Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !!!

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Στόχος τους τώρα το τελευταίο Ελληνικό Κεφάλαιο

Ενισχύεται σημαντικά ο ρόλος των επιτρόπων του Δημοσίου στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, με δικαίωμα βέτο σε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις, σε μία προσπάθεια η κυβέρνηση να έχει προνομιακό ρόλο στις κρίσιμες αλλαγές που αναμένεται να γίνουν το προσεχές διάστημα στον τραπεζικό κλάδο. ..Πρόκειται, ωστόσο, για εξέλιξη που -αν τελικά επιδιωχθεί η υλοποίησή της-εκτιμάται ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των τραπεζιτών. Μεγάλο ερώτημα επίσης είναι και η αντίδραση που θα έχουν οι αγορές σε ένα τέτοιο εγχείρημα έμμεσου ελέγχου των τραπεζικών εξελίξεων.

Κι αυτό γιατί επί της ουσίας θα αλλοιώσει την αυτόνομη λειτουργία τους και θα δημιουργήσει θηλιά στη λήψη αποφάσεων, ακόμη και σε θέματα που προκαθορίζουν το μέλλον τους, με όπλο τις προνομιούχες μετοχές με τις οποίες έχουν ενισχυθεί κεφαλαιακά.
…Όλη η φιλολογία για τις κακές Τράπεζες τώρα δείχνει τους σκοπούς της. Κακές είναι οι Τράπεζες, αλλά έχουν και τα τελευταία ίχνη Ελληνικού Κεφαλαίου.
Βασικά το ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια της αποστολής που ξεκίνησε το 1981 και στης παγίδας στην οποία ξεπούλησε την Ελλάδα μεταξύ 1996 και 2004, τώρα πάει για το τελευταίο μη Γερμανικό κομμάτι. Τις Τράπεζες.
Μπορώ να καταλογίσω τα χίλια μύρια κατά τους Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά τώρα τα κάνω όλα γαργάρα, και λέω ότι μία ή δύο τράπεζες και μία ή δύο βιομηχανίες είναι το τελευταίο Ελληνικό κεφάλαιο μέσα στην χώρα. Επειδή δεν μπορούμε ΟΛΟΙ να μπαρκάρουμε.
Μπορείτε να βρείτε χίλια κακά για το Κακό Ελληνικό Κεφάλαιο. Αν νομίζετε ότι το Ξένο θα νοιάζεται περισσότερο για την Ελλάδα… Το Ελληνικό Κεφάλαιο ζει εδώ, αλλά υπάρχει μία ανίερη συνομοταξία που φρόντισε να το κάνει «Κακό»… Η ίδια συνομοταξία έδωσε την ΑΓΕΤ, έδωσε τον ΟΤΕ, δίνει την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, και μας φόρτωσε Ευρωπαϊκή σαβούρα με δανεικά.
Η θέση μου για τις Τράπεζες είναι απλή: Τα σαπάκια να διαλυθούν σε όποιον και εάν ανήκουν. Τα υγιή κομμάτια να αφεθούν στην ησυχία τους. Εάν η Άλφα θέλει «Επίτροπο» να τον έχει. Εάν δεν τον θέλει, να τον πετάξει έξω. Το ίδιο και με τις άλλες. Ξέρω ότι υπεραπλοποιώ και ότι όλοι έχουν πρόβλημα, αλλά δεν είναι όλοι ίσια και όμοια. Αν ο ιδιώτης θέλει να παραδώσει το πνεύμα, να το κάνει. Να μην το επιβάλουμε και να μην το ανεχθούμε εμείς.
Τα πρωτογενή ελλείμματα, οι σοσιαλιστικές παροχές, η ανώμαλη φορολογία, το προσκύνημα αυτών που μας λαδώνουν για να μας βιάζουν, μας στοιχίζουν την χώρα μας.


Υπογραφή:
Έχω αρχίσει να θυμώνω
antinews