Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΦΟΒΟΥ ... ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ... !!!



Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Το σύστημα είναι ανεξάντλητο.
Πρόκειται για μία ύαινα με μορφή χαμαιλέοντα, που αφού προσαρμόσει το χρώμα του με τις δικές σου ανάγκες ώστε να σε κάνει πιά να μη το βλέπεις, ορμάει και σε ξεσκίζει με την ησυχία του και χωρίς δική σου αντίδραση.

Μόλις προχθές λέγαμε πως επειδή έχει γίνει ορατή η τάση του ανοίγματος της συζήτησης, εδώ στο προτεκτοράτο, για το εθνικό νόμισμα και τις πιθανές ρήξεις, το σύστημα εκτιμούσαμε πως θα άνοιγε κι αυτό το κουτάκι με τις απειλές και τους εκβιασμούς,γνωστή, καθιερωμένη, και πετυχημένη συνταγή, εδώ, στο προτεκτοράτο ξαναλέμε.

Όμως διαψευστήκαμε. Τουλάχιστον προς το παρόν.
Σε πρώτη φάση το σύστημα φαίνεται να αλλάζει τακτική, χρησιμοποιώντας άλλα όπλα, όπως είναι τα καλοπιάσματα κι οι γαλιφιές

"Έλα μου δώ μάνα μου.  Τί θες εσύ και μου ζορίζεσαι; Απεξάρτηση θέλεις;  Ώχου το!  Και ποιός θα σε φροντίζει εσένα βρε; Μόνο σου θα φροντίζεσαι;  Έλα μου δω στον θείο να σου δώσει κοκό". 
Τέτοια πράγματα.

Κι έτσι πρόκειται ν' αρχίσει, έχει ήδη αρχίσειτο παραμύθι της τάχα "ελάφρυνσης" του χρέους. 
"Και να δούμε και πώς να το μαγειρέψουμε",  και "να το φτιάξουμε έτσι να μη μας πάθει κανένα στούφο ο φον-σακάτης και χάσουμε τον νεοναζιστή", και "τό 'χετε πει βρε στο ΔΝΤ, ή εμείς πρέπει να τα κάνουμε όλα;"
Και  νάσου "ελάφρυνση" από 'δω, και δώστου "εξυπηρέτηση" από 'κεικανείς δεν μιλάει όμως στα ίσα για πραγματική μείωση, για διαγραφή, τουλάχιστον μέρους του "χρέους".
Όλο υπεκφυγές και όλο "ζυμώσεις" και όλο μεθοδεύσεις.

Και πάνω απ' όλα αυτά τα θολά, υπερίπταται πάντα ένα μεγάλο, με κεφαλαίο το "α",  "Αλλά",το οποίο "Αλλά" αποτελεί και την πραγματική φάκα, το νέο όπλο, τη νέα τακτική του συστήματος: 

"Θα σας κάνουμε εμείς βρε κουτά την ελάφρυνση, πάει στο διάλο, τί φίλοι είμαστε, ΑΛΛΑ, θα πάρετε λίγα ακόμη καινούργια δανεικούλια, με λίγο τοκουλάκο, να μη βγάλουμε κι εμείς κάτι για τη καλοσύνη μας, και θα δεσμευτείτε μόνο για άλλα 50-60-70 χρόνια επιπλέον να κάνετε ό,τι σας λέμε, να νομοθετείτε όπως σας λέμε, να αγοράζετε μόνο απ' τα δικά μας μαγαζιά, να παίρνετε τα δικά μας όπλα, να αποθηκεύετε τους πρόσφυγες για πάντα, να μην έχετε δικιά σας περιουσία γιατί θα την νοικιάζετε από 'μας, να παίρνετε τους μισθούς και τις συντάξεις που εμείς θα ορίζουμε, και κυρίως νάχετε για κυβέρνηση τους δωσίλογους που εμείς θα διαλέγουμε και θα μας αρέσουν". 
Έτσι θα παιχτεί το παιχνίδι για λίγο καιρό, μέχρι να δουν την αντίδραση της κοινωνίας και του λαού.

Αν αντιδράσουμε αρνητικά (όπως πρέπει), θα εγκαταλείψουν την νέα τακτική και θα επιστρέψουν στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή των απειλών και των εκβιασμών.

Αν φερθούμε σαν ηλίθιοι (όπως πραγματικά είμαστε), τότε η κατάσταση θα συνεχιστεί "ως έχει" και ακόμη χειρότερη, αφού για κάποια αμφίβολη και θολή  "ελάφρυνση" θα έχουμε αποδεχτεί την νέα υποταγή, την νέα και επίσημη πιά Κατοχή.

Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε ποιά θα είναι η στάση των "Τσολάκογλου" που κυβερνούν, καθώς και των ΜΜΕ, που άσχετα με τις μεταξύ τους αντιθέσεις έχουν ακόμη θηριώδη συμφέροντα, που η πίτα του ιδρώτα και του αίματός μας φτάνει για να τα χορτάσει όλα.

Η καινούργια παγίδα άνοιξε!
Ο Δούρειος Ίππος της "ελάφρυνσης" είναι προ των πυλών.
Ας γκρεμίσουμε τα τείχη να τον βάλουμε  μέσα!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"