Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ !!!



Ταράζει τα νερά με άρθρο – παρέμβαση ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος στο οποίο σημειώνει ότι η Θράκη χρειάζεται εθνική αναπτυξιακή πολιτική και όχι ειδικές οικονομικές ζώνες και σημειώνει ότι η δημιουργία E.Ο.Ζ. θα είναι η απαρχή εδαφικής ανεξαρτητοποιήσεως της περιοχής. Ο μητροπολίτης έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα στο παρελθόν και έχει εκφράσει ανοικτά την αντίθεση του στην ανάπτυξη αυτών των Ζωνών οι οποίες θα είναι ουσιαστικά κράτος εν κράτει με την ελληνική πολιτεία να έχει περιορισμένες αρμοδιότητες με τους εργαζόμενους σε αυτές να υποκαίονται σε διαφορετικές ρυθμίσεις όσον αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα και με την εθνική ασφαλειών να βρίσκεται σε διαρκή απειλή αφού κανένα όργανο της πολιτείας δεν θα μπορεί να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση εντός του συγκεκριμένου χώρου. 

Ακολουθεί η ομιλία του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολη ο οποίος είναι αποκαλυπτικός για το τι μέλλει γενέσθαι «Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη το 3ο χρηματοοικονομικό συνέδριο από το ''Economic Forum of Thrace''.

Όσο κι αν προσπάθησε να πείσει η πλειάδα των ''φιλελλήνων'' ομιλητών περί της ευεργετικής προσφοράς της Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (Ε.Ο.Ζ.) στην περιοχή, τελικά δεν τα κατάφερε. Ίσως γι' αυτό εφέτος επιστράτευσε μερίδα τοπικών επαγγελματιών προκειμένου η "προώθηση" των προϊόντων τους να καταστεί ασπίδα ή προπέτασμα καπνού ή πρόγευση ενός μελλοντικού οικονομικού παραδείσου.

Η εμμονή στην ιδεοληψία θεσμοθέτησης Ε.Ο.Ζ. στη Θράκη είναι άκρως επικίνδυνη και διόλου αθώα. Η διαφοροποίηση του γεωγραφικού μας διαμερίσματος από την υπόλοιπη Πατρίδα μας θα είναι απαρχή εδαφικής ανεξαρτητοποιήσεως. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η Ε.Ο.Ζ. στη Θράκη θα είναι κάπως οικονομικά ευεργετική, τελικά θα αποτελέσει ομολογία ελλιποβαρούς σχέσεως της περιοχής με τον εθνικό κορμό, με 
εθνικά τραγικές συνέπειες.

Θυμόμαστε όλοι, ότι υπήρξαν ευεργετικοί Αναπτυξιακοί Νόμοι για την περιοχή μας, αλλά δυστυχώς σκυλεύτηκαν. Υπάρχουν ακόμα τρόποι για την διακοπή της οικονομικής αιμορραγίας της βορείου Ελλάδος προς τις πέριξ βαλκανικές χώρες. Όχι όμως μόνο η Θράκη! Για το όνομα του Θεού! Ας μην ανοίξουμε την πόρτα σε κατεστρωμένα "σχέδια επί χάρτου" που η επίκαιρη οικονομική δυσπραγία "βολεύει" την ύποπτη εφαρμογή τους.

Οι ''οικονομικοί παράδεισοι'', οπουδήποτε εφαρμόσθηκαν άφησαν πίσω τους ερείπια για τους γηγενείς και πλούτο για τους αλλοδαπούς επενδυτές. Άραγε, σκεφτήκαμε σοβαρά γιατί δεν επιλέγεται για Ε.Ο.Ζ. η νότια Βουλγαρία;

Η μετατροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ σε Ε.Ο.Ζ. θα υπονομεύσει τη συνοχή και την ενότητα του Ελληνικού Κράτους, θα τεμαχίσει και θα κατακερματίσει την ολότητα της Ελληνικής Επικράτειας σε αυτόνομες περιοχές, "Ομοσπονδίες", "Ζώνες" και "Περιφέρειες" και θα καταργήσει την συνταγματική δέσμευση της ενιαίας και συνολικής έκφρασης του Ελλαδικού χώρου».
defencenet