Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ !!!


Μίλησαν για το ποτε θα ξεπουλήσουν τη χώρα!

Η ανάγκη προώθησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ως μέρους του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, επισημάνθηκε στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευ. Βενιζέλος. Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Ταμείου Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου, τα στελέχη του οποίου, όπως είπε, παρουσίασαν στους πολιτικούς αρχηγούς τα σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη.


«Οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου που συνδέεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει «να μιλάμε μόνο για την όψη των δύσκολων δημοσιονομικών μέτρων», αλλά και για το πώς θα κάνουμε το κράτος «μικρότερο και εξυπνότερο».
Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στα αναπτυξιακού χαρακτήρα θέματα που μπορούν να δώσουν «ανάσα» στην ελληνική κοινωνία, αλλά και να στείλουν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα προς το εξωτερικό. «Η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος. Η αρνητική εικόνα που έχει επιβληθεί διεθνώς ως στερεότυπο δυστυχώς μας υπονομεύει και αναπτυξιακά», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος.
Η δήλωση του Φ. Κουβέλη
Η όποια αποκρατικοποίηση θα πρέπει να διασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και οι επενδύσεις να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, επεσήμανε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά την ολολήρωση της σύσκεψης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ξεκαθάρισε ότι η σημερινή συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα. Διευκρίνισε επίσης ότι έγινε αναφορά στα προωθούμενα μεγέθη των αποκρατικοποιήσεων χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε εξειδίκευση.
Δήλωσε τέλος ότι δεν θα υπάρξει μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωση της λίστας αποκρατικοποιήσεων.
olympia