Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ !!! ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΨΕΥΤΟ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ "ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ" !!!


Στιγμιότυπο από παλαιότερο "σεμινάριο"


Εκμεταλλεύονται την αδιαφορία της Εκκλησίας και "μυούν" αφελείς στον αποκρυφισμό, ζητώντας τους μάλιστα να πληρώσουν γι' αυτό!!!
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ! Διότι όσο συνεχίζεται η αδιαφορία της, τόσο οι διάφορες ανατολίτικες "θρησκείες", παραθρησκείες και σέκτες, θα αλωνίζουν με απίστευτο θράσος, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του κόσμου!
Προς τιμήν της, η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας εξέδωσε ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή στους πιστούς, μιας και τα βουδιστικά "σεμινάρια" γίνονται σε ξενοδοχείο εντός της Μητροπόλεώς της (πρόκειται για το "Εμμαντίνα", που βρίσκεται εδώ) 
Εμείς, αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες για το δήθεν σεμινάριο με τον επίσημο τίτλο "Θετική σκέψη, ευοίωνες ευχές, η δύναμη και η σημασία τους" και ανακαλύψαμε πως ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ με "πιασάρικες" εκφράσεις όπως οι παραπάνω, προκειμένου ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΟΥΔΙΣΜΟ!!!
Έχουμε και λέμε: Στην ιστοσελίδα του "Βουδιστικού Κέντρου Αθήνας", αναγράφεται πως "παρουσία του Σεβάσμιου Θιβετιανού δασκάλου Τρέχορ Λάμα Τούλκου, θα έχουμε την εξαιρετική ευκαιρία να λάβουμε τη μύηση-ενδυνάμωση του Χιλιόχειρου Τσενρέζικ, μιας όψης του Βούδα της μεγάλης Ευσπλαχνίας, καθώς και τις αναλυτικές εξηγήσεις για την άσκηση του Νιούν-Νε, μιας ιδιαίτερης ταντρικής πρακτικής εξάγνισης και νηστείας η οποία συνδέεται με την όψη του Χιλιόχειρου Τσενρέζικ". 
Μάλιστα, συμπληρώνουν πως ια τη μύηση-μετάδοση καθώς και για τις αναλυτικές εξηγήσεις της άσκησης του Νιούν-Νε είναι απαραίτητη η «λήψη του καταφυγίου». Η σύντομη διαδικασία «λήψης καταφυγίου» θα γίνει για όσους δεν το έχουν λάβει πριν από τη μύηση".
Ο "Σεβάσμιος Δάσκαλος"
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Όλα τα παραπάνω δεν παρέχονται δωρεάν, αλλά επί πληρωμή!!! Από 10 Ευρώ και εκπτώσεις σε ανέργους και φοιτητές, μέχρι "πλήρη διδασκαλία" και 75 Ευρώ!!! 
Είναι σαφές, πως κάποιοι επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία ΚΑΙ να τα κονομήσουν από τα συγκεκριμένα "σεμινάρια" και να προσηλυτίσουν ανίδεο κόσμο στον Βουδισμό!!!
Υπενθυμίζουμε, πως σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας (και όχι του...Θιβέτ), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Ο ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ!!! Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 13, παρ. 2 αναφέρεται:
Πάσα γνωστή θρησκεία είναι ελευθέρα και τα της λατρείας αυτής τελούνται ακωλύτως υπό την προστασίαν των νόμων. Η άσκησις της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλη την δημοσίαν τάξιν ή τα χρηστά ήθη. Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται.
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ πως ο Βουδισμός αναγνωρίζεται στη χώρα μας ως μία "γνωστή θρησκεία" (τέτοιες είναι σίγουρα ο Χριστιανισμός, ο Ιουδαϊσμός και ο Ισλαμισμός), παρόλα αυτά ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΕΙ!!!
Έχουμε λοιπόν ΚΑΙ συνταγματικές παραβιάσεις με τα εν λόγω "σεμινάρια" προπαγάνδας των Βουδιστών!
Εκεί στην Ιεραρχία ακούει κανείς; Ή το μόνο που σας ενδιαφέρει, Σεβασμιώτατοι, είναι τα...στοιχεία του ΣΔΟΕ;;;
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ με τέτοιου είδους "σεμινάρια" και κυρίως, να ενημερώνουν τους αδελφούς που δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και νομίζουν πως θα ακούσουν για...θετική σκέψη και άλλα παρόμοια προκαλύμματα της πραγματικότητας, που προβλέπει μυήσεις, "ασκήσεις" και...εξάγνιση!!!

Πηγή : ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ