Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ '' ΦΑΝΤΑΣΜΑ '' !!!

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Μετά το δημοψήφισμα η έκτη δόση στην Ελλάδα

Στον αέρα βρίσκεται η εκταμίευση της έκτης δόσης του ελληνικού δανείου, μέχρι να διεξαχθεί το δημοψήφισμα, κι ενώ τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας επαρκούν μέχρι το Δεκέμβριο. Η έκτη δόση του ελληνικού δανείου θεωρείται «απίθανο» να εκταμιευτεί πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ανέφερε αξιωματούχος του ΔΝΤ που παρευρίσκεται στη Σύνοδο της G20 στο Reuters. Ακριβώς την ίδια θέση κράτησε και κοινοτικός αξιωματούχος, που διεμήνυσε ότι θα πρέπει να προηγηθεί το δημοψήφισμα και μετά να αποδεσμευθεί το ποσό των 8 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στην έκτη δόση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η δόση δεν θα δοθεί εάν το ΔΝΤ δεν λάβει εγγυήσεις που θα διασφαλίζουν ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους στόχους του προγράμματος και τις δεσμεύσεις της.
«Το ΔΣ δε θα θελήσει να δώσει χρήματα στην Ελλάδα και μετά να αναρωτηθεί τι έγινε», ανέφερε η πηγή, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ απαιτεί εγγυήσεις, τις οποίες «ο Παπανδρέου δεν μπορεί να δώσει».
«Όσο πιο σύντομα η Ελλάδα πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα, τόσο πιο γρήγορα θα καταβληθεί η δόση. Αλλά όπως έχουν τα πράγματα, το ποσό δεν θα δοθεί», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοτικός αξιωματούχος.
newscode