρωικό δε θα ήταν να κατέβω! Εξ΄άλλου λίγες μέρες αργότερα, δυο νέες κοπέλες στο Ν.Ηράκλειο, έζησαν τον ίδιο τρόμο με αλλοδαπούς, από τον οποίο γλίτωσα εγώ.
Οι επόμενες κινήσεις μου καθ΄όλα νόμιμες, υποχρεωτικές και δικαιωματικές.

E-mail:sovdim@hotmail.com

EΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ??????

Τα Χριστούγεννα ξεκινάει η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο;

"Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διακηρύξει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο", εκτιμά ο καθηγητής κ. Βασίλειος Μαρκεζίνης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει ο ίδιος, τοποθετεί μέχρι τα Χριστούγεννα, το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί ένα γενικό πλαίσιο αρχών διαπραγμάτευσης με την Τουρκία!

"Σε αυτό θα περιλαμβάνεται η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και εξαίρεση του Καστελόριζου από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)", δήλωσε κατα τη χθεσινή του ομιλία του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

"Να συνταξιοδοτηθούν όλοι οι κ. υπουργοί Εξωτερικών"!

Ο κ.Μαρκεζίνης έχει και στο παρελθόν "κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου", εκτιμώντας ότι "ελλοχεύει ο κίνδυνος απεμπολήσεως κυριαρχικών μας δικαιωμάτων".

'Οπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει " οι καλές σχέσεις με έναν γείτονα είναι ασφαλώς επιθυμητές. Αλλά είναι δυνατές μόνον εάν και εκείνος πιστεύει στο σεβασμό του Δικαίου και δεν το παραβιάζει συστηματικά και με διάφορους τρόπους"."Η διαρκώς ενισχυόμενης όρεξης του γείτονά μας, για πράγματα που είναι δικά μας και μας ανήκουν, τουλάχιστον τα τελευταία ογδόντα χρόνια ή μας αναγνωρίζονται ρητώς από το διεθνές Δίκαιο", αποτελεί κομβικό σημείο για τον καθηγητή, ο οποίος αναφερόμενος στους πολιτικούς χειρισμούς των κατά καιρούς, υπουργείων Εξωτερικών, είναι ιδιαίτερα σκληρός:"Αν οι υπουργοί Εξωτερικών δεν έχουν τις γνώσεις ή τη φαντασία ή την πολιτική ανεξαρτησία, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν εναλλακτικές πολιτικές, τότε θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται μαζί με τους συμβούλους τους, των οποίων η οικονομικώς επιχορηγούμενη ύπαρξη κρατιέται, κατά μυστήριο τρόπο, επτασφράγιστο μυστικό. Η τελευταία αυτή πρακτική, παρεμπιπτόντως, συνιστά μια κακή πολιτική, προφανώς δε και μια διόλου αναγκαία έλλειψη διαφάνειας"!

Τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο!

Ο κ. Μαρκεζίνης, είναι μέλος επτά Ακαδημιών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σύμβουλος Ευρωπαίων και Αμερικανών ηγετών, ενώ έχει τον τίτλο sir , τον οποίο του απένειμε η βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις!

Ως απάντηση στο ερώτημα τι θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο οποίο αναφέρονται οι επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή!Ο κ. Νταβούτογλου γράφει χαρακτηριστικά "ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ειδικό νομικό καθεστώς, που θα θέσει υπό την προστασία της Τουρκίας, όλες τις τουρκικές και μουσουλμανικές μειονότητες σε όλα τα Βαλκάνια ή να επιδιώξει εγγυήσεις, που δίνουν δικαίωμα παρέμβασης, με βάση το “πετυχημένο παράδειγμα της Κύπρου”.


Ε-mail:sovdim@hotmail.com

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010
Χαμός στο ΣΤΕ για το Μνημόνιο.

Ομαδικά πυρά κατά του Μνημονίου και της δικαστικής εισήγησης που προσυπογράφει τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα των περικοπών, εξαπέλυσαν χθες, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι νομικοί εκπρόσωποι των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, με κορυφαίο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

«Η εισήγηση είναι πολιτικό κείμενο που ασχολείται με τα σπρεντ και καθόλου με τα νομικά κείμενα των δανειακών συμβάσεων. Οταν την άκουσα νόμιζα ότι βρισκόμουν στη Βουλή», ανέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Παξινός, αποδοκιμάζοντας την πλήρη ταύτιση της πρότασης της συμβούλου Μαίρης Σαρπ με τις απόψεις της κυβέρνησης.
Εκκληση στους δικαστές Μπροστά σ' ένα κατάμεστο ακροατήριο, ο κ. Παξινός απηύθυνε έκκληση στους δικαστές να επιτελέσουν το χρέος τους ώστε να υπερισχύσει το κράτος δικαίου έναντι της ασυδοσίας της ............αγοράς.
Προηγουμένως είχε επιτεθεί σκληρά κατά της κυβέρνησης που υπέγραψε τους επαχθείς όρους του Μνημονίου, μιλώντας για εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και κατάλυση του Συντάγματος.«Δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών να υποκαθιστά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να έχει νομοθετική, εκτελεστική, ακόμη και δικαστική εξουσία και η υπογραφή του να δεσμεύει μια χώρα.
Είναι βιώσιμο επίπεδο τα 500 και 600 ευρώ; Ακόμη και ο τελευταίος οφειλέτης έχει δικαιώματα, εκτός από το ελληνικό κράτος», τόνισε, εννοώντας ότι όσα ίσχυαν ως προς το ακατάσχετο της δημόσιας περιουσίας, ανατρέπονται υπέρ των αλλοδαπών δανειστών, χωρίς κανέναν περιορισμό.
Εντονα αποδοκίμασε και την πρόβλεψη ότι οποιαδήποτε διαφορά προκύψει θα επιλυθεί με βάση το αγγλικό δίκαιο και από τους ίδιους τους δανειστές μας.
Πολιτικό μανιφέστο χαρακτήρισε την εισήγηση και η εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ, Χρύσα Σαλαβράκου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου Π. Πικραμμένου. «Είναι νομικό κείμενο και σας ζητώ να ανακαλέσετε». «Κρίνεται το μέλλον όλων μας», ανταπάντησε η δικηγόρος, ζητώντας από το ΣτΕ να ακολουθήσει το παράδειγμα της Λετονίας και Ρουμανίας που απέκρουσαν ως αντισυνταγματικά ανάλογα μέτρα περικοπών.Εγκύκλιοι με σκοπιμότητες
Η δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ, Μαρία Τσίπρα, αμφισβήτησε το επιχείρημα της κυβέρνησης το οποίο υιοθετεί και η εισήγηση, ότι οι μειωμένες αποδοχές και συντάξεις διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα και επομένως δεν υπάρχει παραβίαση της ΕΣΔΑ που προστατεύει το δικαίωμα της περιουσίας.
Υποστήριξε ότι δεν καθορίζονται συγκεκριμένα κριτήρια για το ποιες αποδοχές θεωρούνται βιώσιμες και το κυριότερο δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στις περικοπές, ενώ απέδωσε σκοπιμότητα στην κυβέρνηση, η οποία αντί να εκδώσει υπουργικές αποφάσεις, εξέδωσε εγκυκλίους σε εφαρμογή του Μνημονίου, για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο.
Η εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις (ν.3833 και 3845/2010) που επικυρώνουν το Μνημόνιο, το οποίο είναι διεθνής σύμβαση, είναι άκυρες διότι έπρεπε να ψηφιστούν από τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών.
Στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας που αναπτύχθηκε από τους δικηγόρους των συνταξιούχων και των άλλων φορέων, τονίστηκε ότι με τα οικονομικά μέτρα αυτοί που ουσιαστικά πληρώνουν το τίμημα της αδυναμίας τού κράτους να έχει αποτελεσματικούς μηχανισμούς είσπραξης εσόδων είναι οι πολίτες, οι οποίοι όμως δεν συνέπραξαν στο δημοσιονομικό έλλειμμα.
«Το Μνημόνιο είναι ένας μηχανισμός αναχρηματοδότησης των χρεών μας που οδηγεί στην πτώχευση. Ας επιτρέψουμε στους ανθρώπους να ζήσουν αξιοπρεπώς».Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υπεραμύνθηκαν της εισήγησης. Τόνισαν ότι οι περικοπές δικαιολογούνται από σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με την ανάγκη μείωση του υπερβολικού ελλείμματος και του εξωτερικού χρέους της χωρας και απέκρουσαν όλες τις αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συχνές ήταν οι ερωτήσεις που απηύθυνε ο πρόεδρος Π. Πικραμμένος στους δικηγόρους των προσφευγόντων, μεταξύ των οποίων και αν τίθεται θέμα προδικαστικού ερωτήματος.

Πηγή :ENET