Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΑ '' ΙΜΙΑ '' !!!



Μεγάλη αποκάλυψη για τη νύχτα των Ιμίων
Του Κώστα Χαρδαβέλλα.
 Προπομποί έκρηξης πολέμου στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν οι 12 τούρκοι κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα της μεγάλης κρίσης, εκτελώντας εντολές της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Εργκενεκόν», των Τούρκων στρατηγών που ήθελαν να σύρουν τις δύο χώρες σε πόλεμο.
Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη γίνεται μέσα από τις καταθέσεις δύο στρατηγών κατηγορουμένων για την οργάνωση «Εργκενεκόν» και τον σχεδιασμό πρόκλησης πολέμου στο Αιγαίο, με την κωδική ονομασία«Βαριοπούλα»,
που ήδη έχει οδηγήσει στη φυλακή 82 ανώτερους αξιωματικούς της Τουρκίας και ουσιαστικά αποτελεί τη μεγάλη νίκη του Ερντογάν στο στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας.
Τη νύχτα εκείνη της κρίσης στα Ίμια, στις 30 Ιανουαρίου 1996, όταν οι στόλοι Τουρκίας και Ελλάδας βρέθηκαν αντιμέτωποι μέσα στη θύελλα, οι αμερικανοί με τους δορυφόρους τους είχαν δώσει τα ακριβή στίγματα των πλοίων του ελληνικού στόλου στους Τούρκους.
Γι αυτό κι εκείνες τις ώρες, ο αμερικανός διαπραγματευτής των δύο χωρών κ. Χόλμπρουκ,είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Σημίτη ότι οι Τούρκοι μπορούσαν να βουλιάξουν τα ελληνικά πλοία σε τρία λεπτά και άρα η Ελλάδα έπρεπε να κάνει το πρώτο βήμα υποχώρησης.
Η συμφωνία των αμερικανών όμως για το γεγονός αυτό την ίδια ώρα με τους Τούρκους ήταν να μη στείλουν στρατιωτική δύναμη πάνω στα Ίμια.
Οι εντολές όμως στην ομάδα των Τούρκων κομάντος που επέβαιναν στην τουρκική φρεγάτα «Γιαβούζ», που βρισκόταν πολύ κοντά στα Ίμια, δεν δινόταν απευθείας από το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας, αλλά μέσω Τούρκου συνταγματάρχη των δυνάμεων καταδρομών, που μετείχε στην παραστρατιωτική οργάνωση «Εργκενεκόν», μέσα στις ένοπλες δυνάμεις των Τούρκων.
Αυτός λοιπόν έδωσε εντολή, κατά παράβαση της συμφωνίας των κυβερνήσεων Τουρκίας και ΗΠΑ, στους 12 καταδρομείς να αποβιβαστούν στα Ίμια και να πάρουν θέσεις μάχης, ποντάροντας σε επέμβαση των Ελλήνων κομάντος, για να τους διώξουν από τη βραχονησίδα, με συνεπακόλουθο αιματηρή σύγκρουση και άμεση κλιμάκωσή της σε όλο το Αιγαίο.
Το μοιραίο λάθος των Τούρκων κομάντος ήταν ότι επιστρέφοντας στη βάση τους στη Μαρμαρίδα, άρχισαν να μιλάνε στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν για το κατόρθωμά τους.
Η σκοτεινή, παραστρατιωτική, φασιστική οργάνωση «Εργκενεκόν» μέσα στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, κινδύνευε από μέρα σε μέρα να αποκαλυφθεί για την προβοκατόρικη ενέργειά της στα Ίμια. Και κάπου εκεί αποφασίστηκε η εξόντωση των 12 κομάντος από το «βαθύ τουρκικό κράτος».
Τα τουρκικά ΜΜΕ, προφανώς μετά από κεντρική εντολή, ελάχιστα ή καθόλου ασχολήθηκαν με το τραγικό αυτό γεγονός της ομαδικής εξόντωσης των Τούρκων καταδρομέων. Ένας πέπλος σιωπής κάλυψε το γεγονός για να μην αποκαλυφθεί το παρασκήνιό του και η δράση της παραστρατιωτικής Τουρκίας.
Ακόμη και σήμερα, σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, κανείς δεν ακουμπά το επικίνδυνο αυτό θέμα.
Πριν από καιρό επικοινώνησα με τον ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ και του τηλεοπτικού τουρκικού σταθμού ΝΤV στην Αθήνα, κ. Μπερμπεράκη, ο οποίος μου είπε λίγα λόγια για το θέμα: «Για την πτώση του ελικοπτέρου που σκότωσε τους καταδρομείς είχαν γίνει έρευνες στην Τουρκία και είχαν πει ότι υπήρξε βλάβη στη μηχανή του ελικοπτέρου και γι αυτό έπεσε. Όλοι όμως η ενασχόληση του τύπου με το θέμα κράτησε μία μέρα και μετά το γεγονός ξεχάστηκε. Μετά δεν βγήκε τίποτε άλλο. Τώρα οι μυστικές υπηρεσίες το τι αλληλογραφία έχουν μεταξύ τους και πού έφθασαν, δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πάντως από τα ΜΜΕ έγινε προσπάθεια να μην συντηρηθεί ούτε μία μέρα επιπλέον το θέμα αυτό».
Επικοινωνήσαμε με τον στρατιωτικό συντάκτη της τουρκικής εφημερίδας Ραντικάλ κ.Ερντάλ Γκουνέι, ο οποίος μας είπε ότι δεν βρήκε στις εφημερίδες της εποχής σχετικά δημοσιεύματα και πάντως ήταν φανερό ότι προσπαθούσε και ο ίδιος να κρατηθεί το γεγονός αυτό στην απόλυτη σιωπή.
newsbomb.gr

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ '' ΜΕΓΑΛΟΥ '' ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ !!!


Ο Στυλιανός (Στέλιος) Κυριακίδης γεννήθηκε στην Πάφο στις 4 Μαϊου 1910. Πάνω από έναν αιώνα πια. Φτωχόπαιδο ήταν και κάποια στιγμή ξεκίνησε τον αθλητισμό στην Λεμεσό. Του άρεσε να τρέχει από πιτσιρίκι. Κατάφερε, μάλιστα, να πάρει μέρος ως δρομέας με την ελληνική εθνική ομάδα στους ολυμπιακούς αγώνες του 1936!
Αγροτόπαιδο, με έρωτα για τον αθλητισμό και ταλέντο, από το 1934 τα μαζεύει και μετακομίζει στο Χαλάνδρι. Έπιασε δουλειά στην ΔΕΗ (τότε Ηλεκτρική Εταιρεία) και πήγαινε να μετράει τα ρολόγια στα σπίτια του κόσμου για να βγάλει το μεροκάματο.
Τα μπλεξε ο πόλεμος μετά. Υπέφερε ο κόσμος. Έτσι κι αυτός, έτσι και η οικογένειά του. Το 1940 έκοψε το τρέξιμο και κοίταξε μόνο να ζήσει.
Πείνα! Έβλεπε τους παλιούς του ....
συναθλητές, εκείνη την μεγάλη ομάδα του 1930, να λιμοκτονούν ή να τους σκοτώνει ο γερμανικός κατοχικός στρατός.
Παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, τέλειωσε η Κατοχή, άρχισε η φαγωμάρα του Εμφυλίου. Αδερφός να σκοτώνει αδερφό εκείνα τα μαύρα χρόνια.
Πούλησε τα μισά έπιπλα για να πάει να τρέξει!
Παίρνει την μεγάλη απόφαση το 1946 να ξανατρέξει. Λίγη προπόνηση, ελάχιστο φαγητό από τους γείτονες, δύσκολα χρόνια. Ήθελε να πάει στην Αμερική. Στην Βοστώνη. Στον φημισμένο μαραθώνιο! Ελπίζοντας ότι και μόνο με την παρουσία του θα μπορέσει να ευαισθητοποιήσει τους Αμερικάνους για να βοηθήσουν τον λαό μας που τα περνούσε δύσκολα όσο ποτέ άλλοτε.
Πώς, όμως, να αγοράσει εισιτήριο για την Αμερική; Με τι λεφτά; Μαζεύει και πουλάει τα μισά έπιπλα του σπιτιού. Πιάνει πέντε δραχμές στο χέρι, του δίνουν με τα πολλά και κάμποσα ακόμα από την δουλειά του και πάει και βγάζει αεροπορικό εισιτήριο. Μονό! Δεν είχε λεφτά για «μετ’ επιστροφής».
Μέσα από τα χαλάσματα της Αθήνας, βρήκε το κουράγιο να πετάξει για Αμερική ρισκάροντας τα πάντα. Με μοναδικό σκοπό να. τρέξει! Τίποτα άλλο!
«Θα πεθάνεις στα πρώτα χιλιόμετρα»
Ο πιο δύσκολος μαραθώνιος της εποχής – κι ακόμα φημισμένος – ήταν αυτός της Βοστώνης. Φαβορί ο τεράστιος Άγγλος Κένεθ Μπέιλι και ο Αμερικάνος, νικητής της προηγούμενης χρονιάς, Τζόνι Κέλι. Κι από κοντά ένας Καναδός αθληταράς.
Πριν τον αγώνα όλοι οι αθλητές έπρεπε να περάσουν από γιατρό. Πάει και ο Κυριακίδης, τον εξετάζουν οι Αμερικάνοι και του λένε:
«Δεν μπορείς να τρέξεις.».
- Μα, γιατί; Γιατί δεν μπορώ ενώ έκανα τόσο ταξίδι;
- Είσαι πολύ αδύναμος, νεαρέ Έλληνα. Θα πεθάνεις στον δρόμο από την εξάντληση, έτσι κοκαλιάρης όπως είσαι. Δεν θα αντέξεις ούτε για μερικά χιλιόμετρα.
Παίρνει ουσιαστικά την προσωπική ευθύνη και λέει «φέρτε μου το χαρτί να το υπογράψω ότι θα τρέξω κι αναλαμβάνω όποιον κίνδυνο υπάρχει για την ζωή μου. Θα τρέξω κι ας πεθάνω εδώ πέρα.».
Αρχίζει ο αγώνας. 20 Απριλίου 1946 ήτανε. Ξεκίνησε αργά ο Στέλιος Κυριακίδης, αλλά ανέβαζε στροφές. Όλο και πλησίαζε τους πρώτους, όλο και πατούσε καλύτερα. Στο 40 χιλιόμετρο έπιασε τον Κέλι, τον πρωτοπόρο.
Ναι, κέρδισε! Με πανευρωπαϊκό ρεκόρ! Παραμιλούσε η Αμερική.
«Εγώ έτρεχα για τον εαυτό μου, ο Κυριακίδης για έναν λαό»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τρούμαν καλεί τον Κυριακίδη στον Λευκό Οίκο, μαζί με τον δεύτερο, τον Αμερικάνο Τζόνι Κέλι.
Κι όταν λέμε Κέλι να αναφέρουμε ότι 15 φορές βγήκε στην καριέρα του μέσα στην πρώτη πεντάδα του μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ το 2000 ανακηρύχθηκε από το Runner’s World ο κορυφαίος δρομέας για τον περασμένο αιώνα.
Ρωτάει ο Χάρι Τρούμαν τον Τζόνι Κέλι: «Καλά, βρε παιδί μου. Πώς έχασες απ’ αυτόν τον κοκαλιάρη (σ.σ. έτσι τον έλεγαν οι εφημερίδες) κι αδύναμο Έλληνα;».
Απάντηση Κέλι: «Μόνο εγώ έχασα; Κανένας δεν μπόρεσε να τον κερδίσει. Εγώ έτρεχα για τον εαυτό μου κι αυτός για έναν ολόκληρο λαό, για μια ιδεολογία…».
Ο Τρούμαν χαμογελάει και γυρνάει προς τον Κυριακίδη. «Εσύ, παιδί μου, είσαι άξιος συγχαρητηρίων. Για πες μου. Τι θες να κάνω για σένα; Θες ρούχα; Τρόφιμα να δυναμώσεις; Χρήματα; Ό,τι θες από μένα».
«Δεν θέλω τίποτα για μένα, μόνο για τους Έλληνες που λιμοκτονούν»
Απάντηση Κυριακίδη: «Σας ευχαριστώ, πρόεδρε. Δεν θέλω τίποτα για εμένα. Το μόνο που ζητώ, κύριε Τρούμαν, είναι να στείλετε ρούχα και τρόφιμα στα 7 εκατομμύρια Έλληνες που λιμοκτονούν. Αυτό ζητάω. Να βοηθήσετε τον λαό μου που υποφέρει».
Αυτό που έγινε μετά ήταν απίστευτο. Από δωρεές των Αμερικάνων μαζεύτηκαν τόνοι από τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες. Δεν είχαν πώς να τα μεταφέρουν. Μόλις βρέθηκαν έξι καράβια, με τη συνδρομή της οικογένειας Λιβανού, έφτασε η βοήθεια στην Ελλάδα. Το «Πακέτο Κυριακίδη», όπως το ονόμασαν.
Συγκεντρώθηκαν, επίσης, 250.000 δολάρια για να δοθούν στους ταλαιπωρημένους Έλληνες από την Κατοχή και τον Εμφύλιο! Ποσό τεράστιο για την εποχή. Όλες οι αμερικάνικες εφημερίδες τον είχαν πρωτοσέλιδο, ενώ ο ίδιος έτρεχε από Πολιτεία σε Πολιτεία της Αμερικής για να φέρει κι άλλη βοήθεια στην τσακισμένη Ελλάδα.
Ένα εκατομμύριο κόσμος στην υποδοχή!
Perierga.gr - Στέλιος Κυριακίδης, η απίστευτη ιστορία ενός Μεγάλου αλλά άγνωστου Έλληνα!
Ένας λαός που πέθαινε στους δρόμους από την εισβολή του ναζισμού και τον Εμφύλιο, μπόρεσε να χαμογελάσει ξανά απ’ αυτόν τον τεράστιο Έλληνα. Την μέρα που ήρθε από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 23 Μαϊου, ξεχύθηκε στους δρόμους ένα εκατομμύριο κόσμος για να τον υποδεχτεί.

Είχαν φτάσει απ’ όλη την Ελλάδα άνθρωποι στην πρωτεύουσα για να τον ευχαριστήσουν. Εκείνη τη μέρα ήταν η πρώτη φορά που φωταγωγήθηκε ξανά η Ακρόπολη από τότε που άρχισε ο πόλεμος. Και θεωρήθηκε το πρώτο χαρμόσυνο γεγονός για τον τόπο ύστερα από τόσα καταραμένα χρόνια. Ο Κυριακίδης έδωσε χαρά, περηφάνια, ανακούφιση στους συνανθρώπους του.
Πόσο γνήσιος ο Στέλιος Κυριακίδης! Πόσο αυθεντικός. Και τι ψυχή! Μεγαλείο.
Ο γιός του, απλόχερα και χωρίς να ζητήσει ποτέ καμία αμοιβή, προσέφερε χρόνια μετά όλα τα κειμήλια του Στέλιου Κυριακίδη στο Μουσείο του Μαραθωνίου δρόμου στον Μαραθώνα (αξίζει να το επισκεφθείτε κάποια φορά).
Με διαμάντι!
Μέσα σ’ αυτά που έγιναν δωρεά στο Μουσείο είναι και το μετάλλιο τεράστιας αξίας από τον νικητήριο αγώνα στην Βοστώνη. Ένα μετάλλιο που ήταν συλλεκτικό ακόμα και τότε, αφού για εκείνη και μόνο τη χρονιά είχε τοποθετηθεί στο κέντρο του ένα διαμάντι!
Perierga.gr - Στέλιος Κυριακίδης, η απίστευτη ιστορία ενός Μεγάλου αλλά άγνωστου Έλληνα!
Ο Στέλιος Κυριακίδης είναι ακόμα και σήμερα άγνωστος στους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους. Στις ΗΠΑ, όμως, έχουν γράψει βιβλία για το κατόρθωμά του, έχουν γυρίσει βραβευμένα ντοκιμαντέρ (NBC), ενώ ετοιμάζουν και μια ταινία από την Disney με παραγωγούς τους Mark Ciardi και Gordon Gray.

Άνθρωπος της προσφοράς, με υψηλά ιδεώδη, γνώστης της βαριάς κληρονομιάς αυτού του τόπου στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ένας μοναδικός αθλητής που λατρεύτηκε στην εποχή του. Θα μπορούσε και σήμερα να αποτελεί φάρο έμπνευσης για όλους μας, αλλά μάλλον σε πολλούς το όνομά του δεν λέει κάτι.
Κι ας έκανε, πέρα απ’ όλα τα άλλα, κι έναν τεράστιο άθλο από καθαρά αθλητικής άποψης, αφού η νίκη στον μαραθώνιο της Βοστώνης θεωρείται κάτι τρομερά δύσκολο.
Ο αείμνηστος Φρέντυ Γερμανός είχε κάνει μια εξαιρετική εκπομπή για τον Κυριακίδη το 1981, απόσπασμα της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε από το βίντεο που παραθέτουμε.
Αυτός ήταν, λοιπόν, ο Στέλιος Κυριακίδης…


 

ΑΛΩΝΙΖΕΙ !!! ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ !!!


Στη Θράκη «αλωνίζει» ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί με την άδεια των ελληνικών αρχών

Στη Θράκη «αλωνίζει» ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί με την άδεια των ελληνικών αρχών και μιλά συνέχεια για την παρουσία «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη και πως «η μητέρα πατρίδα αυτών είναι η Τουρκία». Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης βρίσκεται στην Ελλάδα, επικεφαλής ομάδας 22 ατόμων, όλοι τους μέλη των Γκρίζων Λύκων. Επισκέφθηκε αρχικά στον Έβρο το χωριό Μέγα Δέρειο. Εκεί Μουσουλμάνοι της περιοχής που έφτασαν και από τα γύρω χωριά τον υποδέχθηκαν με οθωμανικά εμβατήρια.

Ο Μπαχτσελί στην ομιλία του στο χωριό δήλωσε: «Γνωρίζω πως η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα στην παιδεία, στην άρνηση της ταυτότητας της και στην αναγνώριση του μουφτή. Ήρθαμε εδώ για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε ενέργειες για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά».

Στη συνέχεια ο Μπαχτσελί και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Δήμο Αρριανών Ροδόπης, όπου έγιναν δεκτοί με λουλούδια από τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ και δημοτικούς συμβούλους. Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων αργότερα επισκέφθηκε τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή. Εκεί στην ομιλία του ο Μπαχτσελί ισχυρίστηκε πως το τροχαίο δυστύχημα που σκοτώθηκε ο Σαδίκ ήταν «ύποπτο» και δήλωσε πως ο Σαδίκ «ήταν η ελπίδα και η ανάσα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, αλλά και στόχος.
Ο Αχμέτ Σαδίκ δεν έπαψε ποτέ να λέει πως είναι Τούρκος και ο ίδιος έκανε σημαία την Τουρκική ταυτότητα και την Μουσουλμανική ύπαρξη. Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι Τούρκοι της Θράκης υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όσοι προσπαθούν να εξαλείψουν τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα αυτής της κοινωνίας δεν θα μπορούν να ορθοποδήσουν. Και η εγγύηση γι’ αυτό είναι τα εκατομμύρια ομοεθνών Τούρκων, οι οποίοι προσεύχονται για σας από τη μητέρα πατρίδα», είπε ο αξιόλογος καθόλα αυτός κύριος, υπό την αδράνεια κάθε ελληνικής αρχής!
Ο Μπαχτσελί στη συνέχεια επισκέφθηκε το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, αλλά αντιμετώπισε αντιδράσεις Ελλήνων στην Ξάνθη. Στην Ξάνθη συναντήθηκε με μειονοτικούς και έγινε δεκτός από τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ και μαζί επισκέφτηκαν τα γραφεία ης παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».
defence-point

Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ... ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!



Ο 33χρονος Πέτρος Νομικός είναι εφοπλιστής και αναλαμβάνει, όπως λέει, πρωτοβουλία για την διάσωση της Ελλάδας. Ο ίδιος καλεί τους ευκατάστατους "φίλους" όπως τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία, με τον τελευταίο να ανταποκρίνεται θετικά. Ο κ. Νομικός φέρνει ως παράδειγμα πρωτοβουλίες αντίστοιχων προσωπικοτήτων άλλων χωρών που βρέθηκαν υπό την εποπτεία του ΔΝΤ.

Πιστεύει ότι ισχυρό όπλο σε μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσαν να είναι παγκόσμιες καμπάνιες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν στόχο την προώθηση μοναδικών ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.
Παράδειγμα που επικαλείται μάλιστα ο Έλληνας εφοπλιστής, είναι η αντίστοιχη πρωτοβουλία του ανέλαβε ο Bono των U2.
Ο εφοπλιστής ίδρυσε τον αμερικάνικο οργανισμό Greece Debt Free Inc (GDF). Πρόκειται για ένα μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που επιτρέπει σε πολίτες και εταιρείες να συμβάλουν αποτελεσματικά στη μείωση του ελληνικού χρέους. Οι Αμερικάνοι είναι άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια εξοικειωμένοι με αυτή τη μορφή "χορηγιών - δωρεών".
Πως λειτουργεί το εγχείρημα
Όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα της euro2day, το GDF δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται από το ελληνικό κράτος (ονομαστική αξία).
Το GDF στη συνέχεια βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων. Το GDF δεν αγοράζει ομόλογα από το ελληνικό κράτος, δεν χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος, αλλά αγοράζει τίτλους από τρίτους στις διεθνείς αγορές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 27/4/2012 η τρέχουσα αξία των διετών ομολόγων ήταν περίπου 20 λεπτά για κάθε 100 λεπτά που το ελληνικό κράτος όφειλε στους κατόχους ομολόγων. Αυτό σημαίνει ότι το GDF μπορεί να αγοράσει ομόλογα στα 20 λεπτά.
Αλλά η ελληνική κυβέρνηση ακόμα οφείλει 100 λεπτά στους ομολογιούχους. Επειδή όμως το GDF τώρα είναι ο κάτοχος των ομολόγων, μπορεί να απαλλάξει το ελληνικό κράτος από τα 100 λεπτά που αυτό οφείλει.
Επομένως, για κάθε 0,20 ευρώ που δίνει το GDF, αφαιρείται 1 ευρώ από το δημόσιο χρέος.
Ο Πέτρος Νομικός στο Spiegel Online
Η κίνηση του Έλληνα εφοπλιστή φαίνεται πως κέντρισε το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, όπως του Γερμανικού Spiegel στο οποίο παραχώρησε συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το ελληνικό χρέος, αλλά και για... τον Ολυμπιακό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε χαρακτηριστικά:
"Επικοινώνησα πριν από ένα μήνα με τον κ. Μαρινάκη και τον ρώτησα αν ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σ΄αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιώντας το logo μας στις επιχειρήσεις του. Ήταν θετικός από την πρώτη στιγμή, δίχως δεύτερη σκέψη. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, καθώς οι μισοί Έλληνες είναι οπαδοί του Ολυμπιακού".
Και συμπλήρωσε: "Εν συνεχεία τον ρώτησα αν θέλει να πληρώσει για την ελευθερία από το χρέος των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Και απάντησε ότι θέλει να αγοράσει την ελευθερία των δικών του ανθρώπων. Κι έτσι έδωσε για 55 άτομα το ποσό των 3.065 ευρώ για τον καθένα".
Στη συνέχεια εξηγεί ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κάθε Έλληνας χρωστάει 24.800 ευρώ , για το δημόσιο χρέος της χώρας. Στην ελεύθερη αγορά , το χρέος του κάθε Έλληνα αποτιμάται τελικά σε 3000 ευρώ. Τονίζει πως με δωρεές και μέσα από πώληση προϊόντων με "σφραγίδα ελληνική", μαζί με τον κ. Μαρινάκη, εκτιμά ότι θα πετύχει μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους.
Σε ερώτηση σχετικά με το πόσα ομόλογα έχουν ήδη αγοράσει, απαντάει:
"Μέχρι τώρα έχουμε επενδύσει € 273,000 ($ 343,816). Ξεκινήσαμε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα να μαζεύουμε δωρεές και θα παρακολουθήσουμε το πως θα εξελιχθεί η προσπάθεια".
"Αυτή τη στιγμή", είπε ο Έλληνας εφοπλιστής, "ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου αξίας ενός ευρώ πωλούνται για περίπου 12 λεπτά. Το GDF έχει ήδη αγοράσει ομόλογα ονομαστικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ έναντι 273.000 ευρώ".
"Εάν το κίνημά μας σημειώσει μεγάλη επιτυχία", συνεχίζει παρακάτω, "αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα", τονίζει ο κ. Νομικός, "διότι η τιμή των ελληνικών ομολόγων θα αυξηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση τα κέρδη από την αγορά των πρώτων ομολόγων θα επανεπενδυθούν για την αγορά περαιτέρω χρέους. Θέλουμε να αγοράσουμε όσο γίνεται περισσότερα ομόλογα και στη συνέχεια να τα διαγράψουμε μονομιάς", δηλώνει ο 33χρονος εφοπλιστής.
"Δεν θα ήταν ευκολότερο οι Έλληνες να πλήρωναν απλώς τους φόρους τους"; Ρώτησε το "Spiegel" τον Πέτρο Νομικό και αυτός απάντησε ότι "υπάρχει δυσπιστία στην Ελλάδα για το κράτος και ο ίδιος δεν θα επιχειρήσει να αλλάξει αυτήν την κουλτούρα. Οι Έλληνες, τόνισε, είναι μεγάλοι πατριώτες και αυτό το συναίσθημα θέλει να χρησιμοποιήσει το GDF. Άλλωστε, το "ελεύθερη Ελλάδα χωρίς χρέος", δεν σημαίνει και λιγότερους φόρους. Και τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται", είπε
Ο εφοπλιστής υπογράμμισε τέλος ότι η πρωτοβουλία δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση και αποτελεί καθαρά "ιδιωτική πρωτοβουλία ενός Έλληνα, που θέλει να βοηθήσει την πατρίδα του".
news247

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ε. !!!


Δέκα Έθνη της Ευρώπης ζητούν τη δημιουργία Οικονομικής και Πολιτικής Ένωσης και Ευρωπαϊκού Στρατού

Δέκα Ευρωπαίοι υπουργοί εξωτερικών, μέσω έκθεσης που παρουσιάστηκε σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19 Ιουνίου, προτείνουν ότι τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να παραδώσουν ακόμη μεγαλύτερη κυριαρχία, να πραγματοποιήσουν και να ισχυροποιήσουν την πολιτική τους ένωση και να δημιουργήσουν νέους θεσμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Στρατός, με στόχο να επιλυθεί η κρίση στην ευρωζώνη και να επιβιώσει η Ευρώπη στις σύγχρονες προκλήσεις.

Επίσης, αρκετοί από τους υπουργούς οικονομικών καλούν εκ νέου στη θεσμοθέτηση του αξιωμάτους του ευρωπαίου υπερ-προέδρου ο οποίος θα κατέχει το απόλυτο αξίωμα και ηγεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Η συγκεκριμένη ομάδα των 10 εθνών, που συχνά αναφέρεται και ως Ομάδα του Βερολίνου ή Κλαμπ του Βερολίνου, ξεκίνησε τις συναντήσεις υπό τις υποδείξεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Guido Westerwelle με στόχο να αναζωογονηθεί η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
“Εκλαμβάνουμε την κρίση των ημερών μας ως κάλεσμα αφύπνισης,” αναφέρει η σχετική έκθεση. “Ο χρόνος που διαθέτουμε στην διάθεσή μας για μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις είναι πολύ μικρός….. Αυτό στο οποίο τελικώς αναφερόμαστε είναι η δημιουργία μίας μη-αναστρέψιμης κατάστασης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.”
Με στόχο να καταπολεμηθεί η κρίση του ευρώ, η έκθεση αναφέρει ότι η Ε.Ε πρέπει να υπερκεράσει ένα θεμελιώδες ελάττωμα: την νομισματική ένωση που δεν συνοδεύεται από μία αντίστοιχη οικονομική ένωση.
Η Ευρώπη ‘θα πρέπει να εξετάσει πλέον την πιθανότητα εγκαθίδρυσης ενός ισχυρότερου ρόλου για τους Ευρωπαϊκους θεσμούς αναφορικά με τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών. Θα πρέπει να ληφθούν περισσότερες αποφάσεις σε επίπεδο Ε.Ε, αναφέρει η έκθεση, και η δυνατότητα και ισχύς μίας χώρας να ασκήσει βέτο σε αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να αποκοπεί. 
Όμως οι συστάσεις της συγκεκριμένης έκθεσης υπερβαίνουν τον ορίζοντα και τη στόχευση της σύγχρονης οικονομικής κρίσης: “Νέοι παγκόσμιοι οικονομικοί και πολιτικοί παίκτες κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή. Με στόχο να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση αυτών των νέων εστιών ισχυρής επιρροής, εμείς ως Ευρωπαίοι θα είμαστε ικανοί να διατηρήσουμε τις αξίες μας και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα μόνο εάν συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνάμεις μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις σχέσεις και επαφές με τον εξωτερικό κόσμο.”
Αυτές οι επιδιώξεις σημαίνουν ότι σε έναν μακρύτερο χρονικό ορίζοντα, θα υιοθετηθεί μία κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και έναν Ευρωπαϊκό Στρατό για ορισμένα έθνη, σύμφωνα πάντα με την έκθεση. 
Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επικράτησης στην αρένα της παγκοσμιοποίησης το Κλάμπ του Βερολίνου των 10 εθνών προωθεί μία εξοντωτική οικονομική και πολιτική ένωση, που διαλύει την όποια έννοια της εθνικής κυριαρχίας και φέρνει στο προσκήνιο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει εδώ στο pentapostagma.gr την θεσμοθέτηση του ευρωπαίου υπερ-προέδρου ο οποίος θα κατέχει το ανώτατο αξίωμα και την απόλυτη εξουσία ουσιαστικά πάνω σε όλα τα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δέκα υπουργοί εξωτερικών οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν την συγκεκριμένη έκθεση προέρχονται από τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Επίσης, ορισμένοι εκπρόσωποι της Γαλλίας ήταν παρόντες σε ορισμένες συναντήσεις. 
Τα συγκεκριμένα έθνη είναι σαφές ότι έχουν, και μπορούν να ασκήσουν, τεράστια επιρροή στην Ευρώπη και θα πρέπει όλοι πλέον να αναμένουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α. ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ !!!


Η Νέα Τάξη Πραγμάτων στις ΗΠΑ επιβάλλει από το 2013 όλοι οι πολίτες να έχουν εμφυτεύσει στο χέρι τους μικροτσίπ..

"καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ."
Αποκάλυψη Ιωάννη

Ο νόμος Ομπάμα περί υγείας λέει σε κάποια παράγραφο, Secτion 2521, Page. 1000 – The government will establish a National Medical Device Registry, a class II device that is implantable. (Είπατε τίποτα;)
Τι εννοεί ο ποιητής λέγοντας εμφυτεύσιμη; Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση Ομπάμα να δώσει μια σαφή καθαρή εξήγηση, να μας πει δεν είναι αυτό που νομίζουμε να ησυχάσουμε. Αλλιώς να ξέρουν και οι Αμερικανοί αν πρέπει να αρχίσουν να τρέχουν σαν τρελοί στα Βραχώδη όρη για να κρυφτούν. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι..... συμβαίνει στην Αμερική έρχεται μετά εδώ, και με εντυπωσιακή ταχύτητα πλέον.Προσέξτε χωρίς τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορείς να εργάζεσαι, ουσιαστικά στην Αμερική δεν υπάρχεις. 
Επειδή ο αριθμός δημόσιας ασφάλισης στην Αμερική (social security number), είναι ουσιαστικά και ο αριθμός ταυτότητος του καθενός, μέσω της υγείας θα έρθει και το τσιπ που θα γίνει και πορτοφόλι και θα λύσει δήθεν και το θέμα της φοροδιαφυγής. 
Το κακό με το εδάφιο του νόμου και τις παραγράφους της Αποκάλυψης είναι ότι ταιριάζουν ΤΡΑΓΙΚΑ και μέχρι να δοθούν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα θα μας λούζει κρύος ιδρώτας,και θα τα έχουμε υπόψιν. Μπορεί όλα αυτά να είναι μια Καταπληκτικη παρανόηση προς το παρόν όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτά που βλέπουμε. 
Σήμερα μεγάλο μέρος του Παγκόσμιου Τύπου πανυγήριζε για τη "νίκη" του Ομπάμα, ουδελις όμως ασχολήθηκε με αυτές τις Σατανικές (και μη διευκρινισμένες ακόμα ) συμπτώσεις. 
Για όσους δεν ανησύχησαν ας δουν και την συνέχεια στην Αποκάλυψη για όσους λάβουν το Χάραγμα. 
καὶ ἐπιάσθη τὸ θηρίον καὶ ὁ μετ᾿ αὐτοῦ ψευδοπροφήτης ὁ ποιήσας τὰ σημεῖα ἐνώπιον αὐτοῦ, ἐν οἷς ἐπλάνησε τοὺς λαβόντας τὸ χάραγμα τοῦ θηρίου καὶ τοὺς προσκυνοῦντας τῇ εἰκόνι αὐτοῦ· ζῶντες ἐβλήθησαν οἱ δύο εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρὸς τὴν καιομένην ἐν θείῳ. καὶ οἱ λοιποὶ ἀπεκτάνθησαν ἐν τῇ ρομφαίᾳ τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου, τῇ ἐξελθούσῃ ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ· καὶ πάντα τὰ ὄρνεα ἐχορτάσθησαν ἐκ τῶν σαρκῶν αὐτῶν. 
Η χριστιανική γλώσσα έχει συμβολισμούς αλλά ότι και αν υπόσχεται στους πλανηθέντες σίγουρα δεν είναι καλό. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αλλά όταν υπάρχουν ταυτίσεις της πραγματικότητας με κείμενα 2000 χρόνων ε, εκεί έχουμε θέμα. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ !!! ΛΕΜΟΝΙ !!!



ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε. Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε; Απλά. Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει, πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά. Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά ΠΑΝΤΟΥ! Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτε. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο την πορτοκαλάδα σαν πηγή βιταμίνης c. ΟΧΙ ΠΙΑ! Τώρα που μάθατε αυτό το μυστικό του λεμονιού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού.

Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού; (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά);
Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε…. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον. Το κίτρικό οξύ που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!!! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ 10.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ; Γιατί δεν το γνωρίζουμε αυτό; Γιατί οι φαρμακευτικές έχουν τεράστια κέρδη με το να κατασκευάζουν φάρμακα καταπολέμησης του καρκίνου αλλά και να κατασκευάζουν προιόντα από την φλούδα του λεμονιού (κοσμετολογία) με αποτέλεσμα να επωφελούνται οικονομικά.

Η λεμονιά σαν δέντρο έχει αποδειχτεί σωτήρια για όλους τους τύπους καρκίνου! Έχει ταυτόχρονα και μια τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τους μύκητες, βακτήρια, μικρόβια, παράσιτα, σκουλήκια. Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό! Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές. Η πηγή αυτής της πληροφορίας έρχεται από μια τεραστια φαρμακευτικη εταιρία που αναφέρει πως έχουν γίνει πάνω από 20 μακροπρόθεσμα εργαστηριακά τεστ από το 1970 μέχρι και σήμερα που απέδειξαν την συντριπτική δράση κι επιτυχία του λεμονιού στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων κυρίως στο δέρμα, σε 12 τύπους καρκίνου όπως: παχέως εντέρου, στήθους, προστάτη, πνευμόνων και παγκρέατος.Τα στοιχεία του λεμονιού έχουν 10.000 φορές ισχυρότερη δράση από την ουσία Adriamycin που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα φάρμακα χημειοθεραπείας παγκοσμίως.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΥΓΙΗ ΚΥΤΤΑΡΑ!!!!! Κάτι που η χημειοθεραπεία έχει παταγωδώς αποτύχει…..

Οι ασθένειες που βγάζει το σώμα μας δεν είναι απαραίτητα κληρονομικές από τα γονίδια μας αλλά είναι αποτέλεσμα και του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στο περιβάλλον μας. Βοηθήστε τους φίλους κι αγαπημένους σας ανθρώπους μεταδίδοντας τους αυτή την πληροφορία εξηγώντας τους πόσο ευεργετική είναι η φλούδα του λεμονιού για την υγεία τους! Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο καθημερινά στον πλανήτη αλλά ταυτόχρονα και τι τεράστιο κέρδος βγάζουν οι φαρμακευτικές παράγοντες ψεύτικες ελπίδες ίασης. Ο ευεργετικότερος τρόπος χρήσης του λεμονιού είναι να τρίβετε την φλούδα του στο φαγητό σας ωμή!!!! ΜΟΝΟ αυτή η μέθοδος καταπολεμά όλους τους όγκους αλλά και τις κύστες στο ανθρώπινο σώμα.

Μ.Κ

ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΔΙΑΙΤΑ "ΠΙΚΡΩΝ και ΩΜΩΝ ΟΥΣΙΩΝ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!! ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!!


Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 
ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών
  • Το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ.-τιμωρία ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη) τελείται από εκείνον που επιχειρεί την κατάλυση, την αλλοίωση ή την απενεργοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος ή των θεμελιωδών αρχών και θεσμών του (που ορίζονται στο άρθρο 134Α Π.Κ.). Το έγκλημα αυτό τελείται με τα μέσα που ορίζει ο Ποινικός Κώδικας, μεταξύ των οποίων είναι ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του Κράτους, δηλαδή όταν το όργανο που ασκεί κρατική εξουσία καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του και διαβρώνει, λόγω της δυνατότητας που έχει εξαιτίας της θέσης του, τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς.
Οι μηνυόμενοι, μετά τη μεθοδευμένη προσφυγή στο ΔΝΤ, τέλεσαν τις πράξεις που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, επέβαλαν στον Ελληνικό Λαό μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, αναγκάζοντάς τον μέσα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και πανικού να υποκύψει σε δυσβάστακτα και απάνθρωπα μέτρα που ως αποτέλεσμα είχαν την εξαθλίωση, την αύξηση της ύφεσης, τη φτώχεια, την αρρώστια και τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την ανεργία, την εξαφάνιση του εμπορίου, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δυνάστες.
Άρα, τα μέτρα αυτά που μας επέβαλαν δεν είχαν το αποτέλεσμα που παρουσίαζαν στον Ελληνικό Λαό οι μηνυόμενοι, ότι δήθεν έτσι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί η κρίση, να μην χρεοκοπήσουμε και «να σωθεί η χώρα».

Και θα κριθούν ως ικανότατοι, ως έξυπνοι, ως ειδήμονες, δεδομένου ότι οι ίδιοι έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνικό Λαό ως οι πλέον ειδικοί για να «σώσουν» τη χώρα προβάλλοντας τις «εμπειρίες» τους, τα διαπιστευτήριά τους από ξένα Πανεπιστήμια και λοιπούς βαρύγδουπους τίτλους. Θα κριθούν ως ψυχικά και νοητικά υγιέστατοι. Θα δώσουν λόγο στον Ελληνικό Λαό για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του. Θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα. Η παρατηρούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα συντονισμένη προσπάθειά τους να αποδώσουν το χάλι που κατάντησαν τη χώρα μας και εμάς, τους πολίτες της χώρας αυτής, σε «λάθος», δεν θα περάσει.
Τα εγκλήματα, και μάλιστα αυτά που τιμωρούνται με ισόβια, δεν γίνονται από «λάθος». Ούτε να ελπίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με ένα «συγγνώμη». Ο Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει τη «συγγνώμη» ως τρόπο διαφυγής των ευθυνών. Ορίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.
Οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών τους πράξεων, γιατί κανείς δεν εξαιρείται από το νόμο.
  • Το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 Π.Κ.-τιμωρία: φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή) διαπράττεται όταν κάποιος με ψευδείς ειδήσεις ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα στις εκλογές.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι ως υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, έκαναν επανειλημμένα ψευδείς δηλώσεις προς τον Ελληνικό Λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν», «θα γίνουν αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού», και άλλες πολλές που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, με αποτέλεσμα να πείσουν τους εκλογείς να μεταβάλουν το εκλογικό τους φρόνημα, κι έτσι να εκλεγούν νικητές στις εκλογές εκείνες. Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ανάληψη της εξουσίας, και χωρίς καν να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμα που περιείχε όλες τις ψευδείς δηλώσεις τους, άσκησαν πολιτική κάθετα αντίθετη με όσα προεκλογικά δήλωναν. Τις εκλογές αυτές τις κέρδισαν με εξαπάτηση, αφού αυτά που υπόσχονταν ήταν εντελώς αντίθετα με όσα σχεδίαζαν να εφαρμόσουν.
Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι οι συνήθεις που υπόσχονται οι πολιτικοί προεκλογικά. Ήταν καταφανώς παραπλανητικές και μόνο σκοπό είχαν να πάρουν την ψήφο, να εκλεγούν και να μας παραδώσουν αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ με το οποίο έκαναν «υπόγεια» τη συμφωνία μόλις πήραν την εξουσία, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.
Για όλα αυτά θα απολογηθούν.
Εξάλλου, το ίδιο επιθυμεί και ο εκ των μηνυομένων Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει μία ημέρα πριν τις εκλογές της 4ης/10/2009 (βλ. σελ.11 της μήνυσης) ότι «κανείς δεν μπορεί να γλυτώνει επειδή είναι πολιτικός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην ατιμωρησία. Όποιος δεν σεβαστεί τη δημόσια θέση που του εμπιστεύθηκε ο λαός και τη χρησιμοποιήσει για να πλουτίσει, θα αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πολιτικό στιγματισμό, αλλά και την ποινική δικαιοσύνη».
ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών
Ακολουθει μια συντομη περιγραφη απο τη Ντορα Κρητικοπουλου.


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ GREENPEACE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ !!!


Ξεκίνησε η παγκόσμια εκστρατεία της Greenpeace για την προστασία της Αρκτικής από τη σχεδιαζόμενη εισβολή της πετρελαϊκής και αλιευτικής βιομηχανίας, που είναι πλέον εφικτή εξαιτίας της συνεχόμενης υποχώρησης των θαλάσσιων πάγων στην κορυφή του κόσμου.
Τα πιο ισχυρά κράτη της γης προσπαθούν να κομματιάσουν και να  βιομηχανοποιήσουν την Αρκτική που λιώνει, εξ’ αιτίας των κλιματικών αλλαγών. Αυτό όμως θα ήταν....
απολύτως καταστροφικό, αφού ο πάγος της Αρκτικής διατηρεί ολόκληρο τον πλανήτη δροσερό, σταθεροποιώντας το κλίμα, για να μπορούμε να ζούμε, αλλά και να καλλιεργήσουμε την τροφή μας.
Η Greenpeace χρειάζεται και τη δική σου υπογραφή στην ιστοσελίδαwww.SaveTheArctic.org για να σταματήσει εταιρίες όπως οι: Shell, BP, Exxon, Gazprom κ.ά., που αφού προηγουμένως προκάλεσαν το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών, είναι πρόθυμες τώρα να διακινδυνεύσουν μια πετρελαιοκηλίδα στην Αρκτική για να βρουν πετρέλαιο που θα καλύψει μόνο ανάγκες τριών ετών!!
Και σαν μην έφτανε αυτό, οι μηχανότρατες βιομηχανικής κλίμακας –τεράστια αλιευτικά σκάφη που «ξυρίζουν» ψαρεύοντας το βυθό- έχουν ήδη ξεκινήσει να καταστρέφουν τη θαλάσσια ζωή στον Αρκτικό Ωκεανό. Παράλληλα, η στρατικοποίηση στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς, με 6 χώρες να προσπαθούν να αρπάξουν τμήματα της Αρκτικής, συμπεριλαμβανομένου του Βόρειου Πόλου, ως μέρος της εθνικής τους επικράτειας.
Η Greenpeace θέλει να προστατέψει την Αρκτική στο όνομα όλου του πλανήτη!
Στόχος της είναι να δημιουργήσει με τη δική σου βοήθεια ένα Παγκόσμιο Καταφύγιο στην Αρκτική, που θα απαγορεύει τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο και τη βιομηχανική αλιεία.
Την ίδια ώρα, 100 προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, όπως ενδεικτικά οι: Γιώργος Χωραφάς, Πολ Μακάρτνεϊ, Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Πέντρο Αλμοδόβαρ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τομ Γιορκ, Άνι Λένοξ, Τζουντ Λο, ενώνουν τη φωνή τους με την Greenpeace για να μπορέσουμε Μαζί να Σώσουμε την Αρκτική!
Οι υπογραφές τους θα είναι οι πρώτες 100 από τις 1.000.000 συνολικά που θα μαζέψει η οργάνωση και θα τις στείλει στην Αρκτική – μαζί με μια σημαία σύμβολο της ειρήνης –διεκδικώντας την περιοχή στο όνομα όλου του πλανήτη, της ανθρωπότητας και των μελλοντικών γενιών!
Ο τραγουδιστής των Radiohead, Τομ Γιορκ, δήλωσε:
«Πρέπει να σταματήσουμε τις πετρελαϊκές εταιρίες που θέλουν να μπουν στην Αρκτική. Μία πετρελαιοκηλίδα θα κατέστρεφε αυτήν την – απερίγραφτης ομορφιάς – περιοχή, την ώρα που η καύση ακόμα περισσότερου πετρελαίου θα χειροτέρευε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι: τις κλιματικές αλλαγές. Για αυτό υποστηρίζω αυτήν την εκστρατεία, για αυτό υπέγραψα και έδωσα το όνομα μου στον πάπυρο. Κάθε φορά που θα κοιτάω προς το Βορά, θα ξέρω ότι το όνομα μου βρίσκεται στο βυθό της Αρκτικής Θάλασσας, στην κορυφή του κόσμου ως μία αιώνια δήλωση της κοινής μας δέσμευσης να σώσουμε την Αρκτική».

ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ : ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ !!!



Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένας Τουρκικός παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος τη σημερινή εποχή ελέγχει ένα πολιτικό κόμμα (MHP) και διαπλέκεται με το λέγομενο “Βαθύ κράτος” της Άγκυρας, τη πραγματική διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Διαθέτει χιλιάδες οπαδούς και στο εξωτερικό, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και από την CIA όπως και τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα. Ο Emin Değer, ο οποίος είναι μέλος του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου της Τουρκίας έχει αποφανθεί δικαστικώς ότι οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν οργάνωση που συνεργάζεται στενά με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας αλλά και με Αμερικανικές υπηρεσίες.


Μάλιστα η οργάνωση αυτή αποτελούσε το μακρύ χέρι των μυστικών υπηρεσιών μέσω του συγκεκαλυμμένου προγράμματος “Γκλάντιο” ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Η Ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, το 1990 είχε αποκαλύψει ότι η Αμερικανική DIA συντόνιζε τη δράση των Λύκων με σκοπό καταρχάς την αντιμετώπιση των Κομμουνιστών. Με τη πάροδο του χρόνου, όπως εκτίμησε ο διεθνούς φήμης Ελβετός ερευνητής Ντανιέλ Γκάνσερ, οι Γκρίζοι Λύκοι χρησιμοποιήθηκαν στα ευρύτερα σχέδια προώθησης της Νατοϊκής επιρροής στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.
Η οργάνωση που είχε αναλάβει τη διαχείριση του Γκλάντιο στη Τουρκία ονομαζόταν Seferberlik Taktik Kurulu από την οποία χρηματοδοτήθηκε η ανάπτυξη των Λύκων προκειμένου να σχηματιστεί μια λαϊκή βάση υποστήριξης των ενεργειών των παραστρατιωτικών ομάδων. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 άτομα έχουν δολοφονηθεί στη Τουρκία τα τελευταία 40 έτη από τους Γκρίζους Λύκους συμπεριλαμβανομένης και της ομαδικής δολοφονίας 38 ακτιβιστών τη Πρωτομαγιά του 1977 στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Τη δεκαετία του ’80 τα μέλη των Λύκων υπολογίζονταν σε 200.000 με 1 εκατομμύριο συμπαθούντες. Σήμερα οι αριθμοί αυτοί έχουν μειωθεί κατά το ένα τρίτο, αλλά έχει σημειωθεί μία ποιοτική αλλαγή με την εισροή περισσοτέρων γυναικών στις τάξεις της οργάνωσης (Που αποκαλούνται “Ασένα”-Λύκαινες), όπως και του εκμοντερνισμού τους με έμφαση στις νέες τεχνολογίες αλλά και τα πιο μορφωμένα στρώματα του λεγόμενου “Κοσμικού πληθυσμού” ο οποίος αντιτίθεται στον Ισλαμιστή Ερντογκάν και προσπαθεί να βρει πολιτικό αντίβαρο εναντίων του.
Η δράση της οργάνωσης Εργκένεκον που αποκαλύφθηκε από τον Ερντογκάν τον Ιούλιο του 2007 αποτελεί ένα τμήμα των ευρύτερων κυκλωμάτων που ελέγχουν τους Γκρίζους Λύκος και αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία ελέγχου της πολιτικής ζωής της Τουρκίας με αθέμιτα μέσα. Πάντως και οι Ισλαμιστές έχουν σε κάποιο βαθμό συμβιβαστεί με την οργάνωση και έχουν εντάξει μέλη της στα δικά τους κινήματα. Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, η εμφάνιση ενός “Τούρκο-Ισλαμικού” κινήματος που θα συνδυάζει αρμονικά την ακραία εθνικιστική και Ισλαμική ιδεολογία ίσως να είναι προ των πυλών, γεγονός που θα ενδυνάμωση τη συνοχή της Τουρκικής κοινωνίας, αλλά θα περιπλέξει τις διεθνείς της σχέσεις.

ΟΤΑΝ Ο ΜΠΟΜΠΑΝ ΛΥΓΙΣΕ !!!



Το ημερολόγιο, έγραφε 28 Ιουνίου του 2006… Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς βρισκόταν στον δρόμο για τη Σύρο, όταν ένιωσε ένα περίεργο…
κάτι στην καρδιά. Ένα κάτι που δεν θα μάθαινε ποτέ τι ακριβώς ήταν. Βλέπετε, η μοίρα, ήθελε τον αγαπημένο Μπόμπαντης Πλατείας, να έχανε την μεγάλη μάχη της ζωής, προδομένος από το δυνατότερό του όπλο. Την καρδιά…

Ο τεράστιος Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, άφηνε την τελευταία του πνοή στην Σύρο, ήρεμος… Ξεχασμένος. Υπερήφανος, όπως πάντα. Τα δάκρυα; Ποτάμια. Άλλα αληθινά, άλλα ψεύτικα. Άλλα από τύψεις… Βλέπετε, πολλοί από αυτούς που έκλαψαν για τον Μπόμπαν, στην πραγματικότητα τον είχαν ξεχάσει. Και τον είχαν ξεχάσει για πάρα πολλά χρόνια, μέχρι την καταραμένη 28η Ιουνίου του 2006. Ποιος ήταν όμως ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς; Το Sportaction, είναι εδώ για να σας θυμίσει τα πάντα.

Οι… πρώτες του ημέρες

Ο Σλόμπονταν Γιάνκοβιτς, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1963, στην Σερβία. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, είχε δείξει την έφεσή του στο μπάσκετ, με αποτέλεσμα στα 17 του χρόνια να ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία στον Ερυθρό Αστέρα, έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της πατρίδας του. Ο Γιάνκοβιτς, αγωνίστηκε για 12 (εξαίρεση μια χρονιά στη Βοϊβοντίνα) χρόνια με τον Ερυθρό Αστέρα, με τον Βλάντο Τζούροβιτς να συνεργάζεται μαζί του για δύο χρόνια. Κάπου εκεί φτάνουμε στο 1992. Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται στον Πανιώνιο και ψάχνει για έναν φόργουορντ που θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω για τον σύλλογο. Η λύση δεν ήταν δύσκολη και… ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς φτάνει στην πλατεία, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στον Πανιώνιο, ο Γιάνκοβιτς έδειξε δείγματα της κλάσης του. Χαρισματικός σκόρερ, με σουτ… φωτιά, αποτέλεσε το ιδανικό στήριγμα για τον νεαρό τότε P.J. Μπράουν, έτερο ξένο του συλλόγου, ενώ ο Φάνης Χριστοδούλου, αντιλαμβανόταν πως… δεν χρειαζόταν να κάνει όλη τη δουλειά μόνος του. Και έτσι ήταν… Ο Πανιώνιος είχε πάρει φωτιά…

Μάλιστα, ο μύθος του δεν άργησε να χτιστεί… Ήταν το 1992, όταν ο Πανιώνιος αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Ρόμα, του τεράστιου Ντίνο Ράτζα… Τότε, οι «κυανέρυθροι» γύρισαν από την κόλαση και ενώ έχαναν με 30 πόντους διαφοράς, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, με το κοντέρ του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς να σταματάει στους 41 πόντους (τότε κέρδισε και το παρατσούκλι the bomber). Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά, θα είναι ένας από τους πρώτους σκόρερ του Κυπέλλου Κόρατς, καθώς είχε μέσο όρο 20.8 πόντους ανά αγώνα.

Η μοιραία στιγμή

Όλα καλά μέχρι εκείνο το σημείο. Φτάνουμε όμως στην 28η Απριλίου του 1993. Η ημέρα που σημάδεψε τη ζωή του Γιάνκοβιτς και που τον οδήγησε μετά από κάποια χρόνια στον θάνατο. Είμαστε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Ο Πανιώνιος, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό και ο Γιάνκοβιτς, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «σηκώσει» την ομάδα του, είναι στο γήπεδο με 4 φάουλ, προσπαθώντας να βάλει καλάθι μπροστά από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ και τότε όλη η ένταση βγήκε στο πρόσωπο του Γιάνκοβιτς.




Αυτό που είδατε μετά το 12ο λεπτό του βίντεο, ήταν η εικόνα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. ΟΜπόμπαν Γιάνκοβιτς αιμόφυρτος στο γήπεδο, να μην μπορεί να κινηθεί, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι ανεγκέφαλοι… επευφημούσαν. «Γιατρέ βοήθησέ
με. Δεν νιώθω τα χέρια μου και τα πόδια μου...», φώναζε με αγωνία ο Μπόμπαν στον Γιώργο Κατσιφαράκη, τον γιατρό του «ιστορικού», την στιγμή που έδινε μάχη για να τον επαναφέρει… «Καλέστε γρήγορα ένα ασθενοφόρο. Το παιδί πρέπει να πάει στο νοσοκομείο αμέσως», ούρλιαξε μόλις αντιλήφθηκε την κατάσταση του Γιάνκοβιτς ο γιατρός του Παναθηναϊκού. Η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει.

Η διάγνωση των γιατρών, όταν ο Γιάνκοβιτςέφτασε στο νοσοκομείο και έκανε τις εξετάσεις; «Ρήξη νωτιαίου μυελού και κάταγμα στον έκτο αυχενικό σπόνδυλο ήταν η διάγνωση των γιατρών». Το θαύμα στο οποίο ολόκληρη η πλατεία ήλπιζε, δεν ήρθε ποτέ. Ο αγαπημένος τουςΜπόμπαν, δεν τα κατάφερε. Έμεινε παράλυτος από την μέση και κάτω, αποτελώντας παράλληλα σύμβολο για τον σύλλογο, ο οποίος κρέμασε στο γήπεδο τη φανέλα με το νούμερο 8, την οποία δεν φόρεσε ποτέ ξανά κανείς.

«Ήμουν μπροστά στη σκηνή του τραυματισμού του και αυτό το σοκ δεν θα μπορέσω να το ξεπεράσω ποτέ», τόνισε μετά από καιρό ο P-J Μπράουν, ο οποίος μετά από χρόνια, έκανε τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ… Χωρίς ποτέ να ξεχάσει είτε τον Πανιώνο είτε τον μεγάλο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς.

Μετά από χρόνια, σε ένα αφιέρωμα, είχαν φιλοξενηθεί δύο δηλώσεις. Η μία, άνηκε σε γνωστό γιατρό, ο οποίος γνωρίζοντας την ταλαιπωρία που είχε περάσει ο Γιάνκοβιτς, δεν δίστασε να δηλώσει: «Θα προτιμούσα ο Γιάνκοβιτς να είχε πεθάνει εκείνη τη μέρα…»… Πώς να ξεχάσει κανείς μια τέτοια δήλωση… Και ποιος, πέρα από τους οικείους του παίκτη θα μπορούσε να καταλάβει. Στο ίδιο πάντα αφιέρωμα, ο Μπόμπαν Γιάνκοιβτς, συμπλήρωνε: «Το χειρότερο πράγμα, είναι όταν το βράδυ πηγαίνεις για ύπνο και σκέφτεσαι πως αύριο θα σηκωθείς. Όχι… κάνεις λάθος… Θα ξυπνήσεις και θα νιώθεις και πάλι τον ίδιο πόνο».

Μετά το ατύχημα…



Μετά το ατύχημα, τα πράγματα ήταν δύσκολα, ωστόσο ο Μπόμπαν δεν θέλησε ποτέ να το δείξει. Με όπλο του την καρδιά και την υπερηφάνεια, έδωσε την μεγάλη του μάχη. Στην αρχή, πολλοί φίλοι ήταν στο πλευρό του και τον στήριζαν, τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. Με την πάροδο του χρόνου όμως οι φίλοι λιγόστεψαν. Το ίδιο και η στήριξή τους. Εκείνος όμως ποτέ δεν το έβαλε κάτω… Ποτέ δεν παρακάλεσε… Ποτέ δεν σταμάτησε να είναι υπερήφανος, παρά τις όποιες δυσκολίες ήρθαν στη συνέχεια.

Και τότε… το καλοκαίρι του 2006. Λίγους μήνες μετά από την βράβευσή του από τον Πανιώνιο, οΜπόμπαν Γιάνκοβιτς ταξίδεψε για Σύρο. Το κακό, ήρθε να τον βρει μέσα στο καράβι. Ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, ο αγαπημένος όλων δεν έμελε να φτάσει στο νησί. Ίσως και να ήταν καλύτερο για όλους… Ίσως, απλά να είχε κουραστεί και να μην άντεχε άλλο. Ίσως η μάχη να έπρεπε να τελειώσει, για να μπορέσει έτσι να σταθεί και πάλι στα πόδια του, εκεί, στον μπασκετικό παράδεισο, που τον περίμενε o συνοδοιπόρος του στις Εθνικές ομάδες της Γιουγκοσλαβίας, Ντράζεν Πέτροβιτς. Κανείς δεν ξέρει…

Από εμάς… ένα μεγάλο αντίο… Έστω και αν πέρασαν πέντε χρόνια από τότε… Γιατί οι μεγάλοι δεν φεύγουν ποτέ από κοντά μας, παρά μόνο όταν τους ξεχάσουμε. Και ο Μπόμπαν, δεν θα ξεχαστεί!!!

sportaction.gr


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΛΑΜΠΕΡΗ !!! Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ Α.Σ. ΑΡΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ !!!

Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 26 Ιουνίου 2012


Πραγματοποιήθηκε μέσα σέ ζεστό καί οικογενειακό κλίμα η Εορταστική Δεξίωση πού παρέθεσε ο Πρόεδρος τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας κ. Δημήτρης Παπαδάκης στό κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' στόν Σ.Σ. τής Θήβας πρός τιμήν τών τμημάτων τών Πρωταθλητών τής φετινής Μπασκετικής περιόδου
2011-12 τής ΕΣΚΑΣΕ ,  Γυναικών καί Εφήβων , παρουσία τού Προπονητικού Τήμ καί τού Διοκητικού Συμβουλίου τού ιστορικού Συλλόγου τής Θήβας .
Τίμησαν μέ τήν παρουσία τους τήν Εκδήλωση ο Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ.  Σπύρος Νικολάου , ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , ο Πρόεδρος τού Δ.Ο.Θ. κ. Δημήτρης Κουντούπης καί ο πρώην Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος  τούς οποίους ξενάγησαν μέσα από τήν μίνι έκθεση τού πλούσιου φωτογραφικού υλικού τού Συλλόγου τών 30 Πρωταθλημάτων στήν εντυπωσιακή 32χρονη ιστορία του , ο Πρόεδρος τού Συλλόγου κ. Δημήτρης Παπαδάκης καί ο Αρχιπροπονητής κ. Σωτήρης Γερμανός .
Οί Αθλήτριες καί οί Αθλητές τού Συλλόγου πέρασαν μία υπέροχη χαλαρή βραδιά στόν προαύλιο χώρο τού κέντρου '' ΤΖΑΚΙ '' όπου διακριτική ήταν καί η παρουσία Δημοσιογράφων τής Στερεάς Ελλάδας οί οποίοι είχαν προσκληθεί από τόν Πρόεδρο τού Α.Σ. ΑΡΗ κ. Δημήτρη Παπαδάκη  .
Ραντεβού έδωσαν όλοι οι παριστάμενοι τής Εκδήλωσης τό ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουνίου στήν Αθήνα στό κλειστό γήπεδο Μπάσκετ τού ΜΕΤΣ ( ώρα 19.00 ) όπου η Γυναικεία Ομάδα θά αγωνιστεί σέ αγώνες Μπαράζ Ανόδου στήν Α2 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Γυναικών Ελλάδος αντιμετωπίζοντας τήν ομάδα τής ΤΕ Σάμου  γιά τήν πρώτη αγωνιστική .
Τό Διοικητικό Συμβούλιο τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας προσκαλεί τούς φίλους τού Συλλόγου νά παρευρεθούν στό γήπεδο τού ΜΕΤΣ καί νά στηρίξουν ένθερμα τήν προσπάθεια τών Κοριτσιών τού Συλλόγου νά πραγματοποιήσουν τό όνειρο τής επανόδου τής Γυναικείας Ομάδας Μπάσκετ τού Α.Σ. ΑΡΗ τής Θήβας  στίς Εθνικές Κατηγορίες Μπάσκετ τού Πανελληνίου .


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Σ. ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:dim.sovatzis@gmail.com      


ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !!!


Με αφορμή την ημερομηνία επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική ¨Ενωση….




Το καλοκαίρι του 1942 κι ενώ η Ουκρανία τελούσε υπό ναζιστική κατοχή, οι ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου εργάζονταν σε ένα αρτοποιείο . Στον ελεύθερο χρόνο τους έπαιζαν ποδόσφαιρο. Οι Γερμανοί εντόπισαν τους παίκτες και τους ζήτησαν να δημιουργήσουν μια «Μικτή Κιέβου», ώστε να δίνουν ματς εναντίον μικτών ομάδων των γερμανικών στρατιωτικών μονάδων.

Η Μικτή Κιέβου ονομάστηκε Σταρτ και δημιουργήθηκε από οκτώ ποδοσφαιριστές της Ντιναμό (Τρούσεβιτς, Σβιριντόφσκι, Κορότκιχ, Κλιμένκο, Τιούτσεφ, Πούτιστιν, Κουζμένκο, Χοντσαρένκο) και τρεις της Λοκομοτίβ Κιέβου (Μπαλάκιν, Σουκάρεφ, Μέλνικ). Η Σταρτ νίκησε επανειλημμένα τις Μικτές των Γερμανών στρατιωτών. Στις 17 Ιουλίου οι....
Γερμανοί δημιούργησαν την πιο δυνατή ομάδα που μπορούσαν αλλά η Σταρτ τη συνέτριψε με 6-0. Τότε οι Γερμανοί κάλεσαν την ακατανίκητη, όπως θεωρείτο, ομάδα της Λουφτβάφε, την Flakelf, για να αντιμετωπίσει τη Σταρτ. Στον αγώνα, που έγινε στις 6 Αυγούστου, δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα και αναγγέλθηκε από τις εφημερίδες. Όμως, η Σταρτ συνέτριψε τη γερμανική ομάδα με 5-1 και οι εφημερίδες δεν έγραψαν τίποτα γι’ αυτό. Το ματς αυτό αποκλήθηκε Ματς του Θανάτου, διότι από τότε οι παίκτες της Σταρτ μπήκαν στο στόχαστρο των ναζί.

Στις 9 Αυγούστου, σε νέο αγώνα, οι Ουκρανοί νίκησαν ξανά.
Ο αγώνας έγινε στο στάδιο της Zenit. Στις 5.00 το απόγευμα. Εκείνο το καλοκαίρι στην Ουκρανία έκανε πολύ ζέστη. Θεατές ήταν μόνο Γερμανοί φαντάροι και Ουκρανοί δοσίλογοι αστυνομικοί ενώ στρατιώτες με τεράστια Γερμανικά λυκόσκυλα, έδιωχναν πίσω όσους ουκρανούς ήθελαν να δουν τον αγώνα και να υποστηρίξουν την Start. Για διαιτητής "ορίστηκε" ένας αξιωματικός των Ες Ες.!!!! Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας ο αρχηγός της Start που έπαιζε με κόκκινες φανέλες και λευκά σορτσάκια (επιστρατεύτηκαν άρον άρον οι εμφανίσεις της Σπάρτακ γιατί δεν είχαν ρούχα) μίλησε στους συμπαίκτες του:
"Παίζουμε με κόκκινες φανέλες που δεν είναι το χρώμα της Ντιναμό ούτε της Λοκομοτίβ. Σας καλώ σήμερα όμως να παίξουμε για αυτό το χρώμα, που είναι το χρώμα της σημαίας μας της Σοβιετικής Ένωσης και να τους δείξουμε ότι αυτή η σημαία δεν χάνει ποτέ", είπε ο τερματοφύλακας και αρχηγός της Ντιναμό, Mykola Trusevych.

Την ώρα που τελείωσε τον λόγο προς τους συμπαίκτες του, ο αρχηγός των Ουκρανών, μπήκε στα αποδυτήρια ο Γερμανός διαιτητής: "Ξέρω πως είστε μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες. Πρέπει όμως να ακολουθήσετε τους κανόνες και να χαιρετίσετε την γερμανική ομάδα με τον Ναζιστικό τρόπο πριν τον αγώνα." Μια φωνή από το βάθος του απάντησε και τον έκανε να εγκαταλείψει τον χώρο εξοργισμένος. "Το μοναδικό πράγμα που θα χαιρετίσουμε, θα είναι τα στρατεύματα σας όταν θα φεύγετε"

Πραγματικά όταν οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, οι 11 Ουκρανοί δεν σήκωσαν το χέρι τους να χαιρετίσουν ναζιστικά. Την ίδια στιγμή το γήπεδο έβραζε σαν καζάνι, γεμάτο από Γερμανούς με το χέρι υψωμένο να φωνάζουν "Χάιλ Χίτλερ"... Αντίθετα, οι παίκτες της Start μόλις τελείωσε ο Ναζιστικός ύμνος, έσφιξαν τις γροθιές τους σήκωσαν το χέρι τους και μετά το έφεραν στην καρδιά τους και φώναξαν τον χαιρετισμό του Κόκκινου Στρατού: " Fizcult Huraaa", δηλαδή "Πάμε δυνατά, Ουράαα"
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Ουκρανούς να μαγεύουν με την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά οι Γερμανοί ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν. Οι κλωτσιές, οι αγκωνιές, τα κλαδέματα, τα τραβήγματα της φανέλας , έπεφταν σύννεφο. Ο διαιτητής δεν έβλεπε το παραμικρό. Κάποια στιγμή ένας Γερμανός επιθετικός κλωτσάει στο κεφάλι τον τερματοφύλακα των Ουκρανών και τον αφήνει αναίσθητο. Τότε βάζουν οι Γερμανοί το πρώτο τους γκόλ. Ο γιος του Makar Gonacharenko ενός από τους 3 παίκτες που τελικά επέζησαν θυμάται τι του έλεγε ο πατέρας του για τον συγκεκριμένο αγώνα: "Ξύλο... πολύ ξύλο. Σε κάθε επαφή με την μπάλα σε κάθε τρέξιμο μας κλωτσούσαν παντού. Νιώθαμε τα κόκαλα μας να πονάνε, έτοιμα να βγουν από τις κλειδώσεις τους"

Το ημίχρονο έληξε 3-1 και αφού ο μέσος των Ουκρανών Goncharenko , χόρεψε όλη τη γερμανική άμυνα και στη συνέχεια κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα.


Στο ημίχρονο οι Ουκρανοί παίκτες δέχτηκαν και νέα επίσκεψη στα αποδυτήρια. Ήταν ο Γερμανός διοικητής της πόλης. Με ένα προσποιητό χαμόγελο και σφιγμένα δόντια εισέβαλε συνοδευόμενος από αξιωματικούς των Ες Ες και είπε:
"Εντάξει μπορείτε τώρα να τα παρατήσετε. Δείξατε σε όλους τι αξίζετε, αλλά μέχρι εδώ. Είστε φανταστική ομάδα με απίστευτες ικανότητες και μας έχετε εντυπωσιάσει όλους, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορείτε να κερδίσετε. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Μέχρι εδώ. Σκεφτείτε τις συνέπειες των πράξεων σας..."
Οι Ουκρανοί παίχτες ήταν προκλητικά αδιάφοροι όσοι ώρα μιλούσε ο ανώτατος Γερμανός αξιωματικός. Άλλος έδενε τα παπούτσια του, άλλος έπινε νερό, άλλος έκανε διατάσεις και κρατούσε το σώμα του ζεστό, άλλος έφτιαχνε τα μαλλιά του... Κανείς δεν του έδινε σημασία.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κάθε ομάδα σκόραρε από 2 φορές και 5 λεπτά πριν τη λήξη, ενώ το σκορ ήταν 5-3 υπέρ των Ουκρανών, ο Klimenko, ένας κεντρώος που έπαιζε όμως στα μπακ με την ομάδα της Start, πήρε την μπάλα, κατέβηκε αλλάζοντας με απίστευτη ταχύτητα πάσες με τους συμπαίκτες του, προς την Γερμανική περιοχή και εκεί ξεφτίλισε ολόκληρη την ομάδα επίλεκτων της Βέρμαχτ. Ο Klimenko, πέρασε με ντρίμπλες πέντε παίκτες της Γερμανικής άμυνας, και βρέθηκε τετ α τετ με τον Γερμανό τερματοφύλακα. Μια , δυο προσποιήσεις ο τερματοφύλακας πέφτει αριστερά και ο Ουκρανός τον περνάει από δεξιά. Όμως δεν σουτάρει προς το άδειο τέρμα, κάνει μια στροφή και ξαναπερνάει άλλη μια φορά τον τερματοφύλακα, ο οποίος ζαλίζεται και πέφτει κάτω. Ο Klimmenko φτάνει στην γραμμή του άδειου τέρματος χαμογελάει, γυρίζει την πλάτη του και σουτάρει επιδεικτικά με δύναμη προς το κέντρο του γηπέδου.


Ο Γερμανός διαιτητής έξαλλος σφυρίζει την λήξη του αγώνα στο 85. Οι Γερμανοί επίσημοι άφριζαν από το κακό τους και αποχώρησαν αμέσως. Οι Ουκρανοί σαν μικρά παιδιά αγκαλιάζονταν και έκλαιγαν στο κέντρο του γηπέδου... Έξω από το γήπεδο οι Ουκρανοί πολίτες παραληρούν, ουρλιάζουν από χαρά, ζητωκραυγάζουν. Οι Γερμανοί για να τους αναχαιτίσουν αμολάν τα λυκόσκυλα...

Μια εβδομάδα μετά, το βράδυ της 16ης Αυγούστου όσοι παίκτες της Start, συμμετείχαν στον αγώνα, συνελήφθησαν από τους Γερμανούς. Η κατηγορία ότι ήταν μέλη της MKVD (μυστική αστυνομία της Σοβιετικής Ένωσης) ήταν βαριά και η ποινή ήταν μόνο μια: Θάνατος. Οι 11 παίκτες της Start κατηγορήθηκαν σαν κατάσκοποι. Και αμέσως οδηγήθηκαν στα κρατητήρια. Το πρώτο βράδυ στα κρατητήρια της Γκεστάπο ο Mykola Korotkykh το αριστερό εξτρέμ της Start, πέθανε από τα βασανιστήρια. Την επόμενη μέρα (ύστερα από ολονύχτιο ξύλο και βασανισμούς) έστειλαν τους υπόλοιπους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Syrezky, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο στην περιοχής Babi yar.