Η διαδικτυακή πύλη EU observer δημοσιεύει άρθρο με τίτλο Γερμανικήτράπεζα καταθέτει σχέδιο για παράλληλο ελληνικό ευρώ . Το άρθρο παρουσιάζει τα σχέδια της Ντόιτσε Μπανκ (Deutsche Bank) για κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα με το όνομα Geuro . 


Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι υπό την απειλή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ο οικονομικός κολοσσός Deutsche Bank παρουσίασε την ιδέα του για ένα Geuro : ενός παράλληλου νομίσματος που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να το υποτιμήσει, παραμένοντας όμως ταυτόχρονα στην....
Ευρωζώνη. Μάλιστα, ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank δηλώνει ότι το Geuro θα επέτρεπε στην Ελλάδα να χαμηλώσει τους μισθούς της και να μεγιστοποιήσει τις εξαγωγές της επιστρέφοντας έτσι πιο σύντομα σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση της γερμανικής τράπεζας θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά σε περίπτωση που ακροαριστερές δυνάμεις κερδίσουν τις εκλογές στις 17 Ιουνίου και πραγματοποιήσουν τις απειλές τους για καταγγελία του Μνημονίου. Όμως όπως και να έχει, η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος προϋποθέτει τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας εκ μέρους του ΔΝΤ και της Ε.Ε., η οποία όμως θα χορηγείται μόνο για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους της Ελλάδος, καταλήγει το EU observer .