Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ Κ.Κ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!!

 


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ
ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΙΕΒΟΥ
Με την Παρούσα Ανοιχτή επιστολή μου Κάνω Εγκάρδια Έκκληση Προς Όλους τους Υπεύθυνους και Εμπλεκόμενους στις Διαφορές που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία και προς την Ηγεσία της Ρωσίας Ιδιαιτέρως που Φαίνεται να Προετοιμάζει Εισβολή στην Ουκρανία αλλά και την Ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Παρακαλώ Θερμά να Επιδράσετε Θετικά προς Τον Πρόεδρο της Ρωσίας Για την Αποφυγή Πολέμου Εναντίον των Ορθόδοξων Χριστιανών Ουκρανών Αδελφών σας και να Επικρατήσει Η Αγάπη, Η Ειρήνη, Η Αλληλεγγύη, Η Αλληλοκατανόηση και Μέσω του Διαλόγου και της Διπλωματικής Οδού να Προσπαθήσετε να βρείτε τις Σωστές Λύσεις Σεβόμενες και οι Δύο πλευρές το Διεθνές Δίκαιο αλλά και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί Καλούμαστε να Επιλύουμε τις διαφορές μας με Ειρηνικό Τρόπο διότι Ο Θεός μας είναι Θεός Ειρήνης!!! Αυτόν τον Θεό Προσκυνούμε , Αυτόν τον Θεό Λατρεύουμε , Αυτόν τον Θεό Δοξολογούμε!!! Τον Άρχων της Ειρήνης!!! Σε κάθε Θεία Λειτουργία που Τελούμε Ευχόμαστε Υπερ της Ειρήνης του Σύμπαντος Κόσμου! Όταν Ο Ιησούς Χριστός Εμφανίστηκε μετά την Ανάστασην του Ενώπιον των Μαθητών του η Πρώτη Φράση που τους είπε είναι ΝΑ ΈΧΕΤΕ ΕΙΡΗΝΗ !!! Πώς Αδελφοί μου εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα Παραβούμε τον Λόγο του Θεού που μας καλεί σε Ειρήνη?
Στους Μακαρισμούς Αδελφοί μου Ο Ιησούς Χριστός μας Λέγει ΜΑΚΑΡΙΟΙ Η ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ ΌΤΙ ΑΥΤΟΙ ΥΙΟΙ ΘΕΟΥ ΚΛΗΘΗΣΟΝΤΑΙ !!! Πώς θα Λεγόσαστε Παιδιά του Θεού Αδελφοί μου εάν δεν είστε Ειρηνοποιοί και δεν φροντίζετε για την Ειρήνη μεταξύ των Αδελφών Λαών? Κατα την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εμείς ως Λειτουργοί των Αχράντων Μυστηρίων του Θεού μας βγαίνουμε Ενώπιον του Πιστού Λαού και Αναφωνούμε το ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΣΙ , Τώρα Αδελφοί μου Ορθόδοξοι Χριστιανοί Ρώσοι εάν επιτεθείτε στους Αδελφούς σας Ορθοδόξους χριστιανούς της Ουκρανίας Πώς θα βγαίνετε ενώπιον των Πιστών Ορθοδόξων να αναφωνείτε το ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΣΙ ? Πώς θα μιλάτε για την Ειρήνη του Θεού Πατέρα μας? Πώς θα Εκφράζετε τον Λόγο του Θεού που μιλάει για Αλληλεγγύη,Αγάπη και Κατανόηση?
Γι'αυτό Αδέλφια μας Ορθόδοξοι Χριστιανοί Ρώσοι Εγώ Ο Επίσκοπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Κιέβου Μητροπολίτης της Πολύπαθης Περιοχής της Μαριουπόλεως Χρυσόστομος (Καλλής) ως Πατέρας και Ποιμένας των Ουκρανών και Ελλήνων που κατοικούν σε αυτήν την Ευαίσθητη Περιοχή της Επαρχίας μου Μαριούπολης Πέφτω στα πόδια σας και σας Ζητώ στο Όνομα του Άρχων της Ειρήνης Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και Θεού μας να Επικρατήσει η Ειρήνη που θα πρέπει να είναι Απαραβίαστη Εντολή του Θεού μας αν θέλουμε να Ονομαζόμαστε Παιδιά του !!!
Ωστόσο Σήμερα διαβάστηκε το Ευαγγέλιο του Τελώνου και Φαρισαίου σε Όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανικούς Ναούς Παγκοσμίως , Γι'αυτό εσείς Οι Άρχοντες που κυβερνάτε τον Κόσμο ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί Πρέπει να διαλέξετε και να αναλογιστείτε αν θέλετε να έχετε τον Ρόλο του Τελώνου η του Φαρισαίου Έναντι του Θεού της Ειρήνης και σας Υπενθυμίζω ότι η Συγκεκριμένη Ευαγγελική Περικοπή Στέλνει Προς Όλους Ένα ακόμη Ξεκάθαρο Μήνυμα Ότι: ΠΑΣ Ο ΥΨΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΣΕΤΑΙ,Ο ΔΕ ΤΑΠΕΙΝΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΥΨΩΘΗΣΕΤΑΙ .
Γι'αυτό Αδελφοί μου Όλοι μας ας Φροντίσουμε για την Ειρήνη στον Πολύπαθο Ουκρανικό Λαό που Ζητάμε Διακαώς την Ειρήνη Μεταξύ των Αδελφών μας Ρώσων, Ας Βρούμε αυτά που μας Ενώνουν που είναι Πολλά περισσότερα και ας Επιλύσουμε τις διαφορές μας με τον Ευλογημένο Ειρηνικό Διάλογο Χωρίς να χυθεί Αίμα κανενός Ούτε Ουκρανού Ούτε Ρώσου Αδελφού μας. ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ-ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΟΥ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+Ο ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΑΣ
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΉ 13/02/2022