Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ !!! ΟΙ '' ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ '' ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Άραξος, Κρήτη και Κάρπαθος υποψήφιες για αποθήκευση πυρηνικών 

Του Χρήστου Καπούτση 

Στα νέα σχέδια πυρηνικής πολιτικής του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ), εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα έχει ενεργό ρόλο. Η χώρα μας, πιθανότατα θα καλύψει το πολιτικοστρατιωτικό κενό, που ενδεχομένως να αφήσει η Τουρκία στη ΝΑΤΟϊκή πυρηνική στρατηγική. Τα «προβλήματα» με τα πυρηνικά της βάσης του Ινστιρλίκ που βρίσκεται στην νοτιοανατολική Τουρκία, σχετίζονται με τις δραματικές εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα, αλλά και με την επιδείνωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων, κυρίως λόγω της Ουκρανίας. Επίσης, οι δραματικές εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, επισπεύδουν τις διαδικασίες υλοποίησης των αμερικανικών σχεδίων (πραγματικών ή προπαγανδιστικών), σχετικά με την αποθήκευση, αλλά και με τη δυνατότητα χρήσης νέας γενιάς πυρηνικών όπλων.

Το αίτημα των αμερικανών για περαιτέρω αναβάθμιση του Ελληνικού εδάφους στα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ είχε συζητηθεί το καλοκαίρι του 2013, όταν ο τότε ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος είχε συναντηθεί στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ. Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου ζήτησε να παραχωρηθεί η αεροπορική βάση στο Καστέλλι της Κρήτης, για μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών του ΝΑΤΟ.

Επίσης, ο ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένος, στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ), κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth, πρότεινε την δημιουργία νατοϊκής-αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο. Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι, για τη μεταφορά στρατιωτικών δραστηριοτήτων και διευκολύνσεων από την «υπερφορτωμένη» Σούδα, είναι δυνατόν να κατασκευαστεί μια νέα βάση στην Κάρπαθο. Εννοείται ότι, στην περίπτωση της αναβαθμισμένης ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας, αυτή δεν θα περιορίζεται μόνο στα συμβατικά όπλα, αλλά είναι δυνατόν και υπό προϋποθέσεις, να επεκταθεί και στην αποθήκευση πυρηνικών βομβών ή τη μεταστάθμευση αεροσκαφών ή υποβρυχίων, που θα είναι εφοδιασμένα με πυρηνικά όπλα, όπως για παράδειγμα παλαιότερα η αεροπορική βάση στον Άραξο, που είχε βόμβες με πυρηνικές κεφαλές. 

Στη βάση ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ έχουν αποθηκευθεί 50-60 πυρηνικές κεφαλές. Είναι παλιάς τεχνολογίας, αλλά η κάθε μία από αυτές είναι 10 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που έριξαν οι αμερικανοί στη Χιροσίμα. Στην περίπτωση που οι αμερικανοί αποφασίσουν να μεταφέρουν ή μετέφεραν ήδη τα πυρηνικά τους από τη βάση του Ινστιρλίκ, τότε, ο πιθανότερος προορισμός τους θα πρέπει να είναι ή είναι, η Ιταλία στη βάση του Αβιάνο, ή η Γερμανία στη νατοϊκή βάση στο Μπούχελ, ενώ δεν αποκλείεται κάποιες να καταλήξουν ακόμη και στον Άραξο ή στη Κρήτη. Διευκρινίζουμε, ότι σύμφωνα με πάγια πρακτική του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ), που εφαρμόζεται πιστά από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, πληροφορίες, που διαρρέουν σχετικά με την παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος, ούτε επιβεβαιώνονται, αλλά ούτε και διαψεύδονται επίσημα από τις νατοϊκές αρχές. Επίσης, σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή βάση τοποθετηθούν οι πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ, τον έλεγχο για την ασφάλεια τους και κυρίως, αν και πότε θα χρησιμοποιηθούν, είναι θέματα που χειρίζονται αποκλειστικά οι αμερικανοί. Συνεπώς, οι τούρκοι στρατιωτικοί μόνο σε φωτογραφία «βλέπουν» τις πυρηνικές βόμβες στη βάση τους στο Ινστιρλίκ! Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που οι τούρκοι «καταλάβουν» τις πυρηνικές βόμβες, είναι αδύνατον να τις χρησιμοποιήσουν …

Γιατί όμως οι αμερικανοί αποφάσισαν ή διαδίδουν ότι αποφάσισαν, ότι θα μεταφέρουν τις νατοϊκέςπυρηνικές βόμβες εκτός Τουρκίας;

Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε απόφαση της αμερικανικής διοίκησης εντάσσεται στα σχέδια υψηλής Στρατηγικής των ΗΠΑ με βαρύνουσα όμως την εκτίμηση ότι οι πολιτικο - στρατιωτικές σχέσεις Άγκυρας με Ουάσιγκτον, θα παραμείνουν προβληματικές και πιθανόν να επιδεινωθούν, χωρίς να αποκλείονται και τα σενάρια βίαιου διαμελισμού της Τουρκίας (ίδρυση Κουρδικού κράτους) ή περιφερειακής αποσταθεροποίησης λόγω της στροφής του Ερντογάν προς τον αυταρχισμό και την ισλαμοποίησητης τουρκικής κοινωνίας. Το ΝΑΤΟ δεν θα επιθυμούσε μια Ισλαμική Τουρκία με αυταρχικό καθεστώς, να έχει στο έδαφός της πυρηνικά. Αξιολογείται επίσης, από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, η προσέγγιση ΡΩΣΙΑΣ –ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΙΡΑΝ, ειδικά μάλιστα εξετάζονται οι πληροφορίες, ότι οι τρεις χώρες θα προχωρήσουν και σε στρατιωτική συμφωνία. Θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη η τριμερής συνάντηση Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν, που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Προσθέτουμε ότι, περιέχει πολιτικό- διπλωματικό μήνυμα η δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου της ισλαμικής Κυβέρνησης Ερντογάν, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να παραχωρήσει τη βάση του Ιντσιρλίκ για τον ανεφοδιασμό ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Στους γρίφους της αμερικανικής διπλωματίας εντάσσονται και οι δηλώσεις που κάνουν ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζοντας, συχνά το τελευταίο διάστημα, πυρηνικές απειλές κατά των χωρών του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν αυξηθεί οι περιπολίες ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών με πυρηνικές δυνατότητες.

Πέρα όμως από τους Στρατηγικούς σχεδιασμούς των υπερδυνάμεων, οι ενεργοί πολίτες, ανεξάρτητα από εθνοτική καταγωγή και θρησκευτικά δόγματα, θα πρέπει να ανησυχούν και να προβληματίζονται, από την κατασκευή νέας γενιάς πυρηνικών όπλων. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα, προχωρούν στην εξέλιξη των πυρηνικών όπλων τους. Τα νέα πυρηνικά, θα είναι εξίσου φονικά αλλά λιγότερο καταστροφικά, αφού θα έχουν πολύ μικρή ακτίνα δράσης. Αυτή όμως η τοπικού χαρακτήρα πυρηνική καταστροφή, ενέχει και τον πειρασμό της χρησιμοποίησής τους, αφού ανατρέπει το ψυχροπολεμικό δόγμα της «αμοιβαίας εξασφαλισμένης καταστροφής», το δόγμα δηλαδή της ψυχρής λογικής.

Πηγή Iskra 

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ Ο ΝΕΟΦΑΝΗΣ , Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑΣ !!! ( ΕΟΡΤΗ 27-8-2016 )




Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας


Ημερομηνία εορτής: 27/08/2016Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 27 Αυγούστου εκάστου έτους.
Πολιούχος: Ρόδος







Φανούριος φῶς πᾶσι πιστοῖς παρέχει,
Κἂν εἰς σκότος ἔκειτο τῆς γαίας μέγα.


Φανούριος φῶς πᾶσι πιστοῖς παρέχει,
Κἂν εἰς σκότος δ᾿ ἔκειτο τῆς γαίας μέγα.
Εἰκάδι ἑβδομάτῃ Φανουρίου σηκὸς γῆθεν φάνθη.
Βιογραφία
Ο Άγιος Φανούριος είναι από τους πιο αγαπητούς άγιους σε όλο τον ελληνικό λαό, που κάθε χρόνο τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη του στις 27 Αυγούστου.

Αυτός ο τόσο αγαπητός άγιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί χωρίς αμφιβολία ως δώρο Θεού, διότι ήταν και παράμενε άγνωστος για πολλούς αιώνες. Έγινε γνωστός από την τυχαία εύρεση της εικόνας του τον 14ο αιώνα μ.Χ. στη Ρόδο, όταν έσκαβαν παλιά σπίτια στο νότιο μέρος του παλιού τείχους. Εκεί βρέθηκε αρχαίος ναός με πολλές κατεστραμμένες εικόνες και μεταξύ αυτών και η καλά διατηρημένη εικόνα επί της οποίας ο τότε μητροπολίτης Ρόδου Νείλος ο Β' ο Διασπωρινός (1355 - 1369 μ.Χ.) διάβασε το όνομα του Αγίου «ὁ ἅγιος Φανῶ».

Στην εικόνα, ο Άγιος παριστανόταν σαν νεαρός στρατιώτης, κρατώντας στο δεξιό του χέρι σταυρό, πάνω στον όποιο υπήρχε λαμπάδα αναμμένη, γύρω δε από την εικόνα τα 12 μαρτύρια του. Σε αυτά ο Μάρτυς παρουσιαζόταν: να στέκεται ανάμεσα σε στρατιώτες και να δικάζεται από τον ηγεμόνα· να πλήττεται απ’ αυτούς με πέτρες στο στόμα και την κεφαλή· να μαστιγώνεται πάλι απ’ αυτούς απλωμένος κατά γης· να κάθεται γυμνός και να ξέεται το σώμα του με σιδερένια νύχια· να είναι κλεισμένος στη φυλακή· να βασανίζεται μπροστά στο βήμα του ηγεμόνα· να καίεται στα μέλη του σώματος του με αναμμένες λαμπάδες· να είναι δεμένος σε μάγγανο και να βασανίζεται· να βρίσκεται ανάμεσα σε θηρία αβλαβής· να είναι ξαπλωμένος κατά γης και να πιέζεται το σώμα από ένα μεγάλο λίθο· να είναι μέσα σε ειδωλολατρικό ναό βαστάζοντας στις παλάμες του αναμμένα κάρβουνα και ο διάβολος να δραπετεύει στον αέρα με θρήνους· να στέκεται μέσα σε ένα καμίνι φωτιάς έχοντας υψωμένα τα χέρια σε σχήμα δεήσεως.

Τον αρχαίο ναό που βρέθηκε η εικόνα, ανοικοδόμησε, ύστερα από πολλές προσπάθειες, ο Νείλος και τον αφιέρωσε στο όνομα του Αγίου Φανουρίου, που όπως φαίνεται συνέταξε και την Ακολουθία του.

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου Φανουρίου είναι το εξιστορούμενο στη συνέχεια. Τα χρόνια εκείνα εξουσίαζαν την Κρήτη οι Ενετοί, οι οποίοι δεν επέτρεπαν την παρουσία Ορθοδόξου Αρχιερέως στη μεγαλόνησο. Τέσσερεις άνδρες για να λάβουν τη χειροτονία ταξίδευσαν από την Κρήτη στην Κορώνη της Πελοποννήσου και κατά την επιστροφή αιχμαλωτίστηκαν από τους Αγαρηνούς, οι οποίοι φόνευσαν τον ένα και τους άλλους τρεις μετέφεραν στα Παλάτια (Μίλητο).

Όταν ο πνευματικός τους πατήρ, ονόματι Ιωνάς, πληροφορήθηκε το γεγονός, ταξίδεψε μέχρι τη Ρόδο και εκεί διαπραγματεύθηκε την απελευθέρωσή τους με τον άρχοντα Γεώργιο Πετρανή, ο οποίος είχε εμπορικές σχέσεις με τους τούρκους των Παλατίων. Λόγω όμως πολεμικών αναταραχών στην περιοχή η προσπάθεια να αφεθούν ελεύθεροι έγινε δυσχερέστερη. Ο Ιωνάς, κατά την εκκλησιαστική συνήθεια, επισκέφθηκε τον μακάριο Νείλο και εκείνος του έκανε λόγο για τον Άγιο Φανούριο και τα θαύματά του, προτρέποντάς τον να επικαλεστεί την αντίληψη και βοήθειά του για το πρόβλημα που τον απασχολούσε. Πράγματι ο πνευματικός έπραξε όπως τον προέτρεψε ο Μητροπολίτης και μετά μερικές μέρες έφθασε μήνυμα από τα Παλάτια ότι οι εξελίξεις ήταν θετικές. Οι αιχμάλωτοι Ιερείς με θαυμαστό τρόπο αφέθηκαν ελεύθεροι και ο πνευματικός τους πατήρ Ιωνάς από ευγνωμοσύνη προς τον Μεγαλομάρτυρα, επιστρέφοντας, μετέφερε στην Κρήτη αντίγραφο της Εικόνας του και τελούσε έκτοτε πανηγυρικά τη μνήμη του.

Η αγάπη και η τιμή με την οποία περιβάλλεται ο Άγιος Φανούριος έγινε αφορμή να δημιουργηθούν διάφορες ωραίες και ευλαβείς παραδόσεις στο λαό μας, ανάμεσα στις οποίες είναι και το εορταστικό έθιμο της «Πίττας του Αγίου Φανουρίου», ή της «Φανουρόπιττας» που γίνεται την παραμονή της εορτής του. Η πίτα αυτή είναι συνήθως μικρή και στρογγυλή σαν μικρός άρτος, μοιράζεται στους πιστούς και γίνεται άλλοτε για να φανερώσει κάποιο χαμένο αντικείμενο ή κάποια χαμένη υπόθεση ή ακόμα να φανερώσει την υγεία σε κάποιον ασθενή.Υπάρχει επίσης και παράδοση ότι με τη πίτα αυτή γίνεται μνεία της μητέρας του, αλλά άγνωστο για ποιο λόγο.

Σημείωση: Η αναφορά στο Νέο Λειμωνάριο ότι η εικόνα του Αγίου βρέθηκε το 1500 μ.Χ., είναι μάλλον λανθασμένη, διότι ο επίσκοπος Ρόδου Νείλος έζησε τον 14ο αιώνα μ.Χ.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος δ΄. Ταχὺ προκατάλαβε.
Οὐράνιον ἐφύμνιον, ἐν γῇ τελεῖται λαμπρῶς, ἐπίγειον πανήγυριν νῦν ἑορτάζει φαιδρῶς, ἀγγέλων πολίτευμα· ἄνωθεν ὑμνῳδίαις εὐφημοῦσι τοὺς ἄθλους, κάτωθεν Ἐκκλησίᾳ τὴν οὐράνιον δόξαν· ἣν εὗρες πόνοις καὶ ἄθλοις τοῖς σοῖς Φανούριε ἔνδοξε.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α΄. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Φερωνύμως ἐκλάμψας, ἐκ τῆς Ῥόδου Φανούριε, ὡς φωστὴρ ἀεὶ καταυγάζεις, Ἐκκλησίας τὸ πλήρωμα· τὴν γνῶσιν φανεροῖς γὰρ τῶν κρυπτῶν, νοσήματα διώκεις χαλεπά, καὶ παρίστασαι ταχύτατος βοηθός, τῶν πίστει ἀναβοώντων· Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ φανερώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, μέγιστα θαύματα.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α΄. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Τὸν τῆς Ῥόδου προστάτην, καὶ μέγαν πρόμαχον, τὸν παραδόξως γνωσθέντα, τῇ Ἐκκλησίᾳ Χριστοῦ, τῶν Μαρτύρων τὸ λαμπρόν, κλέος Φανούριον, ἀνευφημήσωμεν πιστοί, ὅτι χάριν ἐκ Θεοῦ, δεξάμενος ἰαμάτων, φερωνύμως ὡς φῶς ἐκλάμπει, ἄδυτον πᾶσι τοῖς τιμῶσι αὐτόν.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ΄. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς ἄστρον ἀνέτειλας, τῇ Ἐκκλησίᾳ Χριστοῦ, καὶ πάντας κατηύγασας, φανερωθεὶς θαυμαστῶς, Φανούριε ἔνδοξε· ὅθεν τοῖς εὐφημοῦσι, τὴν σὴν ἄθλησιν Μάρτυς, νέμεις τῶν σῶν θαυμάτων, τὴν σωτήριον χάριν, πρεσβεύων τῷ Κυρίῳ, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Κοντάκιον
Ἦχος γ΄. Ἡ Παρθένος σήμερον.
῾Ιερεῖς διέσωσας, αἰχμαλωσίας ἀθέου, καὶ δεσμὰ συνέθλασας, δυνάμει θείᾳ θεόφρον· ᾔσχυνας, τυράννων θράση γενναιοφρόνως· εὔφρανας, Ἀγγέλων τάξεις Μεγαλομάρτυς· διὰ τοῦτό σε τιμῶμεν, θεῖε ὁπλῖτα, Φανούριε ἔνδοξε.

Κάθισμα
Ἦχος πλ. α΄. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Μαρτυρίου τελέσας καλῶς τὸ στάδιον, καὶ Χριστὸν μεγαλύνας οἰκείοις μέλεσιν, οὐρανίων δωρεῶν λαμπρῶς τετύχηκας, καὶ παρέχεις τοῖς πιστοῖς, ὡς μεσίτης πρὸς Θεόν, βοήθειαν καθ' ἑκάστην, Φανούριε ἀθλοφόρε, τοῖς καταφεύγουσι τῇ σκέπῃ σου.

Ὁ Οἶκος
Ἤθλησας Μάρτυς ἀνδρικῶς, ἐν ἔτεσιν ἀδήλοις, καὶ ὑπερεῖδες νουνεχῶς, νεότητος τὸ ἄνθος, ὑπὲρ ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ, πλείστας βασάνους ὑποστάς, καὶ θάνατον γενναίως· ἀλλ' οἷς οἶδε κρίμασι Θεός, λήθης βυθοῖς, τὰ τῆς ἀθλήσεως τῆς σῆς, ἐκρύπτοντο τρόπαια· ἐν δὲ τῆ, Ῥόδῳ τῇ περιφήμῳ νήσῳ, ὁ ὑπὸ γῆν κεχωσμένος φανερωθεὶς ναός σου, ἐν ᾧ ἡ πάντιμος ὡς θησαυρὸς εἰκών σου, ἡ σὴ λαμπρὰ ἐγνώρισται ἄθλησις, καὶ πᾶσα ἡ Ἐκκλησία γνῶσιν ἔσχε τῶν ἀθλητικῶν σου ἀγώνων, καὶ τῆς πρὸς Χριστὸν λαμπρᾶς σου παῤῥησίας· ὅτι πᾶσιν ἐφαπλοῖς, τὴν θαυμαστήν σου προστασίαν, καὶ πολυειδῶν ἐξαίρεις κινδύνων καὶ θλίψεων, καὶ αἰχμαλώτους λυτροῦσαι, θεῖε ὁπλῖτα Φανούριε ἔνδοξε.

Μεγαλυνάριον
Χαίροις ὁ ἐν Ῥόδῳ φανερωθείς, καὶ ἐξανατείλας, ὥσπερ ἥλιος ἐξ αὐτῆς, πᾶσαν καταυγάζων, Χριστοῦ τὴν Ἐκκλησίαν, θαυμάτων σου τῷ πλήθει, Μάρτυς Φανούριε.

Ἕτερον Μεγαλυνάριον
Χαίροις ὦ Φανούριε ἀθλητά, ὁ πᾶσι παρέχων, τὰ αἰτήματα συμπαθῶς· χαίροις εὐσεβούντων, ὁ μέγας ἀντιλήπτωρ, καὶ πάσης Ἐκκλησίας, θεῖον ἀγλάισμα.




Οπτικοακουστικό Υλικό
media
Ακούστε το απολυτίκιο!
media
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ




Διάφορα Αρχεία
Ακολουθία Αγίου ΦανουρίουΠροεόρτιος Ακολουθία Αγίου ΦανουρίουΑκολουθία Αγίου Φανουρίου (Ποιηθείσα υπό Κυρίλλου Μητροπολίτου Ρόδου)Μεθέορτος Ακολουθία Αγίου Φανουρίου
Κανών Παρακλητικός εις τον Άγιο ΦανούριονΧαιρετισμοί Αγίου ΦανουρίουΚανόνες Οκτώηχοι εις τον Άγιον Μεγαλομάρτυρα Φανούριον




Αγιογραφίες / Φωτογραφίες
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Χειρ Αγγέλου (Άγγελος Ακοτάντος) 15ος αιώνας μ.Χ.
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Χειρ Αγγέλου (Άγγελος Ακοτάντος) 15ος αιώνας μ.Χ.

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Γεωργία Δαμικούκα© (www.tempera.gr)
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Γεωργία Δαμικούκα© (www.tempera.gr)

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Πηνελόπη Σχιζοδήμου© (www.poppe.gr)
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Πηνελόπη Σχιζοδήμου© (www.poppe.gr)

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Σταύρος Τωνας© (ctonas-agiografies.blogspot.com)
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Σταύρος Τωνας© (ctonas-agiografies.blogspot.com)

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Σοφία Βλάχου© (taergamou.blogspot.com)
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Σοφία Βλάχου© (taergamou.blogspot.com)

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Αγγελική Τσέλιου© (www.atseliou.gr)
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Αγγελική Τσέλιου© (www.atseliou.gr)

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Κωνσταντίνος Τσιρακίδης© (diaxeiroskt.blogspot.com)
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Κωνσταντίνος Τσιρακίδης© (diaxeiroskt.blogspot.com)

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com)
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Λυδία Γουριώτη© (lydiagourioti-iconography.blogspot.com)

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com)
Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής, ο Μεγαλομάρτυρας - Αγγελική Τσέλιου© (diaxeirosaggelikistseliou. blogspot.com)



'' ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ''
Δημήτρης Σοβατζής 
Email:sovdim@hotmail.com

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ '' Η ΑΥΓΗ '' ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΣΧEΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ '' ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ '' !!!





24/8/16
ΤΟ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η εφημερίδα ¨Η ΑΥΓΗ¨,
για το βιβλίο του Γ. Κατσιμπάρδη
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ '' ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ''


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει και στα Κεντρικά ΜΜΕ, το βιβλίο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιώργος Κατσιμπάρδης.
Είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας ¨Η ΑΥΓΗ¨, της 23ης Αυγούστου 2016, με τον τίτλο ¨Το γενετικό ντόπινγκ¨, και με εικόνα του εξωφύλλου.
Γράφει μεταξύ άλλων: «Μερικοί τολμούν να θέτουν ανοιχτά τα απαγορευμένα ζητήματα, και μάλιστα κόντρα στο ρεύμα των καιρών. Για παράδειγμα ο Γιώργος Κατσιμπάρδης (Βαλκανιονίκης, πρ. βουλευτής και πρ. πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ) κυκλοφορεί, σε λίγες ημέρες, το βιβλίο της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά, που έχει τον τίτλο ¨Και τώρα … το γενετικό ντόπινγ꨻.
Στη συνέχεια η εφημερίδα επισημαίνει ότι γίνεται ειδική αναφορά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο γονιδιακό ή γενετικό ντόπινγκ, χάρη στις εισηγήσεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θανάση Τζιαμούρτα, Δημήτρη Κουρέτα και Δημήτρη Σούλα.
Και το δημοσίευμα καταλήγει με λόγια επαινετικά για τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο 
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ , ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΓΑΣ

και τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κύριο Ιγνάτιο που προλογίζουν το βιβλίο. Τέλος για τον πρόεδρο της Βουλής και για τον Γιώργο Κατσιμπάρδη η εφημερίδα αναφέρει τα εξής: «Το βιβλίο προλογίζει, επίσης, και ο πρόεδρος της
Βουλής Νίκος Βούτσης, που είναι από τους πολιτικούς που παρακολουθούν τον Στίβο – παρακολουθούσε μάλιστα τον βαλκανιονίκη τότε Γ. Κατσιμπάρδη να τρέχει σε αγώνες, στο Παναθηναϊκό Στάδιο».
Κ. ΠΟΥ.


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ !!! ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31-8-2016 , 19.30 , ΣΤΟ PISINA GAFE !!!






Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ
Υπατον Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων Τ.Κ. 32200
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Αρμόδιος : Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com
Τηλ. : 6973466592

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 και ώρα 19.30  στο PISINA CAFE ,

 ( 1o χλμ Θηβών - Μουρικίου ) στη Θήβα θα πραγματοποιηθεί η Παρουσίαση τού Έμψυχου Δυναμικού τού Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ τής ερχόμενης Ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-17 στην Α ' Ε.Π.Σ.Βοιωτίας .
*** Προσκεκλημένοι είναι οι Εκπρόσωποι των Φορέων τής Βοιωτίας , και των Μ.Μ.Ε. τής Στερεάς Ελλάδας .