Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΗ !!! Η ΝΕΑ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ !!! ΤΩΝ 360 !!! ΕΥΡΩ !!!


Σύνταξη 360 € από 1/1/2015



Επειδή πολλά λέγονται και οι πολίτες συγχύζονται και δεν ξέρουν τελικά πόσο θα φτάσει η σύνταξή τους, καλό είναι... να διαβάσουμε και να διαδώσουμε το ..

επισυναπτόμενο Νόμο 3863 Αρ ΦΕΚ 115 15-7-2010 που έχουν υπογράψει οι ευεργέται πολιτικοί μας!!!
Από 1-1-2015 οι συντάξεις 360€, άντε .....
καλοφάγωτα!!

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ !!! ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !!!

Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες.












Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Τα τελευταία χρόνια ανθεί η εναλλακτική ιατρική, ως σύνολο μεθόδων που κείνται πέρα από την κατεστημένη επιστημονική ιατρική και εμφανίζουν συγγένεια με θεραπευτικές μεθόδους που απαντούν στις παραδοσιακές κοινωνίες. 

Ανάλογη άνθηση γνωρίζει και η θαυματουργική ιατρική, ενώ η εμπιστοσύνη του κοινού στις εναλλακτικές μορφές θεραπείας παρουσιάζεται αυξημένη. Στο άρθρο αυτό καταγράφονται οι σημαντικότερες μορφές της εναλλακτικής ιατρικής, εξετάζεται η κατά περίπτωση θεραπευτική και επιστημονική αξία τους από την άποψη της συμβατικής ιατρικής και επιχειρείται μια ανίχνευση των αιτιών που εξηγούν την άνθησή της. Το συμπέρασμα είναι ότι οι μέθοδοι εναλλακτικής θεραπείας παρουσιάζουν ευρεία διάδοση και ότι εκτείνονται από θεραπευτικές μεθόδους που προσομοιάζουν με αυτές της συμβατικής ιατρικής (και που ενδεχομένως θα είχε κάποια αξία η εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη τους) έως μεθοδεύσεις οργανωμένης εξαπάτησης το κοινού και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, που θα ήταν χρήσιμο να αποκαλυφθούν προς όφελος τόσο της επιστήμης όσο και των ασθενών. 

Στο τέλος ενός αιώνα που σήμανε το θρίαμβο της τεχνολογίας και στις απαρχές ενός νέου αιώνα που υπόσχεται ακόμη περισσότερους τεχνολογικούς θριάμβους, ιδίως στο πεδίο των βιοϊατρικών επιστημών, η εναλλακτική ιατρική όχι μόνο επιβιώνει αλλά και αναπτύσσεται παράλληλα με τη συμβατική επιστημονική ιατρική, αν όχι σε βάρος της. Σχεδόν στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα έχει υποβαθμίσει την αξία της εναλλακτικής ιατρικής, αν δεν έχει κατηγορήσει ανοιχτά τους φορείς της ως επικίνδυνους απατεώνες. Ωστόσο, δε λείπουν οι επιστημονικές φωνές που αναγνωρίζουν κάποια συμβολή των εναλλακτικών θεραπευτών στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, τουλάχιστον σε ότι αφορά ορισμένες μορφές εναλλακτικής ιατρικής.

Η στάση του κοινού εμφανίζεται διαφοροποιημένη: από τη μία πλευρά, η πλειοψηφία, των μη ειδικών, στις αναπτυγμένες κυρίως κοινωνίες, δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο την επιστημονική ιατρική και να θεωρεί την εναλλακτική ιατρική, μερικώς αν όχι στο σύνολό της, μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης των ασθενών και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Από την άλλη, διαρκώς περισσότεροι ασθενείς, και στις προηγμένες κοινωνίες, καταφεύγουν στις υπηρεσίες των εναλλακτικών θεραπειών.

Η αντιφατική αυτή τοποθέτηση απέναντι στην εναλλακτική ιατρική δεν είναι καθόλου νέα. Η εποχή κατά την οποία ο Ιπποκράτης και η σχολή του είχαν ήδη αποκτήσει σπουδαία φήμη (5ος – 4ος αι. π.χ.) ήταν επίσης και μία εποχή ακμής των Ασκληπιείων, των ιερών τεμενών του Ασκληπιού, στα οποία λάμβαναν χώρα θαυματουργικές θεραπείες. Χαρακτηριστική είναι η αριστοφανική διακωμώδησή τους στον «Πλούτο» (388 π.χ.) αλλά και η τελική αναστήλωση του κύρους τους στο ίδιο έργο. 

Λίγα λόγια για τα Ασκληπιεία: 
Η λατρεία του Ασκληπιού πρωτοεμφανίζεται τον 5ο π.Χ. αιώνα και κορυφώνεται τον 4ο π.Χ. αιώνα, χωρίς να παύσει να είναι δημοφιλής μέχρι το τέλος του αρχαίου κόσμου.
Ο Ασκληπιός, γιος του Απόλλωνα και της θνητής Κορωνίδας, ήταν αρχικά χθόνιος ήρωας αλλά εξελίχθηκε σε κανονικό θεό και ως ιαματική θεότητα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους πιστούς.
Η λατρεία του ήταν η τελευταία που υποχώρησε μετά την επικράτηση του Χριστιανισμού και κατά κανόνα στη θέση των ιερών του ιδρύθηκαν παλαιοχριστιανικές βασιλικές για να εξακολουθήσει η λατρεία υπό άλλο ένδυμα.

Κέντρα λατρείας του ήταν τα διάφορα Ασκληπιεία, από τα οποία τα πιο γνωστά ήταν της Τρίκκης (Τρίκαλα), της Επιδαύρου, της Τιτάνης, των Αθηνών, της Κω, της Λισσού, της Λεβήνος, της Κυρήνης και άλλα. Δεν υπήρχε σχεδόν ελληνική πόλη που να μην είχε το Ασκληπιείο της.

Η θεραπεία επιτυγχανόταν με δύο τρόπους: 
α) με την ψυχολογική ενδυνάμωση του ασθενούς και τόνωση της πίστης του για τις θεραπευτικές ικανότητες του θεού (υποβολή, θαύμα) και 
β)με την εφαρμογή φαρμακευτικής αγωγής και υγιεινής ζωής στον πάσχοντα (θεραπεία, άσκηση). 
Συνήθως και οι δύο μέθοδοι εφαρμόζονταν σε συνδυασμό και αλληλοσυμπληρώνονταν.

Τα ιερά βρίσκονταν συνήθως μέσα σε άλση, μακριά από την πόλη, ώστε να υπάρχει υγιεινή και ήρεμη ατμόσφαιρα. Στοιχείο της λατρείας ήταν το νερό-άγιασμα για τελετουργικούς καθαρμούς και σωματικά λουτρά. Κέντρο λατρείας ήταν ο ναός του θεού και άλλα ιερά οικoδομήματα που τον περιέβαλλαν.

Η πίστη των ασθενών ενδυναμώνονταν από τις διηγήσεις του ιερατείου περί θαυμάτων του Ασκληπιού, που συχνά ήταν γραμμένες σε επιγραφές (ιάματα). Υπόμνηση των θαυμάτων εξάλλου και της ευγνωμοσύνης των ιαθέντων ήταν τα διάφορα αναθήματα, συνήθως γλυπτά ή έργα τέχνης, που στόλιζαν το άλσος.

Η θαυματουργική "επιφάνεια" του θεού γινόταν κατά την εγκοίμηση μέσα στα άβατα. Υπήρχαν όμως και οικοδομήματα για ιατρική θεραπεία, ανάλογα με τα σημερινά ιατρεία.
Προς τιμήν του θεού γίνονταν γυμνικοί και μουσικοί - θεατρικοί αγώνες, που προϋπέθεταν την ύπαρξη αντίστοιχα σταδίων και θεάτρων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ !!! ΣΤΗ ΔΙΝΗ '' ΥΓΡΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ '' Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΚΤΑΚΤΟ Επιστήμονες εκπέμπουν SOS: Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του «υγρού Κυκλώνα»-Εκκληση για πρόληψη μέτρων
Ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει η έξαρση που παρουσιάζουν οι υδροστρόβιλοι στο Ιόνιο Πέλαγος και το νότιο Αιγαίο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το φαινόμενο στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά και ότι αποτελεί απειλεί για τη ναυσιπλοΐα. Παράλληλα, συνιστούν στους ναυτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επίμαχες περιοχές, αφού η ταχύτητα του υδροστρόβιλου φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και τοπικό τσουνάμι σε ακτίνα 60 χιλιομέτρων.

Ο Καναδός μετεωρολόγος Γουέιντ Ζιλάγκι από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνας των Υδροσιφώνων που εδρεύει στο Τορόντο, μιλώντας στη Realplanet προειδοποιεί ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη του... «υγρού Κυκλώνα» και ότι πλέον, πέρα από τους ανεμοστρόβιλους της ξηράς, οι υδροσίφωνες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. «Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, το γεωγραφικό τόξο, το οποίο περιλαμβάνει τα νησιά του Ιονίου και φτάνει έως και τις ακτές της βόρειας Κρήτης, αποτελεί το βασικό επίκεντρο εκδήλωσης του φαινομένου σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο. Δυστυχώς, πρέπει να μάθετε να ζείτε με τους υδροστρόβιλους, καθώς ήρθαν για να μείνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου, 55 υδροστρόβιλοι έχουν κάνουν φέτος την εμφάνισή τους στις ελληνικές θάλασσες, την ώρα που το 2012 ο αριθμός έφθανε μόλις τους 25.
 
ΕΚΤΑΚΤΟ Επιστήμονες εκπέμπουν SOS: Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του «υγρού Κυκλώνα»-Εκκληση για πρόληψη μέτρων  Σύμφωνα με τους Καναδούς επιστήμονες του Κέντρου η έξαρση του φαινομένου οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη μορφολογία του Ιονίου, ειδικά στο σημείο που συναντά του Κρητικό πέλαγος. Όπως αναφέρουν οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι καταγράφονται ανοιχτά της Σητείας. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως μόνο φέτος 18 υδροσιφώνες, όπως χαρακτηριστικά λένε, έχουν «χτυπήσει» τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Επιπλέον, τουλάχιστον 9 υδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Κέρκυρας, στα ανοιχτά της Ηλίας από την πλευρά της Κουρούτας, καθώς και στην περιοχή μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου. «Η εποχή εμφάνισης των υδροστρόβιλων είναι το φθινόπωρο. Οι συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του φαινομένου είναι τα ασυνήθιστα για την εποχή θερμά νερά, ο ψυχρός αέρας στην ατμόσφαιρα, ο ασθενής άνεμος και η αυξημένη υγρασία», εξηγεί ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας Μιχαήλ Σιούτας, και συνεχίζει: «Οι "τρόμπες", όπως συνηθίζουν να τις ονομάζουν οι ντόπιοι ψαράδες του Ιονίου, μπορούν να φτάσουν σε ύψος μέχρι και τα 500 μέτρα, ενώ πολλές από αυτές διαρκούν έως και 10 λεπτά».
Οι ψαράδες εκπέμπουν SOS Σύμφωνα με το δημοσίευμα αντιμέτωποι με τους υδροστροβίλους βρίσκονται συχνά οι ψαράδες της Κυλλήνης, στην Ηλεία. Ο καπετάν Γεράσιμος, αλιευτής της περιοχής υποστηρίζει πως το φαινόμενο σήμερα είναι πλέον συχνό. «Είχαμε και παλιότερα "τρόμπες" αλλά όχι τόσο ισχυρές όπως τώρα. Οταν τις συναντούσαμε μαϊνάραμε... και περιμέναμε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Εάν πλησίαζες έστω και λίγο, υπήρχε ο κίνδυνος να βρεθείς στον πάτο της θάλασσας μαζί με το καΐκι, αφού αυτό το "πράμα" πάλευε να σε ρουφήξει. Μάλιστα, οι παλιοί καπετάνιοι, που ήταν προληπτικοί, συνήθιζαν να σχηματίζουν στην πλώρη του καραβιού το αστέρι του Νότου, προκειμένου να ξορκίσει το κακό». Οι επιστήμονες συνιστούν στους ναυτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επίμαχες περιοχές που πλήττονται από το τροπικό φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση.

ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΊ'ΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟ'Ι'ΚΑ !!!

Αύριο τα Επίκαιρα: 
Αποκαλύπτουν τους πραγματικούς στόχους του Μνημονίου:
- Βιοτικό επίπεδο Βορείου Αφρικής
- Οικονομία «κλασικού» αποικιακού τύπου - παράρτημα της Γερμανίας
- Τι αποκαλύπτει ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας καθ. Σάββας Ρομπόλης   
Μεσοπρόθεσμο 20015-2017: 
Ξανά τα ίδια...
Μείωση κοινωνικών δαπανών 5,5 δις ευρώ, αύξηση φόρων 2,6 δις ευρώ
Βαλκανική κινούμενη άμμος
- Η χειραγώγηση της Αλβανίας, οι Τούρκοι σύμβουλοι και το παιχνίδι της Ιταλίας
- Η Ελλάδα διολισθαίνει σε παραχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ;

ΑΤΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ

Για τον Χριστιανισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας τύχη δεν υπάρχει. Πουθενά στην Άγ. Γραφή και ολόκληρη την Αγιοπατερική Γραμματεία δεν διδάσκεται η πιστή στην τύχη. Η λέξη τύχη δεν εκφράζει τίποτε άλλο παρά την άγνοιά μας στις αιτίες των φαινομένων ή των γεγονότων της ζωής. Δεν υπάρχει καμιά θεά ή καμιά τυφλή δύναμη που να λέγεται τύχη. Ό,τι φαίνεται σε μας τυχαίο και συμπτωματικό πηγάζει πάντοτε από μια βαθύτερη αιτία.

Όταν δε λέμε ότι ένα γεγονός οφείλεται στην τύχη, είναι ένας τρόπος του λέγειν και δεν εννοούμε τίποτε περισσότερο παρά ότι η αίτια μας ήταν άγνωστη και όχι ότι η τύχη είναι η αιτία των πραγμάτων. Γι’ αυτό και κάποιος είπε: «Τύχη είναι ίσως το ψευδώνυμο του Θεού, όταν δεν θέλει να υπογράψει…».

Αλλά τότε τί υπάρχει; Η πρόνοια του Παντοδύναμου, του Πάνσοφου και Πανάγαθου Θεού μας, που εκφράζεται ως άκτιστος ενέργεια δημιουργίας, συντηρήσεως και διακυβερνήσεως του ορατού και του αοράτου κόσμου. Με την Πρόνοια του Θεού κάθε κτίσμα βοηθείται να πραγματοποιήσει το σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκε.Στην Παλ. Διαθήκη διαβάζουμε: «Η σι Πάτερ διακυβερνά πρόνοια, ότι έδωκας και εν θαλάσση όδόν και εν κύμασι τρίβον ασφαλή, δεικνύς ότι δύνασαι εκ παντός σώζειν»

(Σο­φία Σολομ. 14,3).


Πράγματι, ο Θεός προνοεί για όλα. Από τα αναρίθμητα δισεκατομμύρια των αστρικών νεφελωμάτων και των ήλιων, μέχρι το πιό αφανές μόριο της ύλης. Από τα μεγάλα κήτη που διασχίζουν τους ωκεανούς μέχρι το αδιόρατο σκουληκάκι του βυθού. Τόσο για την αιωνόβια και αγέρωχη βελανιδιά, όσο και για το ταπεινό λουλουδάκι της χαράδρας του βουνού. Τόσο για τον υπερήφανο αετό, όσο και για το μικροσκοπικό έντομο. Μα πιό πολύ απ’ όλα προνοεί και φροντίζει ο Θεός για τον βασιλέα της γης, τον άνθρωπο.

Θέλοντας να τονίσει αυτή την μεγάλη πραγματικότητα και ο Κύριος μας, μάς παραπέμπει στη φύση και λέει ωραιότατα: «Εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι ου σπείρουσιν, ουδέ θερίζουσιν, ουδέ συνάγουσιν εις αποθήκας και ο Πατήρ υμών ο ουρά­νιος τρέφει αυτά. Καταμάθετε τα κρίνα του αγρού πώς αυξάνει, ου κοπιά, ουδέ νήθει, λέγω δε υμίν ότι ουδέ Σολομών εν πάση τη δόξη αυτού περιεβάλετο ως εν τούτων. Ουχ υμείς μάλλον διαφέρετε αυτών;» (Ματθ. στ, 26-29).

Και πάλιν: «Υμών δε και αι τρίχες της κεφαλής πάσαι ηριθμημέναι εισί». (Ματθ. 10,30). Και τούτο το καταπληκτικό: «Ουχί δύο στρουθία ασσαρίου πωλείται; και εν εξ αυτών ου πεσείται επί την γην άνευ του Πατρός υμών».

Τίποτε λοιπόν στον κόσμο και στη ζωή μας δεν είναι τυχαίο. Όλα έχουν τον βαθύτερο λόγο και τον απώτερο σκοπό τους. Υπάρχει ένα θείο σχέδιο για τον κόσμο γενικά και για κάθε επί μέρους πλάσμα ειδικά. Στην περίπτωση του ανθρώπου βέβαια το σχέδιο Του ο Θεός το συνδυάζει κατά τρόπο πάνσοφο και μυστηριώδη με την ελευθερία της βουλήσεως, που ο ίδιος του έχει χαρίσει. Δεν υπάρχει ειμαρμένη, πεπρωμένο ή απόλυτος προορισμός. Ο άνθρωπος κάνοντας πολλές φορές κακή χρήση αυτής της ελευθερίας του, φαίνεται πως ματαιώνει τα σχέδια του Θεού, χωρίς τελικά να το κατορθώνει, αλλά όμως καταστρέφεται ο ίδιος.

Αφού λοιπόν δεν υπάρχει τύχη, φανερό είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν τυχεροί ή άτυχοι άνθρωποι, ευνοούμενοι ή μη κάποιας τυφλής μοίρας. Αυτές είναι δοξασίες και αντιλήψεις του σκοτεινού ειδωλολατρικού παρελθόντος και δεισιδαίμονες προλήψεις, που τις καλλιεργούν σκόπιμα διάφοροι «γόητες», μάντεις, μάγοι, αστρολόγοι, χαρτορίχτρες κ.λπ. για δική τους  ωφέλεια.

Από αυτά όλα ήλθε να μας ελευθερώσει ο Χριστός, χαρίζοντας το άπλετο φως της Αλήθειας Του.

«Γνωρίστε  την αλήθεια και η αλήθεια θα μας ελευθερώσει» (Ιωάν. Η’. 32).

Άλλωστε —αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε περιπτωσιολογία— με ποιά κριτήρια συνήθως χαρακτηρίζουμε ένα άνθρωπο τυχερό ή άτυχο; Από τον πλούτο, την εργασία, τη σταδιοδρομία, το γάμο και την οικογένεια, την υγεία, τα λαχεία κ.λπ. Αλλά αυτά απλώς αποτελούν τη βιολογική του πλευρά και όχι την όλη ζωή του. Ωστόσο, βαθύτερη εξέταση και αυτών των περιπτώσεων μας βοηθά να δούμε ότι:

α) Αυτός που σε ένα μπορεί να θεωρηθεί τυχερός, σε άλλα μπορεί να θεωρηθεί άτυχος. Π.χ. έχει πλούτη, αλλά δεν έχει υγεία, έχει καλή δουλειά, αλλά όχι καλή οικογένεια κ.ο.κ. β) Αυτό που θεωρούμε καλή τύχη, μπορεί στην ουσία να είναι η πιό μεγάλη ατυχία και το αντίθετο. Π.χ. παντρεύεται μια κοπέλα και λέμε «τυχερή!». Αργότερα όμως αποδεικνύεται ότι αυτός ο γάμος ήταν άτυχος… Αποτυγχάνει ένας νέος στις εισαγωγικές και λέμε «άτυχος». Αυτό όμως μπορεί να γίνει αφορμή να στραφεί αλλού και να διαπρέψει. Μεγάλοι δημιουργοί όχι σπάνια υπήρξαν τα «θύματα» παρόμοιων ατυχιών. 

Γι’ αυτό κάποιος είπε: «Άτυχος είναι εκείνος που δεν μπορεί να υποφέρει την ατυχία». γ) Πολλές φορές τυχερό λέμε ένα, που με την «καπατσοσύνη» του, την πονηριά, τη ψευτιά και κλεψιά του, ή με τον αριβισμό του, κατορθώνει να προοδεύει και να επιπλέει πατώντας επί πτωμάτων. Ενώ λέμε άτυχο τον τίμιο και ακέραιο χαρακτήρα, που για να μην πουλήσει τη συνείδησή του, χάνει ορισμένες τέτοιες «ευκαιρίες». Είναι όμως σωστοί αυτοί οι χαρακτηρισμοί; δ) Η πείρα μαρτυρεί ότι η τύχη του καθενός βρίσκεται στα χέρια του. Κανείς δεν γεννήθηκε με ένα ασημένιο κουτάλι στο στόμα. 

Η εργατικότητα και ο τίμιος κόπος κάνουν την καλή τύχη. Αντίθετα η οκνηρία και η αργία είναι μήτηρ… πάσης ατυχίας… ε) Η ζωή μας κυλά μέσα στο μυστήριο της αγαθής Πρόνοιας του Θεού, ο οποίος με ασύλληπτη ποικιλία τρόπων εργάζεται, είτε «κατ’ ευδοκία» είτε «κατά παραχώρηση» όπως διδάσκει η θρησκεία μας, μέσα από ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα, παιδαγωγικά και προοδευτικά να μας οδηγήσει στην αγκαλιά Του.

Τελικά ο ουσιαστικά τυχερός, είναι αυτός που κέρδισε τη ψυχή του και άτυχος αυτός που την έχασε. «Τί ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίση τον κόσμον όλον και ζημιωθή την ψυχήν αυτού; (Μάρκ. Η’ 36).

(Αρχιμ. Αθηναγόρα Καραμαντζάνη, «Οι Πατέρες και τα προβλήματα της ζωής μας», εκδ. Ι.Μ.Αγίου Αθανασίου, Κολινδρού)

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ '' ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ '' ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ '' ΤΖΑΚΙ '' ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!

ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΠΑΙΔΙΩΝ




*** Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  , 
Ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ & Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ '' ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ '' !!!

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δημήτρης Σοβατζής
Σίλας Παύλου 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ !!!



H εταιρεία Monsanto Biotech έχει εξαγοράσει την εταιρία Climate Corporation για περίπου $ 1,1 δις ευρώ. Ενώ η Monsanto σε δελτίο τύπου αναφέρει ότι η τιμή εξαγοράς είναι 930 εκατομμύρια δολάρια , ακούμε από τους επενδυτές ότι η πραγματική τιμή ξεπερνάει τα 1.000.000.000 δολάρια , επειδή μέρος της συμφωνίας είναι να καταβληθεί όλο το ποσό στην πάροδο του χρόνου ως ένα σχέδιο διατήρησης των εργαζομένων.

Η Climate Corporation υποστηρίζεται από τους ομίλους Founders Fund , Khosla , Google Ventures , ΝΕΑ , Index Ventures και Atomico . Η εταιρεία χρησιμοποιεί μηχανήματα που διαμορφώνονται για την πρόβλεψη του καιρού και άλλα βασικά στοιχεία για την βιομηχανία μετάλλαξης αγροτικών προϊόντων.

Η Monsanto επικεντρώνεται στην παροχή των σπόρων προς σπορά , τα βιοτεχνολογικά χαρακτηριστικά τους και των προϊόντων της φυτικής παραγωγής για τους αγρότες σε όλο τον κόσμο. Η απορροφούμενη εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Climate Corporation και η Monsanto θα αξιοποιήσει το μεγάλο όγκο δεδομένων που κατέχει για τη βελτιστοποίηση της γεωργίας σε παγκόσμιο επίπεδο .Αυτό είναι ένα πολύ πονηρή κίνηση.

Έρχεται την ίδια ημέρα που η Monsanto - μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταποίησης ή καλύτερα μετάλλαξης αγροτικών προϊόντων - να ανακοινώνει μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν, απώλεια αυξημένη το τέταρτο τρίμηνο , του ποσού των 249 εκατ. δολ., ή 0,47 δολάρια ανά μετοχή. Και Monsanto τοποθετείται για την εξαγορά αυτή ως μέρος ενός πιο μακροπρόθεσμου σχεδίου ανάκαμψης , ελπίζοντας ότι η τεχνολογία παρακολούθησης κλιματικών αλλαγών της Climate Corporation θα βοηθήσει τη Monsanto στην καλύτερη διαχείριση των μελλοντικών κινδύνων.

Η Monsanto έχει ξεπεράσει την κακή δημοσιότητα όλα αυτά τα χρόνια γύρω από θέματα όπως η γενετική τροποποίηση και τη δικτύωση γενικά των μικρότερων γεωργικών επιχειρήσεων , οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η Climate Corporation εντάσσεται στο εν λόγω μείγμα. http://www.oneworldchronicle.com/?p=17442

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Monsanto αυτές οι νέες υπηρεσίες αναμένεται να έχουν κύκλο εργασιών περίπου 20 δις δολάρια!



Η Climate Corporation εστιάζεται στην απελευθέρωση νέων αξιών για την γεωργία μέσω της επιστήμης των δεδομένων », δήλωσε ο Hugh Grant , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Monsanto . " Όλοι ωφελούνται όταν οι αγρότες είναι σε θέση να παράγουν περισσότερα με λιγότερους πόρους . Η ομάδα Climate Corporation φέρνει κορυφαία τεχνογνωσία που θα επωφελεί συνεχώς σε μεγάλο βαθμό τους αγρότες και θέλουμε να επεκταθούμε σε αυτό το τεράστιο έργο και να διευρύνουμε την πρόσβασή τους σε περισσότερες καλλιέργειες και περιοχές του κόσμου. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τους αντιπροσώπους μας και τους υπόλοιπους στον γεωργικό κλάδο που θα αποτελούν την πηγή πληροφοριών στο αγρόκτημα . "

Η Climate Corporation ιδρύθηκε το 2006 από μια άκρως επιτυχημένη ομάδα μηχανικών λογισμικού και επιστήμονες ανάλυσης δεδομένων που είχαν εργαστεί στο παρελθόν με την Google και άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας υπό την ηγεσία της Silicon Valley . Από εκείνη τη στιγμή , η εταιρεία έχει κατασκευάσει την πιο προηγμένη τεχνολογική πλατφόρμα της βιομηχανίας της γεωργίας που συνδυάζει υπέρ - τοπική παρακολούθηση των καιρικών συνθηκών , μοντελοποίηση αγρονομικών δεδομένων και υψηλής ανάλυσης προσομοιώσεις καιρού ώστε να παραδώσει μια πλήρη αναφορά της πλήρους περιόδου παρακολούθησης , ανάλυσης και διαχείρισης κινδύνων των προϊόντων .

" Οι αγρότες σε όλο τον κόσμο καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τις φάρμες τους αντιμετωπίζοντας τις ολοένα και πιο ασταθείς καιρικές συνθήκες , καθώς και τον πολλαπλασιασμό των πηγών πληροφόρησης, " δήλωσε ο David Friedberg , διευθύνων σύμβουλος για την Climate Corporation . "Η ομάδα μας κατανοεί ότι η δυνατότητα να μετατρέψουν τα δεδομένα σε δραστική διορατικότητα και σε συστάσεις για τη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων είναι ζωτικής σημασίας για τη γεωργία σε όλο τον κόσμο και μπορούν να επωφελήσουν σε μεγάλο βαθμό τους αγρότες, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εκμετάλλευσης ή τις προτιμώμενες μεθόδους καλλιέργειας τους. Η Monsanto συμμερίζεται αυτό το σημαντικό όραμα για την επιχείρησή μας και ανυπομονούμε για τη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερων εμπειριών για τους πελάτες μας . "

"Η Climate Corporation έχει ένα βασικό σύνολο εργαλείων υποστήριξης προς όφελος των αγροτών . Σε αυτά περιλαμβάνονται προϊόντα που τους βοηθούν να ενισχύσουν τις αποδόσεις στις υφιστάμενες γεωργικές εκτάσεις και την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων που συμβαίνουν σε όλη την καλλιεργητική περίοδο . Η Climate Corporation θα συνεχίσει να προσφέρει τα τρέχοντα προϊόντα της διαχείρισης κινδύνων, συμπεριλαμβανομένης μιας online υπηρεσίας που παρέχει το σχεδιασμό των καλλιεργειών , την παρακολούθηση , και τις συστάσεις , καθώς και προσφορές ασφάλισης μέσω ενός δικτύου ανεξάρτητων παραγόντων ."

Ευχαριστούμε πολύ την αναγνώστρια του psekasmata για τη μετάφραση των κειμένων.

Στο δια ταύτα και με απλά λόγια...

Όποιος δεν αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες από την Monsanto είναι τελειωμένος. Θυμηθείτε λίγο πως δρουν τα κυκλώματα τις νύχτας.

"Ή παίρνεις υπηρεσίες από εμάς ή είσαι καμένο χαρτί." Αυτά θα έχουμε τώρα στην τροφή μας, επίσημα πλέον και με το νόμο.

Πριν μερικά χρόνια τους έπεισε όλους να χρησιμοποιήσουν μεταλλαγμένους (στείρους όμως) σπόρους για μεγαλύτερη σοδειά. Έπεσαν στην παγίδα και κάθε φορά εξαρτώνται από την εταιρεία για την παροχή των σπόρων χωρίς στην ουσία να δουν την αύξηση της παραγωγής που τους υποσχέθηκαν. Τώρα βάζουν άλλο τυράκι στη φάκα. Ο έλεγχος τροφής είναι πλέον γεγονός!

Και όπως είπε και ο ο Ηendry Kissinger... "Αν θέλεις να ελέγχεις τα κράτη έλεγξε το πετρέλαιο, αν θέλεις τους λαούς έλεγξε την τροφή τους."
Τέλος για μην ξεχνάμε.. ο Ομπάμα πήρε το Νόμπελ Ειρήνης, η Μονσάντο το Νόμπελ Γεωργίας. Απίστευτο;;;



Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/10/by-monsanto.html#ixzz2j8RJ3IX2
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΙΚΗ !!! ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ !!!

 

Προσδιορισμός της αλληλουχίας του γονιδιώματος – Παρανοήσεις και κρίσιμα βιοηθικά ζητήματα 

Καθώς η ικανότητα μας να «διαβάζουμε» το DNA και να εφαρμόζουμε τα «αποτελέσματα» της ανάλυσης στην ιατρική επιστήμη έχει επεκταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η επιρροή της στις δημόσιες συζητήσεις για την γονιδιωματική (σ.σ. pentapostagma.gr – genomics) συνεχίζει να είναι μεγάλη. Η αισιοδοξία σχετικά με τα πιθανά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία από τον προσδιορισμό της αλληλουχίας του DNA μειώνεται ανισομερώς από τις έντονες ανησυχίες για την επικράτηση νέων μορφών διακρίσεων. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η επέλευση της προσωπικής και ιατρικής γονιδιωματικής δημιουργεί προκλήσεις για το σύνολο της κοινωνίας, που θα πρέπει να επιλυθούν μέσω ευρείας δημόσιας συζήτησης και συμμετοχής, και όχι να αφεθούν αποκλειστικά στα «χέρια της επιστήμης».

Η βαθύτερη κατανόηση της επιστήμης της γενετικής που επήλθε μέσω τους προσδιορισμού της αλληλουχίας του γονιδιώματος απέδειξε ότι πολλοί από τους φόβους του κοινωνικού συνόλου βασίζονται σε μία μεγάλη παρανόηση. Καθώς η γονιδιωματική ξεκινά να δημιουργεί πραγματικά νέες ευκαιρίες για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών φροντίδας υγείας για τους ασθενείς –  το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείαςανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την διενέργεια προκαταρκτικών μελετών για την αξιολόγηση του προσδιορισμού της αλληλουχίας του γονιδιώματος σε νεογέννηταπαιδιά  – ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος οι κυρίαρχοι φόβοι να μετατοπίσουν την προσοχή μας από έτερα πιεστικά ζητήματα που θα πρέπει να συλλογισθούμε πολύ προσεκτικά.

Η μεγαλύτερη παρανόηση – που έχει δημιουργήσει τον μεγαλύτερο μύθο σχετικά με την γονιδιωματική – είναι ότι αποτελεί μία απλή και ντετερμινιστική επιστήμη. Τίτλοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας πληροφορούν για την υποτιθέμενη ανακάλυψη των «γονιδίων» που ευθύνονται για την παχυσαρκία, τον αλκοολισμό, σύμφωνα με μία γενετικά προκαθορισμένη πορεία που προσπαθεί να διαγραφεί για κάθε άνθρωπο. Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει επίσης τον ντετερμινιστικό τρόπο με τον οποίο πολλά από τα γονίδια θεωρείται ότι καθορίζουν ορισμένες ασθένειες – οι άνθρωποι που διαθέτουν μεταλλαγμένο γονίδιο τουHuntington θα αναπτύξουν την πάθηση, όπως και για όσους διαθέτουν δύο αντίγραφα της γενετικής παραλλαγής που οφείλεται για την κυστική ίνωση.

Όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων το γονιδίωμα «λειτουργεί» εντελώς διαφορετικά. Η γονιδιωματική θα πρέπει να εκληφθεί ως μία σύνθετη και πιθανολογική επιστήμη (σ.σ. pentapostagma.gr – βασισμένη στο νόμο των πιθανοτήτων) όπου οι γενετικές παραλλαγές δημιουργούν τις πιθανότητες, αλλά πολλοί ακόμη παράγοντες – περιβαλλοντικοί και βιολογικοί – καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό το σύνθετο μοντέλο, στο οποίο συνεισφέρουν τόσο η φύση όσο και η ανατροφή (nature and nurture), εφαρμόζεται σε όλες τις μείζονες αιτίες κακής κατάστασης υγείας και σοβαρών παθήσεων – όπως στον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη και τις ψυχικές ασθένειες. Επίσης, το σύνθετο αυτό μοντέλο έχει πρακτική εφαρμογή και σε χαρακτηριστικά όπως την νοημοσύνη, την προσωπικότητα και την ικανότητα ανάληψης ρίσκου. Οι συνέπειες του σύνθετου αυτού μοντέλου είναι πολύ σημαντικές για την βιοηθική της γονιδιωματικής.

Αν αντιληφθούμε τις σύνθετες διαδικασίες και την πιθανολογική λειτουργία της γονιδιωματικής, ίσως μπορέσουμε να διαλύσουμε τους μύθους περί «γενετικών διακρίσεων». Πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί καν να κινηθούμε κατά της κατάργησης των γενετικών διακρίσεων καθώς πολύ πιθανόν αυτές δεν θα μπορέσουν καν να «παγιωθούν».

Πάντως, ακόμη και αυτός ο τρόπος σκέψης δεν ακυρώνει τις κοινωνικές και ηθικές προκλήσεις που θέτει η γονιδιωματική. Εάν και το γονιδίωμα δεν μπορεί να λειτουργεί πάντα προβλεπτικά, εντούτοις μπορεί να αναγνωρίζει, θέτοντας επίμονα ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα και την πρόσβαση στα πλέον απόρρητα «αρχεία»: στο γενετικό υλικό. Θα πρέπει να επιτρέπεται η πρόσβαση στα αρχεία DNA από τις αστυνομικές υπηρεσίες; Είναι επιτρεπτό για τους γονείς να «εξετάζουν» το γονιδίωμα των παιδιών τους όταν αυτό μπορεί να οδηγεί σε ανακάλυψη απροσδόκητης πατρότητας ή άλλες πληροφορίες;

Τέλος, θα πρέπει να συλλογισθούμε σοβαρά το είδος των γονιδιωματικών πληροφοριών που είναι κατάλληλο να μοιραζόμαστε απευθείας με τους ασθενείς και τους ιατρούς, και πως θα μπορούν να ερμηνεύουν τις σύνθετες πιθανότητες που ενδέχεται να αποκαλύπτουν. Όταν τα γενετικά δεδομένα εμφανίζονται «ανησυχητικά» αλλά με αβέβαιο τελικό αποτέλεσμα, έχουμε το δικαίωμα της γνώσης τους;

Αυτά είναι μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα που δεν ενέχουν εύκολες απαντήσεις, που πρέπει να συζητηθούν όμως από την κοινωνία στο σύνολό της και όχι μονάχα από την επιστημονική κοινότητα.

pentapostagma.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/prosdiorismos-ths-allhlouxias-tou-gonidiwmatos-paranohseis-kai-krisima-viohthika-zhthmata.html#ixzz2j8QEb8ba

ΕΠΤΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΠΟΤΕ !!!

Επιστήμονες της βιομηχανίας των τροφίμων, ρίχνουν φως σε ορισμένα κατά τ’ άλλα καθημερινά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, τα οποία, ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι γεμάτα τοξίνες και χημικά, παράλληλα, μας δίνουν απλές εναλλακτικές, για μια πιο υγιεινή και καθαρή διατροφή. «Καθαρή διατροφή» σημαίνει να επιλέγουμε φρούτα, λαχανικά τα οποία καλλιεργούνται, μεγαλώνουν και πωλούνται με την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία. Συχνά αυτά είναι βιολογικά και μόνο σπανίως (αν ποτέ) δύνανται να περιέχουν πρόσθετα.
Στην καθημερινότητά μας όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις οι μέθοδοι που ακολουθούνται από τους παραγωγούς τροφίμων δεν είναι ούτε καθαρές, ούτε βιώσιμες για το περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι να βλάπτεται η υγεία μας, το περιβάλλον ή και τα δύο.
Αποφασίσαμε έτσι, να ρίξουμε μια διαφορετική ματιά στη διατροφή μας, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που σκοπό της ζωής τους έχουν να μελετούν και να ανακαλύπτουν τι είναι ασφαλές — και τι όχι — για κατανάλωση. Τους θέσαμε ένα απλό και ξεκάθαρο ερώτημα: «Ποιες τροφές αποφεύγετε;» Δεν υποστηρίζουμε ότι, οι απαντήσεις τους, συνθέτουν μια λίστα «απαγορευμένων τροφών». Πιθανότατα όμως, το να επιλέξετε την εναλλακτική που προτείνουν, θα σας εξασφαλίσει καλύτερη υγεία — και ηρεμία.
* Ο ενδοκρινολόγος δεν θα φάει: Ντομάτα σε μεταλλική κονσέρβα !!! Ο Fredrick Vom Saal είναι ενδοκρινολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι και ασχολείται με τη μελέτη της Βισφαινόλης-Α (bisphenol-A, BPA). Το πρόβλημα: Η συνθετική ρητίνη με την οποία είναι επενδυμένο το εσωτερικό των μεταλλικών κονσερβών, περιέχει τη χημική ένωση BPA.
Η έρευνα έχει δείξει ότι η BPA, πέρα από τις ιδιότητες που την κάνουν χρήσιμη στη βιομηχανία πλαστικών, δρα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό και ως συνθετικό οιστρογόνο, το οποίο έχει συνδεθεί με ένα φάσμα ασθενειών που πιάνει από αναπαραγωγικές δυσλειτουργίες, μέχρι καρδιοπάθειες, διαβήτη και παχυσαρκία. Δυστυχώς, η οξύτητα του ζωμού της ντομάτας, προκαλεί έκπλυση της BPA, μεταφέροντάς την από τη ρητίνη μέσα στο ζωμό και, στη συνέχεια, μέσα στο φαγητό σας.
Οι μελέτες δείχνουν ότι η BPA στο σώμα των περισσότερων ανθρώπων υπερβαίνει το κρίσιμο εκείνο μέγεθος, πέρα από το αντίστοιχο όπου αρχίζει να επηρεάζεται η παραγωγή σπέρματος και να προκαλείται χρωμοσωμική βλάβη στα ωάρια των πειραματόζωων. «Είναι δυνατό να ληφθούν 50 mcg BPA ανά λίτρο, από μια κονσέρβα ντομάτας και αυτή είναι μια ποσότητα που θα έχει αντίκτυπο στους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νεότερους», λέει ο vom Saal· «εγώ ούτε που πλησιάζω κονσέρβα ντομάτας». Η λύση: Επιλέξτε ντομάτες σε γυάλινα μπουκάλια (τα οποία δεν περιέχουν εσωτερική επίστρωση ρητίνης). Μπορείτε επιπλέον, να επιλέξετε μεταξύ διαφόρων τύπων συσκευασιών Tetra Pak.
Συμβουλή εξοικονόμησης: Εάν η συνταγή σας το επιτρέπει, αντί για κονσέρβα ντομάτας, χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένη σάλτσα ζυμαρικών (σε γυάλινο μπουκάλι). Για να είναι η γεύση της σάλτσας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική γεύση της ντομάτας, ψάξτε για σάλτσες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι) και όσο το δυνατό λιγότερα επιπρόσθετα μυρωδικά και άλλα υλικά, αλλιώς ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τη συνταγή σας.
* Ο κτηνοτρόφος δεν θα φάει: Βοδινό που έχει ανατραφεί με καλαμπόκι: Ο Joel Salatin είναι συνιδιοκτήτης των Polyface Farms, καθώς και συγγραφέας πολλών βιβλίων επί του θέματος της αειφόρου γεωργίας (σ.μτφ.: αρχές της αειφόρου γεωργίας). Το πρόβλημα: Μέσω της εξέλιξης των ειδών στη Φύση, τα βοοειδή αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να τρέφονται με χορτάρια, όχι με σιτηρά. Στην εποχή μας όμως, οι κτηνοτρόφοι ταΐζουν τα ζώα τους με καλαμπόκι και σόγια, έτσι ώστε τα ζώα να κερδίζουν πιο γρήγορα βάρος, για να μπορούν να τα στείλουν πιο σύντομα προς σφαγή.
Ωστόσο, περισσότερα χρήματα για τους κτηνοτρόφους (και χαμηλότερες τιμές στα καταστήματα), σημαίνει δυστυχώς πολύ λιγότερη θρεπτική αξία για εμάς. (Γενικά το κρέας έχει ελάχιστη αξία διατροφική για τον άνθρωπο, καθόλου έως ελάχιστη, άρα μπορεί αν αποφεύγεται η να καταναλώνετε ελάχιστα και με επίγνωση
Σε μια πρόσφατη αναλυτική έρευνα που συντονίστηκε από τον Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) και με ερευνητές του Clemson University, βρέθηκε ότι, σε σύγκριση με βοδινό που έχει εκτραφεί με καλαμπόκι, το κρέας από βοοειδή που έχουν εκτραφεί με χορτάρι, είναι πλουσιότερο σε βήτα-καροτίνη, βιταμίνη Ε, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA), ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, ενώ ταυτόχρονα έχει λιγότερο από τα φλεγμονώδη ω-6 λιπαρά οξέα και επίσης έχει χαμηλότερα επίπεδα σε κορεσμένα λίπη, τα οποία έχουν συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις. «Οφείλουμε να σεβαστούμε το γεγονός ότι οι αγελάδες είναι φυτοφάγα ζώα, και αυτό δεν σημαίνει να τα ταΐζουμε με καλαμπόκι και κοπριά από κοτόπουλο», λέει ο Salatin.
Η λύση: Αγοράστε βοδινό που έχει εκτραφεί με χορτάρι, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε εξειδικευμένα κρεοπωλεία, και συνεταιρισμούς αγροτών. Συνήθως έχει ειδική ένδειξη, καθώς είναι λίγο ακριβότερο. Εάν δεν το βλέπετε εκεί, ζητήστε το από τον κρεοπώλη σας. Συμβουλή εξοικονόμησης: Τα κομμάτια με κόκκαλο είναι φτηνότερα, καθώς ο τελικός καταναλωτής χρεώνεται επιπλέον για να πάρει το κρέας ξεκοκαλισμένο. Επίσης, εάν έχετε πρόσβαση σε κάποιον κτηνοτρόφο, μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από εκείνον.
* Ο τοξικολόγος δεν θα φάει: Popcorn στον φούρνο μικροκυμάτων: Η Olga Naidenko είναι υψηλόβαθμη ερευνήτρια στο Environmental Working Group. Το πρόβλημα: Οι χημικές ουσίες από τις οποίες αποτελείται η εσωτερική επένδυση της σακούλας (μεταξύ των οποίων είναι και το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ – PFOA), ανήκουν σε μια κατηγορία χημικών στοιχείων τα οποία δύνανται να προκαλέσουν στειρότητα στον άνθρωπο, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το UCLA. Επιπλέον, σε δοκιμές σε ζώα, αυτές οι χημικές ουσίες προκάλεσαν καρκίνο του ήπατος, των όρχεων και του παγκρέατος.
Οι μελέτες δείχνουν ότι η ενέργεια των μικροκυμάτων κάνει τις ουσίες αυτές να εξατμίζονται από την εσωτερική συσκευασία – και να μεταναστεύουν μέσα στο ποπ κορν σας. «Μένουν στο σώμα σας για χρόνια και η συσσώρευση είναι αθροιστική», λέει η Naidenko και αυτός είναι ο λόγος που οι ερευνητές ανησυχούν, ότι τα επίπεδα στον άνθρωπο θα μπορούσαν να αυξάνονται σταδιακά και να προσεγγίσουν τα αντίστοιχα εκείνα, πέρα από τα οποία προκαλούνται καρκίνοι στα πειραματόζωα.
Η DuPont και άλλες κατασκευάστριες εταιρείες στις ΗΠΑ, έχουν υποσχεθεί να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση του PFOA έως το 2015, ανταποκρινόμενες σε ένα σχέδιο εθελοντικής συμμετοχής της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (US Environmental Protection Agency), αλλά εκατομμύρια σακούλες των ποπ κορν θα έχουν πωληθεί μέχρι τότε.
ΟΆγνωστος Χημικός Πόλεμος Η λύση: Φτιάξτε το ποπ κορν σας με τον παραδοσιακό τρόπο: σε μια κατσαρόλα. Για γεύση, μπορείτε να προσθέσετε πραγματικό βούτυρο ή αποξηραμένα αρτύματα. Συμβουλή εξοικονόμησης: Το να φτιάχνετε το δικό σας ποπ κορν, έρχεται σχεδόν τσάμπα!
* Ο διευθυντής αγροκτήματος δεν θα φάει: Συμβατικές (μη βιολογικές) πατάτες, καρότα, κρεμμύδια: Ο Jeffrey Moyer είναι ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τυποποίησης Βιολογικών Προϊόντων των ΗΠΑ (National Organic Standards Board). Το πρόβλημα: Τα ριζωματώδη ή βολβοειδή λαχανικά (αυτά που ο καρπός τους γίνεται κάτω από το χώμα) απορροφούν ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα, τα οποία, μετά τον ψεκασμό του φυτού, πάντα καταλήγουν στο χώμα. Ειδικά οι πατάτες (το δημοφιλέστερο λαχανικό) ψεκάζονται με μυκητοκτόνα κατά την ανάπτυξή τους και, στη συνέχεια, με ζιζανιοκτόνα πριν τη συγκομιδή.
Αφού τις βγάλουν από το χώμα, οι πατάτες ψεκάζονται πάλι, με ειδικά χημικά, για να μη βλαστήσουν. «Δοκιμάστε αυτό το πείραμα: Αγοράστε μια συμβατική πατάτα από ένα οπωροπωλείο, φυτέψτε την και προσπαθήστε να την κάνετε να βγάλει βλαστούς. Δεν θα το καταφέρετε», λέει ο Moyer, ο οποίος είναι επίσης Διευθυντής Αγροκτήματος για το Rodale Institute (το οποίο ανήκει στην Rodale Inc. την εταιρεία που εκδίδει το Prevention).
«Έχω μιλήσει με παραγωγούς πατάτας και αυτό που μου λένε, κατάμουτρα, είναι ότι, οι ίδιοι, δεν θα έτρωγαν ποτέ τις πατάτες που πουλάνε. Πάντα έχουν ξεχωριστά παρτέρια, στα οποία καλλιεργούν πατάτες για δική τους κατανάλωση, χωρίς όλα αυτά τα χημικά». (σκεφτείτε ότι τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο τις πατάτες που τρώμε στο σπίτι, αλλά και στα εστιατόρια, ταβέρνες, fast food, κτλ)
Η λύση: Να αγοράζετε πατάτες βιολογικής καλλιέργειας. Το εξωτερικό πλύσιμο δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, καθώς όλα αυτά τα χημικά απορροφώνται εσωτερικά, στην ψίχα της πατάτας. Συμβουλή εξοικονόμησης: Οι βιολογικές πατάτες είναι σχετικά φτηνές και λίγο μόνο ακριβότερες από τις συμβατικές.
* Ο εμπειρογνώμονας αλιείας δεν θα φάει: Σολομό ιχθυοτροφείου: Ο Δρ David Carpenter, διευθυντής του Ινστιτούτου για την Υγεία και το Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο στο Albany, δημοσίευσε μια σημαντική μελέτη στο περιοδικό Science, σχετικά με τη μόλυνση στα ψάρια. Το πρόβλημα: Δεν είναι η φυσική κατάσταση του σολομού, να στριμώχνεται μέσα σε σιλό και να τρέφεται με σόγια, με απόβλητα πτηνοτροφείων και υδρολυμμένα φτερά κοτόπουλου.
Ως αποτέλεσμα, η σάρκα του σολομού είναι φτωχότερη σε βιταμίνη D και περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες από μολυσματικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων καρκινογόνων ουσιών PCBs, βρωμιούχων επιβραδυντικών φλόγας και φυτοφαρμάκων, όπως η διοξίνη και το DDT.
Σύμφωνα με τον Carpenter, τα πιο μολυσμένα ψάρια προέρχονται από τη Βόρεια Ευρώπη. «Για να καταναλώνετε τέτοιο είδος σολομού και ταυτόχρονα να μην αυξήσετε τον κίνδυνο καρκίνου, θα έπρεπε να τρώτε ένα δείπνο τέτοιου σολομού κάθε 5 μήνες», λέει ο Carpenter, του οποίου η μελέτη του 2004 για τη μόλυνση των ψαριών είχε λάβει μεγάλης έκτασης δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης, «…τόσο άσχημη είναι η κατάσταση».
Προκαταρκτικές επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει επίσης το DDT με τον διαβήτη και την παχυσαρκία, αλλά μερικοί διατροφολόγοι πιστεύουν ότι τα οφέλη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αντισταθμίζουν τους κινδύνους. Υπάρχει επίσης ανησυχία για τις μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην εκτροφή αυτών των ψαριών. Όταν τρώτε σολομό ιχθυοτροφείου, παίρνετε μια καλή δόση από αυτά τα φυτοφάρμακα και τα αντιβιοτικά.
Η λύση: Προτιμήστε άγριο σολομό Αλάσκας. Αν στη συσκευασία γράφει «Ατλαντικού», τότε οπωσδήποτε είναι ιχθυοτροφείου. Δεν έχουν απομείνει εμπορικά αλιεύματα άγριου σολωμού στον Ατλαντικό. Συμβουλή εξοικονόμησης: Ο άγριος σολωμός Αλάσκας, σε κονσέρβα, είναι σχετικά οικονομικότερος.
* Ο ερευνητής του καρκίνου, δεν θα πιει: Γάλα που παράγεται με τεχνητές ορμόνες: Ο Rick North είναι ο συντονιστής της δράσης «Εκστρατεία για την Ασφάλεια των Τροφίμων», της οργάνωσης «Γιατροί του Όρεγκον για την Κοινωνική Ευθύνη» και πρώην Δ/νων Σύμβουλος του παραρτήματος της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (American Cancer Society), στο Όρεγκον.
Το πρόβλημα: Οι γαλακτοπαραγωγοί χορηγούν στις αγελάδες τους τεχνητή αυξητική ορμόνη των βοοειδών (rBGH ή rBST, όπως είναι επίσης γνωστή), προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος. Ωστόσο, έχει βρεθεί ότι η rBGH αυξάνει επίσης λοιμώξεις του μαστού στις αγελάδες, προκαλώντας ακόμα και την εμφάνιση πύον στο γάλα. Οδηγεί επίσης στην εμφάνιση, στο γάλα, υψηλών επιπέδων μιας ορμόνης που ονομάζεται «ινσουλίνη αυξητικού παράγοντα» (Insulin-like Growth Factor ή IGF-1). Στους ανθρώπους, αντίστοιχα, τα υψηλά επίπεδα του IGF-1 μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.
«Όταν η κυβέρνηση ( στις ΗΠΑ ενέκρινε την rBGH, θεωρήθηκε ότι η IGF-1 στο γάλα θα εξουδετερώνονταν μέσα στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα», λέει ο North. Όπως αποδείχτηκε όμως, η καζεΐνη στο γάλα προστατεύει το μεγαλύτερο μέρος της IGF-1, σύμφωνα με πολλές ανεξάρτητες μελέτες. «Δεν είναι 100% αποδεδειγμένο ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων καρκίνου στους ανθρώπους, από αυτό», παραδέχεται North. «Ωστόσο, η ορμόνη αυτή έχει απαγορευτεί στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες». ( η rBGH είναι απαγορευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση)
Η λύση: Μελετήστε τις ετικέτες και βεβαιωθείτε ότι γράφουν «rBGH-free», «rBST-free», «χωρίς τεχνητές ορμόνες» ή «βιολογικό γάλα». Οι ετικέτες αυτές δηλώνουν προϊόν χωρίς rBGH. Συμβουλή εξοικονόμησης: ( δεν χρειάζεται, ήδη στην Ελλάδα απαγορεύεται η χρήση αυτής της ορμόνης στην παραγωγή γάλακτος και πιείτε γάλα από καρπούς ή ρύζι).
* Ο εμπειρογνώμονας βιολογικών τροφίμων, δεν θα φάει ποτέ: Συμβατικά (μη βιολογικά) μήλα: Ο Mark Kastel, πρώην εκτελεστικό στέλεχος της αγροτικής βιομηχανίας, είναι συν-διευθυντής στο Cornucopia Institute, έναν οργανισμό που αντικείμενό του έχει την έρευνα και διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής και ο οποίος προωθεί την ιδέα των βιολογικών προϊόντων.
Το πρόβλημα: Εάν υπήρχε διαγωνισμός για τα «περισσότερο ποτισμένα με ζιζανιοκτόνα» φθινοπωρινά φρούτα, ο νικητής θα ήταν τα μήλα. Αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος; Τα μήλα μπολιάζονται μεμονωμένα (κατάγονται από ένα δέντρο), έτσι ώστε κάθε ποικιλία να διατηρεί την ξεχωριστή γεύση της. Ως εκ τούτου, τα μήλα δεν αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στα παράσιτα και γι’ αυτό χρειάζεται να ψεκάζονται συχνά. Η βιομηχανία υποστηρίζει ότι τα κατάλοιπα αυτά δεν είναι επιβλαβή.
Αλλά ο Kastel ανταπαντά ότι είναι κοινή λογική να προσπαθεί κανείς να περιορίζει την έκθεσή του στα χημικά αυτά, περιορίζοντας τα πιο ραντισμένα φρούτα, τα οποία είναι τα μήλα. «Οι εργάτες στα αγροκτήματα εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης πολλών μορφών καρκίνου», λέει. Και, επιπλέον, ολοένα και περισσότερες μελέτες έχουν αρχίσει να συνδέουν την υψηλή επιβάρυνση του σώματος με φυτοφάρμακα (ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης) με τη Νόσο του Πάρκινσον.
Η λύση: Αγοράστε βιολογικά μήλα. Συμβουλή εξοικονόμησης: Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε βιολογικά, φροντίστε να πλένετε καλά και να ξεφλουδίζετε τα συμβατικά μήλα. Ωστόσο, ο Kastel προσωπικά αρνείται να συμβιβαστεί. «Θα προτιμούσα να συμβιβαστώ, περιορίζοντας άλλα πράγματα, όπως τις αγορές διάφορων ακριβών ηλεκτρονικών gadget», λέει. «Κάνοντας κάνα δύο τέτοιους μικρούς συμβιβασμούς, εξοικονομούν στην οικογένειά μου μια βιολογική και υγιεινή διατροφή».
Διασκευή και ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά, άρθρο περί διατροφής, που παρουσιάστηκε στο Fox News
Αν παρατηρήσετε λίγο προσεκτικά τους ανθρώπους μπορείτε να καταλάβετε σχεδόν με απόλυτη ακρίβεια –από τη μορφή του σώματός, από το χρώμα του δέρματος, από την οσμή που έχουν, ακόμη και από τον τρόπο με τον οποίο μιλάνε– με τι τρέφονται. Για παράδειγμα κάποιος που η δίαιτά του βασίζεται στο κρέας έχει ένα κοκκινωπό δέρμα, είναι ανυπόμονος και επιθετικός στην έκφραση, συνήθως έχει περιττά κιλά, ειδικά αν συνδυάζει το κρέας με τηγανιτές πατάτες, ξινές λαδερές σαλάτες και γλυκά στη συνέχεια. Αν καταναλώνει και αλκοόλ τότε θα είναι σίγουρα υπέρβαρός μετά τα τριάντα του.
Κάποιος που βασίζει τη διατροφή του σε junk food, δηλαδή «πνίγεται» ευτυχισμένος μέσα σε ένα διπλό χάμπουργκερ, λατρεύει πίτσες και γύρους, συνήθως έχει περιττά κιλά γιατί τρώει γρήγορα, μασάει ελάχιστα όταν τρώει και δεν χορταίνει ποτέ πραγματικά γιατί ο οργανισμός του δεν παίρνει τις θρεπτικές ουσίες που τις χρειάζεται. Κάποιος που προσέχει τι τρώει υπολογίζοντας τις ουσίες που βάζει μέσα του, συνήθως έχει καλές αναλογίες, αλλά και μία ήρεμη φωνή, είναι συναισθηματικά πιο ισορροπημένος και πιο χαλαρός.
Η ζωή είναι ενέργεια που διατηρείται από την ζωτική ενέργεια ή Οργόνη, στα σανσκριτικά ονομάζεται και Πράνα υπάρχει παντού γύρω μας –στο νερό, στον αέρα, στα τρόφιμα. Όμως περισσότερη Οργόνη θα βρούμε εκεί που ο αέρας είναι καθαρός: σε ένα βουνό ή σε ένα δάσος, κοντά σε μια πηγή νερού, μακριά από το νέφος της πόλης. Ένα φρέσκο μήλο, που μόλις το κόψαμε από τη μηλιά στην οποία μεγάλωσε χωρίς φυτοφάρμακα, θα είναι πολύ πιο πλούσιο σε ζωτική ενέργεια από ένα μήλο που έχει σχεδόν μισό σαπίσει σε ράφι του σούπερ μάρκετ. Αν πιούμε νερό από ένα πηγάδι στο βουνό θα καταλάβουμε τι σημαίνει «ζωντανό νερό», που δεν έχει καμία σχέση με το εμφιαλωμένο του περιπτέρου.
Αυτή τη ζωτική ενέργεια μπορούμε να τη νιώσουμε ως φυσική, συναισθηματική και πνευματική ανανέωση. Οι σύγχρονοι Φυσικοί πλέον έχουν για δεδομένο ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από Ενέργεια. (Κάτι που οι φιλόσοφοι όλων των εποχών και όλων των θεωρήσεων αυτό το λένε)
Το σώμα μας δεν είναι ουσιαστικά κάτι στερεό και σταθερό, απλά τα μόρια μας κινούνται πολύ γρήγορα και αυτή η κίνηση δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Και όμως μπορούμε να δούμε την αλλαγή αυτή στην έκφραση του προσώπου μας, η οποία δείχνει τη διάθεση μας, την κατάσταση της σωματικής αλλά και ψυχολογικής υγείας, το επίπεδο «ζωντάνιας», δηλαδή ζωτικής ενέργειας που έχουμε ή δεν έχουμε Αιθέρας vs Σχετικότητα και orgonites και Οργονίτες, Η Ενεργειακή Δύναμη
Ένα ώριμο κόκκινο μήλο, πάνω στη μηλιά όπως είπαμε, είναι γεμάτο με ζωτική ενέργεια. Για κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η ενέργεια θα παραμείνει στη κορυφή της, το μήλο θα είναι γεμάτο Οργόνη και αν το φάμε αργά μασώντας την κάθε μπουκιά μας πολλές φορές –μέχρι και 30!–, τότε θα αφομοιώσουμε όλη τη Οργόνη από μέσα του.
Ο χρόνος όμως θα παίξει αναπόφευκτα το ρόλο του: Όσο περισσότερο είναι εκτός μηλιάς, τόσο λιγότερη Οργόνη περιέχει. Το φρέσκο φρούτο και λαχανικό, όπως και το φρέσκο μαγειρεμένο φαγητό, έχουν πολύ περισσότερη Οργόνη από τα κατεψυγμένα, συσκευασμένα, επεξεργασμένα, ζεσταμένα φαγητά. Ειδικά βλαβερά και χωρίς Οργόνη θεωρούνται τα φαγητά και ποτά ζεσταμένα στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι λοιπόν, επειδή η ζωτική ενέργεια ενός τροφίμου σβήνει με το πέρασμα του χρόνου, τότε το τρόφιμο μαραίνεται και χάνει το άρωμά του και τη γεύση του.
Ας πάρουμε ένα οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό για παράδειγμα: το σώμα του δεν διαφέρει και παρά πολύ από το δικό μας το σώμα, με την έννοια ότι, όταν το ζεστάνουμε ή καταψύχουμε, αυτό δεν επιβιώνει. Η τροφή χάνει την ζωτική της ενέργεια με πολύ βράσιμο και κατάψυξη. Αν κόψουμε ένα μήλο σε κομμάτια και δεν το φάμε, αμέσως μετά θα παρατηρήσουμε ότι θα κιτρινίσει και θα μαραθεί πολύ γρήγορά γιατί θα χάσει τη ζωτική του ενέργεια. Όταν κάνουμε φρέσκο χυμό από ένα φρούτο, η ζωτική ενέργεια παραμένει στο χυμό μόνο 20 λεπτά!
Τι να πούμε για τη συσκευασία; Οι επεξεργασμένες τροφές συνήθως είναι συσκευασμένες σε κονσέρβες, κουτιά ή είναι καταψυγμένες. Όλες αυτές οι τροφές έχουν χάσει την Οργόνη τους, τη ζωτική τους ενέργεια, και καλά είναι να τις αποφεύγουμε όσο γίνεται. Άλλωστε οι ειδικοί και αυτοί που τις ετοιμάζουν για να μας τις προσφέρουν, ακριβοπληρώνοντας τες, ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ οι ίδιοι, ούτε τις δίνουν στην οικογένεια τους. !!


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/epta-trofes-pou-oi-eidikoi-den-tha-etrwgan-pote.html#ixzz2j8CNubvp