Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!! ΣΕΡΑΦΕΙΜ : Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ !!! ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

Πειραιώς Σεραφείμ: "Χωρίς την Εθνική υπόσταση δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα"


Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 στην πρωινή εκπομπή του ALPHA 98.9 και στον Δημήτρη Αλφιέρη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.
Ερωτώμενος για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους τόνισε ότι τα θέματα αυτά έχουν λυθεί με το σύνταγμα του 1974 και πως «οι ρόλοι είναι διακριτότατοι».
Σημείωσε πως οι κυβερνητικοί παράγοντες «κάνουν μία εναγώνια προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα, διότι τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας, η αποτυχία στην οικονομική πολιτική είναι δεδομένα», αναφερόμενος επιγραμματικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τόσο οι οικογένειες όσο και οι επιχειρήσεις.
Υπογράμμισε με έμφαση πως «όλοι όσοι μιλούν, αγνοούν τι σημαίνει χωρισμός Εκκλησίας και κράτους» «και δεν καταλαβαίνουν το εξής απλό: για να υπάρχει χωρισμός, πρέπει να υπάρχει και γάμος. Γάμος δεν υπάρχει, διότι η Ελληνική πολιτεία πολλές φορές έχει νομοθετήσει εις βάρος του Δόγματος, του ήθους και της Πίστεως της Εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος αναφέροντας τον πολιτικό γάμο, την καύση των νεκρών, την αποποινικοποίηση μοιχείας, τις αμβλώσεις, το σύμφωνο συμβίωσης «ακόμα και την ανατροπή της οντολογίας του ανθρώπου ψήφισαν και μάλιστα με απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ».
«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει αυτό το οποίο θρυλείται… απλώς ως κοινωνικοί εταίροι σε μία ελεύθερη, δημοκρατική και αστική Δημοκρατία και Πολιτεία, σε ένα ευνομούμενο κράτος, συλλειτουργούν. Αυτό υπάρχει: μια συλλειτουργία, όπως και με άλλες θρησκευτικές κοινότητες» που έχουν αναγνωριστεί επισήμως από την χώρα ως γνωστές θρησκείες και που δεν παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, κατέληξε.
Ερωτώμενος για το τρίπτυχο «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια», διερωτήθηκε πως «είναι δυνατόν να αντιπαλεύεις τους πυλώνες της ζωής σου;».
«Η χούντα ήταν μια εκτροπή του πολιτικού συστήματος… αλλά το ζήτημα είναι ότι οι έννοιες αυτές που πυροβολούνται αποτελούν τους πυλώνες της ζωής μας», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος συμπληρώνοντας πως «αυτές οι αγκυλώσεις επιχειρούν να γίνουν καθεστώς στη ζωή μας».
Τέλος για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την ανάδειξη σημαιοφόρου ύστερα από κλήρωση είπε:
«Η κλήρωση δεν έχει στόχο μόνο τους αρίστους. Στόχο έχει κυρίως τη σημαία ως Εθνικό σύμβολο,την οποία μπορεί να φέρει ο οποιοσδήποτε, ο τελευταίος, αυτός που πρωταγωνιστεί σε ασχήμιες… εκείνος που παραδίδει λευκή κόλα, ο τεμπέλης. Με τον τρόπο αυτό παύει η σημαία να αποτελεί σύμβολο ηγεσίας, ταυτισμένο με την πορεία του Έθνους. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό χτύπημα αυτής της ρυθμίσεως». Και συμπλήρωσε:
Εάν αποϊεροποιήσουμε τα σύμβολα, τότε απόϊεροποιούμε την ίδια τη ζωή και εκεί μετά πάμε σε ατραπούς τραγικές, ατραπούς που δεν ξέρουμε που θα βγάλουν, σε αχαρτογράφητα νερά τα οποία είναι πάρα πολύ δύσκολα» θυμίζοντας παράλληλα τις συνεχείς απειλές των γειτονικών μας χωρών που εποφθαλμιούν εδάφη μας.
Συμπερασματικά σημείωσε πως «τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και δεν πρέπει να εκτοξεύουμε ρουκέτες εντυπωσιασμού», επισημαίνοντας ότι «το Έθνος είναι κομβικό σημείο της υπάρξεως του ανθρώπου. Δεν είναι απλώς ένα ιδεολόγημα, αλλά είναι κάτι βασικό. Χωρίς την Εθνική υπόσταση δεν μπορεί αν υπάρξει Ελλάδα».
Ακούστε ολόκληρη την Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.