Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ !!!

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

ΔΕΚΟ: μειώσεις ως 35% μέσω ενιαίου μισθολογίου

- Τέλος υπερωρίες και πρόσθετες αμοιβές
- Μεγάλες μειώσεις σε μισθούς 24.000 υπαλλήλων
- Στόχος ο μέσος όρος μισθών να πέσει κατά 10.000 ευρώ το χρόνο
- Έρχεται νέα σειρά μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες

Το παράδειγμα που δίδεται με τους μισθούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα και αυτούς στις ΔΕΚΟ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά την περίοδο που η Τρόικα δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή της για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αν δεν γίνει ό,τι ζητάει.
Έτσι την ώρα που ο μέσος όρος των μισθών του δημοσίου κινείται στις 30.000 ευρώ το χρόνο και οι μισθοί στις ΔΕΚΟ τρέχουν με μέσο όρο τις 40.000 ευρώ το χρόνο η... πράξη είναι απλή, οι μειώσεις θα κινηθούν κοντά στις 10.000 ή 35% για κάποιους πιο υψηλά αμειβόμενους.
Οι κατάλογοι του υπουργείου σε πρώτη φάση περιλαμβάνουν μειώσεις στους μισθούς περίπου 24.000 υπαλλήλων ΔΕΚΟ που έχουν μισθό αρκετά πάνω από τις 40.000 του μέσου όρου.
Για όλους τους υπόλοιπους οι μειώσεις δεν θα είναι οριζόντιες, αλλά θα είναι μεγάλες και εδώ οι κινήσεις είναι... απλές και έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, όπως στα νοσοκομεία ή στην εργασία των υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας. Δηλαδή, τέρμα οι υπερωρίες, τα νυχτερινά και οι αργίες.
Μόνο ο καθαρός μισθός του υπαλλήλου είναι πλέον ο στόχος, καμία επιπλέον αμοιβή και αυτό φυσικά εκτός από τις υπερωρίες περιλαμβάνει και τα σχετικά επιδόματα.
Για να μπορέσει κάποιος να υπολογίσει το μέγεθος των περικοπών είναι αρκετό να ρίξει μια ματιά στα νούμερα.
Το υπουργείο υπολογίζει να “κόψει” ως και 800 εκατομμύρια από τις δαπάνες για τις ΔΕΚΟ και από αυτά μονάχα τα 100 εκατομμύρια είναι από μείωση λειτουργικών δαπανών (ενοίκια, κινητά, γραφική ύλη κλπ) όλα τα υπόλοιπα θα “κοπούν” από μισθούς...
Ίσως το δρόμο των μειώσεων δείχνουν οι μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων σε κάποιες ΔΕΚΟ ήδη από το πρώτο δίμηνο του χρόνου.
ΟΔΙΕ και ΕΑΒ: 49%
ΟΑΣΑ 41%
ΑΜΕΛ 40%
Τα συγκεκριμένα μέτρα πάντως αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή και θεωρείται επίσης βέβαιο ότι δεν θα περιλαμβάνουν μόνο μειώσεις μισθών αλλά και μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες, όπου φυσικά θα λαμβάνουν με βάση το νέο νόμο το μισθό της νέας υπηρεσίας.

newsit.gr