Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΘΗΒΩΝ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ
Θήβα 30 Σεπτεμβρίου 2014
Παρουσία πλήθους πιστών με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τού Προσφυγικού Συνοικισμού Θηβών ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , και η Λιτάνευση τής Θαυματουργής Ιερής Εικόνας με την συνοδεία μικρού Στρατιωτικού Αγήματος τής Παναγίας τής Γοργο'υ'πηκόου ,παρουσία πολλών Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής και τού Εφημέριου τού Εορτάζοντος Ιερού Ναού , Πατήρ Παναγιώτη  Η Θαυματουργή Ιερή Εικόνα  μεταφέρθηκε ένα χρόνο πριν από το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή Δοχειαρίου  και κοσμεί με την παντοτινή  τής παρουσία τον  Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τού Προσφυγικού Συνοικισμού Θηβών .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Μεγάλη Θρησκευτική Εορτή οι Αντιδήμαρχοι τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης και Σπυρίδων Κίτσος , ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος τού Δ.Ο.Θ. κ. Γιάννης Παπαδημητρίου και Αντιπροσωπία τού ΚΕΠΒΘηβών .

'' ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΕ ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ 
ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ '' !!!


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com




ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημητρης Σοβατζης
Email:sovdim@hotmail.com

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ !!!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ




¨Ημερίδα¨ Καστοριάς: Σταθμός στον αγώνα κατά των αναβολικών
Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ: ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ
Συνεργασία της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ με πέντε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και τον ΣΕΓΑΣ για να ¨ανοίξουν οι πόρτες¨ της Commission και της WADA

Στην ιδιαίτερα πετυχημένη ¨Ημερίδα¨ της Καστοριάς, της 20/9/2014, που είχε θέμα ¨Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει ήττα των Αναβολικών¨, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ Γιώργος Κατσιμπάρδης. Τα κυριότερα σημεία από την πολυσέλιδη ομιλία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, που ενδιαφέρουν μικρούς και μεγάλους, έχουν ως εξής:         
«Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Χρονολογείται στο 776 π.Χ, αν και ανεπίσημα αγώνες διοργανώνονταν στην Ολυμπία, από τους Δωριείς και τους Πισάτες, τρεις με τέσσερεις αιώνες νωρίτερα.
Οι αγώνες που τελούνταν εκεί δεν είχαν σκοπό μόνο να αποδίδουν τιμές στον Δία, προστάτη της περιοχής, ούτε βέβαια είχαν περιοριστεί στην τυπική ¨αφή της φλόγας¨, και τη διεξαγωγή κάποιων αγωνισμάτων. Χρόνο με το χρόνο είχαν αναδείξει πανανθρώπινες και διαχρονικής αξίας αρχές και ιδέες: Τον έντιμο συναγωνισμό, ο οποίος συμπυκνώνεται στην υπέροχη φράση ¨ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ¨. Φράση μεστή νοημάτων, που έγινε κανόνας ζωής για τις κοινωνίες των ανθρώπων, συντέλεσε δε, και συντελεί ακόμη και σήμερα, στη συναδέλφωση, όχι μόνο των αθλητών, αλλά και των πολιτών, ακόμη και λαών ολόκληρων, όπως επίσης επενεργούσε και στο σταμάτημα, έστω για ένα χρονικό διάστημα 2-3 μηνών, των εχθροπραξιών (εκεχειρία).
Η ειδυλλιακή αυτή κατάσταση κράτησε 5 έως 6 αιώνες, μέχρις ότου οι Ρωμαίοι κατακτητές τον 2ο και τον 1ο αιώνα π.Χ. ¨βάλθηκαν¨ να φθείρουν το θεσμό τής ολυμπιακής ιδέας – οργάνωναν στην Ολυμπία αγώνες μεταξύ μονομάχων και εκδηλώσεις τσίρκων, και έκλεβαν σπουδαία έργα τέχνης τα οποία μετέφεραν στη Ρώμη ( Σύλλας, Νέρων) – ενώ 4 αιώνες αργότερα δύο Ρωμαίοι χριστιανοί αυτοκράτορες της ¨Νέας Ρώμης¨ (Κωνσταντινούπολης) ο μεν πρώτος (Θεοδόσιος Α΄) κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (το 426) ο δε δεύτερος (Θεοδόσιος Β΄) διέταξε και κατεδάφισαν όλα τα ιερά και το Στάδιο.  
Και όμως, πολύ πριν από αυτούς, οι Έλληνες  ενεργούσαν με βάση τις Συμβουλές του Αποστόλου Παύλου. Συμβουλές οι οποίες, ούτε λίγο ούτε πολύ, προσομοίαζαν με το αρχαιοελληνικό ¨ευ αγωνίζεσθαι¨, καθώς συμπυκνώνονταν στην περίφημη φράση του «εάν τις άθλη, ου στεφανούται, εάν μη νομίμως αθλήση».
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως κατά την αρχαιότητα – οπότε οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονταν στα χέρια των Ελλήνων που πίστευαν στις αξίες του πολιτισμού και του αθλητισμού – δεν έγιναν αντικείμενο ξένης εκμετάλλευσης, έτσι και μετά την αναβάθμισή τους το 1893 από τον Κουμπερντέν και τον Έλληνα Βικέλα, έμειναν για πολλές δεκαετίες αλώβητοι: Για τους ολυμπιονίκες η χαρά της νίκης ¨σφραγιζόταν¨ με ένα δάφνινο στεφάνι και ένα αναμνηστικό μετάλλιο.
Από τα μέσα, όμως, του 20ου αιώνα τα πράγματα άλλαξαν ριζικά. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες έπεισαν στελέχη Διεθνών Αθλητικών Οργανισμών ότι ο αθλητισμός είναι ένα προϊόν εξαιρετικά εμπορεύσιμο και δεν πρέπει να το αφήσουνε ανεκμετάλλευτο. Άρχισαν, τότε, οι διαφημίσεις από τα ΜΜΕ, προϊόντων και υπηρεσιών των πρώτων, με αντιπαροχή μεγάλων χρηματικών ποσών, προς τις δεύτερες, τμήματα των οποίων ορισμένες – όπως η IAAF – τα διαθέτουν σε μαργαριτάρια για να δελεάζουν τους αθλητές και τις αθλήτριες. Άνοιξαν, έτσι, οι πόρτες διάπλατα που οδηγούν τους αθλούμενους στην αναζήτηση διακινητών για την προμήθεια αναβολικών. Αποτέλεσμα: Η ολυμπιακή ιδέα έχει φτάσει σε ¨ώρα μηδέν¨.
Μπροστά σε όλα αυτά η Ελληνική Πολιτεία – η οποία ¨φύση και θέση¨ αποτελεί το θεματοφύλακα της ολυμπιακής ιδέας – δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα πλήρες ¨Σχέδιο Δράσης¨, ώστε να αποφευχθεί η ραγδαία εξάπλωση των αναβολικών. Ακόμα και την πρότασή μας να οργανώσει ¨Σώμα Δίωξης Αναβολικών¨ - στα πρότυπα των ¨Σωμάτων¨ που έχουν οργανώσει η Ισπανία και η Ιταλία - με επικεφαλής Εφέτη Δικαστή, (πλαισιωμένο από αθλητιάτρους και ειδικευμένους αστυνομικούς), ο οποίος θα μπορεί να διατάσει ελέγχους σε ιατρεία, φαρμακεία, αποθηκευτικούς χώρους, ακόμη και σε σπίτια, που βρίθουν από αναβολικά, όπως έχουμε υποδείξει στους αρμόδιους, την αφήνει αναξιοποίητη.
Παράλληλα η Ελληνική Πολιτεία έχει χρέος να αξιοποιήσει υπερβατικές απόψεις Ιεραρχών της Ορθοδοξίας που ευαγγελίζονται μεταξύ άλλων:
·         Ότι είναι ανάγκη να ενημερωθεί καλά η Νεολαία μας, με τέτοιου είδους ¨Ημερίδες¨, για να έρθει σε επαφή με τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αναβολικών. (Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κύριος Γεώργιος, στην ¨Ημερίδα¨ που διοργανώσαμε στα Λύκεια της Θήβας στις 20/12/2013).
·         Ότι η έννοια του νόμιμου, δηλαδή του έντιμου συναγωνισμού, υπήρξε η βάση του αθλητικού ιδεώδους, της ολυμπιακής ιδέας, από τα πρώτα χρόνια του χριστιανισμού» (…) «Η χρήση κάθε είδους απαγορευμένων υποβοηθητικών ουσιών, των γνωστών μας ως «αναβολικών», πέρα από τη βλάβη που επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, στο ανθρώπινο σώμα – το οποίο κατά την διδασκαλία της Εκκλησίας μας είναι ναός του αγίου πνεύματος και πρέπει να απολαμβάνει του σεβασμού μας – αποτελεί και πραγματικό εχθρό της ίδιας της αθλητικής διάστασης της ολυμπιακής ιδέας, καθώς ακυρώνει, στη βάση της, την πρακτική του έντιμου αγώνα» (Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κύριος Παντελεήμων, στην ¨Ημερίδα¨ που διοργανώσαμε στην ακριτική πόλη, στις 9/6/2013).
·         Ότι «αυτό το Συνέδριο που γίνεται σήμερα είναι ό,τι καλύτερο για την ενημέρωση της Νεολαίας μας ∙ ένα πραγματικό ¨προσκλητήριο¨ για τη συμμετοχή και των ίδιων των αθλητών και αθλητριών στον αγώνα κατά της μάστιγας των αναβολικών (…) Η Τοπική Εκκλησία μας δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι τα αναβολικά, βλάπτουν βέβαια το σώμα, σκοτώνουν όμως και την ολυμπιακή Ιδέα, ενώ, παράλληλα – και αυτό είναι το κυριότερο – ζημιώνουν την ψυχή του ανθρώπου, καθώς η χρήση τους αποτελεί επί της ουσίας δόλια πρακτική, με ολέθρια αποτελέσματα τόσο στο πνευματικό όσο και στο ψυχολογικό επίπεδο» (Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών κύριος Μάρκος, στην ¨Ημερίδα¨ που διοργανώσαμε στη Χίο στις 5/10/2013).
·         Αλλά και ο Μητροπολίτης Καστοριάς κύριος Σεραφείμ
 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
λίγο πριν από τη δική μου τοποθέτηση, είπε μεταξύ άλλων «υπό το πρίσμα των ιδανικών και των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός, η αναφορά και μόνο σε ύπαρξη μεθόδων αφύσικης βελτίωσης των επιδόσεων των αθλητών, με τη χρήση αναβολικών, είναι απαράδεκτη και βδελυρή. Τα αναβολικά απαξιώνουν, υποβιβάζουν, εξευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο τους αθλητές, τους αθλητικούς παράγοντες και τους θεατές, αλλά και ολόκληρο τον πολιτισμό μας. Τα αναβολικά ισοδυναμούν με ξεκάθαρη κλοπή του κόπου, του μόχθου και της προσπάθειας των συναθλητών αλλά και των συνανθρώπων μας.
Ο Θεός μας θέλει ευγενείς, έντιμους, αξιοπρεπείς και αγωνιστές. Ο αθλητής μοιάζει με τον αγωνιστή του νεύματος, μοιάζει δηλαδή με τον άνθρωπο της πνευματικής ζωής, τον άνθρωπο του Θεού. Εύχομαι ολόψυχα καλή ευόδωση των εργασιών της ¨Ημερίδας¨ σας».     
Με αυτά τα σοφά λόγια συμβουλεύουν, άξιοι ιεράρχες της Ορθοδοξίας, την Ελληνική Πολιτεία να αξιοποιήσει τις ομιλίες και τις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων που κατατίθενται στις ¨Ημερίδες¨ τις οποίες διοργανώνουμε από τη μία άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη.   
Αξίζει να σημειώσω εδώ ότι η εταιρεία μας, ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, δεν θα περιοριστεί, μόνο στις ¨Ημερίδες¨ που διοργανώνουμε στο εσωτερικό της χώρας. Θα επεκτείνει τη δράση της και στο εξωτερικό όπου, σε συνεργασία με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Αθλητικές Ομοσπονδίες, θα επιδιώξει να μπει σε Προγράμματα της Commission και της WADA, με συντονιστή το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, και τη συμμετοχή του ΣΕΓΑΣ έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα πιο γρήγορης και πιο πλατειάς ενημέρωσης της Νεολαίας μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μάστιγα των αναβολικών.      



ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com           

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ !!! ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!

Συρρίκνωση με τάση εξόντωσης του Ελληνικού έθνους απο τον 'αόρατο' οικονομικό πόλεμο

Ελλάδα: Ανησυχητική μείωση των γεννήσεων!- Νέα έρευνα
Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η πεσμένη ψυχολογία δεν ήθελε και πολύ να μειώσει την επιθυμία των Ελλήνων για σεξ. Την ίδια στιγμή όμως άκρως ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι  τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά. Τι έδειξε έρευνα
 Έρευνα που πραγματοποίησε η Β Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνώνέδειξε ότι το 48% των νέων που ρωτήθηκαν, ενημερώνεται για θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς από το Διαδίκτυο, το 32% από φίλους και μόνο το 7% από επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι, όπως είπε ο καθηγητής, είναι και οι πλέον αρμόδιοι για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.
  Από την πλευρά της η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της εστίασε στην προληπτική ιατρική φροντίδα των γυναικών, σημειώνοντας, ότι δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν ακόμη ταμπού και προκαταλήψεις γύρω από τα θέματα της σεξουαλικής αγωγής. 
 
Όπως ανέφερε «στην υγεία δεν υπάρχουν ταμπού και στην πρόληψη δεν πρέπει να υπάρχουν προκαταλήψεις», είπε χαρακτηριστικά, ανακοινώνοντας ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή και της Εκκλησίας προκειμένου να αρθούν αυτά τα εμπόδια και να πεισθούν οι Ελληνίδες για την αναγκαιότητα των προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων (τεστ ΠΑΠ, έλεγχος μαστού).
 
Στο πλαίσιο αυτό η κ. Παπακώστα ανακοίνωσε  οτι θα ληφθούν μέτρα για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας στην οικογένεια, στις γυναίκες και στους νέους.
 
Άμεσα, όπως προανήγγειλε θα ξεκινήσει σε όλη τη χώρα, εκστρατεία ενημέρωσης των γυναικών και των νέων, σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου, της μήτρας και του μαστού και διενέργειας προληπτικών εξετάσεων.
 
Καταλήγοντας ο κ. Κρεατσάς ανέφερε ότι «η πρόληψη αποτρέπει την εμφάνιση γυναικολογικών προβλημάτων»  σημειώνοντας ότι, με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, απαιτείται όλες οι γυναίκες να ακολουθούν προγράμματα πρόληψης και το σύστημα υγείας να καλύπτει εξετάσεις που εστιάζουν σε υπηρεσίες πρόληψης.
http://www.onalert.gr/stories/ellada-anhsuxhtikh-meiwsh-twn-gennhsevn

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΥ !!! ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ    ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΘΗΒΩΝ !!! ( ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑ'Ι'ΟΥ 2013 ) ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ VIOTIASHOP ΣΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΒΑΤΖΗ !!!





ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

'' ΟΡΑΤΟΣ '' Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ !!! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Γιατί μας κρύβουν στην Ελλάδα οτι Τζιχαντιστές υπάρχουν; Πότε θα ακουστεί και επίσημα;!

Χειροπέδες σε τζιχαντιστή από Ελλάδα
Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις αναφορικά με το γεγονός ότι ολοένα και πιο πολλοί φανατικοί μουσουλμάνοι, που διατηρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος ή με άλλες ακραίες οργανώσεις, «βολτάρουν» ανά την Ευρώπη, ενώ πολλοί εξ αυτών χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό ή ως πέρασμα, προκειμένου να φτάσουν από τη Μέση Ανατολή στον τελικό προορισμό τους - σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Αυτή τη φορά στο φως της δημοσιότητας ήρθε η περίπτωση ενός 24χρονου (που φέρεται ότι είναι μαχητής των τζιχαντιστών) από τη Συρία, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό τη βελγική πόλη Σαρλερουά, όπου τελικά συνελήφθη όταν οι Αρχές ανακάλυψαν ότι ήταν κάτοχος πλαστού γαλλικού διαβατηρίου. Κατά πληροφορίες δε, στις αποσκευές του, που πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο, βρέθηκαν φωτογραφίες αλλά και έγγραφα που αποδείκνυαν ότι διατηρούσε διασυνδέσεις με ισλαμιστές τρομοκράτες. Οπως ανέφερε μάλιστα ο βελγικός Τύπος, στις αρχές Αυγούστου, στο αεροδρόμιο της Σαρλερουά είχε συλληφθεί ακόμα ένας Σύριος τζιχαντιστής, που επίσης είχε ξεκινήσει το αεροπορικό ταξίδι του από την Ελλάδα!
 
Ο «τουρισμός ισλαμιστών» ανά την Ευρώπη βρίσκεται στο απόγειό του, σχολίαζε χθες η ««Deutsche Welle», θέλοντας να καταδείξει την άνεση με την οποία κινούνται οι άνθρωποι του Ισλαμικού Κράτους στη γηραιά ήπειρο. Και για τον λόγο αυτό «η Γερμανία προσπαθεί να τον αναχαιτίσει με αυστηροποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, βάζοντας ουσιαστικά «στάμπα στις ταυτότητες για όσους περνούν μέσω της Τουρκίας στο Ιράκ και στη Συρία».
 
Η ουσία είναι πάντως ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο βέβαια και η Ευρώπη -στην οποία φέρεται ότι κινούνται περίπου 3.000 τζιχαντιστές- βρίσκονται πια σε διαρκή συναγερμό. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ήδη έσπευσε να ενισχύσει την ασφάλεια στο μετρό, έπειτα από τις προειδοποιήσεις του Ιράκ για πιθανά χτυπήματα των ισλαμιστών. Ταυτόχρονα, σε πολιτικό επίπεδο, χθες, ο Ντέιβιντ Κάμερον επιχειρούσε να πείσει το βρετανικό Κοινοβούλιο για την ανάγκη συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στον διεθνή συνασπισμό που έχουν σχηματίσει οι ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους.
 
Στη Γαλλία, πάντως, χθες το κλίμα ήταν διαφορετικό. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, ενώ η χώρα δεν είχε συνέλθει από το άγριο σοκ που προκάλεσε ο αποκεφαλισμός του Ερβέ Γκουρντέλ από τζιχαντιστές στην Αλγερία, ενώ την ίδια στιγμή οι μουσουλμάνοι που ζουν στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις δήλωναν ανοιχτά την αντίθεσή τους στις βαρβαρότητες που διαπράττουν στη Μέση Ανατολή οι μαχητές του Χαλιφάτου.
 
 Γερμανοί όμηροι στις Φιλιππίνες
 Η απειλή ακόμη μιας ακραίας οργάνωσης ισλαμιστών από τις Φιλιππίνες ότι θα σκοτώσουν έναν Γερμανό όμηρο ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί την πιο πρόσφατη, σαφή αναφορά για την αυξημένη επιρροή των τζιχαντιστών της Μέσης Ανατολής στις περιοχές της Ασίας. Η τρομοκρατική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ απειλεί να εκτελέσει έναν από τους δύο Γερμανούς που κρατά ως ομήρους από τις 10 Οκτωβρίου του 2013 - εκτός κι αν της καταβληθούν ως λύτρα 5,6 δισ. δολάρια και ταυτόχρονα η Γερμανία σταματήσει να υποστηρίζει τον διεθνή συνασπισμό που χτυπά θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.
http://www.dimokratianews.gr

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ !!! ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ !!! Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ !!!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ


 23/9/2014

¨Ημερίδα¨ Καστοριάς (20/9/2014) για την ολυμπιακή ιδέα και τα αναβολικά

* Εντυπωσιακές ομιλίες: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ, Γ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

* Δηλώσεις στήριξης: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Ι. ΑΝΔΙΑΝΟ, Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, και Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ (ΣΕΓΑΣ)

* Ρεκόρ ομιλιών: ΣΥΝΟΛΙΚΑ 16 (1 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ, 3 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ, ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΟΡΦΑΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ, 3 ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ, 4 ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ 5 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ).

* Ελπιδοφόρο μήνυμα: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΤΗΣ ΝΔ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ)

* Επαινετή πρωτοβουλία: Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΡΑΠΤΗ. 
Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ


Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/9/2014), στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς ¨Ημερίδα¨ που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική εταιρεία¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και ο ΣΕΓΑΣ, 
σε συνεργασία με το Δήμο και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δ. Μακεδονίας, με θέμα «Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει ήττα των Αναβολικών». 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υπό το πρίσμα των ιδανικών και των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός, η αναφορά και μόνο σε ύπαρξη μεθόδων αφύσικης βελτίωσης των επιδόσεων των αθλητών, με τη χρήση αναβολικών, είναι απαράδεκτη και βδελυρή. Τα αναβολικά απαξιώνουν, υποβιβάζουν, εξευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο τους αθλητές, τους αθλητικούς παράγοντες και τους θεατές, αλλά και ολόκληρο τον πολιτισμό μας. Τα αναβολικά ισοδυναμούν με ξεκάθαρη κλοπή του κόπου, του μόχθου και της προσπάθειας των συναθλητών αλλά και των συνανθρώπων μας.
Ο Θεός μας θέλει ευγενείς, έντιμους, αξιοπρεπείς και αγωνιστές. Ο αθλητής μοιάζει με τον αγωνιστή του νεύματος, μοιάζει δηλαδή με τον άνθρωπο της πνευματικής ζωής, τον άνθρωπο του Θεού. Εύχομαι ολόψυχα καλή ευόδωση των εργασιών της ¨Ημερίδας¨ σας».
Στην κεντρική ομιλία του ο Γ. Κατσιμπάρδης και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της ολυμπιακής ιδέας και των αναβολικών και ξεκαθάρισε το γεγονός ότι ναι μεν χριστιανοί αυτοκράτορες του Βυζαντίου – ο Θεοδόσιος Α΄ και Θεοδόσιος Β΄– απαγόρευσαν την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων και κατέστρεψαν τα ιερά, τους ναούς και το Στάδιο, πολύ νωρίτερα όμως ο Απόστολος των Εθνών Παύλος είχε ταχθεί υπέρ της ολυμπιακής ιδέας και μάλιστα είχε στείλει μήνυμα ανάλογο με το αρχαιοελληνικό ¨ευ αγωνίζεσθαι¨, λέγοντας ότι ¨εάν τις άθλη, ου στεφανούτε, εάν μη νομίμως αθλήση¨.
Στη συνέχεια ο Γ. Κατσιμπάρδης έφερε το λόγο του σε όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη εποχή μας, γύρω από τον αθλητισμό, καταδικάζοντας την εμπορευματοποίηση της ολυμπιακής ιδέας και των αγώνων που αποτελεί και την κύρια αιτία της μάστιγας των αναβολικών. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ναι μεν είναι αναρίθμητα τα περιστατικά τιμωρίας ολυμπιονικών και άλλων μεγάλων πρωταθλητών και πρωταθλητριών από τη χρήση των αναβολικών, όπως απέδειξε το τραγικό γεγονός της Μάνης, όπου τα αναβολικά διακινούνται ανεξέλεγκτα σε μεγάλες ποσότητες, από διάφορους επιτήδειους σε Γυμναστήρια ακόμη και σε Σχολεία. Η λύση που εμείς προτείνουμε, εκτός από τις ¨Ημερίδες¨ ενημέρωσης που οργανώνουμε σε όλη την Ελλάδα, είναι η Πολιτεία να συστήσει ¨Σώμα Δίωξης Αναβολικών¨ με επικεφαλής Εφέτη Δικαστή, πλαισιωμένο από αθλητιάτρους έμπειρους αστυνομικούς, που να μπορεί να παρεμβαίνει παντού.
Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

στο χαιρετισμό του αφού εξήγησε ότι η εμπορευματοποίηση έφθειρε την ολυμπιακή ιδέα, έτσι που φτάσαμε ακόμη και στο σημείο νέοι άνθρωποι να φτάνουν στο έγκλημα, προκειμένου να πάρουν τη δόση που χρειάζονται» και κατέληξε: «ως υφυπουργός Αθλητισμού, έλαβα μέτρα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ενισχύοντας το ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΕΣΚΑΝ, ψηφίζοντας στη Βουλή Νόμο για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.
Οι οργανωτές της ¨Ημερίδας¨, με επικεφαλής το φίλο Γιώργο Κατσιμπάρδη, τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και τους εκλεκτούς συνεργάτες τους προσφέρουν πάρα πολλά στο ευαίσθητο αυτό θέμα».
Σε μήνυμά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός σημείωσε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ τον ΣΕΓΑΣ και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της ¨Ημερίδας¨ αυτής. Τα αναβολικά είναι μία από τις οξύτερες, δυσκολότερες και πιο περίπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος αθλητισμός. Είναι μια ευθεία προσβολή προς καθετί που εκφράζει το ολυμπιακό πνεύμα. Και μάλιστα, ο πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο καθώς, πέρα από τον αγωνιστικό αθλητισμό, τα αναβολικά εισβάλλουν πλέον ακόμη και στα Συνοικιακά Γυμναστήρια, θέτοντας σε κίνδυνο μέχρι και τις ζωές παιδιών και νέων ανθρώπων (…)
Με τη βεβαιότητα ότι η σημερινή ¨Ημερίδα¨ θα συμβάλει δημιουργικά στη κοινή προσπάθεια πάταξης της μάστιγας των
αναβολικών, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της και καλή συνέχεια».
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου στο σύντομο μήνυμά του ανέφερε τα εξής: «Αξιότιμε πρόεδρε κύριε Κατσιμπάρδη, με χαρά έλαβα την πρόσκλησή σας για να παραβρεθώ στην ¨Ημερίδα¨ που διοργανώνετε με θέμα ¨Νίκη της Ολυμπιακής Ιδέας προϋποθέτει ήττα των Αναβολικών¨. Λυπούμαι, όμως, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου, αυτό δεν είναι δυνατό.
Με τη βεβαιότητα ότι η όλη σας προσπάθεια θα στεφτεί με επιτυχία σας συγχαίρω ειλικρινά».
Ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, πρώην βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς στο χώρο του αθλητισμού η πρόοδος της ιατρικής και της φαρμακολογίας δε συνδέεται πάντα με την ηθική και τη δεοντολογία. Όμως καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι, τελικά, στη ζωή δεν είναι τα πάντα μόνο θέμα χημείας αλλά κυρίως παιδείας και αρμονίας. Ποτέ το τεχνητό δεν αντικατέστησε το φυσικό καθώς το πρώτο είναι συνδεδεμένο με την παραμόρφωση ενώ το δεύτερο με τη φυσιολογική εξέλιξη (…)
Η πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ ας αποτελέσει ορόσημο για τη δημιουργία μιας νέας πορείας εξυγίανσης στο χώρο του αθλητισμού. Εκ μέρους της τοπικής μας κοινωνίας εκφράζω τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου γι’ αυτή την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία».
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και διευθύνων σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος, στο μήνυμα που έστειλε αναφέρει τα εξής: «Ο ελληνικός αθλητισμός και ο ελληνικό στίβος έχουν πληγωθεί από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ακριβώς γι’ αυτό ο νέος στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ θεωρεί καθοριστική προτεραιότητα τη μάχη κατά του ντόπινγκ και περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις και ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, που ήδη υλοποιούνται (…) Εξίσου σημαντική είναι η διεύρυνση της συνεργασίας του ΣΕΓΑΣ με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨. Η ενημέρωση και η πρόληψη
αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής καταπολέμησης του ντόπινγκ και η συνεργασία μας με το Γιώργο Κατσιμπάρδη και τους συνεργάτες του συνεισφέρουν καθοριστικά στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή ¨Ημερίδα¨ αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα των μεγάλων δυνατοτήτων που προσφέρει η συνεργασία μας».

Στο επόμενο Δελτίο Τύπου θα παραθέσουμε τα κυριότερα σημεία από τις εξαιρετικές εισηγήσεις των τριών εισηγητών. Επίσης θα δώσουμε στα Μ.Μ.Ε. ολόκληρη την ομιλία του Γιώργου Κατσιμπάρδη. 


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com