Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ...........!!!

Μεθοδευμένες κινήσεις ύπνωσης των πολιτών.

Την επισήμανση, μου την έκανε στρατιωτικός, ιπτάμενος, ενώ ήδη είχαν σπάσει τα τηλέφωνα στην «ΕΩ» και το elora.gr, καθώς έχουμε κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα. «Νίκο, εδώ και τέσσερις ημέρες ψεκάζουν συστηματικά την Αθήνα. Ψάξτε το παιδιά, κάτι δεν πάει καθόλου καλά...».
Έγιναν ερωτήσεις στη Βουλή, ρωτήσαμε αρμόδιους στο υπουργείο Μεταφορών, στην ΥΠΑ, τίποτα...Παντού, βουλωμένα στόματα.Όλα στο σκοτάδι, λες και δεν φαίνονται καθημερινά στο γαλανό αττικό ουρανό οι γραμμές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα των «μάγων του καιρού» και του ελέγχου της (εξεγερτικής;) διάθεσής μας. Α ναι, τα αεροπλάνα που κάποιοι μας λένε ότι δεν πετούν. Υπάρχει μια «αναρχία» τελικά εκεί πάνω...
Παγκόσμια μαφία ορθολογιστών
Τελικά, έχουμε να κάνουμε με μια παγκόσμια μαφία ορθολογιστών, η οποία δεν διστάζει να χειραγωγεί τα πάντα. Τύποι που παριστάνουν τους θεούς... Τώρα, με την κάρτα του πολίτη, απειλούν και τα συνταγματικά δικαιώματά μας, διεισδύοντας σε όλες τις προσωπικές πτυχές της ζωής μας, ώστε να μπορούν να μας ελέγχουν ολοκληρωτικά; Εδώ, ερώτημα υποβάλλουμε.
Τώρα που οσμίστηκαν κίνδυνο, χειραγωγούν με χημικά ακόμα και τη διάθεσή μας; Ερώτημα υποβάλλουμε. Τώρα που το πείραμά τους στην Ελλάδα δεν βγαίνει, τι άλλο θα κάνουν για να μας καταστείλουν; Πάλι ερώτημα υποβάλλουμε. Γιατί κάτι τέτοιο λένε πολλοί ότι συμβαίνει, μιας και το πείραμα «Ελλάδα» απέτυχε και δη παταγωδώς... Ψεκασμοί λοιπόν; Any whistleblowers ή ένα βαθύ λαρύγγι πουθενά, για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει;

Θεωρίες ή πραγματικότητα;
«Σιγά μη μας ψεκάζουν, θεωρίες συνωμοσίας» θα πουν πολλοί. Έτσι είπαν όταν γράφαμε ότι δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ,. Τελικά, εμείς οι «συνωμοσιολόγοι» είχαμε δίκιο. Η παραδοχή κύριου μάρτυρα της υπόθεσης, «κρύφτηκε» πρόσφατα στις μέσα σελίδες της βρετανικής ημερήσιας εφημερίδας «Guardian». Και τι έγινε, είπαν τα ανθρωπάκια του συστήματος...
Ποιος ασχολείται πια στην Ευρώπη με το Ιράκ και τους 1.300.000 νεκρούς από την ημέρα της ανατροπής του Σαντάμ;Εδώ γίνεται χαμός: Λιβύη, Ιαπωνία, οικονομική κρίση, επεισόδια στο Λονδίνο (καλά, εκεί δεν ψεκάζουν;), νέα ήττα της Μέρκελ, στην Πορτογαλία ο Σόκρατες έπεσε και στο Βέλγιο κοντεύει χρόνος χωρίς κυβέρνηση... Η επικαιρότητα τρέχει και πολλά πράγματα, απλά «ξεχνιούνται».
Εμείς, όσο δεν παίρνουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις μας ή τρώμε δούλεμα, τόσο δικαιούμαστε να υποπτευόμαστε ότι κάποιοι εκεί ψηλά στα υψίπεδα της εξουσίας, χρησιμοποιούν εξωφρενικές και ανήθικες μεθόδους, προκειμένου να αποφύγουν το ξέσπασμα της λαϊκής οργής. Πού θα πάει, κάποια στιγμή τα άπλυτά τους θα βγουν στη φόρα...
Ελπίζουμε απλά να μην έχει παρέλθει 20ετία, ώστε να μπορέσουμε να δικάσουμε κάποιον υπεύθυνο. Γιατί ο «προοδευτικός» δολοφόνος Τόνι Μπλερ (η σύζυγος του οποίου παριστάνει τη συνήγορο όσων έχουν υφαρπάξει ελληνικές περιουσίες στην Κύπρο), κόβει βόλτες ανενόχλητος, πουλώντας τις υπηρεσίες του στην υψηλή επιχειρηματική πελατεία την οποία «εξυπηρετούσε» όταν ήταν πρωθυπουργός.

Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε κανέναν...
Δεν έχουμε πια κανένα λόγο να πιστεύουμε κανέναν τους. Πριν από περίπου ένα χρόνο, ένας παλιός συνάδελφος τον οποίο εκτιμώ πολύ, με άφησε σύξυλο, όταν απορώντας για την έκβαση μιας υπόθεσης τον επισκέφθηκα, λέγοντάς μου ότι «το πρόβλημα με εσάς τους δεξιούς, είναι ότι εμπιστεύεστε τους θεσμούς». Πολλοί, πια, δεν εμπιστεύονται ΚΑΝΕΝΑΝ εκπρόσωπο αρχής της Πολιτείας. Η Δημοκρατία κακοποιείται συστηματικά στη χώρα μας, η εκλεγμένη (ας προσέχαμε) κυβέρνηση της οποίας έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε «σουρωτήρι» (πάλι καλά που υπάρχει και το Συμβούλιο της Επικρατείας), παριστάνοντας τον Προκρούστη. Είμαστε πια αντιμέτωποι με μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού.

Καταρρέουν...
Όπου κι αν κοιτάξω, ακούω ψέματα, βλέπω μια απίστευτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, διαφθορά και μηδενισμό. Το σύστημα νοσεί βαθύτατα και είναι πλέον θέμα χρόνου να πνιγεί μέσα στο βόθρο τον οποίο το ίδιο έστησε. Η κοινωνία μας αργά ή γρήγορα, θα μετατραπεί σε Mad Max κατάσταση. Η εικονική πραγματικότητα, το δημιούργημα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, καταρρέει. Για αυτό και έχουν προσφύγει σε πιο «δραστικά» μέσα...
Νίκος Χιδίρογλου

VIDEO.... Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !!!

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ '' ΓΗ ''

Οι απειλητικές αλλαγές της Γαίας

Οι 8 απειλητικές για τον πολιτισμό, αλλαγές της Γης

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με προειδοποιητικά σημάδια, που δείχνουν ότι ο πλανήτης μας αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Για την ακρίβεια, πολλές από τις αλλαγές αυτές σημειώνονται για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία και δείχνουν ότι ο πολιτισμός μας θα πρέπει να προσαρμοστεί αναλόγως.
Το κρύο και η ζέστη σημειώνουν θερμοκρασίες ρεκόρ σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Η σεισμική δραστηριότητα έχει αυξηθεί ακόμα και σε μέρη που υποτίθεται ότι δεν βρίσκονται κοντά σε.... σεισμογενείς ζώνες. Τα πουλιά, οι μέλισσες, τα ψάρια και πολλά ακόμα ζώα πεθαίνουν χωρίς προφανή λόγο, ενώ ακούγονται και φήμες για Γαλαξιακές ανωμαλίες που μόλις έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές.
Εκτός από τη θεωρία για την παγκόσμια υπερθέρμανση του πλανήτη, που είναι συνέπεια της ανθρώπινης δραστηριότητας, έχουν ανακύψει και άλλα προβλήματα, πολύ σοβαρότερα ακόμα και από τη μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή, τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Φυσικά, πολλές από αυτές τις αλλαγές συνδέονται μεταξύ τους κατά κάποιο τρόπο, αλλά η ιδέα πως υπάρχει μία μαγική λύση για όλα αυτά τα προβλήματα είναι μάλλον απίθανη.
Φαίνεται πως αυτός ο στροβιλώδης κύκλος θα συνεχίσει να ξετυλίγεται παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να τον σταματήσει. Το μόνο πράγμα που ενδεχομένως μπορούμε να κάνουμε είναι να αφομοιώσουμε τις διαθέσιμες πληροφορίες και να προετοιμαστούμε για το χειρότερο, ελπίζοντας εντούτοις για το καλύτερο.
Βέβαια, οι άνθρωποι διαθέτουν μία εκπληκτική ικανότητα να προσαρμόζονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας, σε αντίθεση με το ζωικό βασίλειο, αν και είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να προοδεύσουμε εάν δεν προστατέψουμε ολόκληρη τη βιόσφαιρα.


Παρακάτω παρατίθενται 8 παράξενες αλλαγές της Γης, που απαιτούν την προσοχή μας.


1. Περιβαλλοντική κατάρρευση: Το παγκόσμιο περιβάλλον έχει αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης εδώ και αρκετό καιρό. Το οικονομικό σύστημα έχει αρχίσει να «καταβροχθίζει» τα πάντα μπροστά του. Από τις βιομηχανικές-χημικές και γεωργικές επιχειρήσεις που δηλητηριάζουν το έδαφος, το νερό και την άγρια ζωή σε μεγάλη κλίμακα, μέχρι την υπεραλιεία στους ωκεανούς, την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, τους χημικούς ψεκασμούς, την απογύμνωση της Γης από τον ορυκτό της πλούτο, την εξόρυξη φυσικού αερίου και την τοξικότητα των υδάτων, ολόκληρο το φυσικό μας περιβάλλον φαίνεται να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και να χρειάζεται άμεση παρέμβαση για να κρατηθεί στη ζωή ακέραιο. Οι πραγματικοί περιβαλλοντιστές θα πρέπει να ξυπνήσουν από τον βολικό τους λήθαργο και να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα για τη διάσωση του οικοσυστήματος από την απλή μείωση των εκπομπών διοξειδίου.

2. Αυξημένη τεκτονική δραστηριότητα: Πολλοί σεισμολόγοι κάνουν λόγο για αύξηση της συχνότητας των σεισμών αλλά και της ισχύος τους, με το 2010 να σημειώνει επίπεδα ρεκόρ. Ο σεισμός στη Χιλή ταρακούνησε τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να χάσουμε στην πραγματικότητα ένα κλάσμα από τη διάρκεια του έτους. Ο επιστημονικός ερευνητής Lawrence Joseph είχε προβλέψει την αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στο βιβλίο του «Αποκάλυψη 2012», λέγοντας πως ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα ταξιδεύει μέσα σε ένα διαστρικό ενεργειακό νέφος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σημαντικά ορατές αλλαγές στη Γη, ξεκινώντας από το 2009. Ο διακεκριμένος φυσικός Michio Kaku προειδοποίησε πρόσφατα πως πρωτοφανείς μεγάλοι σεισμοί απειλούν τις τεράστιες πόλεις που έχουμε δημιουργήσει και που το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να αυξάνουν την απειλή. Εκτός όμως από τις γαλαξιακές αλλαγές, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα της βιομηχανικής εξόρυξης φυσικού αερίου -και ιδιαίτερα στο Αρκάνσας- μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος σεισμών σε μία περιοχή, όπου δεν θεωρείται γενικά σεισμογενής, ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) παράγγειλε τεράστιες ποσότητες συσκευασμένων τροφίμων, κουβερτών, πλαστικών φέρετρων και άλλων προμηθειών ώστε να είναι προετοιμασμένη για μία πιθανή καταστροφή κατά μήκος του Ρήγματος της Νέας Μαδρίτης.


3. Μετατόπιση του μαγνητικού Πόλου: Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι οι μαγνητικοί πόλοι μετατοπίζονται ή αντιστρέφονται εντελώς. Μία από τις πολλές λειτουργίες του μαγνητικού πεδίου της Γης είναι ότι αποτελεί μία φυσική πυξίδα για τα ζώα που μεταναστεύουν. Μία δεύτερη λειτουργία είναι ότι αποτελεί ένα προστατευτικό φράγμα από τις ακτίνες του ήλιου και τη διαστημική ακτινοβολία. Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν φαινόμενα μαζικού θανάτου πουλιών και ψαριών, φάλαινες εξόκειλαν στα αβαθή, κατάρρευσαν αποικίες μελισσών και πολλά ακόμα ζώα βρέθηκαν νεκρά σε διάφορα μέρη του πλανήτη χωρίς προφανή αίτια. Πολλές θεωρίες ακούστηκαν σχετικά με τα φαινόμενα αυτά, αλλά η παγκόσμια φύση όλων αυτών των θανάτων ίσως να δείχνουν μία άλλη πηγή του κακού, αυτή της μετατόπισης των πόλων. Ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Signs of the Times υποστηρίζει πως «υπάρχει μία συσχέτιση ανάμεσα στις μαγνητικές αντιστροφές, τις εποχές των παγετώνων, τη μείωση της στάθμης των θαλασσών και έναν ακόμα μεγάλο αριθμό άλλων φαινομένων, που δείχνουν μία καταστροφική δραστηριότητα.» Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται με γρήγορο ρυθμό προς τη Ρωσία. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν θα αυξήσει ή όχι τις πιθανότητες να συμβεί ένα κατακλυσμικό γεγονός ή εάν θα συνεχίσει την πορεία του, προκαλώντας πολλές αλλαγές, όπως το πρόσφατο κλείσιμο αεροδιαδρόμου, στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστεί η ανθρωπότητα με πιο έξυπνους τρόπους.

4. Ηφαιστειακή δραστηριότητα:Η πρόσφατη δραστηριότητα του ηφαιστείου Yellostone, που βρίσκεται σε μία από τις πιο ηφαιστειογενείς περιοχές του κόσμου, το Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, δημιούργησε ένα εξόγκωμα στο έδαφος, περίπου 25 εκατοστών, που εκτείνεται σε απόσταση χιλιομέτρων και προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες. Ταυτόχρονα με τους σεισμούς, έχει αυξηθεί δραματικά η δραστηριότητα των ηφαιστείων. Στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», άρχισαν να ξυπνούν αδρανή ηφαίστεια, ενώ άλλα αύξησαν κατά πολύ τη δραστηριότητά τους. Αυτή είναι άλλη μία ένδειξη των παγκοσμίων αλλαγών στη Γη, που ενδεχομένως εν τέλει να χρειαστεί να μετακινηθούν οι πληθυσμοί και στη χειρότερη περίπτωση να απειληθούν οι πολιτισμοί.

5. Ακραία καιρικά φαινόμενα:ΟTom Engelhardt έγραψε πρόσφατα «από δω και στο εξής, οι τιμές που ανεβαίνουν, οι ισχυρές καταιγίδες, η σοβαρή ξηρασία και οι πλημμύρες, καθώς και άλλα απροσδόκητα γεγονότα, θα προκαλέσουν χάος στην παγκόσμια κοινωνία.» Ο Engelhardt προβλέπει επίσης πως οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, καθώς και η έλλειψη τροφίμων, θα οδηγήσουν σε παγκόσμιες συγκρούσεις. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που μαστίζουν τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια είναι συνέπεια μίας ή περισσοτέρων αλλαγών στη Γη. Εντούτοις, οι επιπτώσεις είναι ένα χειροπιαστό σημάδι ότι το κλίμα της Γης αλλάζει. Ξηρασίες και πλημμύρες, που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές με ασυνήθιστη ένταση, και ασυνήθιστα δριμείς αρκτικοί χειμώνες πλήττουν την Ευρώπη, την Αμερική και άλλες ηπείρους. Εάν δεχτούμε ότι αυτά τα καιρικά φαινόμενα αποτελούν το νέο κλιματολογικό μοντέλο, τότε οι πολιτισμοί θα πρέπει να προσαρμόσουν τις μεθόδους παραγωγής τροφίμων και τις πόλεις τους. Ήδη παρατηρούμε τεράστια αύξηση τιμών στα τρόφιμα, που μπορούν πολύ γρήγορα να οδηγήσουν σε μία παγκόσμια διατροφική κρίση.

6. Εξασθένιση των ωκεάνιων ρευμάτων: Το σύστημα Θερμοαλατικής Κυκλοφορίας (THC) είναι μία ζώνη μεταφοράς στους ωκεανούς, που μεταφέρει θερμότητα από τους τροπικούς προς πιο κρύες περιοχές. Η εξασθένιση ή η αλλαγή των ωκεάνιων ρευμάτων θεωρείται υπεύθυνη για τον εξαιρετικά κρύο καιρό στην Ευρώπη και τη ζέστη στη Γροιλανδία. Παρά τις θερμοκρασίες ρεκόρ που σημειώνονται το καλοκαίρι, κάποιοι πιστεύουν πως οι μεγάλοι και δριμείς χειμώνες, λόγω των αλλαγών στα ωκεάνια ρεύματα, μπορεί να οδηγήσουν σε μία νέα εποχή των παγετώνων. Η υποτιμημένη αυτή δύναμη είναι τόσο ισχυρή που ακόμα και μικρές αλλαγές μπορούν να αναγκάσουν την ανθρωπότητα να ανακαλύψει εκ νέου τις νομαδικές της συνήθειες.

7. Γαλαξιακές ανωμαλίες:Αναφορές θέλουν ο ήλιος να έχει ανατείλει δύο ημέρες νωρίτερα στη Γροιλανδία και να είναι ορατοί δύο ήλιοι μέχρι το 2012. Πολλοί είναι εκείνοι που εικάζουν ότι μπροστά μας βρίσκονται διάφορα γαλαξιακά γεγονότα, αλλά δεν υπάρχουν αποδεκτές ή αδιάσειστες θεωρίες. Εντούτοις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν ορατά στη Γη κάποια φυσικά φαινόμενα εάν μεταβληθεί η ισχύς της βαρύτητας από πλανητικές ευθυγραμμίσεις και/ή από αστρικά αντικείμενα που πλησιάζουν τον πλανήτη μας.

8. Ηλιακή δραστηριότητα:Φαίνεται πως ο ήλιος εξακολουθεί να είναι αρκετά απρόβλεπτος. Αν και πολλοί έχουν προβλέψει πως θα σημειωθεί μία σοβαρή ηλιακή κορύφωση μέσα στα επόμενα χρόνια, προκαλώντας ενδεχομένως εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που θα αποδιοργανώσουν τα μεγαλύτερα συστήματα επικοινωνίας και ίσως αυξήσουν και την τεκτονική δραστηριότητα, εντούτοις η NASA ισχυρίζεται πως η Μεγάλη Ηλιακή Ζώνη Μεταφοράς επιβράδυνε το ρυθμό της σημαντικά το 2006. Συγκεκριμένα, η NASA υποστηρίζει: «Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο χαμηλές ταχύτητες… η επιβράδυνση που βλέπουμε σημαίνει πως ο Ηλιακός Κύκλος 25, που θα κορυφωθεί γύρω στο 2022, ίσως να είναι από τους πιο αδύναμους εδώ και αιώνες.» Η NASA αναφέρει ακόμα πως υπήρξε μία γρήγορη αντιστροφή των ηλιακών πόλων το 2001. Αυτό θεωρείται από τους επιστήμονες ως κάτι φυσιολογικό και προσθέτουν πως αναμένεται μία παρόμοια αντιστροφή και το 2012. Παρόλο που ισχυρίζονται πως η αντιστροφή αυτή δεν επηρεάζει καθόλου τη Γη μας, εντούτοις η ταχύτητα αντιστροφής των πόλων του πλανήτη μας έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία.


Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από αυτές τις ανωμαλίες, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται σοβαρή έρευνα. Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα είναι αρκετά δύσκολες. Όλοι μαζί θα πρέπει να απαιτήσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις για τις πραγματικές απειλές που έχουν αρχίσει ήδη να επηρεάζουν τον πολιτισμό μας. Η προσαρμογή θα είναι λιγότερο επώδυνη εάν είμαστε εξοπλισμένοι με γνώση και τα κατάλληλα μέσα.

Activist Post
pathfinder.gr
πηγη
e-rodios.blogspot.coml

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑ'Ι'ΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ....ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΘΗΒΩΝ !!!

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑ'Ι'ΟΥ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ....ΑΡΜΟΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΘΗΒΩΝ !!!



Κίνδυνος πτώσης μεγάλων πεύκων από τόν λόφο τού Αμφίου γιά πεζούς καί διερχόμενα αυτοκίνητα υφίσταται επί τής οδού Λα'ι'ου η οποία είναι προέκταση τής οδού Αγίου Αθανασίου τής Συνοικίας τού Πυρίου πρός τό κέντρο τής Θήβας .
Παρακαλείται τό Δασαρχείο Θηβών νά επιμεληθεί τού σοβαρού αυτού θέματος πού αφορά τήν Δημόσια Ασφάλεια καί Υγεία τών διερχόμενωνπολιτών .!!!!!!!

ΘΗΒΑALARM... Tό νέο blog Κεραυνός στήν Ενημέρωση !!!
  • www.thivaalarm.blogspot.com

ΝΕΟ BLOG ....ΘΗΒΑALARM ....ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!! ...http://www.θηβαalarm.blogspot.com/

ΑΜΕΣΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΡΑΝΤΙ !!!




Μόρνος: Αρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του καναλιού


Αμεσα άρχισαν οι εργασίες προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών στο κανάλι μεταφοράς νερού από τον Μόρνο, με την επικείμενη τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής.
Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών, ενώ παράλληλα θα αρχίσουν και οι εργασίες για την πλήρη επιδιόρθωση της ζημιάς.
Οπως έκανε γνωστό η ΕΥΔΑΠ οι τεχνικές υπηρεσίες της έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια), ώστε να συνεχιστεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στήν πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, η ζημιά προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως, εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα). Έχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι.

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ κα ΑΓΑΤΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΛΕΩΝΑ ΚΑΙ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ !!!

Επιμένει και παίρνει απαντήσεις η Αγάτσα για τη Βοιωτία


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΛΑΙΩΝΑ- ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ -ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ


Παρέμβαση για σημαντικά θέματα που αφορούν στη Βοιωτία και ιδιαίτερα στο Δήμο Θηβαίων έκανε η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής, όπου προσκεκλημένοι ήταν ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Θεμιστοκλής Λέκκας και ο Πρόεδρος ΄Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Υδρευσης και Αποχέτευσης Κ. Ταμήλος. Η κυρία Αγάτσα έθεσε θέματα και ερωτήματα σχετικά με το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού, της υδροδότησης των οικισμών Νεοχωρακίου και Ελεώνος του Δήμου Θηβαίων, την αναβάθμιση του διυλιστηρίου της Θήβας, καθώς και το θέμα αδειοδότησης του Βιολογικού Καθαρισμού. Η βουλευτής Βοιωτίας συνέδεσε μάλιστα την σύνομμη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Θήβας, με αυτών του Νοσοκομείου Θηβών, δεδομένου ότι με την αποκατάσταση των προβλημάτων λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Θήβας, θα καταστεί δυνατή και η σύνδεση με αυτόν και του Βιολογικού Καθαρισμού του Νοσοκομείου. Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ δεσμέυτηκε ότι το έργο της υδροδότησης Ελαιώνα -Νεοχωρακίου θα υλοποιηθεί. Για το Βιολογικό Καθαρισμό της Θήβας, η ΕΥΔΑΠ δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι είναι επιθυμητό οι οποιεσδήποτε απορροές στις λεκάνες να έχουν Βιολογικό Καθαρισμό.

Η παρέμβαση της κυρίας Αγάτσα έχει ως εξής :

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής):

Ευχαριστούμε κύρια Αμανατίδου. Το λόγο έχει η κυρία Αγάτσα.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες, γιατί το θέμα της ποιότητας του νερού είναι πάρα πολύ σημαντικό και στο νομό Βοιωτίας το έχουμε ζήσει και το ζούμε πάρα πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια με την περίπτωση της μόλυνσης του ποταμού Ασωπού, η οποία έχει μολύνει την ευρύτερη λεκάνη της περιοχής.Θα ήθελα, με την ευκαιρία της παρουσίας σας εδώ - έχω υποβάλλει και ερώτημα στο ΥΠΕΚΑ - να μου πείτε πώς μπορεί, να λυθεί το εξής θέμα, που πιθανότατα να το αντιμετωπίζουν αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα μιλήσω για τον δήμο της Θήβας.Υπάρχουν δύο οικισμοί στην περιοχή του δήμου Θηβαίων: ο οικισμός Νεοχωρακίου και Ελαιώνος. Εκεί, υπήρξε διαβεβαίωση από το ΥΠΕΚΑ με δελτίο τύπου στις 15/9/2010 - έχω μπροστά μου το δελτίο τύπου -, ότι «θα προχωρήσει η συνεργασία με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ και η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην άμεση δημοπράτηση των έργων αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Θήβας, για να τροφοδοτηθούν με νερό του Μόρνου οι οικισμοί Νεοχωρακίου και Ελαιώνος. Παράλληλα, θα αξιοποιείτο και με τη μορφή του τεχνικού συμβούλου και με την εμπειρία τηςτεχνογνωσίας της Ε.ΥΔ.Α.Π..Τώρα, με άλλο έγγραφο στις 28/2/2011 τίθεται ρόλος για την υλοποίηση του έργου της υδροδότησης των άνω οικισμών, με τη συμμετοχή - και μάλιστα με γενναίο ποσοστό - του εν λόγω δήμου, του δήμου Θηβαίων. Αυτό έχει προκαλέσει μια αναστάτωση, καθώς ο δήμος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και δεν μπορεί να υλοποιήσει το έργο. Το ερώτημα είναι «τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις»; Σταματάει το έργο; Προχωράει η υλοποίηση με χρηματοδότηση άλλων φορέων; Δεδομένου ότι τα έργα αυτά, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι αναγκαία. Το πρώτο ερώτημα είναι αυτό.Το δεύτερο, που θέλω να σας ρωτήσω, είναι: στην περίπτωση βιολογικών καθαρισμών - για την ίδια πόλη, τη Θήβα και την Δ.Ε.Υ.Α.Θ. - όταν εσείς έχετε γνωμοδοτήσει θετικά για τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού και το Υπουργείο Υγείας καθυστερεί, τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Εσείς λαμβάνεται κάποια θέση; Συνεργάζεστε με το Υπουργείο Υγείας; Διότι, χρονικά τα έργα αυτά πηγαίνουν πίσω και αυτό δεν είναι καλό ούτε για τους πολίτες ούτε για την πόλη. Ευχαριστώ πολύ." Η απάντηση τού Πρέδρου της ΕΥΔΑΠ Θεμιστοκλή Λέκκα , έχει ως εξης: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ:"Κυρία Αγάτσα, αναφερθήκατε στον Ασωπό. Στον Ασωπό δεν έχει ανακατευτεί η ΕΥΔΑΠ, πέρα του ότι κρατάει μια οικολογική ροή στο ποτάμι και τώρα προσπαθούμε να συνεργαστούμε με μια ομάδα που έκανε μια πρώτη αρχική μελέτη για το πόσες είναι οι απορροές από τις βιομηχανίες και το πού πάνε. Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να γίνει μια κεντρική μονάδα, να μαζευτούν όλα τα νερά από τις βιομηχανίες, να γίνει μια κεντρική επεξεργασία και, από εκεί και πέρα, το νερό να πάει στον Ασωπό, αφού, όμως, έχει καθαρίσει. Υπάρχει ένα ζήτημα: Διαμαρτύρονται οιβιομηχανίες, γιατί πρέπει να κάνει μια επεξεργασία η βιομηχανία για να το δώσει σε μια κεντρική μονάδα και λένε ότι «είναι λιπασμένος ο υπόγειος υδροφορέας, άρα, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε οτιδήποτε όρια βάλετε» και υπάρχει μια σκέψη μήπως υδροδοτηθούν από την Υλίκη. Δηλαδή, οι βιομηχανίες λένε ότι «το νερό που παίρνουμε εμείς από τον υδροφορέα είναι ήδη επιβαρυμένο και εσείς μας ζητάτε να δώσουμε στην εκροή μας, στον αγωγό που θα πάει στη μονάδα επεξεργασίας, καλύτερη ποιότητα από αυτό που αντλούμε. Υπάρχει, λοιπόν, ένα ζήτημα να τους τροφοδοτήσουμε με νερό της Υλίκης. Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο. Μπορεί να γίνει. Όσον αφορά στο Νεοχωράκι και στον Ελαιώνα, η ΕΥΔΑΠ έχει τελειώσει τις μελέτες, τις έχει παραδώσει στην Περιφέρεια, έγινε μια σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, ήμουν και εγώ παρών, είχε έρθει και ο δήμαρχος της Θήβας, έχουν τα τεύχη δημοπράτησης και υπάρχει ένα ζήτημα για τη χρηματοδότηση. Ο κανονισμός χρηματοδότησης λέει ότι πρέπει να μπουν οι πόροι από την ιδιωτική πλευρά, πρέπει να βάλει χρήματα ο δήμος, παρόλα αυτά γίνεται μια προσπάθεια, γιατί δηλώνει κάποια αδυναμία ο δήμος, μήπως μπορέσει, στα πλαίσια της νομιμότητας, να χρηματοδοτηθεί. Εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι θα προχωρήσει αυτό το θέμα. Δεν είναι και πολύ μεγάλο έργο.Όσον αφορά στο βιολογικό καθαρισμό, η ΕΥΔΑΠ δεν έχει πρόβλημα. Δεν γνωρίζουμε τη θέση του Υπουργείου Υγείας. Είναι άλλο Υπουργείο. Είναι τόσο απλό για την ΕΥΔΑΠ και, μακάρι, οποιεσδήποτε απορροές στις λεκάνες να έχουν βιολογικό καθαρισμό παρά να μην έχουν. Επομένως, οπουδήποτε γίνει βιολογικός καθαρισμός μέσα εκεί, θα πούμε ναι, γιατί μέχρι να γίνει βιολογικός καθαρισμός αυτά τα λύματα είναι ελεύθερα.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ: Και θα εξυπηρετούσε και το νοσοκομείο

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ: Δεν είναι δύσκολο να πούμε εμείς, γιατί συμφωνούμε.

Ακολούθως ο Κ. Ταμήλος είπε : "Η κυρία Αγάτσα, ανέφερε μία ερώτηση για τα θέματα του διυλιστηρίων της Θήβας, τον Μόρνο και της απάντησε ο κύριος Λέκκας. Θα ήθελα να σας πω πάνω σε αυτό το θέμα ότι η Βοιωτία δεν νομίζω να έχει πρόβλημα υδροδοτήσεων. Έχει επάρκεια νερού και δίπλα είναι και ο Μόρνος και δικαιούται επειδή περνάνε τα νερά από εκεί, να πάρει όσο νερό θέλει. Δηλαδή, δεν μπορούμε να λέμε ότι ο νομός Βοιωτίας, που περνάει το νερό για να πάει στην Αθήνα, δεν μπορεί να πάρει όσο νερό θέλει ή χρειάζεται . Αυτό είναι αυτονόητο. "

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙ !!!

«Την ώρα της καταστροφής, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την απόδοση ευθυνών» δηλώνει ο Μιχ. Γιαννάκης για τις καταστροφές στο Σαράντι


Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το κανάλι του Μόρνου στον οικισμό Σαράντι του νομού Βοιωτίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Την ώρα της καταστροφής, δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την απόδοση ευθυνών. Αυτές, ούτως ή άλλως, είναι δεδομένες και καταλογίζονται τόσο στην διοίκηση της ΕΥΔΑΠ όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για την ελλιπή συντήρηση του καναλιού και την πλήρη απουσία προληπτικών εργασιών και έργων, παρά τις διαπιστωμένες διαρροές που κατήγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση του καναλιού, του οδικού δικτύου, των λοιπών υποδομών της περιοχής και η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων, που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τις περιουσίες τους. Έχω ήδη έρθει σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΥΠΟΜΕΔΙ και της ΕΥΔΑΠ και καλώ τα Υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Εσωτερικών να αναλάβουν εκ μέρους της Πολιτείας τις ευθύνες που τους αναλογούν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων. Τέλος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να δράσει άμεσα και να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για τις αποζημιώσεις.»

ΕΝΤΟΝΟ ΦΛΕΡΤ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΥ !!!

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Έντονο παρασκήνιο για «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» - Το «φλερτ» Παπανδρέου και η άρνηση Σαμαρά

Του Μανώλη Κυπραίου - Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα εντός του Μέγαρου Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να είναι προβληματισμένος για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την πορεία της οικονομίας. Όπως ήδη είχαμε γράψει, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δεχθεί τις εισηγήσεις στενών συνεργατών του για τα επόμενα βήματά του σε περίπτωση που η κατάσταση στην οικονομία χειροτερέψει.

Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι η προσπάθεια του πρωθυπουργού να καταφέρει τη σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά Στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δεν ανήκουν στην κυβέρνηση, αλλά είναι πιστά στον Γιώργο Παπανδρέου, έχουν προσεγγίσει πολιτικά πρόσωπα του στενού κύκλου του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, για το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμη και κοινή κυβέρνηση μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. με την αιτιολογία του «καθεστώτος έκτακτης ανάγκης».
Η χθεσινή τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά πως, «δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση, με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του» ήταν ουσιαστικά η απάντησή του σε αυτές τις προσεγγίσεις που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου προς την Συγγρού.


«Μαύρα μαντάτα»
Οι αναφορές από το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία των εσόδων, οι συνεχείς υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης-που κρίνουν πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει-και η ασφυκτική πίεση της Τρόικα, δεν αφήνουν πλέον πολλά περιθώρια ελιγμών για τον πρωθυπουργό.
Είναι πλέον κοινό μυστικό πως μοναδική διέξοδος από την κρίση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους (Haircut). Και η άποψη αυτή δεν είναι προϊόν σκέψης από Κασσάνδρες, αλλά αντίθετα από κορυφαίους έλληνες και ξένους οικονομολόγους, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στον κύκλο συμβούλων του Γιώργου Παπανδρέου.
Μοναδική λύση για την αναζήτηση εσόδων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν θέσει οι δανειστές μας, είναι για μια ακόμα φορά οι έλληνες πολίτες που θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» μέσω αυξήσεων στους έμμεσους φόρους, νέων άμεσων φόρων και περικοπών φοροαπαλλαγών.


Δυσφορία για Λοβέρδο-Α. Παπαδόπουλο
Πέρα όμως από τις απαισιόδοξες προβλέψεις, ο ηγέτης της κυβέρνησης ανησυχεί και από την εσωκομματική γκρίνια που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει στην ηγετική ομάδα του Μαξίμου για τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου πως: «πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την οικονομία», κρίνοντας πως πίσω από αυτόν κρύβεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος που μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» από αυτόν του Θεόδωρου Πάγκαλου.
Δυσφορία υπάρχει επίσης και για τον Αλέκο Παπαδόπουλο αναφορικά με την τηλεοπτική παρουσία του στους «Φακέλους» του Αλέξη Παπαχελά και τις απαισιόδοξες προβλέψεις του για την οικονομία.
«Ο Αλέκος αυτά που είπε ήταν σωστά ναι μεν, αλλά σε ακατάλληλη χρονική συγκυρία δε», μας τόνισε στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να συμπληρώσει: «σίγουρα οι υπηρεσίες που πρόσφερε στην κυβέρνηση δεν ήταν θετικές».


Οι επιλογές «μειώνονται»…
Όπως και να έχει πάντως, οι επιλογές του πρωθυπουργού μειώνονται μέρα με τη μέρα, αλλά οι περιορισμοί που έχει τόσο από την αποστολή της Τρόικα στην Ελλάδα όσο και από το διευθυντήριο της ΕΕ καθιστούν προς το παρόν απαγορευτική οποιαδήποτε προσφυγή στις κάλπες. Οι «μεγάλες δυνάμεις» που έχουν δανείσει την Ελλάδα, πιέζουν για «οικουμενική» κυβέρνηση, ζητώντας τη μέγιστη πολιτική συναίνεση που μπορεί να υπάρξει.
Πάντως, κύκλοι που πρόσκεινται στον πρωθυπουργό, δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο μιας «ανατρεπτικής κίνησης» από τον Γιώργο Παπανδρέου, υπονοώντας προφανώς την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.


newscode

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!!

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Ισχυρής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό ετοιμάζουν οι Τούρκοι κοντά στον Έβρο!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το gatzoli, στο προσεχές χρονικό διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τηλεοπτικός σταθμός που ετοιμάζουν οι γείτονες Τούρκοι στην Ανατολική Θράκηκοντά στην περιοχή του Έβρου (Τσανάκαλε) και ο οποίος θα είναι ισχυρής εμβέλειας!!!!! Τις επόμενες μέρες θα σας δώσουμε περισσότερες και ακριβείς λεπτομέρειες για την έδρα του σταθμού αλλά και τεχνικές υποδομές, αφού τις τσεκάρουμε και τις αξιολογήσουμε.

gatzoli

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΡΙΝ 189 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΙΦΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ !!!

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

30 Μαρτίου 1822, η Χίος πνίγηκε στο αίμα

Εκατόν δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν... Άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Το αίμα έτρεχε ποτάμι, μέχρι τη θάλασσα. Το γαλάζιο του νερού βάφτηκε κόκκινο. Ουρλιαχτά, θάνατος, απόγνωση. Καμμένη γη. Χωριά ολόκληρα πυρπολήθηκαν. Μητέρες μέσα στους καπνούς ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τα πρόσωπα τους μαύρα από τις στάχτες. Βλέμμα θολό. Το βλέμμα της τρέλας. Που να κρυφτούν; Δεν ξέρουν. Τούρκοι παντού. Αγρίμια. Δολοφονούν, βιάζουν. Κατακόκκινοι βαμμένοι από το αίμα των αθώων θυμάτων τους συνεχίζουν να σκοτώνουν όποιον βρουν στο διάβα τους. Η Χίος πεθαίνει...30 Μαρτίου 1822. Τι συνέβη όμως και φτάσαμε σε αυτή τη σφαγή; Το δολοφονικό χέρι του Τούρκου θα μπορούσε να κοπεί, πριν καν βγάλει το γιαταγάνι; Ας δούμε τα γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν σε μια από τις μαζικότερες σφαγές της ιστορίας του ανθρώπινου γένους.

Η Χίος ήταν πάντα ένα νησί που ευημερούσε, τόσο οικονομικά όσο και πολιτισμικά. Οι Χιώτες μια πάστα ανθρώπου που έχει στο αίμα του την αλμύρα της θάλασσας, διακρίνονταν πάντα για τη ναυτοσύνη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί Λεβέντες* στα πλοία των Οθωμανών ήταν Χιώτες. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι οι Χιώτες σε ελληνικά ή σε Οθωμανικά πλοία κυριαρχούσαν από τη Μαύρη θάλασσα μέχρι τις ακτές της Αφρικής. Το ευλογημένο νησί της Χίου είχε όμως και άλλο ένα “ατού”. Τα μαστιχόδεντρα. Το δέντρο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο και τους καρπούς του οποίου, λάτρεψαν όλοι οι Σουλτάνοι.
Στις αρχές του 1800 η ευημερούσα Χίος αριθμούσε 120.100 ψυχές εκ των οποίων οι 117.000, ήταν Έλληνες, οι 3.000 Τούρκοι και οι 100 Εβραίοι. Το εμπόριο μαστίχας ανθούσε, το εμπόριο με τα παράλια της Μικρασίας ήταν στο ζενίθ του και οι Χιώτες μπορεί να ζούσαν μια σχετικά ελεύθερη καλή και άνετη ζωή, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν ότι ήταν Έλληνες. Ο Σουλτάνος Μαχμούτ ο Β, τους είχε δώσει άτυπα μια σχετική αυτονομία αφού ποτέ δεν του δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα.
Η σπίθα της επανάστασης στην Ελλάδα δεν άφησε τους Χιώτες τυπικά αδιάφορους αλλά στο νησί επικρατούσε ηρεμία. Ακόμη και όταν ο Τομπάζης πήγε να τους ξεσηκώσει, τον Απρίλη του 1821, δεν έγινε τίποτε. Κάποια χιλιόμετρα βορειότερα ο Σουλτάνος έβλεπε την επανάσταση να φουντώνει στην Ελλάδα, αλλά τα αγαπημένα του παιδιά οι Χιώτες να μην ακολουθούν. Ο Μαχμούτ ο Δεύτερος συνέχιζε στα ανάκτορα του Τοπ Καπί να πίνει τα χιώτικα με γεύση μαστίχας σερμπέτια του, ικανοποιημένος.
Όμως σχεδόν ένα χρόνο μετά στις αρχές του Μάρτη του 1822, ο Σάμιος Λυκούργος Λογοθέτης, αποβιβάζεται στη Χίο με 1500 άνδρες και μαζί με τον Χιώτη Αντώνη Μπουρνιά ξεσηκώνουν το λαό. Οι διαφωνίες ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού είναι έντονες. Τελικά η σπίθα ανάβει και οι 3.000 Τούρκοι μαζί με τη φρουρά του νησιού οχυρώνονται στο κάστρο. Όμως για άλλη μια φορά η προχειρότητα στην κατάστρωση ενός σχεδίου αλλά και οι έριδες για την αρχηγεία, προδίδουν τους Έλληνες. Οι Τούρκοι ταμπουρωμένοι δεν παραδίδονται ενώ τα μαντάτα της εξέγερσης φτάνουν μέχρι το Τοπ Καπί.
Ο Σουλτάνος γίνεται έξαλλος. Θεωρεί ότι οι Χιώτες που τόσα “προνόμια και αυτονομία” τους προσέφερε, τον πρόδωσαν. Όμως αυτό που τον έκανε έξαλλο ήταν φυσικά άλλο. Εάν επικρατούσε η επανάσταση στο νησί, θα έχανε σημαντικότατους οικονομικούς πόρους, αφού τα μαστιχόδεντρα και ο φόρος που έπαιρνε από αυτά, πλέον δεν θα του άνηκαν.
Διατάζει τον έμπιστο ναύαρχο του Καρά Αλή να καταπνίξει την επανάσταση. Στις 30 Μαρτίου του 1822 και μετά από έντονο κανονιοβολισμό, ο Μαύρος-Αλής αποβίβασε στην ακτή 7.000 άνδρες και με τη συνδρομή της τουρκικής φρουράς κατέστειλε εύκολα και σύντομα την εξέγερση, εκμεταλλευόμενος τον κακό σχεδιασμό της και τις έριδες (όπως είπαμε) για την αρχηγία μεταξύ Μπουρνιά και Λογοθέτη. Οι δύο τους υποχώρησαν στο εσωτερικό του νησιού φωνάζοντας: “ο σώζων εαυτό σωθήτω”
Από εκεί και μετά ξεκίνησε η σφαγή. Ο θάνατος χόρευε για μήνες πάνω από τη Χίο: 42.000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν, 23.000 διέφυγαν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και 50.000 έγιναν σκλάβοι. Υπολογίζεται ότι γλύτωσαν και παρέμειναν στο νησί 1500 – 2000 άνθρωποι.
Η νέμεσις για τον Καρά- Αλή θα έρθει τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου του 1822, όταν ο Κανάρης θα πυρπολήσει και θα ανατινάξει την Ναυαρχίδα του στόλου του και ο ίδιος ο Καρά Αλής θα πάει να συναντήσει τα αθώα θύματα του στον κάτω κόσμο.
Η σφαγή των χιλιάδων αθώων της Χίου προκάλεσε αποτροπιασμό και αηδία στην Ευρώπη. Η κοινή γνώμη ξεσηκώθηκε και οι τάξεις των φιλελλήνων πύκνωσαν. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις φρικιαστικές σκηνές στις εφημερίδες, ζωγράφοι (Ντελακρουά) τις απεικόνισαν και ποιητές (Ουγκώ, Χέμανς, Πιέρποντ, Χιλ, Σιγκούρνεϊ) έψαλλαν τη θλιβερά καταστροφή. Πολλοί έκαναν λόγο για το ασυμβίβαστο της τουρκικής φυλής με τον ανθρωπισμό, ενώ άλλοι τόνισαν την αδυναμία συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων.


*Λεβέντης σημαίνει στα Τούρκικα ότι και στη γλώσσα μας: Ο ατρόμητος, το παλικάρι. Λεβέντης ήταν όποιος υπηρετούσε στο οθωμανικό ναυτικό και είχε ένα μόνο καθήκον. Να κάνει τα ρεσάλτα στα άλλα πλοία. Στις ναυμαχίες τα πλοία πλεύριζαν το ένα το άλλο και πετούσαν γάντζους δεμένους με σχοινιά. Οι Λεβέντες ήταν οι πρώτοι που ορμούσαν στο αντίπαλο πλοίο για να το καταλάβουν. Οι πρώτοι που πρότασσαν τα κορμιά τους. Πολεμούσαν σαν σκυλιά και εξολόθρευαν τους εχθρούς.

onalert

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΑΡΑΝΤΙ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 Ωρα : 8.30 Σέ τηλεφωνική επικοινωνία τού Διαχειριστή τής Ιστολεσίδας τού ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ. Δημήτρη Σοβατζή μέ τόν Αντιδήμαρχο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Γιάννη Παπαδημητρίου σχετικά μέ τόν '' δοκιμαζόμενο '' οικισμό Σαράντι , ο Αντιδήμαρχος τόνισε οτι όλος ο μηχανισμός τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων από χθές ασχολείται μέ τήν αποκατάσταση τών προβλημάτων καί αισιοδοξεί οτι σύντομα θά επιλυθούν τά οποια προβλήματα υπάρχουν , θεωρεί δέ ευχάριστο καί τό πλέον σημαντικό τό οτι δέν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές Συνδημοτών μας από τήν καταρακτώδη επέλαση τού νερού από τό ''σπασμένο '' κανάλι τού Μόρνου . Οσο γιά τό πόσιμο νερό τής Θήβας τόνισε ότι δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού παρέχεται κανονικά αδιύλιστο νερό από τό κανάλι τής ΕΥΔΑΠ πρός τό Ταχιδιυλιστήριο τής ΔΕΥΑΘ , ενώ σχετικά μέ τίς υπάρχουσες εφεδρικές Γεωτρήσεις τής ΔΕΥΑΘ απέκλεισε τήν λειτουργία τους αφού δέν παρίσταται καμία ανάγκη . ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ Δημήτρης Σοβατζής E-mail:sovdim@hotmail.com

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ......

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 Ωρα 22.10 Σέ επικοινωνία τού Διαχειριστή τής Ιστοσελίδας ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ Δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Σοβατζή μέ τόν Αντιδήμαρχο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη σχετικά μέ τό θέμα τού οικισμού Σαράντι αυτός τού δήλωσε ότι από αύριο τό πρω'ι' συνεργεία τού Δήμου αναλαμβάνουν δράση σχετικά μέ τήν αποκατάσταση τών προβλημάτων πού δημιουργήθηκαν από τήν χειμαρώδη ροή τόνων νερού συνέπεια τής κατάρευσης τού τσιμεντένιου τμήματος από τό κανάλι τού Μόρνου πάνω από τόν οικισμό , τό ευχάριστο δέ είναι ότι δέν κινδύνευσαν συνδημότες μας . Οσο γιά τό πόσιμο νερό τής ευρύτερης περιοχής τής Θήβας απέκλεισε παντελώς τήν λειτουργία τών Γεωτρήσεων αφού όπως τόν διαβεβαίωσε καί ο Πρόεδρος τής ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στά'ι'κος υπάρχει μεγάλη επάρκεια νερού από τό κανάλι τής ΕΥΔΑΠ . ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ Δημήτρης Σοβατζής E-mail:sovdim@hotmail.com

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΘ Κ. ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΑΊ΄ΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ !!!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011 Ωρα 20.11....... Μέ δεδομένο τό σοβαρό πρόβλημα τής κατολίσθησης τσιμεντένιου τμήματος τού καναλιού τής ΕΥΔΑΠ πού μεταφέρει νερό από τόν Μόρνο γιά τήν Υδροδότηση τής Αθήνας στήν περιοχή τού οικισμού Σαράντι τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων μέ συνέπεια τόν πλημμυρισμό τής ευρύτερης περιοχής..........ο Διαχειριστής τής Ιστοσελίδας ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΚΟΠΙΟ Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής επικοινώνησε μέ τόν Πρόεδρο τής ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκο Στά'ι'κο καί τού έθεσε τό εύλογο ερώτημα τί μέλει γενέσθαι σχετικά μέ τό πόσιμο νερό τών Δημοτών τής ευρύτερης περιοχής τής Θήβας πού ώς γνωστόν παρέχεται από τό κανάλι τού Μόρνου τής ΕΥΔΑΠ καί διυλίζεται από τό ταχυδιυλιστήριο τής ΔΕΥΑΘ . Ο κ. Αλέκος Στά'ι'κος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλο απόθεμα νερού στό κανάλι τής ΕΥΔΑΠ πού εχει ασφαλιστεί καί παρέχει νερό πρός διοχέτευση στό ταχυδιυλιστήριο τής ΔΕΥΑΘ τουλάχιστον γιά 15 ημέρες , ενώ απέκλεισε τήν λειτουργία τών διαθέσιμων Γεωτρήσεων . Σύμφωνα μέ πληροφορίες από κύκλους τής ΕΥΔΑΠ τό υπάρχον πρόβλημα στό κανάλι τού Μόρνου αναμένεται νά επισκευασθεί τίς επόμενες ημέρες .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Δημήτρης Σοβατζής


E-mail:sovdim@hotmail.com


ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΠΛΗΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟ'Ι'ΔΟΥΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ !!!

«Παρέλυσαν» στο Σαράντι Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011, 18:43 Ακινητοποιημένα παρέμειναν τα πυροσβεστικά οχήματα, που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή Σαράντι της Βοιωτίας, όπου προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα από τήν υποχώρηση τού τσιμεντένιου καναλιού υδροδότησης της Αθήνας από τον Μόρνο. Οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για πραγματικό «τσουνάμι» μιας και το νερό από τό σπασμένο κανάλι τής ΕΥΔΑΠ, που έσπασε, άδειασε με μεγάλη ταχύτητα στο χωριό. Τα ορμητικά νερά έχουν μπει σε σπίτια, ενώ παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα. Η περιοχή έχει «πνιγεί» στη λάσπη, και οχήματα, ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.............