Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ !!! ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΙ !!! ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ !!!


Εσωτερική απειλή φοβούνται οι Σουηδοί και έβγαλαν τα άρματα στις πόλεις

Στην Σουηδία ο στρατός είναι μέρος του ολοκληρωμένου συστήματος άμυνας της χώρας και η εκπαίδευση γίνεται σε κάθε πιθανό χώρο που μπορεί να εμφανιστεί απειλή. Δείτε βίντεο με τις ασκήσεις του στρατού στην πρωτεύουσα της χώρας την Στοκχόλμη.
defencenet.gr

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Η ΔΡΑΣΗ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Η μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας δρουν αθόρυβα στην χώρα μας

Ποιες ξένες χώρες έχουν αναπτύξει κατασκοπευτικές ομάδες. Η σημερινή παρουσία των ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα θεωρείται όχι μόνο κάτι δεδομένο αλλά ο ελλαδικός χώρος έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης δεκάδων ξένων μυστικών υπηρεσιών, μιας που η δική μας ΕΥΠ δε φαίνεται να μπορεί να αναπτύξει σημαντική δράση με την αντικατασκοπεία.Ανέκαθεν οι ξένες μυστικές υπηρεσίες και κυρίως των Αμερικανών, των Βρετανών αλλά και των Ισραηλινών δρούσαν στη χώρα θεωρώντας ότι ο ελλαδικός χώρος αποτελεί σημείο που μπορούσαν να δράσουν ελεύθερα.Αν στις παραπάνω μυστικές υπηρεσίες προστεθούν και εκείνες της Τουρκίας, η ΜΙΤ δηλαδή, και κατά καιρούς, οι θεωρητικά διαλυμένες αλβανικές μυστικές υπηρεσίες τότε μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της δράσης των ξένων κατασκόπων αλλά και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Ο ελλαδικός χώρος ανέκαθεν θεωρείται από τις αποκαλούμενες συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες, ως ιδιαίτερα ευαίσθητος για την ανάπτυξη κατασκοπευτικών ομάδων και υπηρεσιών δεδομένου ότι η γεωστρατηγική θέση της χώρας στα Βαλκάνια αλλά και στη λεκάνη της Μεσογείου ήταν σημαντική.

Από την άλλη πλευρά, η πολιτική που ακολουθήθηκε κατά καιρούς από τις ελληνικές κυβερνήσεις με ιδιαίτερα σχέσεις υποτέλειας στους υπερατλαντικούς συμμάχους και κυρίως από το 1950 και μετά με την εφαρμογή στη χώρα του δόγματος Τρούμαν ήταν απόλυτα καθοριστικές για την ανάπτυξη κυρίως των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Άλλωστε, οι σχέσεις της Ελλάδας με την κυπριακή κυβέρνηση και τον ελληνισμό της Κύπρου σε πολλές περιπτώσεις αποτελούσε τον άξονα για να μην επιτύχουν τα σχέδια των αδέσμευτων κρατών που ήταν αντίβαρο στο ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους.

Η αμερικανική CIA αλλά και το FBI που αποτελούν τον άξονα δράσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τόσο στην Ελλάδα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν αναπτύξει πλέον τέτοια δραστηριότητα στην Ελλάδα που με χαρακτηριστική άνεση, μπαίνουν, ζητούν και απαιτούν ότι θέλουν από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες .

Βέβαια η CIA θεωρείται μυστική υπηρεσία με πολλές αμαρτίες στην πολυετή της δράση ανά τον κόσμο, ενώ το FBI είναι καθαρά αστυνομική υπηρεσία.

Στην Ελλάδα, και οι δύο αυτές υπηρεσίες είναι πλήρως δικτυωμένες και δρουν οπουδήποτε επιθυμούν με ελάχιστες εξαιρέσεις, όταν κάποιοι έλληνες υπουργοί αποφάσισαν και τους περιόρισαν.

Μάλιστα δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς ότι στις 23 Δεκεμβρίου του 1975, η επαναστατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση στη χώρα με την εκτέλεση του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα, Ρίτσαρντ Γουέλς, έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό.

Γενικά η Ελλάδα θεωρείται ένας από τους πλέον ζωτικούς χώρους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στον κόσμο και για το λόγο αυτό ο εκάστοτε σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τον αξιωματούχο που ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Μια άλλη μυστική υπηρεσία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από πλευράς αμερικανικών υπηρεσιών είναι η DEA, που ασχολείται θεωρητικά με τη δίωξη των ναρκωτικών.

Πώς γίνεται σχεδόν πάντοτε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής να είναι έλληνας απόστρατος της ελληνικής αστυνομίας και μάλιστα στρατηγός, είναι μια άλλη παράμετρος, η οποία αφήνεται στην κρίση του καθενός.

Οι Βρετανοί από την πλευρά τους, υπήρξαν εποχές κατά τις οποίες δεν φαινόταν ιδιαίτερα διαθέσιμοι να αναπτύξουν μεγάλα κατασκοπευτικά δίκτυα στη χώρα, μιας που στην ουσία αποτελούσαν και οι ίδιοι ελεγχόμενοι από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Όμως αμέσως μετά την εκτέλεση του δικού τους πράκτορα από τη «17 Νοέμβρη», του Σόντερς, το 2001, στη Λεωφόρο Κηφισίας άλλαξαν στάση.

Η αλήθεια είναι ότι η εκτέλεση αυτή έπληξε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεδομένου ότι ο Σόντερς ήταν ένας υπερπράκτορας με διεθνή δράση σε πολέμους όπως εκείνος στη Γιουγκοσλαβία, με δράση στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και σε χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Έτσι, αμέσως μετά τη δολοφονία του Σόντερς, η ΜI6 καταφθάνει στη χώρα «μετά βαΐων και κλάδων». Εγκαθίσταται εδώ και απλώνει τα φτερά της στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Φυσικά στο παιχνίδι των κατασκόπων δεν λείπουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι κυρίως την περίοδο που η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου ανέπτυσσε στενές σχέσεις με τις Αραβικές χώρες, βρέθηκαν σε πολύ άσχημη θέση, δεδομένου ότι τότε η ΕΥΠ είχε δημιουργήσει προβλήματα σε υποθέσεις της Μοσάντ στην Αθήνα, την Κρήτη και αλλού.

Στην όλη ανάπτυξη των ξένων μυστικών υπηρεσιών φυσικά δεν είναι δυνατόν να απουσιάζουν και οι γείτονές μας, Τούρκοι.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα δεν θα βρισκόντουσαν εδώ, αν η ΕΥΠ δεν βρισκόταν στη διάλυση που βρίσκεται σήμερα, αλλά και αν πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν απέπεμπε ένα από τα καλύτερα στελέχη των υπηρεσιών της κατασκοπίας που η Ελλάδα διαθέτει.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και κυρίως στη γειτονική Τουρκία δεν πραγματοποιούνται ελληνικές επιχειρήσεις της ΕΥΠ.

Στο χορό των κατασκόπων που διαδραματίζεται στο ελληνικό έδαφος δε μπορεί κανείς να παραβλέψει τη δράση των Αλβανών. Μπορεί σήμερα η Αλβανία να έχει πολλά προβλήματα σαν χώρα, όμως η μυστική της υπηρεσία δρα αθόρυβα και κυρίως στη χώρα μας.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι αλβανοί πράκτορες στην Ελλάδα, συνεργάζονται τόσο με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες όσο και με ανθελληνικούς πυρήνες δράσης που αναπτύσσονται μεταξύ των αλλοδαπών, δημιουργώντας πολλά επεισόδια στον ελλαδικό χώρο και κυρίως στις περιοχές που έχουν εγκατασταθεί και έχουν μετατρέψει σε γκέτο, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η περιοχή της πλατείας Αττικής.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

'' ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ '' ( 27-11-2014 ) ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΒΑΤΖΗ !!!



ΧΟΡΗΓΟΣ : ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ '' ΙΩΑΝΝΟΥ '' ΣΕ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής 
Email:sovdim@hotmail.com

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

'' ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ '' ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!











Δέκα χώρες που πιθανότατα αγνοείτε την ύπαρξή τους

Το μάθημα Γεωγραφίας είναι πάντα ανεξάντλητο. Πάντα θα υπάρχουν σημεία στο χάρτη που παραμένουν άγνωστα ακόμα και για τους δυνατούς του είδους. 

Η Γη, ο πλανήτης μας, αποτελείται από ένα «σύμπαν» από άγνωστα εδάφη, κάτοικοι μιας χώρας αγνοούν την ύπαρξη μιας άλλης αλλά όλοι ζούμε και συμβιώνουμε, σχεδόν, ειρηνικά.

Εξερευνήστε δέκα από τις, πιθανότατα, άγνωστες στο ευρύ κοινό χώρες:

10. Δημοκρατία του Βανουάτου


Το Βανουάτου (παλαιά ονομασία Νέες Εβρίδες) είναι αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 1000 χλμ δυτικά των νησιών Φίτζι. Από τα 82 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου τα δύο μεγαλύτερα είναι το Εσπίριτου Σάντου και το Μαλακούλα. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Πορτ Βίλα και βρίσκεται στο Εφάτε. Από το 1906, οι τότε Νέες Εβρίδες τελούσαν υπό κοινή αγγλογαλλική διοίκηση ως το 1980, οπότε το Βανουάτου απέκτησε την ανεξαρτησία του.

Η χώρα κατοικείται από περίπου 261.000 κατοίκους ενώ οι 113 (!) γλώσσες που χρησιμοποιούνται, την κατατάσσουν τη χώρα ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία. Το 90% των ντόπιων καταναλώνουν ψάρια ενώ το 80% ζει σε αγροτικές, απομονωμένες περιοχές με δικούς τους κήπους για τη προσωπική προμήθεια σε τρόφιμα. 


Οι καταδύσεις είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο εδώ ενώ προβλήματα για την οικονομία αποτελούν οι συχνοί σεισμοί, οι κυκλώνες και οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των νησιών.

Για παράδειγμα, στις 2 Αυγούστου του 2007 τα νησιά σείστηκαν από δόνηση 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Κυριότεροι προμηθευτές εξωτερικής βοήθειας είναι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Εθνικό νόμισμα είναι το Βάτου.

9. Δημοκρατία του Ναουρού


Για να το βρείτε στο χάρτη πρέπει να βρείτε πρώτα τον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί, στο νότιο μέρος, θα βρείτε και το «Νησί της Χαράς» όπως ήταν παλιότερα γνωστό. Το Ναουρού, είναι μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού (9.265 κάτοικοι) αλλά και έκτασης. Βρίσκεται 4000 χλμ βορειοανατολικά της Αυστραλίας και είναι πρώην βρετανική αποικία. Από το 1888 η Γερμανία, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία εκμεταλλεύθηκαν τα φωσφορικά του αποθέματα και μετά την ανεξαρτησία του το 1968, η βιομηχανία φωσφόρου έχει κάνει τους κατοίκους του Ναουρού έναν από τους πλουσιότερους λαούς του κόσμου.

Εδώ δεν θα βρείτε επίσημη πρωτεύουσα, και δεν αποτελεί μυστικό ότι τη δεκαετία του ‘ 90, και έπειτα από την εξάντληση των αποθεμάτων φωσφάτων, το Ναουρού αποτέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα φορολογικό παράδεισο και κέντρο για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

 
Οι ντόπιοι συλλέγουν το νερό της βροχής κατά τη διάρκεια των μουσώνων μεταξύ του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου, επειδή είναι πολύ περιορισμένα τα αποθέματα σε φυσικό γλυκό νερό. Το πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα αυτή είναι το Αυστραλιανό ποδόσφαιρο κανόνων, και έχουν μάλιστα και πρωτάθλημα με επτά ομάδες. Επίσης, ευρύτατα διαδεδομένο άθλημα είναι το πιάσιμο πουλιών με λάσο.

8. Τουβαλού 


Ο Ειρηνικός Ωκεανός κρύβει θησαυρούς. Το Τουβαλού, βρίσκεται 1050 χλμ βόρεια των Νησιών Φίτζι και είναι ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου. Αποτελείται από εννέα κοραλλιογενείς βραχονησίδες με μήκος 579 χλμ. και συνολική έκταση λίγο μεγαλύτερη από 26 τετρ.χλμ.

Το 2007 η κυβέρνηση των νησιών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλιματικές αλλαγές και επεσήμανε τον κίνδυνο να βυθιστούν τα νησιά στη θάλασσα εξαιτίας αυτών των αλλαγών.

Το χαμηλό τους υψόμετρο καθιστά τα νησιά επιρρεπή στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο πληθυσμός ενδέχεται να εγκαταλείψει τα νησιά και να καταφύγει στη Νέα Ζηλανδία, στο Νίουε και στο νησί Κιόα των Φίτζι. Επιπλέον, η νησιωτική χώρα πλήττεται από τη λεγόμενη Παλίρροια του Βασιλιά (King Tide), η οποία μπορεί να προκαλέσει άνοδο του επιπέδου στάθμης της θάλασσας ψηλότερα από μια συνηθισμένη πλημμυρίδα. Στο μέλλον, αυτό ίσως αποτελέσει απειλή για καθολική βύθιση του νησιού στη θάλασσα.


Το Τουβαλού έχει σχεδόν άγονο έδαφος και είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για καλλιέργειες.
Ο πληθυσμός του νησιού έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1980 και υπολογιζόταν να φτάσει τους 11.810 τον Ιούλιο του 2006. Απαρτίζεται κυρίως από Πολυνήσιους. Το 4% περίπου είναι Μικρονήσιοι.

7. Κομόρες


Είναι ένα ηφαιστιογενές σύμπλεγμα τριών νησιών με περίπου 752.438 κατοίκους. Θα το βρείτε δυτικά του Ινδικού ωκεανού, μεταξύ της νήσου Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής, στο βόρειο τμήμα του πορθμού της Μοζαμβίκης.

Το όνομά της χώρας προέρχεται από το αραβικό qamar, που σημαίνει «σελήνη». Η χώρα όσο πανέμορφη είναι, τόσο βυθίζεται διαρκώς στην πολιτική αστάθεια που ταλανίζει τη χώρα, η οποία από την εποχή της ανεξαρτησίας ως σήμερα έχει δει γύρω στα 20 πραξικοπήματα και απόπειρες πραξικοπημάτων.


Το κλίμα των νησιών είναι τροπικό με τους μουσώνες να δημιουργούν δύο εποχές: η πρώτη περίοδος από το Νοέμβριο ως τον Απρίλιο είναι ζεστή και η δεύτερη, από Μάιο ως τον Οκτώβριο, χαρακτηρίζεται από ξηρασία και είναι επίσης ψυχρή εποχή.
Ο πληθυσμός του κράτους είναι μίγμα Αράβων και Αφρικανών, Μαλαγάσιων και Ασιατών.

6. Γκέρνσεϊ


Μια χώρα που μόνο οι φανατικοί της Γεωμετρίας ξέρουν. Οι υπόλοιποι προμηθευτείτε με μεγεθυντικό φακό και αναζητήστε το Γκέρνσεϊ που είναι ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών αυτοδιοικούμενα που ανήκουν στην Βρετανική Κοινοπολιτεία.

Το σύμπλεγμα βρίσκεται στην θάλασσα της Μάγχης κοντά στις ακτές της Νορμανδίας, πρωτεύουσα θεωρείται ο Λιμένας του Αγίου Πέτρου και ο πληθυσμός του νησιού (κατατάσσεται 200ό στον κόσμο) είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις για τον Ιούλιο του 2009 65.870 κάτοικοι.


Εκτός από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά του τοπίου, το Guernsey είναι διεθνώς γνωστό και για τις… αγελάδες του που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της χώρας με το πλούσιο κρεμώδες γάλα τους να έχει λάβει άπειρα βραβεία. Αν ποτέ επισκεφτείτε το Γκέρνσεϊ, μη παραλείψετε να δοκιμάσετε και βοδινό κρέας καθώς τα βοοειδή της χώρας έχουν χαρακτηριστική πλούσια γεύση-συνηθίζουν να αφαιρούν το λίπος.

Το ειδυλλιακό και γαλήνιο τοπίο αποτελεί παράδεισο για τους συγγραφείς που βρίσκουν εκεί το απόλυτο ησυχαστήριο. Ο Βίκτορ Ουγκό έγγραψε εκεί μερικά από τα αριστουργήματά του όπως το «Οι άθλιοι».

5. Το νησί του Μαν


Ο συγκεκριμένος τόπος είναι ο παράδεισος των μοτοσικλετιστών. Το International Isle of Man TT (Tourist Trophy) Race αποτελεί έναν από τους ποιό διάσημους προορισμούς για αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών και θεωρείται η ποιό επικίνδυνη διαδρομή στον κόσμο. Βρίσκεται στην Ιραλνδική Θάλασσα ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία και είναι ένας απο τους σημαντικότερους φορολογικούς παράδεισος σε όλο τον κόσμο. 


Έχει έκταση 572 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό (εκτίμηση 2009) 76.512 κατοίκους (κατατάσσεται στην 196η θέση). Πήρε το όνομά του από την κελτική φυλή των Μανξ, οι απόγονοι των οποίων κατοικούν εκεί έως σήμερα. Οι Άγγλοι κατέλαβαν το νησί τον 14ο αιώνα, ενώ αποτελεί Κτήση του Βρετανικού Στέμματος από το 1765. Έχει το δικό του νόμισμα-τη λίρα του Mann-, ενώ η τοπική γλώσσα είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα και κινδύνευε να εξαφανιστεί έως το 1993, οπότε και άρχισε να διδάσκεται ξανά στα σχολεία.

4. Τοκελάου


Το εθνικό σύνθημα είναι «Τοκελάου για τους Ισχυρούς» («Tokelau mo te Atua») και είναι για… ισχυρούς ταξιδιώτες. Βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό και είναι εξαρτημένη περιοχή από την Νέα Ζηλανδία από το 1926. 


Το μέλλον για τον τόπο αυτό δεν προβλέπεται ανθηρό μιας και ο ΟΗΕ συνέταξε το 1989 έκθεση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ότι το Τοκελάου θα εξαφανιστεί κάτω από την θάλασσα τον 21ο αιώνα λόγω της αύξησης της στάθμης των υδάτων από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στα 10 τετρ. χλμ. «στριμώχνονται» 1.416 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2009. Δεν υπάρχει καμία πρωτεύουσα καθώς κάθε ατόλη έχει το δικό της διοικητικό κέντρο. Το όνομα Τοκελάου σημαίνει «βόρειος άνεμος» στη γλώσσα της Πολυνησίας.

3. Νησιά Κουκ


Ο παράδεισος θα μπορούσε να ονομαζόταν διαφορετικά και Νησιά Κουκ… Αν ζούσαν εδώ ο Αδάμ και η Εύα, θα έκαναν μπάνιο σε παραλίες με κατάλευκη άμμο, jeeping στη ζούγκλα, θα έβλεπαν παραδοσιακούς χορούς και θα γεύονταν κρέατα ψημένα σε λάκκους με ηφαιστειακές πέτρες.

Είναι ένα από τα πιο μακρινά νησιωτικά κράτη, βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, έχουν πληθυσμό 19.569 κατοίκους και πρωτεύουσά τους είναι η Αβαρούα. Υπολογίστε πριν τα επισκεφτείτε, ότι είναι περίπου 3.500 χλμ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και αποτελούν σύμπλεγμα από 24 κοραλλιογενείς ατόλες και ηφαιστειακά νησιά. 


Η υπό ανάπτυξη οικονομία στηρίζεται σε καλλιέργειες μαλακίων, μαργαριταριών, ένα εκτροφείο στρουθοκαμήλων, τον τουρισμό και τις τραπεζικές δραστηριότητες.

2. Νήσοι Πίτκαιρν


Όταν θα φτάσετε στον εξωτικό αυτό προορισμό, θα αποχωρήσετε έχοντας-εκτός από ειδυλλιακές εικόνες στην sim του κινητού σας-, και ξυλόγλυπτα αναμνηστικά που φιλοτεχνούν οι ντόπιοι: ξυλόγλυπτοι καρχαρίες, φάλαινες, ψάρια, δελφίνια, χελώνες, βάζα… Μη λησμονήσετε και τα εξαιρετικής ποιότητας υφάσματος Τάπα.


Οι Νήσοι Πίτκαιρν είναι βρετανική εξαρτημένη περιοχή και βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού, σε απόσταση περίπου 1.350 ναυτικά μίλια ΝΑ. της Ταϊτής. Το σύμπλεγμα αποτελείται από 4 ηφαιστειακά νησιά, το Πίτκαιρν (Pitcairn)(το μόνο κατοικημένο), το Οουίνο (Oeno), το Χέντερσον (Henderson) και το Ντούσι (Ducie), που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Είναι η πιο απομονωμένη κτήση της Βρετανίας. Έχει περίπου 50 κατοίκους (48 κάτοικοι με βάση εκτιμήσεις του 2009 οι οποίοι κατοικούν στον οικισμό , και πρωτεύουσα του νησιού, Άνταμσταουν στη νήσο Πίτκαιρν.

1. Ναγκόρνο Καραμπάχ


Ήταν παλαιότερα μία αυτόνομη διοικητική περιφέρεια (κατά τη σοβιετική τότε ορολογία «Όμπλαστ») της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης που ανήκε στη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν.

Σήμερα συνεχίζει ν' αποτελεί μια «εκ των πραγμάτων» αυτόνομη δημοκρατία στο Νότιο Καύκασο, που επισήμως όμως αποτελεί μέρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν. Bρίσκεται περίπου 270 χλμ δυτικά της αζερικής πρωτεύουσας Μπακού, και πολύ κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, αποτελώντας ουσιαστικά θύλακα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν. Προσδιορίζεται σε έκταση 4.280 τ.χλμ. Το 2002 αριθμούσε 145.000 κατοίκους. Κύρια πόλη είναι το Στεπανακέρτ.


Η περιοχή υπήρξε θέατρο διαμάχης ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, η οποία έφτασε στο αποκορύφωμά της με τον Πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο σκληρότατος πόλεμος κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, και προκάλεσε κύματα προσφύγων από το Καραμπάχ προς την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και μικρό τμήμα αυτών σε χώρες της Δύσης.

Από την κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε το 1994, το μεγαλύτερο μέρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και διάφορες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν γύρω του (συνολικά περίπου το 14% του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν) παραμένουν υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Έκτοτε, οι δυο πλευρές κάνουν συνομιλίες ειρήνης με τη διαμεσολάβηση της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ. Ως αποτέλεσμα της διαμάχης, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία έκλεισαν τα σύνορά τους με την Αρμενία, πλήττοντας καίρια την οικονομία της χώρας.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ο ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ !!! ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ !!!

Μην εκπλήσσεστε για όσα συμβαίνουν – Ο όρκος των Μασόνων προς τον Σατανά το γράφει ξεκάθαρα


Από τον συντάκτη της “λίστας των 450 ονομάτων των Ελλήνων Μασόνων”, κυκλοφόρησε και ο Όρκος Ναιτών Ιπποτών των Μασονικών Ταγμάτων” προς τον Σατανά.

«Όταν ο Μασόνος καταλάβει ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή χρησιμοποίηση της ζωτικής ενέργειας, τότε έχει κατανοήσει το μυστικό της τέχνης του:

“Οι μεγάλες δυνάμεις του Εωσφόρου είναι στα χέρια του και προτού προχωρήσει μπροστά πρέπει ν’ αποδείξει ότι ξέρει να χρησιμοποιεί καλά αυτή την ενέργεια” (Locked Keys of Freemasonry, Manly P. Hall, Page 48)

Μην εκπλήσσεστε για όσα συμβαίνουν – Ο όρκος των Μασόνων προς τον Σατανά το γράφει ξεκάθαρα


Η πρώτη παράγραφος είναι 2 προτάσεις από ένα μασονικό βιβλίο και ακολουθεί ο σύνδεσμος για το απόσπασμα που σας έλεγα σε μορφή εικόνας. Σημειώνεται ότι Αδωνάι είναι μια ονομασία που έχουν δώσει οι μασόνοι στον Θεό για εμπαιγμό”.

Με βάση τα ανωτέρω, μην εκπλήσεσθε:

Για τους διωγμούς που υφίστανται οι Χριστιανοί σε όλες τις Μουσουλμανικές Χώρες.

Για την επιβολή δημιουργίας Μουσουλμανικών Τεμένων σε όλη την Ευρώπη, γιατί είναι σχεδιασμένο να προκαλέσουν πόλεμο μεταξύ θρησκειών και ειδικά κατά του Χριστιανισμού. Αν μελετήσετε τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, θα διαπιστώσετε ότι κεντρικός στόχος επιθέσεων είναι οι Χριστιανοί, Ο Χριστιανισμός και τα Χριστιανικά Κράτη. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Ελλάδα μπήκε στο μάτι του Κυκλώνα. Γιατί το φώς της Ορθοδοξίας λάμπει ιδιαίτερα στο Άγιο Όρος (και φυσικά όχι μόνο εκεί…)

Για την κατάργηση που ήδη έγινε στα Δώρα Χριστουγέννων. Σταδιακά θα προσπαθήσουν να καταργήσουν τις Χριστιανικές Εορτές. Έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δεν θα εορταστεί στα σχολεία, η εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Για την επιβολή νέων κανόνων στην καθημερινή μας ζωή, που θα μας απαγορεύουν την χρήση χριστιανικών συμβόλων και εικόνων.

Όπως διαβάζουμε στο drachmoula, ο σύνολο σχεδόν της Πολιτικής μας Ηγεσίας είναι ενταγμένο στην Μασονία. Και όσοι δεν είναι ελέγχονται από τους μηχανισμούς της Μασονίας. Όσα βιώνουμε ήταν σχεδιασμένα για να οδηγηθούμε στην εξαθλίωση και να μας αποκόψουν από την πίστη μας. Σταθείτε σθεναρά. Δεν θα προλάβουν να μας επιβάλλουν τα νέα δεδομένα. Δεν είναι η ώρα τους.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ !!!


Όσοι δεν εμβολιάζονται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία;
Όσοι προάγουν την ατζέντα των μαζικών εμβολιασμών συχνά καταφεύγουν σε τακτικές φόβου για να επιβάλλουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι όσοι δεν εμβολιάζονται αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του υπόλοιπου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί γιατί οι τελευταίοι ενδέχεται να μολυνθούν από φορείς με ασθένειες όσων δεν έχουν εμβολιαστεί!
Η μη ορθότητα ενός τέτοιου ισχυρισμού είναι πασιφανής. Αν τα εμβόλια προστάτευαν τους ανθρώπους από τις μεταδοτικές ασθένειες, τότε εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί δεν θα έπρεπε να ανησυχούν, αν βρίσκονταν στο ίδιο περιβάλλον, με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Έτσι και αλλιώς το εμβόλιο θα «προστάτευε» την υγεία τους, έτσι δεν είναι; Φυσικά, όλα αυτά είναι θέμα προπαγάνδας. Τα εμβόλια δεν λειτουργούν καθόλου. Διαφημίζονται όλα κάτω από την ομπρέλα μίας υστερίας, για την προστασία από τις ασθένειες και προωθούνται σαν μία μορφή λατρείας από γιατρούς που έχουν εγκαταλείψει την πραγματική επιστήμη εδώ και πολύ καιρό.
Όταν παγκόσμια γίνεται προσπάθεια μαζικών εμβολιασμών μια για τη μια αιτία, μια για την άλλη, στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνει το κίνημα γονέων κατά των εμβολιασμών κι αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί, αφού κόβει τα κέρδη, αλλά – το σπουδαιότερο- ξεσηκώνει σε ανυπακοή τα πρόβατα και υπάρχει ο κίνδυνος -Κθούλου φυλάξει- να σκεφτούν ότι οι «τα φάρμακα και οι γιατροί δεν είναι απαραίτητοι για την υγεία τους»
Αρθρο στο Έθνος [23/11/2014] με τίτλο «Επικίνδυνο κίνημα γονέων κατά των εμβολιασμών» βασισμένο σε «έρευνα» της ΕΣΔΥ (Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας), «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου για τα ανεμβολίαστα παιδιά. Η έρευνα δεν είναι πρόσφατη, αλλά του 2012, απλά το Έθνος την ξέθαψε και φυσικά την αναπαράγουν όλα τα εντεταλμένα παπαγαλάκια των μιμιδιών.
Για την πτώση των εμβολιασμών φταίει το κακό Internet : «Παρασυρμένοι από αμφίβολης αξιοπιστίας έρευνες και τρομολαγνικές ειδήσεις που διαβάζουν στο Διαδίκτυο, ολοένα και περισσότεροι γονείς αποφεύγουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, επειδή φοβούνται ότι θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους.»
Μια πρόχειρη αναζήτηση στο Internet αποκαλύπτει κείμενα με τίτλους όπως «Οχι στα εμβόλια. Ογδόντα ιατροί εναντίον των εμβολιασμών» και «Παιδικά εμβόλια: Ποιοι κερδοσκοπούν διοχετεύοντας καρκίνους στα παιδιά μας;», τα οποία επηρεάζουν τους γονείς, που σταματούν να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του. Την πραγματικότητα αυτή διαπιστώνουν εμπειρικά πλέον και οι ίδιοι οι παιδίατροι όταν καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς για τα εμβόλια».
Το καθυστερημένο [κυριολεκτικά και μεταφορικά] άρθρο εστιάζει ειδικά στο MMR για την ιλαρά και στην δήθεν άδικη, όπως αφήνει να εννοηθεί, «Δαιμονοποίηση» του. Τα ανεμβολίαστα παιδιά, προς το παρόν «σώζονται» από την ανοσία του γενικού πληθυσμού. Τα εμβολιασμένα, από τι σώζονται; Η φαρμακευτική εταιρεία Merck & Co, η παρασκευάστρια εταιρεία ενός από τα διαθέσιμα εμβόλια MMR, παραδέχεται ότι το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε από τις 39 σοβαρές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού και του θανάτου.
Και αυτές είναι οι πληροφορίες που δίνονται στους γιατρούς αλλά όχι και στους ασθενείς για κάποιες από τις αντιδράσεις που η εταιρεία Merck παραδέχεται ότι μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο MMR: Εγκεφαλίτιδα, Νευρολογικές διαταραχές Κρίσεις και σπασμοί Μαθησιακές δυσκολίες Κώφωση Μερική ή ολική τύφλωση Μέση ωτίτιδα (πόνος στο αυτί) Διαταραχές πήξης του αίματος Παγκρεατίτιδα Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου και νόσος του Crohn Μηνιγγίτιδα, Διαβήτης, Αυτισμός, Θάνατος.
Κατά τα άλλα φταίει το διαδίκτυο; Μα φυσικά. Γιατί οι γονείς έχουν πρόσβαση σε αυτό, ενημερώνονται για τις επιπτώσεις που έχουν οι εμβολιασμοί, τα συστατικά των εμβολίων, τα ολοένα αυξανόμενα ποσοστά παρενεργειών και για το ποιοι κερδίζουν σε βάρος των παιδιών και της τσέπης τους. Τις τελευταίες 10 ημέρες βλέπω ακόμα και σε τριτοκάναλα επαρχιακά, μια συστηματική δαιμονοποίηση των ανθρώπων που δεν θέλουν να δηλητηριάσουν τα παιδιά τους και μάλιστα όλοι οι δημοσιογράφοι προπαγάνδας των ΜΜΕ, αναπαράγουν το ίδιο ακριβώς κείμενο που ολοφάνερα απορρέει από μια πηγή.
Απλά είναι τα πράγματα, ας πάρει ένας ιδιώτης, ένα εμβόλιο κι ας κάνει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ και ας δώσει στην δημοσιότητα τα συστατικά του. Μετά ας απαιτήσει από τον γιατρό που κάνει το εμβόλιο στο παιδί του να υπογράψει χαρτί για τυχόν παρενέργειες και να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ γι αυτές, δηλ. όχι έτσι στα κουτουρού, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.
Γιατί οι γιατροί που υπογράφουν να μην κάνουν εμβόλια τα παιδιά αναλαμβάνουν και την ευθύνη γι αυτό. Σέβονται την υπογραφή τους.Είναι πολλοί οι ομοιοπαθητικοί ιατροί του ίδιου σκεπτικού, αναζητήστε τους, γιατί ο κίνδυνος πηγάζει από την άγνοια και από την προπαγάνδα.
Ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους άλλους; Εκείνοι που συστηματικά παίρνουν αντιβιοτικά. Όπως έχει αποδειχθεί, ο πραγματικός κίνδυνος που ελλοχεύει από τις μεταδοτικές ασθένειες με την προσωπική επαφή είναι από τους ανθρώπους που παίρνουν συχνά αντιβιοτικά. Αυτοί που καταναλώνουν πάρα πολλά αντιβιοτικά παθαίνουν ανοσία στα μικρόβια και έτσι μπορούν να μεταδώσουν τις ανθεκτικές στα φάρμακα ασθένειες σε όσους βρίσκονται γύρω τους.
Το ποσοστό επικινδυνότητάς τους να αναπτύξουν υπέρ-ιούς αυξάνεται δραματικά σε αναλογία με τη συχνότητα και τη διάρκεια χρήσης των συνταγογραφούμενων αντιβιοτικών. Το πιο επικίνδυνο μέλος της οικογένειάς σας λοιπόν αποδεικνύεται ότι είναι όχι αυτό που δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά αυτό που παίρνει αντιβιοτικά! Αποτελεί πρόσφορο έδαφος αναπαραγωγής για κάθε βακτηριακή μετάλλαξη που μπορεί να είναι θανάσιμη.
Για αυτό και όσοι γνωρίζουν, ξέρουν ότι τα νοσοκομεία είναι το πιο επικίνδυνο μέρος που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Τα νοσοκομεία είναι τα μέρη όπου τα σούπερ-μικρόβια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν από τον ασθενή στον γιατρό και από τον γιατρό σε έναν άλλο ασθενή. Αυτά τα υπέρ-μικρόβια συνήθως μεταδίδονται από το ιατρικό προσωπικό που δεν πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά που αγγίζουν έναν ασθενή. Όπως αναφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από το Natural News, 247 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στα νοσοκομεία των ΗΠΑ επειδή το ιατρικό προσωπικό δεν είχε πλύνει τα χέρια του.
Οι γιατροί, φυσικά, έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτό, δηλ. στη δημιουργία σούπερ-ιών αφού συνταγογραφούν αντιβιοτικά σαν να ήταν καραμέλες. Με το που εμφανίζεται κάποιος στο ιατρείο τους με ένα απλό κρύωμα συνήθως ο γιατρός του δίνει ένα νέο αντιβιοτικό και έτσι επωφελείται με ποσοστά σε κάθε νέα συνταγή που γράφει. Ο ασθενής στο μεταξύ ξοδεύει τα χρήματά του σε ένα άχρηστο φάρμακο το οποίο στην ουσία δεν του κάνει τίποτα και εκτός των άλλων είναι και επικίνδυνο.
Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο αυξάνει δραματικά κάθε πιθανότητα ο ασθενής να αναπτύξει εκείνα τα στελέχη που θα είναι ανθεκτικά στα φάρμακα, αλλά πετώντας τα αντιβιοτικά στα σκουπίδια μετά τη χρήση τους μολύνεται εξαιρετικά και ο υδροφόρος ορίζοντας. Έτσι, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο και θα κοιτάξετε ύποπτα αυτόν που θα φταρνιστεί, σκεφτείτε τι πραγματικά συμβαίνει. Το ιατρικό κατεστημένο και όχι μόνο θέλει να σας πείσει ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι κίνδυνος για την υγεία σας, ενώ στην πραγματικότητα εκείνοι που συνειδητά αρνούνται να εμβολιαστούν είναι συνήθως αρκετά πιο υγιείς και αρρωσταίνουν πολύ πιο σπάνια από όλους αυτού που τρέχουν να κάνουν εμβόλια.
Σε μεγάλο ποσοστό αυτά που είναι επικίνδυνα για την υγεία σας είναι οι γιατροί και οι φαρμακοβιομηχανίες. Σκεφθείτε καλά τις παρακάτω περιπτώσεις και τις επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία, δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ούτε συνομωσία.
* Ο κατά τα άλλα συμπαθής παππούς που παίρνει ψυχοτρόπα φάρμακα και οδηγεί.
* Εκείνος ο έφηβος που πάσχει από κατάθλιψη του δίνουν αντικαταθλιπτικά και τον κάνουν να έχει βίαιες αυτοκτονικές τάσεις.
* Ο συμπαθής παιδίατρος, που εμβολιάζει τα παιδιά σας με χημικά υπό το δικό σας φόβο πως αν δεν το κάνει το παιδί σας δεν θα μπορεί να γραφτεί στο σχολείο.
* Ο ογκολόγος που παραπέμπει σε χημειοθεραπεία χωρίς να έχετε ιδέα για τα κέρδη που βγάζει με το να δώσει χημικά που δηλητηριάζουν το σώμα.
* Ο οδηγός του λεωφορείου που πάσχει από καρδιά και παίρνει έξτρα δόσεις φάρμακου με στατίνες και παθαίνει μία θανατηφόρα καρδιακή ανακοπή ενώ οδηγεί.
Αυτά και άλλα είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι για την υγεία σας και όχι μερικοί άνθρωποι που αρνούνται να εμβολιαστούν. Φυσικά, το ιατρικό κατεστημένο δεν θέλει να γνωρίζετε τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση των προϊόντων τους. Όλα τους τα σκευάσματα είναι απολύτως ασφαλή! Απόλυτα αποτελεσματικά, σε εξαιρετικές τιμές και εξαιρετικά επικερδή! Για όνομα των θεών, δεν υπάρχει τίποτα άσχημο με αυτά, αλλιώς ο ΕΟΦ δεν θα είχε δώσει την έγκρισή του, έτσι δεν είναι;
Περαστικά σας !!!
[S.X. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μία προσωπική εμπειρία για να δείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν και έχουν κάθε δικαίωμα να σας καρφώσουν με τις βελόνες τους σε κάθε ευκαιρία ακόμα και αν δεν έχει να κάνει με θέματα δημόσιας υγείας ή κινδύνου. Για να δείτε ότι δεν είναι υπερβολές. Πριν λίγα χρόνια σαν μεταπτυχιακή φοιτήτρια μου απονεμήθηκε μία ετήσια υποτροφία για έρευνα, όχι δεν είχε καμία σχέση με ιατρικά και δεν ήταν σε κάποια χώρα του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, αλλά εδώ στην Ελλάδα.
Ανάμεσα στα άλλα που μου ζήτησαν όταν συμπλήρωνα τα τελικά χαρτιά για να μου τη δώσουν ήθελαν να δουν το φάκελο με το τι εμβόλια είχα κάνει. Γιατί; Έλα ντε! Αν δεν είχα κάνει τη λίστα με τα προβλεπόμενα εμβόλια δεν μου έδιναν την υποτροφία! Καθόλου, λοιπόν, υπερβολές αφού μπορούν για πλάκα να σας φέρουν στα μέτρα τους και να σας ελέγξουν με κάθε τρόπο ακόμα και το μέλλον σας. Και όλα αυτά για το καλό όλων μας, βεβαίως – βεβαίως.]
Παραπομπές για μελέτη:
Η Κόλαση του Fleury Merogis και ο Dr Ryke Hamer: Διάβασε σε ποιο κολαστήριο φυλάκισαν, αυτόν το εξαιρετικό επιστήμονα, γιατί η Πραγματικότητα δεν ταιριάζει στα σχέδια τους. Η ανθρώπινη παράνοια σε όλο της το μεγαλείο της, είπα «ανθρώπινη;» μπα δεν νομίζω! Μην ξεχνάμε πως ο καρκίνος είναι το «ιερό δισκοπότηρο» των φαρμακοβιομηχανιών. Είναι στ’ αλήθεια πολλά τα λεφτά, αν και δεν είναι μόνον τα χρήματα, μα και ο έλεγχος στο πρόβατο του ποιμνίου. Τα βίντεο του Dr Ryke Hamer και στα Ελληνικά

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ !!!


Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ !!!



1/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπό την Αιγίδα της Β/θμιας και της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας, ¨ΗΜΕΡΙΔΑ¨ με θέμα «Η Νεολαία Πρωτοπορεί στον Αγώνα κατά των Αναβολικών»
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
¨Ημερίδα¨, με θέμα ¨Η Νεολαία Πρωτοπορεί στον Αγώνα κατά των Αναβολικών¨, θα τελεστεί στην Καλαμάτα, στις 6 Φεβρουαρίου 2015, στο Αμφιθέατρο ¨Αλέξανδρος Κουμουνδούρος¨ (οδός Αριστομένους), υπό την Αιγίδα της Β/θμιας και της Α/θμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας και με τη φροντίδα του μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Δημήτρη Πουλόπουλου.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η ¨Ημερίδα¨ αυτή – οι εισηγητές της οποίας (ειδικοί επιστήμονες και επίλεκτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας) θα αναφερθούν στη φθορά που υφίστανται οι αρχές και οι αξίες της ολυμπιακής ιδέας η οποία γεννήθηκε και ανδρώθηκε στη γειτονική Αρχαία Ολυμπία – φαίνεται και από το γεγονός ότι ήδη έχουν ευαισθητοποιηθεί φίλαθλοι και περισσότερο η Νεολαία της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και τώρα πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ (η οποία διοργανώνει την ¨Ημερίδα¨, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ), 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ

σε συνάντηση που είχε με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, τον ενημέρωσε και τον προσκάλεσε να πάρει μέρος, έλαβε δε τη διαβεβαίωση ότι – εφόσον του επιτρέψουν οι πολλαπλές υποχρεώσεις του – θα προσπαθήσει να παραστεί ο ίδιος, διαφορετικά θα εκπροσωπηθεί από το Μητροπολίτη Καλαμάτας κύριο Χρυσόστομο.
Στην ¨Ημερίδα¨, εκτός από το σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλαμάτας, θα πάρουν μέρος και θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο Γενικός Γραμματέας, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Πλατάρος, ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Κλάδης και ο Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο οποίος θα κάνει και την κεντρική ομιλία, ενώ εισηγητές θα είναι – όπως προαναφέρθηκε - ειδικοί επιστήμονες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στο επόμενο ¨Δελτίο Τύπου¨.
Στην ¨Ημερίδα¨ έχουν προσκληθεί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Αθλητικών Οργανώσεων, ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή των μαθητών των Λυκείων και των Γυμνασίων της Καλαμάτας.
Ήδη ετοιμάστηκε και δίνεται στη δημοσιότητα η Αφίσα της ¨Ημερίδας¨, και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα σταλούν οι Προσκλήσεις και το Πρόγραμμα.


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com



Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!! ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS !!!

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης  Μεγαλοπρεπή υποδοχή ετοιμάζει το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης στον Πάπα Φραγκίσκο, που θα έρθει στην Πόλη στις 29-30 Νοεμβρίου σε μια επίσκεψη η οποία, όπως χαρακτηρίζεται και από το Βατικανό, θα είναι ιστορική καθώς θα εξαλείψει και τα τελευταία εμπόδια για την ένωση των εκκλησιών. Είναι χαρακτηριστικό πως κανείς δεν θυμάται να υπήρξαν στο παρελθόν ανάλογες προετοιμασίες για υποδοχή επισήμου προσώπου στο Πατριαρχείο. Η επίσκεψη αυτή έχει πάρει μεγάλη έκταση και στον τουρκικό τύπο και είναι πολύ ενδεικτικά τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται για τις προετοιμασίες του Φαναρίου για την ιστορική, όπως χαρακτηρίστηκε αυτή μέρα που ο Πάπας θα πατήσει το πόδι του στο Φανάρι. 
Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, Sabahσχετικά με την επίσκεψη του Πάπα στο Πατριαρχείο και για την συνάντηση του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, μεγάλος οργασμός έργων παρατηρείται αυτές τις μέρες στον χώρο του Πατριαρχείου εν όψει της επίσκεψης του Πάπα. Κηπουροί εργάζονται εντατικά από το πρωί μέχρι το βράδυ για να παρουσιάσουν ένα ανθοστόλιστο περίγυρο στον Πάπα, μπογιατζήδες έχουν πιάσει δουλειά και βάφουν τους γύρω χώρους ακόμα και τις πόρτες του Αγίου Γεωργίου, όπου θα τελεστεί η λειτουργία παρουσία του Πάπα, οι γύρω χώροι καθαρίζονται εντατικά και τοποθετούνται γλάστρες και άλλα καλλωπιστικά στοιχεία που θα διακοσμήσουν όλο τον περίγυρο για να «ευφρανθεί» ο Πάπας όταν θα φτάσει στο Φανάρι. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, ο γνωστός αρχιμανδρίτης Δωσίθεος Αναγνωστόπουλος, σε δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο ανέφερε ότι οι προετοιμάσεις έχουν εντατικοποιηθεί έτσι ώστε να δοθεί μια πολύ όμορφη εικόνα στον Πάπα της Ρώμης όταν θα φτάσει στο Φανάρι, που θα τον υποδεχτεί μετά «βαΐων και κλάδων» ο ίδιος ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος. Ο αρχιμανδρίτης Δωσίθεος Αναγνωστόπουλος τόνισε πως η επίσκεψη αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία και οι δυο προκαθήμενοι θα παρακαθίσουν στην λειτουργία που θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου. Το πρόγραμμα του Πάπα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο  του Πατριάρχη, περιέχει επίσκεψη στην Αγία Σοφία, στο τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ που βρίσκεται πλησίον της Αγίας Σοφίας και στην παπική εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή του Harbıye. Η επίσκεψη του Πάπα θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου μετά από επίσημο γεύμα που θα του παραθέσει ο Πατριάρχης επί τη εορτή του Αγίου Ανδρέου, ιδρυτή της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ρώμη. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο από την αναμενόμενη επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη, είναι και το μεγάλο πανό που έχει αναρτηθεί στην είσοδο της παπικής εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου με την επιγραφή, «Καλώς Ήρθες», στα αγγλικά και στα τουρκικά, (Hoşgeldinız).
Όπως φαίνεται και από τις προετοιμάσεις, η επίσκεψη αυτή του Πάπα κρίνεται από το ίδιο τον Πατριάρχη σαν ιστορικής και μεγάλης θρησκευτικής σημασίας, γι’ αυτό και οι προετοιμασίες που γίνονται είναι πρωτοφανείς, καθώς για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη κινητοποίηση εν όψει της επίσκεψης του προκαθημένου του Βατικανού στο Ελληνορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.
Σε όλο όμως αυτό το «ωραίο» κλίμα της αναμενόμενης μεγαλοπρεπής υποδοχής από το Φανάρι του Πάπα, είναι πρόδηλη η αδιαφορία για την αγωνία του συνειδητού ποιμνίου, το οποίο αγωνιά για τις επιπτώσεις αυτής της επίσκεψης, που είχε προβληθεί και από τις δυο πλευρές σαν η τελική φάση της ένωσης των εκκλησιών, (;;;) και για τις συνέπειες που θα έχει στην ίδια τη Ορθοδοξία, σε μια από τις πιο κρισιμότερες περιόδους της ιστορίας της. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι ποιμενάρχες καθώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι εξελίξεις επιταχύνονται και το να κρύβεται κάνεις πίσω από «προφάσεις εν αμαρτίαις», δεν αποτρέπει πλέον τίποτα μπροστά στην αναμενόμενη «θύελλα» που έρχεται με πολλά σημάδια και πολλά…μποφόρ.
Αλλοίμονο μας!
 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος