Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ !!! ΔΡΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

SOS για τη δράση δεκάδων αιρέσεων

Στην ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης σχετικά με τις παραθρησκευτικές οργανώσεις αναφέρεται ο πρόεδρος του Μακεδονικού Παρατηρητηρίου, που δημιουργήθηκε το 2013 με βασικό σκοπό την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού
Πέντε συνεχή χρόνια δημιουργικής παρουσίας συμπληρώνει φέτος το Μακεδονικό Παρατηρητήριο για την Προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού, της Οικογένειας, της Νεολαίας και του Πολίτη. Κομβική χρονολογία για τη γέννηση αυτού του τόσο πρωτότυπου παρατηρητηρίου υπήρξε το 2013. Οι αιτίες για την ίδρυση του συλλόγου αυτού ήταν τόσο η ενόχληση όσο και η πρόκληση που ένιωθε μια ομάδα βαθιά θρησκευόμενων φίλων του Δημήτρη Μαχά, προέδρου του συλλόγου, βλέποντας στην πλατεία Αριστοτέλους τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και τους προτεστάντες που μοίραζαν διάφορα φυλλάδια. 
Οι εικόνες αυτές τους προβλημάτισαν και τους οδήγησαν στην απόφαση ίδρυσης του συγκεκριμένου συλλόγου, παίρνοντας ως πρότυπο την Πανελλήνια Ενωση Γονέων (ΠΕΓ), με την οποία, φυσικά, ήλθαν σε επαφή και δέχθηκαν τις χρήσιμες συμβουλές της. Πολύτιμη δε υπήρξε η συνεισφορά και η ενθάρρυνση που έλαβαν από τον π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, πρόεδρο της ΠΕΓ. Την πρωτοβουλία τους αυτή επιδοκίμασε και ευλόγησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, όταν τον επισκέφθηκαν και συζήτησαν μαζί του για την ανάληψη αυτού του εγχειρήματος. Στα πρώτα βήματά του αυτός ο σύλλογος άρχισε με ενημερωτικές ομιλίες για το πρόβλημα των αιρέσεων, οι οποίες γίνονται ακόμη και σήμερα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Στόχος είναι να μορφώσουμε στελέχη. Αρχής γενομένης και από εμάς τους ίδιους! Τι είναι και πώς λειτουργούν οι αιρέσεις. Αλλά και τι ισχυρίζονται και πώς διαστρεβλώνουν αυτοί το περιεχόμενο και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού» αναφέρει ο κ. Μαχάς. Οπως εξηγεί, «προσκαλούμε συγκεκριμένους ανθρώπους να μιλήσουν, όπως καθηγητές της Θεολογίας ή ιερείς που έχουν εντρυφήσει στο αντικείμενο αυτό. Π.χ., καλούμε κάποιον να μιλήσει για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, όταν αυτός ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά αυτό το αντικείμενο». Παράλληλα, ο κ. Μαχάς αναφέρεται σε μερικές από τις δυσκολίες αυτών των εκδηλώσεων. «Κάποιες φορές είχαμε να αντιμετωπίσουμε εχθρική συμπεριφορά από άτομα από το ακροατήριο, όπως στην περίπτωση μιας εκδήλωσης σχετικά με τους δωδεκαθεϊστές. Ο ομιλητής αναφέρθηκε σε αυτούς κάνοντας χρήση κειμένων μέσα από τα δικά τους έντυπα. Ωστόσο, κάποιος από το ακροατήριο επιτέθηκε εναντίον της Εκκλησίας μας, λέγοντας ότι αυτή κατέστρεψε τα αρχαία μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, ότι το Αγιο Φως είναι απάτη κ.λπ. Του απάντησα, λοιπόν, αναλόγως και τον προκάλεσα να πάμε μαζί στους Αγίους Τόπους. Απάντησε πολύ προσβλητικά και έφυγε από την εκδήλωση...»

Τα μέλη εθελοντές του συλλόγου ανέρχονται σήμερα στα 100 και προέρχονται από όλες τις ηλικίες. Η δε ομάδα εργασίας αποτελείται από φοιτητές που συνεπικουρούν το έργο του Παρατηρητηρίου. Οπως υπογραμμίζει ο κ. Μαχάς, πολλοί είναι οι κίνδυνοι σήμερα για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Αναφέρει μάλιστα ως παραδείγματα τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και τις αιρετικές τάσεις-δοξασίες της Νέας Εποχής, όπως είναι, π.χ., η προσευχή ρέικι, η αγγελολατρεία (καμία σχέση με την ορθόδοξη λατρεία), οι ινδουιστικές προσευχές, η διδασκαλία της γιόγκας, η οποία παρουσιάζεται δήθεν ως γυμναστική και παρασύρει τον κόσμο προς τον βουδισμό, κ.ά.
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
«Φθάσαμε στο σημείο να γίνονται σε σχολείο συνεδρίες πάνω στη γιόγκα!» τονίζει χωρίς να κρύβει την κατάπληξή του ο κ. Μαχάς και εξηγεί: «Είχαμε, μάλιστα, μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία σε ένα σχολείο τοποθέτησαν μια καρέκλα στη μέση της αίθουσας και κατόπιν τα παιδιά σχημάτισαν έναν κύκλο για να κάνουν διαλογισμό. Επειτα ζητήθηκε από τα παιδιά να εκφράσουν πώς αισθάνθηκαν μέσα από αυτή την εμπειρία! Κατά την καλοκαιρινή δε περίοδο αναμένεται να ξεκινήσουν και τα φεστιβάλ γιόγκας στην παραλία της Θεσσαλονίκης».
ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Επιπλέον σημειώνει: «Εχουμε καταγγελίες για ανθρώπους που έχουν σακατευτεί! Εχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν διαλογισμούς και το μυαλό τους έχει διασαλευτεί».
Ο ίδιος αναφέρει: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε μια νεαρή κοπέλα και είναι πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσουμε! Συνήθως οι οικογένειες ζητούν τη βοήθειά μας. Κι εμείς συζητάμε με αυτούς που έπεσαν θύματα και προσπαθούμε με τη βοήθεια των οικογενειών τους να τους ανοίξουμε τα μάτια! Τους εξηγούμε ότι πέφτουν θύματα μιας ωραιοποιημένης κατάστασης. Οταν σε βάλουν βαθιά στο λούκι, τότε τελείωσες! Εχουμε περίπτωση ενός νεαρού πρώην Μάρτυρα του Ιεχωβά, που αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη του επειδή οι γονείς του τον σακάτεψαν στο ξύλο όταν αυτός αρνήθηκε τους Ιεχωβάδες. Αναγκάστηκε να έρθει να ζητήσει καταφύγιο σε εμάς! Τον βοηθήσαμε να βρει κάποια δουλειά ώστε να μπορέσει να ζήσει, όπως και μια προσωρινή στέγη. Οπου μπορούμε βοηθάμε!»
ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ
Εξίσου σοβαρό πρόβλημα το οποίο ανέκυψε το τελευταίο διάστημα είναι και αυτό που αφορά και τον μουσουλμανικό παράγοντα. Το Παρατηρητήριο έγινε προσφάτως αποδέκτης καταγγελιών από περιοχή που βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη, και αφορά νέα αγόρια που συνήψαν δεσμούς με κοπέλες οι οποίες είναι μουσουλμάνες στο θρήσκευμα. «Οι νεαροί αυτοί παρασύρονται και πέφτουν θύματα μιας έντεχνης τακτικής προσηλυτισμού από πλευράς των μουσουλμάνων» επισημαίνει με κατηγορηματικό ύφος ο κ. Μαχάς και προσθέτει: «Η τακτική αυτή άρχισε να εφαρμόζεται στην Αγγλία. Νεαροί μουσουλμάνοι πλησίαζαν διάφορες κοπέλες ή και το αντίστροφο: κοπέλες μουσουλμάνες προσέγγιζαν νεαρούς. Και όταν τα πράγματα προχωρούσαν, τότε προσπαθούσαν να τους μυήσουν στη δική τους θρησκεία. Αυτό το φαινόμενο έχει φτάσει τώρα και στην Ελλάδα!» Το Παρατηρητήριο διοργάνωσε προσφάτως κατατοπιστικές ομιλίες σχετικά με το Ισλάμ, τονίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στις δύο θρησκείες, αλλά και πώς επηρέασαν η μία θρησκεία την άλλη κ.ά. Επίσης, το Παρατηρητήριο διαθέτει και νομικούς εθελοντές, οι οποίοι, στην περίπτωση που διαπιστώνουν ότι υπάρχει κάποια παράβαση νόμου, προχωρούν σε καταγγελία.