Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΕΥΡΩΠΗ !!! ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ ... ΜΕ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΕΣ !!!

Του Στέλιου Παπαθεμελή 

Στην θερμή γεωπολιτική αστάθεια της ευρύτερης περιοχής μας προστίθενται ραγδαία αποσταθεροποιητικά ρήγματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Γαλλία συνταράσσεται, ο αποκεφαλισθείς ιερέας είναι το 236 θύμα των τζιχαντιστών τους τελευταίους μήνες. Η Βρετανία ψάχνεται. Η Ιταλία κατατρύχεται από σοβαρή τραπεζική κρίση. Ενώ η ηγεμονεύουσα Γερμανία μόλις ένιωσε με το μακελειό του Γερμανοιρανού το πρώτο ισχυρό δάγκωμα.

Η Γηραιά ήπειρος στροβιλίζεται στις αβεβαιότητες αλλά οι ηγεσίες της είναι φευ, κατώτερες των περιστάσεων. Η τάχα Ενωμένη Ευρώπη είναι πολυραγισμένο γυαλί.

Το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία ανατροφοδοτεί τον αυταρχισμό του επικυρίαρχου και συνεπώς την επικινδυνότητά του. «Πονηρά φύσις» λέει ο Αισχίνης - και ο σουλτάνος παραείναι πονηρά φύσις - «μεγάλης εξουσίας επιλαβομένη δημοσίας απεργάζεται συμφοράς»(Κατά Κτησιφώντος,147). Ο διεστραμμένος δηλαδή που αποκτά μεγάλη εξουσία, προξενεί μεγάλες εθνικές συμφορές.

Ο Ερντογάν είναι σήμερα παρά ποτέ επιρρεπής σε τυχοδιωκτική συμπεριφορά. Έχει όμως απέναντί του το κεμαλικό κράτος, σε φάση ενεργού αναμονής, και κυρίως τον Ιμάμη της Πενσυλβάνιας που παρά τις σαρωτικές εκκαθαρίσεις οπαδών του σε Δικαιοσύνη, Διοίκηση και Εκπαίδευση παραμένει αναμφισβήτητα ισχυρός. Η τρομοκρατία αποτέλεσμα μερικής αποστασιοποίησής του από το ISIS, το κουρδικό όλο και πιο απειλητικό και βεβαίως το προσφυγικό, όλα πελώρια εσωτερικά προβλήματα.

Στις διεθνείς του σχέσεις εντείνονται οι εμπλοκές με ΗΠΑ, Ε.Ε, ΝΑΤΟ. Δεδομένου του χαρακτήρα του ανδρός η μετάπτωσή του δια του αυταρχισμού από τον κοινοβουλευτισμό στην δικτατορία είναι πανεύκολη. Συντελείται δια διολισθήσεως. Περισσεύει η ύβρις. Και «ύβρις φυτεύει τύραννον» λέει ο Σοφοκλής(Οιδίπους τύραννος,813).

Είναι διφορούμενες οι σχέσεις του με Ρωσία. Οργιάζει πάντως η φημολογία ότι οι Ρώσοι προειδοποίησαν για το γεγονός την ΜΙΤ. Γιατί όμως δεν έλαβε τα μέτρα του;

Ο ισλαμοοθωμανός στήνει ένα καθαρά ισλαμικό κράτος, το πρώτο στον πλανήτη με κραυγαλέα προσωποπαγή χαρακτηριστικά. Όπως όμως έλεγε ο Σόλων (Πλουτάρχου Αποσπάσματα) «Καλόν μεν είναι την τυραννίδα χωρίον, ουκ έχει δε απόβασιν»(= ωραίο μέρος η τυραννία, αλλά δεν έχει έξοδο…).

Παραστατικότερος του Σόλωνος, ο Μέγας Φώτιος: «Ανέβησαν πολλοί επί το δένδρον τούτο, ο εστί καλούμενον τυραννίς, κατέβη δε ουδείς πάλιν». Οι πάντες γκρεμοτσακίστηκαν. Δεν θα ξεφύγει ούτε ο τούρκος…

Πάντως οι εξελίξεις στη γείτονα δημιουργούν σοβαρό στρατηγικό κενό για τη Δύση, που μόνο η Ελλάδα μπορεί να το καλύψει. Γι΄ αυτό πρέπει άνευ υπαιτίου βραδύτητος να εκπονηθεί μια στρατηγική σε κλίμα εθνικής συνεννόησης. Αυτό προέχει συνταγμάτων, εκλογικών νόμων και άλλων δαιμονίων.

Ο Τούρκος λογαριάζει ότι η Ευρωπαίοι τον θεωρούν αναντικατάστατο για το προσφυγικό και περιμένει να τον προσκυνήσουν.

Ωστόσο, αν οι Δυτικοί θέλουν να εξαφανίσουν τις προσφυγικές ροές, είναι στο χέρι τους. Πρώτον ενεργοποιούν σοβαρά την ρωσο-αμερικανική Συμμαχία και τερματίζουν το δράμα της Συρίας που παράγει τις μείζονες ροές. Δεύτερον εμποδίζουν -μέσα έχουν- τυχόν εκβιαστικό άδειασμα προσφύγων που θα επιχειρήσει ο σουλτάνος.

Ο Ερντογάν εμπεδώνει μιαν απολυταρχία τυράννου, αλλά είναι πιο αδύναμος από ποτέ, σίγουρα όμως πιο απρόβλεπτος, πιο διεκδικητικός, πιο μακιαβελικός.

Η Τουρκία έχει μακρά παράδοση εξαγωγής εσωτερικών προβλημάτων. Επομένως τίποτε δεν αποκλείεται και προς τις τρεις κατευθύνσεις: Κύπρο, Αιγαίο, Θράκη. Η Θράκη είναι πιο ευάλωτη λόγω της μακροχρόνιας αδράνειάς μας και της ταυτόχρονα συστηματικής και εμμονικής διάβρωσης του ελλαδικού κρατικού imperium από τους πράκτορες και τους μηχανισμούς της Άγκυρας. Οι χειραγωγούμενες πρόσφατες κινήσεις στους κύκλους της μειονότητας, ελπίζουμε να αφυπνίσουν το κοιμώμενο ελληνικό κράτος και να αποφασίσει επιτέλους να (αντι)δράσει.

Υπερδραστήριοι ψευτομουφτήδες, υιός Σαδίκ, βουλευτές μοναδικοί μουσουλμάνοι-ντροπή στα κόμματά μας- που άφησαν ορφανές από Χριστιανούς Ξάνθη και Ροδόπη, υπονομευτικής δράσης τράπεζα Ziraat Bank, αλωνίζουν. Ο τούρκος Γεν. Πρόξενος λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Κώδωνα κινδύνου εκκωφαντικό και για εθνικά «κωφούς» κρούει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με το πόνημά του «Θράκη. Το επόμενο βήμα…».

Το «διά ταύτα» συνοψίζεται στο ευαγγελικό πρόσταγμα: «Γρηγορείτε»!

Μη ξεχνούμε την εκροή εγκεφάλων. Το παραγωγικότερο και ικανότερο τμήμα του ανθρωπίνου κεφαλαίου μας οι νέοι 25-39 ετών, άγαμοι με υψηλό βαθμό εξειδίκευσης, πήραν των ομματιών τους και αναζήτησαν την τύχη τους εκτός συνόρων. Αυτοί ανέρχονται μεταξύ 2008-2013 σε 223.000 από ένα συνολικό αριθμό ξενιτευθέντων 427.000 .

Θλιβερός ο απολογισμός της ελληνικής αγοράς: 2008 - σήμερα, έβαλαν λουκέτο 244.714 επιχειρήσεις και χάθηκαν 842.670 θέσεις εργασίας. Εθνική Καταστροφή!

Οι νέοι μας φεύγουν έξω, αλλά κάποιοι άλλοι ακατονόμαστοι (No Borders, No Nation) εισβάλλουν και καταλύουν το κράτος. Αυτό όμως τηρεί εκ του μακρόθεν τα γινόμενα ως απαθής θεατής. Ω της παραφροσύνης!

Ξεμπρόστιασε την συνένοχη εξουσία ο Πρύτανης του Αριστοτελείου (ΒΗΜΑ,24/7/16).

Υπάρχουν και καλές ειδήσεις: στον Good Country Index που μετράει την θετική συνεισφορά κρατών στον πολιτισμό και τις επιστήμες, μεταξύ 163 χωρών είμαστε 32η, η Κύπρος μας 15η.

Μπορούμε!

* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης
Ηλεκτ. ταχ.: stelios@papathemelis.grdanagennisi.press@gmail.com

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ !!! ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΤΗΣ !!!

Τήνος: Η Μεγαλόχαρη, η εικόνα και τα τάματα της

Η  ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
της Αννας Σταμάτη
Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητέςαποδίδεται στον Απόστολο Λουκά. Πως είναι όμως η εικόνα της Παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών;
Πρόκειται για ένα από τα ιερότερα σύμβολα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται στην , έχει συνδεθεί άμεσα με την πίστη του Έλληνα για την Παναγία αλλά και με τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας τους προηγούμενους δυο αιώνες.
Κάτι που αρκετοί μπερδεύουν, εξαιτίας της κεντρικής πανηγύρεως του Ναού της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο, είναι η απεικόνιση της Παναγίας στην συγκεκριμένη εικόνα.
Η Εικόνα της Παναγίας της Τήνου δεν απεικονίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου αλλά τον Ευαγγελισμό. Πρόκειται για μια εικόνα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές αποδίδεται στον Απόστολο Λουκά.
Πως είναι όμως η εικόνα της Παναγίας πίσω από τα τάματα των πιστών;
Αυτή είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις της εικόνας της Παναγίας της Τήνου, χωρίς το χρυσό «πουκάμισο» που την κοσμεί και τα αφιερώματα των πιστών που βρίσκονται πάνω από αυτό.
Πρόκειται για την εικόνα του Ευαγγελισμού στην οποία απεικονίζονται, δεξιά η Παναγία και αριστερά ο Αρχάγγελος Γαβριήλ κρατώντας τον κρίνο.
Πάνω από τα δυο πρόσωπα εικονίζεται το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού.
Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα ο Ναός Της ύστερα από όραμα της Αγίας Πελαγίας στις 30 Ιανουαρίου 1823.
PANAGIA-TINOU.jpg

Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ !!! ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ !!!


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής 
Email:sovdim@hotmail.com

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ '' ΔΑΚΡΥ '' ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΩΝ !!!




Οι σχίνοι θα κάνουν χρόνια να "δακρύσουν" ξανά στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου, αφού η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά στο πέρασμά της
τα μαστιχόδεντρα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχει γίνει στάχτη το 90% των μαστιχόδεντρων σε αυτά τα τρία Μαστιχοχώρια, ενώ σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και οι αντίστοιχες καλλιέργειες στα Μεστά και τους Ολύμπους.
Σε μια περιοχή που η ζωή είναι συνυφασμένη με την καλλιέργεια, τη συλλογή και την επεξεργασία της μαστίχας και με δεδομένο ότι οι σχίνοι χρειάζονται περισσότερα από πέντε χρόνια για να αρχίσουν να δίνουν το «μαγικό δάκρυ» τους, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.
Χίος και μαστίχα είναι έννοιες αλληλένδετες, καθώς σπάνια ένα αγροτικό προϊόν ταυτίζεται τόσο πολύ με τον τόπο παραγωγής του, μια που τα μαστιχόδεντρα, όσες προσπάθειες κι αν έγιναν, δεν κατέστη δυνατόν να ευδοκιμήσουν αλλού, παρά μόνο στο νότιο κομμάτι του συγκεκριμένου νησιού.


Μαστιχοπαραγωγός πραγματοποιεί κέντημα (Κέντος- όπως λέγεται παραδοσιακά) στον κορμό του μαστιχόδενδρου για να αποβάλει τη ρητίνη που κυκλοφορεί μέσα του (φωτογραφία αρχείου)/Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μιχάλης Τέττερης
Η καλλιέργεια του μαστιχοφόρου θάμνου στη νότια Χίο και η εξαγωγή της αρωματικής μαστίχας συνιστούν μία μοναδική, παγκοσμίως, παραδοσιακή καλλιέργεια, γι αυτό και πλέον η Μαστίχα Χίου βρίσκεται και υπό τη σκέπη της UNESCO, που την ενέταξε στονΑντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το μαστιχόδεντρο

Ο μαστιχοφόρος σχίνος (Pistacia Lentiscus var. Chia) είναι αειθαλής θάμνος ύψους 2-3 μέτρων, που αναπτύσσεται αργά και φθάνει στην πλήρη ανάπτυξή του μετά από 40-50 χρόνια. Είναι φυτό ανθεκτικό και έχει ελάχιστες απαιτήσεις, γι’ αυτό ευδοκιμεί σε άγονα, πετρώδη και φτωχά εδάφη.
Ζει περισσότερα από 100 χρόνια και η παραγωγή της μαστίχας δεν είναι δυνατή παρά μόνο μετά τον πέμπτο ή έκτο χρόνο φύτευσης του, ενώ μετά τον 15ο χρόνο από τη φύτευσή του η απόδοσή του αγγίζει το μέγιστο.


Μαστιχόδεντρο στη νότια Χίο (φωτογραφία αρχείου)/Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μιχάλης Τέττερης
Η μέση ετήσια απόδοση ανά δένδρο είναι 150-180 γραμμάρια μαστίχας, ενώ υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις δένδρων που παράγουν δύο κιλά, όμως υπάρχουν και δένδρα που βγάζουν μόνο 10 γραμμάρια. Καλλιεργούνται κυρίως οι αρσενικοί σχίνοι, επειδή είναι πιο παραγωγικοί. Στην αποδοτικότητα σημαντικό ρόλο παίζουν οι καλλιεργητικές φροντίδες και το έδαφος.

Το δέντρο που ευδοκιμεί μόνο στη νότια Χίο

Αν και σχίνοι υπάρχουν σε όλη τη Μεσόγειο, μόνο στη νότια Χίο καλλιεργούνται συστηματικά και δίνουν το πολύτιμο δάκρυ τους, τη μαστίχα.
Το γεγονός ότι το μαστιχόδενδρο δεν αναπτύσσεται επιτυχώς πουθενά αλλού στην ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα, ακόμη και στις γειτονικές ακτές της Ανατολής δημιουργεί έκπληξη, ωστόσο αποδίδεται σε τρία μυστικά, σύμφωνα με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
Το πρώτο είναι το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής. Η Χίος έχει μακρόστενο σχήμα, με ψηλά, δασωμένα βουνά στο βόρειο τμήμα, που συγκρατούν την υγρασία και εξασθενούν τους βοριάδες. Έτσι, το νότιο, λοφώδες κομμάτι αποκτά ένα ιδιαίτερο κλίμα, ήπιο το χειμώνα και πολύ ξηρό το καλοκαίρι. Συμβαίνει συχνά να βρέχει σε όλο το νησί, εκτός από εκεί. Τα ξηρά, ζεστά καλοκαίρια των Μαστιχοχωρίων επιτρέπουν στη μαστίχα να στεγνώσει. Αν η μαστίχα βραχεί πριν «ωριμάσει», καταστρέφεται.


Μαστιχοπαραγωγός ρίχνει ασβεστόχωμα στον κορμό και στην βάση του μαστιχόδενδρου που λειτουργεί ως επιφάνεια υποδοχής της μαστίχας (φωτογραφία αρχείου)/Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μιχάλης Τέττερης
Το δεύτερο μυστικό είναι ο ευγονισμός. Από τα αρχαία χρόνια οι καλλιεργητές των σχίνων της Χίου εντόπιζαν τα δένδρα που απέδιδαν περισσότερη και καλύτερη ρητίνη. Τα εκμεταλλεύονταν και τα πολλαπλασίαζαν, ώστε να δημιουργούν νέες φυτείες σχίνων με τα χαρακτηριστικά των μητρικών. Με το πέρασμα των αιώνων, ο μεθοδικός αυτός ευγονισμός δημιούργησε ένα νέο είδος σχίνου, υπερπαραγωγικού σε μαστίχα. Η σύγχρονη βοτανολογία το έχει αναγνωρίσει ως ξεχωριστή ποικιλία, με το όνομα Pistacia lentiscus var. Chia(μαστιχόδενδρο).
Το τρίτο μυστικό είναι η καλή διαχείριση της ήδη από τους αρχαίους Χίους, που συστηματοποίησαν την καλλιέργεια των σχίνων, τυποποίησαν το προϊόν και το επέβαλαν στην αγορά.

Το πολύτιμο δάκρυ

Ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα παγκοσμίως είναι η μαστίχα Χίου, το πολύτιμο δάκρυ, η ρητινώδης έκκριση του σχίνου με το μοναδικό άρωμα και τις φαρμακευτικές ιδιότητες.
Δεν είναι τίποτα άλλο από τη φυσική αρωματική ρητίνη που εκκρίνεται από τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά του μαστιχόδενδρου, μέσω επιφανειακών τομών που προκαλούνται με αιχμηρά εργαλεία. Η μαστίχα εμφανίζεται σαν δάκρυ στα χαραγμένα σημεία και ρέει κατά σταγόνες στο χώμα.


Η ρητινώδης έκκριση του σχίνου με το μοναδικό άρωμα και τις φαρμακευτικές ιδιότητες (φωτογραφία αρχείου)/Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μιχάλης Τέττερης
Η μορφή της, αφού στερεοποιηθεί, είναι κρυσταλλική και η αρχική της γεύση είναι μάλλον πικρή, για να φύγει σταδιακά, αφήνοντας ένα ιδιαίτερο άρωμα που της προσδίδει μοναδικότητα.
Η μαστίχα Χίου, που είναι προϊόν με Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης από το 1997, διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία από θεραπευτικά και αρωματικά συστατικά. Πιο συγκριμένα, σύμφωνα με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, περιέχονται φυσικό πολυμερές, πτητικά και αρωματικά συστατικά που συνθέτουν το αιθέριο έλαιο (το μαστιχέλαιο), τερπενικά οξέα, φυτοστερόλες, πολυφαινολικά μόρια και ένας μεγάλος αριθμός από άλλα δραστικά συστατικά, μερικά από τα οποία απαντώνται στην φύση για πρώτη φορά.
Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός 80 και πλέον συστατικών δικαιολογεί τις πολλαπλές χρήσεις της μαστίχας Χίου, τόσο στο τομέα των τροφίμων, όσο και στον τομέα της υγείας και προσωπικής περιποίησης, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η πρώτη φυσική τσίχλα του αρχαίου κόσμου

Η μαστίχα της Χίου αναγνωρίστηκε από τα αρχαία χρόνια, τόσο για το ιδιαίτερο άρωμα της, όσο και για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Έχει καταγραφεί ως η πρώτη φυσική τσίκλα του αρχαίου κόσμου, που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής.



"Δάκρυ" από το μαστιχόδεντρο (φωτογραφία αρχείου)/Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
Την χρησιμοποιούσαν ακόμη στην κοσμετολογία για καθαρισμό του προσώπου και του σώματος. Συμμετείχε ως δραστικό συστατικό σε μια σειρά από φαρμακευτικές συνταγές και γιατροσόφια, που έχουν κατά καιρούς καταγραφεί στις διεθνείς φαρμακοποιίες. Έχει επίσης καταγραφεί στη διάρκεια των αιώνων λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων της στην υγεία του ανθρώπου και τη συμβολή της στην ανακούφιση από διάφορες ασθένειες.
Η συνεισφορά εξάλλου της χιώτικης μαστίχας στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειώντου πεπτικού συστήματος ήταν αναγνωρισμένη από τα αρχαία χρόνια.

Το «φαρμακείο» της φύσης

Η μαστίχα Χίου ήταν γνωστή ήδη από την αρχαιότητα για τις ιατροφαρμακευτικές της ιδιότητες, ενώ έρευνες και κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται στις μέρες μας αποκαλύπτουν ότι η φυσική Μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα όσα και ιστορικά έχουν καταγραφεί.


Τα "δάκρυα" του σχίνου/Πηγή: Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου
Επιστημονικά έχει τεκμηριωθεί η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά παθήσεων του πεπτικού συστήματος, έλκος στομάχου και φλεγμονώδεις κολίτιδες, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.
Νεότερα επιστημονικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι η μαστίχα Χίου μπορεί να διαθέτει καισημαντικές μεταβολικές δράσεις κυρίως υπολιπιδαιμικές και αντιδιαβητικές, οι οποίες αποτελούν ήδη αντικείμενο περεταίρω έρευνας. Σειρά μελετών έχει αποδώσει στη μαστίχα Χίου και αντικαρκινική δράση.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΝΕΑ '' ΦΥΤΩΡΙΑ '' ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ !!!

Τουλάχιστον πέντε στρατόπεδα εκπαίδευσης του Daesh (ISIS) λειτουργούν στο Κοσσυφοπέδιο, όπου εκπαιδεύονται μελλοντικοί τρομοκράτες για πόλεμο και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. 
Ανάλυση: Sputnik News
Απόδοση:  "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 

Σύμφωνα με πηγή του Sputnik Νews που πρόσκειται σε υπηρεσίες πληροφοριών, σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε στρατόπεδα για την στρατιωτική εκπαίδευση του Daesh (ISIS) στο Κοσσυφοπέδιο. Τα στρατόπεδα αυτά λειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές κοντά στα σύνορα της αυτοαποκαλούμενης "ανεξάρτητης δημοκρατίας" με την Αλβανία και την πΓΔΜ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μεγαλύτερα από αυτά τα στρατόπεδα βρίσκονται σε περιοχές κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Ουρόσεβατς με την Ντακόβιτσα, καθώς και στην περιοχή Ντέτσανι, ενώ τα μικρότερα στρατόπεδα βρίσκονται στις περιοχές Πρίζρεν και Πετς.

Η πηγή πληροφόρησε τον ανταποκριτή του Sputnik News ότι περίπου 314 Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, μεταξύ των οποίων και 38 γυναίκες, είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh και πολεμούν εναντίον των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας και του Ιράκ αυτή τη στιγμή.

Η στρατολόγηση των μελλοντικών τρομοκρατών διακρίνεται σε δύο φάσεις:

Πρώτα αναλαμβάνουν δράση οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Κοσσυφοπέδιο και σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία”, τόνισε η πηγή από τις μυστικές υπηρεσίες. “Οι μελλοντικοί τρομοκράτες του Daesh υφίστανται εκεί πλύση εγκεφάλου, μαθαίνουν αραβικά και μελετούν το Κοράνι. 

Η δεύτερη φάση αφορά στο λεγόμενο στάδιο «πρακτικής εκπαίδευσης για μάχη», με επικεφαλής πρώην μέλη του UCK (Ου-Τσε-Κα ή Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου). Εκεί οι νεοσύλλεκτοι, κατά κανόνα, διδάσκονται μεταξύ άλλων πώς να κάνουν ανταρτοπόλεμο και να χειρίζονται όπλα”, διευκρίνισε η πηγή.

Επιπλέον, κάθε στρατόπεδο διαθέτει αρκετούς τρομοκράτες του Daesh οι οποίοι αποφασίζουν σχετικά με την αποστολή των νεοσύλλεκτων στον πόλεμο ή την προετοιμασία τους για τον ρόλο βομβιστών αυτοκτονίας”, πρόσθεσε, αναφέροντας 70 περίπου οικογένειες Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου που αποφάσισαν να καταταγούν στην τρομοκρατική οργάνωση.


Σύμφωνα με την πηγή, “υπάρχει τεράστια πιθανότητα να εξαπλωθούν τα στρατόπεδα αυτού του είδους στην πΓΔΜ και την Βοσνία, όπου εγκαταστάθηκαν περίπου 800 τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια των πολέμων στη δεκαετία του 1990”. Σημείωσε επίσης ότι “ειδικά η πΓΔΜ μόλις τους τελευταίους μήνες άρχισε να ασχολείται σοβαρά με το πρόβλημα”, υπενθυμίζοντας την “ύπαρξη κέντρων εκπαίδευσης του UCK σε χωριά της χώρας, τα οποία έχουν ήδη μετατραπεί σε  στρατόπεδα εκπαίδευσης του ISIS”.

Πριν από λίγες ημέρες, ο διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου(ΙΜΧΑ) που εδρεύει στην Πρίστινα, Φαντίλ Λέπατζα, δήλωσε ότι τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία και την πΓΔΜ υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, γεγονός που καθιστά την παρακολούθηση των στρατοπέδων εκπαίδευσης ισλαμιστών σχεδόν αδύνατη.

Σύμφωνα με τον Φαντίλ Λέπατζα, ο αγώνας εναντίον των υποστηρικτών του Daesh είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Ωστόσο, σημείωσε επίσης, ότι είναι δύσκολο να προβλέπει κανείς τα πάντα, παρ’ όλο που η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) και όλες οι σχετικές υπηρεσίες παρακολουθούν στενά όσους έχουν επιστρέψει και εξακολουθούν να επιστρέφουν εκεί από τον πόλεμο στη Συρία.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ !!! Ο ΦΕΛΕΛΠΙΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ !!!

Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ 
Υπατον Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων Τ.Κ. 32200
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Αρμόδιος : Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Τηλ. : 6973466592                              Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 23χρονο Τερματοφύλακα Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο.  Ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος έχει αγωνιστεί στον ΙΟΛΑΟ ΘΗΒΑΣ , στους Ερασιτέχνες του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ , ενώ τη σαιζόν που τελείωσε αγωνίστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο στον Πρωταθλητή τής Α' Ε.Π.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ο. Η ΘΗΒΑ και στο δεύτερο μισό τού Πρωταθλήματος υπερασπίστηκε την εστία της ΔΑΦΝΗΣ  ΕΡΥΘΡΩΝ.

Καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη στην  οικογένεια του Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ και του ευχόμαστε μια καλή Ποδοσφαιρική χρονιά, Υγεία και επίτευξη των υψηλών στόχων που από κοινού έχουμε θέσει.


Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΥΠΟ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ... !!!

Οι λαοί της Ευρώπης παρακολουθούν οργισμένοι αλλά και έντρομοι την επέλαση της τρομοκρατικής εμπροσθοφυλακής του Ισλάμ εντός των οικιών τους. Νέοι, μεσήλικες, βρέφη, ηλικιωμένοι, όλοι γίνονται στόχοι των μουσουλμάνων που κήρυξαν «ιερό πόλεμο» εναντίον των αλλοπίστων.

Κυριολεκτικά δεν περνάει ούτε ημέρα που να μη μεταδίδεται κάποια φρικτή είδηση για τις θηριωδίες που διαπράττουν ισλαμιστές σε βάρος αθώων. Οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους, όμως, δεν θεωρούν κανέναν αθώο. Ολοι οι χριστιανοί είναι για εκείνους θεμιτοί στόχοι απλά επειδή είναι... χριστιανοί! Το ίδιο ισχύει και για τους Εβραίους, τους Γεζίντι, τους ινδουιστές, όλους όσοι δεν πιστεύουν στον ισλαμισμό.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι λεπίδες των αφιονισμένων φονιάδων του Ισλαμικού Κράτους, προτού καρφωθούν στα σώματα των εν Χριστώ αδελφών μας και των πιστών άλλων θρησκευμάτων, έχουν ακονιστεί από τους δόλιους ή ανόητους προπαγανδιστές της πολιτικής ορθότητας και των ανοιχτών συνόρων.

Ενώ η Δύση δέχεται επίθεση εδώ και χρόνια, υπάρχουν ακόμα πεμπτοφαλαγγίτες δήθεν «ανθρωπιστές» που υπερασπίζονται μετά μανίας το «δικαίωμα» των δολοφόνων να αφαιρούν ζωές συνανθρώπων μας, να βιάζουν, να πυροβολούν εφήβους, να ποδοπατούν με φορτηγά μωρά και νήπια, να αποκεφαλίζουν ιερείς εντός των εκκλησιών.

Η υπεράσπιση του εξισλαμισμού της Δύσης και η δικαιολόγηση των φόνων γίνονται μέσω της επίκλησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - λες και τα θύματα δεν έχουν δικαιώματα!

Η μεγαλύτερη παραδοχή συνενοχής και εγκληματικής αδιαφορίας για όσα συμβαίνουν με το Ισλάμ στην Ευρώπη έγινε από τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς. Ο κ. Βαλς, μαθαίνοντας τα νέα για τον αποκεφαλισμό του καθολικού ιερέα εντός της εκκλησίας όπου λειτουργούσε, στη Νορμανδία, και διαπιστώνοντας τελευταίος και καταϊδρωμένος το προφανές, υποσχέθηκε τη δημιουργία «μπλοκ» για την αντιμετώπιση της λαίλαπας.

Πόσο αίμα αθώων χρειάστηκε να χύσουν οι εχθροί του χριστιανισμού και του τρόπου της ζωής μας για να πάρουν χαμπάρι οι ανίκανοι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι οι ζωές των πολιτών είναι πολυτιμότερες από τα πολιτικώς ορθά φληναφήματα που μηρυκάζουν;

Πηγή "Δημοκρατία"

'' ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ '' !!! ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ EUROPOL !!!

«Καμπανάκι» στην Ευρώπη κρούει η Europol - «Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ενωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια»,

«Συναγερμός» από την Europol: Χιλιάδες τζιχαντιστές στην Ευρώπη
«Καμπανάκι» στην Ευρώπη κρούει η Europol. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας, που μίλησε στην εφημερίδα Osnabrücker Zeitung, σε όλη τη Ευρώπη υπάρχουν χιλιάδες πιθανοί τζιχαντιστές.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως επί Ευρωπαικού εδάφους έχουν διοχετευτεί πάνω από 1.500 - 1.800 «μαχητές» του Ισλαμικού Κράτους.

Επεσήμανε, δε, πως πολλοί από τους «μαχητές» δεν έχουν την πρόθεση ή την ικανότητα να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, όμως συμπλήρωσε ότι εκατοντάδες παραμένουν πιθανοί τρομοκράτες.
Με έκθεση 55 σελίδων η Europol προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κινδύνευε με τρομοκρατικές επιθέσεις από «μοναχικούς λύκους».

http://newpost.gr/kosmos/550095/synagermos-apo-thn-europol-xiliades-tzixantistes-sthn-eyrwphkampa