Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ !!! ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;

Θράκη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον τουρκικό εθνικισμό, με την τουρκική πολιτική, η οποία αμφισβητεί την ελληνική εθνική κυριαρχία στην ιδιαίτερή μας πατρίδα.

Προβλημάτισε το κοινό η ομιλία του Δρα Φάνη Μαλκίδη για τη Θράκη
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εντονο προβληματισμό προκάλεσε η ομιλία του Δρα Θεοφάνη Μαλκίδη με θέμα «Η Θράκη ανάμεσα στον τουρκικό εθνικισμό και στην ελλαδική αδιαφορία»,
η οποία έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.
Η διάλεξη διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και την Πανθρακική Ενωση «Ο Ορφεύς» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, οι πρόεδροι, οι σύμβουλοι και μέλη των προαναφερόμενων συλλόγων.
THEOFANIS MALKIDIS I GENOKTONIA TON ELLINON THRAKI-MIKRO ASIA-PONTOS STATHAKIO MARCH 6,2016 DSC_1917
Ο κ. Γαλάτουλας κατά τον χαιρετισμό του.
 
Ο Δρ. Μαλκίδης τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σταθάκειο, όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους προαναφερόμενους φορείς και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον των ομογενών για τη Θράκη.
Επεσήμανε ότι η Θράκη είναι μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ελλάδας και μια από τις φτωχότερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδιαφορία του ελληνικού κράτους και τον τουρκικό εθνικισμό.
«Η Θράκη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον τουρκικό εθνικισμό, με την τουρκική πολιτική, η οποία αμφισβητεί την ελληνική εθνική κυριαρχία στην ιδιαίτερή μας πατρίδα. Αμφισβητεί κάθε προσπάθεια που γίνεται από τους πολίτες, τους θεσμούς, από τους Θρακιώτες Ελληνες προκειμένου να υπάρξει θωράκιση της Θράκης και, φυσικά, χρησιμοποιεί τους Ελληνες μουσουλμάνους πολίτες προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της σχέδια», είπε.
Ερωτηθείς για τα προβλήματα της Θράκης, υπογράμμισε ότι «το πρώτο μείζον ζήτημα είναι το δημογραφικό. Η Θράκη αποτελείται από τρεις νομούς: Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Στο νομό Εβρου τα τελευταία χρόνια, στο κεντρικό και βόρειο μέρος υπάρχει μείωση του πληθυσμού κατά 50%. Αν ακολουθηθεί η ίδια δημογραφική πολιτική, τα επόμενα τριάντα χρόνια στο μισό κομμάτι του νομού Εβρου, όπου σήμερα κατοικούν 130 χιλιάδες, δεν θα υπάρχουν ούτε οι μισοί. Σημαίνει δηλαδή ότι εάν δεν υπάρξει πολιτική ενίσχυση των ανθρώπων εκεί και των πολύτεκνων, ακόμα και των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν παιδιά, ο μισός πληθυσμός του νομού Εβρου δεν θα υπάρχει στα επόμενα τριάντα χρόνια.
THEOFANIS MALKIDIS I GENOKTONIA TON ELLINON THRAKI-MIKRO ASIA-PONTOS STATHAKIO MARCH 6,2016 DSC_1903
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η Θράκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετανάστευσης των πτυχιούχων και μη πτυχιούχων προς το εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης. Να προσθέσουμε ότι το 90% των βιομηχανιών που υπήρχαν έχουν κλείσει και κάποιες έχουν μετεγκατασταθεί κυρίως στη Βουλγαρία.
Αρα το δημογραφικό και η οικονομική κρίση είναι δύο εκρηκτικοί παράγοντες. Ταυτόχρονα, υπάρχει η παρουσία της Τουρκίας με οικονομικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές δράσεις, ακόμη και πολιτικές παραμέτρους διότι προσπαθεί να ελέγξει τις ψήφους των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών. Αυτό αποδείχτηκε τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 όσο και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου στο νομό Ροδόπης δεν υπάρχει κανείς χριστιανός υποψήφιος, ενώ στο νομό Ξάνθης υπάρχει επίσης άλλος ένας μουσουλμάνος.
Αυτό συμβαίνει διότι η Τουρκία προωθεί την πολιτική της ωθώντας τους μουσουλμάνους να ψηφίσουν μόνο μουσουλμάνους.
Θα πρέπει να τονίσουμε και την οικονομική διείσδυση η οποία είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. Πολλές ελληνικές βιομηχανίες έχουν φύγει στη Βουλγαρία. Την ίδια στιγμή εγκαθίστανται τουρκικές επιχειρήσεις στη Θράκη ή ενισχύονται επιχειρήσεις μουσουλμάνων από την Τουρκία. Να σας πω δύο παραδείγματα. Το πρώτο είναι μια επιχείρηση η οποία έχει τιμολόγιο στην Ελλάδα, τριάντα ευρώ, το ίδιο προϊόν μια τουρκική επιχείρηση θα το προσφέρει με μόνο δέκα ευρώ. Είναι 300% φθηνότερο.
Και το δεύτερο στοιχείο είναι η εκπαίδευση μέσω της οποίας η Τουρκία προσπαθεί να έχει παρέμβαση στους μουσουλμάνους προωθώντας μαζί με τη θρησκεία και τη γλώσσα, λέγοντας ότι ‘όλη η μειονότητα είναι τουρκική, όλη η μειονότητα πρέπει να μάθει τα τουρκικά’».
THEOFANIS MALKIDIS I GENOKTONIA TON ELLINON THRAKI-MIKRO ASIA-PONTOS STATHAKIO MARCH 6,2016 DSC_1911
Ερωτηθείς για την αναλογία των μουσουλμάνων στους τρεις νομούς της Θράκης, επεσήμανε: «Πρέπει να ξέρουν οι ομογενείς ότι η Θράκη είναι η προτελευταία περιοχή της πατρίδας μας που απελευθερώθηκε το 1920 και η ανταλλαγή των πληθυσμών εξαίρεσε την Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο, Τένεδο και τους μουσουλμάνους της Θράκης. Στην Κωνσταντινούπολη, Ιμβρο και Τένεδο το 1923 που υπογράφθηκε η συνθήκη της Λωζάννης κατοικούσαν διακόσιες περίπου χιλιάδες Ελληνες και σήμερα είναι μόνο 2.500. Στη Θράκη υπήρχαν 80.000 μουσουλμάνοι και σήμερα είναι πάνω από 110.000. Αρα δημογραφικά αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε καμιά καταπίεση ή προσπάθεια καταπίεσης από την Ελλάδα.
Στη Ροδόπη υπάρχουν 60% μουσουλμάνοι και 40%, αλλά υπάρχουν περιοχές όπου τα ποσοστά των μουσουλμάνων ανέρχονται στα 70 και 80%. Στην Ξάνθη υπάρχουν 65% χριστιανοί και 35% μουσουλμάνοι και στο νομό Εβρου υπάρχουν 5% μουσουλμάνοι και 95% χριστιανοί».
Ερωτηθείς για τις προβλέψεις στο μέλλον, είπε ότι «και τα τρία μνημόνια θεωρούν ότι τα παιδιά είναι τεκμήριο, δηλαδή όποιος έχει παιδιά θεωρείται πλούσιος στην Ελλάδα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να το τονίσουμε. Το δεύτερο είναι αυτό που αναφέρατε. Τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι από τις γεννήσεις και μάλιστα που υπερβαίνει τα ποσοστά των 15%.
Τα επόμενα δέκα χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχουν μισό εκατομμύριο λιγότεροι αν ακολουθηθεί η ίδια δημογραφική κατάσταση και φυσικά θα δεχθεί και μια πίεση διότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχουν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, οι οποίοι θέλουν να περάσουν όλοι μέσω Ελλάδας. Αν υποθέσουμε ότι μένει ένα μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα λόγω κλειστών συνόρων τότε φανταστείτε τι θα σημάνει αυτό για τη χώρα».
Ερωτηθείς για τον Φράχτη του Εβρου και εάν θα πρέπει να ενισχυθεί, απάντησε: «Το μοναδικό μέρος στο οποίο η Ελλάδα έχει χερσαία σύνορα με την Τουρκία είναι περίπου 17 χιλιόμετρα στο νομό Εβρου. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένας φράχτης ο οποίος αποτρέπει την είσοδο στην Ελλάδα, η οποία πριν τον φράχτη ήταν ανεξέλεγκτη. Μετά τη δημιουργία του Φράχτη δεν περνά κανείς στον Εβρο από την Τουρκία.
Ουσιαστικά είναι ένα μέσο αποτροπής και ανάσχεσης πάρα πολλών δυνάμεων, οι οποίες θα ήθελαν να παραβιάσουν και να δοκιμάσουν κατά πόσο η ελληνική κυριαρχία και ασφάλεια είναι υπαρκτή. Ο νομός Εβρου και οι Εβρίτες συντριπτικά είναι υπέρ της διατήρησής του γιατί εκφράζει κυριολεκτικά την ελληνική εθνική κυριαρχία».
Φωτογραφίες-Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.