Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-1-2018 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ , ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ !!!






ΠΑΝΔΗΜΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και πληθωρική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.
Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, καταρχήν στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, το μεσημέρι της Πέμπτης 11ης Ιανουαρίου 2018, και με πανηγυρικό τρόπο, το απόγευμα της ιδίας ημέρας, Πέμπτης, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη, τον Διευθυντή Πεζικού του Γ.Ε.Σ. Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Μπουζέλο και τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Μπικάκη κ.λπ. εκπροσώπους των Αρχών του Τόπου μας.
Αμέσως ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος κήρυξε τον θεμέλιο λόγο στους πιστούς, και ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου αγίου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου.
Ο π. Ιάκωβος, με πολλή αγάπη ευχαρίστησε κι εκείνος τον Μητροπολίτη μας, διαβιβάζοντάς του παράλληλα και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης
Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου το πρωί ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και αρκετών Ιερέων, με προεξάρχοντα αυτών τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη.
Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Αρμά Φύλλων, ο οποίος, με αφορμή τον βίο και το μαρτύριο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ανέπτυξε με σαφήνεια την διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί της ζωής της Αγιότητος, αναφερθείς ιδιαιτέρως στα χαρακτηριστικά της ομολογίας Πίστεως, της αγάπης προς τον Χριστό και τους αδελφούς, στα οποία όλους τους ανθρώπους καλεί ο Θεός.
Παράλληλα, με πολύ συγκινητικούς καρδιακούς λόγους, ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος σαν αυτή την ημέρα (12 Ιανουαρίου), πριν 16 χρόνια (2002), ενθρονίσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ως Επίσκοπος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία της μετακομιδής των ιερών Λειψάνων των Αγίων, τον ομιλητή π. Χριστόδουλο για το εμπνευσμένο, όπως το χαρακτήρισε, κήρυγμά του, ενώ απευθυνόμενος προς τον Κλήρο και τον Λαό, μεταξύ των οποίων η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μίνα Παπαναστασίου και εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, τους παρακάλεσε να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας.
Τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων θα παραμείνουν στην Πόλη μας μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., με την φροντίδα του Προϊσταμένου Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, των Εφημερίων Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Πάζιου και Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πολλών εθελοντών και εθελοντριών Ενοριτών.
Νίκος Παπανταζής