Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ !!! ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !!! ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ !!!


Μεγάλη πρόκληση Ερντογάν: Θα απαγγέλλουν το Κοράνι στην Αγία Σοφία! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σε μια νέα πρόκληση κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού προχωρά η Τουρκία καθώς στις ημέρες του Ραμαζανιού, το οποίο ξεκινάει στις 6 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου, η Αγία Σοφία θα λειτουργεί ως μουσουλμανικό τέμενος και καθημερινά θα αναγιγνώσκεται το Κοράνι μέσα στον ναό προς χάριν μιας θρησκευτικής μουσουλμανικής εκπομπής του τουρκικού ΤRT.
Όπως αναφέρει μάλιστα το διαφημιστικό της εκπομπής «ο ναός της Αγίας Σοφίας σας προσκαλει να έρθετε για να κατανοήσετε την την ομορφιά του Κορανίου και μέσα σε κλίμα ειρήνης να προσευχηθείτε».
Επί 30 ημέρες λοιπόν θα αναγιγνώσκεται το Κοράνι μέσα στο Στολίδι της Ορθοδοξίας και το ΤRT relegion θα καλύπτει καθημερινά το γεγονός.
Η Αγία Σοφία μάλιστα στην εκπομπή αναφέρεται ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Σκοπός της εκπομπής είναι «κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιου να γνωρίσει στους πιστούς την Ισλαμική αδελφότητα, τη δικαιοσύνη την συνείδηση ​​της ενότητας, της αλληλεγγύης.»
Κατά την έναρξη του προγράμματος την εισαγωγική ομιλία της «αλληλεγγύης» θα την κάνει ο Αλί Bektas απαγγέλοντας στιχους από το Κοράνι και οι καθηγητές Ιστορίας Necdet ÇAĞIL και Tarihçi Dursun θα «εμπλουτίσουν» το πρόγραμμα με τις ομιλίες τους προφανώς αποσκοπώντας στο να προσφέρουν ιστορική «νομιμοποίηση» (κατά την τουρκική «αφήγηση»).
Όπως αναφέρει η Wikipedia ο βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, (τουρκικά Ayasofya, λατινικά Sancta Sophia ή Sancta Sapientia), γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά Η Μεγάλη Εκκλησία, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Κωνσταντινούπολης, με εξαίρεση την περίοδο 1204 - 1261 κατά την οποία μετετράπη σε ρωμαιοκαθολικός ναό, ενώ μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε τέμενος, μέχρι το 1934 και αποτελεί σήμερα μουσειακό χώρο (τουρκικά Ayasofya Müzesi). Προηγουμένως είχε υπάρξει εκκλησία του Βυζαντινού κράτους η οποίαείχε κτιστεί επί Κωνσταντίνου Α' και Κωνσταντίνου Β' (324-360 μ.Χ,) και η οποία καταστράφηκε κατά τη Στάση του Νίκα (532 μ.Χ.).
Ανήκει στις κορυφαίες δημιουργίες της βυζαντινής ναοδομίας, πρωτοποριακού σχεδιασμού, και υπήρξε σύμβολο της πόλης, τόσο κατά τη βυζαντινή όσο και κατά την οθωμανική περίοδο. Το παρόν κτίσμα ανεγέρθηκε τον 6ο αιώνα, επί βασιλείας του Ιουστινιανού Α΄, από τους μηχανικούς Ανθέμιο από τις Τράλλεις (σημ. Αϊδίνιο) και Ισίδωρο από τη Μίλητο. Στο ίδιο σημείο, επί του πρώτου λόφου της Κωνσταντινούπολης και σε κοντινή απόσταση από το Μέγα Παλάτιον και τον Ιππόδρομο της πόλης, είχαν χτιστεί παλαιότερα δύο ακόμα ναοί που καταστράφηκαν από πυρκαγιά. Το οικοδόμημα ακολουθεί τον αρχιτεκτονικό ρυθμό της τρουλαίας βασιλικής και συνδυάζει στοιχεία της πρώιμης βυζαντινής ναοδομίας, σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Αρχιτεκτονικές επιρροές της Αγίας Σοφίας εντοπίζονται σε αρκετούς μεταγενέστερους ορθόδοξους ναούς αλλά και σε οθωμανικά τζαμιά, όπως στο τέμενος του Σουλεϊμάν και στο Σουλταναχμέτ τζαμί. Εκτός από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της, η Αγία Σοφία ξεχωρίζει επίσης για τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμό της, που ωστόσο υπέστη σοβαρές καταστροφές κυρίως από τις βαρβαρότητες των Τούρκων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας.
Κατά την περίοδο την Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγιναν στο ναό σημαντικές καταστροφές στις τοιχογραφίες του ναού (ασβεστώθηκαν), αφού η απεικόνιση του ανθρώπινου σώματος θεωρείται βλασφημία για το Ισλάμ. Ο ναός με την σπουδαία αρχιτεκτονική του αποτέλεσε πρότυπο για την κατασκευή και άλλων τεμενών, όπως το Μπλε Τζαμί.
To 1934 o Μουσταφά Κεμάλ, στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της Τουρκίας, μετέτρεψε το τέμενος σε μουσείο. Σήμερα ο ναός εξακολουθεί να είναι μουσείο, ενώ πραγματοποιούνται σε αυτόν πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και εκδηλώσεις που θεωρούνται από ορισμένους ότι δεν αρμόζουν στο χώρο, όπως επιδείξεις μόδας. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση των ψηφιδωτών του ναού.
Θεωρείται και είναι το υπέρτατο Σύμβολο της Ορθοδοξίας και ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει πάση θυσία να την μετατρέψει ξανά σε τζαμία διότι φοβάται επανελληνιση των Κρυπτοχριτιανών που κατά εκατομμύρια διαβιούν στην σημερινή Τουρκία.
Τον φοβίζει και η κρίση που ό ίδιος προκάλεσε με την Ορθόδοξη Ρωσία και οι προειδοποιήσεις του Β.Πούτιν για επιστροφή του Ιερού Ναού στην Ορθοδοξία.


briefingnews.gr

http://tilegrafima.gr