Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Η ΝΕΥΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΛΗΔΑ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟ '' ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ '' !!!


Η Λήδα Κατσιμπάρδη ¨γεμίζει¨ τον κόσμο με ελπίδες και μας κάνει όλους υπερήφανους
ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ¨ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ – SCIENCE¨, ΤΙΣ 28/12/2014, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΠΟΛΥ
Με ολοσέλιδο τίτλο ¨ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ¨ και υπότιτλο ¨19 ξεχωριστοί Έλληνες επιστήμονες μιλούν για τα επιτεύγματα που τους έκαναν να διακριθούν μέσα στο 2014, αλλά και για τις προσδοκίες και το αύριο του πεδίου τους¨, ΤΟ ΒΗΜΑ SCIENCE παρουσιάζει – και μάλιστα μεταξύ των πρώτων – τη Λήδα Κατσιμπάρδη (κόρη του γνωστού παιδιάτρου αλλεργιολόγου Τάκη Κατσιμπάρδη) κάτω από τον τίτλο ¨ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΝΙΟΤΗΣ¨, και με τη φωτογραφία της. Γράφει συγκεκριμένα στο ειδικό πολυσέλιδο ¨ένθετο¨, μεταξύ άλλων, τα εξής: Μία … κατακόκκινη ερευνητική δουλειά έκανε αίσθηση μέσα στο 2014, σηματοδοτώντας την επιστροφή στη νιότη με ¨όπλο¨ το αίμα. Μάλιστα η συγκεκριμένη εργασία μπήκε, πριν από μερικές ημέρες, στη λίστα των μεγαλύτερων επιτευγμάτων της χρονιάς. Τον περασμένο Μάιο δύο μελέτες που διεξήχθησαν από ειδικούς του Τμήματος Βλαστικών Κυττάρων και Αναγεννητικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έδειξαν, μέσα από πειράματα σε ποντίκια, ότι μια πρωτεΐνη του νεαρού αίματος μπορεί να γυρίσει πίσω το ρολόι του χρόνου και να χαρίσει τη χαμένη νεότητα στην Τρίτη ηλικία.
Στις μελέτες συμμετείχε και η νευροβιολόγος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια Λήδα Κατσιμπάρδη, η οποία μάλιστα ήταν η πρώτη συγγραφέας στη μία εξ’ αυτών. Όπως εξηγεί στο ¨Βήμα¨ η κυρία Κατσιμπάρδη «συγκεκριμένα δείξαμε πως το αίμα του νεαρού ποντικιού περιέχει νεανικές πρωτεΐνες, που έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν τη δημιουργία νέων νευρώνων και να αναζωογονούν τα αγγεία του ηλικιωμένου εγκεφάλου με αποτέλεσμα την αύξηση της ροής του αίματος και των νοητικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε το ηλικιωμένο ποντίκι να ξανανιώνει. Μία από τις νεανικές πρωτεΐνες που έχει αυτό το ρόλο είναι η GDF11 (…) Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν καθαρά έναν σημαντικό ρόλο για την πρωτεΐνη GDF11 στην αναζωογόνηση του ηλικιωμένου οργανισμού», σημειώνει η Ελληνίδα ερευνήτρια και συμπληρώνει ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι έρευνες επικεντρώνονται στην κατανόηση του πως ακριβώς λειτουργεί η πρωτεΐνη στον εγκέφαλο ώστε να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα νευροεκφυλιστικών νόσων. Ήδη οι εντατικές προσπάθειες έχουν αποδώσει νέους καρπούς.
Έρευνες σαν και αυτή δείχνουν το μέλλον του πεδίου αντιμετώπισης των νευροεκφυλιστικών νόσων το οποίο, κατά την κυρία Κατσιμπάρδη, θα είναι σε μεγάλο βαθμό… αγγειακό. «Η έρευνα στις νευροεκφυλιστικές νόσους είχε ανέκαθεν ως κύριο στόχο τα νευρικά κύτταρα. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτή η τάση δείχνει να αλλάζει αναδεικνύοντας τη σημασία των αγγείων στον εγκέφαλο, οπότε πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε την αγγείωση να παίζει έναν πολύ μεγάλο ρόλο στην πρόληψη και στη θεραπεία των νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε τη μελέτη σχετικά με τις νεανικές πρωτεΐνες, και συγκεκριμένα την GDF11, ελπίζοντας ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ( μόνη ή σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες) για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών νοσημάτων ξεκινώντας από την Αλτσχάιμερ».


Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ !!!


ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

«Οι επαγγελματίες της πολιτικής έπαιξαν τα πολιτικά παιγνίδια τους καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους γινάτι. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποδοκιμάσουν τον τυφλό κομματισμό, ένα σύστημα που εργάζεται για τον εαυτό του αδιαφορώντας για τις αγωνίες των απλών ανθρώπων. Το Ποτάμι είναι εδώ έτοιμο για τις μεγάλες προκλήσεις».
Ζηταμε από όλους τους έντιμους , ηθικούς και με διάθεση προσφοράς πολίτες του τόπου μας χωρίς αποκλεισμούς να συνταχθούν μαζί μας σε μια κοινή προσπάθεια με έναν και μόνο σκοπό να κάνουμε μια νέα αρχή στον τόπο μας όπου δικαίωμα στην άσκηση της πολιτικής να έχουν οι ίδιοι οι ενεργοί και άξιοι πολίτες και όχι κόμματα μηχανισμοί και συμφέροντα. 

Το σύνθημα μας είναι όχι σε κάθε είδος ρατσισμού , νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες, νέες πρακτικές παντού. 

Δημήτριος Μπάκας- Δικηγόρος Θηβας
Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας – Το Ποτάμι


Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !!! ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : VIOTIA SHOP , E-STEREA.GR !!!

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΛΑΜΠΕΡΗ !!! ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ !!! Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ '' ΤΖΑΚΙ '' !!!


Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014
Κοσμικό Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' Σ.Σ. Θήβας

Μέσα σε πραγματική Λαοθάλασσα , πού πλημμύρισε κυριολεκτικά το Κοσμικό Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' πραγματοποιήθηκε η Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα τού Πρωτοπόρου 
τής Α ' Ε.Π.Σ.Βοιωτίας και Φιναλίστ τού ερχόμενου
 Τελικού Κυπέλλου τής Ε.Π.Σ. Βοιωτίας Α.Ο. Η ΘΗΒΑ .
Με παρουσιαστή τής Εντυπωσιακής Εκδήλωσης πού έγραψε Ιστορία με Χρυσά Γράμματα τον Δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Σοβατζή ο οποίος καλωσόρισε το κοινό εκ΄μέρους τού Διοικητικού Συμβουλίου τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ , χαιρετισμό στην Εκδήλωση απηύθυναν οι κ.κ. :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Σταθάς 
Επίτιμος Πρόεδρος τού ΣΕΓΑΣ , τέως Υπουργός κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης
Επικεφαλής τής Μείζονος Μειοψηφίας τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων , Επίτιμος Πρόεδρος τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Σταμάτης Χαλβατζής
Εκπρόσωπος Τύπου τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Σίλας Παύλου ο οποίος έκανε Εντυπωσιακή αναφορά !!! στην καταπληκτική φετινή πορεία τής Ομάδας !!! ξεσηκώνοντας τον κόσμο !!!
Προπονητής τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ κ. Τάκης Πλατής ο οποίος γράφει και αυτός φέτος την προσωπική του εξαιρετική  Προπονητική Πορεία στο '' τιμόνι '' τού ΑΟ Η ΘΗΒΑ
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Παρουσίαση τού Ύμνου τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ 10 χρόνια μετά την δημιουργία του , μέσα σε κλίμα Υπέρμετρου Ενθουσιασμού από τον κόσμο , λόγω και τής νέας εκτός έδρας Νίκης τής '' Επίσημης Αγαπημένης Ποδοσφαιρικής Ομάδας τής Πόλης '' λίγες ώρες πριν επί τής Α.Ε. ΔΗΛΕΣΙΟΥ με σκορ 1 – 3 , έχοντας '' κλειδώσει '' πρόωρα την κατάκτηση τού Πρωταθλήματος τής Α ' Ε.Π.Σ.Βοιωτίας με 14 Νίκες σε 14 Αγώνες , ενώ έχει προκριθεί και στον ερχόμενο Τελικό τού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τής Ε.Π.Σ.Βοιωτίας .
Τιμητικές Απονομές από τον Α.Ο. Η ΘΗΒΑ
 σε Πρωταγωνιστές τής Ιστορίας τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ δημιούργησαν υπέρμετρες Συγκινήσεις , και Ενθουσιασμό στον κόσμο 
πού δημιούργησε με το χειροκρότημα του Φανταστική Ατμόσφαιρα .
Τιμήθηκαν μέ Πλακέτες οί κ.κ. :
Κωνσταντίνος Νίκας ( Γενικός Γραμματέας τής Ε.Π.Σ.Βοιωτίας , καί Πρόεδρος τών Μικτών Ποδοσφαιρικών Ομάδων Νέων ) ,
την Απονομή έκανε ο Πρόεδρος τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Θανάσης Βυλλιώτης .
Χρήστος Μπότσης ( Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ ) , την Απονομή έκανε ο Ταμίας τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Δημήτρης Μπαρακάκος .
Θεόδωρος Αρβανίτης ( Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ ) , την Απονομή έκανε ο
Αντιπρόεδρος τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Κωνσταντίνος Χαλβατζής .
Σεραφείμ Μπατσιάκος ( Παλαίμαχος Διαιτητής Ποδοσφαίρου , τέως Παράγοντας των Ακαδημιών τής ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και τής Ε.Π.Σ. Βοιωτίας , συνεργάτης τού Προέδρου τής ΠΑΕ ΧΑΝΙΩΝ κ. Νίκου Κατσίγιαννη ) , την Απονομή έκανε ο Ποδοσφαιριστής τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Αλέκος Ανυφαντής .
Σπύρος Χατζηπροδρόμου ( τέως Παράγοντας τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ ) , την Απονομή έκανε ο Επικεφαλής τής Μείζονος μειοψηφίας τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων , Επίτιμος Πρόεδρος τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Σταμάτης Χαλβατζής και παρέλαβε την Πλακέτα ο Ταμίας τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Δημήτρης Μπαρακάκος , λόγω απουσίας του .
Δημήτρης Σοβατζής ( Δημοσιογράφος – Αθλητικογράφος , Στιχουργός τού Ύμνου τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ ) , την Απονομή έκανε ο Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου .
Βασίλης Σταματάκης ( Ερμηνευτής τού Ύμνου τού 
Α.Ο. Η ΘΗΒΑ ) , την Απονομή έκανε ο Επίτιμος Πρόεδρος τού ΣΕΓΑΣ , τέως Υπουργός κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης και παρέλαβε την Πλακέτα η Πρόεδρος τού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θήβας '' ΙΣΜΗΝΗ '' κα Μαίρη Θαλασσινού , λόγω απουσίας του .
Μετά τις Τιμητικές Απονομές τον λόγω είχε η Διασκέδαση !!! και ο ξέφρενος Χορός !!!μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τον Κρητικό Τραγουδιστή , Λυράρη Μιχάλη Μαραγκάκη και την Κομπανία του .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα τού Πρωτοπόρου τής Α ' Ε.Π.Σ.Βοιωτίας και Φιναλίστ τού ερχόμενου Τελικού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τής Ε.Π.Σ. Βοιωτίας Α.Ο. Η ΘΗΒΑ οι κ.κ. :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Σταθάς
Επίτιμος Πρόεδρος τού ΣΕΓΑΣ , τέως Υπουργός κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης
Επικεφαλής τής Μείζονος μειοψηφίας τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων , Επίτιμος Πρόεδρος τού Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών τού Α.Ο. Η ΘΗΒΑ κ. Σταμάτης Χαλβατζής
Πανοσιολογιότατος Πατέρας Δανιήλ
Δημοτικοί Σύμβουλοι τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ.κ. :
Ιουλία Κοντού , Κώστας Βενιζέλος , Γρηγόρης Παπαβασιλείου
Εκπρόσωποι των παρακάτω Συλλόγων τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων :
Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θήβας '' ΙΣΜΗΝΗ ''
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας
Εμπορικός Σύλλογος Θήβας
Θεατρικό Εργαστήρι Ένωσης Μικρασιατών Θήβας
Όμιλος Αντισφαίρισης Θήβας
Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΠΕΛΟΠΙΔΑ Θηβών
Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Α.Ο. Η ΘΗΒΑ
Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών & Φίλων ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ 
Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΔΟΞΑ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ
Εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε.
*** Την όλη Εκδήλωση κάλυψε με πλούσιο Βίντεο - Φωτορεπορτάζ το Διαδικτυακό Μ.Μ.Ε
VIOTIA SHOP , E-STEREA.GR


Δημήτρης Σοβατζής

Email:sovdim@hotmail.com
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΑΟ Η ΘΗΒΑ 1968




Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΑΟ Η ΘΗΒΑ 1968

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ 2015 !!! ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ BLOOMBERG ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Το 2015, όλα μπορούν να συμβούν. Γενική ανάφλεξη και η Ελλάδα χειροπόδαρα!

Bloomberg: Η Ελλάδα βρίσκεται στο «χάρτη της Κόλασης» για το 2015 [εικόνα]
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Με το 2014 να μας αποχαιρετάει με κάμποσες εστίες «φωτιάς» (πολιτικές, πολεμικές, οικονομικές) στο παγκόσμιο «χωριό», αρχίζουν οι αναλύσεις για τα δεινά που μας περιμένουν το 2015. Μέσα σε αυτά υπάρχει και η Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Bloomberg.
Για τις ανάγκες των... προβλέψεων το πρακτορείο ζήτησε από πολιτικούς αναλυτές, οικονομολόγους, επενδυτές και στρατιωτικούς να καταθέσουν τις απόψεις για το πού προβλέπουν ότι θα υπάρξουν εστίες έντασης στον κόσμο, μέσα στο 2015. Έτσι που όλα αυτά τα σημεία να φτιάξουν το «χάρτη της κόλασης», όπως τον ονομάζει.
Η Ελλάδα υπάρχει μέσα στη λίστα των «κόκκινων» χωρών, καθώς το χειρότερο σενάριο για εκείνη, σύμφωνα με τους αναλυτές είναι να πέσει η παρούσα κυβέρνηση, να ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας (ο εχθρός του ευρώ), γεγονός που θα εξασθενήσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Μάλιστα, σημειώνει πως ολοένα και περισσότερες χώρες αντιμετωπίζουν εξτρεμιστικά κινήματα και αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποτύχουν να βρουν μία απάντηση, η επιδημία θα εξαπλωθεί σε όλη την αγορά ομολόγων, αναζωπυρώνοντας την κρίση στην ευρωζώνη.
Τα άλλα καταστροφικά σενάρια της οικουμένης είναι η ουκρανική κρίση, η πτώση του πετρελαίου, η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, η ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα και ένας πιθανός πόλεμος Νότιας και Βόρειας Κορέας. Άλλα καταστροφικά σενάρια για το 2015 είναι η μετάδοση της βίας από την Συρία σε Λίβανο, Ιορδανία και Τουρκία, αφού δεν καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί ο καθεστώς Άσσαντ και το Ισλαμικό Κράτος.
Πιθανή, ως το χειρότερο σενάριο, θεωρείται και η έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τους Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, να λαμβάνουν μέρος στην σύγκρουση, στο πλευρό των Παλαιστινίων. Στα χειρότερα σενάρια είναι και η πιθανή αποτυχία εύρεσης λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, πράγμα που ίσως εμπλέξει το Ισραήλ σε δράση κατά της Τεχεράνης,
Ένα καταστροφικό σενάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα ήταν αυτό της εισβολής του Πούτιν στις χώρες της Βαλτικής, αλλά και της προώθησης των θέσεων των Ρώσων και των Φιλορώσων, από την Ανατολική προς την Δυτική Ουκρανία, ώστε να δημιουργηθεί ένας "διάδρομος" επικοινωνίας της ενδοχώρας με την χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχουν επίσης καταλάβει οι Ρώσοι. Ένταση των συγκρούσεων στην Νιγηρία, μεταξύ του στρατού και των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν, Νότιας και Βόρειας Κορέας, Κίνας και Ιαπωνίας, με φόντο την Νότια Θάλασσα, είναι μερικές από τις θερμές εστίες του πλανήτη. Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει μία νέα εστία έντασης, αφού Ρωσία, ΗΠΑ, Νορβηγία, Δανία και Καναδάς θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν και να κάνουν δικές τους περιοχές όπως τα νησιά Σβάλμπαρντ στο ομώνυμο Αρχιπέλαγος, που αναμένεται να αποτελέσουν το μήλο της Έριδος για τις χώρες αυτές. 


Πηγή: Bloomberg: Η Ελλάδα βρίσκεται στο «χάρτη της Κόλασης» για το 2015 [εικόνα] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/184432/bloomberg-i-ellada-vrisketai-sto-harti-tis-kolasis-gia-2015-eikona#ixzz3N5BLJ4OG

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ !!! ΟΛΟ ΤΟN ΚΟΣΜΟ Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ '' ΤΖΑΚΙ '' ΣΤΟΝ Σ.Σ. ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!



Πρόκληση !!! είναι για όλο τον Φίλαθλο κόσμο τού  εκπληκτικού φέτος ΑΟ Η ΘΗΒΑ, Πρωτοπόρου 
τής Α ' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας , Φιναλίστ τού φετινού Τελικού Κυπέλλου Βοιωτίας , επίδοξου Πρωταθλητή πού στοχεύει μέσω των Αγώνων Μπαράζ στο τέλος τού Πρωταθλήματος την επάνοδο 10 χρόνια μετά στην Γ ΄ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου , η ερχόμενη Χριστουγεννιάτικη Χοροεσπερίδα 
το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 στο κοσμικό
 Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' στον Σ.Σ. τής Θήβας .
Πλούσιο παραδοσιακό φαγητό , εκλεκτά ποτά , γλυκίσματα , 
ζωντανή Μουσική με την γνωστή Κομπανία τού Μιχάλη Μαραγκάκη , Γλέντι και Χορός μέχρι τα χαράματα , Χάπενινγκ και Εκπλήξεις αναμένεται να χρωματίσουν έντονα την όλη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση τής Επίσημης Αγαπημένης Ποδοσφαιρικής Ομάδας τής Πόλης , πού φέτος έχει ενθουσιάσει υπέρμετρα τον Φίλαθλο της κόσμο με την εντυπωσιακή τής πορεία πού υπόσχεται νέες μεγάλες ένδοξες στιγμές στο Θηβαϊκό Ποδόσφαιρο .
Την Εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Δημοσιογράφος - Αθλητικογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής 

στο πρόγραμμα τής οποίας είναι η Επίσημη Παρουσίαση τού Ύμνου τής Ομάδας 10 χρόνια μετά την δημιουργία του , και Τιμητικές Απονομές σε πρωταγωνιστές τής 46 άχρονης Ιστορίας τής Ομάδας .


ΑΟ Η ΘΗΒΑ !!! Ομάδα Μαγεία τής Πόλης τό Καμάρι τού Κόσμου η Λατρεία ..........................!!!




ΑΟ Η ΘΗΒΑ 1968 

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ !!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ !!! ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ !!!


ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!! ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !!!


Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ;

Μην μιλήσετε για Χριστούγεννα γιατί θίγονται οι άθεοι και οι φανατικοί Μουσουλμάνοι!

Χριστούγεννα χωρίς Χριστό;
Του Κωνσταντίνου Χολέβα - Πολιτικός Επιστήμων
«Επί γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία» ψάλλουμε τα Χριστούγεννα και έτσι τονίζουμε το  πανανθρώπινο μήνυμα της μεγάλης εορτής.
Η σύγχυση, όμως, της εποχής μας και τα ρεύματα του υλισμού και της παγκοσμιοποιήσεως που έρχονται από το εξωτερικό τείνουν να μετατρέψουν τα Χριστούγεννα σε ένα εμπορικό πανηγύρι και σε μία αποθέωση του καταναλωτισμού.
Από παντού ακούμε για δώρα, ρεβεγιόν και ξενύχτια την παραμονή των Χριστουγέννων και απομακρυνόμαστε από τον παραδοσιακό ελληνορθόδοξο εορτασμό της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου. Προβάλλονται από παντού τα Χριστούγεννα χωρίς ... Χριστό.

Έχουμε και τους οπαδούς της πολιτικής ορθότητος και του ουδετερόθρησκου κράτους, οι οποίοι καταργούν φάτνες, χριστουγεννιάτικους στολισμούς, ραδιοφωνικές ευχές και κάθε τι που θα μπορούσε να ενοχλήσει τους αλλοθρήσκους και τους αθέους. Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης από τη μία έχει να αντιμετωπίσει τη φτώχια και την ανεργία πολλών συνανθρώπων μας και από την άλλη δέχεται πιέσεις για ύπουλο εξισλαμισμό, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μην μιλήσετε για Χριστούγεννα γιατί θίγονται οι άθεοι και οι φανατικοί Μουσουλμάνοι, λένε οι Αρχές στην Αγγλία, ενώ στη Γαλλία η συμμαχία αθέων και ισλαμιστών αποσύρει φάτνες! Παρά ταύτα πρέπει να αντισταθούμε!

Στον βωμό της παγκοσμιοποιήσεως θυσιάζεται ο αληθινός Άγιος και Μέγας Βασίλειος και με το όνομά του εμφανίζεται μία στρουμπουλή κοκκινοφορεμένη κούκλα, η οποία κατακλύζει καταστήματα και σπίτια. Τι σχέση με όλα αυτά τα διαφημιστικά τεχνάσματα μπορεί να έχει ο σοφός Επίσκοπος Καισαρείας, ο οποίος χάριζε κυρίως πνευματικά δώρα και φώτιζε τους συνανθρώπους του με τη διδασκαλία και τη φιλανθρωπία του; Ακόμη και ως προς το όνομα η παγκοσμιοποιημένη εκδοχή του άη-Βασίλη προκαλεί σύγχυση. Σάντα Κλάους τον ονομάζουν οι Δυτικοί, παραφράζοντας το όνομα του Αγίου Νικολάου.
Στα Μύρα της Λυκίας, στη Μικρασιατική ακτή, οι Τούρκοι διαφημίζουν ότι εδώ γεννήθηκε ο Σάντα Κλάους, δηλαδή ο Άγιος Νικόλαος, Επίσκοπος Μύρων, και κερδίζουν χρήματα! Εμείς ας προσπαθήσουμε να εορτάσουμε Ορθοδόξως και ανατολικώς, για να παραφράσουμε μία σχετική φράση του Αλ. Παπαδιαμάντη, και ας διδάξουμε στα παιδιά μας ποιος ήταν ο πραγματικός Άγιος Βασίλειος, ποιο ήταν το φιλανθρωπικό έργο της Βασιλειάδος, πώς δίδασκε τους νέους να μελετούν τα επιλεκτικά τα αρχαιοελληνικά κείμενα, κρατώντας το καλό και αποφεύγοντας τις δοξασίες περί ανυπάρκτων θεών.

Παρατηρώ ότι για ορισμένους η παραδοσιακή Θεία Λειτουργία νωρίς το πρωί των Χριστουγέννων αντικαθίσταται από ξενύχτι και χαρτοπαιξία, συνήθειες ξένες προς τα ελληνορθόδοξα Χριστούγεννα. Αλλά ας μην γενικεύω, Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που θα διαβάσουν στα παιδιά τους Παπαδιαμάντη και Κόντογλου, θα νηστέψουν, και θα σηκωθούν τα χαράματα για να λειτουργηθούν και να κοινωνήσουν. Υπάρχουν, δόξα των Θεώ, πολλοί που επιμένουν ελληνορθόδοξα και αρνούνται να μπουν στη μηχανή του κιμά , η οποία αλέθει έθνη, πολιτισμούς, ήθη και έθιμα.

Παγκοσμιοποιημένες είναι και πολλές από τις ευχετήριες κάρτες που λαμβάνουμε αυτές τις ημέρες, είτε ταχυδρομικώς είτε –λόγω χαμηλότερου κόστους- με ηλεκτρονικά μηνύματα. Θα μου πείτε ότι σημασία έχει να σε θυμηθεί κάποιος και όχι η απεικόνιση στην κάρτα. Δεν διαφωνώ, αλλά αφού αποφασίζεις, Χριστιανέ μου, να στείλεις γραπτώς τις ευχές σου, γιατί δεν προτιμάς την Ορθόδοξη βυζαντινή τεχνοτροπία και μού στέλνεις χιονισμένα σκανδιναβικά τοπία με ταράνδους ή ευτραφή αγγελούδια, ουδεμία σχέση έχοντα με την Πίστη μας και την Παράδοσή μας;

Ας εορτάσουμε, λοιπόν, Χριστούγεννα με Χριστό. Ας θυμηθούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Ας στείλουμε τις ευχές μας στους απανταχού Έλληνες, στην Κύπρο, στη Βόρειο Ήπειρο,  στην Ομογένεια. Και ας συνειδητοποιήσουμε ότι ο Θεός εσαρκώθη ως άνθρωπος για να απαλλαγεί ο άνθρωπος από το σκότος της πλάνης και να φωτισθεί από την αποκαλυφθείσα Αλήθεια.

Κ.Χ. 22.12.2014

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ <<ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ>>

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  την Κυριακή 21-12-2014 στο Συνεδριακό  Κέντρο Θήβας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας <<Τα Κονάκια>> με συνδιοργανωτή τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, έλαβαν μερος 9 (εννέα) Σύλλογοι.

1.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ <<ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ>>
2.ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
3.ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟΝ ΘΗΒΑΣ
4.Μ.Κ.Ο. ΓΑΡΓΑΦΙΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
5.ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΥΘΡΩΝ
6.ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
7.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
8.ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ
9.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ ''ΛΑΙΟΣ''

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα και  καμάρωσε τα παιδιά μας που χόρεψαν  
τους παραδοσιακούς μας χορούς.

Την  εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος της Θήβας
κ.Σπύρος Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος κ.Ανδρέας Χατζησταμάτης και ο Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κοκοντίνης.

ΘΑ ΕΛΘEIΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥ ;;;

Όπως θα ξέρεις, φτάσαμε ξανά στην ημερομηνία των γενεθλίων μου. Κάθε χρόνο γίνεται γιορτή προς τιμήν μου, έτσι κι εφέτος. 
Αυτές τις μέρες ο κόσμος κάνει πολλά ψώνια, γίνονται διαφημίσεις στο ράδιο, την τηλεόραση, το Διαδίκτυο και παντού κανείς δεν μιλά για κάτι άλλο εκτός από το τι λείπει μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα...

 
Είναι ευχάριστο να ξέρω ότι τουλάχιστον μία μέρα τον χρόνο κάποιοι με σκέφτονται!

Όπως θα γνωρίζεις πριν από πολλά χρόνια ξεκίνησαν να γιορτάζουν τα γενέθλιά μου. Στην αρχή φαίνονταν να καταλαβαίνουν και με ευχαριστούσαν γι’ αυτό που έκανα για εκείνους. Όμως σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πια τι ακριβώς γιορτάζουν.
Οι άνθρωποι συναντώνται και περνούν πολύ καλά, όμως κανείς δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται....
Θυμάμαι πέρυσι, την ημέρα των γενεθλίων που έκαναν μια μεγάλη γιορτή προς τιμή μου. Στο τραπέζι υπήρχαν τα πάντα, όλα ήταν διακοσμημένα όμορφα και υπήρχαν πολλά δώρα, αλλά…
Ξέρεις κάτι;...                                           
Ούτε που με κάλεσαν! Ενώ ήμουν ο επίτιμος καλεσμένος κανείς δεν θυμήθηκε να με καλέσει.  Και η γιορτή, τάχα, γινόταν για μένα...
Και όταν έφτασε η μεγάλη μέρα...  με άφησαν απ’ έξω, μου έκλεισαν την πόρτα...
Παρ΄ όλο που εγώ ήθελα τόσο πολύ να βρεθώ στο τραπέζι μαζί τους...

Η αλήθεια είναι ότι δεν εξεπλάγην, γιατί τα τελευταία χρόνια όλοι μου κλείνουν την πόρτα. Μιας και δεν με κάλεσαν λοιπόν, σκέφτηκα να παραβρεθώ χωρίς να κάνω θόρυβο κι έτσι μπήκα και στάθηκα σε μια γωνίτσα.
Διασκέδαζαν όλοι, κάποιοι έλεγαν ιστορίες, γελούσαν, πέρναγαν πολύ καλά, μέχρι που έφτασε ένας....
Γέρος χοντρός, ντυμένος στα κόκκινα με άσπρα γένια... Και φώναζε...  χο, χο, χο!,  λες και είχε πιει λίγο παραπάνω... κάθισε βαριά βαριά σε μια πολυθρόνα και... Όλοι έτρεξαν καταπάνω του λέγοντας... Άγιε Βασίλη! …λες και η γιορτή ήταν γι’ αυτόν... Και ούτε που ήταν ο Άγιος Βασίλειος!
Ήρθαν τα μεσάνυχτα και όλοι άρχισαν να αγκαλιάζονται, άπλωσα κι εγώ τα χέρια μου ελπίζοντας πως κάποιος θα με αγκαλιάσει... Και ξέρεις; Κανείς δεν με αγκάλιασε!
Ξαφνικά άρχισαν όλοι να ανταλλάσσουν δώρα, ένας ένας τα άνοιγαν μέχρι που τελείωσαν όλα...                                                            
Πλησίασα να δω μήπως παρ’ ελπίδα υπήρχε κάποιο δώρο για μένα, αλλά μάταια, δεν υπήρχε τίποτα... 
Πώς θα αισθανόσουν αν την ημέρα των γενεθλίων σου αντάλλασσαν δώρα όλοι μεταξύ τους κι εσένα δεν σου δώριζαν τίποτα;
Τότε κατάλαβα ότι εγώ περίσσευα σ΄ εκείνη τη γιορτή, βγήκα χωρίς να κάνω θόρυβο, έκλεισα την πόρτα κι αποσύρθηκα...
Κάθε χρόνος που περνάει είναι χειρότερα, ο κόσμος θυμάται μόνο το δείπνο, τα δώρα και τις γιορτές. Κανείς δεν θυμάται εμένα... 
Θα ήθελα αυτά τα Χριστούγεννα να μου επιτρέψεις να έρθω στη ζωή σου, να αναγνωρίσεις ότι πριν από δύο χιλιάδες χρόνια ήρθα σε αυτόν τον κόσμο για να δώσω τη ζωή μου για σένα, για να φέρω τη σωτηρία στους ανθρώπους, για να τους φανερώσω την αλήθεια, να τους κάνω πραγματικά ευτυχισμένους.
Το μόνο που θέλω σήμερα είναι να το πιστέψεις αυτό με όλη σου την καρδιά ...
Θα σου πω κάτι: σκέφτηκα, μιας και πολλοί δεν με προσκαλούν στη γιορτή που κάνουν, θα κάνω τη δική μου γιορτή και θα είναι σπουδαία, όπως κανένας δεν την έχει φανταστεί, μια γιορτή πολύ μεγάλη. Ακόμη κάνω τις τελευταίες προετοιμασίες, στέλνω πολλές προσκλήσεις και σήμερα υπάρχει μία ειδικά για εσένα. 
Θέλω μόνο να μου πεις αν θέλεις να βοηθήσεις, θα σου κρατήσω μια θέση και θα γράψω το όνομά σου, στη μεγάλη λίστα μου με τους καλεσμένους ... Ετοιμάσου γιατί όταν όλα θα είναι έτοιμα, μια μέρα που δεν θα το περιμένει κανείς, θα κάνω μια μεγάλη γιορτή...

Στους καιρούς της κρίσης...
ετέχθη ημιν σήμερον Σωτήρ.
Η Πίστη, η Ελπίδα κι η Αγάπη
ας φωλιάσουν στις ψυχές μας.Ευλογημένα Χριστούγεννα.