Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΝΕΑ !!! ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ !!! ΑΜΕΣΑ !!!


Ξεκινούν άμεσα διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας

  • (1)

Με 153 ψήφους υπέρ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση - Ασαφές το πλαίσιο Παπανδρέου - Εκλογές ζητά ο Α. Σαμαράς

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους υπέρ. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας.

Αμέσως μετά με δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά ότι μόνη λύση είναι οι εκλογές, ενώ τόνισε ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση εάν έλθει χωριστά από τα μέτρα.

Από νωρίς χθες το πρωί και σήμερα στελέχη όλων των κομμάτων τοποθετούνται σε διαφορετικούς τόνους τόσο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης όσο και για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας έως ότου προκηρυχθούν εκλογές, ενώ κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να ρίξουν τον Γ. Παπανδρέου σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε κυβέρνηση ενότητας.

Πατήστε εδώ για να δείτε λεπτό προς λεπτό την ψηφοφορία

00:59 Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση.
Με 153 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Όχι ψήφισαν 145 ενώ απούσες ήταν η Έλσα Παπαδημητρίου και η Μιλένα Αποστολάκη.

00:56 Κυβέρνηση με υπερκομματικό πρωθυπουργό ζητά η Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη συζητά κυβέρνηση συνεργασίας με υπερκομματικό πρωθυπουργό και ευρεία σύνθεση και όχι όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες της κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ και ενδεχομένων του ΛΑΟΣ.

00:45 «Στα τέλη Φεβρουαρίου θα λήξει η θητεία της νέας κυβέρνησης».
Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα είναι ο βίος της νέας κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης, διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή.

00:41 «Ο Παπανδρέου απέδειξε τι σημαίνει ηθική στην πολιτική».
Τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στήριξε μετά την ομιλία του στη Βουλή, ο Χρήστος Παπουτσής: «Αισθάνομαι την ανάγκη μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, να κάνω ένα σχόλιο. Γιατί είναι σπάνιο φαινόμενο να φαίνεται με τόσο καθαρό τρόπο τι σημαίνει ηθική στην πολιτική. Και νομίζω ότι σήμερα η νέα γενιά πήρε μια ελπίδα.

00:35 Σαμαράς: Μόνη λύση οι εκλογές.
Μοναδική λύση χαρακτήρισε τις εκλογές ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εισερχόμενος στη Βουλή για τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

00:26 «Ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση που δεν υπάρχει».
Προχωρήστε σε ψήφιση απλής αναλογικής, ώστε οι κυβερνήσεις συνεργασίας να έχουν νωπή λαϊκή εντολή, προέτρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

00:11 «Έρχονται τα αγριότερα μέτρα».
«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί» ήταν το σχόλιο της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμέσως μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού.

00:07 Στη νέα κυβέρνηση πρέπει να συμμετέχει η ΝΔ.
Ο κ. πρωθυπουργός δέχθηκε αυτό που έλεγα εδώ και 18 μήνες τόνισε ο Γ. Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής. «Το βάρος δεν μπορεί να το σηκώσει ένα κόμμα.

23:50 Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο πρωθυπουργός.
Την απόφασή του να επισκεφθεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας.

23:36 Εκλογές μετά την εξασφάλιση της συμφωνίας.
Εάν η χώρα πάει σε εκλογές αυτό θα ήταν καταστροφή για τη χώρα καθώς σ συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου θα ήταν στον αέρα, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρότεινε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. «Δεν αρκεί μια κοινοβουλευτική ομάδα και πλειοψηφία, χρειάζεται μια ευρεία υποστήριξη» είπε χαρακτηριστικά

22:33 Εύσημα Σρέντερ σε Παπανδρέου.
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ επικροτεί τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

22:27 «Κυβέρνηση με συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων».
Συγκρότηση κυβέρνησης με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και όχι τεχνοκρατών και εκλογές μετά την εξασφάλιση της 7ης δόσης τον Φεβρουάριο, πρότεινε στην ομιλία του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

22:15 «Δεν είναι η ώρα για εκλογές αλλά για εθνική συνεννόηση».
Εθνική συνεννόηση ως στρατηγική επιλογή για την έξοδο από την κρίση, με τη διαμόρφωση όρων εθνικής ομοψυχίας, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου γιατί, όπως είπε «η κρίση είναι βαθιά και ο χειμώνας της χώρας θα είναι μακρύς και βαρύς».

22:07 «Προσπάθεια κανιβαλισμού του πρωθυπουργού».
Νηφαλιότητα, ψυχραιμία, ευαισθησία και αίσθηση ευθύνης ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωσταντίνου, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

21:55 Το σκοτεινό παρασκήνιο κατήγγειλε ο Λαφαζάνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, κατήγγειλε «το σκοτεινό παρασκήνιο και τα παζαρέματα», για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για την συγκρότηση κυβέρνησης στηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία ή και άλλα κόμματα, με στόχο την υπερψήφιση και υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης

21:38 Γιατί καθυστερεί η ομιλία Παπανδρέου. Έντονο παρασκήνιο, διαρκείς διαβουλεύσεις, και παζάρι διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι η εικόνα, που εξακολουθεί να επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

21:34 Reuters: «Τα αγόρια της Βοστώνης» συγκρούονται. Με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου τους αποκάλεσε «τα αγόρια της Βοστώνης», το Reuters κάνει μια αναδρομή στην πορεία τους, αλλά και στην σχέση των δύο ανδρών, από την εποχή που ήταν συγκάτοικοι.

21:25 Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού.
Με καταγγελίες για υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου από οργανωμένα εξωθεσμικά συμφέροντα που βρίσκουν ανταπόκριση και εντός του κυβερνώντος κόμματος, εμφανίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής σειρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση επί της πρότασης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση.

20:56 «Ή έχει γίνει συνεννόηση ή ο Παπανδρέου θα αιφνιδιάσει», δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εμφανίστηκε βέβαιη για χρεοκοπία της χώρας και για «νέα πάρα πολύ σκληρά μέτρα».

20:33 «Πρέπει να υπάρξει συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων». Την ανάγκη συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων που θα σώσει, όπως είπε, την πατρίδα, θα βάλει πίσω της την ανασφάλεια και το φόβο και θα φέρει την ελπίδα επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

20:31 Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε από τον Παπανδρέου να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα. «Να προχωρήσει όχι μόνο στην ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και στην εφαρμογή της συμφωνίας των 10 βημάτων όπως τα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης».

20:22 «Η Ελλάδα δεν τυπώνει δραχμές», διαβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά από δημοσίευμα του CNN. «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης».

20:15 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δείχνει να αποδέχεται μία μεταβατική κυβέρνηση μεγαλύτερη διάρκειας, θέτοντας κάποιους όρους, με στόχος «να μην πάει η χώρα σε στάση πληρωμών».

19:56 Τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα Παπανδρέου βλέπει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, και στο βάθος… αδιέξοδο.

19:26 Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Λ. Κατσέλη στον Γ. Παπανδρέου για τις αστοχίες της τελευταίας εβδομάδας, ενώ για την ψήφο εμπιστοσύνης διευκρίνισε ότι «περιμένω να ακούσω τον πρωθυπουργό για να καθορίσω την στάση μου». Η πρώην υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα δοθεί η 6η δόση ακόμα και αν περάσει η ψήφος εμπιστοσύνης» και ζήτησε άμεσα εκλογές.

19:19 «Αναμένω την ομιλία του πρωθυπουργού».
Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του απόψε στην Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.

19:04 «Θα δώσω ψήφο εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας»
Η αποψινή ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολή για σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, δήλωσε προσερχόμενη στην Βουλή η Βάσω Παπανδρέου.

19:03 Σε εξέλιξη οι ομιλίες βουλευτών στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, στις οκτώ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

18:57 «Πρέπει να καταβληθεί η 6η δόση και να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση»
«Αυτό που χρειάζεται η χώρα τουλάχιστον για το επόμενο 6μηνο είναι μια σταθερή κυβέρνηση που θα παίρνει αποφάσεις» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

18:51 Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος δήλωσε ότι «θα αντιμετωπίσει με επάρκεια τη νέα συμφωνία».

18:27 Σχέδιο για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ευαγ. Βενιζέλο.

Με σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή το βράδυ, σύμφωνα με συνεργάτες του. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι σκοπεύει να κινήσει άμεσα (τις διαδικασίες για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, διαβεβαιώνοντας ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, για να διευκολύνει τις διαδικασίες.

18:18 Spiegel: Τέλος εποχής για τη δυναστεία Παπανδρέου;

18:03 «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» ζητά η Σοφία Γιαννακά, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να διευκολύνει την κατάσταση «ακόμα και με την παραίτησή του».

17:55 «Εκλογές άμεσα ή κυβέρνηση εθνικής ευθύνης» «Ζούμε ένα παράδοξο να καλούμεθα να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που έχει πάψει να έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης λίγο πριν εισέλθει στη Βουλή.

17:43 Προετοιμασμένη η Ευρωζώνη για έξοδο της Ελλάδας. Το Βερολίνο καλεί «να βρεθεί σύντομα λύση στην Ελλάδα αλλιώς στον αέρα η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου».

17:41 Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης η Α. Γκερέκου. «Ναι στην σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άμεσες διεργασίες για την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ψήφιση της δανειακής σύμβασης, εκταμίευση της έκτης δόσης και καθορισμός εύλογου χρονοδιαγράμματος για εθνικές εκλογές». Αυτό ζητά σε γραπτή δήλωσή της, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου.

17:37 Το ευρώ «είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα». O Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το ευρώ είναι «πιο σημαντικό» από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι είναι «σημαντικό» η χώρα αυτή να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθεί μια πτώχευση.

17:07 Έκκληση Ομπάμα από τη G20 για την αντιμετώπιση της κρίσης, «Το ελληνικό δημοψήφισμα προκάλεσε αναστάτωση».

16:48 Δεν θα μετάσχει στην ψηφοφορία ο Ανδρουλάκης και δηλώνει ότι «Μπορεί να αποδειχθεί παρωδία».

16:38 Μέχρι τον Δεκέμβριο τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τον Δεκέμβριο, είπε ο κ. Βενιζέλος υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν έσοδα και δεν θα σημειώνονται λευκές απεργίες, απεργίες ή καταλήψεις.

15:57 «Η δανειακή σύμβαση δεν συνδέεται με την έκτη δόση. Η συζήτηση στη Βουλή αφορά το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ», εκτιμά ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης

15:23 Έκκληση Ρομπάι-Μπαρόζο για εθνική συναίνεση και ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου

15:05 Χ. Πρωτόπαπας: «Από αύριο η διαδικασία για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι εάν δεν εξασφαλιστεί η ψήφος εμπιστοσύνης είναι στον «αέρα» μισθοί και συντάξεις.

14:54 WSJ: «Ο Λ. Παπαδήμος πιθανότερος διάδοχος του Παπανδρέου». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο Σαμαράς δεν θα ήταν αντίθετος».

14.43 Να υπερψηφιστεί σήμερα η κυβέρνηση και στη συνέχεια να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ζήτησε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

14:26 Α. Λοβέρδος: Δεν έχω θέση μέσα σε διεργασίες. Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά ο υπουργός Υγείας.

14:21 Η άτακτη χρεοκοπία είναι πραγματικός κίνδυνος, επεσήμανε σε ομιλία του στη Βουδαπέστη ο Τζορτζ Σόρος.

14:01 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Θόδωρος Σκυλακάκης υπό τη «σκιά» της άτακτης χρεοκοπίας. Κατηγόρησε τους Γ. Παπανδρέου και Α.Σαμαρά ότι: «Ουδείς εκ των δύο συναισθάνεται τις ευθύνες του έναντι της χώρας».

13:43 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν μεταβατική κυβέρνηση. Πιέζουν για να φύγει ο Παπανδρέου.

13:40 Τηλεφωνικές συνομιλίες Βενιζέλου με Γιούνκερ, Ρεν, Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε το σχέδιο δέκα σημείων.

13:35 Εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν προχωρήσει, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες non paper που καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία τους, διαμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.

13.05 Να αλλάξουν συμπεριφορά για να δει ο τόπος προκοπή, ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρηςαπό Σαμαρά και Παπανδρέου, τους οποίους για ακόμα μια φορά αποκάλεσε «παιδιά της Βοστόνης».

12:34 Καθαρές λύσεις πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας την ανάγκη για μια κυβέρνηση μεταβατικού χαρακτήρα.

12:23 Για «απίστευτη ανευθυνότητα» κατηγόρησε τους Γ. Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

12:12 Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές ζήτησε ουσιαστικά ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση περί δημοψηφίσματος πέτυχε μερικώς τη συναίνεση. «Πιστεύω ότι το βράδυ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πράξουμε το βράδυ στο καθήκον μας και αμέσως μετά θα πάμε σε εκλογές. Μέλημα μας η σωτηρία της πατρίδας» δήλωσε.

11:30 «Δε δέχομαι εκβιασμούς», ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς. «Εγώ την υπέρβαση μου την έκανα αποδείχθηκε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Γ. Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του» είπε στο γραφείο του στην Βουλή χθες βράδυ.

11:19 Δεν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση ο Π. Καμμένος. Διαφοροποιείται από τη γραμμή Σαμαρά.

11:03 Θα απέχει από την ψηφοφορία η Έλσα Παπαδημητρίου αν και αρχικά είχε αποφασίσει να υπερψηφίσει τη κυβέρνηση.

10:51 «Πυρά» από Γ. ΜΙχελάκη στον πρωθυπουργό: «Γαντζωμένος σε ένα αυτοκίνητο που πάει στο γκρεμό».

10:37 «Μεταβατική κυβέρνηση εντός της βδομάδας». Ο Κώστας Γείτονας δηλώνει ότι ο Παπανδρέου δεν θέτει όρο να είναι πρωθυπουργός.

09:34 «Νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα», δήλωσε ο Τηλέμαχος Χυτήρης κατηγορώντας ανοιχτά τον πρωθυπουργό για «αδράνεια» όσον αφορά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Τόνισε δε ότι στη νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

09:28 Την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί καθώς έχει χάσει την πραγματική δεδηλωμένη, όπως είπε.

09:23 «Λάθος» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚΠέτρος Ευθυμίου, προσθέτοντας πως κόστισε σε αξιοπιστία.

09:11 Την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, υπό προϋποθέσεις, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

08:56 Την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε εκ νέου ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

07:06 Η Ελλάδα βρέθηκε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο του διεθνούς Τύπου με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Wall Street Journal έκανε λόγο για ανταρσία, η Bild ανέφερε πως η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι πιο κοντά από ποτέ. ΟιFinancial Times γράφουν πως επαναστάτησαν οι υπουργοί του Παπανδρέου, ενώ η γαλλικήLibération έχει την ελληνική σημαία στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Η ελληνική κρίση- η Ευρώπη σε διάσπαση».

22:18 Στην ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι αποδέχεται κυβερνητικό σχήμα ευρείας αποδοχής με μοναδική προϋπόθεση να εγκριθεί η δανειακή σύμβαση και αμέσως μετά η χώρα να πάει σε εκλογές. Τόνισε πως δεν απέκλεισε καμία πρόταση και ότι δεν είναι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα.