Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΣΣΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑΤΣΟ ΣΚΟΚΟ !!!


«ΜΑΓΕΨΕ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΝΑΤΣΟ

Σκόκο α λα Μαραντόνα - Μέσι! (vids)

Σκόκο α λα Μαραντόνα - Μέσι! (vids)
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΟΘΑΝΟ
21 γκολ 26 ματς. Δεν είναι η επίδοση του Λιονέλ Μέσι, του Κριστιάνο Ρονάλντο ή του Ρανταμέλ Φαλκάο, αλλά του… Νάτσο Σκόκο! Ο πρώην άσος της ΑΕΚ συνεχίζει τα «όργια» του στην Αργεντινή με τη Νιούελς Ολντ Μπόις και στο ρεπερτόριό του, πρόσθεσε και ένα γκολ που (ξεπερνώντας τις διαφορές, βεβαίως) μοιάζει με τα ιστορικά του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία (1986) και του Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Χετάφε (2005)!
Ο «καυτός» Νάτσο πέτυχε δύο καταπληκτικά τέρματα στο 3-1 της «Νουλς» επί της Ντεπορτίβο Λάρα από τη Βενεζουέλα, μια νίκη που έφερε την ομάδα του μια ανάσα από την πρόκριση στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πλέον χρειάζεται μια ισοπαλία στην έδρα της πρωτοπόρου του έβδομου ομίλου, Ολίμπια Ασουνσιόν, στις 12 του μηνός, για να συνεχίσει στις νοκ άουτ φάσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νοτίου Αμερικής.
Ο Νάτσο, λοιπόν, πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο γκολ της ομάδας του, προκαλώντας το παραλήρημα στο γήπεδο «Μαρσέλο Μπιέλσα», το οποίο βρήκε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που επανέφερε τη Νιούελς στο προσκήνιο και την έφτασε να διεκδικεί μέχρι τέλους το πρωτάθλημα «Ινισιάλ» (το παλιό «Απερτούρα») ενώ, μετά από εφτά αγωνιστικές, την έχει δεύτερη στο «Φινάλ» (πρώην «Κλαουσούρα»), έναν βαθμό μακριά από την πρωτοπόρο Λανούς.
Το γκολ – ποίημα του Σκόκο…
…και αυτά των Μαραντόνα – Μέσι!
Εσπασε ρεκόρ 20 ετών!
Με τα δύο γκολ του, ο Σκόκο έφτασε συνολικά τα οκτώ με τη φανέλα της Νιούελς στο Κόπα Λιμπερταδόρες (τέσσερα στη φετινή διοργάνωση και άλλα τόσα το 2005), επίδοση με την οποία έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας στον θεσμό, ξεπερνώντας τον Παραγουανό Αλφρέδο Μεντόσα, ο οποίος είχε έξι από το 1993.
Ρεκόρ είκοσι ετών, λοιπόν, κατέρριψε 27χρονος επιθετικός, ο οποίος κράτησε χαμηλούς τόνους παρά τα… όργιά του. «Είναι τιμητικό το ρεκόρ, αλλά το σημαντικό είναι το Κόπα Λιμπερταδόρες. Αν τύχει να συνεχίζω να σκοράρω, ας είναι για να βοηθήσω την ομάδα» δήλωσε ο Σκόκο, ο οποίος αντιμετωπίζει με ηρεμία τις… κραυγές των φίλων της ομάδας του (και όχι μόνο) για περισσότερες ευκαιρίες στην Εθνική Αργεντινής.
«Εγώ είμαι πάντα έτοιμος και προσπαθώ να τα δίνω όλα για την ομάδα, ώστε αν μου δοθεί η ευκαιρία, να προσπαθήσω να την εκμεταλλευτώ» πρόσθεσε σχετικά ο Νάτσο, το τελευταίο «σόου» του οποίου ξεκίνησε με το παρακάτω γκολ…
Πλασέ «μάγου»
«Ο Θεός σε έστειλε»!
Οι φίλοι της Νιούελς Ολντ Μπόις το έχουν ξεκάθαρο στο μυαλό τους: Ο Σκόκο πρέπει να κληθεί ΑΜΕΣΑ στην Εθνική Αργεντινής! «Σαμπέγια (σ.σ. ο ομοσπονδιακός προπονητής), βγάλε τον νεκρό τον Λαβέτσι και φώναξε τώρα τον Σκόκο» γράφει σε φόρα ένας οπαδός, με έναν άλλο να προσθέτει: «Ευχαριστώ Σκόκο, ο Θεός σε έστειλε»!
Και συνεχίζουμε με παρόμοια σχόλια: «Αυτός ο Σαμπέγια είναι τυφλός ή δεν θέλει να δει. Πρέπει να εκμεταλλευτεί την καλή φάση του Νάτσο. Με τον Μέσι μπροστά θα τα διαλύσει όλα» γράφει ένας (λίγο υπερβολικός;) φίλαθλος, ενώ στο σχόλιο ενός ότι «ο Σκόκο δεν φτάνει ούτε στις σόλες των παπουτσιών του Ιγουαΐν», λαμβάνει την εξής απάντηση: «Είναι ένας φορ περιοχής που κάνει πράγματα που ο Ιγουαΐν δεν θα κάνει στην ζωή του».
Ως επίλογο, ένα μεγαλύτερο, αλλά χαρακτηριστικό μήνυμα: «Νάτσο, δεν υπάρχουν επαρκή λόγια για να σε ευχαριστήσω που επέστρεψες στο σπίτι σου όταν σε χρειαζόμασταν. Είσαι ένα φαινόμενο και είμαι σίγουρος ότι θα είσαι στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το αξίζεις για το παιχνίδι σου και την ταπεινότητά σου. Εχεις πολλά… αυγά και ενώ περιμένεις, συνέχιζε να τα δίνεις όλα για το όνειρο που έχουμε όλοι οι «λεπροί» (σ.σ. παρατσούκλι των φίλων της Νιούελς). ΑΙΩΝΙΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ!»
Στην μοναδική παρουσία του με την «Αλμπισελέστε», πάντως, ο Σκόκο ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του στην (πάντα σημαντική) νίκη επί της Βραζιλίας, στο «Σούπερ Κλάσικο» της Νοτίου Αμερικής…
Ο Σκόκο «καθαρίζει» την Βραζιλία