Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ , ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΟΛΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΙΑΝΑ Η ΓΙΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ - ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ Η BAHAREH KOMAI ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ !!!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 


«Από τη Δύση στην Ανατολή»
Μάγεψαν το κοινό στο Συνεδριακό Κέντρο τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων στην εξαιρετική Συναυλία με έργα σόλο και για δύο πιάνα, ελληνικής και περσικής μουσικής η Γιούλα Ανδρέου-Ζωγράφου και η Bahareh Komai.

Δύο πιανίστες προερχόμενες από δύο διαφορετικούς πολιτισμούς, τον Δυτικό και της Ανατολής,  γεφύρωσαν αυτές τις πολιτισμικές διαφορές , παίζοντας έργα για δύο πιάνα κυρίως των πατρίδων τους.

Η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου , Ελληνίδα και η Bahareh Komai , Ιρανή, από τις ελαχιστότατες που παίζουν κλασσική μουσική στην χώρα της και που για πρώτη φορά βγήκε έξω απ αυτήν για να δώσει Ρεσιτάλ.
*** Το κοινό καλωσόρισε  ο Επιστημονικός Υπεύθυνος τού
 '' ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ '' τής Θήβας  πού ήταν Μεγάλος  Χορηγός τής Εκδήλωσης , Ιατρός κ. Βαγγέλης Ζωγράφος ο οποίος ευχαρίστησε την ΔΗΚΕΘ τού Δήμου Θηβαίων για την ευγενική Χορηγία της , δίνοντας το έναυσμα για μία Μαγική Συναυλία πού εκ στασίασε το κοινό με τούς ήχους των Πιάνων .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση , ο τέως Δήμαρχος τού Καποδιστριακού Δήμου Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος , ο Πρόεδρος τής ΔΗΚΕΘ , Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Καμούτσης , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Κατσέλης , η Πρόεδρος τού Ιατρικού Συλλόγου Θηβών κα Φιλιώ  Πρωτόπαπα .


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ :

*Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου

Γεννήθηκε και μένει στον Πειραιά

Σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα (Εθνικό Ωδείο Αθηνών) και στην Γερμανία (Staetisches Konservatorium Koln)

Την δίδαξαν η Alena Ciancova και o H.Goldmund.

Έλαβε ενεργό μέρος σε Meisterclass ερμηνειας και τεχνικής από τους D.Kraus, U.Junge, A.Solymon, A.Brendel, B.Skoda, Vl.Eskenanzy στις Μουσικές Ακαδημίες Stuttgard,Weimar , Koeln, Salzburg, Bruno.

Έλαβε διάκριση για την ερμηνεία της στον Chopin.

Εκτός της σόλο καριέρας , συνεργάστηκε με τον Cηris Jarrett (Suite Greque) Reiner & Ludimilla Witzel(Orfeus Trio) Σπύρο Μουρικη, Νίνα Πατρικίδου κ.α

Έδωσε συναυλίες στην Ελλάδα σε πολλές πόλεις της Ευρώπης , αλλά και στη Αίγυπτο, Ρωσία, Συρία, Τουρκία, Ιράν …

Με τα παραπάνω σχήματα (Τρίο & Κουαρτέτο) παίζουν αυτοσχεδιάζοντας κυρίως πάνω σε ελληνική παραδοσιακή μουσική)

Έπαιξε έργα Ελλήνων συνθετών σε επίσημη πρώτη του Ν.Νικολαίδη, Σ.Μπερδελή, Νικόλα Σωτήρη Κάσσου


* Bahareh Komai


Ιρανή πιανίστα από την Τεχεράνη. Διδάσκει στο Παν/μιο και ιδιωτικά.

Από 6 χρονών παίρνει μαθήματα πιάνου κοντά στον Δρ Ruhani και κατόπιν στη Βιέννη κοντά στον Καθηγητή Geretschlaege, Konservatorium Wienn.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στη χώρα της σόλο και για 2 πιάνα με τον συνθέτη Safa K.Shahidi

Είναι από τις ελάχιστες γυναίκες πιανίστες στο Ιράν.

Δίνει για πρώτη φορά ρεσιτάλ στο εξωτερικό και επιλέγει να παίξει στην Ελλάδα έργα ελληνικής και περσικής μουσικής σόλο για δυο πιάνα!

Έχει δέ σπουδάσει ιατρική ( μικροβιολόγος)


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής 
Email:sovdim@hotmail.com