Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΑΓΕΙ !!! ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΑΜΙΛΛΑ !!! ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ '' ΣΦΑΖΟΥΝ '' ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ !!!




ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Α’ ΕΣΚΑΣΕ: ΚΥΝΟΣ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ - ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ 80-68
Ήττα των Ανδρών με το “ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ” Ελέω Διαιτησίας!!!

            Για μία ακόμη φορά όπως συνηθίζεται τις τελευταίες αγωνιστικές, η ομάδα του “Άρη” δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις αντίπαλες ομάδες αλλά και τους διαιτητές του κάθε αγώνα.
            Συγκεκριμένα στη συνάντηση μεταξύ του “Κύνου” Λιβανατών και του “Άρη” Θήβας στο γήπεδο των Λιβανατών, το Σάββατο 7/3/2015 και ενώ η ομάδα μας είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με σκορ 34-37, στη συνέχεια με την κακή διαιτησία, τις τρείς τεχνικές ποινές που μας επιβλήθηκαν, η ομάδα του “Κύνου” πέρασε μπροστά και φτάσαμε έτσι να προηγείται με μικρή διαφορά η γηπεδούχος ομάδα.
            Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να παραθέσουμε μερικές απαράδεκτες αποφάσεις των διαιτητών, όπως για παράδειγμα η συνεχής απάθεια στο σκληρό και αντιαθλητικό μαρκάρισμα των παικτών του “Κύνου”, στον Παναγιώτη Κλούρα. Οφθαλμοφανές φάουλ στον Νίκο Σκυριανό, ο οποίος σε διείσδυση του, πετάχτηκε κυριολεκτικά έξω από τον αγωνιστικό χώρο και αντί να κερδίσει φάουλ, χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία. Επίσης σε αιφνιδιασμό του Γιάννη Κουτσοβασίλη, παίκτης του “Κύνου” τον σταμάτησε γραπώνοντάς τον από τη μπλούζα, κίνηση η οποία με βάση κανονισμών είναι καθαρό αντιαθλητικό φάουλ, οι διαιτητές με τα τόσα χρόνια “εμπειρίας” τους, το χρέωσαν απλό φάουλ και επαναφορά από τη πλάγια γραμμή.
            Τέλος ανάμεσα στα τόσα που διαδραματίστηκαν στον αγώνα είναι και το τραγελαφικό, με την επανάληψη ενός καλαθιού που μπήκε με την ανανέωση του χρόνου τις επίθεσης του “Άρη”, ο  ένας  εκ των δύο διαιτητών ο κ. Γερονικολός  σφυρίζει εκ των υστέρων,  ότι δεν μετράει διότι δεν υπήρχε κατά την γνώμη του  ανανέωση του χρόνου επίθεσης γιατί δεν χτύπησε στεφάνη η μπάλα.
            Στη συνέχεια με την υπόδειξη του κ. Κοτσιμπού  ότι σωστά ανανεώθηκαν τα 14 δεύτερα, γιατί όντως χτύπησε η μπάλα στην στεφάνη, δίνεται  άκουσον, άκουσον επανάληψη της φάσης λες και παίζουμε ποδόσφαιρο, γιατί  στην καλαθόσφαιρα  από την στιγμή που δεν σφυρίζει ο διαιτητής με την λήξη του χρόνου επίθεσης και  μπαίνει   το καλάθι, με την σωστή ανανέωση του χρόνου από την γραμματεία, το καλάθι μετράει και δεν ξαναπαίζεται εκ των υστέρων.
            Σαν να μην έφθαναν τα τόσα προβλήματα και οι απουσίες λόγω τραυματισμών για τη Θηβαϊκή ομάδα, έπρεπε στον αγώνα για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ανδρών της Α’ ΕΣΚΑΣΕ, να βρουν αντίπαλους τους και τους δύο διαιτητές της αναμέτρησης «κύριους;;;» Κοτσιμπό και Γερονικολό.
            Ο Άρης αγωνίσθηκε χωρίς τους τραυματίες Ιωάννου, Φωτητζόγλου, Κασάι, Σαμαρτζή και έχοντας τον Κλούρα με πυρετό όλη την εβδομάδα.
            Δυστυχώς στο Β’ ημίχρονο η ανεξήγητη και απαράδεκτη διαιτησία από τους δύο ως άνω “Άρχοντες του αγώνος” κράτησε στ παιχνίδι τους παίκτες της γηπεδούχου, αν και όλοι τους φορτωμένοι με 3-4 φάουλ, φόρτωσε με φάουλ-σκιές τους παίκτες μας, μας φιλοδώρησε με τρείς τεχνικές ποινές-εφευρέσεις κυριολεκτικά της διαιτητικής φαντασίας, με αποτέλεσμα τον εκνευρισμό παικτών, προπονητών αι συνοδών της ομάδας μας.
            Είναι γεγονός ότι ο αγώνας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος για την Θήβα, ενώ η γηπεδούχος καιγόταν για τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.
            Τώρα γιατί οι δύο διαιτητές επέλεξαν να κάνουν ότι μπορούσαν για να  βοηθήσουν τον Κύνο να νικήσει, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε… κάποιοι άλλοι πιο αρμόδιοι… ίσως αυτοί που τους ορίζουν… αυτοί που τους ελέγχουν… αυτοί που τους αξιολογούν… αν υπάρχουν… αν έχουν κάποιο θεσμικό ρόλο και υποχρέωση, ας πράξουν τα δέοντα.
            Η Θηβαϊκή ομάδα, τα τελευταία τρία τελευταία λεπτά του αγώνα, φθάνοντας κυριολεκτικά στα όρια της ανοχής της με τα απαράδεκτα διαιτητικά τερατουργήματα, μη δυνάμενη να αποχωρήσει με τον κίνδυνο τιμωρίας της, αφού εξάντλησε κάθε έννομη μορφή διαμαρτυρίας, επέλεξε με εντολή προπονητού, παθητική άμυνα και μηδενική επιθετική προσπάθεια με αποτέλεσμα, το μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή σκορ 69-68 να διαμορφωθεί στο τελικό 80-68.
            Ας ελπίσουμε ότι η πρωτόγνωρη αυτή απόφαση του Σωτήρη Γερμανού, που βέβαια έκαναν πράξη οι παίκτες μας, να γίνουν αφορμή να ξεκινήσει επιτέλους κάποιος έλεγχος στα “πως” και “γιατί” των πεπραγμένων της διαιτησίας στην ΕΣΚΑΣΕ, καθώς ο ίδιος διαιτητής Κοτσιμπός, έκανε ακριβώς τα ίδια σε προηγούμενο αγώνα μας στην έδρα του “Μάκαρου” Άμφισσας, όπου χάσαμε πάλι στις λεπτομέρειες, χάρη στις τέσσερις τεχνικές ποινές εις βάρος μας με σκορ 60-56.
            Για την ιστορία η σύνθεση της ομάδας και πόντοι: (προπ. Γερμανός Σ-Λογοθέτης Κ.) Βλάχος Ε., Κουτσοβασίλης Ι. 11π., Ματσαγγούρας Ε., Φωτητζόγλου Δ., Σκυριανός Ν. 17π. (1τρ.), Κλούρας Π. 9π., Καραμαγκιώλης Π., Ιωάννου Π., Ζυγογιάννης Λ. 6π., Παπάνογλου Σ. 25π.
Δεκάλεπτα: 19-21, 15-16, 24-15, 22-16.