Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕ'Ι'ΤΣ ... ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ... !!!

Μπιλ Γκέιτς: Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είναι καλύτερο να έχεις κότες παρά υπολογιστή

Είναι προτιμότερο να εκτρέφει κανείς κοτόπουλα παρά να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να μπορέσει να γλιτώσει από την ακραία φτώχεια, συμβουλεύει ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και ιδρυτής της Microsoft.
"Μου φαίνεται ότι είναι προφανές πως όποιος ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα ήταν καλύτερα αν είχε κότες", έγραψε ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στο blog του, το GatesNotes.com
Ο Γκέιτς, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, εξήγησε ότι το ίδρυμα Μπιλ και Μελέιντα Γκέιτς συνεργάζεται με τη μη κυβερνητική οργάνωση Heifer International για να μοιράσει 100.000 κότες σε οικογένειες της υποσαχάριας Αφρικής που ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.
Ο στόχος, σύμφωνα με τον Γκέιτς, είναι το 30% των οικογενειών που ζουν σε αγροτικές περιοχές να εκτρέφουν εμβολιασμένες κότες, από 5% που είναι σήμερα. Η επένδυση αυτή είναι αποτελεσματική γιατί, όπως υποστηρίζει, η εκτροφή κοτόπουλων δεν στοιχίζει πολύ. Επιπροσθέτως, οι κότες αναπαράγονται γρήγορα και τα αυγά και το κρέας τους συνιστούν σημαντικά διατροφικά προϊόντα.
Η εκτροφή κοτόπουλων είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί επίσης ο ρόλος των γυναικών, σημείωσε. "Επειδή πρόκειται για μικρά πτηνά που ζουν κοντά στα σπίτια, σε πολλούς πολιτισμούς συνδέονται άμεσα με τις γυναικείες εργασίες, σε αντίθεση με τα κοπάδια βοοειδών ή κατσικιών. Ο γυναίκες που πουλάνε κοτόπουλα τείνουν να επενδύουν τα κέρδη τους στις οικογένειές τους", υπογράμμισε επίσης ο Γκέιτς.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ