Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ;;;

Καλό το χολυγουντιανό σόου των ασκήσεων αλλα όταν βγαίνει η τουρκική κορβέτα στο Σούνιο, 'τα κεφάλια μέσα'...

Ουδείς λόγος για οριοθέτηση της ΑΟΖ
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδος –Αλβανίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών που δικαιούνται οι δυο χώρες σύμφωνα με το νέο δίκαιο της Θάλασσας έρχεται ξανά στην επιφάνεια η εκκρεμότητα που υπάρχει για το ίδιο θέμα με την γείτονα Τουρκια .
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η ελληνοτουρκική διένεξη στο Καστελόριζο για την ελληνική υφαλοκρηπίδα που έθεσε σε κινητοποίηση τον αμυντικό μηχανισμό της χώρας και όπως φάνηκε λίγο έλλειψε να οδηγήσει σε μια νέα κρίση ήταν ένα μήνυμα της Τουρκίας ότι καμία απόφαση για εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συγκατάθεση της .
Η πραγματική όμως αιτία της διένεξης είναι πρόθεση της Ελλάδας για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών με τους γείτονες της γεγονός που τρομάζει την Τουρκία.
Για τις τουρκικές επιδιώξεις η τοποθεσία που βρίσκεται το Καστελόριζο έχοντας δική του Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) ως κατοικούμενο νησί σύμφωνα με το νέο δίκαιο της Θαλάσσης αποτελεί και το σημείο οριοθέτησης της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο.
Το νέο δίκαιο της Θάλασσας δίνει νέο ορισμό στην υφαλοκρηπίδα αυξάνει τα χωρικά ύδατα σε 12 μίλια, την συνορεύουσα ζώνη σε 24 μίλια και καθιερώνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(ΑΟΖ) στα 200 ναυτικά μίλια
Η περιοχή της ΑΟΖ καλύπτει παγκοσμίως το 36% των ωκεανών που περιέρχονται έτσι στην εθνική δικαιοδοσία από οικονομική σκοπιά και αφαιρούνται αντίστοιχα από τη διεθνή περιοχή της ανοικτής θάλασσας. Σ’ αυτήν αλιεύονται περί τα 95% των παγκόσμιων αλιευμάτων και στο βυθό της βρίσκονται τα 87% των μέχρι σήμερα γνωστών παγκοσμίως υποθαλάσσιων αποθεμάτων πετρελαίου.

Εξίσου σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι ουσιαστικά η ΑΟΖ περιέλαβε και συγχώνευσε στο καθεστώς της τον προϋφιστάμενο θεσμό της υφαλοκρηπίδας, που ταυτίσθηκε πλέον με τον βυθό της ΑΟΖ (τουλάχιστον μέχρι το όριο των 200 μιλίων από την ακτή).

 Η Τουρκία δεν υπόγραψε την συνθήκη ζητώντας να ισχύσουν ειδικές διατάξεις για το καθεστώς του Αιγαίου ήταν όμως από τις πρώτες που την εφάρμοσαν στον Εύξεινο Πόντο.

Τόσο η Κύπρος όσο η Αίγυπτος η Λιβύη αλλά και η Ελλάδα έχουν προχωρήσει σε διαφορετικό βαθμό σε διερευνητικές επαφές και συμφωνίες οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Για τις αραβικές χώρες τα κίνητρα είναι καθαρά οικονομικά ενώ για την Κύπρο η γεωπολιτική διάσταση του εγχειρήματος είναι εμφανής. Η Ελλάδα ξεκίνησε επαφές με την Αίγυπτο και τη Λιβύη αλλά ακόμα δεν έχει επικυρώσει διμερείς συμφωνίες που πρέπει να κατατεθούν στον αρμόδιο (για το Δίκαιο της Θάλασσας) Οργανισμό του ΟΗΕ. Το ίδιο ισχύει και για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ο λόγος είναι απλός: Η Ελλάδα φοβάται τις αντιδράσεις της Τουρκίας και δε θέλει να «χαλάσει» το όποιο κλίμα έχει δημιουργηθεί.

Η Τουρκία μονομερώς έχει οριοθετήσει την διεκδικούμενη από αυτήν Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο και παράλληλα έχει ορίσει 3 πεδία έρευνας υπό την ευθύνη της τουρκικής εταιρείας πετρελαίου ΤPAO εκ των οποίων το 1ο πεδίο εφάπτεται στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου όπου και διεξήχθησαν οι έρευνες του Νορβηγικού σκάφους(εικόνα 1).

 Η Τουρκία δεν υπόγραψε την συνθήκη ζητώντας να ισχύσουν ειδικές διατάξεις για το καθεστώς του Αιγαίου ήταν όμως από τις πρώτες που την εφάρμοσαν στον Εύξεινο Πόντο.

Μετά από όλα αυτά η χώρα μας επιμένει μονότονα ότι η μοναδική της διαφορά με την Τουρκία είναι νομικής φύσης και αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου αλλά από το 1982 η έννοια αυτή έχει υπερκερασθεί από αυτή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η Τουρκία βέβαια ενισχύει τις μακροχρόνιες διεκδικήσεις της επειδή η Ελλάδα θέτει θέμα μόνο για την υφαλοκρηπίδα και αγνοεί εντελώς την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη επιτρέποντας στην Τουρκία να προσθέτει νέες διεκδικήσεις όπως γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση νησιών, εύρος χωρικών υδάτων κλπ.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι γιατί η Ελλάδα αποφεύγει να αναφερθεί και να θέσει αυτή στο τραπέζι των συνομιλιών το μεγάλο της όπλο που είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και που τρομάζει τόσο την Τουρκία;


Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος

Ταξίαρχος(ε.α)-Διεθνολόγος

Πρώην Δντής Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΘΑ 

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

'' ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ '' ( 28 - 10 - 2014 ) ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ !!! ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΒΑΤΖΗ !!!




ΧΟΡΗΓΟΣ : ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ '' ΙΩΑΝΝΟΥ '' ΣΕ ΘΗΒΑ & ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ !!! ΤΟ ΝΕΡΟ !!!

paisios

Η προφητεία του Γέροντα Παΐσιου που συγκλονίζει: O πόλεμος στην Κύπρο με τους Τούρκους θα γίνει για το νερό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γέροντας Παΐσιος είναι αναμφίβολα μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας. Οι μαρτυρίες όσων των γνώρισαν είναι η ακλόνητη απόδειξη. Πολλές είναι οι προβλέψεις ή οι προφητείες του Γέροντα, τις οποίες παρότι έλεγε πριν 20-30 χρόνια, όταν τις διαβάζει κάποιος νομίζει ότι περιγράφει με τρομερή ευκρίνεια τη σημερινή εποχή.
Υπάρχει, όμως και μια προφητεία, η οποία αποδίδεται σε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό που είχε επισκεφτεί το Γέροντα Παΐσιο το 1989 και έχει ανέβει στο YouTube από την 1η Μαΐου 2012! Αυτή η προφητεία συνδέεται -σχεδόν ταυτίζεται θα λέγαμε- με τα πολεμικά γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στο Ιράκ, στη Συρία και στο Κουρδιστάν, αλλά και στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η προφητεία αναφέρει χαρακτηριστικά…
«Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος.
Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα.
Και εσείς, όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω… Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)…
Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους… Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση), όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία.
Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό… Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία! Όχι μόνο για την Κύπρο μας και τον μακροχρόνιο Πόλεμο στην περιοχή που θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος, αλλά και για το πως ο Γέροντας με τη Χάρη του Θεού είχε δει την πτώση του Κομμουνισμού στη Ρωσία, όταν ούτε καν περνούσε απο το μυαλό κανενός ένα τέτοιο ενδεχόμενο…
Θυμίζουμε ότι η Κύπρος βρίσκεται στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Μέση Ανατολή.
Όπου βρίσκονται τόσο τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε στεριά και θάλασσα (ΑΟΖ), αλλά και τα υπερπολύτιμα πόσιμα και στρατηγικά ύδατα ποταμών και λιμνών (Τίγρης, Ευφράτης, Ιορδάνης) από τα οποία εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων…
Ήδη η Τουρκία έχει κατασκευάσει μεγάλα φράγματα, όπως το Φράγμα «Κεμάλ Ατατούρκ», που μπορεί να κόψει τα νερά του Ευφράτη προς Συρία και Ιράκ.
Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζεται ο δρόμος για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη.
Μέσα σε όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να “χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός.
Αν και -γελούσε ο Γέροντας σ΄ αυτό το σημείο- διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη»!
*Από το «Σκεύος εκλογής» Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Α΄ έκδοση, σελ. 63-64
Δείτε και το βίντεο:
Διαβάστε επίσης:

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ;;;


ΣΟΚ από τη ΝΑΣΑ: Η γη θα μείνει 6 μέρες στο σκοτάδι τον Δεκέμβριο!
Τρόμος σε ολόκληρη την ανθρωπότητα!
Η NASA επιβεβαίωσε ότι η γη θα βιώσει 6 ημέρες σχεδόν απόλυτο σκοτάδι από την Τρίτη 16 έως την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.
Ο κόσμος θα παραμείνει, κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών, χωρίς ηλιακό φως λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας, της οποίας η σκόνη και τα διαστημικά συντρίμμια που θα προκαλέσει θα είναι τόσα πολλά που θα έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση κατά 90% του φωτός του ήλιου.
Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλή της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, ο οποίος ζήτησε από όλους να παραμείνουν ήρεμοι.
Αυτό θα είναι αποτέλεσμα μιας ηλιακής καταιγίδας, της μεγαλύτερης τα τελευταία 250 χρόνια και η οποία θα έχει  διάρκεια 216 ώρες.
Αν και οι έξι ημέρες σκότους είναι πολύ κοντά, οι υπάλληλοι λένε ότι η γη δεν θα αντιμετωπίσει κανένα σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι έξι μέρες του σκότους δεν μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε τίποτα.

«Εμείς θα στηριζόμαστε μόνο στο τεχνητό φως για τις έξι ημέρες, που δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει», λέει ο επιστήμονας της NASA Earl Godoy.
http://www.briefingnews.gr/

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ !!!

Ο λαός στα κάγκελα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΑ…ΚΑΓΚΕΛΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αλήθεια τι ευτυχία να είσαι σήμερα Έλληνας, (σσς μη μας ακούσουν), κάτοικος αυτής της χώρας που έχει πιάσει το «νόημα» του εκσυγχρονισμού και της προόδου και ευτυχισμένος απολαμβάνει τα «αγαθά» της Τρόικας και των μνημονίων, με τα… χρέη να τον πνίγουν μέχρι το λαιμό και με τις πρόσφατα απίστευτες καταιγίδες και πλημμύρες!
Μόλις πριν από δέκα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πως θα έρχονταν μέρα που η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, θα γιορτάζονταν με εκατοντάδες οπλισμένα ματ, με σιδερόφρακτους φράκτες, με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με φρουρές πρακτόρων με εκείνα τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά, με αμέτρητες κάμερες ασφαλείας και με τον κόσμο που υποτίθεται πως γι’ αυτόν τιμάται η εθνική επέτειος, απομακρυσμένο με βίαιο τρόπο σε απόσταση ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων. Άλλωστε και αυτή η παρέλαση που γίνεται έτσι όπως γίνεται, είναι για τους επισήμους, για τους προνομιούχους και τους εκσυγχρονιστές, γι’ αυτούς που επέτυχαν με πολύ «κόπο» να κάνουν την χώρα ξέφραγο αμπέλι σε κάθε καρυδιάς μουσουλμανικό καρύδι, γι’ αυτούς,, (τι ειρωνεία), που επιμένουν πως θα πρέπει προσεχώς η παρέλαση να καταργηθεί! Αντ’ αυτού να έχουμε παρελάσεις ομοφυλοφίλων, οικολόγων της σεξουαλικής απελευθέρωσης, φιλόζωων και άλλων «πολύχρωμων» και να γιορτάζουμε με όλες τις τιμές την… παγκόσμια ημέρα του σκύλου. Την ίδια ώρα, (το έχετε άραγε αντιληφτεί ;) όλες οι γειτονικές χώρες με πρώτη και καλύτερη της «φίλη» και «σύμμαχο» μας Τουρκία, τιμούν με κάθε μέσο τις εθνικές τους επετείους και προβάλουν με κάθε μέσο ένα ακράτητο εθνικιστικό επεκτατισμό σε βάρος της ευρωπαϊκής και «εκσυγχρονισμένης» Ελλάδας. Αντίθετα για μας όλα αυτά είναι… αναχρονιστικά κόμπλεξ.
Δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν από δέκα και παραπάνω χρόνια πως θα έρχονταν μια μέρα που θα υπάρχουν πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι θα θεωρούν τις εθνικές επετείους και τις παρελάσεις… φασιστικές εκδηλώσεις, την ανάρτηση της σημαίας στα μπαλκόνια, ένδειξη ρατσιστικών προθέσεων, πως κάθε αναφορά για τις παραδόσεις για την Ορθοδοξία για τα πιστεύω με τα οποία επέζησε επί πολλούς αιώνες ο ελληνισμός, να θεωρούνται αναχρονισμός και οπισθοδρόμηση. Το ξέρετε πως εκείνο που ξενίζει αλλά και εξοργίζει περισσότερο τους εκπροσώπους της «σωτήριας» για την Ελλάδα Τρόικας, είναι η παρουσία ρασοφόρων στις δημόσιες εκδηλώσεις ; Το ερώτημα που απευθύνουν πιο συχνά στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, όπως μου εκμυστηρεύτηκε ανώτερη κυβερνητική πηγή, είναι τι θέλουν όλοι αυτοί με τα μαύρα καταθλιπτικά ράσα πάνω στην εξέδρα σε μια δημόσια γιορτή, στην παρέλαση της εθνικής επετείου, σε κάθε επίσημη τελετή που ευλογείται με τον πατροπαράδοτο ορθόδοξο αγιασμό. Το ερώτημα που απευθύνουν συχνά είναι γιατί να προβάλλονται αυτοί οι θλιβεροί και οπισθοδρομικοί για την Τρόικα μαυροφόροι κληρικοί και γιατί ο κόσμος να πηγαίνει στις εκκλησίες, να εκκλησιάζεται, να κοινωνεί, να έχει ορθόδοξο θρησκευτικό φρόνημα. Αυτά δεν επιτρέπονται σε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη χώρα, σε μια χώρα που θέλει να πάει μπροστά, να γίνει ισότιμο και ισάξιο μέλος της Ενωμένης Ευρώπης της οποίας το έμβλημα της είναι η…πόρνη της Βαβυλώνας.
Όσοι επιμένουν σε όλες αυτές τις «αναχρονιστικές» πρακτικές, όσοι επιμένουν να προβάλουν την πατροπαράδοτη εθνικοθρησκευτική ταυτότητα, θα πρέπει να αποβληθούν από τον δημόσιο βίο, να απομονωθούν, να εξοβελιστούν και να εξαφανιστούν έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ακούγονται από τον «βομβαρδισμένο» λαό για χάριν το «καλό» του τόπου. Αυτός ο «βομβαρδισμένος» λαός εκπαιδεύεται από τα νέα σύγχρονα σχολεία του να… θεωρεί τις λεσβίες και τους κάθε λογής ανώμαλους σαν αντιπροσωπευτικό δείγμα της «προόδου» και του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εκπαιδεύεται να θεωρεί πως οι Άγιοι της Ορθοδοξίας είναι κάτι… άσχημοι και αποκρουστικοί γέροντες, πως οι ήρωες της επανάστασης του 21, ήταν εγκληματικά στοιχεία και κάποιοι παράνομοι κλέφτες, (κατά τα κεμαλικά ιστορικά πρότυπα) και ότι οι ήρωες του 40 πολεμούσαν… χωρίς αντίπαλο. Εκπαιδεύεται να πιστεύει πως η καθημερινή εισβολή δεκάδων μουσουλμάνων, είναι η ευλογία του πολύπολιτισμού και του εκσυγχρονισμού μας. Αυτός ο λαός εκπαιδεύεται να συμπεριφέρεται σαν ένα πρόβατο που δεν του επιτρέπεται να έχει βούληση, δεν του επιτρέπεται να έχει θρησκευτική συνείδηση, δεν του επιτρέπεται να έχει εθνικές αξίες και εθνική ταυτότητα, εκπαιδεύεται να ψηφίζει αυτούς που του επιβάλουν στην «προκάτ δημοκρατία» τους. Αυτός ο λαός πρέπει να «σφάζεται» καθημερινά στην υπηρεσία της προόδου και της παγκόσμιας Νέας Τάξης
Υπάρχει όμως κάτι που δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι… εξωγήινοι τροικανοί και οι εγχώριοι δούλοι τους που κατέχουν τις ανώτερες κυβερνητικές θέσεις. Υπάρχει κάτι το πολύ απλό που δεν το κατανόησαν ποτέ και μάλλον ποτέ δεν θα το κατανοήσουν. Υπάρχει κάτι που δεν μπορούν ποτέ να το δουν και να το χωνέψουν. Η «φυλακή» της λογικής τους δεν μπορεί να καλύψει, να σκεπάσει, να εξαφανίσει, κυρίως να εξηγήσει κάποιες «παράξενες» αξίες όπως ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία. Αν αυτό ίσχυε, τότε δεν θα υπήρχαμε εδώ και αιώνες και το πρόβλημα τους θα είχε λυθεί προ πολλού.
Η εθνική επέτειος δεν αλυσοδένεται πίσω από σιδερένια κάγκελα ενός προδοτικού κατεστημένου. Είναι η εθνική επέτειος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Και όπως το είπε και το ξανάλεει κάθε μέρα εκείνος ο μεγάλος Άγιος Παππούλης του Αγίου Όρους, που κάποιοι θέλησαν να τον «θολώσουν» μετατρέποντας τον σε…σούπερ σταρ, (άλλη μια πονηρή επιχείρηση της Νέας Τάξης), «Η Ελλάδα δεν χάνεται. Αυτοί έχουν τα σχέδια τους αλλά έχει και ο Θεός τα δικά Του». Και η ιστορία ξέρει να τιμωρεί τους προδότες και τους παραβάτες των εντολών Του.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ '' ΟΧΙ '' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!! ΦΑΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ !!!

Το ΟΧΙ των Ελλήνων

«H Καθημερινή», 29/10/1940«H Καθημερινή», 29/10/1940
Η απόφαση για την επίθεση κατά της Ελλάδας ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 1940 από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, παρουσία του Μουσολίνι και παρά τις αντιρρήσεις πολλών από τους παρισταμένους για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν η επιχείρηση. Ο «Ντούτσε» ήθελε μία νίκη για να μπει στο μάτι του Χίτλερ, που είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις για μία επίθεση κατά της Ελλάδας. Πίστευε ότι η χώρα μας ήταν ο εύκολος στόχος. «Το μόνο μας εμπόδιο είναι οι λασπωμένοι δρόμοι» τον είχαν διαβεβαιώσει οι επιτελείς του. Ως ημέρα της επίθεσης ορίσθηκε η 26η Οκτωβρίου, αλλά ο Μουσολίνι τη μετέθεσε για τις 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμπέσει με τη 18η επέτειο της Πορείας προς τη Ρώμη, που έφερε τους φασίστες στην εξουσία.
Στην Αθήνα έφθαναν σωρηδόν οι πληροφορίες για επικείμενη ιταλική επίθεση. Στο Υπουργικό Συμβούλιο της 25ης Οκτωβρίου ο Μεταξάς ενημέρωσε τους υπουργούς του για την κατάσταση και τους διαβεβαίωσε ότι η στρατιωτική προπαρασκευή της χώρας είχε προχωρήσει ικανοποιητικά. Η αλήθεια ήταν ότι η χώρα μας ήταν σχεδόν ανοχύρωτη προς την πλευρά της Αλβανίας και με ελλιπείς στρατιωτικές δυνάμεις, καθώς το βάρος είχε δοθεί στα σύνορα με τη Βουλγαρία.
Η ζωή, εν τω μεταξύ, στην πρωτεύουσα κυλούσε στους δικούς της ρυθμούς. Το κοσμικό και πολιτιστικό γεγονός των ημερών ήταν η πρεμιέρα της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι «Μαντάμ Μπατερφλάι» από τη νεοσύστατη Λυρική Σκηνή. Την παράσταση θα τιμούσε ο γιος του συνθέτη, γεγονός που είχε κινητοποιήσει την κοσμική Αθήνα. Ο πρεσβευτής της Ιταλίας Εμμανουέλε Γκράτσι είχε καλέσει τον Μεταξά σε γεύμα μετά την παράσταση. Ο δικτάτορας αρνήθηκε («είναι δυσάρεστο για τον καθένας μας να δεχθεί το φιλί του Ιούδα» σημείωνε στο ημερολόγιό του») και έδωσε την εντολή σε μόνο δύο υπουργούς να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Αναχώρηση για το μέτωπο
Το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου ο Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Στέφανι» εξαπολύει επίθεση εναντίον της Ελλάδας, στην οποία απαντά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ελληνική ηγεσία πιστεύει ότι η ιταλική επίθεση είναι ζήτημα ωρών. Ο αρχηγός του ΓΕΣ Αλέξανδρος Παπάγος επικοινωνεί με τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ ενημερώνεται και ο Μεταξάς.Τα άσχημα μαντάτα δεν θα αργήσουν. Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου, ο πρεσβευτής της Ιταλίας στην Αθήνα, Γκράτσι θα συναντηθεί τελικά με τον Μεταξά, αλλά για να του επιδώσει στο σπίτι του στην Κηφισιά τελεσίγραφο, με το οποίο ο Μουσολίνι απαιτούσε από την Ελλάδα να μην εμποδίσει το στρατό του να καταλάβει ορισμένες στρατηγικές θέσεις στη χώρα μας. Η κυβέρνηση των Αθηνών είχε διορία τρεις ώρες για να δώσει την απάντησή της. Ωστόσο, αυτή ήταν αυτονόητη για τον δικτάτορα: «Donc, Monsieur c'est la guerre» («Λοιπόν, Κύριέ μου έχουμε πόλεμο!»). Με αυτές τις φράσεις στα Γαλλικά ειπώθηκε το ΟΧΙ από τον Μεταξά, που απηχούσε τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Αμέσως μετά, ο Μεταξάς ενημέρωσε τον άγγλο πρέσβη Πάλερετ και ζήτησε τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι Ιταλοί δεν περίμεναν την εκπνοή του τελεσιγράφου. Ο αρχιστράτηγος Βισκόντι Πράσκα έδωσε την εντολή για προσβολή των ελληνικών θέσεων από τις 5 το πρωί. Την ώρα αυτή σημειώθηκε και η πρώτη ελληνική απώλεια. Ο 27χρονος πεζικάριος Βασίλειος Τσιαβαλιάρης από τα Τρίκαλα, που υπηρετούσε σε φυλάκιο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, σκοτώθηκε από θραύσμα ιταλικού όλμου. Η ιταλική επίθεση εκδηλώθηκε με εισβολή ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων στους τομείς της Πίνδου και της Ηπείρου (από το Γράμμο μέχρι το Ιόνιο) και με τοπικές συμπλοκές στην περιοχή της ΒΔ Μακεδονίας. Ο ιταλός αρχιστράτηγος Βισκόντι Πράσκα είχε στη διάθεσή του 135.000 άνδρες και ο έλληνας ομόλογός του Αλέξανδρος Παπάγος μόλις 35.000.
Στις 9:30 το πρωί πραγματοποιούνται και οι πρώτοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στον Πειραιά και το Τατόι δίχως συνέπειες, ενώ στην Πάτρα θα υπάρξουν νεκροί. Βομβαρδίστηκαν, ακόμη, η Διώρυγα της Κορίνθου και η ναυτική βάση της Πρέβεζας. Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου ο Μουσολίνι γεμάτος καμάρι ανακοίνωνε στο Χίτλερ, με τον οποίον συναντήθηκε στη Φλωρεντία, την επίθεση κατά της Ελλάδας.
Ελληνοαλβανικά σύνορα
Το ΟΧΙ γίνεται δεκτό με πρωτοφανή ενθουσιασμό απ' όλο τον ελληνικό λαό, που ξυπνά στις 6 το πρωί από τους συριγμούς των σειρήνων και ξεχύνεται στους δρόμους, κρατώντας τη γαλανόλευκη. Οι στρατεύσιμοι ετοιμάζονταν για το μέτωπο «με το χαμόγελο στα χείλη» και το ραδιόφωνο μετέδιδε διαρκώς το περίφημο πρώτο ανακοινωθέν του Γενικού Στρατηγείου: «Αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλουν από της 5:30 πρωινής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοαλβανικής μεθορίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους».Η απόφαση της Ελλάδας να αντισταθεί προκαλεί αυθημερόν εκδηλώσεις θαυμασμού, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Σταδιακά αρχίζουν να καταφθάνουν δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης, με πρώτο αυτό του βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιου ΣΤ', που τονίζει: «Η υπόθεσίς σας είναι και ιδική μας υπόθεσις». Στο ίδιο μήκος κύματος και το τηλεγράφημα του Τσόρτσιλ: «Θα σας παράσχομεν όλην την δυνατήν βοήθειαν μαχόμενοι εναντίον του κοινού εχθρού και θα μοιρασθώμεν την κοινήν νίκην».
Οι ΗΠΑ, που ήταν εκτός πολέμου, εξέφρασαν απλώς τη λύπη τους δια του Προέδρου Ρούζβελτ, ενώ η Σοβιετική Ένωση παρέμεινε «άφωνη», αφού δεσμευόταν από το σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότωφ. Σε αντίθεση, ο Τουρκικός Τύπος δεν φείσθηκε διθυραμβικών επαίνων για το «ΟΧΙ». Η «Ικδάμ» έγραφε στις 29 Οκτωβρίου «Ζήτω η Ελλάς! Είμαστε υπερήφανοι, που έχουμε σύμμαχο ένα τέτοιο έθνος», ενώ η «Βακίτ» ανέφερε την Ελλάδα ως «αλησμόνητο για όλο τον κόσμο παράδειγμα γενναιότητας».

ΤΟ '' ΟΧΙ '' ΤΟΥ 1940 !!! ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ !!!

28η Οκτωβρίου, η επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ των Ελλήνων στις απαιτήσεις των ισχυρών της εποχής.

Ούτε ένας Έλληνας δεν είχε βρεθεί που να μη δεχτεί να πολεμήσει για την τιμή, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της πατρίδας.
Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είχαν ήδη αναγνωρίσει τους δικτάτορες Χίτλερ και Μουσολίνι και ήδη είχαν υπογράψει συμφέρουσες συμφωνίες. Οι χώρες της Ευρώπης, η μία μετά την άλλη, παραδίνονταν στους Γερμανούς. Οι Έλληνες αντιστάθηκαν, πολέμησαν και νίκησαν. Κατάφεραν την πρώτη μεγάλη νίκη εναντίον εκείνων που μέχρι τότε έδειχναν παντοδύναμοι και αήττητοι.
Οι μάχες και οι νίκες των Ελλήνων, εναντίον των Ιταλών στα βουνά της Πίνδου, ήταν το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα στην ήδη παραδομένη Ευρώπη. Ταυτόχρονα έδειξαν πιο ήταν το φρόνημα των Ελλήνων. Σε μια βδομάδα, κόμπαζε ο Μουσολίνι, θα έχουμε πάρει την Ελλάδα. Πιο κατατοπισμένος ο Χίτλερ τον ενημέρωνε: Μία επιχείρηση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη υπόθεση .
Ο Τσόρτσιλ βασιζόταν στους Έλληνες: Οι Έλληνες ακόμα πολεμούν, έγραφε στον υπουργό του τον Ήντεν, αν αντέξουν θα μας δώσουν την ευκαιρία να οργανωθούμε και να μην επιτρέψουμε στους Γερμανούς να κατέβουν στη Μεσόγειο και προπαντός να μην πάρουν την Κρήτη που είναι βάση μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς.
Εξοργισμένος ο Χίτλερ με την ήττα του Μουσολίνι ανέλαβε ο ίδιος να φέρει εις πέρας αυτό που δεν κατάφεραν οι σύμμαχοί του και με την επιχείρηση «Μαρίτα» κατέβηκε στην Ελλάδα. Και πάλι οι Έλληνες δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή να παραδοθούν χωρίς αντίσταση. Τα οχυρά δεν παραδίνονται, καταλαμβάνονται , απάντησε ο Έλληνας διοικητής του οχυρού Πετριτσίου, όταν ο Γερμανός διοικητής τον ενημέρωνε ότι οι Γερμανοί ήδη είχαν φτάσει στη Θεσσαλονίκη και είχε υπογραφεί η συμφωνία παράδοσης.
Ο Γερμανός διοικητής επέδωσε τιμή στους έλληνες στρατιώτες και στον διοικητή τους κατά την παράδοση του οχυρού – τουλάχιστον εσείς πολεμήσατε, επισήμανε, θέλοντας να τονίσει τη διαφορά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Η Ελληνική πολιτεία όμως, πάντοτε απασχολημένη με τα μικρά και μικροπολιτικά, ποτέ δε φρόντισε να τιμήσει όλους αυτούς τους ήρωες όπως έπρεπε. Για χρόνια τα οστά των Ελλήνων στρατιωτών ήταν άταφα στα βουνά της Αλβανίας. Στη Μακεδονία οι δήμοι από μόνοι τους έφτιαξαν μνημεία με όσα ονόματα μπόρεσαν να μάθουν. Χιλιάδες παιδιά μένουν άταφα ακόμη, ανώνυμα, άγνωστα. Καμία επίσημη έκδοση με τους πεσόντες, καμία φροντίδα, καμία επιμέλεια να βρεθούν όλοι, να γίνουν μνημεία επί τόπου και να τιμούνται κάθε χρόνο από την επίσημη πολιτεία όπως πρέπει.
Η Ελληνική πολιτεία ουδέποτε απαίτησε επίσημη συγνώμη απ’ αυτούς που καταπάτησαν τη διεθνή νομιμότητα και επετέθησαν σε ένα λαό που ουδέν έπραξε εναντίον τους. Μία συγνώμη για την αναγνώριση της τιμής όλων αυτών των νέων ανθρώπων έμειναν εκεί αιώνια να φιλάν τα σύνορα και να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας.
Η Ελληνική πολιτεία ουδέποτε φρόντισε με επιμονή και σοβαρότητα να απαιτήσει τις αποζημιώσεις που δικαιούται η πατρίδα για το θάνατο τόσων νέων, τις κτηνωδίες των κατακτητών, για τις καταστροφές της χώρας, τις κλοπές, τις λεηλασίες, το υποχρεωτικό δάνειο των Γερμανών.
Στη σημερινή Ελλάδα η ιστορική αλήθεια παραποιείται προκλητικά , μεθοδευμένα και συστηματικά. Λαοί που ξεχνούν την ιστορία χάνουν την ιστορική μνήμη τους και καταλήγουν χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς ταυτότητα. Και οι λαοί χωρίς ταυτότητα είναι πολύ εύκολο να χειραγωγηθούν. Στη σημερινή Ελλάδα το να υπερασπίζεσαι την ιστορική αλήθεια είναι εθνικισμός, το να μιλάς για τα εθνικά δίκαια και οτιδήποτε είναι Ελληνικό θεωρείται γραφικό. Τόσοι νέοι άνθρωποι θυσιάστηκαν για να μείνουμε ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι και μετά η θυσία τους απλά ξεχάστηκε. Ακόμα και η παρέλαση, η επετειακή γιορτή για να δοθεί αφορμή να ειπωθεί η αλήθεια και να τονιστεί η μνήμη κι αυτές ατόνησαν κι άρχισαν να θεωρούνται λάθος, «παράτες», γραφικές κι άρχισαν να γελοιοποιούνται από τα «προοδευτικά» ΜΜΕ και καλοπληρωμένες τηλεοπτικές περσόνες.
Στη σημερινή Ελλάδα οι Έλληνες πολιτικοί παρέδωσαν απλά τη χώρα στα Γερμανικά συμφέροντα.. Ξεπούλησαν κυριολεκτικά όλα εκείνα για τα οποία οι Έλληνες πολέμησαν το 1940. Ιστορία, παιδεία, γλώσσα, πολιτισμό, παραγωγή, σπίτια, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις, εμπόριο. Με λίγα λόγια την πατρίδα.
Είναι καιρός να αντισταθούμε. Χωρίς φόβο, με γνώση και με πάθος να υπερασπιστούμε οτιδήποτε ελληνικό. Την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τον πολιτισμό μας, τα έθιμά μας, τις γιορτές μας, τα δικαιώματά μας.
Να επιβάλλουμε στους πολιτικούς να σοβαρευτούν, να τους εμποδίσουμε να ξεπουλήσουν τη χώρα, την παραγωγή και την περιουσία της, να τους κάνουμε να νοιώσουν ότι έχουν απέναντί τους συνειδητοποιημένους πολίτες που οφείλουν να σέβονται τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουμε να νομοθετούν σύμφωνα με το σύνταγμα και να εφαρμόζουν τους νόμους.
Είναι καιρός όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε τα δίκαια της πατρίδας.
Ζήτω η Ελλάδα.
Ζήτω οι Έλληνες.
Δήμος Μαγκλάρας
Ευαγγελή Δημουλά

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ !!! ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ !!! ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ '' ΕΠΟΣ '' ΤΟΥ 1940 !!!

ambrosios

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Tα εγγόνια σας μπορεί τότε να είναι και… γιουσουφάκια!!!

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, αναφέρεται στο σοβαρό σύγχρονο κίνδυνο της παγκοσμιοποίησης, που επιθυμεί να καταργήσει κάθε έννοια εθνικότητας και θρησκευτικής συνείδησης, τονίζοντας ότι για πολλούς σήμερα δυστυχώς «η έννοια της πατρίδας είναι πλήρως ξεπερασμένη».
Επίσης, ο ιεράρχης που διακρίνεται για τον πύρινο λόγο του, κρούει των κώδωνα του κινδύνου για το ότι «οι Έλληνες πεθαίνουν, ενώ οι μουσουλμάνοι αυξάνονται στη χώρα μας διαρκώς».
Αναλυτικά η δήλωση του σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:
Σαν αύριο, αγαπητοί μου φίλοι, η Ελλάδα μας έγραψε σελίδες δόξης και μεγαλείου! Ήταν τότε η εποχή, που ο Έλληνας εσέβετο τον Θεό, εκκλησιαζόταν κάθε Κυριακή, αγαπούσε τον συνάνθρωπο! Ήταν η εποχή, που οι Πολιτικοί Ηγέτες εσέβοντο και αυτοί τον Θεό, και υπηρετούσαν με εντιμότητα την Πατρίδα και τόν άνθρωπο! Ήταν τότε η εποχή, που οι Πολιτικοί εισήρχοντο στον στίβο της πολιτικής πλούσιοι και εξήρχοντο φτωχότεροι! Ο αείμνηστος στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας παραμένει ένα αξεπέραστο παράδειγμα θυσίας για την Πατρίδα και για τον άνθρωπο!
Τώρα πια όλα αυτά πέρασαν! Έστω ένα τελευταίο παράδειγμα. Διατελέσας Υπουργός Οικονομικών επί Μνημονίου και κατηγορηθείς για την παραχάραξη και την αλλοίωση της περιφήμου λίστας Λαγκάρντ ακόμη δεν έχει λογοδοτήσει, δηλ. «δεν έχει κάτσει στο σκαμνί», όπως έλεγαν οι παλαιότεροι! Μεταφέρεται μυστικά και σε ακαθόριστες ώρες στά ανακριτικά και Δικαστικά Γραφεία και φυγαδεύεται έτσι ώστε «να μήν πάρει χαμπάρι» η Κοινωνία! Αν είναι όντως ένοχος, όπως επανειλημμένως έγραψαν οι εφημερίδες, τότε είναι ένας ένοχος «προστατευόμενος»! Όλα δέ αυτά συμβαίνουν στη Χώρα μας πρός δόξαν της Ελληνικής Δικαιοσύνης! Της Δικαιοσύνης, η οποία κάποτε δεν είχε μάτια, δεν είχε αυτιά, δέν είχε στόμα, δηλ. δεν άκουγε, δεν ωμιλούσε, δεν έβλεπε ποιός ήταν ο κατηγορούμενος! Έπραττε το καθήκον της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ! Ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΔΕΚΑΣΤΗ!
Σήμερα με το σημείωμά μας αυτό δεν θα αναφερθούμε στην εποποιΐα του 1940! Ποιός να μας ακούσει άλλωστε; Σήμερα, δηλ. στις νεώτερες γενηές, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι που να ενδιαφέρωνται για τα ζητήματα αυτά. Δός τους χρήμα και σαρκικές απολαύσεις για να μπορέσουν να συγκινηθούν! Η Πατρίδα τώρα πιά για πολλούς απ” αυτούς είναι μια έννοια ξεπερασμένη! Ήλθε, δυστυχώς, σήμερα και ο λεγόμενος αντιρατσιστικός Νόμος και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα!!!!!! Έτσι και να θέλουμε να σας ομιλήσουμε είτε για την Πατρίδα, είτε για τον Ναζισμό, είτε για τον παγκοσμίου εμβέλειας ΔΟΛΟΦΟΝΟ Αδόλφο Χίτλερ, είτε για τον άλλο μεγάλο Εγκληματία Ιωσήφ Στάλιν κλπ. καιροφυλακτούν οι αρμόδιοι για να μας συλλάβουν και να μας οδηγήσουν στη φυλακή με την κατηγορία του «ρατσιστή»! Εκεί καταντήσαμε! Ο έννομος καί ο παράνομος μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι! Ο ψεύτης εξισώθηκε με τον φιλαλήθη! Ο κλέφτης με τόν έντιμο!
Ακριβώς, λοιπόν, για όλους τους παραπάνω λόγους, εμείς σήμερα δεν θα σας ομιλήσουμε για την Πατρίδα, αλλά για την μή-Πατρίδα! Θα αναφερθούμε δηλ. σε ένα παγκόσμιο Σύστημα Διακυβερνήσεως, που επί δεκαετίες έως χθές επωάζετο, αλλά τώρα πιά άρχισε να προβάλει με γυμνή κεφαλή, όπως θάλεγε και η λαϊκή μούσα. Η προσπάθεια είναι να υποβαθμισθή η έννοια της Πατρίδος, δηλ. ενός συγκεκριμένου γεωγραφικού Χώρου, όπου οι άνθρωποι έχουν τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τα ήθη και τα έθιμά τους, τις παραδόσεις τους και πρό πάντων τήν ιστορία τους! Στο νέο αυτό Σύστημα Διακυβερνήσεως απαγορεύεται τόσον η θρησκευτική συνείδηση, όσο και η εθνική αυτοσυνειδησία! Αυτό το σύστημα ονομάζεται «Παγκοσμιοποίηση» ή «Globalization»!!!!!
Υπάρχει, λοιπόν, όπως λέγουν όσοι ερευνούν βαθύτερα τήν σύγχρονη κατάσταση, μια Παγκόσμια Κυβέρνηση Σιωνιστικής (δηλ. Μασσωνικής-Εβραϊκής) κατευθύνσεως, η οποία με πολλούς τρόπους διευθύνει σήμερα τον κόσμο! Οι παράγοντες αυτής της Διακυβερνήσεως είναι πίσω από κάθε τοπική ή διεθνούς σημασίας κρίση, είτε οικονομική λέγεται, είτε πολιτική, καί πίσω από κάθε πολεμική σύρραξη! Η επιβεβαίωση όλων αυτών των θεωριών μάς ἐρχεται με το χθεσινο δημοσίευμα της εφημερίδος «ΤΟ ΒΗΜΑ» (26.10.14 σελ. 8). Εκεί αναγράφονται και τα εξής: «Ο Μάγος της Διπλωματίας Κίσινγκερ θεωρείται ο άνθρωπος που επέτρεψε στην Τουρκία να καταλάβει τη μισή Κύπρο, αυτός που κρυβόταν πίσω από τη στήριξη της Χούντας των Απριλιανών…….Είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις και τη διεθνή πολιτική κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα». Όσοι έχετε την δυνατότητα αναζητήστε και διαβάστε ένα βιβλίο, που έχει τίτλο «ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ» και τότε πολλά θα καταλάβετε. Όλα δε αυτά, για να πούμε μια λέξη ακόμη, προετοιμαζουν την έλευση του Αντιχρίστου, ο οποίος θα κυβερνήσει τον κόσμο για ένα διάστημα, έπειτα δε θα επέλθει η συντέλεια του κόσμου, η Μέλλουσα κρίση και Ανταπόδοση, οπόταν θα βασιλεύσει ο Σωτήρ του κόσμου ο Χριστός! Γι’αυτό τό λόγο εμείς οι χριστιανοί, που πιστεύουμε στο Χριστό και ζούμε βιωματικά το Νόμο Του, ομολογούμε καί διακηρύσσουμε: «προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος».
Χωρίς περισσότερα δικά μας λόγια καί σχόλια, διαβάστε με προσοχή το παρακάτω άρθρο και κάμετε τους στοχασμούς σας! Άλλωστε μη λησμονείτε, παρακαλώ, ότι η Χώρα μας σήμερα Κυβερνάται από μιά ξένη Τριανδρία, (λέγε με «Τρόϊκα»), εμείς δε, δυστυχώς, χορεύουμε σε όποιο ρυθμό μας καθορίζει εκείνη με τα όργανά της!!!!!!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!! Οι Έλληνες όμως καθημερινά πεθαίνουν και αφανίζονται! Αντιθέτως, οι λεγόμενοι «οικονομικοί Μετανάστες» στη Χώρα μας -Μουσουλμάνοι δε κατά το θρήσκευμα- αυξάνονται και πληθύνονται! Έπειτα από λίγα χρόνια οι νέοι Κατακτητές μας θα καθιερώσουν εθνικές επετείους για λογαριασμό τους και θα λένε: «28η Οκτωβρίου …….2034! Η άλωση της Ελλάδος ή Η κατάκτηση της Ευρώπης ή Ο θρίαμβος του Ισλάμ κατά των Ορθοδόξων κλπ……» Τα εγγόνια σας μπορεί τότε να είναι και …….»γιουσουφάκια»! Ούτε Ελληνόπουλα θα αισθάνωνται πιά, ούτε και Ορθόδοξα χριστιανόπουλα!
Αίγιον, 27 Οκτωβρίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ !!! Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - 
΄΄ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΄΄ ΘΗΒΩΝ
Θήβα 25 Οκτωβρίου 2014

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Δημητρίου - '' Μεγάλης '' Παναγίας Θηβών 
ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , και στην συνέχεια με την συνοδεία Στρατιωτικού Αγήματος η Λιτάνευση τής Ιερής Εικόνας και Τμήματος Λειψάνου τού Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου τού Μυροβλύτη ,
συνλειτουργούντων πολλών Ιερέων τής Θήβας επικεφαλής των οποίων ήταν ο Εφημέριος τού Εορτάζοντος Ναού Πατήρ Γεώργιος  .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Μνήμη τού Αγίου οι κ.κ. :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος
Διοικητής τού ΚΕΠΒΘηβών : Ταξίαρχος κ . Γεώργιος Μπαλτζής 
Αντιδήμαρχοι : κ.κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης ,  Σπύρος Κίτσος
Δημοτικοί Σύμβουλοι : κ.κ. Δημήτρης Γιαννίκας  , Κωστας Τυρηνόπουλος , Κώστας Βενιζέλος
Τοπικός Σύμβουλος : κ. Ηρακλής Θεοδώρου
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στερεάς Ελλάδας : κ.κ. Γιώργος Αναστασίου , Σπύρος  Παπαχριστοδούλου

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ !!! ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com



ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com