Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

'' ΗΜΕΡΙΔΑ '' ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ( 16-9-2016 ) ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 '' ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ''



            8/8/16
Γ. Κατσιμπάρδης: Η ¨παγκοσμιοποίηση¨ του ντόπινγκ

¨Ημερίδα¨ στο Ναύπλιο με θέματα γύρω από την Ολυμπιάδα και τα Αναβολικά

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, και συνδιοργανωτές τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλιέων, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τη Β/θμια Εκπαίδευση Αργολίδας, θα τελεστεί, την Παρασκευή 16/9/16, στο ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ Ναυπλίου, ¨Ημερίδα¨ με θέμα ¨Η Ολυμπιακή Ιδέα στη μέγγενη της εμπορευματοποίησης και των αναβολικών που καταστρέφουν ζωές¨.
Το καλωσόρισμα στο Ναύπλιο – την πολύ κοντινή πόλη στην Αρχαία Ολυμπία –  θα κάνουν ο μητροπολίτης Αργολίδας κύριος Νεκτάριος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειδιδόπουλος.
 Χαιρετιστήριες ομιλίες θα γίνουν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, πρώην υφυπουργό Πολιτισμού, τον Ιωάννη Ανδριανό, βουλευτή, πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, τον Ισίδωρο Κούβελο, πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς του Ρίο, 
ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ 

τον Ιωάννη Γαληνό, διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και τον Κώστα Παναγόπουλο, πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της ALCO. (Τα ονόματα των εισηγητών, ειδικών επιστημόνων και των παρεμβαινόντων θα ανακοινωθούν με το επόμενο Δελτίο Τύπου). 
Με την ευκαιρία των όσων συνέβησαν το προηγούμενο τρίμηνο, σχετικά με τους αποκλεισμούς αθλητών και αθλητριών, λόγω χρήσης αναβολικών, τόσο από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου του Άμστερνταμ όσο και από τους Ολυμπιακούς του Ρίο, που άρχισαν προχθές (5/8/16), ο Γιώργος Κατσιμπάρδης στην εισαγωγή της Κεντρικής Ομιλίας του, την οποία ετοιμάζει για την ¨Ημερίδα¨ του Ναυπλίου, αναφέρει τα εξής:
«Επιτρέψτε μου να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την πρώτη ΠΤΥΧΗ των Ολυμπιακών του Ρίο, την άψογη, δηλαδή, και πρωτότυπη τελετή έναρξης. Τελετή, που με σημεία αναφοράς τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες της Βραζιλίας και άλλων χωρών της Αμερικής και της Ευρώπης, πέρασαν σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα της διαφορετικότητας των φύλλων και του γενετήσιου προσανατολισμού,  όπως επίσης και του σεβασμού προς όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος. Ακόμη τόνισαν την ανάγκη να προστατευθεί ο πλανήτης από την υπερθέρμανση και να αποκτήσουν όλες οι χώρες πράσινο, όπως η καταπράσινη Βραζιλία που έχει τον μεγαλύτερο κήπο της Γης. Και η τόσο όμορφη και διδακτική εκείνη τελετή έκλεισε με την παρουσίαση του ρόλου που έπαιξαν οι ιστορικές ρίζες της Βραζιλίας με την φυλετική επιμειξία των πρώτων Πορτογάλων με τους γηγενείς Ινδιάνους, και στη συνέχεια με τους μετανάστες Αφρικανούς, Ευρωπαίους, Ασιάτες, Άραβες και Εβραίους ∙ επιμειξία από την οποία συντέθηκε το κράμα του λαού των Βραζιλιάνων, όπως το ξέρουμε σήμερα.
Αμέσως μετά θέλω να αναφερθώ στην άλλη ΠΤΥΧΗ των Ολυμπιακών του Ρίο, που σχετίζονται με το θέμα των αναβολικών και να θυμίσω την παγκόσμια αναστάτωση που αυτά προκάλεσαν το τελευταίο τρίμηνο πριν από την έναρξής τους αφού, όλα σχεδόν τα ΜΜΕ του κόσμου, ασχολούνταν με το ντόπινγκ, κάτι που δεν είναι καθόλου κολακευτικό και για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς πολλοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, από διάφορες χώρες και κυρίως από τη Ρωσία αποκλείστηκαν από τους Αγώνες αυτούς.
Εμείς, στην προηγούμενη ¨Ημερίδα¨ μας, που είχαμε διοργανώσει με επιτυχία στα Χανιά, είχαμε πει μεταξύ άλλων, ότι η Ρωσία πέρα από τον αποκλεισμό που θα υποστεί η Εθνική Ομάδα Στίβου της, από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Άμστερνταμ (που λίγες ημέρες αργότερα υπέστη καθώς πολλοί αθλητές της Εθνικής Στίβου είχαν βρεθεί ντοπαρισμένοι), ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ. Και συνεχίζοντας, εκτός κειμένου, είχα διευκρινίσει ότι συνεργάτες μας από, τη Λωζάνη (έδρα τη ΔΟΕ και της Ολυμπιακής Επιτροπής Χειμερινών Αγώνων), το Τορόντο (έδρα της WADA), το Μονακό (έδρα της IAAF) και τη Ζυρίχη (έδρα της FIFA), μας είχαν πληροφορήσει ότι σύντομα θα ανακοινωθεί πως μεγάλος αριθμός Ρώσων σκιέρ αγωνίστηκαν ντοπαρισμένοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, και σε άλλους Διεθνείς Αγώνες άλλων Αθλημάτων που – μαζί με τη μεγάλη προβολή του θέματος της Ρωσίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας του Τένις Μαρίας Σαράποβα, η οποία είχε βρεθεί και αυτή ντοπαρισμένη – θα έδινε την ευκαιρία σε πολλούς να ζητήσουν να τεθεί συνολικά η Ρωσία εκτός Ρίο. Και πράγματι, δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο ημέρες οπότε ¨έσκασε¨ και η νέα εκκωφαντική βόμβα: Η WADA πρότεινε στη ΔΟΕ όχι μόνο τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων αθλητών και αθλητριών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των αθλημάτων, αλλά ζήτησε επίσης να μην επιτραπεί σε κανέναν Ρώσο αξιωματούχο να φτάσει στο Ρίο.
Την εξαιρετικά σκληρή εκείνη εισήγησή της η WADA τη στήριζε σε πόρισμα του Καναδού δικηγόρου ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΜΑΚΛΑΡΕΝ, ο οποίος, έχοντας διερευνήσει διεξοδικά και διασταυρώσει σωρεία εγγράφων και καταγγελιών, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι από το 2011, τουλάχιστον 312 δείγματα Ρώσων αθλητών και αθλητριών, 28 αθλημάτων (του Στίβου, της Πάλης, της Κολύμβησης, της Κωπηλασίας, του Τένις, ακόμη και της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης), που είχαν πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2013, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Καζάν και, βέβαια, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, κ.α, είχαν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες.
Όπως ήταν φυσικό τα ΜΜΕ όλου του κόσμου ¨πήραν πάλι φωτιά¨ και ασχολούνταν για ολόκληρες ημέρες όχι με τους επικείμενους Ολυμπιακούς που πλησίαζαν, αλλά με τα αναβολικά και τον αποκλεισμό μιας μεγάλης χώρας, της Ρωσίας, με τεράστια προσφορά στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα, η οποία στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση, με 17 χρυσά μετάλλια.
Από τη μεριά του, όμως,  ο πρόεδρος της ΔΟΕ ΤΟΜΑΣ ΜΠΑΧ, αφού ¨άφησε το θέμα να αιωρείται¨ μέχρι τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, αγνόησε την εισήγηση της WADA (την οποία η ΔΟΕ έχει ιδρύσει) και εξέδωσε ερμαφρόδιτη απόφαση σύμφωνα με την οποία ¨οι Ρώσοι πρωταθλητές θα γίνουν τελικά δεκτοί στο Ρίο, εκτός από εκείνους του Στίβου που τιμωρήθηκαν από την IAAF και δεν πήραν μέρος ούτε στους Πανευρωπαϊκούς του Άμστερνταμ. (Με την απόφασή της αυτή η ΔΟΕ επιβεβαίωσε εκείνο για το οποίο την κατηγορεί ο καθηγητής Οικονομικών και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία «αυτοί που κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η ΔΟΕ και οι κατασκευαστές»).
Τέτοιο ξεκίνημα Ολυμπιακών Αγώνων με όλους να ασχολούνται μέχρι και την ημέρα της έναρξής τους με τα ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ, δεν ξανάγινε. Αυτό είχε την αρνητική του πλευρά, καθώς προκάλεσε μεγάλη φθορά στην Ολυμπιακή Ιδέα. ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ, ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΥΣΕ, ΕΜΑΘΕ, ΣΥΖΗΤΗΣΕ, ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΦΡΟΝΙΜΑΤΙΣΤΗΚΕ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ».
Υ.Γ. Από τον θαυμασμό που ένιωσαν 3 δισεκατομμύρια !!! τηλεθεατές (οι οποίοι παρακολουθούσαν την τελετή έναρξης), για την ρηξικέλευθη απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής Ισίδωρου Κούβελου να ορίσει, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γυναίκα σημαιοφόρο, τη Σοφία Μπεκατώρου, «καταφέραμε να τους κάνουμε να νιώσουν απαξίωση, καθώς η πρώτη αθλήτρια στους Ολυμπιακούς του Ρίο, που τιμωρήθηκε για χρήση αναβολικών, ήταν Ελληνίδα κολυμβήτρια!!!». Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδα ¨ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής¨, της 7ης Αυγούστου, τα λέει όλα: «ΡΙΟ: ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ !!!»

Κρίμα !!!     

'' ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ''
   Δημήτρης Σοβατζής 
   Email:sovdim@hotmail.com