Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ '' ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ '' ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ... ;;;

Η βασική προπαγάνδα του (επιλεκτικού) "ανθρωπισμού" η οποία διαχέεται από τα ΜΜΕ και στηρίζεται από τις κυβερνήσεις είναι πως "αυτοί οι άνθρωποι είναι δυστιχισμένοι, κυνηγημένοι και φοβισμένοι". Αυτό όμως, με βάση όσα γεγονότα εξελίσσονται τόσο στην Ευρώπη όσο και εντός της Ελλάδας, αποδεικνύεται ένα ελάχιστο μέρος της αλήθειας. Μιάς αλήθειας που καταστρέφει την πολιτική καριέρα της γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και ταυτόχρονα απειλεί, επαναφέρει το φάντασμα του Χίτλερ πάνω από την Ευρώπη και, δίχως άλλο, απειλεί να καταστρέψει δημογραφικά και να αλλοιώσει σε απίστευτο βαθμό χώρες όπως η Ελλάδα.

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος  

Τα τελευταία επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου αποτελούν ίσως την παρονυχίδα ενός φαινομένου που κάθε άλλο παρά ειρηνικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτοί, οι φοβισμένοι "πρόσφυγες", οργανώνονται με ταχύτατους ρυθμούς (με την βοήθεια διαφόρων ΜΚΟ που λειτουργούν με χρήματα του Σόρος και εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα) απέναντι στο ελληνικό κράτος και δεν έχουν καμία συστολή για να βρεθούν οπλισμένοι απέναντι σε ομόθρησκούς τους, αλλά και στις κρατικές υπηρεσίες (βλ. Αστυνομία) της Ελλάδας. Ουσιαστικά το φαινόμενο αυτό, της απαίτησης αποδοχής και ικανοποίησης οποιουδήποτε αιτήματος των "προσφύγων", συνοδευόμενο από ισχυρές μορφές βίας, φαίνεται να αποκτά σαφέστατες τάσεις εξάπλωσης σε όλα τα σημεία στα οποία βρίσκονται οι, δίχως άλλο, υψηλής παραβατικότητας και επικινδυνότητας "φιλόξενούμενοι" και "προσαρμοζόμενοι" κυνηγημένοι "πρόσφυγες", οι οποίοι απολαμβάνουν υπηρεσίες που αρχίζουν να εκλείπουν από τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό.

Οργανωμένη διαδήλωση από μέλη ΜΚΟ έξω από τις εγκαταστάσεις της Μόριας




















Τον κώδωνα του κινδύνου για το μεταναστευτικό πρόβλημα έκρουσε την Τρίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Xριστιάνα Καλογήρου, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων στο hot spot της Μοριάς στη Λέσβου που μετατράπηκε σε μεγάλο βαθμό σε αποκαΐδια.

«Οδηγούμαστε σε καταστάσεις που μπορεί να γίνουν μη διαχειρίσιμες» προειδοποίησε η κ. Καλογήρου. «Είναι φιλότιμοι οι νησιώτες αλλά υπάρχει κόπωση (με το μεταναστευτικό). «Δεν μπορεί το Βόρειο Αιγαίο να σηκώσει μόνο του τόσο μεγάλο βάρος - ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί - η Ευρώπη δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» επισήμανε η περιφερειάρχης, θέτοντας θέμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών σε πρώτη φάση.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, δεν υπάρχει άλλος χρόνος... 5.400 άνθρωποι είναι η δυναμικότητα των δομών στο Βόρειο Αιγαίο, και οι μετανάστες υπερβαίνουν του 10.600» τόνισε η περιφερειάρχης.

Όπως εξήγησε, καθημερινά φεύγουν για τα νησιά για την Τουρκία 50 με 60 μετανάστες, ενώ έρχονται 100 με 120, πράγμα που επιτείνει την ήδη άσχημη κατάσταση. «Είναι ανθρωπιστικό το θέμα, αλλά υπάρχει και επιβάρυνση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» σημείωσε η Χριστιάνα Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις για τα επεισόδια στη Λέσβο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη σύσκεψη με απεσταλμένους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπουργείου Ναυτιλίας.

Συνολικά 65 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Δευτέρα το πρωί έως και σήμερα Τρίτη το πρωί. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο πέρασαν 38 άτομα, στη Χίο 27 και στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.302, στη Χίο 3.726 και στη Σάμο 1.156. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.184.





























Και μπορεί μεν να γίνεται ολοένα και πιό ορατός ο κίνδυνος μιας γενικότερης "εξέγερσης" των "προσφύγων" εντός της Ελληνικής Επικράτειας, όμως την ίδια στιγμή αυτός ο κίνδυνος της κλιμάκωσης τροφοδοτείται από τον γνωστό George Soros, ο οποίος ανακοίνωσε δημοσίως την πρόθεσή του να διαθέσει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων σε προγράμματα και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό γνωστοποίησε ο δισεκατομμυριούχος, George Soros.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο μεγαλοεπενδυτής ανακοίνωσε την απόφασή του στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, εξηγώντας ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να έχει ενεργό δράση σε ζητήματα δημοσίου συμφέροντος.

«Θα επενδύσουμε σε startups, αναγνωρισμένες εταιρείες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις μεταναστών και προσφύγων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 86χρονος συμπληρώνοντας ότι «πρωταρχικός μας στόχος είναι η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που θα ωφελήσουν τους μετανάστες και τις κοινότητες υποδοχής τους».

Το Open Society Foundations (OSF) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ανήκει στον Soros και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τα κεφάλαιο που θα διατεθούν, όπως σημείωσε. Τυχόν κέρδη από τις επενδύσεις θα διατεθούν σε προγράμματα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, συγκαταλέγονται και προγράμματα για τα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα και για την παροχή νομικών συμβουλών στους Σύρους πρόσφυγες.

«Ελπίζω η δέσμευσή μου να εμπνεύσει άλλους επενδυτές να συνεχίσουν την αποστολή αυτή», συμπλήρωσε.

«Οι πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οικονομικές και νομικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και σε ευκαιρίες απασχόλησης. Πιστεύουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι στην κατάλληλη θέση να βοηθήσει στη δημιουργία υποδομών για την υποστήριξη των υπηρεσιών αυτών», δήλωσε από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Filippo Grandi.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΗΕ και η UNICEF υπολογίζουν πως 65 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το 2015, με πάνω από τους μισούς εξ αυτών να προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία. Ως εκ τούτου, η οικονομική μετανάστευση, καθώς και το προσφυγικό κυριαρχεί στη πολιτική ατζέντα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.





















Εν τω μεταξύ, ένταση προκλήθηκε και το απόγευμα της Κυριακής, όταν ομάδα πολιτών παρέστη στον χώρο του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης με σκοπό να πραγματοποιηθεί κανονικά η υποστολή της σημαίας, παρουσία στρατιωτικού αγήματος. Η υποστολή είχε ματαιωθεί την περασμένη εβδομάδα για λόγους ασφαλείας, καθώς εκείνη την ώρα θα πραγματοποιούνταν διαδήλωση μεταναστών (και αλληλέγγυων) με αίτημα τη χορήγηση ασύλου και τη μετακίνησή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η απόφαση για τη ματαίωση, ωστόσο, εξόργισε πολλούς κατοίκους, που την Κυριακή αποφάσισαν να δώσουν το «παρών» ώστε να γίνει κανονικά η υποστολή. Απέναντί τους, όμως, βρέθηκαν περίπου 30 αντιεξουσιαστές και αλληλέγγυοι, που φώναζαν συνθήματα εμποδίζοντας το στρατιωτικό άγημα, με συνέπεια να απειληθεί σοβαρό επεισόδιο, το οποίο αποσοβήθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των ΜΑΤ! Ακολούθησε, δίχως άλλα παρατράγουδα, η υποστολή της σημαίας.

Το ερώτημα, που αποτελεί και την απάντηση στην αντιμετώπιση μιας εν δυνάμει και εξελίξει εσωτερικής απειλής και σιωπηλής άλωσης για την Ελλάδα, καλείται να δώσει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία είτε διακατέχεται από ιδεοληπτικές και εθνομηδενιστικές αγκυλώσεις, είτε προσπαθεί να μείνει μακριά από τις "κόκκινες γραμμές" που συνειδητά και κατά κόρον παραβιάζει.

Η καθολική αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, με την ταυτόχρονη αυξανόμενη βία που εκδηλώνεται από τους "ειρηνικούς και φοβισμένους πρόσφυγες", είναι ένα θέμα που απαιτεί αντιμετώπισης, πριν αυτό βγει εκτός ελέγχου, όπως τονίζει η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου. Πρωταρχικά πολιτικής τοποθέτησης και στη συνέχεια νομικής στήριξης.

Όμως, η απάντηση απέναντι στην συνεχόμενη βία και παραβατικότητα των "προσφύγων" ήδη υπάρχει. Και είναι η ελληνική νομοθεσία, με βάση την οποία η παραβατικότητα (και δη η έκθεση κινδύνου ζωής ή η εκδήλωση γενικότερης "εξέγερσης" κατά της χώρας) τιμωρείται με βαριές ποινές  φυλάκισης. 
Το γιατί δεν εφαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στους "πρόσφυγες", που μεταβάλλονται σε κίνδυνο ανατροπής της εσωτερικής ασφάλειας, είναι ένα θέμα στο οποίο καλείται να πάρει θέση και να απαντήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Εάν ο πρωθυπουργός και η σημερινή κυβέρνηση δεν επιθυμούν να εφαρμόζονται οι νόμοι, δηλαδή, εάν καταστέλουν το Σύνταγμα της χώρας, τότε η αντιπολίτευση οφείλει να καταγγείλει την κατάλυση του Συντάγματος και να ζητήσει την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ταυτόχρονα, οι εισαγγελικές αρχές οφείλουν να παρέμβουν αυτεπάγγελτα και να διατάξουν συλλήψεις, προφυλακίσεις και άμεσες απελάσεις των παραβατικών και επικίνδυνων στοιχείων, όπως καταγράφονται σε φωτογραφικές μηχανές και κάμερες λήψης των κρατικών υπηρεσιών. Εάν, μάλιστα, υπάρξει πολιτική - κυβερνητική παρέμβαση στο έργο των εισαγγελικών αρχών (δηλαδή στην Δικαιοσύνη), οι εισαγγελείς οφείλουν να καταγγείλουν τα πολιτικά ή κυβερνητικά πρόσωπα που θα επιχειρήσουν να "παγώσουν" την Δικαιοσύνη.

Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα από την πλευρά της κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών, εάν υπάρχει πραγματική βούληση απομάκρυνσης ενός ορατού κινδύνου διασάλευσης και ανατροπής της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας της χώρας. Εδώ  και αρκετό καιρό έχει εισαχθεί η έννοια του "εποικισμού" της Ελλάδας από τους "πρόσφυγες" - λαθρομετανάστες, όμως οι αρμόδιοι κωφεύουν ακόμη και στις ειδοποιήσεις ξένων υπηρεσιών σχετικά με την επικινδυνότητα του "προσφυγικού πληθυσμού".
Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί πως ο κίνδυνος δεν είναι η καταστροφή των εγκαταστάσεων φιλοξενίας των "προσφύγων", αλλά η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των Ελλήνων πολιτών, θα τους συμβουλεύαμε να βγάλουν τις παρωπίδες και να αντιληφθούν την πραγματικότητα ως έχει (και όχι σύμφωνα με τις επιταγές που μοιράζουν οι ΜΚΟ του Σόρος) και η οποία αποτελεί καταγεγραμμένο -από τις αρμόδιες ελληνικές και ξένες υπηρεσίες- υπαρκτό κίνδυνο, ο οποίος ήδη καταγράφεται σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη και αποτελεί μια αναγνωρισμένη απειλή για την διάλυσή της...

Το μόνο βέβαιο, για την περίπτωση της Ελλάδας, είναι πως κανείς δεν θα ήθελε να βιώσει την επικίνδυνη εξέλιξη του καταγεγραμμένου φαινομένου "εξεγέρσεων των προσφύγων". Ίσως, οι κυβερνώντες θα έπρεπε να συνυπολογίσουν έναν παράγοντα που ονομάζεται "σωρευμένη οργή των Ελλήνων". Την οποία κανείς πολιτικός, διεθνιστής, εθνομηδενιαστής ή επαγγελματίας "ανθρωπιστής" δεν θα ήθελε να την δει να μετατρέπεται σε πράξη...