Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ !!! Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΜΕΘΕΟΡΤΙΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΩΝ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΩΝ
Θήβα 28 Φεβρουαρίου 2015
Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε στον Εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Θηβών ο Πανηγυρικός Μεθεόρτιος Εσπερινός των Αγίων Θεοδώρων ,  μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούν τος τού Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου με την παρουσία δεκάδων Ιερέων , τού Εφημέριου τού Ιερού Ναού Πανοσιολογιότατου Πατέρα Δανιήλ , και 
εκπροσώπων Φορέων τού Nομού .
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση τής Ιερής Θαυματουργής Εικόνας των Αγίων Θεοδώρων με τη συνοδεία μικρού Στρατιωτικού Αγήματος τού ΚΕΠΒΘηβών στα περίχωρα τής Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Εορτή των Αγίων Θεοδώρων
 οι κ.κ. :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Θανάσης Σκούμας
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος
Αντιδήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης
Αντιδήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Κίτσος
Πρόσεδρος τού Δ.Ο.Θ. κ. Γιάννης Παπαδημητρίου
Πρόεδρος τής ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στά'ι'κος
Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι τής Δημοτικής Κοινότητας Θηβών τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων 
Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com



ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!













Επιστήμονες στην Ελλάδα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ ατόμων, που είναι επτά φορές πιο ισχυρό από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Παγκοσμίως, περίπου δέκα ερευνητικές ομάδες ασχολούνται με τα λέιζερ ατόμων και μία από αυτές βρίσκεται στην Κρήτη, με εντυπωσιακές μάλιστα επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον, γερμανικής καταγωγής, φυσικό Βολφ φον Κλίτσινγκ και τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Βασιλική Μπόλπαση, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «New Journal of Physics».

Συμμετείχαν επίσης ο επίκουρος καθηγητής Νίκος Ευφραιμίδης του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Παύλος Κονδύλης του Κέντρου Κβαντικών Τεχνολογιών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, καθώς επίσης οι Μάικλ Μορισέι και Μαρκ Μπέικερ από το ΙΤΕ και Ντάνιελ Σαχαγκούν από τη Σιγκαπούρη.

Τα λέιζερ ατόμων (ή ατομικά λέιζερ) εκπέμπουν δέσμες ύλης αντί για δέσμες φωτός. Όπως σε ένα συμβατικό οπτικό λέιζερ, η δέσμη του περιέχει φωτόνια (σωματίδια φωτός) που κινούνται με συνεκτικό τρόπο στον χώρο, με ανάλογο τρόπο σε ένα λέιζερ ατόμων η δέσμη του περιλαμβάνει εκατομμύρια άτομα. Τα λέιζερ ατόμων βρίσκονται στο αρχικό στάδιο των ερευνών και πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά προτού βρουν πρακτικές εφαρμογές, όπως η ατομική συμβολομετρία, η ατομική λιθογραφία, η ακριβέστερη μέτρηση μαγνητικών πεδίων κ.α.

Κρίσιμος παράγων και για τους δύο τύπους λέιζερ είναι η ροή, δηλαδή ο ρυθμός εκπομπής φωτονίων ή ατόμων. Μέχρι σήμερα, η ροή των ατόμων στα λέιζερ ήταν περιορισμένη, αλλά η νέα έρευνα ξεπέρασε τα έως τώρα εμπόδια, επιτυγχάνοντας ροή επτά φορές μεγαλύτερη από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Τα ισχυρότερα μέχρι σήμερα λέιζερ ατόμων συνίστανται σε νέφη ατόμων που έχουν παγιδευτεί με μαγνητικό τρόπο και έχουν ψυχθεί σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν (πρόκειται για τα λεγόμενα «συμπυκνώματα Μπόουζ- Αϊνστάιν»). Αυτά τα συμπυκνώματα είναι τόσο κρύα, που πολλά άτομά τους βρίσκονται στη χαμηλότερη δυνατή ενεργειακή κατάσταση, με συνέπεια να χάνουν την ατομική τους ταυτότητα και να σχηματίζουν μία ενιαία κβαντική οντότητα. Με τη βοήθεια πεδίων ραδιοσυχνοτήτων, τα εν λόγω κρύα συμπυκνώματα τελικά εκπέμπουν μια συνεκτική δέσμη ατόμων, μετατρεπόμενα έτσι σε λέιζερ.


Οι ερευνητές στο ΙΤΕ, χρησιμοποιώντας ισχυρότερα πεδία ραδιοσυχνοτήτων, πέτυχαν μια ροή 4 Χ 10^7 (εις την εβδόμη δύναμη) ατόμων/δευτερόλεπτο και προβλέπουν ότι στο μέλλον, εφαρμόζοντας συμπυκνώματα Μπόουζ- Αϊνστάιν με περισσότερα άτομα, θα καταφέρουν -μέσα στις επόμενες εβδομάδες- να αυξήσουν περαιτέρω την ισχύ του ατομικού λέιζερ.


Επίσης, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική, για πρώτη φορά οι ερευνητές δημιούργησαν μια ισχυρή δέσμη ατόμων, που περιείχε ταυτόχρονα μια δέσμη λέιζερ ατόμων και μια πολύ κρύα δέσμη θερμικών ατόμων. Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται μια τέτοια υβριδική δέσμη ατόμων. Η δέσμη θερμικών ατόμων, με θερμοκρασία μόλις 200 νανοκέλβιν, είναι δύο τάξεις μεγέθους πιο κρύα από οποιαδήποτε ανάλογη δέσμη ατόμων έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ !!! ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΒΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑ'Ι'ΤΙΣΣΑΣ !!! ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΡΟΥΦΟΥ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ 275 ΕΤΩΝ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΡΟΥΦΟΥ ΘΗΒΩΝ
Θήβα 27 Φεβρουαρίου 2015
Μεγάλη ευλογία για τη Θήβα μας η παρουσία στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Νικολάου & Ρούφου Θηβών τής Ιστορικής Θαυματουργής Εικόνας τής Παναγίας τής Πορτα'ι'τισσας , πού βρισκόταν από το 1740 στον παλαιό  Ιερό Ναό των Αγίων Νικολάου & Ρούφου Θηβών , δωρεά πριν από 275 χρόνια !!! από το Άγιον Όρος και την Ιερά Μονή των Ιβήρων , με  Ευλογίες  στο κάτω μέρος της στη Θήβα και τούς κατοίκους της  και ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τον Αιδεσιμολογιότατο Ιερέα τού Ναού , Πατέρα Παναγιώτη Βασιλείου .
Η σπάνια Ιστορική Ιερά Εικόνα συντηρήθηκε και κοσμεί πλέον τον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Νικολάου & Ρούφου Θηβών , και αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για τούς πιστούς όλης τής Βοιωτίας και όχι μόνο .
'' Υπεραγία Θεοτόκε σώσων ημάς από κάθε κακό τής βάρβαρης εποχής πού βιώνουμε '' 
*** Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Ενοριακή Επιτροπή τού Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Νικολάου & Ρούφου Θηβών για την ενημέρωση πού μου παρείχαν σχετικά με το Θαυμαστό γεγονός τής παρουσίας τής Ιστορικής σπάνιας Θαυματουργής Ιερής Εικόνας στη Θήβα μας .

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΘΗΒΑ !!!
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΑΟ 

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!! ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ !!! ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ !!!




Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας            
Θήβα, 27-02-2015


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                    
                                                                                                                                                    


  Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας ανακοινώνει ότι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή της Θήβας και λόγω των φερτών υλών που εισέρχονται στο κανάλι του Μόρνου, παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα στο προς επεξεργασία νερό, το οποίο προσέρχεται στο Διυλιστήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας που χρησιμοποιείται για την υδροδότηση της πόλης της Θήβας και των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρακίου, Ελεώνα και Αμπελοχωρίου.

  Συνιστούμε για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι καταναλωτές μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και παρασκευή τροφών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

  Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του νερού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. λειτουργούν, αλλά με μειωμένη παρεχόμενη ποσότητα λόγω της θολότητας και αυτό επιβάλει τον περιορισμό της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.

  Από τον διαχειριστή του καναλιού που είναι η Ε.ΥΔ.Α.Π. ΑΕ, δεν μας έχει δοθεί αναμενόμενος χρόνος αποκατάστασης της ποιότητας του χορηγούμενου νερού προς επεξεργασία.

  Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αδιάλειπτη παροχή νερού, γεγονός που απαιτεί και την συνδρομή των καταναλωτών. Παρακαλούμε για την κατανόηση σας.

  Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας θα σας κρατά ενήμερους με σχετικές ανακοινώσεις. 





Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
ΔΕΥΑ Θήβας

Αλέκος Στάικος



              

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ           

                                                







Θήβα, 27-02-2015




ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΤΑΙΩΝ
                    
                                                                                                                                                    


  Η Δήμος  Θηβαίων  ανακοινώνει ότι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη  περιοχή της Θήβας και λόγω των φερτών υλών που εισέρχονται στο κανάλι του Μόρνου, παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα στο προς επεξεργασία νερό, το οποίο προσέρχεται στο Διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ Ερυθρών – Βιλλίων – Πλαταιών που χρησιμοποιείται για την υδροδότηση.

  Συνιστούμε για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι καταναλωτές μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και παρασκευή τροφών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

  Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του νερού της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. λειτουργούν, αλλά με μειωμένη παρεχόμενη ποσότητα λόγω της θολότητας και αυτό επιβάλει τον περιορισμό της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.

 
  Παρακαλούμε για την κατανόησή σας. O Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αδιάλειπτη παροχή νερού, γεγονός που απαιτεί και την συνδρομή των καταναλωτών.

  Δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την υδροδότηση των περιοχών Δημοτικής Ενότητας Θίσβης καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων Καπαρελλίου, Λεύκτρων, Μελισσοχωρίου και Λουτουφίου. 

  Για κάθε νεώτερη εξέλιξη του προβλήματος θα σας ενημερώνουμε με νεότερες ανακοινώσεις.




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ


ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ