Mια λίμνη στην Ουάσινγκτον άδειασε μέσα σε δυο ώρες!

Μέσα σε δυο ώρες εξαφανίστηκε μια λίμνη που είχε δημιουργηθεί από ένα φράγμα, το οποίο έδινε ενέργεια σε χιλιάδες σπίτια για έναν αιώνα. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το φράγμα Condit Dam στον ποταμό White Salmon στα σύνορα Ουάσινγκτον - Όρεγκον αποφάσισε να καταστρέψει μερικώς το φράγμα πληρώνοντας 32 εκατ. δολάρια παρά να .....
δημιουργήσει ένα τούνελ που θα της στοίχιζε 100 εκατ. και θα επέτρεπε στα ψάρια να περνάνε προστατεύοντας έτσι την άγρια ζωή του τόπου. Το άδειασμα της λίμνης κράτησε δυο ώρες.
«Για τους επόμενους 11 μήνες, θα προχωρήσουμε στην ασφαλή διάλυση του φράγματος και θα εργαστούμε προς την αποκατάσταση της φυσικής ροής της περιοχής», δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας Μάικλ Νταν.
Οι κάτοικοι και οι περιβαλλοντικές ομάδες υποστηρίζουν ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το περιβάλλον και τη ζωή στο ποτάμι. Με το φράγμα που χτίστηκε το 1913 ο ντόπιος σολομός του Ειρηνικού και άλλα είδη ψαριών δεν μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα μέσα στο ποτάμι και να αναπαραχθούν καθώς περιορίζονταν μόλις σε 3, 3 μίλια.