Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Β. Παπανδρέου: "Ψηφίζω υπέρ... κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας"

Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης η Βάσω Παπανδρέου, όπως άφησε να εννοηθεί προσερχόμενη στο Κοινοβούλιο. Διαβάστε στο NEWS 247 τι προτίθενται να κάνουν οι λοιποί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην αποψινή ψηφοφορία (Vids)

"Η αποψινή ψηφοφορία δεν έχει το χαρακτήρα που κάποιοι θελησαν να της δώσουν στην αρχή της εβδομάδας. Δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολής σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας", είπε χαρακτηριστικά, διαχωρίζοντας τη θέση της ως προς την πρόθεσή της να ψηφίσει "ναι".

Διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατόν ζήτησε η Λ. Κατσέλη, κατά την τοποθέτησή της από το βήμα της Βουλής, αποφεύγοντας να αποκαλύψει την πρόθεση ψήφου της.

Η πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου "τίναξε τη δανειακή σύμβαση στον αέρα συμπεριλαμβανομένης της 6ης δόσης".

Παράλληλα, επέκρινε έντονα τον Πρωθυπουργό για την ιδέα του δημοψηφίσματος, που έφερε, όπως είπε- το ταπεινωτικό τελεσίγραφο Μέρκελ - Σαρκοζί και που τελικά αποσύρθηκε "με το επιχείρημα ότι προτάθηκε για να υπάρξει συναίνεση από τη βάση", καθώς η αντιπολίτευση δεν ενέκρινε τη δανειακή σύμβαση.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού αναμένει η βουλευτής Σοφία Γιαννακά για να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η κα Γιαννακά έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι αν δεν παραιτηθεί και δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, τότε θα υπάρχουν δυσάρεστες συνέπειες κατά την ψήφο εμπιστοσύνης, υπονοώντας πως δεν θα την δώσει.

Συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακά είπε ότι "ενώ περιμέναμε να δοθεί πολιτική λύση από χτες και να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να διασφαλίσουμε την έκτη δόση και την παραμονή της χώρας στο ευρώ, αντιθέτως είχαμε πολιτικές λύσεις που καθυστέρησαν μια τέτοια εξέλιξη."

"Περιμένω σήμερα να ακούσω καθαρές λύσεις, που θα οδηγούν την Ελλάδα σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" τόνισε η κ. Γιαννακά.

Η λύση αυτή, σύμφωνα με τη βουλευτή, πρέπει να είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού σε συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε live τις ομιλίες και την ψηφοφορία από τη νέα πλατφόρμα live blogging του NEWS 247.

Οδ. Βουδούρης: "Θεσμικά θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης"

Την πρόθεσή του να δώσει "θεσμικά" ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, καθώς πολιτικά δεν την εμπιστεύεται, ανακοίνωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης.

"Η αποψινή διαδικασία στην ουσία δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης, είναι εντολή για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης".

Όπως είπε, είναι παράδοξο να καλούνται οι βουλευτές να στηρίξουν "μία κυβέρνηση που έχει πάψει να έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας".

Ο κ. Βουδούρης σημείωσε ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης "είναι εντολή για να προχωρήσουμε, χωρίς καμία καθυστέρηση σε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με επικεφαλής κοινής αποδοχής".

Συμπλήρωσε ακόμη ότι "αν αυτή η εντολή δεν επιτευχθεί "εκ των πραγμάτων δεν μπορεί η κυβέρνηση αυτή να συνεχιστεί".

Ο Χρήστος Πρωτόπαππας ζήτησε τη συγκρότηση κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, η οποία θα φθάσει ήρεμα σε μερικούς μήνες σε εκλογές.

"Ψηφίζουμε «ναι» για να ανοίξει ήρεμα η νέα σελίδα συναίνεσης. Απαιτείται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Εκλογές δεν μπορούν να γίνουν σήμερα", σημείωσε.

Ο βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης, προανήγγειλε τη στήριξή του προς τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως "η σωτηρία της Ελλάδος θέλει απόλυτη στήριξη απόψε στον Γ. Παπανδρέου".

"Ναι" και από την Γκερέκου

"Ναι στη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άμεσες διεργασίες για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ψήφιση της δανειακής σύμβασης, εκταμίευση της 6ης δόσης και καθορισμό εύλογου χρονοδιαγράμματος για εθνικές εκλογές", προτείνει η βουλευτής Αντζελα Γκερέκου, σε γραπτή της δήλωση.

Ακόμα, η κ. Γκερέκου υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που αποτύχει η συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, χωρίς ευθύνη του πρωθυπουργού, που όπως λέει, "αποδεδειγμένα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια", θα πρέπει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει τη στήριξή της στην κυβέρνηση μέχρις ότου διασφαλιστεί απολύτως η ευρωπαϊκή θέση και πορεία της χώρας και στη συνέχεια να οριστεί σαφής ημερομηνία εκλογών σε εύλογο διάστημα.

Δείτε live τις ομιλίες και την ψηφοφορία από τη νέα πλατφόρμα live blogging του NEWS 247.

"Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του απόψε στην Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου", δήλωσε ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης.

Επισήμανε παράλληλα ότι "εδώ και πολλούς μήνες έχει καταθέσει την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας".

Θετικός στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι "κυβέρνηση ευθυνών και υποχρεώσεων, κυβέρνηση δράσης που θα αναλάβει μεγάλο βάρος", διαφωνώντας δηλαδή με τον όρο που θέτει ο Αντώνης Σαμαράς για εξοκοινοβουλευτική κυβέρνηση.

"Υπάρχει η πρόθεση αυτή; Σας έδωσε αυτήν την εντύπωση η χθεσινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης;", διερωτήθηκε ο κ. Κουτρουμάνης.

Να δώσει "τέλος στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια που βιώνει η χώρα, στην τραγωδία που πλήττει τη δημοκρατία" ζήτησε από τον πρωθυπουργό οΚώστας Σκανδαλίδης.