Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

30 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ???

ΤΡΊΤΗ, 4 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011

Αθώος μετά από 30 χρόνια φυλακή!!!!

Αφού πέρασε περίπου τριάντα χρόνια πίσω από τα σίδερα, ο Κορνίλιους Ντιπρί, κρίθηκε αθώος και περπάτησε ξανά ως ελεύθερος άνθρωπος εκτός φυλακής.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Τεξανός δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να φωνάζει πως είχε καταδικαστεί για ειδεχθή εγκλήματα (βιασμό και ένοπλη ληστεία) που ουδέποτε έπραξε.

Παράλληλα, αρνήθηκε να δηλώσει ένοχος και να λάβει μια ελαφρύτερη ποινή. Για να λάμψει η αλήθεια δεν χρειάστηκε κάποιο θαύμα, αλλά μια απλή εξέταση DNA… Ο 51χρονος, σήμερα, άνδρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 75 ετών το 1980 και θα μπορούσε να είχε αποφυλακιστεί νωρίτερα και να περπατήσει ελεύθερος εάν αποδεχόταν την ενοχή του.

Κάτι που όμως δεν έκανε ποτέ, αρνούμενος να πραγματοποιήσει «εκπτώσεις» στη συνείδησή του με αντάλλαγμα την ελευθερία του.

«Όποια κι είναι η αλήθεια του καθενός, οφείλει να στηριχθεί σε αυτήν», δήλωσε ο Ντιπρί, μόλις λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου του Τέξας. Εκείνη τη στιγμή, ο πρώην κατάδικος πέρασε στην ιστορία, καθώς έγινε ο τρίτος άνθρωπος στην Αμερική που μένει στη φυλακή περισσότερα από 30 χρόνια και στη συνέχεια αθωώνεται μετά από εξέταση γενετικού υλικού.


Οι Τζέιμς Μπέιν και Λόρενς ΜακΚίνεϊ έχουν το θλιβερό προνόμιο να είναι οι μόνοι με μεγαλύτερες καταδίκες, αφού ο πρώτος πέρασε 35 χρόνια και ο δεύτερος 31, μέσα σε ένα κελί λόγω δικαστικού λάθους…

Η Πολιτεία του Τέξας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της ντροπής. Από το 2001 και μετά, αποδείχτηκε χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής και της γενετικής, πως 41 άτομα καταδικάστηκαν λανθασμένα σε πολυετείς καθείρξεις -ορισμένοι και σε θάνατο- για εγκλήματα που ουδέποτε διέπραξαν.


Δώδεκα από αυτούς έχουν δημιουργήσει μια ξεχωριστή αδελφότητα και παρακολουθούν κάθε εξέταση, ελπίζοντας να προσθέσουν ακόμη ένα μέλος στην κλειστή τους λέσχη.

Βρέθηκαν και στο πλευρό του Ντιπρί, ο οποίος θα αποτελέσει την 13η προσθήκη τους, δίνοντάς του μάλιστα και ένα χαρτονόμισμα 100 δολαρίων, ως μια κίνηση που δείχνει ότι μπορεί να κάνει μια νέα αρχή.

Πάντως, ο Αμερικανός θα έχει λίγα παραπάνω εφόδια για να το κάνει, καθώς σύμφωνα με τους νόμους του Τέξας, δικαιούται αποζημίωση 80.000 δολαρίων για κάθε χρόνο που πέρασε στη φυλακή, δηλαδή συνολικά 2.4 εκατομμύρια, που μάλλον δεν είναι αρκετά για να σβήσουν τις αναμνήσεις ενός 30χρονου εγκλεισμού στις γνωστές για τη φιλοξενία τους, αμερικανικές φυλακές…




ΠΗΓΗ:ΣΠΟΡ FM
http://stavros-marinis.blogspot.com/