Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!!


Τουρκία: Η MİT δημιούργησε Διεύθυνση Αντιμετώπισης Επιθέσεων στον Κυβερνοχώρο !!!


Νοέμβριος 19, 2019. 17:19

Η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας δημιούργησε έναν νέο κλάδο για την αντιμετώπιση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, γράφει η Yeni Şafak.


Όπως σημειώνεται,  ο αριθμός των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο εναντίον της Τουρκίας μέσα σε ένα έτος ανήλθε στις 100 χιλιάδες, από 7 χώρες, διπλάσιος από το περασμένο έτος.


Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία πληροφοριών κυβερνοχώρου (Siber İstihbarat Birimi)  που θα καταγράφει και θα αξιολογεί αλλά και θα αντιμετωπίζει τόσο επιθέσεις DDoS, όσο και Phishing.


Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον της Τουρκίας εκφράζονται κυρίως κατά των τραπεζών και των υποδομών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ιδίως των δημόσιων θεσμών, της ενέργειας και των οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους κρατικούς τομείς.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι επιθέσεις DDoS ήταν οι εντονότερες ιδίως στον τραπεζικό τομέα. 

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι οι διακομιστές των επιτιθεμένων ήταν από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Ουκρανία, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, τη Ρωσία και το Ιράν.


Οι εταιρείες Türk Telekom και Garanti BBVA έχουν δεχθεί πολλές επιθέσεις με την τεχνική DDoS  με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές ζημίες.



yenisafak.com


--