Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ !!! ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΤΑΙΝΙΑ !!!

Αλυτρωτική σκοπιανή ταινία με τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ και του Δήμου Αθήνας!!!

Αλυτρωτική σκοπιανή ταινία με τη στήριξη του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ και του Δήμου Αθήνας!!!
Και ενώ το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στην εξέλιξη τηςδιαδικασίας στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για την υλοποίηση των προβλεπόμενων από τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια ταινία έρχεται να υποδαυλίσει τη διαδικασία άμβλυνσης των διαφορών και αντιθέσεων όπως επεδίωκαν, μεταξύ άλλων, Τσίπρας και Ζάεφ.
Ξεκίνησε στα Σκόπια η προβολή της ταινίας του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»), με την οποία επιχειρείται -μέσω ισχυρών σκηνοθετικών συμβολισμών- να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη... «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία. Και μάλιστα η ταινία έχει τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων.
Ταινία
Μια ταινία που χαρακτηρίζεται ως επιτομή του σκοπιανού αλυτρωτισμού και του ψευτο - «μακεδονικού» ιδεολογήματος.
Σύμφωνα με το σενάριο, ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος γαλλικού πολιτικού περιοδικού, που επιστρέφει στη γενντειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, που έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Στο έργο παρουσιάζεται μεθοδικά η μόνιμη σκοπιανή επιχειρηματολογία κατά της χώρας μας, για αφανισμό της ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας μετά τον Β΄ Π.Π., αλλά υπάρχουν και ισχυρές αναφορές κατά της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων παρουσιάζοντας τη δράση των των UCKάδων κατά της ... «Μακεδονίας». 
Ταινία
Ο κεντρικός ήρωας τελικά δολοφονείται, με ... «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο». Μία σκηνή που ερμηνεύεται ως προσβλητικό «κατηγορώ» κατά της χώρας μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ταινία του Μποζάτσι, συμμετέχει και καστ Ελλήνων ηθοποιών, ενώ συμπρωταγωνίστρια είναι η Ιωάννα Πηλιχού. Σκηνές του έργου γυρίστηκαν και στην Ελλάδα (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα), ενώ στους υποστηρικτές -εκτός από το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων είναι και ο δήμος... Αθηναίων σύμφωνα με τους τίτλους τέλους..
Ταινία
Η ταινία υποστηρίχτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια. Ο σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, επιχείρησε να τη βάλει στον .. «πάγο», ενόψει και της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερε να απαγορεύσει την προβολή της στους κινηματογράφους της χώρας. Ο Μποζάτζι κατηγόρησε την κυβέρνηση των Σκοπίων, πως ασκεί εναντίον του «βία και τρομοκρατία». Ωστόσο ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ, με τον οποίον συναντήθηκε ο δημιουργός, δήλωσε δημόσια την υποστηριξή του στην προκλητική ταινία κατά της χώρας μα.ς.
Το «Mocking of Christ», διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και απέσπασε «Μνεία πρωτοπορίας».

Με πληροφορίες από το protothema.gr

https://www.thepressroom.gr/diethne/alytrotike-skopiane-tainia-me-te-sterixe-toy-ypoyrgeioy-esoterikon-tes-pgdm-kai-toy-demoy