Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΤΟ '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ , ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΖΥΓΟΜΑΛΑ !!! ΣΤΗΝ ΑΥΛΩΝΑ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ !!!


ΔΗΜΟΣ ΟΡΩΠΟΥ , ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑ
Κυριακή 28 Μα'ι'ου 2017


Την Κυριακή 28 Μαΐου ολοκληρώθηκε το πολυήμερο αφιέρωμα στο Μουσείο Ζυγομαλά που οργανώθηκε σπό το Σύλλογο Αυλωνιτών "Το Σάλεσι" και τη Διευθύντρια του Μουσείου κα Έφη Κρέμου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλωνιτών "Το Σάλεσι" τής Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα , τού Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού , στην 2η εκδήλωση αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, με την Διευθύντρια του Μουσείου Ζυγομαλά κα Έφη Κρέμου  , ξενάγησαν τους επισκέπτες στο Mουσείο, ανέδειξαν τη '' σχέση συνομιλία των εκθεμάτων , με τους πίνακες του Θ. Βρυζάκη '' , πού πρόσφερε για τις ανάγκες τής Εκδήλωσης , ο Πολιτιστικός Σύλλογος τής Θήβας  '' Φροντιστήριο Θηβαικής Αρχαιογνωσίας ''  
και εξιστόρησαν γεγονότα και επεισόδια της ζωής των Ζυγομαλάδων. 
 Η ομιλία της κας Νίνας Σέττα για τον Λόρδο Βύρωνα με αφορμή τον πίνακα του Θ. Βρυζάκη με θέμα την Υποδοχή του Βύρωνα στο Μεσολόγγι οδήγησε το κοινό σε παραλληλισμούς με τον ιδεαλισμό του ήρωα Ανδρέα Ζυγομαλά !!! Η Αντιπρόεδρος του '' Φροντιστηρίου Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας '' κα Μαρία Νέλλα , και ο ταμίας κος Βασίλης Μέξης προσέφεραν στην Διευθύντρια πορτραίτο του Βρυζάκη για να δηλώνει την δυναμική συνομιλία ανάμεσα στους πίνακες και τα εκθέματα του Μουσείου! 
Παρεβρέθησαν : ο Αντιδήμαρχος κος Χρήστος Σιδέρης, ο Δημοτικος Σύμβουλος κος Νίκος Τζεβελέκος, η Γραμματέας του ΝΠΔΔ κα Amalia Samara, η εικαστικός κα Μαρία Αρχοντή και φυσικά η Τμηματάρχης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου  Πολιτισμού κα Δημηλένα Λαδογιάννη που τιμήθηκε από το '' Φροντιστήριο Θηβαικής Αρχαιογνωσίας '' μέσω του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του κ. Βασίλη Μέξη .
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ο κος Γιώργος Παπαγεωργίου από την Νέα Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού.
Ευχαριστούμε την φωτογράφο κα Chryssa Gogou για το υλικό που μας παραχώρησε.



                                                              Δημήτρης Σοβατζής