Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Δ.Ν.Τ.ΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Διεθνείς πιέσεις για “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να πήρε πίσω τη χειροβομβίδα του δημοψηφίσματος και να ανακουφίστηκαν οι ξένες αγορές και κυβερνήσεις, ωστόσο, οι πιέσεις από το εξωτερικό για την Ελλάδα είναι τόσο ασφυκτικές που πνίγουν τη χώρα. Υπάρχουν επίσημοι φορείς και δημοσιεύματα που προσπαθούν να σύρουν την Ελλάδα σε μια λύση που ίσως να μην είναι και η ενδεδειγμένη και αυτή που θέλει ο ελληνικός λαός. Για παράδειγμα μια νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο στην πρωθυπουργία και τη συμφωνία για μεταβατική κυβέρνηση να πηγαίνει περίπατο.

Υπάρχουν, όμως και άλλοι που ζητούν ισχυρή κυβέρνηση που να έχει νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό ώστε να συζητήσει με τους ξένους για το δάνειο και το PSI, ότι είπε δηλαδή ο Αντ. Σαμαράς. Χαρακτηριστική η δήλωση του Διευθυντή της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF), Hung Tran αρμόδιου για την ελληνική αναδιάρθρωση ο οποίος τονίζει ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει».
Βεβαίως, οι περισσότερες φωνές είναι αυτές που ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας ώστε να προχωρήσει άμεσα η συμφωνία και η εκταμίευση της 6ηςδόσης. Πριν λίγο άλλωστε ο Α. Λοβέρδος είπε ότι δεν έχει θέση στις πολιτικές διεργασίες αν δεν πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Σε ανάλογο μήκος κύματος ο Χ. Μπαρόζο που ζητά κι αυτός συνεννόηση. «Νομίζω ότι αυτό θα συμβεί [θα υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας] καθώς ποια είναι η άλλη επιλογή για τον ελληνικό λαό; Να ακολουθήσει η χρεοκοπία και να υπάρξει πραγματική δυσκολία στην πληρωμή των μισθών στους δημόσιους υπαλλήλους, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, θα σημαίνει την παράλυση της χώρας», δήλωσε ο Barroso μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC. «Είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι λογικοί άνθρωποι και δεν επιθυμούν η χώρα τους να περάσει στο χάος».
Από την άλλη, τα νέα από την Ευρώπη είναι άσχημα καθώς Γιούνκερ, Σόιμπλε και Ρεν πήραν τη διαβεβαίωση από τον Ευ. Βενιζέλο ότι δε θα γίνει δημοψήφισμα, ωστόσο, πιέζουν την Ελλάδα λέγοντας ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δε θα συζητηθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης. Με τα ταμειακά αποθέματα να μη φτάνουν για πολύ, το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών στα τέλη του έτους είναι πολύ πιθανό.
Προφανώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης –έχοντας πάρει το δαχτυλίδι από τον Γ. Παπανδρέου, όπως λένε οι φήμες- θέλει να εμφανιστεί ως εγγυητής της συνέχισης των συζητήσεων με την τρόικα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βενιζέλος μιλά για την ανάγκη έγκυρης εκπροσώπησης της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας ώστε να παρουσιαστούν οι πολιτικές εγγυήσεις που είναι αναγκαίες για την εμπρόθεσμη εκταμίευση της 6ης δόσης καθώς και για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής. Πώς όμως θα το κάνει αυτό χωρίς λαϊκή εντολή ή τουλάχιστον χωρίς συναίνεση της ΝΔ;
Βεβαίως από την άλλη, ενημερώνει τους ξένους για το σχέδιο 10 σημείων που ανέλυσε χθες στην Κ.Ο. τονίζοντας με έμφαση ότι στόχος είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση, όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης.
Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των διαδικασιών εφαρμογής της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, που θωρακίζει την Ελλάδα, κατοχυρώνει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη, σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει την προοπτική επανόδου σε ομαλό ρυθμό λειτουργίας της οικονομίας.

Ενδεικτικό, επίσης των πιέσεων είναι και η δήλωση της Α. Μέρκελ από τη σύνοδο G-20 που ζήτησε εγγυήσεις. «Για μας μετράνε οι πράξεις…και πράξεις δεν διακρίνω», είπε στο περιθώριο της συνόδου της G20 η καγκελάριος.
Όσο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους Έλληνες μια σαφή απόφαση για την παραμονή τους στην ευρωζώνη. «Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει τώρα μια συνεπή απόφαση αν θα μείνει στην ευρωζώνη με τους όρους που έθεσε η πρόσφατη σύνοδος κορυφής. Εάν αυτή η απόφαση ληφθεί με εκλογές ή με δημοψήφισμα είναι υπόθεση του ελληνικού λαού. Η Γερμανία θέλει να μείνει στο ευρώ η Ελλάδα. Αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν αυτά που συμφωνήθηκαν».
Εμφανής δηλαδή η μέγγενη στην οποία μας βάζουν οι Ευρωπαίοι.
antinews