Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗ ΖΩΗ !!! ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ !!!


Της Κωνσταντίνας Ποζουκίδου.

Ετοιμάσου, μην αργείς, ο χρόνος φεύγει και δεν ξαναγυρνά!

Φτιάξε βαλίτσε, μην τις παραγεμίσεις. Χρειάζεσαι μόνο τα απολύτως απαραίτητα, ό,τι άλλο χρειαστείς θα το βρεις στο δρόμο!

Κλείσε εισιτήρια, όχι ακριβά.
Η οικονομική θέση είναι η καλύτερη. Πίσω πίσω και τελευταία θέση να βρεθείς, θα το απολαύσεις το ταξίδι. Άλλωστε έτσι, θα έχεις όλο το διάδρομο μπροστά σου, τίποτε πίσω σου!

Παρέα; Ξεκίνα μόνος σου.
Εσύ και ο εαυτός σου. Μάθε να κάνεις παρέα μαζί του, θα είναι εκεί μέχρι το τέλος. Άσε άδεια τη θέση δίπλα σου, για να βρεθούν άξιοι διεκδικητές της και ο τυχερός κερδίζει!

Προορισμός; Η ζωή του τώρα!
Να εύχεσαι να είναι μακρύ αυτό το ταξίδι. Και ας είναι άγνωστη η Ιθάκη που σε περιμένει! Και αν πιστεύεις πως η Ιθάκη είναι η ευτυχία, τότε φίλε μου, μετά λύπης σου λέω πως κάνεις λάθος, τεράστιο λάθος.
Στη ζωή σου θα κάνεις τέτοια λάθη, μακάρι όμως να αποφύγεις αυτό!

Ευτυχία δεν είναι ο προορισμός κανενός!
Γιατί δεν είναι πράγμα, δεν έχει ύλη, δεν έχει αρχή και τέλος, μέση και άκρη, λίγο και πολύ.
Την ευτυχία δεν την κυνηγάς, γιατί τότε είναι που τρομάζει κι απομακρύνεται.
Αλλά και αν θες να πιστέψεις ότι είσαι από αυτούς που την κυνηγούν, που τη θέλουν στη ζωή τους, ξέρεις τι κυνηγάς;
Ξέρεις τι είναι;
Και τέλος, την έφτασες ποτέ ή νιώθεις πως πάντα πλησιάζεις και τότε βγάζει φτερά και φεύγει;

Τρέχεις συνεχώς κυνηγώντας πράγματα και καταστάσεις που θεωρείς ότι θα σε κάνουν ευτυχισμένο. Πάψε να τρέχεις όμως, και περπάτα. Περπάτα αργά με σταθερά βήματα.
Μη βιάζεσαι!
Η ζωή είναι μικρή, χρόνια μετράει και ενώ κανείς δεν θέλει να τελειώσει, όλοι βιάζονται να φτάσουν στο τέλος, κανείς δεν κάθεται να απολαύσει τη διαδρομή, να αποκομίσει εικόνες, εμπειρίες, πολύτιμες αναμνήσεις!

Επέλεξε να βαδίσεις προς το άγνωστο μέλλον μέσα από το μονοπάτι της ευτυχίας! Γιατί αυτό είναι η ευτυχία… ο δρόμος, όχι ο στρωμένος με ροδοπέταλα σε όλο το μήκος του, αλλά αυτός που πατάς αυτήν τη στιγμή που μπορεί να είναι κακοτράχηλος ή λείος! Δεν ξέρεις, και καλύτερα να μην βιαστείς να μάθεις, πως θα είναι στο επόμενο βήμα! Ζήσε τη στιγμή στο σημείο του δρόμου που είσαι, μην περνάς γρήγορα απέναντι!

Μην βιάζεσαι να τελειώσει η εβδομάδα, να έρθει η Παρασκευή και το Σάββατο για να βγεις έξω ή για να ξεκουραστείς.
Βγες μεσοβδόμαδα, μέρες είναι και αυτές!
Κλέψε λίγο χρόνο από τη δουλειά και πήγαινε μια βόλτα με τη μηχανή, να σε χτυπήσει ο αέρας ανελέητα και όμως να θες και άλλο!
Νιώσε την ελευθερία της στιγμής!

Μην περιμένεις το καλοκαίρι για τον ήλιο του. Φόρα γυαλιά ηλίου και τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα! Μην κλείνεσαι στο σπίτι επειδή βρέχει. Αγόρασε μια πολύχρωμη ομπρέλα και βγες έξω να απολαύσεις τα διάφορα χρώματα του νερού!

Μην περιμένεις να αγοράσεις δικό σου αυτοκίνητο για να οδηγήσεις. Νοίκιασε ένα, σε περιμένει παρκαρισμένο να το επιλέξεις! Μην περιμένεις να μάθεις να χορεύεις σαν τους επαγγελματίες για να χορέψεις μπροστά σε κόσμο. Ανέβα στην πίστα και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο, θα βρει τον ρυθμό και την κίνηση που του ταιριάζει!

Μην περιμένεις να μάθεις να μαγειρεύεις σαν την Βέφα για να κάνεις ένα τραπέζι στους αγαπημένους σου. Προσπάθησε και αν όλα καούν και είναι άνοστα… παρήγγειλε από έξω! Μην περιμένεις να χάσεις τα περιττά κιλά για να βγεις στην παραλία! Βάλε το αγαπημένο σου μαγιό και λιάσε την κορμάρα σου, σε όποιον δεν αρέσεις… τα κουβαδάκια του και σε άλλη παραλία!

Μην περιμένεις να βρεις άδειο δρόμο από αυτοκίνητα για να κάνεις την τρέλα. Ξάπλωσε στη μέση του και νιώσε την αδρεναλίνη, την ένταση που σου προκαλεί η στιγμή! Θα ζήσω ή θα με πατήσει κανένα φορτηγό; Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο σύντροφο για να ερωτευτείς. Το τέλειο είναι ουτοπικό και εσύ δεν θέλεις να μείνεις στην ιστορία ως ένας μοναχικός ονειροπόλος! Μην περιμένεις να φύγει ο πόνος για να χαρείς. Να χαίρεσαι που πονάς! Γιατί αυτό σημαίνει ότι ζεις! Δεν νοείται ζωή χωρίς συναίσθημα!

Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους ανικανοποίητα όντα, μίζερα! Έχουν τόσα και όμως, θέλουν και άλλα! Αποκτούν υλικά συνεχώς και δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι, ευτυχισμένοι επί της ουσίας! Γιατί ευτυχισμένος άνθρωπος δεν είναι αυτός που έχει τα πάντα, αλλά αυτός που προσπαθεί για να τα αποκτήσει, και που αν δεν τα καταφέρει, νιώθει πάλι καλά, γεμάτος, ευχαριστημένος για ό,τι άλλο κέρδισε από τη διαδρομή! Γιατί μπορεί ο δρόμος να τον άφησε σε άλλο προορισμό, διαφορετικό από τον αρχικό του σχεδιασμό, όμως έμαθε από πρώτο χέρι ότι το ταξίδι αυτό άξιζε. Το έζησε! Έζησε τη ζωή του και την ευχαριστήθηκε!

Αυτό είναι το ωραίο με τη ζωή! Ότι πάντα παραφυλάει στη γωνία, να σε ξαφνιάσει, να σε ξυπνήσει, να σε τρομάξει. Μην της κλείσεις την πόρτα! Άφησε την να έρθει να σε παρασύρει και όπου βγει! Εμπόδια θα συναντήσεις πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα. Θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα θες να τα παρατήσεις, θα έχεις τάσεις φυγής, θα νιώσεις προδομένος, λυπημένος αλλά σε παρακαλώ, μην νιώσεις φόβο. Και να νιώσεις μην τον αφήσεις να σε νικήσει, να σε καταστρέψει!

Μην φοβηθείς τη ζωή και την ευτυχία! Μία την έχεις, ας μην περάσει απαρατήρητη!Ζήσε και ζήσε ευτυχισμένα. Ρίσκαρε, αυτό είναι η ζωή! Δοκίμασε, τα πιο περίεργα! Νιώσε, μέχρι αηδίας τα πάντα! Ερωτεύσου, μέχρι βλακείας! Αγαπήσου, μέχρι να σε πνίξει η αγάπη!

Και στο τέλος, όταν όλοι θα σε κοιτούν παραξενεμένοι που αντέχεις παρά τις δυσκολίες, που ακτινοβολείς ευτυχία, γιατί αυτή δεν μπορεί να κρυφτεί, να γελάς και να τους λες απλά… ΕΤΣΙ ΞΕΡΩ ΝΑ ΖΩ!

Πηγή: http://www.awakengr.com/2015/09/blog-post_12.html#ixzz3le8aH3Gj
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike