Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΝ !!!

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

H ΓΚΑΦΑ ΣΑΜΑΡΑ ΕΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ.

Μέγιστη πολιτική γκάφα διέπραξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμφωνώντας σε υπηρεσιακή κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ για σύντομο χρονικό διάστημα , παράλληλα με την από κοινού υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης .

Ενώ όλη η Ελλάδα ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και ιδεολογίας περίμενε πως και πως το χαρμόσυνο νέο της....
παραίτησης Παπανδρέου ή της ανατροπής του , ώστε να κυβερνηθεί από ένα κανονικό πρωθυπουργό (για άλλους Σαμαράς , για άλλους Βενιζέλος , για άλλους Παπαδήμος ) , και να υπάρξει επιτέλους ελπίδα ότι μπορεί να μπούμε σε ένα σωστό δρόμο , και θα αρχίσει να φαίνεται ένα αχνό φως στο βάθος του τούνελ , ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα παιδαριώδες τακτικό λάθος ανακοινώνοντας ότι στηρίζει τη συμφωνία της 26ης Οκτώβρη χωρίς να έχει παραιτηθεί πρώτα ο Γ.Παπανδρέου.
1)Το ΠΑΣΟΚ κι όλο το σύστημα των ΜΕDIA που στηρίζει ΠΑΣΟΚ κι εκσυγχρονιστικές λύσεις (τώρα ονειρεύονται επιστροφή Σημίτη για να κοστίζουν τα δημόσια έργα 7 φορές παραπάνω από το κανονικό ) απομόνωσε τη στήριξη στη δανειακή συμφωνία από το Σαμαρά κι ο πρωθυπουργός πήρε μεγάλη πολιτική ανάσα , εμφανιζόμενος στην κοινοβουλευτική του ομάδα , που έβραζε σαν να μη συνέβη τίποτα. Έκανε "business as usual " όπως εύστοχα τον κάρφωσε η Βάσω Παπανδρέου ,που δε μάσησε τα λόγια της. Πήρε πίσω το δημοψήφισμα για να κατευνάσει τους διαφωνούντες και είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι όλο αυτό ήταν ένα τέχνασμα για να παγιδέψει το Σαμαρά και να πετύχει συναίνεση με τη Νέα Δημοκρατία .Πέρα από την ομολογία του απόλυτου τυχοδιωκτισμό ενός ανθρώπου που μπροστά στο κράτημα της καρέκλας του και της διάσωσης του πολιτικού του παρόντος (γιατί μέλλον δεν θα υπάρξει ,όσο χαχόλοι και να ναι πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι) δεν τον νοιάζει τίποτα .Εμφανίστηκε λοιπόν ο Σαμαράς σαν από μηχανής θεός να του δώσει χείρα βοηθείας , ενώ τόσο καιρό έλεγε σε όλους τους τόνους ότι δε συναινεί στο λάθος και δεν θα ψηφίσει είτε φέρουν τη σύμβαση με 150 , είτε με 180 , είτε με 250 βουλευτές.
2)Ακύρωσε την αντιμνημονιακή του πολιτική και σε μεγάλο βαθμό έκαψε την επαναδιαπραγμάτευση. Αφού θα ψηφίσει τώρα , τι στο καλό θα επαναδιαπραγματευεί στη συνέχεια , αν και όταν δεήσει να κάνει εκλογές ο κ.Παπανδρέου.
3)Συμφώνησε με τον πολιτικό του αντίπαλο , δικαιώνοντας τη στρατηγική του θέση , ότι η δανειακή σύμβαση εγγυάται τη σωτηρία της χώρας , ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει συμφωνία . Τι ακριβώς θα υπερψηφίσει ο κ.Σαμαράς ; Μια συμφωνία που δεν υπάρχει , μια συμφωνία που έγινε για να κερδηθεί χρόνος από τους Ευρωπαίους ,που φαίνονται λίγοι για να αντιμετωπίσουν τη συστημική κρίση που ταλαιπωρεί και απειλεί όλη την Ευρώπη;
4) Μένει στη συνείδηση του κόσμου σαν ο άνθρωπος , που έδωσε πολιτικό δεκανίκι στον επικίνδυνο πρωθυπουργό ,που έχει ρημάξει τη χώρα , την αγορά , τις οικονομίες και τα όνειρα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών .Θα μπορούσε να συμφωνήσει σε οτιδήποτε ΜΟΝΟ αφού είχε παραιτηθεί ο καταστροφέας του τόπου.
5)Χαρακτηρίζεται από σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης ως μειωμένης πολιτικής ευφυίας ηγέτης. Πως είναι δυνατό λέει κάποιος να την πατήσεις από το Γιώργο Παπανδρέου ; Αυτό είναι πολύ σημαντικό πλήγμα που αποδομεί το ηγετικό του προφίλ και μπορεί βραχυχρόνια να μη φανεί , αλλά θα έχει μακροπρόθεσμη επίπτωση στο πολιτικό του κεφάλαιο ως στίγμα. Ας θυμηθούμε πόσο στοίχισαν στον Ευ.Βενιζέλο μικρής σημασίας γεγονότα , που στο υποσυνείδητο της κοινής γνώμης λειτούργησαν καταλυτικά ώστε το ΠΑΣΟΚ και η χώρα να φορτωθεί τον σημερινό ένοικο του Μαξιμού , παρά το ότι όλοι θεωρούσαν πιο ικανό τον κ.Βενιζέλο.
6)Δέχθηκε πλήγμα στην πολιτική του αξιοπιστία
7) Αν όπως όλα δείχνουν , ο κ.Παπανδρέου πάρει απόψε ψήφο εμπιστοσύνης ο κ.Σαμαράς από ρυθμιστής των εξελίξεων γίνεται έρμαιο στα χέρια του πολιτικού τυχοδιώκτη πρωθυπουργού
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να ισχύει το σενάριο που γράψαμε χθες το απόγευμα και μεταδίδει το reuters πως έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Παπανδρέου και των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ και να απαλλαγεί η χώρα μας από τον Παπανδρέου τον 3ο και τελευταίο θέλω να πιστεύω .

http://logia-starata.blogspot.com/