Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ !!! ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ !!!

newworldorder-1
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Aμερικανού συγγραφέα Texe Marrs "Σόδομα και Γόμορρα", για τις μεθόδους που χρησιμοπούν οι παγκοσμιοποιητές, για την επίτευξη του σκοπού των, δηλαδή της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που μας ετοιμάζουν. Όπως θα διαπιστώσετε, αν και ο συγγραφέας αναφερόταν στις ΗΠΑ και στην κατάσταση που επιβάλλεται, θα δούμε ότι  πολλές από τις μεθόδους αυτές όχι μόνο κάτι μας θυμίζουν από τα δικά μας δεινά, αλλά έχουν εφαρμοσθεί  ήδη  σε μας και τις νοιώθουμε  στο πετσί μας και μάλιστα με πολύ οδυνηρό τρόπο.
Και εμείς; Αν και αργοπεθαίνουμε και εδώ είναι το δράμα για τον Ελληνικό λαό, δεν αντιδρούμε και ελπίζουμε ότι οι σφαγείς μας, τελικά  θα μας σώσουν: "μοιραίοι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα", όπως έγραφε στο ποίημά του "Οι Μοιραίοι"ο Βάρναλης, που μάλλον στην σημερινή κατάσταση και τους σημερινούς νεοέλληνες αναφερόταν. GBAL

 Σόδομα και Γόμορρα
Του Τexe Marrs*

1. Ασύδοτη μετανάστευση και αυξανόμενο κύμα εγκληματικότητας από τους λαθρομετανάστες.

2. Πτώχευση του κράτους και τεράστια υπερχρέωση.

3. Διάλυση των ταμείων κοινωνικών ασφαλίσεων, με τη δικαιολογία ότι κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε άχρηστες δαπάνες και σε κομπίνες.

4. Κακομεταχείριση και γενοκτονία των βετεράνων πολέμου. Τα περισσότερα νοσοκομεία βετεράνων είναι παγίδες θανάτου. Οι βετεράνοι έχουν κατώτερη ιατρική φροντίδα. Πολλοί πεθαίνουν από το σύνδρομο Agent Orange (του Βιετνάμ), την «ασθένεια του Περσικού Κόλπου» και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με εμπειρίες από την υπηρεσία τους.

5. Ανάθεση των θέσεων εργασίας που προορίζονται κανονικά για Αμερικανούς, σε ξένους από το Πακιστάν, την Ινδία, την Κίνα, το Μεξικό, την Ινδονησία και άλλες χώρες. Η μεταποιητική βάση της Αμερικής έχει σημειώσει ραγδαία μείωση και μεταφέρεται στο εξωτερικό.

6. Κατάληψη των κολλεγίων, των πανεπιστημίων και των δημόσιων σχολείων των ΗΠΑ από αλλοδαπούς φοιτητές.

7. Εταιρική παγκοσμιοποίηση. Οι αχόρταγες εταιρείες των ΗΠΑ, ως φορείς της παγκοσμιοποίησης, είναι αντεθνικές και εχθρικές προς τα αμερικανικά συμφέροντα.

8. Αξιοποίηση του στρατού των ΗΠΑ σε καθήκοντα παγκόσμιου μισθοφόρου. Οι Αμερικανοί αναγκάζονται να πληρώνουν για τους πολέμους που εξυπηρετούν την υπεράσπιση του Ισραήλ και να πεθαίνουν από αιτίες που δεν σχετίζονται με την άμυνα των ΗΠΑ.

9. Νόμοι για «εγκλήματα μίσους» (ή «αντιρατσιστικοί νόμοι»). Νέοι νόμοι (πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί των ΗΠΑ, καθώς και νόμοι των Ηνωμένων Εθνών) απαγορεύουν την ελευθερία του λόγου, την κριτική εναντίον του Ισραήλ και το κήρυγμα του χριστιανικού Ευαγγελίου.

10. Σεξουαλική βαρβαρότητα και απανθρωποποίηση, η οποία επιτυγχάνεται μέσω των τηλεοπτικών προγραμμάτων, των κινηματογραφικών έργων, των κινουμένων σχεδίων, των βιβλίων, των βιντεοπαιχνιδιών, της διαφήμισης, και άλλων μέσων, που προβάλλουν χυδαίες, σκληρές σεξουαλικές σκηνές.

11. Η ιδιωτική περιουσία κατάσχεται τακτικά (μέσω των οικονομικών κρίσεων) και οι χρήσεις της περιορίζονται με την προώθηση των σχεδίων των «προοδευτικών», «αριστερών» περιβαλλοντικών οργανώσεων της παγκοσμιοποίησης, όπως το σχέδιο «Aτζέντα 21».

12. Αθέμιτο και παράνομο φορολογικό σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται για να ληστεύει τους παραγωγούς και να μετατρέπει τους πολίτες σε δουλοπάροικους του κράτους.

13. Χειραγώγηση της υδροδότησης και σκηνοθετημένη έλλειψη νερού, η οποία χρησιμοποιείται αφ' ενός για να ανεβάσει τις τιμές του νερού και αφ' ετέρου να επιτύχει τον έλεγχο των πολιτών.

14. Διακρίσεις κατά της λευκής φυλής και του αμερικανικού πολιτισμού μέσω της προώθησης της «πολιτιστικής ομοιομορφίας» ή «πολυπολιτισμικότητας».

15. Ύπαρξη δύο πολιτικών κομμάτων, των οποίων οι πραγματικοί στόχοι είναι ταυτόσημοι και διεφθαρμένοι. Νοθευμένες εκλογές, οι οποίες οδηγούν σε ματαίωση της βούλησης του λαού.

16. Σατανικοποίηση της κοινωνίας, μέσω απόκρυφων επιρροών και συμβόλων στα μέσα ενημέρωσης, στη μουσική, στη διασκέδαση και τον αθλητισμό.

17. Ο ελεύθερος Τύπος αντικαθίσταται από οργανώσεις προπαγάνδας και από μέσα ενημέρωσης που δεν είναι παρά συνεργοί της ελίτ. Τα μέσα αυτά εργάζονται ασταμάτητα για να υπνωτίζουν ψυχολογικά, να μαγνητίζουν και να ελέγχουν τη σκέψη του πληθυσμού.

18. Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» χρησιμοποιείται ως πρόσχημα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αμερικανικής αντίληψης αστυνομικό κράτος και να αφαιρέσει τα συνταγματικά δικαιώματα των λαών.

19. Διαφημίζονται «κουλτούρες θανάτου». Εφαρμόζεται πλύση εγκεφάλου. Απευαισθητοποίηση των μαζών όσον αφορά στη μελλοντική μαζική γενοκτονία μέσω της άμβλωσης, της ευθανασίας, της νεκροφιλίας, του κανιβαλισμού και της προώθησης της αναλγησίας.

20. Προετοιμασία στρατοπέδων συγκέντρωσης για αντιστασιακούς και αντιφρονούντες. Σε πρώτη φάση θα προφασιστούν ότι δημιουργούνται για άλλους σκοπούς.

21. Εξευτελισμός και δυσφήμιση των θρησκειών. Ψευδοθρησκείες προωθούνται και εξαπλώνονται. Ο παραδοσιακός χριστιανισμός παρουσιάζεται ως «αντισημιτικός», «φανατικός» και «πολιτικά μη ορθός».

 Πηγή:http://kostasxan.blogspot.gr 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ !!! ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ , ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ !!! ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ !!! ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΥ'Ι'ΣΚΙ !!!

 
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ !!! ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ !!!

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Παγκοσμιοποίηση (που μας παραπέμπει σε Παγκόσμια Κυβέρνηση), παρατεταμένη οικονομική κρίση, Ενεργειακό πρόβλημα, υπερπληθυσμός, πείνα, υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, κατάργηση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, "περίεργοι" περιφερειακοί πόλεμοι, διαφθορά και ξεπεσμός των πολιτικών ηγεσιών, ιλιγγιώδης έξαρση της τεχνολογίας, η πτώση του Ανθρώπου και η ισοπέδωση των ηθικών αξιών και αρχών, μας παραπέμπουν ευθέως στα μεγάλα ερωτήματα του αιώνα:

Πάμε πράγματι σε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Θα επιβεβαιωθούν τα γραφόμενα απο τους Αγιους Πατέρες μας; 


Πριν απο λίγες μέρες, έπεσε στα χέρια μου μια καταπληκτική μελέτη-σπουδή, πάνω στα λεγόμενα "Μελλούμενα". Αυτά δηλαδή που προφήτεψε πρώτος ο Ιωάννης στην αριστουργηματική Αποκάλυψή του και ακολούθησαν (όσον αφορά την Χριστιανική Ορθοδοξία) οι Αγιοι Πατέρες Κοσμάς Αιτωλός (μεγαλομάρτυρας του Γένους, Διδάσκαλος και ισαπόστολος), Ιωσήφ Βατοπεδινός, Οσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης και φυσικά ο Μέγας Γέρων Οσιος Παίσιος. Τη μελέτη-σπουδή αυτή την υπογράφουν οι Ανθέμιος και Γιώργος Προεστός και πραγματικά αξίζει κάποιος να αφιερώσει ένα κομμάτι απ το χρόνο του και να τη δεί πιο διεξοδικά.

Οι συγγραφείς δείχνουν να έχουν ξεσκονίσει στη κυριολεξία ό,τι εσχατολογικό κείμενο υπάρχει στη Χριστιανική γραμματεία και Φιλοσοφία. Αυτό όμως δεν αρκούσε για να συμπληρωθεί το πάζλ. Επρεπε, αναγκαστικά, να παραπεμφθούν και σε προφητικά κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, όσο κι αν αυτό μας...ξενίζει κάπως. Βλέπετε, υπάρχει έντονη η αντιπάθεια και η έχθρα μεταξύ Εβραίων και Ελλήνων, ιδίως στις μέρες μας, που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, οι Εβραιοσιωνιστές είναι αυτοί οι οποίοι και προχωρούν με ταχείς ρυθμούς την λεγόμενη Παγκόσμια Κυβέρνηση, μέσα απο μια αλληλουχία γεγονότων και κοινονικοπολιτικών ανατροπών σε παγκόσμιο επίπεδο. Επομένως, επόμενο και φυσικό ήταν να αναζωπυρωθεί η παλαιά έχθρα μεταξύ των δύο εθνοτήτων, που κρατούν τα σκήπτρα των δύο μεγαλύτερων θρησκειών.

Πέρα όμως απο τις οποιεσδήποτε διαπιστώσεις, έχουμε ...αρκετούς λόγους να...ανησυχούμε, μιας και τα κείμενα αυτά που επεξεργάστηκαν οι δύο συγγραφείς, όντως μας προειδοποιούν οτι πρόκειται να ζήσουμε ιστορικές μέρες. 

Μέρες που θα φέρουν αλλαγές, τόσες και τέτοιες, που κυριολεκτικά θα αλλάξουν όλο το γεωπολιτικό και γεωκοινωνικό στάτους του πλανήτη. Κι αν μέχρι τώρα είδαμε να επαληθεύονται ορισμένα μόνο απο τα κομμάτια των προφητειών αυτών και επειδή ακριβώς επαληθεύτηκαν αυτά, δε μένει παρα να δούμε το...πώς τελειώνει το ..."έργο"!

Οπωσδήποτε, θα υπάρξουν και οι αντίλογοι. Οι οποίοι είναι και χρήσιμοι, αλλά και απαραίτητοι σε μια προσπάθεια να βγεί μια αξιοπρεπής άκρη σε όλο αυτό το μπερδεμένο κουβάρι των αποκαλύψεων που μας δίνει η Ορθοδοξία. Και το τονίζω αυτό, το "η Ορθοδοξία", μιας και κανένα άλλο χριστιανικό Δόγμα, δεν έδωσε ποτέ τέτοιας υφής και μεγαλωσύνης προσωπικότητες, που αναμφίβολα είχαν πάνω τους τη Θεία Χάρη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, μιας και όλα τα υπόλοιπα δόγματα, πηγάζουν μέσα απο τον - γεμάτο διαφθορά και πνευματικό σκοτάδι - καθολικισμό.

Αλλωστε, "τον Πάπα να καταράσθε, γιατί αυτός θα είναι η αιτία" είχε πεί ακόμη και ο ίδιος ο Πατρο-Κοσμάς και επειδή επρόκειτο για έναν απο τους πιο σοβαρούς ανθρώπους, δε μπορεί παρα να τον πάρουμε κι εμείς στα σοβαρά.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας να αναλύσουμε, με τη σημαντική βοήθεια των δύο αυτών αξιόλογων ανθρώπων και συγγραφέων, όλα εκείνα τα  "γραφτά" που θα μας δώσουν μια όσο το δυνατόν - πληρέστερη εικόνα για το τί μέλλει να δούμε και να ζήσουμε απο δώ και πέρα και να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το ΓΙΑΤΙ πρέπει να τα ζήσουμε και ΤΙ ΣΚΟΠΟΙ κρύβονται πίσω απ όλα αυτά.

Ενα κομμάτι, ένα μέρος αυτής της μελέτης, έχει αναρτηθεί σε μορφή βίντεο και σας το παρουσιάζουμε σήμερα. Ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, μέσα στο οποίο αναλύονται μέρος προς μέρος και πολλές φορές στίχος με στίχο οι Γραφές, με πρωτοστατούσα φυσικά την Αποκάλυψη.

Μέσα απο το αποκαλυπτικό του κείμενο, ο Ιωάννης καλύπτει σχεδόν στο σύνολό του όλο εκείνο το ταραχώδες χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει ΠΡΙΝ τον τελικό ερχομό του Ιησού ως Κριτή πλέον του κόσμου τούτου. Μέχρι τις μέρες μας, έχουν ήδη εκπληρωθεί πολλά σημεία του κειμένου. Σημεία όπως η επανίδρυση του κράτους του Ισραήλ (σημαντικότατο γεγονός και ουσιαστική ΑΦΕΤΗΡΙΑ όλων των μετέπειτα τρομακτικών γεγονότων), η ρίψη των δύο πυρηνικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, η Ευρωπαική Ενωση (το Θηρίο με τα εννέα κεφάλια και τα δέκα στέμματα), η τεχνολογική ιλιγγιώδης ανάπτυξη, η επίσης τρομακτική ανάπτυξη του τουρισμού, η παγκόσμια οικονομική κρίση και Υφεση, η πείνα κλπ κλπ. είναι γεγονότα που τα έζησε η ανθρωπότητα στο πρόσφατο παρελθόν και τα ζεί ιδίως σήμερα.

Σειρά έχουν οι Αγιοι Πατέρες μας, που μέσω της Θείας τους Φώτησης, ερμήνευσαν σωστά το θεόπνευστο αυτό εσχατολογικό κείμενο και μας το παρέθεσαν πολλάκις μέσα απο τα λόγια τους και τις λεγόμενες "προφητείες" τους. "Προφητείες" που σχεδόν οι μισές απο αυτές, έχουν ΗΔΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ.

Οι μελετητές λοιπόν Ανθέμιος και Γιώργος Προεστός, μας δίνουν τη δική τους ανάλυση, μια ανάλυση που συγκλονίζει και βάζει πάρα πολλά κομμάτια του πάζλ στη θέση τους. Σημαντικότατο σημείο αυτής της έρευνάς τους, είναι η κατάληξη του συμπεράσματός τους πως η ...ίδια η Αμερική, φαίνεται σαν να...μην υπάρχει απο ένα σημείο και μετά κατά τη διάρκεια της αλληλουχίας των γεγονότων. Δεν φαίνεται - κυρίως αυτό! - να συμμετέχει ΚΑΘΟΛΟΥ στον επερχόμενο 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Γιατί άραγε;

Η δική τους ερμηνεία στο πόνημα αυτό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να τη δούμε, μέσα απο το βίντεο που θα ακολουθήσει. Οπως επίσης, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η εκπληκτικά ακριβής ανάλυση για το πώς θα κινηθούν οι Δυνάμεις που θα λάβουν μέρος στον πόλεμο αυτόν, γιατί εν τέλει η Κωνσταντινούπολη θα δοθεί εκεί όπου και ανήκε πάντα, δηλ. στην Ελλάδα, ποιοί θα είναι οι σκοποί του πολέμου αυτού και ποιούς εν τέλει εξυπηρετεί ο πόλεμος αυτός (δηλαδή ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ) κλπ.

Η έρευνα αυτή δε, αποκτά συγκλονιστικό χαρακτήρα, όταν αναφέρεται στις προφητείες του Κοσμά Αιτωλού για την Ελλάδα και τη δοκιμασία που αυτή ΠΡΕΠΕΙ να περάσει μέσω της πείνας και της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής που υφίσταται. Ο Πατρο-Κοσμάς σε αφήνει...παντελώς άφωνο, με την καθαρότητα των λόγων του, μιας και αυτά που προείπε εκείνος πριν διακόσια περίπου χρόνια, σήμερα είναι απλώς ...Ιστορία! 

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος λοιπόν, θα είναι ένα γεγονός που θα ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ όσοι ζούμε αυτές τις μέρες. Και όσοι εν τέλει ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ αυτού του άγριου και πολύνεκρου πολέμου, θα δούμε ακόμη πιο ιστορικής σημασίας γεγονότα να ξετυλίγονται μπροστά μας. Εχουμε, έτσι κι αλλιώς, πάρει μια...αρκετά δυνατή δόση απο αυτά τα γεγονότα, μιας και σήμερα τα ζούμε τόσο έντονα, που πολλοί απο μας έχουν χάσει ήδη το...μέτρο της λογικής... Για τον Θεό όμως και τους σκοπούς Του, δεν υπάρχει η ανθρώπινη λογική, ο ποία έχει πολύ στενά όρια. Και επειδή τα γεγονότα είναι τόσο καταιγιστικά, η ανθρώπινη λογική δεν μπορεί να τα μετρήσει στη σωστή τους βάση, οπότε και...χάνεται μέσα σε αυτά...

Δείτε λοιπόν το βίντεο που ακολουθεί, κάντε το δικό σας "Ταξίδι στο Μέλλον" και...όποιος έχει ώτα ακούειν, ακουέτω...



ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΙΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/07/3os-pagosmios-polemos.html#ixzz2aYZc9ssK

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ !!! ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ !!!














Με την άδεια της οικογένειας Θεόδωρου Μάρρα από το Δ.Δ. Ακραιφνίου και σε συνεννόηση με την ενορία και την τοπική κοινότητα , δημοσιοποιούμε την περιπέτεια που περνάει ο μικρός Αλέξανδρος, ο οποίος πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών σε ελληνικό νοσοκομείο.
Ο δότης έχει βρεθεί όχι όμως και τα χρήματα για την νοσηλεία του παιδιού, τα οποία αδυνατεί να καταφέρει να τα εξασφαλίσει  η οικογένειά του! 

Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι εμείς  και ας προσφέρουμε ο,τι έχει ο καθένας δυνατότητα επικοινωνώντας με τον ίδιο τον πατέρα του μικρού Αλέξανδρου, κ. Θεόδωρο Μάρρα στο τηλέφωνο 6989 898904.

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ & ORCHOMENOS-PRESS

ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ !!! ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΟΙΑΖΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ !!!


Μαζί του και ο Ουκρανός Πρόεδρος Γιανούκοβιτς (τελευταία φωτογραφία).
Εκατομμύρια πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Πάτρα στη Ρωσία για τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1.025 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε για τη σπουδαιότητα και τη σημασία της Ορθοδοξίας στην ιστορία του ρωσικού λαού.
«Η Εκκλησία εκτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο για τη Ρωσία επειδή δημιουργεί συνθήκες για την ειρήνη και τη συμφιλίωση μεταξύ των θρησκειών, εθνών και λαών», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ρωσικό έθνος οφείλει ουσιαστικά τη δημιουργία του στην ορθόδοξη πίστη, καθώς, όπως ανέφερε «με την έλευση του χριστιανισμού, της ορθοδοξίας, άρχισε να δημιουργείται το ρωσικό έθνος και να δημιουργείται το ενωμένο ρωσικό κράτος».
Χρησιμοποιώντας μάλιστα την Ορθοδοξία ως κοινό τόπο, ο Πούτιν επιχείρησε να ενισχύσει τους μελλοντικούς δεσμούς της Ρωσίας με την Ουκρανία, όπου παραβρέθηκε με αφορμή την έλευση του Σταυρού του Αγίου Ανδρέα από την Πάτρα στο Κίεβο.
Στο Κίεβο, την πόλη που θεωρείται το λίκνο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού από εκεί ξεκίνησε ο εκχριστιανισμός των Ρώσων το 988 μ.Χ., όταν ο πρίγκιπας Βλαδίμηρος στα νερά του Δνείπερου ασπάστηκε τον χριστιανισμό, ο Πούτιν άφησε στην άκρη τα όσα χωρίζουν τις δύο χώρες και μίλησε για τη σημασία των πνευματικών και ιστορικών τους δεσμών.
«Είμαστε πνευματικοί κληρονόμοι των όσων συνέβησαν εδώ πριν από 1.025 χρόνια», τόνισε ο Πούτιν δίπλα στον Ουκρανό ομόλογό του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ !!! EXEI O ΘΕΟΣ !!!

.Όταν βρίσκεσαι σε κάποια δοκιμασία και την υποφέρεις ευχάριστα, πρόσεχε καλά να μη νικηθείς ποτέ από τον διάβολο ή από την αγάπη του εαυτού σου και επιθυμήσεις να ελευθερωθείς από αυτό.

Γιατί από αυτό θα πάθεις δυό μεγάλες ζημίες"η μία είναι, ότι αν και αυτή η επιθυμία προς το παρόν δεν θα σου στερήσει την αρετή της υπομονής, όμως σιγά σιγά θα σε φέρει στην κατάσταση της ανυπομονησίας"η άλλη είναι το ότι η υπομονή σου θα γίνη ελλιπής, αφού θα χάσεις τους μισθούς και τις αμοιβές τους οποίους δίνει ο Θεός, μόνον το διάστημα εκείνο το χρονικό, κατά το οποίο εσύ υποφέρεις.


Διότι, αν δεν επιθυμούσες εσύ την ελευθερία, αλλά σε όλες τις δοκιμασίες αφιέρωνες τον εαυτό σου στην θεϊκή αγαθότητα, αν και η δοκιμασία εκείνη που υπέφερες έμπρακτα, μπορεί να διαρκούσε μία ώρα ή και λιγότερο, παρ όλα αυτά ο Θεός μπορούσε να την θεωρήσει ως μία θεραπεία που διήρκεσε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γι αυτό σε όλα τα πράγματα πρέπει να κρατάς τις επιθυμίες σου μακριά από το δικό σου θέλημα, και να τις αντικρύζεις απλά όλες και καθαρά με μόνο τον αληθινό τους σκοπό, που είναι το θέλημα του Θεού. Έτσι με τον τρόπο αυτόν και αυτές θα είναι δίκαιες και ορθές, και εσύ σε κάθε αντίθετο συμβάν θα είσαι αναπαυμένος και θα μένεις ήσυχος.

Διότι, επειδή τίποτε δεν μπορεί να συμβεί χωρίς το θέλημα του Θεού, και συ δεν θέλεις τίποτε άλλο, παρά το θέλημα του Θεού, είναι φανερό ότι θα φθάσεις στο σημείο να θέλεις και να έχεις όλη σου την επιθυμία, όπου κι αν συμβεί σε κάθε καιρό.

Αυτό όμως που λέμε, ό,τι θέλει ο Θεός, δεν εννοείται για τις αμαρτίες τις δικές σου ή των άλλων, επειδή ο Θεός δεν τις θέλει, ούτε σύμφωνα με το προηγούμενό του θέλημα, ούτε με το επόμενο, όπως θεολογεί ο θείος Δαμασκηνός, αλλά εννοείται για κάθε παιδεία και τιμωρία που προέρχεται από τις αμαρτίες μας ή από κάτι άλλο.

Αυτή η δοκιμασία και η θλίψις, με το να ονομάζεται σταυρός, είναι τόσο αγαπητή στον Θεό, ώστε με αυτήν ευεργετεί μερικές φορές και αυτούς τους δικούς του και τους αγαπημένους του φίλους. Εκπληρώνεται ακόμη με αυτή το επόμενό του θέλημα, το οποίο είναι πάντοτε δίκαιο και ωφέλιμο για μας, κατά τον άγιο Δαμασκηνό (βλέπε και στο λθ΄ κεφάλαιο).

Εκείνο πάλι που λέω εδώ, να υπομένεις δηλαδή κάθε θλίψη και δοκιμασία, εννόησέ το για εκείνο που παραμένει σε μας και είναι αρεστό στον Θεό να το υποφέρουμε"δηλαδή αφού πρώτα χρησιμοποιήσουμε εκείνα τα μέσα που επιτρέπονται για να ελευθερωθούμε από αυτό, (όπως είναι η προσευχή και το να μη δίνουμε εμείς αιτία, το να μην μπούμε σε πειρασμό και άλλα παρόμοια)"

Ομως και αυτά τα μέσα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε όπως θέλει και όπως προστάσσει ο Θεός, που τα ώρισε για την υπηρεσία μας"δηλαδή, διότι αυτός θέλει έτσι να τα χρησιμοποιούμε και όχι σύμφωνα με την δική μας προσπάθεια και το δικό μας θέλημα, ούτε επειδή επιθυμούμε περισσότερο να ελευθερωθούμε από εκείνες τις ενοχλητικές καταστάσεις και δοκιμασίες, αλλά να τα χρησιμοποιούμε για υπηρεσία και ευαρέστηση του Θεού. 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ !!!


Μπορεί πολλοί να ξεφύσησαν από ανακούφιση, καθώς η προφητεία των Μάγιας σχετικά με το τέλος του κόσμου το 2012, διαψεύστηκε, όμως κορυφαίοι επιστήμονες ισχυρίζονται πως δεν θα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια…
Μια ομάδα μαθηματικών, φιλοσόφων και λοιπών επιστημόνων, υποστηρίζουν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η αυξανόμενη εξάρτηση της ανθρωπότητας από την τεχνολογία, θα οδηγήσει στον αφανισμό του είδους μας…

Η επιστημονική ομάδα εξέδωσε μελέτη, υπό τον τίτλο «Πρόληψη από τον κίνδυνο αφανισμού σαν Παγκόσμια Προτεραιότητα» (Existential Risk Prevention as Global Priority). Σύμφωνα με τη μελέτη των επιστημόνων του «Ινστιτούτου για το μέλλον της Ανθρωπότητας» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το ανθρώπινο είδος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με τον αφανισμό, στο -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον… Το τέλος θα μπορούσε να βρίσκεται λιγότερο από έναν αιώνα μακριά.

Όμως το σκηνικό του «τέλους» δεν θα είναι βγαλμένο από την Αποκάλυψη. Η επιστημονική ομάδα υποστηρίζει πως οι πιθανότητες να εξαφανιστούμε, εξαιτίας κάποιου μέγα-σεισμού, ή από την πτώση ενός μετεωρίτη στη Γη, είναι πολύ μικρές. Οι μεγαλύτερες απειλές για το ανθρώπινο είδος είναι τα δημιουργήματα μας.

“Με άλλα λόγια, η συνθετική βιολογία, η νανοτεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να μετατραπούν στον χειρότερο εχθρό του ανθρώπου”, υποστηρίζει ο Nick Bostrom, διευθυντής του Ινστιτούτου που εξέδωσε τη μελέτη.

Παραδόξως, οι παραδοσιακές απειλές, όπως το πυρηνικό ολοκαύτωμα, οι ηφαιστειακές εκρήξεις και η σύγκρουση του πλανήτη μας με κάποιο αστεροειδή, βρίσκονται χαμηλά στη λίστα με τους υποψήφιους παράγοντες «εξαφάνισης» των ανθρώπινου είδους. Η λανθασμένη χρήση-αξιοποίηση της τεχνολογίας και της γνώσης που αυτή μας προσφέρει, είναι ο #1 ύποπτος για τη μελλοντική μας εξαφάνιση από τη Γη.

Ο πλανήτης μας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να εξακολουθήσει να παραμένει κατοικήσιμος. Για να επιμηκύνουμε την παραμονή μας στη Γη, θα πρέπει να μην αγνοούμε τη δυναμική και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει η τεχνολογική εξέλιξη. Η λύση δεν είναι ο πανικός, ούτε όμως ο εφησυχασμός και η αδιαφορία. Τα τεχνολογικά επιτεύγματα που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών της ανθρώπινης διαβίωσης, δεν είναι απίθανο να στραφούν σαν μπούμερανγκ εναντίον μας.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΟΗΕ !!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ '' ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ '' ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ '' ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ '' !!!

Επικαλούμενα ανησυχίες ότι ο όρος «παράνομος μετανάστης» (ή «λαθρομετανάστης»), ηχεί προσβλητικά υπονοώντας κάποια ενοχή, τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την εμπορία ανθρώπων στη Μάλτα, να σταματήσουν να λένε "παράνομος μετανάστης" και να αρχίσουν να λένε«παράτυπος μετανάστης».

Ο ΟΗΕ αποθαρρύνει επίσης τους δημοσιογράφους από το να αναφέρουν τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών στα σύνορα ως «λαθραίες», γιατί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Μάλτα, αυτό έχει μια «ισχυρή αρνητική σύνδεση, που επικαλείται μια αίσθηση εγκληματικότητας».

Αφρικανοί "παράτυποι" μετανάστες στη Μάλτα
Γράφοντας για την εφημερίδα The Telegraph, ο Colin Freemanεξηγεί την παράξενη λογική που κάνει «προσβλητική» την απλή κοινή λογική πρακτική του να λες τα πράγματα με αληθινό τους όνομα.

….Ο όρος "παράνομη μετανάστευση" μεταφέρει προφανώς μια έννοια εγκληματικότητας, ότι κάποιος κάνει κάτι λάθος. Όπως, για παράδειγμα, το να πληρώνεις κάποιον λαθρέμπορο ανθρώπων 700 € για τη μεταφορά τους (sic) με ένα ετοιμόρροπο σκάφος που θα μπορούσε να βυθιστεί και να χαθούν όλοι που είναι στο σκάφος. Έτσι το «παράτυπος» είναι ένας πιο «ουδέτερος» όρος. Πιθανώς ο άνθρωπος αυτός, είναι ίδιος με σένα και μένα.

….Είναι αλήθεια ότι ορισμένα αμερικάνικα ειδησεογραφικά δελτία έχουν ακολουθήσει τη γραμμή των Ηνωμένων Εθνών κάποια στιγμή. Το Associated Press σταμάτησε να χρησιμοποιεί τις λέξεις "παράνομος μετανάστης" το 2009. Είχε ζητηθεί εν μέρει λόγω της έντονης συζήτησης για τους ισπανόφωνους μετανάστες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα, μερικοί από τους οποίους ζουν τίμια και εργάζονται για χρόνια και αγανακτούν με το να τους αποκαλούν «παράνομους». Αυτό είναι ίσως εύλογο, αν και η κίνηση του AP έχει επίσης εμπνεύσει ένα φίμωτρο στο Twitter που ονομάζεται #NewAPStyle, που είναι αφιερωμένο στην έκφραση με μειλίχιους όρους για υπάρχουσες λέξεις. Ένας δολοφόνος, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα "πρόσωπο που κατηγορείται για παράνομη παύση της ζωής του άλλου".
  

….Το ποια θέση παίρνεις εσύ στο θέμα της μετανάστευσης και με ποια πλευρά είσαι, δεν ενδιαφέρει τον Μαλτέζο. Σε διάστημα μόλις δέκα χρόνων, μια χώρα των 400.000 ανθρώπων σήμερα έχει γίνει το σπίτι για 5.000 παράνομους μετανάστες, πολλοί από αυτούς σχεδόν άπορους κατά την άφιξή τους. Δεδομένου ότι η χώρα είναι περίπου 150 φορές μικρότερη από τη Βρετανία, είναι το ισοδύναμο 750.000 ανθρώπων να έρθουν στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, είτε ανησυχεί κάποιος για τον κίνδυνο των αντι-μεταναστευτικών επιθέσεων, είτε για την υφέρπουσα «Αφρικανοποίηση», σε ορισμένες γειτονιές της Μάλτας. Όσο και να δεν αρέσει στηνUNHCR, (Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες) πολλοί Μαλτέζοι δεν έχουν καμία επιθυμία να δουν το πρόβλημα με κάπως "ουδέτερο" μάτι.
... Να είστε σίγουροι ότι οι διακινητές ανθρώπων είναι οι σύγχρονοι δουλέμποροι. Η  μόνη διαφορά είναι ότι σήμερα, ασχολούνται πολύ και με τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο όπλων. Ναι, φυσικά είναι πιο ένοχοι από τους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται, όπως ακριβώς οι διακινητές ηρωίνης καταδικάζονται σε βαρύτερες ποινές από τους εθισμένους στην ηρωίνη. Αλλά το να περιγράψετε το φορτίο τους ως απλά «παράτυπο» και όχι παράνομο, αυτό είναι μια σοφιστεία που κινδυνεύει να μειώσει τις πραγματικά εγκληματικές πράξεις που διαπράττουν.

….Και για να είμαστε δίκαιοι, να πούμε για την απάντηση τηςUNHCR στο πρόσφατο κύμα παράνομων μεταναστών στη Μάλτα. Αντί απλά να καταγγέλλει τα αντι-μεταναστευτικά συναισθήματα ως «ρατσιστικά», η οργάνωση έχει κάνει προγράμματα ευαισθητοποίησης και έρευνες κοινής γνώμης σε όλη τη Μάλτα, σε πολλά από τα οποία τουλάχιστον αναγνωρίζει ότι υπάρχει μια συζήτηση που πρέπει όλοι να συμμετέχουν. Όμως αυτού του είδους οι απόπειρες εισαγωγής Οργουελιανού Newspeak σχετικά με τη χρήση της λέξης «παράτυποι» και όχι «παράνομοι» ενδέχεται να αποτύχει. Εάν πρόκειται να έχουμε μια ειλικρινή συζήτηση με τους ανθρώπους σχετικά με τη μετανάστευση, τουλάχιστον να τους αφήσουμε να επιλέξουν τους δικούς τους όρους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ !!! ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

bank-run
Από τις αρχές Αυγούστου οι φορολογικές αρχές θα έχουν πλέον πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων, έτσι ώστε να εντοπίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου και να κυνηγούν όσους προσπαθούν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.
Αυτή είναι η καλή εκδοχή των πραγμάτων. Πολλοί φοβούνται ότι το κράτος θα βάλει χέρι στις οικονομίες χιλιάδων νοικοκυριών που έχουν 2-10 χιλιάδες ευρώ στην τράπεζα, αλλά χρωστούν φόρους, χαράτσια κλπ. Τραπεζικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι η πρόσβαση των φορολογικών αρχών στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα πρέπει να γίνεται με τακτ και σοβαρή δικαιολόγηση, διότι υπάρχει κίνδυνος να σηκωθεί ξαφνικά ένα τσουνάμι αναλήψεων, ιδιαίτερα από τους μικρούς καταθέτες. Ως γνωστόν, το 90% των καταθετών διαθέτει λογαριασμούς με μικροποσά (πολύ κάτω των εγγυημένων 100.000 ευρώ).
Οι πλειονότητα των φορολογουμένων που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία (ρυθμίσεις, δόσεις κλπ) έχουν τρομοκρατηθεί στην ιδέα ότι μπορεί το κράτος να υφαρπάζει χρήματα από τον μισθό ή την σύνταξη απ΄ ευθείας χωρίς διαδικασία και ήδη κάποιοι αποσύρουν ότι λεφτά έχουν στις τράπεζες.
Έτσι, εκεί που το Δημόσιο θα πάει να λύσει το πρόβλημα με τους φοροφυγάδες, μπορεί να ανοίξει ένα νέο πρόβλημα εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα , που θα κλονίσει το σύστημα. Γι΄ αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς, επισημαίνουν τραπεζικοί παράγοντες.

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ !!!



Προκαλεί μεγάλη εντύπωση, ακόμα και σε απίστους ή "χλιαρούς" Χριστιανούς, η στάση που τήρησε η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία στα πρόσφατα γεγονότα της υπερψήφισης της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, από την "Βουλή των Ελλήνων".
Εκτός από κάποιες - λιγοστές - μεμονωμένες φωνές Ιεραρχών, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αντιχριστιανική αυτή ενέργεια εκ μέρους της "δεξιάς" κυβέρνησης (η οποία, υπενθυμίζουμε, παρότι εδώ και χρόνια καπηλεύεται την Πίστη των Ελλήνων πολιτών, υφαρπάζοντας την ψήφο τους, αποδεικνύεται στην πράξη παντελώς ξένη και εχθρική στην Ορθοδοξία μας), η Επίσημη Εκκλησία, όπως αυτή εκφράζεται από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο, σιώπησε!
Ούτε μια ανακοινωσούλα δεν γράφτηκε, ούτε μισή λέξη δεν ειπώθηκε για ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι "αιτία πολέμου" στις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους!
Υπάρχουν βέβαια και οι...πονηροί, οι οποίοι θα μιλήσουν ξανά για "σωστή (!!!) σιωπή, αφού η Εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στην πολιτική"!
Ερωτούμε λοιπόν:

- Είναι πολιτική η κατάργηση της αργίας της Ημέρας του Κυρίου (=Κυριακή);
- Αν δεν μιλήσει η Εκκλησία για κάτι που επηρεάζει ΑΜΕΣΑ τη ζωή εκατομμυρίων πιστών ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ποιος θα μιλήσει;
Βλέπουμε λοιπόν, πως η γραμμή της σιωπής που έχει χαράξει εδώ και χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος, δεν αφορά μονάχα τα "πολιτικά", αλλά ακόμα και τα εκκλησιαστικά θέματα!!!
Ο πιστός λαός, αισθάνεται εγκαταλελειμμένος. Πλήθος ερωτήσεων απευθύνονται στους κατά Ενορίες Ιερείς από πολύ κόσμο, με αφορμή την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας: "Πάτερ, γιατί δεν μιλά η Εκκλησία; Ποια είναι η θέση της; Να δουλεύουμε την Κυριακή; Είναι σωστό;".
Αποτέλεσμα; Ακόμα κι αν ο εκάστοτε Ιερέας ή/και Αρχιερέας ενημέρωνε το Ποίμνιο εκφράζοντας την Ορθόδοξη θέση για το θέμα, εκείνο παρέμενε με την εντύπωση πως η Εκκλησία μας παρέμεινε άλαλη στο ζήτημα, αφού επισήμως ουδεμία θέση της εκφράστηκε!
Έχει άδικο άραγε ο κόσμος;
Υ.Γ. Και μέσα σ' όλα αυτά, προξενεί αλγεινή εντύπωση η σπουδή (!!!) υψηλά ιστάμενων εκκλησιαστικών προσώπων για το...μοίρασμα οφικίων και Μητροπόλεων, όπως διαβάζουμε εδώ. Φυσικά, μπορεί το δημοσίευμα να είναι αναληθές. Μπορεί όμως και όχι.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ !!!


Τι πρέπει να φοβάστε από τους Τέκτονες; Μήπως δουλεύουν για το διάβολο;

Προσπαθούν να κατακτήσουν τον πλανήτη;

Τρεις σεβαστή ιστορικοί αποκαλύπτουν την προέλευση του παλαιότερου μυστικού της κοινωνίας των πολιτών του κόσμου, οι Ελευθεροτέκτονες ξεκινήσαν με τη δολοφονία του Hiram Abiff (μυθικό αρχιτέκτονα του Ναού του Σολομώντα ) θάνατος του οποίου εκπροσώπησε την έναρξη των αγώνων της κοινωνίας ενάντια στα δεινά της άγνοιας, του φανατισμού , και την τυραννία.

Επεισόδιο 1:


Επεισόδιο 2:

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΡΟΔΟΣ !!!

 

ΑΠΛΑ !!! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ !!!

Σοκαριστικό!!! Κατά 75% θα αυξηθεί ο καρκίνος μέχρι το 2030

 

 Σε μια θλιβερή και τραγική διαπίστωση κατέληξε η Διεθνής Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο η γνωστή IARC: Μέχρι το 2030, τα νέα περιστατικά καρκίνου διεθνώς θα έχουν αυξηθεί κατά 75%. Την ίδια στιγμή στις φτωχότερες χώρες της γης, η αύξηση θα ξεπεράσει το 90%. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάρτιν Πλάμερ, ανέλυσαν δεδομένα από 184 χώρες ανιχνεύοντας τις τάσεις εμφάνισης καρκίνου στον πληθυσμό τους, σε σχέση με το γενικότερο επίπεδο της ανάπτυξής και της διαβίωσης τους. 

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ορισμένα είδη καρκίνου, όπως του τραχήλου της μήτρας και του στομάχου, φαίνεται να μειώνονται διαχρονικά σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες, όμως αυτές οι μειώσεις πιθανότατα θα υπερ-αντισταθμισθούν από τις σημαντικές αυξήσεις άλλων μορφών καρκίνου που σχετίζονται με το “δυτικό” στιλ ζωής, όπως του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου. 

Σήμερα, οι χώρες με χαμηλό Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (HDΙ), εμφανίζουν υψηλά ποσοστά καρκίνων που σχετίζονται με μολύνσεις από ιούς (ιδίως του τραχήλου), καθώς επίσης ήπατος, στομάχου και σαρκώματος Καπόζι. Οι ευρωπαϊκές και άλλες χώρες με υψηλότερο δείκτη ανάπτυξης έχουν υψηλότερα ποσοστό καρκίνων που σχετίζονται με το κάπνισμα (πνευμόνων), με την αναπαραγωγή, την παχυσαρκία και τη διατροφή (μαστού, προστάτη, εντέρου). 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, καθώς θα βελτιώνεται το επίπεδο ζωής στις φτωχότερες χώρες, αναμένεται μεν να μειωθούν οι καρκίνοι που σχετίζονται με τις μολύνσεις από ιούς, αλλά να αυξηθούν αισθητά άλλοι καρκίνοι που ήδη γνωρίζουν εξάπλωση στις δυτικές χώρες. 

Το 2008 που είναι και τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία διεθνώς, καταγράφηκαν συνολικά 12,7 εκατ. νέες περιπτώσεις καρκίνου, που αναμένεται να φθάσουν τα 22,2 εκατ. το 2030. Η αύξηση των συνολικών περιστατικών καρκίνου αναμένεται να αυξηθεί κατά 93% έως το 2030 στις χώρες με χαμηλό δείκτη ανάπτυξης και κατά 78% στις χώρες με μεσαίο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης (όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ν.Αφρική κ.α.). 

Οι ερευνητές βρήκαν ακόμα ότι οι καρκίνοι του προστάτη και του μαστού αυξάνονται διαχρονικά στις περισσότερες χώρες με μεσαίο και υψηλό δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης, ενώ οι καρκίνοι του στομάχου και του τραχήλου γενικά μειώνονται στις ίδιες χώρες. 

Ο καρκίνος των πνευμόνων δεν αποτελεί εξαπλωμένη νόσο στις χώρες με χαμηλό δείκτη HDI, όμως, αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η συνεχής αύξηση του καπνίσματος στις πιο φτωχές χώρες, τότε αυτή η μορφή καρκίνου είναι θέμα χρόνου να εμφανίσει αυξημένα ποσοστά. Ακόμα οι ερευνητές επισήμαναν ότι το 40% των παγκόσμιων περιστατικών καρκίνου εμφανίστηκαν σε χώρες με πολύ υψηλό δείκτη HDI, παρόλο που αυτές έχουν μόνο το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. 

iatropedia.gr