Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΕΘΙΣΜΟΣ !!! ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ !!!

Η εξάρτηση από τα κινητά τηλέφωνα φτάνει σε σημείο εθισμού

Εθισμός; Σύμφωνα με μελέτες οι χρήστες φαίνεται πως θεωρούν τα κινητά τους τηλέφωνα μέρη του σώματός τους και ίσως μάλιστα αρχίζουν να πανικοβάλλονται αν τα αποχωριστούν. 
Με το φόβο ότι θα χάσουν την επικοινωνία με άλλα άτομα, πολλοί τα κρατούν ανοιχτά όλες τις ώρες, παντού. Αν δεν λάβουν κάποιο μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, ανησυχούν… και είναι ευερέθιστοι, και επίσης αρχίζουν να νιώθουν ότι δεν τους χρειάζεται κανείς. Αυτή η ανησυχία τούς ωθεί να απαντούν αμέσως σε όλα τα γραπτά μηνύματα που λαβαίνουν, πράγμα το οποίο συνήθως δεν είναι απαραίτητο.
Βέβαια, τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να είναι χρήσιμα. Στην πραγματικότητα, συνήθως αποδεικνύονται πολύτιμα σε επείγουσες καταστάσεις. Μάλιστα η περιστασιακή χρήση των κινητών τηλεφώνων δεν είναι κατ’ ανάγκην κακή, αρκεί να γίνεται με ισορροπημένο τρόπο. Αλλά ορισμένοι ειδικοί λένε ότι ο «εθισμός» στο κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε να βλάψει τις φυσιολογικές ικανότητες επικοινωνίας. Μελετες δείχνουν οτι, εξαιτίας των κινητών τηλεφώνων, οι άνθρωποι χάνουν την ικανότητα που έχουν να ερμηνεύουν τις εκφράσεις του προσώπου, τη συμπεριφορά και τον τόνο της φωνής των άλλων. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οτι συχνά γίνονται επιθετικοί, χάνουν ευκολα την ψυχραιμία τους και επηρεάζεται η κριτική τους ικανότητα αδυνατώντας συχνά να λάβουν σωστές αποφάσεις.
olympia