Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ???

Πώς ήταν οι παραλίες πριν 100 χρόνια; !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει στα μικροσκοπικά μαγιώ, στις ξαπλώστρες, στα beach bars, αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι στις παραλίες. Μάλλον ήταν πολύ πιο σεμνά...!





















ΠΗΓΗ: tro-ma-ktiko

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΞΥ ΓΑΛΛΙΔΕΣ ... VIDEO

ΣΕΞΥ ΓΑΛΛΙΔΕΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VΙDEO



ΠΗΓΗ http://exypno.blogspot.com/#ixzz1Ce6JQheK

VIDEO ...Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΘΩΡΙΚΗΣ ΜΕΞΙΚΑΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ?????

VIDEO: Μεξικάνα οπαδός έδειξε τα.πληθωρικά στήθη της μετά από γκολ !!!


Μεγάλες συγκινήσεις επεφύλασε ο 1ος τελικός των play-off του Μεξικού μεταξύ Λαγκούνα Σάντος και Μοντερέι…

Δεν αναφερόμαστε βέβαια στο τελικό σκορ (3-2) που διαμορφώθηκε με αυτογκολ της Μοντερέι στο 86ο λεπτό, αλλά σε αυτό που ακολούθησε στις εξέδρες, με μια καλλίγραμμη οπαδό των γηπεδούχων να δείχνει τα.πληθωρικά στήθη της στην κάμερα αλλά και στους τριγύρω -εκστασιασμένους- οπαδούς, γνωρίζοντας την αποθέωση!


Δυστυχώς ωστόσο η… επίδειξη της sexy νεαρής δεν κράτησε για πολύ, αφού μετά από λίγο απομακρύνθηκε με τη συνοδεία ανθρώπων της ιδιωτικής ασφάλειας του γηπέδου, συνεχίζοντας να δείχνει τα κάλλη της προς κάθε κατεύθυνση!



angelz


ΠΗΓΗ http://exypno.blogspot.com/#ixzz1Ce5LOwtG

ΤΡΙΑ C-130 ΠΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ......

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Τρία C-130 για Αλεξάνδρεια προς επαναπατρισμό Ελλήνων

Με την αναχώρηση, το πρωί της Τρίτης, τριών ελληνικών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 για την Αλεξάνδρεια και υπό το συντονισμό του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Δόλλη, ο οποίος θα επιβαίνει του πρώτου αεροσκάφους, που θα αναχωρήσει, τίθεται σε εφαρμογή η επιχείρηση επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται στην Αίγυπτο. Ειδικότερα, σε εφαρμογή του σχεδίου επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο και έχουν εκδηλώσει σχετική πρόθεση, προγραμματίζεται η αναχώρηση τριών μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, αύριο, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ.

nooz

O ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ....

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Η τουρκική μαφία πίσω από τις ορδές των λαθρομεταναστών

**Εύχομαι κάποτε Ελληνες Δημοσιογράφοι και Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να πούν καθαρά πως μέρος της Τουρκικής Μαφίας αποτελεί και ο Τουρκικός Στρατός. (…Οι αξιωματικοί είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πολύ ακριβοί. Συνεργαζόμαστε με τους υπαξιωματικούς και το κατώτερο προσωπικό. Εκείνοι μας ενημερώνουν ποιος και που κάνει βάρδια και που είναι οι έφοδοι.’…). Aφελή θεωρούν κύκλοι της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, που γνωρίζουν όμως πρόσωπα και πράγματα στην Τουρκία, την τοποθέτηση φράχτη για να σταματήσει το κύμα των λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας. Διότι, όπως τονίζουν, τη διακίνηση των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα την έχει αναλάβει η τουρκική μαφία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει έναν… κλάδο που της αποδίδει πάνω από 1 δισ. δολάρια τον χρόνο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού «Aksyon», η τουρκική μαφία μπήκε στο παιχνίδι της διακίνησης λαθρομεταναστών το 1999 και μέχρι το 2005 ο τζίρος είχε φτάσει τα 7 δισ. δολάρια. Τώρα με τη δραματική αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών, ο τζίρος θα έχει πολλαπλασιαστεί.
To δημοσίευμα παρέθετε και ένα τιμολόγιο μεταφοράς που είχε οριστεί από την τουρκική μαφία, σύμφωνα με το οποίο για χερσαία μεταφορά ζητούσαν από 2.500 έως 5.000 δολάρια, ενώ για μεταφορά μέσω θαλάσσης από 4.000 έως 6.000 δολάρια.
Σύμφωνα εξάλλου με μια παλαιότερη ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη του αμερικανού δημοσιογράφου Roger Cohen (αρθρογραφεί για τις εφημερίδες «New York Times» και «International Herald Tribune»), από το 2000 η Κωνσταντινούπολη είχε γίνει το μεγαλύτερο διεθνές κέντρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους περίμεναν τις απαραίτητες διαδικασίες από την τουρκική μαφία για να περάσουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία.
Όπως αναφέρει η ανταπόκριση, στην Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στην Τουρκία έχει αναπτυχθεί μια τεράστια βιομηχανία παραγωγής πλαστών διαβατηρίων που αποδίδει τεράστια κέρδη στους ιδιοκτήτες της. Τα διαβατήρια πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές και είναι περιζήτητα στους λαθρομετανάστες γιατί θεωρούν ότι με αυτά θα μπορέσουν να φύγουν και να σωθούν. Εκείνη την εποχή, όπως ανέφερε το άρθρο, ένα διαβατήριο Δανίας στοίχιζε μέχρι και 9.000 δολάρια, ενώ αν κάποιος το επιθυμούσε, υπήρχε ακόμη και διαβατήριο Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο έκανε μέχρι και 14.000 χδολάρια.
Σημειωτέον ότι η απόκτηση ενός πλαστού διαβατηρίου δεν σήμαινε ότι ο κάτοχός του έλυνε αυτομάτως το πρόβλημά του και μπορούσε να μετακινηθεί στη χώρα αυτή από την Τουρκία. Σε πολλές περιπτώσεις οι λαθρομετανάστες που πλήρωναν πανάκριβα γι’ αυτά τα διαβατήρια στην προσπάθειά τους να φύγουν, είχαν οικτρή τύχη.
Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Κούρδοι, Ιρακινοί, κάτοικοι χωρών της Ινδικής χερσονήσου, Αφγανοί, Τυνήσιοι, Παλαιστίνιοι, ενώ συχνά υπήρχαν και από χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Όπως αναφέρει επίσης ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερη Θράκη», «εκτός από τους τούρκους μαφιόζους που διακινούσαν μεγάλο μέρος των λαθρομεταναστών κερδίζοντας τεράστια ποσά, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και αραβικής καταγωγής μαφιόζοι, κυρίως Τυνήσιοι και Μαροκινοί, οι οποίοι επίσης είχαν ανοίξει κέντρα στην Κωνσταντινούπολη για τη διακίνηση λαθρομεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης χρησίμευσαν ως τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων λαθρομεταναστών από την τουρκική μαφία.
Οι λαθρομετανάστες αυτοί στοιβάζονταν από τη μαφία σε άθλιες συνθήκες, για να προωθηθούν προς τα δυτικά. Γνωστές συνοικίες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, όπως το Bakirkoy, Gazi Osmanpasa, Egup, Bayrampasa, Bagcilar, ακόμα και κεντρικότερες όπως Beyoglou, SiSli, και Fatih, συχνά γίνονται το επίκεντρο επιχειρήσεων της τουρκικής Ασφάλειας, η οποία υποτίθεται πως προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στο φαινόμενο της συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, φυσικά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.
Αλλά και στη Σμύρνη, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα ελληνικά νησιά, η εικόνα ήταν η ίδια και χειρότερη.
Όλη αυτή η επιχείρηση λειτουργεί σαν ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ”εργαλεία” εξισλαμισμού της Ελλάδας. Ολόκληρες στρατιές συχνά απελπισμένων μουσουλμάνων δημιουργούν μια απειλητική σκιά πάνω από τη χώρα μας αλλά και πάνω απ’ όλη την Ευρώπη».
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το πρόσφατο δημοσίευμα του «Π», που ανέφερε ακριβώς ότι οι ορδές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έρχονται στη χώρα μας συνιστούν πολλαπλή απειλή για την ελληνική κοινωνία και το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και σ’ αυτήν του τη διάσταση.


papaleonidasdimitris

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΜΕΤΡΗΣ ΡΩΣΙΔΑΣ....VIDEO ?

ΔΙΜΕΤΡΗ ΡΩΣΙΔΑ ΚΟΥΚΛΑΡΑ, ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ!!! ΤΟ VIDEO, ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011



ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.......










ΠΗΓΗ http://exypno.blogspot.com/2011/01/video_31.html#ixzz1CcFDRpIz

ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ .......

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Η σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση έχει ονοματεπώνυμο

Ο γεννημένος στη Κούβα δημοσιογράφος και συγγραφέας Alex Abella πρόσφατα απέκτησε πρόσβαση στα ενδότερα της διαβόητης RAND Corporation, ώστε να εξετάσει τα αρχεία της. Αυτό που ανακάλυψε ήταν ένα γενικό σχέδιο, οργανωμένο από «τρελούς» επιστήμονες, ψυχολόγους, και στρατηγούς, που είχαν και έχουν ως βασικό τους στόχο να ξεκινήσουν τον Γ`Π.Π. και να εξαθλιώσουν τους απλούς πολίτες. Μέχρι πρότινος, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δήλωνε σκεπτικιστής όσον αφορά σε θεωρίες συνομωσίας και στη «Νέα παγκόσμια τάξη», όμως μετά την εμπειρία του μέσα στη RAND, έχει πλέον πεισθεί ότι αυτή η άκρως μυστική «δεξαμενή σκέψης», ελέγχει πλήρως την αμερικανική κυβέρνηση εδώ και 60 τουλάχιστον χρόνια.



«Είμαστε όλοι νόθα παιδιά της RAND, και δεν το γνωρίζουμε», λέει ο Abella, περιγράφοντας πως η οργάνωση ξεκίνησε με σκοπό την εξέλιξη οπλικών συστημάτων για τον στρατό, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε τομείς της πολιτικής, των επιστημών, της ιστορίας, και των οικονομικών, ενώ συνεργάστηκε στενά με τα ιδρύματα Ford, Rockefeller και Carnegie.
Τη δεκαετία του`50, η απόφαση της RAND να επαναπροσδιορίσει τον κόσμο με κατεύθυνση τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης, άλλαξε τα πάντα. Με εργαλείο της το μοντέλο της rational choice theory (θεωρία της λογικής επιλογής), που μετατρέπει τους πολίτες σε καταναλωτές, και αντικαθιστά τα δικαιώματα και τις ευθύνες με συμφεροντολογικές επιλογές, οι ζωές των ανθρώπων άλλαξαν σιγά σιγά, και σήμερα κυριαρχούνται όχι από την αρετή ή την ακεραιότητα, αλλά από το πώς και που ξοδεύουν τα χρήματά τους.
Ο απώτερος σκοπός της RAND, είναι να καταφέρουν οι τεχνοκράτες να διαχειρίζονται κάθε τομέα της σύγχρονης κοινωνίας, επιδιώκοντας τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα διοικεί με τη «λογική». Έναν νέο σκληρό κόσμο δηλαδή, όπου θα βασιλεύει η αποδοτικότητα, και όπου οι άνθρωποι θα είναι κάτι σαν μηχανές. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιθύνοντες της RAND ασχολήθηκαν εντατικά με τη ψυχολογία και τις κοινωνικές επιστήμες, καθώς δεν γνώριζαν αρχικά πώς να χειριστούν τον άνθρωπο, ο οποίος, από τη φύση του, δεν λειτουργεί πάντα προβλέψιμα και με μοναδικό σκοπό το ατομικό συμφέρον. Στον νέο αυτό κόσμο, δεν υπάρχει χώρος για αγάπη, εμπάθεια, αλληλεγγύη, και αυτοθυσία. Ο πατριωτισμός και ο αλτρουισμός, είναι έννοιες αντίθετες προς τον σκοπό που έχει τεθεί.
Ο Abella εξηγεί πως η RAND έπαιξε ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη της στρατηγικής που καθορίζει τη χρήση των πυρηνικών όπλων, και πως υποστήριζε (ενεργά) την ανάγκη πυρηνικής καταστροφής της ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, σε περίπτωση κινδύνου της Δύσης, μια πολιτική που θα μπορούσε πολύ εύκολα να μας οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα. Οι ερευνητές της RAND πίστευαν με κάθε σοβαρότητα, πως ακόμη και αν επιβίωναν δέκα μόνο εκατομμύρια Αμερικανοί, ο πόλεμος θα είχε κερδηθεί.
Στη συνέχεια, ο Abella σημειώνει πως η RAND θεωρούσε και θεωρεί τον ΟΗΕ ως τη βάση για μια νέα παγκόσμια κυβέρνηση, που στη συνέχεια θα εξελίσσονταν σε έναν νέο οργανισμό ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ, που θα αναλάμβανε ως de facto παγκόσμιος κυρίαρχος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ερευνητές της οργάνωσης, όπως ο John Williams, συνηγορούσαν υπέρ της προληπτικής πυρηνικής επίθεσης εναντίον της ΕΣΣΔ, ώστε να σιγουρευτεί η παγκόσμια κυριαρχία και επιβολή των ΗΠΑ, σαν τη μοναδική υπερδύναμη στον πλανήτη.
Όσον αφορά στη δημιουργία προβοκατόρικών επεισοδίων με σκοπό την επίτευξη κάποιας πολιτικής ή στρατιωτικής επέμβασης (false flag attacks), ο Abella ισχυρίζεται πως βρήκε έγγραφα ντοκουμέντα τα οποία αποδεικνύουν ότι τα περιστατικά στον Κόλπο του Tonkin και της Operation Northwoods, ήταν επιχειρήσεις false flag που σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν από τη RAND. Είναι, λέει, τόσο ανήθικη ως οργάνωση, που στα πολεμικά σενάρια και «παιχνίδια» που κατά καιρούς διοργανώνει, πολύ συχνά προωθεί ως λύση τη γενοκτονία ολόκληρων πληθυσμών, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη για τις ολέθριες συνέπειες μιας τέτοιας πρακτικής.
Και ο δημοσιογράφος καταλήγει λέγοντας πως η RAND Corporation είναι μια πραγματική σκιώδης κυβέρνηση, η φωλιά του στρατιωτικού και βιομηχανικού κατεστημένου, και η γενέτειρα της ανάλγητης τεχνοκρατικής ελίτ την οποία οφείλει να αντιμάχεται ο ελεύθερος άνθρωπος.

kostasxan

Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ.............

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Τελεσίγραφο Τρόικας για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ!!!

Ανυπόμονη για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων εμφανίστηκε η Tρόικα η οποία θεωρεί ότι το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα παραμένει ανοιχτό, όσο δε βλέπει στην πράξη να υπογράφονται επιχειρησιακές συμφωνίες με χαμηλότερες αμοιβές. Στη συνάντησή τους με τον επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Μιχάλη Χάλαρη, οι εκπρόσωποι της Τρόικας άσκησαν πιέσεις να υπογραφούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρησιακές συμφωνίες χωρίς αυστηρούς ελέγχους, ενώ χαρακτήρισαν λάθος την πρακτική της υπουργού Εργασίας να υπογράφει την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων. Τις επόμενες μέρες που θα συναντηθούν με την κ. Κατσέλη αναμένεται να της ζητήσουν να ενθαρρύνει με κάθε τρόπο την υπογραφή συμφωνιών με μείωση μισθών.

Οπως διαμήνυσαν οι ελεγκτές, θα δείξουν ανοχή έως το καλοκαίρι. Αν δε μειωθούν στην πράξη οι μισθοί, θα επανέλθουν, ζητώντας τροποποίηση του νόμου και άρση των σημερινών περιορισμών. Το δικό μας επιχείρημα ήταν ότι η αγορά προετοιμάζεται...
Προχωρά επίσης η σύσταση σωματείων καθώς έχουν ήδη καταθεί 600 αιτήσεις στο πρωτοδικείο. Επίσης οι επιχειρήσεις δεν έχουν κλείσει τους ισολογισμούς του 2010 που στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζουν ζημιές, για να καλέσουν στη συνέχεια τα σωματεία.


Θα πάνε σε ατομικές συμβάσεις
Ομως ακόμα και αν δεν υπογραφούν χιλιάδες επιχειρησιακες συμβάσεις λόγω της αντίρρησης των σωματείων, οι εργοδότες ειναι καθόλα νόμιμο να στραφούν στις ατομικές συμβάσεις, τις οποιες οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να υπογράψουν υπό την απειλή της ανεργίας.
Η Τρόικα ζήτησε επίσης από υπουργείο Εργασίας να θεσμοθετήσει ακόμα περισσότερη ευελιξία στο πλαίσιο του ελαστικού 8ώρου σε ετησια βάση. Να δουλεύει δηλαδη κάποιος έως 10 ώρες την ημέρα και να παίρνει αντίστοιχα ρεπό, άδεια ή να έχει μειωμένο ωράριο κάποια άλλη χρονική περίοδο.
Το νεό αίτημα που προβάλλουν οι ελεγκτές είναι να υπογράφουμε περισσότερες συμβάσεις ορισμένου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα. Σε περίπτωση απόλυσης μάλιστα, να μην ενεργοποιείται η ρήτρα της σύμβασης, αλλά να διευκολύνεται ο εργοδότης και να δίνει τη μισή αποζημίωση, κατι που αντίκειται στον αστικό κώδικα.
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Μιχάλης Χάλαρης απάντησε στους εμπειρογνώμονες της Τρόικας ότι πολλές συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Ελλάδα υπάρχουν στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ. Στον ιδιωτικό τομέα, αυτού του τύπου οι συμβάσεις συναπτονται κυρίως σε τράπεζες. Αλλωστε, δεν χρειάζονται, αφού με τον πρόσφατο νόμο, μπορεί να προσληφθεί κάποιος υπό δοκιμή για ένα χρόνο και να απολυθεί χωρίς αποζημίωση.


Μείωση έως και 40% στις επικουρικές
Την ερχόμενη εβδομάδα εκτός από τις συμβάσεις, η Τρόικα θα ανοίξει τα δύο αλλα μεγάλα θέματα που εκκρεμούν από το Μνημόνιο, δηλαδή τις επικουρικές και τα βαρέα και ανθυγιεινά. Ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε σύμβουλο της διενέργειας των αναλογιστικών μελετών για τη βιωσιμότητα των επικουρικών έχει ήδη προκηρυχθεί. Και από την 1η Φεβρουαρίου έως την 31η Οκτωβρίου πρέπει να έχουν γίνει οι μελέτες και να έχουν εξαχθεί και τα συμπεράσματα. Θα προηγηθεί η μελέτη για το επικουρικό του ΙΚΑ, του μετοχικού ταμείου πολιτικών υπαλλήλων και του ΤΕΑΔΥ, του επικουρικού του δημοσίου.
Οσα ταμεία δεν αντέχουν -είναι πάνω από το 90%- θα αναγκαστούν να περικόψουν τις επικουρικές στο 20% της κύριας σύνταξης. Σε μερικά, μάλιστα, που έχουν μεγάλες επικουρικές 700 και 1000 ευρώ - όπως των ναυτικών πρακτόρων ή των ασφαλιστικών εταιριών - η μείωση, αν αποδειχθεί ότι δεν αντέχουν, θα είναι της τάξης του 40%.
Στη λίστα των βαρέων επίσης θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς, αφού σύμφωνα με το Μνημόνιο οι ασφαλισμένοι με καθεστώς βαρέων δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού. Οσοι εξαιρεθούν θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις, αυξηση ορίων ηλικίας εως 5 χρόνια, κατάργηση επιδομάτων κ.α. Τουλαχιστον , η Τρόικα έμεινε ικανοποιημένη με την περιστολη των δαπανών στα ταμεία που εφτασε το 2010 στα 2,5 δισ. ευρω λογω των περικοπών των συντάξεων και της καταπολέμησης της σπατάλης στα φάρμακα.

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΙΚΟΥ.....

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΚΡΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ για 200 εκατ. βαρέλια στον Πατραϊκό

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ - Άκρως εμπιστευτικό έγγραφο που έχουν συντάξει μετά από μακροχρόνιες έρευνες έμπειρα στελέχη από το χώρο του πετρελαίου και το έχουν παραδώσει στις κρατικές αρχές και αφορά στην ύπαρξη του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα κοιτάσματος υδρογονανθράκων στη χώρα μας, στον Πατραϊκό Κόλπο. αποκαλύπτει σήμερα οι «Ηonline».Φέρνει στο φως της δημοσιότητας την πρώτη «πετρελαιοπιθανή» περιοχή της χώρας και είναι αυτή που ξεκινά από τον Πατραϊκό Κόλπο κι εκτείνεται δυτικά στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και συγκεκριμένα στα νησιά της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης και της Λευκάδας.

Δύο φορές ο Πρίνος. Εκεί κάτω από τον θαλάσσιο πυθμένα των νησιών του Οδυσσέα οι ειδικοί που έχουν ενημερώσει εγγράφως τις κρατικές αρχές κρύβονται 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Τα κοιτάσματά του έχουν δώσει τα 25 χρόνια λειτουργίας τους γύρω στα 125 εκατομμύρια βαρέλια.
Το εμπιστευτικό έγγραφο που παρουσιάζει η «Ηonline» γεννά βάσιμες ελπίδες και αρχίζει να ξετυλίγει το... κουβάρι του μυστηρίου περί της ύπαρξης ή μη κοιτασμάτων «μαύρου χρυσού» στο υπέδαφος της ελληνικής επικράτειας. Όπως φαίνεται ένας είναι ο κύριος στόχος με πιθανό δυναμικό της τάξης των 200 εκατομμυρίων βαρελιών. Απομένει το γεωτρύπανο για να αποδείξει την αλήθεια. Η πιθανότητα ανακάλυψής του είναι στο 11%. Ποσοστό σύμφωνα με τα ίδια στελέχη στα οποία απευθύνθηκαν οι «Φάκελοι του Έθνους» το οποίο θεωρείται πολύ καλό σύμφωνα με την παγκόσμια μεθοδολογία των ερευνών, αξιοποίησης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Το ιδανικό είναι 20%, ωστόσο, πρόκειται για μία καλή αρχή.
Το ίδιο έγγραφο χαρτογραφεί και το κοίτασμα του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Το ανεξερεύνητο δυναμικό της περιοχής εντοπίζεται σε δύο στόχους. Η πιθανότητά τους περί ύπαρξης πετρελαίου κυμαίνεται από τα 9 μέχρι τα 27 εκατομμύρια βαρέλια. Κι εδώ η μέση πιθανότητα ανακάλυψης είναι 11%. Το πιθανό κοίτασμα πετρελαίου ξεκινά από τα παράλια του Νομού Ηλείας στο Ιόνιο Πέλαγος και καλύπτει τη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου. Σε αυτές τις περιοχές πιο παλιά είχαν γίνει γεωτρήσεις κι είχαν εκτιμηθεί ότι τα απολήψιμα αποθέματα πως είναι 2 με 4 εκατομμύρια βαρέλια.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι στις περιοχές του Δυτικού Κατακόλου και της Ζακύνθου οι έρευνες είχαν εντατικοποιηθεί και συγκεκριμένα την περίοδο ανάμεσα στο 1974 και το 1986 οπότε κι είχαν στεφθεί με επιτυχία. Οι κρατικές τότε εταιρίες ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ και Ελληνικά Πετρέλαια είχαν κάνει ορισμένες από τις συνολικά 74 γεωτρήσεις έχοντας εντοπίσει οριακό κοίτασμα πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή του Κατακόλου και ασφάλτου στη Ζάκυνθο.
Επιπλέον, θυμίζουν πως το 1997 όταν διεξήχθη ο πρώτος γύρος παραχωρήσεων δύο όμιλοι διεθνών εταιριών οι ENTERPRISEOILκαι TRITONεκτέλεσαν έξι άγονες γεωτρήσεις στην Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και τον Πατραϊκό Κόλπο με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν το 2000 με 2001.
Ωστόσο, τα ίδια έμπειρα στελέχη με το τελευταίο τους έγγραφο επιμένουν και βασίζονται σε νεότερες έρευνες οι οποίες δείχνουν το Πατραϊκό να έχει θαμμένα 200 εκατ. βαρέλια και τον Κυπαρισσιακό ίσως και 27 εκατομμύρια.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ακόμη πως τα χρόνια εκείνα οπότε κι έγιναν οι πρώτες έρευνες και είχαν διεξαχθεί γεωτρήσεις ήταν ως επί το πλείστον αποσπασματικές και το κυριότερο το γεωτρύπανο δεν μπήκε σε μεγάλα βάθη. Δηλαδή έφταναν το πολύ μέχρι τα 2.320 μέτρα. Η Ελλάδα υπόσχεται κοιτάσματα υδρογονάνθρακα σε μεγαλύτερο βάθος κάτω από τα 3.500 μέτρα.
Η περίοδος που διανύουμε, λένε τα έμπειρα στην έρευνα κι εξόρυξη στελέχη, είναι η πλέον ενδεικνυόμενη για τη δραστηριοποίηση της χώρας μας στον τομέα αυτό. Οι τιμές του αργού βρίσκονται σε ιδανικά επίπεδα και συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, άρα αυτόματα το κόστος αντέχεται...
Η κυβέρνηση έχει ανοίξει το θέμα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου κι δη των υδρογονανθράκων. Οι συνθήκες είναι πια ώριμες για να δοθεί ένα τέλος στο μυστήριο που σκεπάζει τον πυθμένα των ελληνικών θαλασσών. Να αποκαλυφθεί το μυστικό με τις σύγχρονες μεθόδους ερευνών κι από κει και πέρα να δώσει μια σημαντική λύση στα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ένα τεράστιο αρχείο με αποτελέσματα μελετών κι ερευνών που γεμίζει τέσσερις μεγάλες αποθήκες ξεκλειδώνεται και είναι έτοιμο να εμπλουτιστεί με νέα συμπεράσματα.
Η σημασία του εντοπισμού και της αξιοποίησης των κοιτασμάτων είναι προφανής μέσα από το τι έχει δώσει μέχρι σήμερα ο Πρίνος στην ελληνική οικονομία. Κάθε χρόνο πληρώνουμε 12 με 14 δις. ευρώ για εισαγωγές πετρελαίου και τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο 4% με 5% του ΑΕΠ. Χρειαζόμαστε 120 εκατ. βαρέλια το χρόνο. Ο Πρίνος κάλυπτε το 1/5 των αναγκών μας και έχει δώσει αθροιστικά 600 εκατ. δολάρια στην ελληνική οικονομία.
Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι υπάρχουν θετικές έρευνες για ύπαρξη υδρογονανθράκων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας όπως στο Ιόνιο Πέλαγος, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και την Ήπειρο αλλά και στο Λιβυκό Πέλαγος, νοτιοανατολικά της Κρήτης. Στη λεγόμενη Λεκάνη του Ηροδότου που φτάνει μέχρι τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και ανατολικά έως το Καστελόριζο.
Εκτιμά πως μπορούν να καλυφθούν το 1/5 με το 1/3 των πετρελαϊκών μας αναγκών με έσοδα γύρω στα 1 με 1,5 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως.
Έχει ήδη δώσει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη σύσταση του φορέα διαχείρισης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια. Φιλοδοξεί πως σε ένα με ενάμισι χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες εκείνες προκειμένου τότε να έχουν αρχίσει τα γεωτρύπανα ξένων κι ελληνικών εταιριών να βγάζουν στην επιφάνεια το «χρυσό» μυστικό των πολυθρύλητων θαλασσών μας.

Ημερησία

Η ΘΙΣΒΗ ΜΑΣ.......

Θίσβη: Από τη λησμονιά στην απαξίωση (Του Κωνσταντίνου Ι. Μπαμπούλα)



Θίσβη, ένας μοναδικός, ιστορικός τόπος.
Το ολοκαύτωμα τον Αύγουστο του 43, πλήττει το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές. Αγροτικό, κτηνοτροφικό, φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο καταστρέφονται.
Η μεταπολεμική Ελλάδα, δεν την περιλαμβάνει στα μελλοντικά της σχέδια, την αγνοεί.
Ο ενεργός της πληθυσμός μεταναστεύει, ιδρύεται έτσι η παροικία της στην Αμερική.
Οι εναπομείναντες, με πολύ μόχθο, χαράζουν τους δικούς τους δρόμους ανάπτυξης μέσα
από την γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την αλιεία και τον τουρισμό.
Από το 1987 η πολιτεία, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων στην Αγία Ευθυμία σχετικά
με την κατασκευή εργοστασίου αλουμίνας, βρίσκει τον αδύνατο κρίκο στη Θίσβη.
Οι κάτοικοί της ανήμποροι να αντισταθούν στα μεγαλεπήβολα σχέδια. Είναι η απαρχή ενός νέου πλήγματος για την Θίσβη, η απαξίωση. Με συνοπτικές διαδικασίες καταστρέφονται ο φυσικός και πολιτιστικός της πλούτος, συστατικά από τα οποία γαντζώθηκαν οι άνθρωποί της και επιβιώσαν.
Με παράνομες πράξεις καταστρέφονται μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Με άνομες ενέργειες παραχωρούνται δημόσιες εκτάσεις και υποδομές σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η περιφερειάρχης, κυρία Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, παρότι έχουν προηγηθεί οι περιφερειακές εκλογές και είχε εκλεγεί ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης, αντί να αποχωρίσει με ψηλά το κεφάλι, διάλεξε να παίξει ένα ακόμη βρόμικο παιχνίδι στην πλάτη της Θίσβης και του λαού της, υπογράφοντας τις τελευταίες ημέρες της θητείας της, συμβάσεις παραχώρησης δασικών εκτάσεων σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, παρά τις αρνητικές αποφάσεις Δημοτικού και Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Οι παραγωγικές δυνάμεις και οι φορείς του τόπου, μεταξύ άλλων και οι:
Μελισσοκομικός Σύλλογος Θίσβης, Μελισσοκομικός Σύλλογος Αλιάρτου, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θήβας, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Βαγίων, Κτηνοτρόφοι Θίσβης, Κυνηγετικός Σύλλογος Θήβας, Κέντρο Ελικώνας, συναντήθηκαν την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις επτά το βράδυ για να καθορίσουν την περεταίρω πορεία τους και δράση σχετικά με τις αποφάσεις της κυρίας Διαμαντοπούλου.
Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι, συσπειρώνονται και λένε όχι στους νέους κατακτητές – επενδυτές, οι οποίοι επωφελούνται μονομερώς και αφήνουν τον τόπο στον οικονομικό μαρασμό.
-Η τοπική κοινωνία λέει ομόφωνα, ναι στη ζωή, όχι στην απαξίωση, όχι στα σχέδια εκποίησης του φυσικού πλούτου, όχι στους εργολάβους.
Αρνείται να δεχτεί τις ντε φάκτο αποφάσεις της περιφέρειας
και προχωράει σε δικαστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις.

Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Ηθική επιβράβευση παιχτών από την Διοίκηση στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού
















































Πίτα για το καλό της νέας χρονιάς έκοψαν, με πρωτοβουλία του ΔΣ, τα μέλη της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού το βράδυ της Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 στο κέντρο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» του κ. Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ακόμη μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των νέων κυρίως παιχτών αλλά και μια συμβολική, ηθική επιβράβευση από το ΔΣ για την έως σήμερα πορεία της ιστορικής ομάδας της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Βοιωτίας. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο κ. Σταύρος Τσαγαλάς πλαισιωμένος από τα μέλη του ΔΣ.
Όλοι μαζί βρήκαν μια ακόμη αφορμή για να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης κοντά με τους παίχτες της ομάδας, που εδώ και αρκετούς μήνες με τη νέα της σύνθεση δίνει αληθινά μια νέα πνοή στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, σε όλες τις κατηγορίες.
Την εκδήλωσή τους τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Τοπικής Κοινότητας Ορχομενού, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και Συλλόγων του Ορχομενού και ασφαλώς δεκάδες φίλοι της ομάδας. Και του χρόνου!

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ...Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ?

Ο Ανδρέας Κουτσούμπας επιστρέφει στην ενεργό πολιτική!



Τέρμα στην αναστολή της κομματικής του ιδιότητας έθεσε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ κ. Ανδρέας Κουτσούμπαςστο περιθώριο της κομματικής εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, δηλώνοντας – ούτε λίγο ούτε πολύ - ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές.


Παράλληλα, τοποθετήθηκε για το θέμα της οικονομικής κρίσης, εκφράζοντας την άποψη, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε «εθνικοποίηση των τραπεζών». Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ανδρέα Κουτσούμπα…



ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ '' ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ''

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

«Καλωσόρισαν» το νέο χρόνο «Οι Ακραιφνείς»


























Ένα… «παράδεισο επί της γης», το κλαμπ Heaven, επέλεξαν για να «καλωσορίσουν» το νέο χρόνο, τα μέλη του Επιμορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ακραιφνείς». Μέσα σε φιλικό κλίμα και με την παρουσία επίσημων προσκεκλημένων απ` όλη τη Βοιωτία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 28 Ιανουαρίου 2011, η κοπή της βασιλόπιτας ενός από τους πιο δραστήριους συλλόγους του διευρυμένου πλέον Δήμο Ορχομενού.

















Για το λόγο αυτό, όπως ακούστηκε και στις σχετικές δηλώσεις των επισήμων προσκεκλημένων, η στήριξή τους σε ο,τι δημιουργούν ή σκέπτονται να πραγματοποιήσουν στο μέλλον «θα έχουν την υποστήριξή τους».
















Για το λόγο αυτό, όπως ακούστηκε και στις σχετικές δηλώσεις των επισήμων προσκεκλημένων, η στήριξή τους σε ο,τι δημιουργούν ή σκέπτονται να πραγματοποιήσουν στο μέλλον «θα έχουν την υποστήριξή τους».
Την πρόσκλησή τους αποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές του Νομού κκ. Βάσω Τσόνογλου και Άρια Αγάτσα, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιώργος Ζυγούρης, ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Πρόεδρος του ΝΠ «Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ορχομενού» κ. Νέκτάριος Τσάπρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γιώργος Βόμπρας, Γιάννης Νταβαλούμης και Λάμπρος Ρόδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων κ. Κώστας Βενιζέλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Ψυχούλας και το μέλος του ΔΣ κ. Χρήστος Βασιλείου, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας κα Άννα Χαρέμη, ο Πρόεδρος των Απανταχού Ακραιφνιωτών κ. Κώστας Ανδρίτσος, κ.α. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Αβράαμ, εφημέριος της Τοπικής Κοινότητας Κοκκίνου.
















Και του χρόνου!