Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΧΑΛΒΑΤΖΗ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ !!!



«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα 17/ 3/ 2015

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι η πολιτιστική και αθλητική τοπική επικαιρότητα, αναδεικνύει την σοβαρή έλλειψη σχεδιασμού και κεντρικού συντονισμού από την δημοτική αρχή, καθώς έχει επιλέξει τον ρόλο του απλού παρατηρητή η στην καλύτερη περίπτωση του «συνδιοργανωτή» των εκδηλώσεων, που γίνονται με πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων.

Σε ορισμένες δε περιπτώσεις δημιουργίας αντιθέσεων, λόγω κακής ενημέρωσης ή διαφωνιών μεταξύ των συλλόγων, επιλέγει τον ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου», αφήνοντας να αναπτύσσονται αντιπαραθέσεις, που αδικούν και υποβαθμίζουν πρωτοβουλίες και δράσεις, απογοητεύοντας με τον τρόπο αυτό και όσους εθελοντικά ασχολούνται με τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.

Εμείς από την πλευρά μας έχοντας καταθέσει προεκλογικά συγκεκριμένο σχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτιστικού και αθλητικού τομέα του Δήμου μας, επιμένουμε στην ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Δήμου για ένα νέο οργανωτικό πλαίσιο, που θα έχει σαν στόχευση τόσο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας, όσο και την αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων, για μεγαλύτερη συμμετοχή αλλά και προβολή του Δήμου μας.

Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση και θέλοντας να συμβάλλουμε στην όλη προσπάθεια, στείλαμε ήδη επιστολή προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δημοτικού οργανισμού Θήβας, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο και στους επικεφαλείς των άλλων δημοτικών παρατάξεων, αλλά και σε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας, ζητώντας να συγκληθεί κοινή σύσκεψη, προκειμένου μέσα από προτάσεις και γόνιμο διάλογο, να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο κεντρικού συντονισμού και συνεργασίας, όπου ο Δήμος θα παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Για την Δημοτική Παράταξη
“Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης”

Σταμάτης Η. Χαλβατζής