Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ !!! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ !!!

ΔΣΑ: Παρέμβαση του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης για τους Έλληνες στρατιωτικούς

ΔΣΑ: Παρέμβαση του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης για τους Έλληνες στρατιωτικούς
Επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου ΔικηγορικώνΣυλλόγων Ευρώπης απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ζητώντας την αποστολή αντιπροσωπείας δικηγόρων στην Αδριανούπολη για την υπεράσπιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση στην Τουρκία.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ενημερώνει τον Άντονιν Μόρκι για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη «χωρίς να έχουν μέχρι σήμερα, εξ όσων γνωρίζουμε, απαγγελθεί σε βάρος τους κατηγορίες». 
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί το CCBE να παρέμβει στις τουρκικές αρχές προκειμένου «να τηρηθούν όλες οι δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που προβλέπει το διεθνές δίκαιο, ιδίως η απαγόρευση στέρησης της προσωπικής ελευθερίας χωρίς προηγούμενη δικαστική κρίση, πολλώ δε μάλλον χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, καθώς και οι αρχές της δίκαιης δίκης».

https://www.thepressroom.gr/ellada/dsa-parembase-toy-symboylioy-dikegorikon-syllogon-eyropes-gia-toys-ellenes-stratiotikoys