Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2013 !!! ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΠΡΟΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ !!! ΜΕΧΡΙ ΠΡΩ'Ι'ΑΣ ΣΤΗΝ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ '' Ο ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ '' !!!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 
Πλαταιές , Ταβέρνα '' Ο ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ '' 
ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ
Πλημμύρισε από κόσμο η Παραδοσιακή Ταβέρνα '' Ο ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ '' τό Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012 στήν ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ τού Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ  , οπου η χαρά ήταν έκδηλη από τήν νέα νίκη επί τού ΠΑΟΚ Κοκκίνου μέ  4 - 0  εντός  εδρας πού φέρνει τήν Ιστορική Ομάδα τών  Πλαταιών μία ανάσα από τήν κορυφή τής Βαθμολογίας στήν Α' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας καί πλέον τό Oνειρο  τής Ανόδου στήν νέα  Γ '  Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία μπορεί νά πραγματοποιηθεί !!!
Ζωντανή Μουσική , από τήν πολυπληθέστατη Κομπανία μέ Κώστα Ράπτη !!! καί Κώστα Περαματζή !!! στό κλαρίνο τόν καταπληκτικό Δημήτρη Μπέκα στό τραγούδι τήν υπέροχη Αννα  Μωρού στό τραγούδι καί τά άλλα παιδιά , δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα μέ υπέρμετρο κέφι , χαρά , χορό μέχρι τίς πρω'ι'νές ώρες !!!!!!!!!!!!!!! στήν εντυπωσιακή Ταβέρνα '' Ο ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ '' στήν κεντρική πλατεία τών Πλαταιών .
Παρευθέθηκαν στήν Εκδήλωση σύσσωμο τό Διοικητικό Συμβούλιο τής Ιστορικής Ποδοσφαιρικής ομάδας τών Πλαταιών οί Ποδοσφαιριστές μέ επικεφαλής τόν Προπονητή τους κ. Σπύρο Μπέκα οί οποίοι ήταν εμφανώς ικανοποιημένοι από τήν εντυπωσιακή πορεία τής ομάδας στό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τής Α ' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας , κάτι πού έχει ενθουσιάσει καί τόν φίλαθλο κόσμο τών Πλαταιών ο οποίος στηρίζει δυναμικά τήν αγαπημένη του ομάδα !!!
Τό ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ήταν προσκεκλημένο στήν Εκδήλωση καί κάλυψε μέ πλούσιο Φωτορεπορτάζ καί Βίντεο τήν Εντυπωσιακή Εκδήλωση τού Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ ενώ ο υπεύθυνος του Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής  ο οποίος εκπροσωπούσε τό ΘΗΒΑALARM , τό MMESOV καί τό VIOTIASHOP αλλά καί τήν Εφημερίδα τής Βοιωτίας '' ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ''  σέ χαιρετισμό του στήν Εκδήλωση αναφέρθηκε στήν πλούσια Ιστορία τού Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ πού γιορτάζει 35 Χρόνια Ζωής , στούς Μεγάλους Ποδοσφαιριστές τού παρελθόντος πού έχει βγάλει ο Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ , καί στόν νεαρό Ασσο τής Π.Α.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ  Γιάννη Γκούμα πού ξεκίνησε τήν Ποδοσφαιρική του καριέρα απο τόν Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ καί είναι αξιος πρεσβευτής τού Βοιωτικού Ποδοσφαίρου στό πρωτάθλημα τής Α ' Εθνικής Κατηγορίας , ξεσηκώνοντας τόν κόσμο πού ξέσπασε σέ παρατεταμένα χειροκροτήματα ενθουσιασμένος από τήν ομάδα Καμάρι τών Ιστορικών Πλαταιών !!!
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

    ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2013 !!!
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

'' ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ '' ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΒΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΟ VIOTIASHOP ( 44η ΕΚΠΟΜΠΗ 27-12-2012 ) !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ PARTY ΤΗΣ B ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ ΣΤΟ VIKTORAS AFTER !!!


     ΩΡΑ : 23.00 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!H  NYXTA ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ !!!!!!!!!!!!ΜΕ 
ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ VIKTORAS CAFE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!AFTER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΟ '' ΚΟΜΜΕΝΟ '' BINTEO THΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ !!!



 Με προσβάλει ο που ο κάθε ανθέλληνας γενίτσαρος να μου λέει τι θα δω, τι είναι καλό τι είναι κακό. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος να κρίνω εγώ τι θα δω και τι όχι. 
Δείτε το video με τις ευχές όσοι από εσάς θέλετε! 
Τέτοια να κάνετε να ανεβάσετε στα ύψη την Χρυσή Αυγή! ...


 Πηγή

'' ΝΕΑ ΤΑΞΗ '' Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ !!!



Δείτε το βίντεο:

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ !!! ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ !!!


Στόχος ακραίων εθνικιστικών στοιχείων έπεσε για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Μάλιστα οι εθνικιστές του κόμματος Ερυθρόμαυρης συμμαχίας καλούν τον Έλληνα Προκαθήμενο να εγκαταλείψει τη χώρα. "Εφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο "απομακρύνσου ειρηνικά από την Αλβανία". Κλείσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου όσο πιο μακριά από αυτή τη χώρα και το λαό, ο οποίος χάριν της αληθείας πρέπει να το πούμε, σε είδε ως ένα επικίνδυνο δοθιήνα, ο οποίος στο όνομα της θρησκείας και της αλβανικής ορθοδοξίας εργάστηκε για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και της ελληνικής Εκκλησίας". 








Με αυτή την απειλητική το εθνικιστικό κόμμα της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας στοχοποιεί για μια ακόμη φορά τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων κ. Αναστάσιο και καλεί τον Πρόεδρο της Αλβανίας να του αφαιρέσει την ανώτατη τιμητική διάκριση η οποία του είχε επιδοθεί πριν από τρία χρόνια από το Αλβανικό κράτος για την προσφορά του στην Εκκλησία και στην αλβανική κοινωνία

Κατά την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία "στην αντιαλβανική δραστηριότητα που συντελείται …(…) το σημαντικότερο ρόλο (…) διαδραμάτισε ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, ο καταληψίας ηγέτης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας. Επί δύο δεκαετίες, αυτός εργάζεται, ισχυρίζονται, για τα συμφέροντα της Ελλάδος, συνεχίζοντας πιστά το δρόμο του Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος πριν από 100 χρόνια και πάνω, αφιέρωσε τη ζωή του στον ελληνισμό της Ηπείρου, στο άνοιγμα των σχολείων και Εκκλησιών σε περιοχές ιστορικά γεμάτες από Αλβανούς»"

Η επιστολή φαίνεται ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου των ενεργειών των ακραίων στοιχείων της Αλβανίας που το τελευταίο διάστημα προκαλούν φόβο μεταξύ των ορθοδόξων καθώς φαίνεται ότι έχουν διατυπωθεί ακόμη και απειλές κατά της ζωής του κ. Αναστασίου.

Για "σκληρή συκοφαντική επίθεση ενός πολιτικού σχηματισμού εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου" με βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς που αποτελούν "αποκυήματα νοσηρής φαντασίας", είναι "εντελώς άδικοι και διαστρεβλώνουν την αλήθεια" κάνουν λόγο ορθόδοξοι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, απαντώντας στην πρόσφατη ενέργεια της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας να ζητήσει από τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι να αφαιρέσει την ανώτατη τιμητική διάκριση του Σκεντέρμπεη από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Αφού επισημαίνουν ότι "η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, από το 1992 μέχρι σήμερα, υπό την ηγεσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, έχει θέσει ως αρχή της να μη συνδέεται ή αντιπαρατίθεται με πολιτικά κόμματα" αλλά να "είναι αφοσιωμένη στο θρησκευτικό της έργο", οι κληρικοί τονίζουν:

"Μετά τη δημοσίευση της Επισήμου Δηλώσεώς της (σ.σ. της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας) σχετικά με τα ανακριβή αποτελέσματα της Απογραφής του 2011, εκδηλώθηκε μια σκληρή συκοφαντική επίθεση ενός πολιτικού σχηματισμού εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου. Με βαριές κατηγορίες 'για τις αντισυνταγματικές πράξεις', για συνεργασία με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Ελλάδος και για 'αντιαλβανική δραστηριότητα εναντίον της εδαφικής ακεραιότητος της Αλβανίας'. Τέλος, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφαιρεθεί η Ανωτάτη διάκριση του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη που τού απενεμήθη προ τριετίας. Ασφαλώς, όσοι γνωρίζουν τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, και μεταξύ αυτών εμείς οι Κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, όλοι Αλβανοί πολίτες, που τον παρακολουθούμε από κοντά και συνεργαζόμαστε μαζί του όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην Αλβανία, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αναίσχυντα αναφερόμενοι χαρακτηρισμοί είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, εντελώς άδικοι και διαστρεβλώνουν την αλήθεια".

Οι 42 επίσκοποι, πρεσβύτεροι, διάκονοι, μοναχοί και άλλοι που υπογράφουν την ανακοίνωση υπογραμμίζουν πως θεωρούν υποχρέωσή τους να δώσουν μία απάντηση "σαφή και οριστική, στη σειρά των ψευδών και αδίκων κατηγοριών, που με πείσμα επαναλαμβάνονται κατά καιρούς, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις" καθώς, όπως τονίζουν, "τα θέματα εθνικής και θρησκευτικής σημασίας είναι πολύ ευαίσθητα, ιδίως τον τελευταίο καιρό, και η παραπληροφόρηση μπορεί να επηρεάσει απληροφόρητους πολίτες και ιδίως νέους".

Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμη αναφορά στην "τεράστια συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην πλήρη ανασυγκρότηση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας" και το γεγονός ότι έχει σταθεί στο πλάι των πολιτών εδώ και μία εικοσαετία, "βοηθώντας, με αγάπη και αυτοθυσία, όχι μόνο τους Ορθοδόξους αλλά και όσους έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων", αλλά και στην πρωτοβουλία του, το 1999, να κινητοποιήσει παγκόσμιους χριστιανικούς οργανισμούς για να βοηθήσουν περίπου 33.000 πρόσφυγες από το Κοσσυφοπέδιο. "Μόνο όσοι είναι τυφλωμένοι από φανατισμό δεν θέλουν να τα βλέπουν. Όμως το κολοσσιαίο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου δεν κατεδαφίζεται με υβριστικά λόγια, χαλκευμένα ψεύδη, αβάσιμες υποψίες συκοφαντικών ισχυρισμών" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι κληρικοί τονίζουν πως "υπερβαίνει τα όρια του γελοίου, άνθρωποι εντελώς άσχετοι με την Ορθοδοξία ...αλλά και γνωστοί υπονομευτές της, να εμφανίζονται ως προστάτες των Αλβανών Ορθοδόξων" και σημειώνουν πως οι Αλβανοί κληρικοί και εκατοντάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι Αλβανοί υπήκοοι γνωρίζουν καλά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος συμμερίζεται τις δυσκολίες τους και βοηθά τους πάντες.

Σε ό,τι αφορά το παράσημο του Σκεντέρμπεη, που η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία ζητά να αφαιρεθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και να τιμηθούν οι ιδρυτές της Αλβανικής Εκκλησίας και όχι "οι καταληψίες αντιαλβανιστές", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού προς τον Αλβανό πρόεδρο, οι κληρικοί επισημαίνουν πως "ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι επίσης επίτιμος δημότης Τιράνων και Κορυτσάς και δεν στερείται από μεγάλες διακρίσεις", οι οποίες "αντανακλούν τιμητικά και στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας αλλά και στην ίδια τη χώρα".

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστάσιος έχει τιμηθεί- μεταξύ άλλων -με πανεπιστημιακά διπλώματα (17) και διεθνή βραβεία (25) από πολλές χώρες, έχει εκλεγεί πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και επίτιμος πρόεδρος της Παγκοσμίου Διάσκεψης των Θρησκειών για την Ειρήνη.

Σε ό,τι αφορά τις "συμβουλές ή, μάλλον, απειλές εναντίον της ζωής του", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι κληρικοί υπογραμμίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος "δεν ανησυχεί, ούτε τον φοβίζουν" καθώς και στα προηγούμενα χρόνια, κατά καιρούς, είχαν διατυπωθεί παρόμοιες απειλές".

Προσθέτουν δε πως, όπως ο ίδιος δηλώνει, "όποιος είναι αφοσιωμένος στον Θεό της αγάπης και εργάζεται με συνέπεια για την ειρηνική συνύπαρξη, για την ανακούφιση των πασχόντων και για την αλληλεγγύη των λαών δεν φοβάται κανένα και τίποτε' ούτε τον θάνατο".



news247

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ & Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ !!!



Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ ο Ελεήμων, γεννήθηκε το 1193 στο ιστορικό Κάστρο της Θράκης, στο Διδυμότειχο. Καταγόταν από οικογένεια η οποία βρισκόταν κοντά στη βασιλική σύγκλητο, αφού ο παππούς του Κωνσταντίνος, ο Βατάτζης λεγόμενος, ήταν Στρατοπεδάρχης του βασιλέως Μανουήλ του Κομνηνού.Όταν κοιμήθηκαν οι γονείς του Ιωάννη, του άφησαν πολύ μεγάλη περιουσία, την οποία όμως ως σώφρων εκείνος, μοίρασε στους φτωχούς, καθώς και σε αφιερώματα στους Ιερούς Ναούς και τις Εκκλησίες, διότι “μακάριοι οι αγαπώντες την ευπρέπειαν του οίκου Σου”…

Στη συνέχεια ο Ιωάννης, μια που η Κωνσταντινούπολη ήταν στα χέρια των Φράγκων, κατευθύνθηκε στο Νύμφαιο της Βιθυνίας, όπου και ήταν η έδρα της αυτοκρατορίας μας, αφού από το 1204 ο Πόλη είχε αλωθεί και κατακυριευθεί με δόλο από τους “Σταυροφόρους” και νέος αυτοκράτωρ είχε ανακηρυχθεί στη Νίκαια της Βιθυνίας ο ευσεβέστατος Θεόδωρος Λάσκαρης, ο ποιητής της Μεγάλης Παράκλησης στην Παναγιά, την οποία και ψάλλουμε εναλλάξ με την Μικρή, κάθε ημέρα, από την 1η έως τις 15 Αυγούστου!
Εκεί κατέφυγε λοιπόν ο Ιωάννης, για να βρει ένα θείο από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν Ιερεύς στα ανάκτορα του Θεοδώρου Λάσκαρη. Έτσι, γνωρίστηκε με τον καλό βασιλέα, αλλά ούτε στιγμή δεν υπερηφανεύτηκε για εκείνη τη συναναστροφή του, αλλά εξακολούθησε να είναι φιλικός και ταπεινός με όλους, ευπρόσιτος, πράος, άκακος, γαλήνιος, σεμνός και πάντα ήρεμος στο διάλογο. Έτσι, με όλα αυτά τα χαρίσματα, ήταν αξιαγάπητος τόσο, που η αρετή του έλαμψε μπροστά στα μάτια του Αυτοκράτορα Θεοδώρου, ο οποίος και του έδωσε ως σύζυγο τη θυγατέρα του Ειρήνη. Για να τη λάβει όμως γυναίκα του, χρειάστηκε να μονομαχήσει με το Λατίνο Κόραδο, που καυχιόταν για τη δύναμή του! Όμως ο Ιωάννης Βατάτζης τον νίκησε, λέγοντας “Κύριε Ιησού Χριστέ, βοήθει μοι”, σαν δεύτερος Νέστορας!
ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΝΙΚΑΙΑΣ
Όταν ο βασιλιάς-υμνογράφος του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα κοιμήθηκε, ανέλαβε την Αυτοκρατορία ο ίδιος στα 1222 μ.Χ., ως Ιωάννης Γ’ Δούκας Βατάτζης. Και από τότε έδειξε για μια ακόμη φορά, πόσο σοφή ήταν η εκλογή του Θεόδωρου. Έγινε λοιπόν από τότε ο Ιωάννης, ο προστάτης των αδικουμένων, ο δικαιότατος κριτής, η πηγή η αστείρευτη της ελεημοσύνης, τόσο, που του δόθηκε το προσωνύμιο Ελεήμων!!!
Ήταν ακόμη ευσεβής και πιστός στην Ορθοδοξία βασιλεύς και όχι μόνο έδειξε, αλλά και κατάφερε με το ζήλο του να βαπτιστούν Χριστιανοί όλοι οι Ιουδαίοι της επικράτειάς του!!!
Επίσης, προσπάθησε τα μέγιστα, να γίνει η επανΕνωση των Εκκλησιών, δηλαδή να αναγνωρίσει η Δύση το ορθό Δόγμα. Κατάφερε μάλιστα να αποσταλούν πρέσβεις από τον Πάπα Γρηγόριο Θ’ και να αρχίσει διάλογος, προεξάρχοντος από τη δική μας πλευρά του τότε Πατριάρχου Γερμανού του νέου. Ο Ιωάννης θα κατάφερνε τότε το ευχόμενο, αλλά δυστυχώς οι Δυτικοί δεν θέλησαν στο τέλος να αφαιρέσουν την αντιορθόδοξη προσθήκη από το Σύμβολο της Ορθής Πίστεως, δηλαδή το “και εκ του Υιού εκπορευόμενον”…
Ο Βατάτζης, υπήρξε ο προστάτης και συμπαραστάτης της αγροτικής και αστικής τάξης και επιδίωκε διαρκώς την άνοδο του βιοτικού επιπέδου κυρίως των γεωργών και κτηνοτρόφων, αφού για να τους βοηθήσει έκανε μεγάλη απογραφή (κάτι σαν Εθνικό Κτηματολόγιο) και επίταξε κατόπιν τεμάχια γης από τους μεγαλοκτήμονες και τους αριστοκράτες και τα διένειμε σε όλους τους φτωχούς υπηκόους του, ώστε να ζουν άνετα και ανθρώπινα!!! Στάθηκε αληθινός “πατέρας των Ελλήνων”, πατάσσοντας με κάθε τρόπο την εκμετάλλευση του λαού, νιώθοντας κάθε λεπτό όχι σαν απλός βασιλιάς, αλλά ως ταγμένος από το Θεό να βοηθάει το λαό του και τους αδικουμένους! Έλαβε ακόμη και μέτρα οικονομίας τέτοια, που απαγόρευαν τη σπατάλη του ιδιωτικού πλούτου, ενώ ίδρυσε φιλανθρωπικούς και ευκτήριους οίκους, πτωχοκομεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, βιβλιοθήκες, έχτισε Ναούς και βοήθησε αποφασιστικά τα Μοναστήρια μας.
Μάλιστα τέτοια ήταν η πολιτική ποιότητά του, που όταν κάποτε συνάντησε το γιο του Θεόδωρο στο κυνήγι να φορά πολυτελή ρούχα, αρνήθηκε να τον χαιρετήσει! Και όταν το παιδί του τον ρώτησε σε τι είχε σφάλει, ο Ιωάννης απάντησε ότι εκείνα τα μεταξωτά και χρυσούφαντα που φορούσε ο γιος του ήταν από το αίμα του λαού του και πως θα έπρεπε να ξέρει ότι κάθε έξοδο, πρέπει να γίνεται για τον λαό, διότι ο πλούτος των βασιλέων, στο λαό ανήκει!!!
Η πίστη του στο Θεό ήταν πολύ μεγάλη και τον βοήθησε αποφασιστικά σε κάθε του βήμα, όπως και τότε που χρειάστηκε να μονομαχήσει με τον σκληρό Αζατίνη, Σουλτάνο του Ικονίου, που συχνά πυκνά λεηλατούσε τις πόλεις μας που ήταν κοντά στον ποταμό Μαίανδρο. Άκουσε τότε νοερά θεία φωνή, που του έλεγε:
“Ο σταυρωθείς εγήγερται, ο μεγάλαυχος πέπτωκεν, ο καταπεσών και συντριβείς ανώρθωται” και πήρε ευθύς τέτοια δύναμη, ώστε όρμησε και κατανίκησε τον τρομερό Σουλτάνο!!!
Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ
Ποτέ ο Ιωάννης Βατάτζης δεν έβγαζε από το νου του το μεγάλο ποθούμενο, την ανάκτηση της Κωνσταντινουπόλεως και την ανασύσταση της Ελληνοχριστιανικής Αυτοκρατορίας. Γι’ αυτό εργάστηκε και προς την κατεύθυνση αυτή με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Σώφρων, συνετός και προνοητικός στην πολιτική του, αν και είχε εκλέξει ικανότατους στρατηγούς, επιδίωκε την αποφυγή των μαχών. Γνώριζε να μην αναλαμβάνει τίποτε πριν το προπαρασκευάσει κατάλληλα, ενώ είχε βαθιά ευσέβεια και έδειχνε σεβασμό και στον πιο απλοϊκό μοναχό. Ο λαός τον αγαπούσε και η Εκκλησία προσευχόταν με χαρά για αυτόν! Και εκείνος, ακόμη πιο πολύ προχωρούσε προς τον ιερό σκοπό της πατρίδας.
Νίκησε τους Λατίνους που κρατούσαν όμως ακόμα σκλαβωμένη την Πόλη και τους επέβαλε τη συνθήκη του 1225, με την οποία κατελάμβανε όλα τα Μικρασιατικά εδάφη, εκτός από αυτά που ήταν κοντά στη Νικομήδεια και απέναντι από την Κωνσταντινούπολη.
Κατασκεύασε κατόπι ισχυρό στόλο και ελευθέρωσε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κω και άλλα νησιά του Ελληνικού Αρχιπελάγους, υπολογίζοντας σωστά ότι κουμάντο στο Αιγαίο κάνει όποιος έχει στόλο και άρα οι Λατίνοι χωρίς πολεμικά πλοία και βάσεις, δεν θα κρατούσαν για πολύ ακόμη τη Θεοφύλακτη. Έπιασε λοιπόν και τα Στενά της Έλλης (Ελλήσποντος) και επιχείρησε τις πρώτες επιθέσεις στα περίχωρα της Βασιλίδας, πετυχαίνοντας στα 1225 να απελευθερώσει τη στρατηγικά σημαντική Αδριανούπολη! Ο δρόμος πια για την Πόλη του Κωνσταντίνου ήταν ανοιχτός!
Στα ανατολικά προελαύνουν εκείνο τον καιρό οι Μογγόλοι, που νικούν το Σουλτάνο του Ικονίου, ο οποίος αναγκάζεται να ζητήσει συνθήκη με τη Νίκαια, παύοντας προς το παρόν να αποτελεί κίνδυνο, λύνοντας τα χέρια του Βατάτζη, που κατατροπώνει τώρα και τους Βουλγάρους στα 1246 και ελευθερώνει το κομμάτι Αξιός – Έβρος ποταμός, ενώ οι καμπάνες κοντεύουν να σπάσουν από τη χαρά τους όταν ο Ιωάννης Βατάτζης, ο Άγιος Βασιλιάς, μπαίνει με συγκίνηση στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, στην Πόλη του Αγίου Δημητρίου, στη Συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη, τον Δεκέμβριο της ίδιας ευλογημένης χρονιάς!
Όμως, η καλή του σύντροφος, η Ειρήνη Λάσκαρι, κλείνει για πάντα τα μάτια της και κείνος θα κρατήσει για πάντα μέσα του ανεξίτηλη τη γλυκιά μνήμη της. Όμως ξέρει πως ο εαυτός του δεν του ανήκει, αλλά αξίζει να το κάνει κάθε μέρα θυσία για το λαό του και την πατρίδα! Έτσι ο Ιωάννης, έχοντας αναπτύξει μια φιλία με το Γερμανό αυτοκράτορα Φρειδερίκο Β’, δέχεται να γίνει ο γάμος του με την κόρη του Φρειδερίκου Κωνσταντία, ως επισφράγηση μιας πανίσχυρης συμμαχίας, που θα τρομάξει την Ευρώπη και ιδίως τους Λατίνους, που πιέζονται τώρα πανταχόθεν.
Αλλά, ενώ ο Ιωάννης Βατάτζης έφτιαξε ένα πανίσχυρο κράτος από τις στάχτες του Βυζαντίου και είχε σφίξει ασφυκτικά τον κλοιό γύρω από την Κωνσταντινούπολη, στις 4 Νοεμβρίου του 1254 αφήνει την τελευταία πνοή του, επάνω στο δρόμο για το όνειρο, επάνω στο δρόμο για το καθήκον, την Πίστη του Θεού, το Χρέος για την Πατρίδα, την Αγάπη για το λαό…

Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Το τίμιο σώμα του ευσεβεστάτου, δίκαιου, γενναίου και ελεήμονος βασιλέα, ενταφιάστηκε σε ένα Μοναστήρι που είχε κτίσει ο ίδιος και το είχε ονομάσει Σώσανδρα, ενώ αργότερα δια θαυμαστής αποκαλύψεως ο ίδιος ο Ιωάννης, ζήτησε να μετακομισθεί το λείψανό του στη Μαγνησία (της Μικράς Ασίας). Όταν όμως πήγαν να ανοίξουν τον τάφο για να εκτελέσουν τη μετακομιδή, αντί να βγει η γνωστή δυσωδία, μια γλυκιά ευδία απλώθηκε τριγύρω, σαν να είχε ανθίσει απότομα κήπος αρωματικός! Αλλά δεν ήταν μονάχα αυτό.
Ο νεκρός φαινόταν σαν να κάθεται επί βασιλικού θρόνου, χωρίς να έχει καμιά μελανότητα, καμιά δυσωδία, κανένα απολύτως σημείο που να φανέρωνε πως ήταν νεκρός!!! ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ήταν μέσα στον τάφο και το χρώμα του σώματός του ήταν όπως κάθε φυσιολογικού εν ζωή ανθρώπου! Έμοιαζε πραγματικά σαν ένας ολοζώντανος, αλλά ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ!!! Και μάλιστα και αυτά ακόμη τα ρούχα του επίσης είχαν διατηρηθεί επί επτά χρόνια αδιάφθορα και έμοιαζαν σαν να είχαν μόλις ραφθεί!!! Γιατί έτσι αντιδοξάζει ο Θεός εκείνους που Τον δοξάζουν στη γη!
Μάλιστα από τότε το τίμιο λείψανο του Αγίου βασιλέως Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος έδωσε πάμπολλα θαύματα, γιατρεύοντας θαυματουργικά Χάρητι Θεού ασθένειες, διώκοντας δαίμονες και θεραπεύοντας ένα σωρό πάθη, με την κατοικούσα εν αυτώ Χάρη του Αγίου Πνεύματος!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ
Αναφέρεται -όπως σημειώνεται σε ημερολόγιο που εξέδωσε το 2001 η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου- ότι μέχρι το 1992 “η μνήμη του αυτοκράτορα Ιωάννου του Ελεήμονος ετιμάτο κάθε χρόνοστην εκκλησία της Μαγνησίας, την οποία έκτισε ο ίδιος και στην οποία βρήκε την τελευταία ανάπαυσή του, καθώς και στο Νυμφαίον, την αγαπημένη του κατοικία” (Οστρογκόρσκυ).
Όμως τι απέγινε ο Ναός εκείνος; Τι απέγινε το άφθαρτο λείψανο του “Μαρμαρωμένου Βασιλιά”; Τι σχέση έχει με το “θρύλο” και ποια με τις προφητείες για ανάκτηση της Πόλης, που τόσο και ο ίδιος είχε πασχίσει;
***
ΣΗΜΕΡΑ, η μνήμη του Αγίου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος, τιμάται και εορτάζεται στο βυζαντινό Διδυμότειχο, επάνω στην Εκκλησιά του Χριστού Σωτήρα του κάστρου, όπου και υπάρχει σαν θησαυρός η φορητή εικόνα του Αγίου, δημιούργημα της λαϊκής τέχνης του 1958, που πάνω της έχει γραμμένο και το Απολυτίκιό του:
“ Τον λαμπρόν Βασιλέα και των πιστών μέγα καύχημα και των νυμφαίων το κλέος, Ιωάννην τιμήσωμεν, εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς, την μνήμην επιτελούντες αυτού, συμφώνως ανακράζοντες. Δόξα τω σε Δοξάσαντι, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα των ενεργούντι δια σου πάσιν ιάματα”
Πηγή κειμένου:

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ !!! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΔΕΣ !!!


Μέχρι και ποιός πέταξε τα σκουπίδια θα γνωρίζουν! Χάνει η λέξη ‘σκλαβιά’ το νόημα της!

 Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή ανάγνωσης RFID. Η Ολλανδία εξαπολύει τους ευφυής κάδους που απαιτούν την ταυτότητα πριν να δεχτούν σκουπίδια, και αφήνουν το φορτηγό να ξέρει πότε πρέπει να εκκενωθούν, δείχνοντας προς την ημέρα που όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε για τα πράγματα που πετάμε.
Συνολικά 6.000 έξυπνα δοχεία έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Ολλανδία, η περιβαλλοντική διαχείριση των πόρων δεξαμενών έχει υπολογίσει ότι ακριβώς μια από τις σχετικές πόλεις (Γκρόνινγκεν) σώθηκε £72,000 κατά το πρώτο έτος της ανάπτυξής της, καθώς και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 18 τοις εκατό , αν και το Συμβούλιο φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο στη μείωση των κλοπών των κάδων.
Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή ανάγνωσης RFID στο καπάκι, και θα ανοίξει μόνο όταν παρουσιάζεται κάποια ταυτότητα. Η ποσότητα σκουπιδιών χρησιμοποιείται έπειτα για να υπολογίσει το λογαριασμό του πελάτη, αλλά τα πράγματα που πηγαίνουν στο σωρό ανακύκλωσης είναι ελεύθερα - έτσι το σχέδιο οδηγεί στην ανακύκλωση. Τα δοχεία ξέρουν επίσης πόσα σκουπίδια έχουν πεταχτεί, έτσι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο τηλέφωνό τους για να καλέσουν επάνω ένα φορτηγό πέρα από το δίκτυο GPRS της Vodafone όταν είναι πλήρη.
Η Vodafone και η διαχείριση των αποβλήτων που εφάρμοσαν το σύστημα, δίνουν έμφαση στην αποταμίευση άνθρακα και τα πράσινα πιστοποιητικά, αλλά το συμβούλιο ενδιαφέρεται για τη μειωμένη κλοπή, και τη δυνατότητα να αποφύγει στα κενά ανεπίσημα δοχεία που πολλαπλασιάζονταν σε ολόκληρη την πόλη.
eleftheroiellines.blogspot.gr

'' ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ '' ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΒΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΟ VIOTIASHOP ( 44η ΕΚΠΟΜΠΗ 27-12-2012 ) !!!


'' ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ''
44η ΕΚΠΟΜΠΗ 27-12-2012
                                                      

'' ΒΟΜΒΕΣ" ΦΩΣΚΟΛΟΥ : ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ "ΘΑΒΟΥΝ" ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!



Για τεράστια οικονομικά συμφέροντα που "θάβουν" στην κυριολεξία κάθε προσπάθεια για εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, έκανε λόγο ο Αντώνης Φώσκολος, στο πλαίσιο της διημερίδας που πραγματοποιείται στην Κρήτη, με θέμα την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

2013 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΥΗΜΕΡΙΑ !!! ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ '' DIMOPOULOS '' FASHION STORES ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 38Α ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!


Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 2013 ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ !!!


Πως θα διαμορφωθούν οι μισθοί στα Ειδικά Μισθολόγια (ΠΙΝΑΚΕΣ)

 Μαχαίρι σε όλα τα επιδόματα  Καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας 
Μειώσεις στους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων, που φτάνουν ακόμη και στο 50%, έρχονται από 1.1.2013. Χαμένοι είναι κυρίως οι υπάλληλοι των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ, ενώ ιδιαίτερα επώδυνες είναι και... γι' αυτούς που υπάγονται στο καθεστώς των ειδικών μισθολογίων (γιατροί, δικαστικοί, ένστολοι και πανεπιστημιακοί).

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα γίνει υπολογισμός των αποδοχών που θα προκύψουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 και σύγκριση των αποδοχών με αυτές της 31ης Δεκεμβρίου 2012. Εάν προκύπτει μείωση αποδοχών που υπερβαίνει το 25%, τότε το 25% περικόπτεται άμεσα από την 1η Ιανουαρίου 2013 και η τυχόν προκύπτουσα υπερβάλλουσα μείωση εξακολουθεί να καταβάλλεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016. Έστω ότι στις 31/12/2012 υπάλληλος θα λαμβάνει σύνολο αποδοχών ύψους 2.100 ευρώ. Πλέον, οι αποδοχές του πρέπει να διαμορφωθούν στο ποσό των 1.700 ευρώ. Επειδή το ύψος της μείωσης που πρέπει να εφαρμοστεί είναι μικρότερο από 25%, οι αποδοχές προσαρμόζονται αυτόματα από την 1/1/2013 στο ποσό των 1.700 ευρώ.

Έστω ότι ο υπάλληλος του προηγούμενου παραδείγματος πρέπει να λάβει 1.300 ευρώ με την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο. Η μείωση που πρέπει να διενεργηθεί στις αποδοχές του ανέρχεται στο 38,1%. Συνεπώς, στον υπάλληλο αυτό θα εφαρμοστεί μείωση 25% (ποσό 525 ευρώ), και θα του χορηγείται υπερβάλλουσα μείωση ύψους 275 ευρώ, η οποία θα εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος μέχρι τις 31/12/2016. Επισημαίνεται ότι το προσωπικό της περίπτωσης αυτής δεν μπορεί να λάβει τα επιδόματα όσο ισχύει η αναστολή τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο καταργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, ή ρήτρα ή όρο συλλογικής σύμβασης εργασίας, διαιτητική απόφαση ή με ατομική σύμβαση εργασίας ή συμφωνία, για λειτουργούς, υπαλλήλους και μισθωτούς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ συμπεριλαμβανομένων και των ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, καθώς και για τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος. Ωστόσο, το Δώρο Χριστουγέννων για το 2012 θα καταβληθεί κανονικά. Ακόμη, ορίζεται ότι από τις 31 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, αναστέλλεται, για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ η χορήγηση του Κίνητρου Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η εφαρμογή της σταδιακής κατάργησης της υπερβάλλουσας μείωσης στους μισθούς του Δημοσίου.

Έτσι, η υπερβάλλουσα μείωση εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ύψος που αυτή είχε διαμορφωθεί κατά την 31-10-2012. Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2013 και για τους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ και των ΔΕΚΟ. Συνεπώς την 1η Νοεμβρίου 2012 θα πρέπει να περικοπεί το 1/3 της τυχόν υπάρχουσας υπερβάλλουσας διαφοράς που καταβάλλεται στους υπαλλήλους των ανωτέρω προσώπων.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια, κατά το χρονικό διάστημα από 1-7-2011 έως 31-7-2012, οι αρμόδιες Υπηρεσίες τους θα εκδώσουν τις τυχόν απαιτούμενες διοικητικές πράξεις χορήγησης επιπλέον ποσοστού στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας και μισθολογικών προαγωγών, χωρίς δικαίωμα λήψης αναδρομικών διαφορών αποδοχών ενέργειας νια το εν λόγω χρονικό διάστημα

Δημοτικοί σύμβουλοι

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η αντιμισθία των προέδρων των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, η οποία αποσυνδέεται πλέον από αυτήν των δημάρχων και των περιφερειαρχών αντίστοιχα, μειώνεται, από την 1η Ιανουαρίου 2013 κατά 50% επί του ποσού που καταβάλλεται στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Ακόμη, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών Ποιότητας Ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών, δεν θα λαμβάνουν πλέον αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω Οργάνων.

Πώς διαμορφώνονται οι βασικοί μισθοί

 Ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα υπουργείου και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα ανέλθει στα 3.450 ευρώ. Το επίδομα θέσης ευθύνης που προβλέπεται από την ανωτέρω απόφαση παραμένει στο ποσό των 1.000 ευρώ και τα έξοδα παράστασης στα 300 ευρώ. Έτσι, ο γενικός γραμματέας υπουργείου θα λαμβάνει πλέον 4.750 ευρώ, ο περιφερειάρχης 4.275 ευρώ, ο αντιπεριφερειάρχης 3.206,25 ευρώ και ο δήμαρχος δήμου άνω 100.000 κατοίκων θα λαμβάνει 4.275 ευρώ.
 Από την 1η Αυγούστου 2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός του πρωτοδίκη καθορίζεται σε 1.778 ευρώ. Με βάση το βασικό αυτό μισθό, ο πρόεδρος ΣτΕ, ο πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (Α.Π.), ο πρόεδρος του Ε.Σ., ο γενικός επίτροπος της Επικρατείας του Ε.Σ., ο γενικός επίτροπος της Επικρατείας των ΤΔΔ θα λαμβάνουν 3.023 ευρώ. Επίσης, το ανώτατο όριο των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών διαμορφώνεται στο ποσό των 6.138,80 ευρώ.
 Από την 1η Αυγούστου 2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός του λέκτορα, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των βασικών μισθών των λοιπών μελών ΔΕΠ των πανεπιστημίων, καθορίζεται σε 1.065 ευρώ. Με βάση το βασικό αυτό μισθό, ο καθηγητής πανεπιστημίου θα λαμβάνει 1.459 ευρώ.
 Από την 1η Αυγούστου 2012 ο ειδικευόμενος ιατρός του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) θα λαμβάνει 1.007 ευρώ το μήνα. Το ανώτατο όριο των αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ διαμορφώνεται από 1-8-2012 στο ποσό των 4.536,31 ευρώ.
 Από την 1η Αυγούστου 2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός του ακολούθου πρεσβείας, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των βασικών μισθών των λοιπών βαθμών της ιεραρχίας των υπαλλήλων του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών, καθορίζεται σε 1.061 ευρώ. Με βάση το βασικό αυτό μισθό, ο πρέσβης θα έχει βασικό μισθό 1.899 ευρώ.
 Από την 1η Αυγούστου 2012 ο μηνιαίος βασικός μισθός του βαθμού του ανθυπολοχαγού, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού των βασικών μισθών των μόνιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού, καθορίζεται σε 875 ευρώ. Με βάση το βασικό αυτό μισθό, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ) θα λαμβάνει βασικό μισθό 1.873 ευρώ.

Επίδομα διδακτικής προετοιμασίας

Το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας, το επίδομα βιβλιοθήκης και το ειδικό ερευνητικό επίδομα που χορηγούνται στους καθηγητές της ΕΣΔΥ, από 1-8-2012 καθορίζονται μηνιαίως σε 380 ευρώ, 260 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας, το επίδομα βιβλιοθήκης και το ειδικό ερευνητικό επίδομα, που χορηγούνται στους επιμελητές και επιστημονικούς συνεργάτες της ΕΣΔΥ με διδακτορικό, καθώς και στο λοιπό διδακτικό προσωπικό με διδακτορικό, από 1-8-2012 καθορίζονται μηνιαίως σε 300 ευρώ, 120 ευρώ και 180 ευρώ αντίστοιχα. Επιπλέον, το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας, το επίδομα βιβλιοθήκης και το ειδικό ερευνητικό επίδομα, που χορηγούνται στους επιμελητές και επιστημονικούς συνεργάτες της ΕΣΔΥ χωρίς διδακτορικό, από 1-8-2012 καθορίζονται μηνιαίως σε 120 ευρώ, 100 ευρώ και 150 ευρώ αντίστοιχα.

Επίδομα εξομάλυνσης

Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών καθορίζεται στο ποσό των 100 ευρώ για όλους τους στρατιωτικούς. Για τους εγγάμους χωρίς τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογενείας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ανωτέρω ποσό ορίζεται σε 150 ευρώ. Για εγγάμους ή διαζευγμένους ή σε διάσταση ή σε χηρεία ή αγάμους οι οποίοι έχουν τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος αυτού ορίζεται σε 200 ευρώ. Σε περίπτωση συζύγων που αμείβονται και οι δύο με τις διατάξεις των άρθρων 50 και 51 του ν. 3205/2003, τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας (τέκνα) λαμβάνονται υπόψη μόνο για τον έναν εξ αυτών. Στη βάση υπολογισμού των μηνιαίων αποδοχών των μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των εφέδρων και των δοκίμων εφέδρων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το επίδομα εξομάλυνσης ορίζεται σε 100 ευρώ.

Έξοδα παράστασης

Την 1η Ιανουαρίου 2013 οι αποδοχές, οι αποζημιώσεις, τα έξοδα παράστασης και οι πάσης φύσεως αμοιβές των διοικητών, υποδιοικητών, των προέδρων, αντιπροέδρων, διευθυνόντων συμβούλων, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των ιδρυμάτων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των δήμων και των Περιφερειών, καθώς και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου αυτών, συμπεριλαμβανομένων των Συνδέσμων των ΟΤΑ, μειώνονται κατά 50%. Στην περίπτωση των διοικητών, υποδιοικητών, των προέδρων, αντιπροέδρων, διευθυνόντων συμβούλων, καθώς και των μελών του διοικητικού συμβουλίου των υπολοίπων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου οι αποδοχές, οι αποζημιώσεις, τα έξοδα παράστασης και οι αμοιβές εν γένει, μειώνονται κατά 20%. Το ανώτατο, δε, όριο αποδοχών ανέρχεται στο ποσό των 4.750 ευρώ μηνιαίως και οι πάσης φύσεως αποδοχές και αμοιβές δεν μπορούν, πλέον, να υπερβαίνουν το ως άνω ποσό, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Το ανωτέρω όριο δύναται να αυξάνεται μέχρι των μηνιαίων αποδοχών του πρωθυπουργού (από 1-9-2012 ύψους 5.780,6 ευρώ), με αιτιολογημένη απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 παύουν να ισχύουν όλες οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καθώς και όλες οι διατάξεις νόμων, οι υπουργικές, κανονιστικές εν γένει ή διαιτητικές αποφάσεις, καθώς και οι αποφάσεις των Οργάνων διοίκησης κ.λπ., κατά το μέρος που ρυθμίζουν τις αποδοχές του προσωπικού των παραπάνω Νομικών Προσώπων.

Χρονοεπίδομα

Βάσει της εγκυκλίου το χρονοεπίδομα που προβλέπεται για τους δικηγόρους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ με σχέση έμμισθης εντολής, καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2013, ενώ καταργείται και η προβλεπόμενη προσαύξηση αποδοχών σε όσους υπαλλήλους χορηγείται άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης στο εσωτερικό, από την ημερομηνία αυτή. Στους υπαλλήλους που χορηγείται άδεια για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο εξωτερικό, για τον υπολογισμό της προσαύξησης λαμβάνεται υπόψη μόνο ο βασικός μισθός.
  

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ:



(ΒΡΑΔΥΝΗ 24/12/2012 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΛΕΙΔΑΡΑ) staratalogia.blogspot.gr