Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ φοβάται τους βουλευτές του!

Μπορεί το υπουργικό Συμβούλιο να ενέκρινε- έστω και με βαριά καρδιά, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα του κυβερνώντος κόμματος πήραν τέλος. Τα μέτρα που υπολογίζονται σε 28 δισ. ευρώ, θέλουν και την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και αυτό, δεν θεωρείται δεδομένο, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να αντέξει πάνω από δυο- τρεις διαφοροποιήσεις στην σχετική ψηφοφορία, ενώ προσώρας αγνοεί τη στάση που θα τηρήσουν περίπου δέκα βουλευτές.

Αν επίσης κάποιοι προτιμήσουν να παραιτηθούν από την βουλευτική τους έδρα, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να είναι το ίδιο καταιγιστικές και το ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί σε εκλογές. Σημειώνουμε, οδηγηθεί και όχι προσφύγει γιατί πλέον δημοσκοπικά εμφανίζεται να καταρρέει.
Για παράδειγμα, η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Μίμης Ανδρουλάκης για να πει ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και δεν αποτελεί λύση για τη χώρα, καθώς και ότι «δεν μπορούμε να πάμε με αυτή την κυβέρνηση όπως είναι αυτή τη στιγμή στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων», δεν προσφέρεται για ασφαλείς προβλέψεις. Κάποιοι εκτιμούν ότι ο Μ. Ανδρουλάκης προετοιμάζεται για ηρωική έξοδο.
Ούτε η «πρωτοφανής αναποτελεσματικότητα του οικονομικού επιτελείου» που διαπίστωσε ο Δημήτρης Λιντζέρης ζητώντας ταυτόχρονα επιτελείο ευρύτερης αποδοχής, μπορεί να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ανασφάλεια προκαλούν και δηλώσεις βουλευτών όπως η Χρύσα Αράπογλου και ο Δημήτρης Καρύδης ότι θα πράξουν κατά συνείδηση, αλλά και η δριμεία κριτική που ασκεί με όλους τους τρόπους ο Γιώργος Φλωρίδης.
Στην κομματική αριθμητική προστίθεται ο Αλέκος Αθανασιάδης ο οποίος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αν δεν αλλάξει το Μεσοπρόθεσμο σε ότι αφορά την πώληση της ΔΕΗ «έναντι πινακίου φακής», αλλά και διάφοροι άλλοι, οι οποίοι παραμένουν σιωπηλοί, αλλά και ταυτοχρόνως αρνητικοί. Σιωπηλοί ήταν- θυμούνται κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, ο Δημαράς, ο Οικονόμου και η Σοφία Σακοράφα…
newpost