Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

SUPER ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2010.....

Ο Μέσι τη Χρυσή Μπάλα για το 2010!

Νατάσα Παπαδημητροπούλου | 10/1/2011 21:01

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και παρά τα προγνωστικά, ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Αργεντινής κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Χρυσή Μπάλα. Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ 6 παίκτες της Εθνικής Ισπανίας βρέθηκαν στην κορυφαία 11άδα.

Διάθεση για χιούμορ είχε ο κατά πολλούς αδικημένος, Γουέσλι Σνάιντερ που συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 11άδα. "Το καλύτερο που μου συνέβη το 2010 είναι ότι γνώρισα τη γυναίκα μου", δήλωσε.

Για πρώτη φορά FIFA και France Football αποφάσισαν να ενώσουν τα βραβεία τους, με το βραβείο του Κορυφαίου Παίκτη της Χρονιάς να συγχωνεύεται με τη Χρυσή Μπάλα και ο Μέσι είχε την τιμή να είναι ο πρώτος νικητής της συγκεκριμένης... ένωσης.

Το βραβείο παρέδωσε ο προπονητής και των 3 φιναλίστ, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Το ανάλογο βραβείο στις γυναίκες κέρδισε για 5η συνεχόμενη χρονιά η βραζιλιάνα Μάρτα.

Εξι... Φούριας Ρόχας στους κορυφαίους 11
Παράλληλα, η FIFA δια στόματος του θρυλικού Μάρκο φαν Μπάστεν, ανακοίνωσε και την κορυφαία 11άδα για το 2010, στην οποία έχει την... τιμητική της η Πρωταθλήτρια Κόσμου Ισπανία, με 6 εκπροσώπους, καθώς και η Μπαρτσελόνα με 6.

Αναλυτικά η κορυφαία 11άδα σύμφωνα με τη FIFA:
Τερματοφύλακας
: Κασίγιας
Αμυνα: Πουγιόλ, Πικέ, Λούσιο, Μαϊκόν
Κέντρο: Σνάιντερ, Τσάβι, Ινιέστα
Επίθεση: Βίγια, Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο

Κορυφαίος ο Μουρίνιο
Οπως ανέφεραν και οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ο πρώην προπονητής της Ιντερ και νυν τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο, τιμήθηκε τελικά με το βραβείο του Κορυφαίου Προπονητή για το 2010, βραβείο που έδωσε φέτος για πρώτη φορά η FIFA.

Πίσω του άφησε τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε και τον Πεπ Γκουαρντιόλα της Μπαρτσελόνα.

Στις γυναίκες, το αντίστοιχο βραβείο πήγε στη γερμανίδα Σίλβια Νάιντ.

Το Πούσκας στον Αλτιντοπ
Το γκολ του Χαμίτ Αλτιντοπ με τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας απέναντι στο Καζακστάν ψηφίστηκε ως το κορυφαίο της χρονιάς και τιμήθηκε με το βραβείο Φέρεντς Πούσκας, το οποίο του το παρέδωσε ο... καζάκος τερματοφύλακας που δέχτηκε το τέρμα!

Το βραβείο fair play δόθηκε στη γυναικεία Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου U-17 της Αϊτής που παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα μετά τον φονικό σεισμό που τη χτύπησε, συνέχισε κανονικά να δίνει τον αγώνα της.

Το προεδρικό βραβείο απονεμήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου, για τη μεγάλη συμβολή του στην πρόοδο της Νοτίου Αφρικής, που φέτος βρέθηκε στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=83865#ixzz1Af3vJRWN